Uu, ovo već zalazi u ozbiljnu psihologiju tj neki je izgleda psihologbiggrin wrote:a možda su jednostavno neki pogrešno procjenili da je to dobra "pristupna priča" kad si ti u pitanju?superiska wrote:
Muškarci više imaju te potrebe da su u braku nego žene. Makar sam ja tako primjetila...
Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euphoria
#2351 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
- Euphoria
#2352 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa daj recept, što si se ušutio, vidiš da se haman ovdje pobismo oko tajnog sastojkaRamzess Veliki wrote:Nekima je to jako dobro uspjelo.Miss Moonlight wrote:Ma pričamo o nekom partneru, jačoj ili ljepšoj polovini, brak i nije tako sada bitan, moze se zivjeti i bez papira, ha ja...
- spreca
#2353 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ako vec mora biti taj papir(a nemora)onda ga isti taj dan kad dobijete negdje zaturite i zaboravite na njega a ne svaki mjesec se izvadi i sa njega prasine brise i njime mase.....kad ljudi tako pristupe braku onda se moze necemu i nadati odnosno da ce to biti koliko toliko uspjesan brak...a neo pola godine pred neku godisnjicu pocne o tome gdje i kako proslaviti ....a nezna da bi na taj dan je mogao odvesti advokatuMiss Moonlight wrote:Pa daj recept, što si se ušutio, vidiš da se haman ovdje pobismo oko tajnog sastojkaRamzess Veliki wrote:Nekima je to jako dobro uspjelo.Miss Moonlight wrote:Ma pričamo o nekom partneru, jačoj ili ljepšoj polovini, brak i nije tako sada bitan, moze se zivjeti i bez papira, ha ja...
-
moonca
#2354 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
..Udata moze biti-osoba iz skole, fakulteta, bivse kompanije, udovica prijatelja ...--- prekinuti odnose ili se 'plasiti izaci na pice / kafu , odrzavati kontakte putem fb .... je zbilja po meni jako ''cudna' odluka. Jel' bas mislis da se 'hemija' aktivira u svakoj situaciji, okolnostima...Ramzess Veliki wrote: Pa da. To sto ne izlazim sa udatim zenama I ne druzim se sa homoseksualcima nicim ne umanjuje moj drustveni zivot, cak naprotiv.
Istina ni ne znam da li imam prijatelja homoseksualaca ... mislim da je jedan bajker kojeg sam poznavao bio gej jer je cupao obrve?
- Euphoria
#2355 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma zbunila si se, svi se mi druzimo sa takvimo osobama, ne ograničavamo prijatelje. Ali potencijalne partnere damoonca wrote:..Udata moze biti-osoba iz skole, fakulteta, bivse kompanije, udovica prijatelja ...--- prekinuti odnose ili se 'plasiti izaci na pice / kafu , odrzavati kontakte putem fb .... je zbilja po meni jako ''cudna' odluka. Jel' bas mislis da se 'hemija' aktivira u svakoj situaciji, okolnostima...Ramzess Veliki wrote: Pa da. To sto ne izlazim sa udatim zenama I ne druzim se sa homoseksualcima nicim ne umanjuje moj drustveni zivot, cak naprotiv.
Istina ni ne znam da li imam prijatelja homoseksualaca ... mislim da je jedan bajker kojeg sam poznavao bio gej jer je cupao obrve?
-
moonca
#2356 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Je.... taka sam ...

- triconja
#2357 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nije jos svijet sazrio da te razumijemoonca wrote:Je.... taka sam ...![]()
- MarlboroGold
#2358 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Zamijeni brak za seks i dobićeš istinu.superiska wrote: Muškarci više imaju te potrebe da su u braku nego žene. Makar sam ja tako primjetila. U suštini, nekako kao da imaju manje obaveza, manje prijatelja, manje aktivnosti...pa odatle i ta potreba da se grčevito vežu za ženu.
- Xavier1
#2359 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Stvarno vjerujes u to?MarlboroGold wrote:Zamijeni brak za seks i dobićeš istinu.superiska wrote: Muškarci više imaju te potrebe da su u braku nego žene. Makar sam ja tako primjetila. U suštini, nekako kao da imaju manje obaveza, manje prijatelja, manje aktivnosti...pa odatle i ta potreba da se grčevito vežu za ženu.
- MarlboroGold
#2360 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma ne. Vjerujem da su žene seksualni manijaci. Teško nama s njima.Xavier1 wrote:Stvarno vjerujes u to?MarlboroGold wrote:Zamijeni brak za seks i dobićeš istinu.superiska wrote: Muškarci više imaju te potrebe da su u braku nego žene. Makar sam ja tako primjetila. U suštini, nekako kao da imaju manje obaveza, manje prijatelja, manje aktivnosti...pa odatle i ta potreba da se grčevito vežu za ženu.
- Xavier1
#2361 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Iste su one. Jedino sto su na prici slabije.
-
moonca
#2362 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
U pravu si.Vjerujem da su žene seksualni manijaci. Teško nama s njima.
Imas izbor...
- duminjo
#2363 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ne znam sto je toliko tesko prevaliti preko usta jednom muškarcu da zeli brak i porodicu. Je li tako manje postaje muškarac? Kolegica jest možda Malo pretjerala a Kolege, da prostite, ko uvrijedjene mlade odma. Polahko ljudi dragi 
- edo_79
#2364 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma čim pomisliš na brak bude ona odmah, ma znaaaš.... ja bi da mi budemo prijatelji ...duminjo wrote:Ne znam sto je toliko tesko prevaliti preko usta jednom muškarcu da zeli brak i porodicu. Je li tako manje postaje muškarac? Kolegica jest možda Malo pretjerala a Kolege, da prostite, ko uvrijedjene mlade odma. Polahko ljudi dragi
- duminjo
#2365 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma pojedini seru Malo al hajd. I to je dio olimpijade 
- superiska
#2366 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Juh sta ste ispisali, sta vam je
Citam i ne vjerujem
Krenula prica u smjeru ponovnog braka, drugog braka, braka nakon razvoda, kontate li? Ja napisala da licno ne vidim smisao u istom-u drugom braku. Takodjer, napisala da sam primjetila da razvedeni muskarci vise teze ka ponovnom ulasku u brak u odnosu na razvedene zene. Napisala pretpostavku zasto je to tako - svoje misljenje.
Oprostite sto vas uvrijedih
Citam i ne vjerujem
Krenula prica u smjeru ponovnog braka, drugog braka, braka nakon razvoda, kontate li? Ja napisala da licno ne vidim smisao u istom-u drugom braku. Takodjer, napisala da sam primjetila da razvedeni muskarci vise teze ka ponovnom ulasku u brak u odnosu na razvedene zene. Napisala pretpostavku zasto je to tako - svoje misljenje.
-
moonca
#2367 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
..u prevodu-prosao si 20% --nastavi...edo_79 wrote: Ma čim pomisliš na brak bude ona odmah, ma znaaaš.... ja bi da mi budemo prijatelji ...![]()
![]()
![]()
- edo_79
#2368 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ih .... samo 20% ..... malo sestro slatka ... jel se onda prilaže imovinski kartonmoonca wrote:..u prevodu-prosao si 20% --nastavi...edo_79 wrote: Ma čim pomisliš na brak bude ona odmah, ma znaaaš.... ja bi da mi budemo prijatelji ...![]()
![]()
![]()
-
moonca
#2369 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
edo_79 wrote:Ih .... samo 20% ..... malo sestro slatka ... jel se onda prilaže imovinski kartonmoonca wrote:..u prevodu-prosao si 20% --nastavi...edo_79 wrote: Ma čim pomisliš na brak bude ona odmah, ma znaaaš.... ja bi da mi budemo prijatelji ...![]()
![]()
![]()
Noooo.... cekaj 80%--
- Euphoria
#2370 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Last edited by Euphoria on 28/06/2019 00:49, edited 1 time in total.
- Xavier1
#2371 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ono sto si napisala da manje prijatelja imaju? To jeste tacno. Zene vecinom imaju jako veliki broj prijateljica. Samo sto je pitanje koliko njih su im zaista prave prijateljice. Muskarci imaju 2-3 bliska prijatelja, ali znaju da se mogu uvijek osloniti na njih.superiska wrote:Juh sta ste ispisali, sta vam je![]()
Citam i ne vjerujem![]()
Muska prijateljstva su iskrenija od zenskih.
- superiska
#2372 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nisu, edo, izlasci samo do kasno u noc i/ili zatvaranje kafana.edo_79 wrote:U čemu je poenta braka ako, recimo po tvom rezonovanju, nas dvoje smo skupa, ti ideš s prijateljicama, ja s jaranima, ono dobro nam svima, jebote to na kraju ispadne ko da smo jarani ..... Alooo meni jarana na vrh neke stvari .... meni treba neko za ŽIVOT.superiska wrote:Pa šta ste se onda, ovdje, raskukali da bi se opet ženili?
Možda ja griješim hajd ga znaj, prošla je mene potreba za izlascima do kasno u noć, zatvaranjem kafana, itd itbl ..... al mi niđe veze ove tvoje izjave .... jel to neka šega ili stvarno misliš tako?
Meni su najdrazi izlasci rucak poslije posla, kafa poslije posla, kolaci i sl. (u skladu sa ostalim zivotnim obavezama). E vidis, u tim trenucima ima tog zivota koji spominjes. Ali, normalno, nemamo svi iste potrebe, zelje, ciljeve. I to je ok. Sala je, naravno, da ste se raskukali, ako si me to pitao.
- Xavier1
#2373 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ti su opasni. Najbolje da ignorises.Miss Moonlight wrote:Ja bih da se javim gospodinu koji mi je pisao u inbox, a nije aktivan na ovoj temi, samo posmatra
Nisam nepristojna, poruka iz nekog razloga stoji i dalje u outboxu
- biggrin
#2374 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
sve ok, napiši slobodno ovdje odgovorMiss Moonlight wrote: Nisam nepristojna, poruka iz nekog razloga stoji i dalje u outboxu
- Euphoria
#2375 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
A da te i poruka ne zanima mozda, ili samo odgovor?biggrin wrote:sve ok, napiši slobodno ovdje odgovorMiss Moonlight wrote: Nisam nepristojna, poruka iz nekog razloga stoji i dalje u outboxu