Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2351 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pici »

Ihhh sta ce biti baklava za bajram jedva cekam :bih: evo zena vrti telefonet svi ce pravit baklave obradovala ih ova vjest... :bih:
ExNihilo

#2352 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ExNihilo »

Nadam se da ćemo ovim konačno sahraniti hipotezu kako u BiH postoji hiperprodukcija visokoobrazovanog kadra.
kamberovica polje

#2353 Re: RE: Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by kamberovica polje »

Opetja033 wrote:
kamberovica polje wrote:
-LIBERO- wrote: Narocito je je karikaturno to sa popisa, evo sada za Ramazan. Obisao sam pa barem 6-7 gradova, poslom, i za vrijeme posta pune baste, kafici, restorani i sl.

Cudna neka varijacija Islama :zzzz: :D ...il je to tih 3-4% ateista..i oar posto Hrvata i Srba :D
Od svih skupina podskupina podjela u BiH vjernici su ubjedljivo najlicemjernija. Od razaranja alkoholom za Bajrame do psovanje Gospi i Bogova za dobar dan u Ercegovini i Eresu. Ali neka vjerskih objekata ovcama da nauce za koga glasat.

Poslano sa mog SM-G360F koristeći Tapatalk
Pojedinci losiji gubitnici i od Dodika... :sad:

Dusa draga....

[emoji38] :lol:
Sto Dodu spominjes? On je tvoj brat po retorici nije moj.

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2354 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Chmoljo »

escobar__ wrote:A Ostali nisu izazivali povraćanje i enterokolitis kad su bh. narode nazivali ovcama, divljacima, fašistima, nacionalistima i kako već ne... Ono progresiva, gotiva i to...
jesu.

promašio si fudbal.
Thorgerson

#2355 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Thorgerson »

Dakle imamo 3% ostalih?

Bosanaca, jugoslovena, roma itd. Mada pretpostavljam da je tu sigurno 2% bosanaca? Zasto nisu predstavili ove ostale male postotke da vidimo?

Nekako mi to malo jbt 3%?
Rick_Grimes

#2356 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Rick_Grimes »

Sta je ovo BosOnci i hateisti zapjenili vise od Dodika. I onda se neki uvrijede kad kazem da imaju vise zajednickog sa Srbima i Hrvatima, rusiteljima ove drzave.
Freamon Lester

#2357 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Freamon Lester »

agent_zero wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-ima- ... /160630062

Tuga, brate... NoOrod ZnO, takvi i glasaju za te :-)
Pogledaj broj onih koji nemaju nikakvog obrazovanja i koji imaju samo osnovnu skolu pa ces dobiti jasniju sliku. :izet:
cassius

#2358 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cassius »

Ostalih nema dovoljno ni da budu na aparatima nakon popisa sad :D
arzuhal

#2359 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by arzuhal »

Koliko madnera ima, šta kažu podatci?

:mrgreen:
mirzaaa33

#2360 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

Bosanci glavni neprijatelji Bosne. :-)
Thorgerson

#2361 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Thorgerson »

ExNihilo wrote:Nadam se da ćemo ovim konačno sahraniti hipotezu kako u BiH postoji hiperprodukcija visokoobrazovanog kadra.
Naravno da postoji hiperprodukcija VSS-a kad imas manjak radnih mjesta za takvu skupinu ljudi.

Kad se to stavi u koorelaciju, onda itekako imamo visak VSS-a. A kad pogledas da je ovaj postotak VSS haman najmanji u evropi, to dovoljno govori o jacini nase ekonomije, tj. vrsti industrije, daj nam cekic i motiku.

Dakle, tu hrpicu od 9% visokoobrazovanih mi ne mozemo uposliti.
harač

#2362 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by harač »

slabo... da je bošnjaka kao onih što govore bosanskim, mogli bi tvrditi da uvođenje tih par stotina hiljada nerezidenata ne bi imalo nikakvog značaja. ovako taman dovoljno da se prebaci 50%
agent_zero

#2363 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by agent_zero »

Freamon Lester wrote:
agent_zero wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-ima- ... /160630062

Tuga, brate... NoOrod ZnO, takvi i glasaju za te :-)
Pogledaj broj onih koji nemaju nikakvog obrazovanja i koji imaju samo osnovnu skolu pa ces dobiti jasniju sliku. :izet:
Neopravdano sam zaboravio dodati i uhljebe istih tih zaposlenih po državnim i javnim kompanijama. :twisted:
kamberovica polje

#2364 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by kamberovica polje »

mirzaaa33 wrote:Bosanci glavni neprijatelji Bosne. :-)
Bosanci i hateisti glavni rusitelji Bosne od srednje vijeka pa do danas...zna se :D

Thorgerson

#2365 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Thorgerson »

'VOLKO BOŠNJOKA IMA. VOLKO
Image
shbc

#2366 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by shbc »

sigh wrote:Ma broj ateista i agnostika je u stvarnosti veci, vjerovatno se po manjim mjestima nisu iskreno izjasnjavali :)
Ljudi vise i ne znaju sta su. Pogotovo stariji. Prvi moj otac je ubijedjen da je musliman iako ne vjeruje u boga. Samo zato sto ima ime kakvo ima. Sto je najgore obrazovan i pametan covjek, ali dzaba, odrastao u sistemu u kojem se o tome nije razmisljalo, a kada je pocelo toliko ga zbunili da vise ne moze da napravi razliku.
Opetja033

#2367 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

shbc wrote:
Opetja033 wrote:Ma meni je svaki Bosnjak isti i na svakog Bosnjaka gledam na isti nacin, ma kojoj vjerskoj skupini pripadao ili ne pripadao nijednoj. Uvijek ce mi biti blizi Bosnjak ateista/agnostik nego "Bosanac musliman" ili "Musliman musliman".

Tako da ne osjetim nikakvu potrebu da likujem po pitanju % ateista i agnostika.

Ali se zato, nakon objave rezultata popisa, itekako smijem u facu svim Bosancima (i ostalim slicnim varijacijama) i propagatorima tog mrtvorodjenog, neuspjelog i od strane naroda popisanog projekta. :lol: :lol: :lol:
Ti i drugovi ti sa Pala i Sirokog. I oni isto tako mrze kada ih neko zovne Bosancima. Mozda je Dodik i upravu kada jezik nazove "bosnjackim". Kad se vec dijelite po svemu, sto onda jezik stavljati na nivo drzave?

Ali eto. To je taj moderni, 90-ih iskovan patriotizam koji mrzi kada ga povezes sa drzavom koju voli. Drazi mu je tor.
Ista spika k´o i Jugoslovenima birvaktile. Slucajno? :)

Pa sudeci po reakcijama nakon objave popisa mnogo vise ti i tebi slicne imate zajednickog sa drugovima sa Pala i BL-a.

Inace nemam potrebe da vise raspravljam sa tobom i tebi slicnima. Popis je rekao sta narod misli o ideji bosnjastva a sta misli o ideji bosanstva.

Popij sta za smirenje, neka ti kolege sa foruma iz manjeg entiteta preporuce sta najbolje djeluje. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2368 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pici »

sad sabura samo, netreba rusHit sve bOsnjacko jedinstvo i slavlje... sad pripremiti svebOsnjacki sabor ove godine i sucur allahu traziti referendum :bih: :bih: :bih: IIDEEMOO DO TOKIJAAAA :bih:
Krokodajl

#2369 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Krokodajl »

Mene je iskreno iznenadio mali broj nepismenih, očekivao sam to oko 5% ali dobro, vjerovatno veliki broj nepismenih smatra da su pismeni, ipak je riječ o subjektivnom mišljenju.
Sa druge strane brojka koja je zanimljiva jeste prosječna starost stanovništva i raspostranjenost mladog odnosno starog stanovništva u BiH.
Može se primjetiti da Istočna Hercegovina i ovaj većinski Srpski dio kantona 10 imaju veliki procenat starot stanovništva, i tamo je prosječna starost debelo iznad 45 godina negdje i 50, što je u demografskom pogledu katastrofalno za te krajeve.
Zapadna Hercegovina i Bužim sa druge strane imaju veliku stopu fertiliteta i možemo očekivati i u narednom periodu da Zapadna Hercegovina i Bosanska Krajina nastave sa ovim dobrim procentima, ako sam uspio vidjeti ovi krajevi imaju prosjek 3 rođena djeteta u odnosu na jednu majku što je za BiH uvijete uistinu zapanjujuće.

I ono o čemu čovjek i ne razmišlja puno je gustina naseljenosti, čini mi se brojka je 60 i nešto što je poprilično rijetka naseljenost, zanimljivo je i Novo Sarajevo koje ima preko 7000 stanovnika na KM2 ali i Istočni Drvar koji ima manju gustinu naseljenosti od Mongolije recimo. 1, nešto stanovnika po KM2.
jasko_ba

#2370 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by jasko_ba »

Rick_Grimes wrote:Sta je ovo BosOnci i hateisti zapjenili vise od Dodika. I onda se neki uvrijede kad kazem da imaju vise zajednickog sa Srbima i Hrvatima, rusiteljima ove drzave.
Chmoljo, daj ovo na vrijeme ukidaj. Pa iz kojih rupa vise izlaze? :lol:
agent_zero

#2371 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by agent_zero »

harač wrote:slabo... da je bošnjaka kao onih što govore bosanskim, mogli bi tvrditi da uvođenje tih par stotina hiljada nerezidenata ne bi imalo nikakvog značaja. ovako taman dovoljno da se prebaci 50%
Zato što su ovi novi podaci frizirani, mnogi Bošnjaci nisu uopšte popisani, većinom po genocidnoj tvorevini koju su potpisali Alija i Haris, originalni podaci govore o nešto preko 53% Bošnjaka.
ins

#2372 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ins »

hrasno38 wrote: Po cemu su gubitnici? Po tome sto ih na teritoriju RS-a ima 85%. I zasta si potrosio te ratne godine boreci se za Bosnjastvo ili drzavu Bosnu i Hercegovinu jer Srbi su se samo borili za RS. Znaci sve zaboli kurac za Bosnom i Hercegovinom samo nek su nasi na vlasti....pr4edsjednik inace moj dobar prijatelj :D
SDS je ušao u rat da bi Srbi na ovom popisu bili 80-90%, ovako jesu tih 85% ali u vukojebinama Vlasenice, Bileće, Kotor Varoši i Bosanske Dubice, dok ih više nema u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću i sličnim gradovima, gdje su činili intelektualnu i svaku drugu elitu.

Za razliku od njega, ja sam gurnut u rat u kojem sam se borio za Bosni i Hercegovinu i to kao zemlju svih onih koji žele da žive bilo gdje u njoj.

Po meni, ja sam pobjedio u toj borbi.

To što smo crna rupa nije do ovih %, već što smo usred još veće crne rupe savremenog svijeta zvanoj Balkan :run:
General War

#2373 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

-LIBERO- wrote:
julisiz es grant wrote:
Opetja033 wrote:Sudeci po raspolozenju na forumu, mimo politicke elite u manjem entitetu, dio ateista i agnostika takodje ne priznaje rezultate popisa. :mrgreen: :mrgreen:
Pa naravno...eto, neko ih tjero da se izjasne drugačije nego što se osjećaju.
HAVANA, Daysleeper, Dozer, dječak sa šibicama, LIBERO, piupiu.... i još po toliko sličnih u svakom većinski bošnjačkom gradu-taman tih 3% :D
Kada vec prozivas, sasvim je jasno, da je elita, ali istinska, uvijek bila u manjini. :mrgreen:
Narocito u drustvima zasnovanim na plemenskim uredjenjima :zzzz:

Pogledaj naprednija drustva po Evropi, i uporedi ih sa nasim...a onda uporedi i te brojke koje, kao trijumfalno, potenciras :mrgreen:
:thumbup:
sad treba i modifikovati i onu staru postapalicu za glupe bosance...jedostavno ne odrazava postojece stanje.
Mohamad Sissoko

#2375 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Mohamad Sissoko »

jasko_ba wrote:
Rick_Grimes wrote:Sta je ovo BosOnci i hateisti zapjenili vise od Dodika. I onda se neki uvrijede kad kazem da imaju vise zajednickog sa Srbima i Hrvatima, rusiteljima ove drzave.
Chmoljo, daj ovo na vrijeme ukidaj. Pa iz kojih rupa vise izlaze? :lol:
Dobro ti je vala reko, kmecite vise od Dodika.
Pa ti se zapitaj...
Last edited by Mohamad Sissoko on 30/06/2016 12:43, edited 1 time in total.
Locked