Busenje rupe u AB od fi 110 i kosta barem 100KM, ovisno od debljine moze i do 200 KM ici. Nije to nikakvo klanje, pogotovo sto ima jednu rupu, da ih ima 100 mozda bi na kolicinu dobio popusta.bumerangss wrote:Uclanite se u fb grupu Tražim majstora Sarajevo pa cete vidjeti kako ljudi rade i uzmaju lopatom i jos se solidarišu i javno mole da ne obaraju cijene svog rada! Neki dan jedan objavio da ga je jedna mušterija zamolila da probuši rupu u betonu nešta fi110 slabo se u to razumijem i majstor mu reko može to ti je 100KM i ovaj mu reko ma daj ima ljudi koji ce to uraditi za 50 do 80 KM, covjek pokušo da se cjenka šta fali. Majstor mu reko eto paša nek ti buši taj za 50 80 a ja ispod 100 KM necu i on to javno iznio slike dopisivanja u toj grupi i moli kolege da niko ne pristane da cijene svoj rad i mašinekloniran wrote:i ma ih jos ovdje koji tako razmisljajuinsomnia78 wrote:Po njegovoj racunici doktori i inzinjeri bi postajali moleri![]()
pa i da je u brutu sto govore opet bi bilo odlicno a porez oko 57%
okrecili bi bosnu za godinu
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
melac
#2351 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
nepoznati988
#2352 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
super, sezona krečenja traje recimo tri mjeseca u godini, i pod uslovom da svaki dan ima posla (a to je nemoguće) to je 6000KM. dok uplati penziono i zdravstveno ostane mu oko 4000KM. sasvim dovoljno za četveročlanu porodicu a supruga mu je bezbeli nezaposlena.bumerangss wrote:Meni moler uzme 200 Km da okreci stan od 55 kvadrata i to uradi za 2 dana laganini uz kafe cigare i muziku. Dnevnica 100 KM jer moj je materijal. 30 dana 3000 km ali eto nek ne radi vikend i još koji radni dan opet bude oko 2000 km. Zar to nije dovoljno, nit treba škola niti znanje niti iskustvo, samo dobra voljakloniran wrote:Meni je drago ako ljudi toliko uzimaju
Jos da se neko javi sa cijenom krecenja 5KM po kvadratu i da zapecatimo noc sa provalama
-
melac
#2353 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Posto sam u toj bransi i radio sam sa svim nabrojanim firmama, mogu reci da ima ljudi tj. majstora koji zarade preko 2000 milje neto, no to su najbolji od najboljih, ali nikada kao majstori vec kao brigadiri ili voditelji posla, koji preuzmu odgovornost i vode par desetina ljudi na gradilistu i na neki naci odgovaraju za posao.kloniran wrote:Ima i do trendovaNivelacija wrote:Znas postoji moda i trend necega, tako su bile 80-tih one konjske duge frizure, pa poslije traperice muske itd itd, pa se evo sada moda i trend odlaska.kloniran wrote:Haj nek je tako![]()
A budale svakodnevno pred ambasadama, idu raditi za manje
Ko je mogao onog ubijediti sa konjskom frizurom da je ruzan kada je to 98% drzave nosalo kada si u trendu i modi , ili one traperice sto se sire od koljena prema dole![]()
Tako je sada moda i trend odlaska i ne pitaj puno, neka radi ko sta hoce![]()
Ono sto je jasno da ce majstori vec ovu sezonu 2019 podici cijene do astronomskih visina.
Dobar zidar, tesar, moler, vodoinstalater vec sada uzima 2000 KM+u sezoni , nazalost velika vecina je na birou i to je sve na crno a tu ce poslije imati problema pred penziju.
A sto se tice odlazaka, neka svako ide gdje mu je dusi cejf, znas da englezi vijekovima nisu lutali po svijetu nikada onakav London danas ne bi izgradili.
Bas bih volio da se javi neki majstor ili radnik iz, dzekosa, unigradnje, butmira, famus gradnje, interclime, clima tradea, prunusa, bosmana, euroasfalta... da nam kaze kolika mu je plata pa da zavrsimo s tom pricom, ovako samo bezveze pretpostavljamo.
To za 2000+ mjesečno ja iskreno baš i ne vjerujem, vjerovatno ima, ali sigurno nema više od 500 ljudi u Sarajevu koji imaju toliko na zidariji, a i tu cifru sam vjerovatno pretjerao.
Poznajem covjeka koji vodi poslove na izgradnji u Tibri koni jesecno zaradi i 5000KM, ali to je jedan covjek koji vodi 40tak majstora i pomocnih radnika. Ali on je bas gonic litiga lider po novom.
Recimo u Interclimi radi covjek koji vodi ekipu majstora, brigadir, koji samo rjesenja ima i koji se ne boji najteze zadatke preuzeti na sebe, zaradi preko 2000 milje mjesecno bez problema. No to su zaista rijetki primjer.
Solidan majstor s preko 5-10 godina iskustva zaradi oko 5-8 KM za radni sat. Sad koliko ih ima toliko mnozi, nije neka pljacka.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2354 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vrijeme + mašina
a ako ti se ne sviđa cijena, čekić majzla i lupaj...
ili kupi mašinu, ima i jeftinih za 800
ja bih kupio mašinu
a ako ti se ne sviđa cijena, čekić majzla i lupaj...
ili kupi mašinu, ima i jeftinih za 800
ja bih kupio mašinu
- Prpa.ba
#2355 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemojte kvariti idilu forumskim dominatorima i njihovim anegdotama kako "nema ko radit", "raja lijena" i "radje raja ide u Njemacku za 1000€ nego da ostanu u Bosni za 2000 KM". 
-
The 51st State
#2356 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://miruhbosne.com/?p=46533Prpa.ba wrote:Nemojte kvariti idilu forumskim dominatorima i njihovim anegdotama kako "nema ko radit", "raja lijena" i "radje raja ide u Njemacku za 1000€ nego da ostanu u Bosni za 2000 KM".
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2357 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Šteta što medijski prostor ne dobivaju individue koje su otišle i progledale odlaskom. Na ovakvog jednog "biznismena" imaš 1000 ljudi kojima ne pada na pamet da se ovdje vrate.The 51st State wrote:https://miruhbosne.com/?p=46533Prpa.ba wrote:Nemojte kvariti idilu forumskim dominatorima i njihovim anegdotama kako "nema ko radit", "raja lijena" i "radje raja ide u Njemacku za 1000€ nego da ostanu u Bosni za 2000 KM".![]()
- madner
#2358 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
2000 KM je 2010 bila ulazna plata za NVZ.
Bilo je puno vise ljudi nego sto ovi sto ne mogu do 300 misle.
Bilo je puno vise ljudi nego sto ovi sto ne mogu do 300 misle.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2359 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
NVZ ce, kada osvoji vlast, sve koji zaradjuju manje od 1500KM internirati u edukaciono-radne kampove gdje ce biti osposobljeni za rad i dobiti znanje i vjestine koje ce im pomoci da zaradjuju minimalno 2500KM mjesecno, nakon svih odbitaka i dobrovoljnog priloga za NVZ u iznosu od 17% bruto plate.
Oni koji ne budu uspjeli vratice se u kampove i bice angazovani na radu za dobrobit drustva i NVZ(sto je isto) - radni angazman ce trajati sve dok ne ostvare gore navedenu produktivnost u radu za NVZ u trajanju od najmanje godinu dana a maksimalno pet godina, nakon cega postaju punopravni gradjani.
Sa NVZ u svijetlu buducnost.
NVZ parola - jebo onog koji nema 1500KM mjesecno.
Oni koji ne budu uspjeli vratice se u kampove i bice angazovani na radu za dobrobit drustva i NVZ(sto je isto) - radni angazman ce trajati sve dok ne ostvare gore navedenu produktivnost u radu za NVZ u trajanju od najmanje godinu dana a maksimalno pet godina, nakon cega postaju punopravni gradjani.
Sa NVZ u svijetlu buducnost.
NVZ parola - jebo onog koji nema 1500KM mjesecno.
- madner
#2360 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Japin se jos ljuti sto ga nismo primili.

- japin_mutapi
#2361 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tada mi je srusen svijet i slomljeno srce.
Nadam se da cu sa njemackim minimalcem ispuniti taj uslov za primanje u clanstvo.
NVZ do groba. Dusmanskog.
Nadam se da cu sa njemackim minimalcem ispuniti taj uslov za primanje u clanstvo.
NVZ do groba. Dusmanskog.
-
mali jomu
#2362 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sve nesto idu negdje..... svi negdje otisli, hoce......
fora je sto niko ne broji koliko se raje vratilo, koliko je raje podnijelo papire da se vrate....... koliko raje be-je sve svima samo da se vrate
fora je sto niko ne broji koliko se raje vratilo, koliko je raje podnijelo papire da se vrate....... koliko raje be-je sve svima samo da se vrate
-
The 51st State
#2363 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vise vrijedi jedan biznismen nego takvih hiljada koji "progledaju".Jimmy McNulty wrote:Šteta što medijski prostor ne dobivaju individue koje su otišle i progledale odlaskom. Na ovakvog jednog "biznismena" imaš 1000 ljudi kojima ne pada na pamet da se ovdje vrate.The 51st State wrote:https://miruhbosne.com/?p=46533Prpa.ba wrote:Nemojte kvariti idilu forumskim dominatorima i njihovim anegdotama kako "nema ko radit", "raja lijena" i "radje raja ide u Njemacku za 1000€ nego da ostanu u Bosni za 2000 KM".![]()
-
zijancer
#2364 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hm.. ovi koji planiraju da se vrate - radi se uglavnom o povratku nakon penzije, odnosno vide Bosnu kao neku verziju Floride, gdje se mogu povoljno igrati hadžija do kraja života.mali jomu wrote:sve nesto idu negdje..... svi negdje otisli, hoce......![]()
Nepoznato je šta misle o zdravstvenom, vjerovatno je bitno.
-
mali jomu
#2365 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zijancer wrote:Hm.. ovi koji planiraju da se vrate - radi se uglavnom o povratku nakon penzije, odnosno vide Bosnu kao neku verziju Floride, gdje se mogu povoljno igrati hadžija do kraja života.mali jomu wrote: sve nesto idu negdje..... svi negdje otisli, hoce......![]()
Nepoznato je šta misle o zdravstvenom, vjerovatno je bitno.
super..... kontam da svako tako i razmislja, nesto napravit i nazad
samo mali je to procenat kojima tako nesto uspije, ali kome uspije...... odlicno
ima vise kojima tako to nesto ne uspije........... ali hoce nazad kako god
-
zijancer
#2366 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ja bih vise volila se igraju hadžija tamo gdje su nešto i napravili 
-
mali jomu
#2367 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam bio vani, i idem vani i mogu vazda vani...... ali se vazda vracam nazad mada tamo mogu vazda..... i zovu me, i mogu mi namjestit sta mi god treba, ali nista od tog, nisam ja taj i hvala i dovidjenja, bilo je fino..... vidimo se 
- madner
#2368 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Za Eurice bez 4000 bruto nemoj haplicirati. 
-
mali jomu
#2369 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
madner wrote: Za Eurice bez 4000 bruto nemoj haplicirati.![]()
ima nesto jace od para i ulicnog bljestavila........
- japin_mutapi
#2370 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
hoce al u kurcu
vracaju se samo ovi koje protjeraju
divlji, neprilagodjeni, bezobrazni, djilkosi, brdjani, problematicni polukriminalni karakteri, asocijalni, varalice, drogasi i pijanice koji ne znaju mjeru pa kontaju da im je sve ko u seoskoj birtiji i tako se ponasaju
vracaju se samo ovi koje protjeraju
divlji, neprilagodjeni, bezobrazni, djilkosi, brdjani, problematicni polukriminalni karakteri, asocijalni, varalice, drogasi i pijanice koji ne znaju mjeru pa kontaju da im je sve ko u seoskoj birtiji i tako se ponasaju
- zforumas
#2371 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imas vala ascinica i po Njemackojmali jomu wrote:madner wrote: Za Eurice bez 4000 bruto nemoj haplicirati.![]()
ima nesto jace od para i ulicnog bljestavila........
- madner
#2372 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Duhovnost bez materijalnog pokrica je upitnog kvaliteta. 
-
zijancer
#2373 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
čuj jomu, možda se sprijateljite
-
detroit-mercy
#2374 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koji si ti kalibar strucnjaka kad ti mogu namjestiti sto god ti trebamali jomu wrote:Ja sam bio vani, i idem vani i mogu vazda vani...... ali se vazda vracam nazad mada tamo mogu vazda..... i zovu me, i mogu mi namjestit sta mi god treba, ali nista od tog, nisam ja taj i hvala i dovidjenja, bilo je fino..... vidimo se
- japin_mutapi
#2375 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
makarska, tucepi, orbic, trpanj ... ili si dobacio dalje, do ulcinja i baramali jomu wrote:Ja sam bio vani, i idem vani i mogu vazda vani