Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
SmokingMan

#2351 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SmokingMan »

Porekucao PLBIH,otišao do Katra,još se brže vratio. :D
Point.

#2352 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Melbourne_Australia wrote:
Point. wrote:Amar Osim nije najbolji izbor zbog sljedeceg:

- u startu ima veliko breme sto ga malo ko van zeljine stratosfere gotivi. A znamo da navijaci znaju napraviti ogroman pritisak, tako i novinari
- u startu ce mu nabadati na nos da ga je babo instalirao na poziciju selektora, sto ce odvracati nepotrebnu paznju sa fudbala na mahalske price
- cinjenica da je osvajao trofeje po BiH i nije neki aman zaman plus kad znamo na upitni kvalitet lige. Sa Zeljom je imao par nagaznih mina u Evropi
- inostrana trenerska karijera mu je nikakva. Godinu dana u Japanu gdje je dobio nogu i dvije u katarskom anonimusu i nije neka referenca.
- nasi igraci nisu bas ni cijenili selektore koji su imali velike igracke karijere poput Papeta i Mese, kako ce tek cijeniti Amara koji i kao igrac nije nesto Bog zna sta bio
- vec se stvara losa atmosfera u i oko reprezentacije samom njegovom kandidaturom. Izvrsni komitet je podjeljen, navijaci i fudbalska jabnost takodjer. Ne smijem ni zamisliti scenario da na spisak stavi vise igraca Zelje od Sarajeva, ili vise igraca iz oba sarajevska kluba od ostalih
- prica da selektor treba da zna kako stvari kod nas funkcionisu i da zna prilike u beha fudbalu ne pije puno vode. Radice sa igracima koji igraju dugi niz godina vani i koji su operisani od beha fudbalske zbilje
- koliko je upoznat sa vanjskim modernim fudbalom, s obzirom da je haman citav fudbalski vijek proveo u domacem fudbalu i da nema gotovo nikakvih inostranih referenci, sto je po meni bitno ukoliko zelis biti selektor reprezentacije
:lol: :lol: evo u Italiji i Holandiji su upoznati sa modernim fudbalom :lol: :lol: pa daleko su dogurali...E cuj ti price upoznat sa modernim fudbalom :lol: Srbija bas igra moderan fudbal a i Muslin je moderan trener :lol:

Odmori od pisanja sviju ti, jer takve gluposti pises da to nije humano..
Osim tih smajlica drugo nista i ne znas napisati konstruktivno. Uopste nisi ni zainteresovan za reprezentaciju, bitno ti je samo da bude Amar jer je zeljin covjek. Naveo sam ti razloge zasto smatram da ne bi trebao biti lik koji nije presao beha granice, eto navedi mi argumente zasto mislis da bi Amar bio pravi izbor. I bez tih smajlica, ako moze.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2353 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Ima izgleda jos jedna varijanta...da Mesa ostane jos jedan madat a da Amar bude pomocnik pa da preuzme reprezentaciju za dvije godine
sumirprimus

#2354 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

hrasno38 wrote:Ima izgleda jos jedna varijanta...da Mesa ostane jos jedan madat a da Amar bude pomocnik pa da preuzme reprezentaciju za dvije godine
pa ne moze dupli bojkot, sta im je?
hrasno38

#2355 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

sumirprimus wrote:
hrasno38 wrote:Ima izgleda jos jedna varijanta...da Mesa ostane jos jedan madat a da Amar bude pomocnik pa da preuzme reprezentaciju za dvije godine
pa ne moze dupli bojkot, sta im je?
Ovako cemo imati duplo jacu klupu
Tomahawk11
Globalni moderator

#2356 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Ko je ponudio tu varijantu?
Nije realno da Meša ostane.
Baraž za EP - pao.
Kvalifikacije za SP - pao.
Mislim da je dovoljno.
sumirprimus

#2357 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

zamisljam... :skoljka:
odo stuc koju rakijicu da skinem sa sebe ovaj strahotres...
Šibicar

#2358 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Šibicar »

Neka te sumire tek si nam dosadio,a divi ovo.

Image

Znam da ne znaš šta je...probaj guglati....
haubica_i_to_teshka

#2359 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by haubica_i_to_teshka »

Neko ko je osvojio toliko titula kao Amar zasluzuje da vodi klub iz “ petice”.
Ili neku poznatu reprezentaciju !

Italia u krizi !?

Ima li neko info, koji su klubovi/reprezentacije trazili Amara, a on ih odbio (naravno )?

radiolog, hrasno??
Thorgerson

#2360 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Thorgerson »

Ako se bira izmedju nekakvih imena gdje u kvalifikacijama mozemo sutra ocekivati i sve i nista, tj. ne znamo sta nas ceka, neka bude eto Amar. Nize ionako ne moze pasti. Sta mozemo gore uraditi? Gubis od Kipra svjetsko...sta? Znaci platis eto Mesu 30.000 KM i on izgubi od Kipra kvalifikacije. Pa evo ja cu to isto uraditi za 10 puta manje novca. Jedino da nas lihtenstajn i farska ostrva pocnu guzit sljedece kvalifikacije.

Mada, evo ja ako bih morao birati izmedju tih nekih imena od kojih nemas pojma sta ocekivati, ja bih radije onda Barbareza.

Jer Amar uopste nije neko trenersko ime. Jeste nesto osvojio, ali taj covjek vec duze vrijeme ne voli klub? I inace nije vodio puno klubova? Zasto? Je li mu mrsko, u cemu je fazon? Ako je tako kako onda hoce da vodi repku? Ako nema poziva, pa to je jos gore. Dakle, nece ga niko, daj ga u reprezentaciju.
hrasno38

#2361 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
Baraž za EP - pao.
Mislim da je dovoljno.
Mislim da je krajnje drsko i degutantno spominjati kvalifikacije za EP jer je preuzieo reprezentaciju koja je bila u rasulu a na tablici niti u jednoj jedinoj varijaniti za bilo kakav uspjeh. Sljdece kvalfikacije OK!!!
Dino Djurbuzovic

#2362 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

Point. wrote:
Melbourne_Australia wrote:

- u startu ima veliko breme sto ga malo ko van zeljine stratosfere gotivi. A znamo da navijaci znaju napraviti ogroman pritisak, tako i novinari
- u startu ce mu nabadati na nos da ga je babo instalirao na poziciju selektora, sto ce odvracati nepotrebnu paznju sa fudbala na mahalske price
- cinjenica da je osvajao trofeje po BiH i nije neki aman zaman plus kad znamo na upitni kvalitet lige. Sa Zeljom je imao par nagaznih mina u Evropi
- inostrana trenerska karijera mu je nikakva. Godinu dana u Japanu gdje je dobio nogu i dvije u katarskom anonimusu i nije neka referenca.
- nasi igraci nisu bas ni cijenili selektore koji su imali velike igracke karijere poput Papeta i Mese, kako ce tek cijeniti Amara koji i kao igrac nije nesto Bog zna sta bio
- vec se stvara losa atmosfera u i oko reprezentacije samom njegovom kandidaturom. Izvrsni komitet je podjeljen, navijaci i fudbalska jabnost takodjer. Ne smijem ni zamisliti scenario da na spisak stavi vise igraca Zelje od Sarajeva, ili vise igraca iz oba sarajevska kluba od ostalih
- prica da selektor treba da zna kako stvari kod nas funkcionisu i da zna prilike u beha fudbalu ne pije puno vode. Radice sa igracima koji igraju dugi niz godina vani i koji su operisani od beha fudbalske zbilje
- koliko je upoznat sa vanjskim modernim fudbalom, s obzirom da je haman citav fudbalski vijek proveo u domacem fudbalu i da nema gotovo nikakvih inostranih referenci, sto je po meni bitno ukoliko zelis biti selektor reprezentacije
:lol: :lol: evo u Italiji i Holandiji su upoznati sa modernim fudbalom :lol: :lol: pa daleko su dogurali...E cuj ti price upoznat sa modernim fudbalom :lol: Srbija bas igra moderan fudbal a i Muslin je moderan trener :lol:

Odmori od pisanja sviju ti, jer takve gluposti pises da to nije humano..
Osim tih smajlica drugo nista i ne znas napisati konstruktivno. Uopste nisi ni zainteresovan za reprezentaciju, bitno ti je samo da bude Amar jer je zeljin covjek. Naveo sam ti razloge zasto smatram da ne bi trebao biti lik koji nije presao beha granice, eto navedi mi argumente zasto mislis da bi Amar bio pravi izbor. I bez tih smajlica, ako moze.
- Istina da ima veliko breme, a jel treba da uslov za selektora bude da te neko gotivi ? Navijaci inace poznati kao jako objektivni i strucni
- Isto kao i prvo, nebitno piskaranje nevezano za struku
- Jel bolje osvojiti 9 ili koliko vec trofeja u u ligi upitnog kvaliteta nego osvojiti 0 u boljim ligama ?
- Ako nasi igraci cijene selektore po velikim igrackim karijerama, a nisu cijenili Papeta i Mesu, koga ce onda cijeniti, ko je bolji igrac od njih 2 bio ?
- Dobri rezultati poprave vrlo brzo atmosferu, kakva je atmosfera bila kad smo izgubili od Slovacke a kakva poslije prijateljskih sa Obalom Slonovace i Meksikom ?
- I zato sto trenutni igraci igraju dugi niz godina vani, "beha fudbalska zbilja" je nebitna ?
- Proveo je Mesa haman citav fudbalski vijek u inostranstvu i ima "inostrane reference" pa kako je upoznat sa vanjskim modernim fudbalom ?
hrasno38

#2363 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:Ako se bira izmedju nekakvih imena gdje u kvalifikacijama mozemo sutra ocekivati i sve i nista, tj. ne znamo sta nas ceka, neka bude eto Amar. Nize ionako ne moze pasti. Sta mozemo gore uraditi? Gubis od Kipra svjetsko...sta? Znaci platis eto Mesu 30.000 KM i on izgubi od Kipra kvalifikacije. Pa evo ja cu to isto uraditi za 10 puta manje novca. Jedino da nas lihtenstajn i farska ostrva pocnu guzit sljedece kvalifikacije.

Mada, evo ja ako bih morao birati izmedju tih nekih imena od kojih nemas pojma sta ocekivati, ja bih radije onda Barbareza.

Jer Amar uopste nije neko trenersko ime. Jeste nesto osvojio, ali taj covjek vec duze vrijeme ne voli klub? I inace nije vodio puno klubova? Zasto? Je li mu mrsko, u cemu je fazon? Ako je tako kako onda hoce da vodi repku? Ako nema poziva, pa to je jos gore. Dakle, nece ga niko, daj ga u reprezentaciju.
Platis Papetu 50.000 a on izgubi od Kipra i to na domacem terenu!!!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#2364 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Baraž za EP - pao.
Mislim da je dovoljno.
Mislim da je krajnje drsko i degutantno spominjati kvalifikacije za EP jer je preuzieo reprezentaciju koja je bila u rasulu a na tablici niti u jednoj jedinoj varijaniti za bilo kakav uspjeh. Sljdece kvalfikacije OK!!!
Spomenuo sam baraž, dio kvalifikacija prije baraža je korektno odradio.
Prošlo je dovoljno vremena od preuzimanja do baraža da se složi ekipa.
Nema tu ništa drsko ni degutantno. Cilj je bio baraž, a onda da se preko baraža ode na EP. Prvi dio ispoštovan, drugi nije.
Niko ne stavlja na teret Meši poraze od Kipra ili Izraela iz tih kvalifikacija.
hrasno38

#2365 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Mislim da je krajnje drsko i degutantno spominjati kvalifikacije za EP jer je preuzieo reprezentaciju koja je bila u rasulu a na tablici niti u jednoj jedinoj varijaniti za bilo kakav uspjeh. Sljdece kvalfikacije OK!!!
Tomahawk11 wrote:Spomenuo sam baraž, dio kvalifikacija prije baraža je korektno odradio.
Prošlo je dovoljno vremena od preuzimanja do baraža da se složi ekipa.
Nema tu ništa drsko ni degutantno. Cilj je bio baraž, a onda da se preko baraža ode na EP. Prvi dio ispoštovan, drugi nije.
Niko ne stavlja na teret Meši poraze od Kipra ili Izraela iz tih kvalifikacija.
Problem je u tome sto mu je startna osnova bila takva da je i baraz bio misaona imenica.....nemoj da ti vadim odvade komentare u kojima je 90% foruumasa vec prezalilo te kvalifikacije i pricalo o sljedecim.
Thorgerson

#2366 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Thorgerson »

hrasno38 wrote:
Thorgerson wrote:Ako se bira izmedju nekakvih imena gdje u kvalifikacijama mozemo sutra ocekivati i sve i nista, tj. ne znamo sta nas ceka, neka bude eto Amar. Nize ionako ne moze pasti. Sta mozemo gore uraditi? Gubis od Kipra svjetsko...sta? Znaci platis eto Mesu 30.000 KM i on izgubi od Kipra kvalifikacije. Pa evo ja cu to isto uraditi za 10 puta manje novca. Jedino da nas lihtenstajn i farska ostrva pocnu guzit sljedece kvalifikacije.

Pa ok, moze i Pape sto da ne za primjer. Vjerovatno mislis da sam pitar pa eto ono da mi ga suknes. Ali nisam.

FYI Pape nas je odveo na SP. Ma sta ko pricao o njemu. To je nepobitna cinjenica. I trebao je tada otici. Nakon SP u Brazilu je trebao reci hvala i dovidjenja. Ostao bi legenda. Ovako je sve usrao.
vryzas

#2367 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vryzas »

Uposte nije relevantno bez obzira o kojem se kandidatu radi. Najbitnije je misljenje struke, a navijaci i novinari nisu struka.
100% tacno bez obzira na cinjenicu da odluku o slektoru donosi 4-5-6-15 ljudi. U slucaju da bude izabran, na njemu je da se nosi s tim.
svi prije njega, a i ostali kandidati imaju nevjerovatne trenerske karijere i uspjehe poput osvajanja LŠ i sl.
Tvoje misljenje baz argumenta.
Gdje se stvara atmosfera? Ovo oko poziva je cista glupost jer su dva zadnja selektora bila iz razlicitih tabora i niko nije brojao krvna zrnca.
Ja, i?
To koliko je upoznat je pitanje za struku
Tomahawk11
Globalni moderator

#2368 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Problem je u tome sto mu je startna osnova bila takva da je i baraz bio misaona imenica.....nemoj da ti vadim odvade komentare u kojima je 90% foruumasa vec prezalilo te kvalifikacije i pricalo o sljedecim.
Sve stoji, naravno da su te kvalifikacije bile već usrane, zato je i smijenjen Pape, zato je i postavljen cilj - baraž.
A u baraž kad ideš, ideš s namjerom da prođeš na takmičenje.
Ispadanje = razočarenje.
hrasno38

#2369 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:
hrasno38 wrote:

Pa ok, moze i Pape sto da ne za primjer. Vjerovatno mislis da sam pitar pa eto ono da mi ga suknes. Ali nisam.

FYI Pape nas je odveo na SP. Ma sta ko pricao o njemu. To je nepobitna cinjenica. I trebao je tada otici. Nakon SP u Brazilu je trebao reci hvala i dovidjenja. Ostao bi legenda. Ovako je sve usrao.
Ne ne msilim jer citam tvoje postove i znam da nisi Pitar....cisto sam naveo kao jos bolji primjer!
Reuf-Refko

#2370 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

[/quote]Nismo otisli ni sa Papetom 2012 pa je ostao selektor!!!![/quote]
I plus da dodam da smo 2012 bili u trecem sesiru, a izborili smo drugo mjesto, a 2014 i 2016 smo iz drugog sesira bili treci :)
Logovan

#2371 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Dino Djurbuzovic wrote: - Istina da ima veliko breme, a jel treba da uslov za selektora bude da te neko gotivi ? Navijaci inace poznati kao jako objektivni i strucni
- Jel bolje osvojiti 9 ili koliko vec trofeja u u ligi upitnog kvaliteta nego osvojiti 0 u boljim ligama ?
- Ako nasi igraci cijene selektore po velikim igrackim karijerama, a nisu cijenili Papeta i Mesu, koga ce onda cijeniti, ko je bolji igrac od njih 2 bio ?
- Dobri rezultati poprave vrlo brzo atmosferu, kakva je atmosfera bila kad smo izgubili od Slovacke a kakva poslije prijateljskih sa Obalom Slonovace i Meksikom ?
- I zato sto trenutni igraci igraju dugi niz godina vani, "beha fudbalska zbilja" je nebitna ?
- Proveo je Mesa haman citav fudbalski vijek u inostranstvu i ima "inostrane reference" pa kako je upoznat sa vanjskim modernim fudbalom ?
A zašto se samo gleda broj trofeja? Čemu površno razmišljanje?

Bolje je 0 u boljoj ligi, nego 9 u nekoj bezveznoj ligi. Više naučiš, većeg iskustva stekneš.
Tito_i_Partija

#2372 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Thorgerson wrote: Mada, evo ja ako bih morao birati izmedju tih nekih imena od kojih nemas pojma sta ocekivati, ja bih radije onda Barbareza.

Ovaj post nema bas neke logike. Jer sve sto si naveo k'o negativu za Amara, vazi za Barbareza jos vise.

Da li je Barbarez neko trenersko ime? Nije.

Da li je Barbarez nesto osvojio? Nista.

I inace nije vodio puno klubova? Nijedan.

Zasto? Ko zna, vjerovatno mu poker ide bolje nego fudbal.

Je li mu mrsko, u cemu je fazon? Ko zna, vjerovatno mu poker ide bolje nego fudbal.

Ako je tako kako onda hoce da vodi repku? Nemam pojma, haj objasni nam ti.

Dakle, nece ga niko, daj ga u reprezentaciju. :-D
Point.

#2373 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Dino Djurbuzovic wrote:
- Istina da ima veliko breme, a jel treba da uslov za selektora bude da te neko gotivi ? Navijaci inace poznati kao jako objektivni i strucni
- kakav je plus imati selektora kojeg 80% ljudi ne gotivi? Ljudi ce cekati prvi manji kiks da krenu sa negodovanjem, kao sto je to na kraju bilo sa Papetom
- ako vec osvoji 9 titula i prekuca ligu dva puta, kako neki vole reci, zasto nije mogao poslije naci angazman u boljoj ligi od katarske? I nije sve u titulama. Prije bih dao glas recimo Kodri koji je igracki vijek proveo u jednoj od najboljih liga svijeta, radio sa velikim svjetskim strucnjacima, naucio trenerski zanat u Spaniji, odnosno Real Sociedadu iako nema ni jednu titulu.
- ne znam, to treba pitati igrace.
- kao sto sam naveo gore, cekace se prvi manji kiks da se krene sa negodovanjem. To sto je Ivicin sin i toliko urezan u noviju Zeljinu istoriju ce mu biti samo jos veci teg na ramenima
- beha fudbalska zbilja jeste zehru bitna iz razloga da se iz nje nece vaditi igraci za reprezentaciju. Moze se pricati ovako treba igrace iz domace lige u reprezentaciji al bice ko i do sada, dva tri igraca max da se popuni spisak, a zaigrace tek kad odu vani. I Mesa je najavljivao domaca liga vamo tamo na kraju je zvao razne 30-godisnjake Jajale, Milicevice, Pavlovice.
- vidjeli smo da nije nikako. Zaostao u 1990-tim fudbalskim godinama.
Nadzorna_ploca

#2374 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Nadzorna_ploca »

Amar ce biti i khaj phice.
Dino Djurbuzovic

#2375 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

Logovan wrote:
Dino Djurbuzovic wrote: - Istina da ima veliko breme, a jel treba da uslov za selektora bude da te neko gotivi ? Navijaci inace poznati kao jako objektivni i strucni
A zašto se samo gleda broj trofeja? Čemu površno razmišljanje?

Bolje je 0 u boljoj ligi, nego 9 u nekoj bezveznoj ligi. Više naučiš, većeg iskustva stekneš.
Sta ima mislilac ? Pa sta se gleda, evo ti mi reci. Koji je to podatak koji mozes stavit na papir u komparaciji selektora ?
Znaci bolje imati 0 trofeja sirom svijeta nego 9 u bezveznoj ? Znaci: Amar Osim, Vinko Marinovic, Husref Musemic bez obzira na rezultate i igru su losiji treneri od Safeta Susica, Mehmeda Bazdarevica, Faruka Hadzibegica i slicnih zato sto su ovi toboze naucili nesto u boljim ligama ?

Eto imali smo tu francusku skolu ovo ono, pomocnika francuza, skauting, strucne analize pa sta bi ? Igra za kurac, propustamo 2 prvenstva zaredom u realno smijesnim grupama i tako ce biti i u buducnosti dokle god je glavni adut selektora sto je nekad prije 20-30 godina dobro lopte igrao.
Locked