Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
MaksprotivMarksa

#2351 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Sve je tacno, a to sto ti nemas pojma je tvoja stvar, ja sam spreman da za izreceno odgovaram krivicno, moralno i na svaki drugi nacin, Kemal je doveo i jedno i drugo, od kolege Bogunica zenu, kao i kolegu i brata iz tekije,o drugom covjeku nista lose nisam rekao,dva konkretna imenovanja, a ja nisam rekao da se Kemo nada NEGO Kemini svjedoci, a vidim da si ti jedan od njih. Ako nesto nije istina, ti argumentiraj da je drukcije, a ja tvrdim da je sve napisano istina 100 posto.

Ako nesto ne znas onda se barem na zalijeci, hocemo li dalje sa pricom ko je (p)ostavio Ducica i koja struja je isla proticv Ljevak, nema mene sta ko filovati, ja nemam interesa nikakvih, Dinu podrzavam jer jedini radi na sistemskom urusavanju SDA, kadrovska politika je losa sto dokazuje slucaj ministrice, a ona je dovedena od strane Keme, o kojem mislim mnogo toga i dobroga, ali istina je istina, niko nije nepogrijesiv.

Jesam li lose filovan i za Sisica, jesam li lose filovan za raspodjelu nadzornih i upravnih odbora, jesam li lose filovan sto je Kemo u ZZO glas razuma i sto im blokira tamo kriminal i malverzacije, volio bih da cujem jel i to lose filovanje ?

Moze i na PM :bih:
_Reds_

#2352 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

MaksprotivMarksa wrote:
_Reds_ wrote:Moj Marks,

Ako je cija prica ovdje botovska, onda je tvoja. Nisam ja nikad Srbiju u zvijezde kovao, nisam ja ovu ministricu hvalio, kad su je SDAovci napadali, branio na sva zvona, ali zna se ko jeste. Zna se ko jedan dan prica jedno, a sutra drugo. Zna se ko je 15 godina i vise u SDA bio.

A ni fakultete za 11 dana zavrsavao. Ustvari to i nisu fakulteti.

Moj CV je sigurno bolji od nove ministrice koju je bio predložio, pazi opet iz SDA.
Pa receno ti je kako je ministrica postala to, Kemo doveo zenu svog prijatelja, a Dino ne bi mogao nista bez Keme, previse moci mu je ipak dao, licno sam slusao ljude bliske Kemi kako ocekuju promjene na kongresu, oni su samo cekali to da se vrate u SDA, a Kemo im je sa Sisicem udijelio ozbiljne funkcije, ljudima bez biografije i bez nekog belikog iskustva, za ministricu znam kako je imenovana, odakle potice ta veza, a znam i za vezu iz Kemine tekije i postavljanje Hadziahmetovica iz Breze, taj covjek, kako cujem, radi odlicno i ima veliko iskustvo, ali opet se radi o cistom SDA kadru zbog kojeg su izigrani neki ljudi iz NiP-a koji po mom sidi vrijede vise, ali to nije moja briga jer nisam clan, Dinu podrzavam jer on sistemski urusava SDA, na sve im je udario, od odbora do IZ, ko to ne vidi ja mu ne mogu pomoci.
Izvini druze, ali nismo mi ovdje bas djeca.

Sad pricas o tome iz Breze kako je dobar, sutra da bilo sta kaze protiv hadzije, bilo bi odmah, taj je Sebijin.

I kakvo veliko iskustvo majketi, lik vodio vodovdom u jednoj Brezi koja ima manji vodovod od Hrasnice.

Dino je jedna veliki manipulator, on se bori za sebe i svoje interese, teski egocentrik.
Danas se bori protiv SDA, sutra ce poritv ovih sa kojima je danas u koaliciji.

Kadrovi NIP-a?

Kakvi kadrovi, oni imaju najgore kadrove, pa i ove lafo nestranacke koji nadju odrni teski.

Evo jedan Irfan Dzaltur, Dino ga prelozio, progooglaj malo lik, vjerovatno neki strucnjak iz prakse. :run: .
Drugo vidim upucen si u te tekije i ostalo, ocigledno je da si involviran u stranku, i radis za stranku pa te razumijem. Pos'o je pos'o.

P.S. Znaci mozes sa hadzijom na poligraf. A da se u NIP-u ve imenuje sa rodjackom-prijateljskim odnosima, to sma znao, i to ti vjerum.
JoseMujica wrote:Kifli Mufty strućnjak za obrazovanje :skoljka: :run:

ma dajte molim vas :lol: :lol: :lol: :lol:
Kifli je strucnjak za obrazovenje lik koji radi u Vladi Srbije, toliko o tome.

I obrazovanje bi da nam kroje ljudi koji ni DIF regularno zavrsiti nisu mogli, da mu nije bilo stranke nikad ni to zavrsio ne bi. Zemljo otvori se.

I onda mi neko kaze, ma dobar je on, znas on je protiv SDA. Ustvari je protiv, bilo koga ko ne mksli kao on, a ova petorka mu sada treba, cim mu ne bude, osuce i na njih.
MaksprotivMarksa

#2353 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

_Reds_ wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
_Reds_ wrote:Moj Marks,

Ako je cija prica ovdje botovska, onda je tvoja. Nisam ja nikad Srbiju u zvijezde kovao, nisam ja ovu ministricu hvalio, kad su je SDAovci napadali, branio na sva zvona, ali zna se ko jeste. Zna se ko jedan dan prica jedno, a sutra drugo. Zna se ko je 15 godina i vise u SDA bio.

A ni fakultete za 11 dana zavrsavao. Ustvari to i nisu fakulteti.

Moj CV je sigurno bolji od nove ministrice koju je bio predložio, pazi opet iz SDA.
Pa receno ti je kako je ministrica postala to, Kemo doveo zenu svog prijatelja, a Dino ne bi mogao nista bez Keme, previse moci mu je ipak dao, licno sam slusao ljude bliske Kemi kako ocekuju promjene na kongresu, oni su samo cekali to da se vrate u SDA, a Kemo im je sa Sisicem udijelio ozbiljne funkcije, ljudima bez biografije i bez nekog belikog iskustva, za ministricu znam kako je imenovana, odakle potice ta veza, a znam i za vezu iz Kemine tekije i postavljanje Hadziahmetovica iz Breze, taj covjek, kako cujem, radi odlicno i ima veliko iskustvo, ali opet se radi o cistom SDA kadru zbog kojeg su izigrani neki ljudi iz NiP-a koji po mom sidi vrijede vise, ali to nije moja briga jer nisam clan, Dinu podrzavam jer on sistemski urusava SDA, na sve im je udario, od odbora do IZ, ko to ne vidi ja mu ne mogu pomoci.
Izvini druze, ali nismo mi ovdje bas djeca.

Sad pricas o tome iz Breze kako je dobar, sutra da bilo sta kaze protiv hadzije, bilo bi odmah, taj je Sebijin.

I kakvo veliko iskustvo majketi, lik vodio vodovdom u jednoj Brezi koja ima manji vodovod od Hrasnice.

Dino je jedna veliki manipulator, on se bori za sebe i svoje interese, teski egocentrik.
Danas se bori protiv SDA, sutra ce poritv ovih sa kojima je danas u koaliciji.

Kadrovi NIP-a?

Kakvi kadrovi, oni imaju najgore kadrove, pa i ove lafo nestranacke koji nadju odrni teski.

Evo jedan Irfan Dzaltur, Dino ga prelozio, progooglaj malo lik, vjerovatno neki strucnjak iz prakse. :run: .
Drugo vidim upucen si u te tekije i ostalo, ocigledno je da si involviran u stranku, i radis za stranku pa te razumijem. Pos'o je pos'o.

P.S. Znaci mozes sa hadzijom na poligraf. A da se u NIP-u ve imenuje sa rodjackom-prijateljskim odnosima, to sma znao, i to ti vjerum.
JoseMujica wrote:Kifli Mufty strućnjak za obrazovanje :skoljka: :run:

ma dajte molim vas :lol: :lol: :lol: :lol:
Kifli je strucnjak za obrazovenje lik koji radi u Vladi Srbije, toliko o tome.

I obrazovanje bi da nam kroje ljudi koji ni DIF regularno zavrsiti nisu mogli, da mu nije bilo stranke nikad ni to zavrsio ne bi. Zemljo otvori se.

I onda mi neko kaze, ma dobar je on, znas on je protiv SDA. Ustvari je protiv, bilo koga ko ne mksli kao on, a ova petorka mu sada treba, cim mu ne bude, osuce i na njih.
Taj covjek nije clan NiP-a, jos jednom dokazujes da ne znas ni citati, on je blizak SDA, covjek nije samo upravljao preduzecem u Brezi nego je upravljao i visemilionskim projektima, njega je Kemo doveo na svoj obraz kao primjer sposobnog covjeka u kojeg vjeruje, sa ministricom je fulio, aktivirali su je iz SDA ucjenama i ona je svojih 20 godina morala isplatiti, to je ono sto sam ja rekao, a sto ni ti ni botovi NiP-a ne mozete da razumijete, rekao sam da je ministrica Kemina greska, a da je i ovaj covjek Kemin kadar, a covjek za sada radi odlican posao.

Ja nisam clan NiP-a, Dinu podrzavam jer tvrdim da jedini moze uzdrmati SDA, to vi i osjetite pa ste ovako aktivni, Dinu sam pljuvao i nisam glasao za njega, sve ovo mozes provjeriti u mojoj historiji postova, ali je kupio moje povjerenje potezima koje je povukao, duboko sam uvjeren da samo on moze srusiti SDA, a tek kada se SDA srusi ovo drustvo moze naprijed, a kada se to desi meni se slobodno javi da ti namirim te sendvice za koje se prodajes.
_Reds_

#2354 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Tvoj problem je sto mislis da se neko za sendvice kupuje, licno iskustvo je cudo.

E nek ti je strucnjak taj iz Breze, i on i Irfan Dzaltur, on ce da nas spase, i sve ce da krene na bolje.
I spasi ce nas hadzija i njegovi kadrovi, koji su svi odreda sve ove godine bili u SDA.

A tebi ako ce biti lakse, i da ti pritisak ne skoci, smatraj sve one koji ne misle kao sejh Kifla, da su SD botovi, i da nas je Sebija sve dikretno delegirala.
Zdravlje je najprece.
MaksprotivMarksa

#2355 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

_Reds_ wrote:Tvoj problem je sto mislis da se neko za sendvice kupuje, licno iskustvo je cudo.

E nek ti je strucnjak taj iz Breze, i on i Irfan Dzaltur, on ce da nas spase, i sve ce da krene na bolje.
I spasi ce nas hadzija i njegovi kadrovi, koji su svi odreda sve ove godine bili u SDA.

A tebi ako ce biti lakse, i da ti pritisak ne skoci, smatraj sve one koji ne misle kao sejh Kifla, da su SD botovi, i da nas je Sebija sve dikretno delegirala.
Zdravlje je najprece.
Vidi se da si neupucen, nije Dino u tim pricama sufijskim, ali ima dosta clanstva i simpatizera iz tih krugova, ipak to nisu lazne bradice i lopovi, to su ipak ljudi sa moralom i integritetom, takvi ljudi ce vas srusiti pa cemo mi gradjani da uzivamo u nadmetanju idejama sa normalnim postenim konzervativnim snagama, a ne sa fasisticko kleptokratsko organizacijom.

Irfan je velicina za kompletnu SDA, kao i direktor vodovoda, ministrica je morala da odradi zadnji poslic za Elenu, nije 20 godina direktorovanja bez biografije malo, mora se to odraditi i zastiti kcerka, to je Kemo trebao znati i sprijeciti, ali nije bitno, ide se dalje, ruse vas, polako ali sigurno.

Zivio :bih:
tutku

#2356 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

Dino je pokazao da nema nikakve kadrove, i njegov vijek trajanja kao i NiP ce biti vrlo kratak, narocito ako Vlada padne.

Previse avanturizma, premalo profesionalizma i strucnosti.
_Reds_

#2357 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

tutku wrote:Dino je pokazao da nema nikakve kadrove, i njegov vijek trajanja kao i NiP ce biti vrlo kratak, narocito ako Vlada padne.

Garant si SDA bot, cim kudis mesiju, jel i tebe Sebija poslala, za sendvic?
tutku

#2358 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tutku »

_Reds_ wrote:
tutku wrote:Dino je pokazao da nema nikakve kadrove, i njegov vijek trajanja kao i NiP ce biti vrlo kratak, narocito ako Vlada padne.

Volio bih cuti i jedan smislen argument onih koji tu tezu zastupaju, elem Hadzija je zagrizao puno vise nego sto moze sazvakati. I veci su padali, pa cemo vidjeti
_Reds_

#2359 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

tutku wrote:
_Reds_ wrote:

Volio bih cuti i jedan smislen argument onih koji tu tezu zastupaju, elem Hadzija je zagrizao puno vise nego sto moze sazvakati. I veci su padali, pa cemo vidjeti
Stize pomoc iz Srbije, samo ne znam jesu li sije ili sufije :D
MaksprotivMarksa

#2360 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Vlada ce pasti, ali to ce Dini samo koristiti, pokazao je dobre namjere, dokazao se kao borac protiv SDA, ocistit ce stranku od SDA uhljupa, dovest ce najvece strucnjake za visoko skolstvo u regionu (to je taj covjek kojeg ironicno nazivate kao pomoc iz Srbije), do tada ce mu pristupiti ljudi sa casnim namjerama iz konzervativnog dijela politickog spektra, uzet ce jednu ili dvije opcine, desetine mandata u vijecima, ulazi se i u IZ, po prvi put postoji otpor SDA i na tom polju, sekirao bih se i ja da sam malo kermit i tjesio se u jedan sat poslije ponoci da ce Dino propasti, mozda se Dino samo skloni i da Asimu da zauvijek izgubi Sarajevo.
meme_machine

#2361 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by meme_machine »

Ako ministrica Bogunic vec toliko ne valja, onda bi se neko bolji trebao imenovati za tu funkciju, zar ne?

I sto su onda od svih ljudi odabrali Dzenisu Buljugic, koja hem se cini nesposobnijom od Bogunicke, hem je navodno SDA kadar?

Da li je ovo jos jedan Sebijin pakleni plan? :lol:
A_A_AKCIJA

#2362 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Blablablabla...

Gomila mišljenja, što je babi milo, bez ikakve argumentacije, baziranog na emotivnoj reakciji zbog izgubljene pozicije.

Uz to, leksika iz usta Bakira Izetbegovića.

Nego, i tebi da dam besplatan savjet, ko i bunku, Nivelaciji i sličnim državnim službenicima koji trošite budžetski novac i borite se za SDA pišući u radnom vremenu: gledajte općinska vijeća, KS je voz izašao iz perona prije godinu dana. Nema šaaanse da ga srušiti, imate previše NiP simpatizera u vlastitom redovima da bi to mogli.

Narod nije slijep. Sa jedne strane šuplja, vrijeđanje, laži, podmetanja, sa druge rezultati, mjerljivi, imena i prezimena, cifre koje ste ukrali i koje kradete...

Čuvajte guzicu, kada već niste u stanju i nećete da se pokajete i promijenite, KS je samo prvo poluvrijeme, biće toga još :D
bunk

#2363 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

U suprotnom cete nas proglasit personom non grata...da ne bi :mrgreen:
denis.istok

#2364 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

A_A_AKCIJA wrote:

Blablablabla...

Gomila mišljenja, što je babi milo, bez ikakve argumentacije, baziranog na emotivnoj reakciji zbog izgubljene pozicije.

Nego, i tebi da dam besplatan savjet, ko i bunku, Nivelaciji i sličnim državnim službenicima koji trošite budžetski novac i borite se za SDA pišući u radnom vremenu: gledajte općinska vijeća, KS je voz izašao iz perona prije godinu dana. Nema šaaanse da ga srušiti, imate previše NiP simpatizera u vlastitom redovima da bi to mogli.

Narod nije slijep. Sa jedne strane šuplja, vrijeđanje, laži, podmetanja, sa druge rezultati, mjerljivi, imena i prezimena, cifre koje ste ukrali i koje kradete...

Čuvajte guzicu, kada već niste u stanju i nećete da se pokajete i promijenite, KS je samo prvo poluvrijeme, biće toga još :D
Bez unošenja plaho emocija, a vidim vecina vas je black-white sistem, NiP-u kao i SDP-u će se ovo zestoko obiti o glavu na lokalnim. Pored izgubljenosti NiPa po pitanju parade ponosa (bil piškio ili kakio), ove optužbe koje su iznesene od strane ministrice koja nije nip ali su je oni postavili, sigurno ce imati negativan učinak na percepciju "sveznajućeg" lidera. Primjetno je da se covjek ne snalazi u problematičnim situacijama, kada krene udarati na ličnost, uvredama i bez argumenata. A vidim i raji je vec podosta vodjenja skuštine kao da je circus colorado, bilo je fino gledati kako reze SDA sa isključenjem mikrofona ali sad je već prošlo podosta a nema puno toga da je ostalo učinka od njega. Ovo oko podjele para jos dodaje ulje na vatru, sad ide izbor muftije gdje je realno da Kavazovic dobije, i da se onda Zukorlic, s kim je u velikoj ljubavi, marginalizira. Takodjer je vidljivo da pojedini "šejhovi" i sl.učenjaci koji su bili manje ili više otvoreno na njegovoj strani, sada lagano dizu ruke. Jer vjera i egoizam bas i nisu kompatibilni. Nastavili se ovim ritmom, a da ostane Vlada KS do izbora 2020.vjerovatno će biti sve više ovih sukoba i slično. Sada pak imaju i staru ministricu obrazovanja, koja je, ako neko ne zna, bivši uposlenik SDB-a i kako sam čuo plaho osvetoljubljiva. Plus sto ce sad iz inata sve ono što Škrijelj pokusa raditi jednostavno kočiti.
Procjena: ukupan pad u broju glasova na lokalnim izborima i 30-40% Razlog - Sto su imali kadra da valja ispucano na Općim, lokalni su vec nesto drugo, nema više Dine da nosi listu, sad će biti neki novi klinci ili pak nekadasnji SDA proleteri.

SDP-sve ono sto realno razmislja ce glasati za NS. Toliko kompromitacija u pola godine, podjela, teško bi podnio i onaj SDP sa rahmetli Nijazom. Ovi samo gledaju sebe, tako da ce tesko i zadrzati poziciju br 4. ukupno.

P.S. ovo boldirano se moze prikačiti skoro svim trenutno. Par njih se drzi sa strane i čeka rasplet bez teških riječi.
madner

#2365 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

To su vec zelje i pozdravi.
drug_profi

#2366 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Zajednički kandidati metu skoro sve. Pojedinačni gube sve. Kratko i jasno.
A_A_AKCIJA

#2367 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

denis.istok wrote:
A_A_AKCIJA wrote:

Blablablabla...

Bez unošenja plaho emocija, a vidim vecina vas je black-white sistem, NiP-u kao i SDP-u će se ovo zestoko obiti o glavu na lokalnim. Pored izgubljenosti NiPa po pitanju parade ponosa (bil piškio ili kakio), ove optužbe koje su iznesene od strane ministrice koja nije nip ali su je oni postavili, sigurno ce imati negativan učinak na percepciju "sveznajućeg" lidera. Primjetno je da se covjek ne snalazi u problematičnim situacijama, kada krene udarati na ličnost, uvredama i bez argumenata. A vidim i raji je vec podosta vodjenja skuštine kao da je circus colorado, bilo je fino gledati kako reze SDA sa isključenjem mikrofona ali sad je već prošlo podosta a nema puno toga da je ostalo učinka od njega. Ovo oko podjele para jos dodaje ulje na vatru, sad ide izbor muftije gdje je realno da Kavazovic dobije, i da se onda Zukorlic, s kim je u velikoj ljubavi, marginalizira. Takodjer je vidljivo da pojedini "šejhovi" i sl.učenjaci koji su bili manje ili više otvoreno na njegovoj strani, sada lagano dizu ruke. Jer vjera i egoizam bas i nisu kompatibilni. Nastavili se ovim ritmom, a da ostane Vlada KS do izbora 2020.vjerovatno će biti sve više ovih sukoba i slično. Sada pak imaju i staru ministricu obrazovanja, koja je, ako neko ne zna, bivši uposlenik SDB-a i kako sam čuo plaho osvetoljubljiva. Plus sto ce sad iz inata sve ono što Škrijelj pokusa raditi jednostavno kočiti.
Procjena: ukupan pad u broju glasova na lokalnim izborima i 30-40% Razlog - Sto su imali kadra da valja ispucano na Općim, lokalni su vec nesto drugo, nema više Dine da nosi listu, sad će biti neki novi klinci ili pak nekadasnji SDA proleteri.

SDP-sve ono sto realno razmislja ce glasati za NS. Toliko kompromitacija u pola godine, podjela, teško bi podnio i onaj SDP sa rahmetli Nijazom. Ovi samo gledaju sebe, tako da ce tesko i zadrzati poziciju br 4. ukupno.

P.S. ovo boldirano se moze prikačiti skoro svim trenutno. Par njih se drzi sa strane i čeka rasplet bez teških riječi.
da ponovim,

blablablabla... imaš nastavak u prethodnom postu.
Banksy

#2368 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

MaksprotivMarksa wrote:
Vlada ce pasti, ali...
Neće. Niko nije ni očekivao da će pasti. Sve što se dešavalo zadnjih dana ih jeste dobro streslo, ali nikakvog realnog razloga za ostavke, pad, dramu, krah i slično, nema. NiP i SDP će svoje probleme rješavati unutar svojih stranaka, a prema medijskim istupima, SBB definitivno ostaje unutra - Transverzala, šta li - i to je odlična vijest.

Idemo dalje. :thumbup:
Styling

#2369 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Banksy wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
Vlada ce pasti, ali...
Neće. Niko nije ni očekivao da će pasti. Sve što se dešavalo zadnjih dana ih jeste dobro streslo, ali nikakvog realnog razloga za ostavke, pad, dramu, krah i slično, nema. NiP i SDP će svoje probleme rješavati unutar svojih stranaka, a prema medijskim istupima, SBB definitivno ostaje unutra - Transverzala, šta li - i to je odlična vijest.

Idemo dalje. :thumbup:
Nije dzaba prije par dana UK ambasador bio kod FahrA. Ne dirati KS.
Banksy

#2370 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Styling wrote:
Nije dzaba prije par dana UK ambasador bio kod FahrA. Ne dirati KS.
Odlično. Ali mislim da i on sam tu nalazi interes, pisali smo već puno o tome. Odlaskom prema SDA, danas, a napuštanjem i rušenjem ovakve vlade, mislim da bi na narednim izborima mogao staviti ključ u bravu.
drug_profi

#2371 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ja vam tvrdim da je Fahro sa Bakirom samo da mu bude blizu kad se namjesti.
Opetja033

#2372 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

A_A_AKCIJA wrote:

KS je voz izašao iz perona prije godinu dana. Nema šaaanse da ga srušiti, imate previše NiP simpatizera u vlastitom redovima da bi to mogli.

Upravo tako.

Vlada KS nece pasti. To je sasvim sigurno, garantujem svojim brisanjem sa foruma.

I sto ti rece, bolje je da malo obrate paznju na sopstvene redove. Vjerovatno ni sami nisu svjesni koliko NiP spavaca ima unutar SDA. Ovi drugi, "piskili bi - kakili bi", su svjesni da bi im se svaki pokusaj obaranja Vlade KS obio o glavu iz dva razloga: prvo jer bi postalo jasno da ne kontrolisu cak ni vecinu svojih zastupnika u federalnom parlamentu, skupstini KS i OV. Znaju da bi se izofirali. Drugi razlog je sto bi bili pometeni na lokalnim izborima, ionako po anketama stoje jako lose.

Postoji realna mogucnost da SDA iduceg oktobra ostane bez ijednog nacelnika u gradskim opcinama i bez dijela nacelnickih mjesta u drugim opcinama kantona. Izgubice vecinu u gradskom vijecu i samim tim poziciju gradonacelnika.
Narod i pravda ce zadrzati poziciju najjace stranke ovog bloka. Sustina je da ni opcinski izbori nisu upitni, iako se naravno treba krv propisati da se ovo ostvari.

Prava, istinska, opasnost po SDA od strane NiP-a dolazi na iducim opcim izborima. I oni i njihovi botovi su toga itekako svjesni. Lagano se gradi baza sirom BiH: opcina po opcina, grad po grad, kanton po kanton.

Ne zelim da uvrijedim bilo kojeg partnera u Vladi KS, ali je cinjenica (koju i oni sami priznaju u razgovorima) da ova vlada opstaje iskljucivo zahvaljujuci mudima i stavu NiP-a. Ima tu vrijednih i sposobnih ministara, zastupnika koji su iz redova partnera i koji rade odlican, fantastican posao - ali ga rade u miru jer NiP i njegovi kadrovi preuzimaju na sebe gotovo svu "neprijateljsku vatru".

Sustina: Vlada KS opstaje i ostaje. Spremajte se vi za lokalne izbore.
Banksy

#2373 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Tačno tako.

edit. općinski su ključ.
Opetja033

#2374 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

Banksy wrote:Tačno tako.

edit. općinski su ključ.
Opcinski su kljuc za KS i stabilnost Vlade. Stabilnost - a ne opstanak (da se botovi ne ukljuce).

Iduci opci izbori su kljuc za neke druge procese. Toga su svjesni i botovi i njihovi nalogodavci.
bingov buraz

#2375 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bingov buraz »

Uvjeravali su iz SDA da mogu ovu vladu oboriti u svaka doba,hajde sad vrijeme je da spašavate narod od ovih zlikovaca :mrgreen:
Šta se čeka?
Post Reply