Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

wewa

#2351 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by wewa »

karakters wrote:Ljubo je, dobro nadrogiran, prvo kombijem udario Memića, a onda, da bi uklonio svjedoka, Memića dokusurio palicom. To je i Ljubina žena rekla policiji, ali ne na zapisnik. Policajac je o tome napravio službenu zabilješku, koja kao takva ne vrijedi kao dokaz, pa je tužilaštvo prekvalifikovalo sa ubistva na saobraćajnu nesreću, da bi djelovalo u okviru raspoloživih dokaza. Ljubin otac je poslije udario kombijem u ogradu blizu Ljubine kuće, da bi tim novim oštećenjima prikrio oštećenja kombija od udaranja Memića. Kasnije je Ljubo prefarbao i hitno prodao kombija i pobjegao u Banjaluku da bi izbjegao da ga nađu, pronađena je okrunjena farba na mjestu farbanja i dijelovi plastike.

Žalosno je da Memićev otac, zato što mu je teško prihvatiti da je bez ikakve zavjere, tek tako, nadrogirani Rom ubio sina, slavi kao nekakvu pobjedu oslobađanje ubice svoga sina. Jbg.
a snimak se sam ukrao?
ili ga je ukrao nadrogirani rom koji je potajno dosao iz BL za tu prigodu?
karakters

#2352 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

wewa wrote:
karakters wrote:Ljubo je, dobro nadrogiran, prvo kombijem udario Memića, a onda, da bi uklonio svjedoka, Memića dokusurio palicom. To je i Ljubina žena rekla policiji, ali ne na zapisnik. Policajac je o tome napravio službenu zabilješku, koja kao takva ne vrijedi kao dokaz, pa je tužilaštvo prekvalifikovalo sa ubistva na saobraćajnu nesreću, da bi djelovalo u okviru raspoloživih dokaza. Ljubin otac je poslije udario kombijem u ogradu blizu Ljubine kuće, da bi tim novim oštećenjima prikrio oštećenja kombija od udaranja Memića. Kasnije je Ljubo prefarbao i hitno prodao kombija i pobjegao u Banjaluku da bi izbjegao da ga nađu, pronađena je okrunjena farba na mjestu farbanja i dijelovi plastike.

Žalosno je da Memićev otac, zato što mu je teško prihvatiti da je bez ikakve zavjere, tek tako, nadrogirani Rom ubio sina, slavi kao nekakvu pobjedu oslobađanje ubice svoga sina. Jbg.
a snimak se sam ukrao?
ili ga je ukrao nadrogirani rom koji je potajno dosao iz BL za tu prigodu?
Ma jebe mi se u šta vjeruju teoretičari zavjera. Svaka teorija zavjere ima odgovore na sve i barem jedno pitanje "a kako onda ovo?". Uglavnom, tužno je da se Memićev otac raduje oslobađanju ubice svoga sina, a ovo zapamti, nikad se neće otkriti "naručioci i stvarne ubice Dženana Memića", ne zato što su "jaki" ili što je "pravosuđe korumpirano", nego zato što dokazi nikad neće moći otići dalje od Ljube Seferovića, stvarnog ubice Dženana Memića.
mrgreen

#2353 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mrgreen »

novi placenici dolaze na temu. ima li povisice, topli obrok, zdravstveno?

mali previd da nije bilo nikakvih povreda na tijelu od udara kombija, osim one na glavi.
primijetan napredak placenika: nova teorija je da je prvo bio udar kombija, a onda "dokusurivanje" palicom - konacno bar prihvataju da ga kombi nije mogao udariti u glavu.
bilo je i ono da su mu spale patike od udara kombija, a na slici se vidi da je u patikama.
DaysleepeR

#2354 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

Nema vise nikakvog prostora za teoretisanje o saobracajnoj nesreci, sud je rekao svoje.

Da je bilo trun validnih dokaza koji govore u prilog saobracajne nesrece, sud ne bi sebi dozvolio da ovako izofira vlastito tuzilastvo.

Trolanje vise nema nikakve svrhe.
uglavnomja

#2355 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

forumsko pucanstvo je davno odlucilo - 90% nisu romi
ultima_palabra

#2356 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ultima_palabra »

karakters wrote:nemam namjeru bilo koga u bilo šta ubjeđivati
:mrgreen:
tripple_dubble

#2357 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Ti brate nisi upucen/a ni sekunde, a imas misljenje o slucaju armirani beton.

Svi tvoji navodi odozgo su vec pobijeni, pred sudom. :roll:

Btw. obecala sam nekome ovdje reci, kad prodje sudjenje, sta se bijeli u gori zelenoj... Evo, proslo je, Seferovici su oslobodjeni, a po mojim izvorima, bliskim vrhu drzave, vec preko dva mjeseca se spremao "plan B", po kojem bi se, najvise u slucaju da nastane haos medju narodom ili da je narod makar poput onih u BL dolazio na proteste, "upakovao" Budnjonin sin i bio bacen kerovima. Budnjonin sin nije ubica, ali ima veze sa slucajem.

Ma sta mislili o ovom slucaju ili akterima u svemu ovome, ipak Murizu treba skinut kapu za ovo sve. Covjek ne odustaje.
kudrilo

#2358 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kudrilo »

Pa veci teoreticar zavjere je onaj ko vjeruje da je ovaj cigo ubio Dzenana.
Roccohljup

#2359 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

wewa wrote:mozda moze nova istraga ako je novi osumnjiceni? tj izvorni osumnjiceni.
Mislim da moze i protiv NN lica ako nema osumnjičenih.
vješalica

#2360 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vješalica »

tripple_dubble wrote:

"upakovao" Budnjonin sin i bio bacen kerovima. Budnjonin sin nije ubica, ali ima veze sa slucajem.

A ovaj mensur pod nekim drugim pseudonimom
Nemas veze sa zivoton i spinujes isto litanje
Povrede i to dokazano nisu mogle nastati udarcem od stoka kombija!
Sta laprdas
Last edited by vješalica on 16/07/2018 13:59, edited 3 times in total.
Nadzorna_ploca

#2361 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Sta je sljedeci korak u ovom slucaju?
Roccohljup

#2362 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

tripple_dubble wrote:
Btw. obecala sam nekome ovdje reci, kad prodje sudjenje, sta se bijeli u gori zelenoj... Evo, proslo je, Seferovici su oslobodjeni, a po mojim izvorima, bliskim vrhu drzave, vec preko dva mjeseca se spremao "plan B", po kojem bi se, najvise u slucaju da nastane haos medju narodom ili da je narod makar poput onih u BL dolazio na proteste, "upakovao" Budnjonin sin i bio bacen kerovima. Budnjonin sin nije ubica, ali ima veze sa slucajem.

Ma sta mislili o ovom slucaju ili akterima u svemu ovome, ipak Murizu treba skinut kapu za ovo sve. Covjek ne odustaje.

Mislim da to da Budnjin sin nije direktno ucestvovao znaju svi jer mislim da je on dostavio ikopiju pasoša gdje se vidi da je bio izvan zemlje taj dan. međutim, to ne znači da ne moze biti umješan.......a neko ce se morati novi poturiti da narodu pokusa zamazati oci.

I za ovak slucaj trebaju svakodnevni protest kao i u BL, i svakodnevna blokada tuzilatsva KS .....
mrgreen

#2363 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mrgreen »

Pretpostavljam da se moze pokrenuti i postupak protiv Alise zbog saucesnistva?

A jednog dana, postupak protiv citavog ovog tuzilastva. Ovi ljudi to mogu izgurati. :wink:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2364 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

Nadzorna_ploca wrote:Sta je sljedeci korak u ovom slucaju?
sljedeći korak je i da će porodica memić moći priložiti sve dokaze koje ima, jer kako god, sve se vraća na početak i na novo prikupljanje dokaznog materijala.
Roccohljup

#2365 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

mrgreen wrote:Pretpostavljam da se moze pokrenuti i postupak protiv Alise zbog saucesnistva?

A jednog dana, postupak protiv citavog ovog tuzilastva. Ovi ljudi to mogu izgurati. :wink:
Sami ne mogu i ne mogu samo preko povremenih protesta....tj ne mogu bez sirpoke i pune podrške građana usmislu svakodnevnih protesta.
Al hebiga....baš kao što je slučaj za glasanje na izborima....bolje kafice ispijati i mahalati o svjetskim problemima nego o onome sto te se direktno tiče.
vješalica

#2366 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vješalica »

tripple_double
Izvini hljeba ti nisam vidjela da si ti
Cijenim rvje pisanje na temi oko Dzenana pogtovo kad su u pitanju spineri iz Tuzle
JThomas

#2367 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

to soroš finansira destabilizaciju republike srpske.
JThomas

#2368 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

kudrilo wrote:Pa veci teoreticar zavjere je onaj ko vjeruje da je ovaj cigo ubio Dzenana.
sa ovakvim stanjem dokaza, svakako.
Roccohljup

#2369 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

JThomas wrote:
kudrilo wrote:Pa veci teoreticar zavjere je onaj ko vjeruje da je ovaj cigo ubio Dzenana.
sa ovakvim stanjem dokaza, svakako.

Al "naredilO mu tako" iz centrale :D :D :D
Logovan

#2370 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Logovan »

Ma nije mi jasno da neko u to može vjerovati. :roll:
tripple_dubble

#2371 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

vješalica wrote:tripple_double
Cijenim rvje pisanje na temi oko Dzenana pogtovo kad su u pitanju spineri iz Tuzle
Ma sve pet. :wink:
Znam da zvuci kao "spin", zato sam cekala da bude donesena presuda, prije nego podjelim tu informaciju. I ja sam je samo "dobila", nije prva ruka, ali je iz povjerljivog izvora. Ali, vidjet cemo eto sta ce sad dalje biti.

Zivo me pojede, hocel Dalida dopustiti hitan sastanak sa Feragetom i Murizom. :skoljka:
JThomas

#2372 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

neko nazvao i rekao, naš je čovjek obriši to. otprilike.
Roccohljup

#2373 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

tripple_dubble wrote:
vješalica wrote:tripple_double
Ma sve pet. :wink:
Znam da zvuci kao "spin", zato sam cekala da bude donesena presuda, prije nego podjelim tu informaciju. I ja sam je samo "dobila", nije prva ruka, ali je iz povjerljivog izvora. Ali, vidjet cemo eto sta ce sad dalje biti.

Zivo me pojede, hocel Dalida dopustiti hitan sastanak sa Feragetom i Murizom. :skoljka:
Iskreno sumnjam....ne znam sta bi im mogla reci i/ili obećati a da se jos dublje ne ukopa.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2374 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

tripple_dubble wrote:

ko god da je, ili čije god dijete to bilo, neko je ko je enormno jak i moćan. neko je koga ne štiti sistem, već je i sam dio sistema.

ova presuda je prekretnica, jer se već počelo zaboravljati na taj slučaj, a sada, kada se sve vraća na početak, javnost će se ponovo probuditi i zainteresirati.
Roccohljup

#2375 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

nije ih primila na sastanak
Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić danas nije primila Muriza Memića koji je tražio sastanak nakon prvostepene presude Kantonalnog suda u Sarajevu u slučaju "Dženan Memić"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/muriz-m ... /180716065
Locked