Jel pricamo o onima miliona koji su dosli prije dvije godine, ili..insomnia78 wrote:Migranti ne mogu raditi
Ilegalni migranti u BiH
- animals
#2351 Re: Migranti
- seln
#2352 Re: Migranti
Ma ja, ba... lügenpresse.animals wrote:To ti je ista statistika na arbeitsamtu, oni koji su na kursevima ne idu u statistikuseln wrote:
Jesi li pogledao ovaj pdf koji sam postavio?
oni koji ne rade..iako su to bezvrijedni kursevi..
te statistike su sarene lazi..
S kim ja diskutiram, jebo me Strache...
-
Bodkin
#2353 Re: Migranti
Znaci sve je laz osim sto se prica na sjelu?animals wrote:To ti je ista statistika na arbeitsamtu, oni koji su na kursevima ne idu u statistikuseln wrote:
- animals
#2354 Re: Migranti
Jebote, odkud ti znas..ja ti pricam ono sto vidjam svaki dan..Bodkin wrote:I ovo nije tacno. Kakvih 3 dana? Ono sto se desava je da firme uzimaju druge firme koje su specijalizovane za zaposljavanje. Nesto kao sto ne mozes naci stan u becu da iznajmis bez agentaanimals wrote:Znas ti sta su nusprodukti ovi migranata..seln wrote: Pa vec 2 godine je pod punom kontrolom... o cemu pricamo ovdje?
da vise ni jedna firma ne prima direktno radnike..
vec imas firme koje iznajmljuju radnike, i tako svi postaju roblje...
ne samo stranci..kod mene u firmu dolaze mladi ljudi sa zavrsenim skolama , kao iznajmljeni radnici..
rade tri dana u nedelji pa onda pauza, i tako opet...
velike firme su pozdravile ove migrante, jer imaju kontrolu radne snage..
uzmu kad im treba a placaju manje..
firme za iznajmljivanje radnika..
znaci ne mozes vise raditi za Simens, vec za Powerserv, pa preko Powerserva radis u Simensu..
ako kontas..pitaj Selna, on to dobro zna..
Last edited by animals on 29/05/2018 22:27, edited 1 time in total.
- animals
#2355 Re: Migranti
Diskutiras na forumu..a ne na drzavnoj tv..seln wrote:Ma ja, ba... lügenpresse.animals wrote:To ti je ista statistika na arbeitsamtu, oni koji su na kursevima ne idu u statistikuseln wrote:
te statistike su sarene lazi..![]()
- seln
#2356 Re: Migranti
You know "Stammtisch"?Bodkin wrote:Znaci sve je laz osim sto se prica na sjelu?animals wrote:To ti je ista statistika na arbeitsamtu, oni koji su na kursevima ne idu u statistikuseln wrote:
To ono kad se polupismeni austrijski proleti skupe u kafani, razvlace pivo dva sata i bistre politiku.
E, to ti je najvaznija politicka institucijau Austriji.
- animals
#2357 Re: Migranti
Pa mi smo na sijelu..Bodkin wrote:Znaci sve je laz osim sto se prica na sjelu?animals wrote:To ti je ista statistika na arbeitsamtu, oni koji su na kursevima ne idu u statistikuseln wrote:
- animals
#2358 Re: Migranti
Ako si toliko pismen, sta pises na forumu..seln wrote: To ono kad se polupismeni austrijski proleti skupe u kafani, razvlace pivo dva sata i bistre politiku.
sto ne gostujes na tv..
- seln
#2359 Re: Migranti
Vidi, upustio sam se u ovu diskusiju s tobom, jer sam zelio razuvjeriti sam sebe da se u tvom slucaju radi o polupismenom proletu.animals wrote:Diskutiras na forumu..a ne na drzavnoj tv..seln wrote:Ma ja, ba... lügenpresse.animals wrote:
To ti je ista statistika na arbeitsamtu, oni koji su na kursevima ne idu u statistiku
te statistike su sarene lazi..![]()
A ti si se bas muski potrudio da dokazes kako si upravo to... gemeindewohnung, bier und "Krone".
Kao da slusam nekog krezavog biraca FPÖ, koji je dosao na miting ljubljene partije, naravno uz gratis pivo.
- seln
#2360 Re: Migranti
Pa sta cu tamo, oni sve lazu, sam si rekaoanimals wrote:Ako si toliko pismen, sta pises na forumu..seln wrote: To ono kad se polupismeni austrijski proleti skupe u kafani, razvlace pivo dva sata i bistre politiku.
sto ne gostujes na tv..
- seln
#2361 Re: Migranti
Tacno je, mnoge firme zaposljavaju tzv. leiharbeiter.animals wrote: znaci ne mozes vise raditi za Simens, vec za Powerserv, pa preko Powerserva radis u Simensu..
ako kontas..pitaj Selna, on to dobro zna..
Moja firma takodje. Samo, 90% njih su austrijski drzavljani, a ostali su Nijemci, Madjari, Hrvati, tu i tamo poneki Bosanac...
Arapina ni za lijeka.
-
Bodkin
#2362 Re: Migranti
Jarane siemens plati power da im ovaj nadje radnika. To se svugdje na svijetu radi i nema veze sa migrantima. Firme specijalizovane za toanimals wrote:Jebote, odkud ti znas..ja ti pricam ono sto vidjam svaki dan..Bodkin wrote:
I ovo nije tacno. Kakvih 3 dana? Ono sto se desava je da firme uzimaju druge firme koje su specijalizovane za zaposljavanje. Nesto kao sto ne mozes naci stan u becu da iznajmis bez agenta
znaci ne mozes vise raditi za Simens, vec za Powerserv, pa preko Powerserva radis u Simensu..
ako kontas..
A i sa dva klika vidis da mozes i direktno za siemens. Evo sad 77 otvorenih mjesta u becu
https://jobs.siemens-info.com/jobs?lang ... lang=de-DE
- animals
#2363 Re: Migranti
Da, samo nemam drzavni stan,seln wrote:
Vidi, upustio sam se u ovu diskusiju s tobom, jer sam zelio razuvjeriti sam sebe da se u tvom slucaju radi o polupismenom proletu.
A ti si se bas muski potrudio da dokazes kako si upravo to... gemeindewohnung, bier und "Krone".
Kao da slusam nekog krezavog biraca FPÖ, koji je dosao na miting ljubljene partije, naravno uz gratis pivo.
imam prekrasan stan, sa terasom, koji sam placam pijem pivo, koje sam platim..
i nisam clan ni jedne stranke..a FP mrzim odkad su poceli surovati sa Srbima, na racun
brace krscana, protiv muslimana..
ako mislis da ja volim idiote varas se..
- animals
#2364 Re: Migranti
A sta mozes direktno, jebote internet i tvoji klikovi..Bodkin wrote:Jarane siemens plati power da im ovaj nadje radnika. To se svugdje na svijetu radi i nema veze sa migrantima. Firme specijalizovane za toanimals wrote:Jebote, odkud ti znas..ja ti pricam ono sto vidjam svaki dan..Bodkin wrote:
I ovo nije tacno. Kakvih 3 dana? Ono sto se desava je da firme uzimaju druge firme koje su specijalizovane za zaposljavanje. Nesto kao sto ne mozes naci stan u becu da iznajmis bez agenta
ako kontas..
A i sa dva klika vidis da mozes i direktno za siemens. Evo sad 77 otvorenih mjesta u becu
sigurno traze menadzera, a takvi je jedno milion, koji traze posao
- seln
#2365 Re: Migranti
Mrzis li FPÖ zato sto suruju sa Srbima ili zato sto su gomila idiota koja ce sjebati Austriju?animals wrote:Da, samo nemam drzavni stan,seln wrote:
Vidi, upustio sam se u ovu diskusiju s tobom, jer sam zelio razuvjeriti sam sebe da se u tvom slucaju radi o polupismenom proletu.
i nisam clan ni jedne stranke..a FP mrzim odkad su poceli surovati sa Srbima, na racun
Ja zbog ovog drugog, ono prvo je samo simptom.
- animals
#2366 Re: Migranti
Mrzim ih odkad sam svatio da su sugavi nacisti,..seln wrote:Mrzis li FPÖ zato sto suruju sa Srbima ili zato sto su gomila idiota koja ce sjebati Austriju?animals wrote:Da, samo nemam drzavni stan,seln wrote:
-
Bodkin
#2367 Re: Migranti
Znaci ti pricas o blue collar radnicima. Ok, tako reci.animals wrote:A sta mozes direktno, jebote internet i tvoji klikovi..Bodkin wrote:
Jarane siemens plati power da im ovaj nadje radnika. To se svugdje na svijetu radi i nema veze sa migrantima. Firme specijalizovane za to
Da zakljucimo, za siemens mozes raditi direktno
- animals
#2368 Re: Migranti
Pricam o radnickoj klasi, koja drzi svaku drzavu..Bodkin wrote:Znaci ti pricas o blue collar radnicima. Ok, tako reci.animals wrote:A sta mozes direktno, jebote internet i tvoji klikovi..Bodkin wrote:
Jarane siemens plati power da im ovaj nadje radnika. To se svugdje na svijetu radi i nema veze sa migrantima. Firme specijalizovane za to
Da zakljucimo, za siemens mozes raditi direktno
jebo oni par tisuca menadzera, koji unistavaju te radnike..
- Edin H.
#2369 Re: Migranti
Kako je lijepo procitati kada se forumasi bratski slozeanimals wrote:Mrzim ih odkad sam svatio da su sugavi nacisti,..seln wrote: Mrzis li FPÖ zato sto suruju sa Srbima ili zato sto su gomila idiota koja ce sjebati Austriju?
-
Bodkin
#2370 Re: Migranti
Tebi je vidim radnicka klasa samo ako cekic drzi. Gledam ove oglase i namjanje je menadzeraanimals wrote: Pricam o radnickoj klasi, koja drzi svaku drzavu..
Last edited by Bodkin on 29/05/2018 22:38, edited 1 time in total.
- animals
#2371 Re: Migranti
a sta je jedini program njihov..Edin H. wrote:Kako je lijepo procitati kada se forumasi bratski slozeanimals wrote:Mrzim ih odkad sam svatio da su sugavi nacisti,..seln wrote: Mrzis li FPÖ zato sto suruju sa Srbima ili zato sto su gomila idiota koja ce sjebati Austriju?
Ja zbog ovog drugog, ono prvo je samo simptom.![]()
mrznja protiv muslimana..
nisam ja glup da to ne vidim..
davno je moja zena to govorila, a ja vjerovao oni progresivni..
- animals
#2372 Re: Migranti
Tebi je vidim radnicka klasa samo ako cekic drzi. Gledam ove oglase i namjanje je menadzera[/quote][/quote]Bodkin wrote:[quote="animals]
Pricam o radnickoj klasi, koja drzi svaku drzavu..
Da, takvi je jedno 90% u svakoj drzavi, doktore...
-
Bodkin
#2373 Re: Migranti
Slusaj bolan zenu. Fuj fpo progresivan. A jebote 
-
Bodkin
#2374 Re: Migranti
Jeste 1945 mozda. Danas je 70% radnika zaposleno u uslugama. Ima jedno metar prostora izmedju cekicanja i doktora al mrsko mi pisati. Ne ulazi nista u glavu svakakoanimals wrote:
- animals
#2375 Re: Migranti
Da, bravari, elektricari, vodo instalateri, zidari , tesari,Bodkin wrote:Jeste 1945 mozda. Danas je 70% radnika zaposleno u uslugama. Ima jedno metar prostora izmedju cekicanja i doktora al mrsko mi pisati. Ne ulazi nista u glavu svakakoanimals wrote:
konobari, prodavaci, prodavacice, kuhari, cistaci,i sta ja znam jos koji..
ma koji su ti, nema ih ni 5% u svakoj drzavi..