predlozila je @sarafina pa vidim da je popljuvana a to za jos neku stranku/program/politicku ideju je nesto sto u Bosni najmanje manjka tako da ti je to samo jos jedan izgovor zasto da nista ne uradis.dale cooper wrote:
Dođi jarane i mijenjaj. Ja glasam ovdje za one za koje smatram da imaju progresivne ideje i koji će biti u poziciji da ih sprovedu ako dođu
na vlast. Sarafini i tebi ni iz džepa ni u džep. Dođite, uključite se, kandidujte se, predložite konkretne ideje i program za koji će se moći
glasati i podržaću vas.
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
decembar2017
#2351 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- Ommadawn
#2352 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Oh dear...decembar2017 wrote:predlozila je @sarafina pa vidim da je popljuvana a to za jos neku stranku/program/politicku ideju je nesto sto u Bosni najmanje manjka tako da ti je to samo jos jedan izgovor zasto da nista ne uradis.dale cooper wrote:
Dođi jarane i mijenjaj. Ja glasam ovdje za one za koje smatram da imaju progresivne ideje i koji će biti u poziciji da ih sprovedu ako dođu
na vlast. Sarafini i tebi ni iz džepa ni u džep. Dođite, uključite se, kandidujte se, predložite konkretne ideje i program za koji će se moći
glasati i podržaću vas.

- MarlboroGold
#2353 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Trebaju svi Bošnjaci i Bosanci podržati i glasati za HDZ na svim nivoima vlasti, pa da vidimo kakvu bi onda politiku vodili kad bi za njih bilo cirka 70% stanovništva.

- triconja
#2354 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jes, ali jaro prvo trebas obac ljude po selu a pogotovo nene i dide po bosni pa šnjima raspravit kojuMarlboroGold wrote:Trebaju svi Bošnjaci i Bosanci podržati i glasati za HDZ na svim nivoima vlasti, pa da vidimo kakvu bi onda politiku vodili kad bi za njih bilo cirka 70% stanovništva.
Mislim da je sto se tice politike u bosni nekom zivot dao i lose karte, ne vjerujem da bi nacionalisti slusali nekog ko nije one etnije za koju zagovara neki plan
-
decembar2017
#2355 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ako je to jedino sto si naucio u toj dalekoj sveckoj nije ni cudno da ti je jedini doprinos trazenju rjesenja kritika i samo kritika da bi se kritikovaloOmmadawn wrote:Oh dear...decembar2017 wrote:predlozila je @sarafina pa vidim da je popljuvana a to za jos neku stranku/program/politicku ideju je nesto sto u Bosni najmanje manjka tako da ti je to samo jos jedan izgovor zasto da nista ne uradis.dale cooper wrote:
glasati i podržaću vas.
- Ommadawn
#2356 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Choose life.decembar2017 wrote:Ako je to jedino sto si naucio u toj dalekoj sveckoj nije ni cudno da ti je jedini doprinos trazenju rjesenja kritika i samo kritika da bi se kritikovaloOmmadawn wrote:
Oh dear...
Choose a job.
Choose a career.
Choose a family.
Choose a fucking big television,
Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
Choose good health, low cholesterol and dental insurance.
Choose fixed-interest mortgage repayments.
Choose a starter home.
Choose your friends.
Choose leisure wear and matching luggage.
Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics.
Choose DIY and wondering who the fuck you are on a Sunday morning.
Choose sitting on that couch watching mind-numbing spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth.
Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourselves.
Choose your future.
Choose life . . .
But why would I want to do a thing like that?
- triconja
-
paladinka
#2358 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Mora se prvo ljudima normalne plate dati da bi nesto bojkotovali . Od cega inace da bojkotuju?
- triconja
#2359 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bošnjuj pa makar slamu jeopaladinka wrote:Mora se prvo ljudima normalne plate dati da bi nesto bojkotovali . Od cega inace da bojkotuju?
-
paladinka
#2360 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Moze se reci da je prilicno komplicirana stvartriconja wrote:Bošnjuj pa makar slamu jeopaladinka wrote:Mora se prvo ljudima normalne plate dati da bi nesto bojkotovali . Od cega inace da bojkotuju?
- BarbaDue
#2361 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ne znam kako ti, ali ja bi radije i slamu nego svačiju čokoladu!triconja wrote:Bošnjuj pa makar slamu jeopaladinka wrote:Mora se prvo ljudima normalne plate dati da bi nesto bojkotovali . Od cega inace da bojkotuju?
-
paladinka
#2362 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I dokle ide ta odgovornost konzumacije , do lokalne granice ?
- MarlboroGold
#2363 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Sad baš o tome razmišljam... bio bi to ekstra eksperiment u vidu testiranja granica nazadne politike koju provode...triconja wrote:Jes, ali jaro prvo trebas obac ljude po selu a pogotovo nene i dide po bosni pa šnjima raspravit kojuMarlboroGold wrote:Trebaju svi Bošnjaci i Bosanci podržati i glasati za HDZ na svim nivoima vlasti, pa da vidimo kakvu bi onda politiku vodili kad bi za njih bilo cirka 70% stanovništva.
![]()
Mislim da je sto se tice politike u bosni nekom zivot dao i lose karte, ne vjerujem da bi nacionalisti slusali nekog ko nije one etnije za koju zagovara neki plan
-
paladinka
#2364 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dvije stvari su bitne kod to nekog korektno konzumiranja , porijeklo robe i plate radnika , jedno bez drugog ne ide .
-
Bodkin
#2365 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Takvi kao ti srbuju do smrti gore malo sjevernijeBarbaDue wrote:ne znam kako ti, ali ja bi radije i slamu nego svačiju čokoladu!triconja wrote:Bošnjuj pa makar slamu jeopaladinka wrote:Mora se prvo ljudima normalne plate dati da bi nesto bojkotovali . Od cega inace da bojkotuju?
- BarbaDue
#2366 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Naravno da se ne mogu pridržavati svojih principa jer nemam izbora, ali ako IKAKO mogu popapam svoju kaku...
...i naravno ne znam šta ti misliš niti želim daljnje nadmudrivanje.

...i naravno ne znam šta ti misliš niti želim daljnje nadmudrivanje.
- Ommadawn
#2367 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Izgleda da od ovog bojkota neće biti ništa.
Baš kao što se i dalo pretpostaviti ispočetka.
- CPT
#2368 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Niko te ne sili da ne kupujes ono sto ne zelis. Dok se bude ocekalo na oficielan poziv, crveni tepih i svasta nesto nema nista od toga.Ommadawn wrote:Izgleda da od ovog bojkota neće biti ništa.
- Ommadawn
#2369 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pa makar neki vid zahvalnosti sto bojkotujem proizvode iz Hrvatcke, ha ja.. Moze i zeleni tepih ako nema crvenog.CPT wrote:Dok se bude ocekalo na oficielan poziv, crveni tepih i svasta nesto nema nista od toga.Ommadawn wrote:Izgleda da od ovog bojkota neće biti ništa.
-
moonca
#2370 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Moze slama 7 dana..i sta onda...BarbaDue wrote: ne znam kako ti, ali ja bi radije i slamu nego svačiju čokoladu!
..Ipak, bez obzira na politiku. ja se licno ne bih osjecala ugodno bojkotovatI proizvodjace susjeda koji su -ti si to prezivjeo- ipak hranom pritekli u pomoc kada vam je bilo najteze.
- MarlboroGold
#2371 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Čovjek nije ni svjestan koliko sebi nekad inatom može nauditi... obično su njegovi efekti kratkotrajni, a nakon toga...
-
Nivelacija
#2372 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nakon 20 godina prestao sam i podravkinu vegetu uzimati 
- BarbaDue
#2373 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne vezano za temu al hajde titati me podsjeti na taj veličanstveni čin mojih susjeda jer u zadnje vrijeme pravo mi kratko pamćenje.moonca wrote:Moze slama 7 dana..i sta onda...BarbaDue wrote: ne znam kako ti, ali ja bi radije i slamu nego svačiju čokoladu!
..Ipak, bez obzira na politiku. ja se licno ne bih osjecala ugodno bojkotovatI proizvodjace susjeda koji su -ti si to prezivjeo- ipak hranom pritekli u pomoc kada vam je bilo najteze.
-
moonca
#2374 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
BarbaDue wrote: Ne vezano za temu al hajde titati me podsjeti na taj veličanstveni čin mojih susjeda jer u zadnje vrijeme pravo mi kratko pamćenje.
Zar bash moram.
Napisala sam -kada - moguce, ti kao momak u to vrijeme nisi bio okupiran tim problemom, ali ja se vrlo dobro sjecam i trudim se da ne zaboravim.
- CPT
#2375 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
to ocekujes neku medalju ili?Ommadawn wrote:Pa makar neki vid zahvalnosti sto bojkotujem proizvode iz Hrvatcke, ha ja.. Moze i zeleni tepih ako nema crvenog.CPT wrote:Dok se bude ocekalo na oficielan poziv, crveni tepih i svasta nesto nema nista od toga.Ommadawn wrote:Izgleda da od ovog bojkota neće biti ništa.