E taj rez mi cekamo evo vec 20 godina. Mi jos nismo uveli sistem i plan repr. okupljanja. Kod nas je to jos na jaransko-kafanskom nivou. A zivimo u 2019. Jos nismo imali trenera sa mudima da objavi rat nasim zvijezdama da kada dodju u Bosnu MORAJU da se ponasaju isto ako ne i vise profesionalnije nego u svojim klubovima. Vaha? On bi mogao, ali zna kakva bagra sjedi u savezu.Korisničkoime wrote:Treba jos nesto dodati, Susic, Bazdarevic, Prosinecki nisu aman neka trenerska imena medjutim tesko veoma tesko da je bas uvijek sve do selektora, po meni Susic je u svoja dva mandata i malo treceg imao ponajvise igrackog kvaliteta u reprezentaciji koji bi realno bio dovoljan za kvalifikacije na EP i na SP te dovoljan da se izborimo sa Iranom i Nigerijom za drugo mjesto za grupi pa ako je poslije toga ici kuci ok neka je to realnost.
Medjutim trebaju se neke stvari oko reprezentacije rascistiti Begovix, Kolasinac hoce nece ima poziva nema poziva, prije je to bio Zukanovic, natezanje Begovic Hasagic i slicno, javno se iznese sve i zavrsi se s tim.
Begovic hoce da bira utakmice na kojima ce da igra, Kolasinac isto tako (ako je to slucaj) u mene (selektora, predsjednika Saveza) to tako ne moze i dok sam ja tu on nije reprezentativac i vise nece dobijati pozive. Lulic, Dzeko ko god vec kada dodje na okupljanje nece da trenira, ne pokazuje zalaganje, njemu je vise stalo da obilazi rodbinu, kafane, da jede kolace to tako u mene (selektora) ne moze ja dok sam ja tu on nije reprezentativac i nece dobijati vise pozive. Okupljanje je u Zenici, zaboravite Ilidzu tako reprezentacija vise nece nogom krocit dok sam ja tu (selektor, predsjednik Saveza). Imamo centar, napravili ga, platili, izmolili sadaku sta vec i okupljanje ima biti tu, Dzeko, Pjanjc ko god vec odbija da dodje u Zenicu hoce da bude okupljanje na Ilidzi medjutim ja sam selektor predjesnik saveza ja odlucujem i ti igraci nisu vise reprezentativci i nece dobiti poziva.
Povucemo crtu pa makar morali igrati sa 11 igraca iz PL-a na pocetku ce rezultati biti katastrofa ali ce se barem buducnost reprezentacije osigurati zato sto ce svaki buduci reprezentativac znati pravila i znati da se u reprezentaciji ima ozbiljno raditi ili ne treba dolaziti.
Barem da svi znamo na cemu smo.
Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#2351 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
-
Korisničkoime
#2352 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Tu imaju samo dva nacina, prvi, selektor i predsjednik Saveza sjednu i dogovore se, napozeljnije prije i samog preuzimanja mandata, idemo praviti rez, selektor ce ga praviti a predsjednik podrzati, ako ce selektor praviti rez onda Savez mora da zna da se to moze odrazit na rezultat i to negativno i mora dati prostora selektoru a ne da mi daju otkaz u sred kvalifikacija jer je rastjerao pola igraca. Bitno je da sve bude transparentno, javno, na konferenciji za stampu, jebes pricu treba sve ostati u krugu reprezentacije, ne iznositi probleme vani, ovakve probleme javno obznanit, ovaj hoce da bira utakmice zato ga ja vise ne zovem, ovaj hoda po rostiljima i kafanama zato ga ja vise ne zovem, ovaj nece na okupljanje na Ilidzu zato ga ja ne zove.Romanista 101% wrote:E taj rez mi cekamo evo vec 20 godina. Mi jos nismo uveli sistem i plan repr. okupljanja. Kod nas je to jos na jaransko-kafanskom nivou. A zivimo u 2019. Jos nismo imali trenera sa mudima da objavi rat nasim zvijezdama da kada dodju u Bosnu MORAJU da se ponasaju isto ako ne i vise profesionalnije nego u svojim klubovima. Vaha? On bi mogao, ali zna kakva bagra sjedi u savezu.Korisničkoime wrote:Treba jos nesto dodati, Susic, Bazdarevic, Prosinecki nisu aman neka trenerska imena medjutim tesko veoma tesko da je bas uvijek sve do selektora, po meni Susic je u svoja dva mandata i malo treceg imao ponajvise igrackog kvaliteta u reprezentaciji koji bi realno bio dovoljan za kvalifikacije na EP i na SP te dovoljan da se izborimo sa Iranom i Nigerijom za drugo mjesto za grupi pa ako je poslije toga ici kuci ok neka je to realnost.
Medjutim trebaju se neke stvari oko reprezentacije rascistiti Begovix, Kolasinac hoce nece ima poziva nema poziva, prije je to bio Zukanovic, natezanje Begovic Hasagic i slicno, javno se iznese sve i zavrsi se s tim.
Begovic hoce da bira utakmice na kojima ce da igra, Kolasinac isto tako (ako je to slucaj) u mene (selektora, predsjednika Saveza) to tako ne moze i dok sam ja tu on nije reprezentativac i vise nece dobijati pozive. Lulic, Dzeko ko god vec kada dodje na okupljanje nece da trenira, ne pokazuje zalaganje, njemu je vise stalo da obilazi rodbinu, kafane, da jede kolace to tako u mene (selektora) ne moze ja dok sam ja tu on nije reprezentativac i nece dobijati vise pozive. Okupljanje je u Zenici, zaboravite Ilidzu tako reprezentacija vise nece nogom krocit dok sam ja tu (selektor, predsjednik Saveza). Imamo centar, napravili ga, platili, izmolili sadaku sta vec i okupljanje ima biti tu, Dzeko, Pjanjc ko god vec odbija da dodje u Zenicu hoce da bude okupljanje na Ilidzi medjutim ja sam selektor predjesnik saveza ja odlucujem i ti igraci nisu vise reprezentativci i nece dobiti poziva.
Povucemo crtu pa makar morali igrati sa 11 igraca iz PL-a na pocetku ce rezultati biti katastrofa ali ce se barem buducnost reprezentacije osigurati zato sto ce svaki buduci reprezentativac znati pravila i znati da se u reprezentaciji ima ozbiljno raditi ili ne treba dolaziti.
Barem da svi znamo na cemu smo.
Drugi nacin, selektor i predsjednik Saveza se dogovore uz podrsku kapitena reprezentacije kao vodje ekipe, to je nacin koji bi najprije dao i zeljeni efekat ali sprijecio bi neko osipanje reprezentacije. Jbg kad drugi vide kako npr.Dzeko i Pjanic dolaze, grizu, budu u Zenici, ne hodaju naokolo, ne zajebavaju se i ono ce vjerovatno slijediti primjer. Logicno je da jedan Todorovic sebi kaze jebo majku kad jedan Dzeko i Pjanic koji imaju takve karijere i desetine miliona na racunu i kojima ovo sve uopste ne treba kad oni sute i rade kad oni postuju pa ko sam ja da se zajebajem.
Na zalost drzga opcija je manje vjerovatna od prve a prva je vec naucna fantastika.
- p206
#2353 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
uzdat se u savez je utopija...pa ti nehljebi ovoliko godina nisu donijeli pravilnik da se igra na umjetnoj travi koju je lakše održavati, nego se liga igra na ovim livadama gdje nijedan busen nije u vinklu
zamisli igrača iz domaće lige koji provede 5 godina (npr. od 16 do 21 god.) na takvih terenima i nekog iz lige gdje je trava normalna i uredno održavana...normalno da je na daleko većem nivou od naših igrača, da ne pričam o drugim stvarima, sportska ishrana itd.
zamisli igrača iz domaće lige koji provede 5 godina (npr. od 16 do 21 god.) na takvih terenima i nekog iz lige gdje je trava normalna i uredno održavana...normalno da je na daleko većem nivou od naših igrača, da ne pričam o drugim stvarima, sportska ishrana itd.
- Dupli_skalp
#2354 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
kad se čovjek osvrne unatrag, jedini iole stručnjak koji je vodio ovu reprezentaciju je ćiro blažević.
sve ostalo su bili selektori u pokušaju.
- Leverage
#2355 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Da si pažljivo čitao moj post shvatio bi ga upravo suprotno.izvrsni direktor wrote:Znaci ako se zainate mogu osvojit evropsko?Leverage wrote: I sad se priča ova priča koja dolazi do igrača i u njima proradi inat i obično pobijede nakon takve priče. Uopšte me ne bi iznenadilo da tako bude i sa Italijom. I onda će biti opet u rupe miševi.
.
Inatom se sve moze. Kvalitet nije bitan.
Ali ti si selektovao samo dio posta, izvukao ga iz konteksta i sasvim očekivano zaključio pogrešno. Čestitam.
- JThomas
#2356 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
gledajući grčka italija sinoć, nemam vala u inat neke vjere...
-
Vitoo
#2357 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bolje vam je ne gledajte tekmu 
- Ricken
#2358 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ti kao da pratiš repku od imenovanja Roberta. Ok nismo se oprostili, biće sad par velikih utakmica biti ili ne biti.Tomahawk11 wrote:Kako smo se oprostili? Finska bježi 2 boda i dolazi nam.
Ma pazi da spustimo loptu,zašto se ne zove Hajrović, zašto Gojak nema prednost u odnosu na recimo Sarića ili Cimirota u tekmi kad nemaš kreativca i stavljaš tri vezna istog profila. Centralni štoperi, ne zna se koji je sporiji.............. i tako dalje.....
I onda kažemo nije do njega. Nije isto kao i onda kad je kasno reagovao protiv Grka. Jbg, frajer nije dorastao, a doveden je kao veličina. A ti i dalje brani, meni je svejedno, jer sam siguran da se u suštini jednako nerviramo.
-
Korisničkoime
#2359 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Tako su i Hrvati ili jos gore govorili o Kovacu, lik ne valja Hrvatima ali je zato sasvim dobar Njemcima i Frankfurtu i Bayernu.Ricken wrote:Ti kao da pratiš repku od imenovanja Roberta. Ok nismo se oprostili, biće sad par velikih utakmica biti ili ne biti.Tomahawk11 wrote:Kako smo se oprostili? Finska bježi 2 boda i dolazi nam.![]()
Ma pazi da spustimo loptu,zašto se ne zove Hajrović, zašto Gojak nema prednost u odnosu na recimo Sarića ili Cimirota u tekmi kad nemaš kreativca i stavljaš tri vezna istog profila. Centralni štoperi, ne zna se koji je sporiji.............. i tako dalje.....
I onda kažemo nije do njega. Nije isto kao i onda kad je kasno reagovao protiv Grka. Jbg, frajer nije dorastao, a doveden je kao veličina. A ti i dalje brani, meni je svejedno, jer sam siguran da se u suštini jednako nerviramo.
Dalic je imao vise uspjeha i najuspjesniji je HR izbornik ali veliko je pitanje da li je kvalitetniji od Kovaca ili Blazevica.
Stopera imamo na pretek u ligama petice sve Bayern, Real, Liverpool de eto koji je to stoper razlika u kvaliteti srpam ovih koje imamo. Ne znam koji bi tu mogao da donese tu neku razliku. Ljudi su slavili kad se Spahic oprostio od reprezentacije kao sad ce sve biti bolje, ja tada govorio pravit cemo mi Spahica od blata kad ode i to dugo godina.
Gojak je definitivno potencijal po meni bolji fudbaler od Sarica s tim da Saric ima jednu prednost spram Gojaka ili Cimirota koji je takodjer bolji fudbaler, Saric je voljan da trci 90 minuta.
- mO k3
#2360 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Samo sto nas pape odvede na SPeyesburn wrote:kad se čovjek osvrne unatrag, jedini iole stručnjak koji je vodio ovu reprezentaciju je ćiro blažević.
- mO k3
#2361 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Italija uzima sa per razlike
- Edin H.
#2362 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bez obziramO k3 wrote:Samo sto nas pape odvede na SPeyesburn wrote:kad se čovjek osvrne unatrag, jedini iole stručnjak koji je vodio ovu reprezentaciju je ćiro blažević.
-
Vitoo
#2363 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ciro nam je vratio vjeru...imao je on hrpu krsa koje gurao iz istog razloga menadzeri novac.. Samo u to vrijeme smo bili dno dna.. tako da
A slavila se pobjeda protiv Estonije i Armenije
tukli ih ko veliki a danas jedva gol da zabijemo takvim levatima a evo jucer smo i popusili samo sa 2 0.
neko vrijeme nam Kipar ocitao lekcije jok mi smo ej pobjedili Irsku Sjevernu a ubili brasno u nama itd..
A slavila se pobjeda protiv Estonije i Armenije
-
svi u napad
#2364 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Korisnicko svaka ti je zlatna i oba komentara su odlicna no sta vrijedi kad nikom od odgovornih nije stalo ni do drzave pa tako ni do repke. Bilo mi je drago kad je izabran za selektora ali ove zadnje tekme pokazuju da je i on trener u povoju i ne zna kud je poso. U repki je haos al niko ne smije reci sta se desava i jedino je Lulic rekao ono sto smo svi mi predpostavljali da se desava. Ja sam zaista bio pesimistican pred ovu tekmu i to sam u 2-3 komentara napisao jer sam gledao Finsku zadnje 2 njihove tekme i bio iznenadjen njihovom igrom i zalaganjem. Taktika je bila losa a jos losije je njegov tajmning za izmjene gdje trener pokazuje imal znanja il ga nema. Posto sam umoran od puta u Finsku i pod negativnim raspolozenjem zavrsavam ovaj komentar kako ne bih napisao u revoltu ono sto mislim o selektoru i igracima. Zelim vam laku noc. Zivjeli!
- P.Starck
#2365 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Prije svega Kovač je profesionalac, bio i kao igrač i sada kao trener, i to možda i nadomješta eventulani nedostatak onog nečeg, talenta. To mu bar nijemci zamjeraju. Ali eto još sjedi na klupi Bayerna pored svih turbulencija, ponajviše zahvaljujući profesionalizmu i ličnoj disciplini.Korisničkoime wrote: Tako su i Hrvati ili jos gore govorili o Kovacu, lik ne valja Hrvatima ali je zato sasvim dobar Njemcima i Frankfurtu i Bayernu.
Dalic je imao vise uspjeha i najuspjesniji je HR izbornik ali veliko je pitanje da li je kvalitetniji od Kovaca ili Blazevica.
Stopera imamo na pretek u ligama petice sve Bayern, Real, Liverpool de eto koji je to stoper razlika u kvaliteti srpam ovih koje imamo. Ne znam koji bi tu mogao da donese tu neku razliku. Ljudi su slavili kad se Spahic oprostio od reprezentacije kao sad ce sve biti bolje, ja tada govorio pravit cemo mi Spahica od blata kad ode i to dugo godina.
Gojak je definitivno potencijal po meni bolji fudbaler od Sarica s tim da Saric ima jednu prednost spram Gojaka ili Cimirota koji je takodjer bolji fudbaler, Saric je voljan da trci 90 minuta.
A Prosinečki se totalno uklopio u mahalaški mentalitet BH reprezentacije, igrača i svega što ga okružuje. Meni je to nevjerovatno. Da bi slika bila potpuna fali mu samo čačkalica u ustima.
Memišević na klupi je promašaj žešći, Vrančić na klupi je promašaj neviđen a tek Haskić
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2366 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ovo je istina...a kad skontamo svi koliki je ciro cirkusant i amater (na evropskom nivou) onda skontas kakve smo selektore imati. Jbt zivot.eyesburn wrote:kad se čovjek osvrne unatrag, jedini iole stručnjak koji je vodio ovu reprezentaciju je ćiro blažević.
Sjecam se kolko smo imali nade kad je faruk hadzibegic dosao
- Point.
#2367 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
I sa Ćirom smo trenirali po livadama i igrali prijateljske sa NK Rijeka. Sve je to go amater.izvrsni direktor wrote:Ovo je istina...a kad skontamo svi koliki je ciro cirkusant i amater (na evropskom nivou) onda skontas kakve smo selektore imati. Jbt zivot.eyesburn wrote:kad se čovjek osvrne unatrag, jedini iole stručnjak koji je vodio ovu reprezentaciju je ćiro blažević.
Sjecam se kolko smo imali nade kad je faruk hadzibegic dosaokoji amaterizam u nasem savezu i tako eto 30 godina haman....
-
Korisničkoime
#2368 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne znam to da li je Kovac profesionalac u poslu i licno (ne poznajem c9vjeka licno ni poslovno) samo znam da ima rezultat, kup sa Frankfurtom je mozda veci uspjeh nego titula sa Bayernom a znam da u HR nikome nije valjao pa mogle su se cuti i zamjerke od igraca Modrica prije svega.P.Starck wrote:Prije svega Kovač je profesionalac, bio i kao igrač i sada kao trener, i to možda i nadomješta eventulani nedostatak onog nečeg, talenta. To mu bar nijemci zamjeraju. Ali eto još sjedi na klupi Bayerna pored svih turbulencija, ponajviše zahvaljujući profesionalizmu i ličnoj disciplini.Korisničkoime wrote: Tako su i Hrvati ili jos gore govorili o Kovacu, lik ne valja Hrvatima ali je zato sasvim dobar Njemcima i Frankfurtu i Bayernu.
A Prosinečki se totalno uklopio u mahalaški mentalitet BH reprezentacije, igrača i svega što ga okružuje. Meni je to nevjerovatno. Da bi slika bila potpuna fali mu samo čačkalica u ustima.
Memišević na klupi je promašaj žešći, Vrančić na klupi je promašaj neviđen a tek Haskić
Ne znam kakav je Prosinecki po pitanju profesionalizma ali znam da je problem sa stoperima, ko god je par mojih postova procitao zna da nisam ljubitelj Sunjica i da sam i prije ukazivao da nam je odbrana najslabija karika, ali ni ja nebih tek tako mogao nekoga imenovati ko bi mogao da donese neki osjetni napredak u odbrani, Memisevic, trebao bi se probati, ne znam.
-
izvrsni direktor
#2369 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Znam. Zato kazem zamisli kolko smo jadni kad nam je takav ciro najbolji selektorPoint. wrote:I sa Ćirom smo trenirali po livadama i igrali prijateljske sa NK Rijeka. Sve je to go amater.izvrsni direktor wrote:Ovo je istina...a kad skontamo svi koliki je ciro cirkusant i amater (na evropskom nivou) onda skontas kakve smo selektore imati. Jbt zivot.eyesburn wrote:kad se čovjek osvrne unatrag, jedini iole stručnjak koji je vodio ovu reprezentaciju je ćiro blažević.
Sjecam se kolko smo imali nade kad je faruk hadzibegic dosaokoji amaterizam u nasem savezu i tako eto 30 godina haman....
- nosara
#2370 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jel' se ovaj spakovao? Licne stvar i to...? Da se ne vraca bRezveze...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2371 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Čeka Željinu skupštinu, pa će onda skontati da li da odstupi ili ne.
-
Crvena Tifoza
#2372 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Tomahawk11 wrote:Čeka Željinu skupštinu, pa će onda skontati da li da odstupi ili ne.
- luckylaka
#2373 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Post nidje veze a odstupiti je trebao poslije grcke jer ocito je bar po prikazanim igrama da ga igraci bas puno ne smekaju.Tip bez znanja,autoriteta,bez muda bez icega.Jednostavno klocTomahawk11 wrote:Čeka Željinu skupštinu, pa će onda skontati da li da odstupi ili ne.
-
izvrsni direktor
#2374 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kako si to zakljucio? De mi navedi konkretan primjer iz igre gdje je ocito da je to posljedica toga sto igraci "ne smekaju" selektoraluckylaka wrote:Post nidje veze a odstupiti je trebao poslije grcke jer ocito je bar po prikazanim igrama da ga igraci bas puno ne smekajucTomahawk11 wrote:Čeka Željinu skupštinu, pa će onda skontati da li da odstupi ili ne.
- nosara
#2375 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ni ne vide ga. Nebitan. A i njega boli kurac, uzima lopatom.