Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2351 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ihhh sta ce biti baklava za bajram jedva cekam
evo zena vrti telefonet svi ce pravit baklave obradovala ih ova vjest... 
- ExNihilo
#2352 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nadam se da ćemo ovim konačno sahraniti hipotezu kako u BiH postoji hiperprodukcija visokoobrazovanog kadra.
- kamberovica polje
#2353 Re: RE: Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sto Dodu spominjes? On je tvoj brat po retorici nije moj.Opetja033 wrote:Pojedinci losiji gubitnici i od Dodika...kamberovica polje wrote:Od svih skupina podskupina podjela u BiH vjernici su ubjedljivo najlicemjernija. Od razaranja alkoholom za Bajrame do psovanje Gospi i Bogova za dobar dan u Ercegovini i Eresu. Ali neka vjerskih objekata ovcama da nauce za koga glasat.-LIBERO- wrote: Narocito je je karikaturno to sa popisa, evo sada za Ramazan. Obisao sam pa barem 6-7 gradova, poslom, i za vrijeme posta pune baste, kafici, restorani i sl.
Cudna neka varijacija Islama![]()
...il je to tih 3-4% ateista..i oar posto Hrvata i Srba
Poslano sa mog SM-G360F koristeći Tapatalk![]()
Dusa draga....
[emoji38]
Poslano sa mog SM-G360F koristeći Tapatalk
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2354 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
jesu.escobar__ wrote:A Ostali nisu izazivali povraćanje i enterokolitis kad su bh. narode nazivali ovcama, divljacima, fašistima, nacionalistima i kako već ne... Ono progresiva, gotiva i to...
promašio si fudbal.
- Thorgerson
#2355 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Dakle imamo 3% ostalih?
Bosanaca, jugoslovena, roma itd. Mada pretpostavljam da je tu sigurno 2% bosanaca? Zasto nisu predstavili ove ostale male postotke da vidimo?
Nekako mi to malo jbt 3%?
Bosanaca, jugoslovena, roma itd. Mada pretpostavljam da je tu sigurno 2% bosanaca? Zasto nisu predstavili ove ostale male postotke da vidimo?
Nekako mi to malo jbt 3%?
-
Rick_Grimes
#2356 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sta je ovo BosOnci i hateisti zapjenili vise od Dodika. I onda se neki uvrijede kad kazem da imaju vise zajednickog sa Srbima i Hrvatima, rusiteljima ove drzave.
- Freamon Lester
#2357 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pogledaj broj onih koji nemaju nikakvog obrazovanja i koji imaju samo osnovnu skolu pa ces dobiti jasniju sliku.agent_zero wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-ima- ... /160630062
Tuga, brate... NoOrod ZnO, takvi i glasaju za te
-
cassius
#2358 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ostalih nema dovoljno ni da budu na aparatima nakon popisa sad 
- arzuhal
#2359 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Koliko madnera ima, šta kažu podatci?

-
mirzaaa33
#2360 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bosanci glavni neprijatelji Bosne. 
- Thorgerson
#2361 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Naravno da postoji hiperprodukcija VSS-a kad imas manjak radnih mjesta za takvu skupinu ljudi.ExNihilo wrote:Nadam se da ćemo ovim konačno sahraniti hipotezu kako u BiH postoji hiperprodukcija visokoobrazovanog kadra.
Kad se to stavi u koorelaciju, onda itekako imamo visak VSS-a. A kad pogledas da je ovaj postotak VSS haman najmanji u evropi, to dovoljno govori o jacini nase ekonomije, tj. vrsti industrije, daj nam cekic i motiku.
Dakle, tu hrpicu od 9% visokoobrazovanih mi ne mozemo uposliti.
- harač
#2362 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
slabo... da je bošnjaka kao onih što govore bosanskim, mogli bi tvrditi da uvođenje tih par stotina hiljada nerezidenata ne bi imalo nikakvog značaja. ovako taman dovoljno da se prebaci 50%
- agent_zero
#2363 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Neopravdano sam zaboravio dodati i uhljebe istih tih zaposlenih po državnim i javnim kompanijama.Freamon Lester wrote:Pogledaj broj onih koji nemaju nikakvog obrazovanja i koji imaju samo osnovnu skolu pa ces dobiti jasniju sliku.agent_zero wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-ima- ... /160630062
Tuga, brate... NoOrod ZnO, takvi i glasaju za te
- kamberovica polje
#2364 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bosanci i hateisti glavni rusitelji Bosne od srednje vijeka pa do danas...zna semirzaaa33 wrote:Bosanci glavni neprijatelji Bosne.
Poslano sa mog SM-G360F koristeći Tapatalk
- Thorgerson
#2365 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
'VOLKO BOŠNJOKA IMA. VOLKO

- shbc
#2366 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ljudi vise i ne znaju sta su. Pogotovo stariji. Prvi moj otac je ubijedjen da je musliman iako ne vjeruje u boga. Samo zato sto ima ime kakvo ima. Sto je najgore obrazovan i pametan covjek, ali dzaba, odrastao u sistemu u kojem se o tome nije razmisljalo, a kada je pocelo toliko ga zbunili da vise ne moze da napravi razliku.sigh wrote:Ma broj ateista i agnostika je u stvarnosti veci, vjerovatno se po manjim mjestima nisu iskreno izjasnjavali
- Opetja033
#2367 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ista spika k´o i Jugoslovenima birvaktile. Slucajno?shbc wrote:Ti i drugovi ti sa Pala i Sirokog. I oni isto tako mrze kada ih neko zovne Bosancima. Mozda je Dodik i upravu kada jezik nazove "bosnjackim". Kad se vec dijelite po svemu, sto onda jezik stavljati na nivo drzave?Opetja033 wrote:Ma meni je svaki Bosnjak isti i na svakog Bosnjaka gledam na isti nacin, ma kojoj vjerskoj skupini pripadao ili ne pripadao nijednoj. Uvijek ce mi biti blizi Bosnjak ateista/agnostik nego "Bosanac musliman" ili "Musliman musliman".
Tako da ne osjetim nikakvu potrebu da likujem po pitanju % ateista i agnostika.
Ali se zato, nakon objave rezultata popisa, itekako smijem u facu svim Bosancima (i ostalim slicnim varijacijama) i propagatorima tog mrtvorodjenog, neuspjelog i od strane naroda popisanog projekta.![]()
![]()
Ali eto. To je taj moderni, 90-ih iskovan patriotizam koji mrzi kada ga povezes sa drzavom koju voli. Drazi mu je tor.
Pa sudeci po reakcijama nakon objave popisa mnogo vise ti i tebi slicne imate zajednickog sa drugovima sa Pala i BL-a.
Inace nemam potrebe da vise raspravljam sa tobom i tebi slicnima. Popis je rekao sta narod misli o ideji bosnjastva a sta misli o ideji bosanstva.
Popij sta za smirenje, neka ti kolege sa foruma iz manjeg entiteta preporuce sta najbolje djeluje.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2368 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
sad sabura samo, netreba rusHit sve bOsnjacko jedinstvo i slavlje... sad pripremiti svebOsnjacki sabor ove godine i sucur allahu traziti referendum
IIDEEMOO DO TOKIJAAAA 
- Krokodajl
#2369 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Mene je iskreno iznenadio mali broj nepismenih, očekivao sam to oko 5% ali dobro, vjerovatno veliki broj nepismenih smatra da su pismeni, ipak je riječ o subjektivnom mišljenju.
Sa druge strane brojka koja je zanimljiva jeste prosječna starost stanovništva i raspostranjenost mladog odnosno starog stanovništva u BiH.
Može se primjetiti da Istočna Hercegovina i ovaj većinski Srpski dio kantona 10 imaju veliki procenat starot stanovništva, i tamo je prosječna starost debelo iznad 45 godina negdje i 50, što je u demografskom pogledu katastrofalno za te krajeve.
Zapadna Hercegovina i Bužim sa druge strane imaju veliku stopu fertiliteta i možemo očekivati i u narednom periodu da Zapadna Hercegovina i Bosanska Krajina nastave sa ovim dobrim procentima, ako sam uspio vidjeti ovi krajevi imaju prosjek 3 rođena djeteta u odnosu na jednu majku što je za BiH uvijete uistinu zapanjujuće.
I ono o čemu čovjek i ne razmišlja puno je gustina naseljenosti, čini mi se brojka je 60 i nešto što je poprilično rijetka naseljenost, zanimljivo je i Novo Sarajevo koje ima preko 7000 stanovnika na KM2 ali i Istočni Drvar koji ima manju gustinu naseljenosti od Mongolije recimo. 1, nešto stanovnika po KM2.
Sa druge strane brojka koja je zanimljiva jeste prosječna starost stanovništva i raspostranjenost mladog odnosno starog stanovništva u BiH.
Može se primjetiti da Istočna Hercegovina i ovaj većinski Srpski dio kantona 10 imaju veliki procenat starot stanovništva, i tamo je prosječna starost debelo iznad 45 godina negdje i 50, što je u demografskom pogledu katastrofalno za te krajeve.
Zapadna Hercegovina i Bužim sa druge strane imaju veliku stopu fertiliteta i možemo očekivati i u narednom periodu da Zapadna Hercegovina i Bosanska Krajina nastave sa ovim dobrim procentima, ako sam uspio vidjeti ovi krajevi imaju prosjek 3 rođena djeteta u odnosu na jednu majku što je za BiH uvijete uistinu zapanjujuće.
I ono o čemu čovjek i ne razmišlja puno je gustina naseljenosti, čini mi se brojka je 60 i nešto što je poprilično rijetka naseljenost, zanimljivo je i Novo Sarajevo koje ima preko 7000 stanovnika na KM2 ali i Istočni Drvar koji ima manju gustinu naseljenosti od Mongolije recimo. 1, nešto stanovnika po KM2.
- jasko_ba
#2370 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Chmoljo, daj ovo na vrijeme ukidaj. Pa iz kojih rupa vise izlaze?Rick_Grimes wrote:Sta je ovo BosOnci i hateisti zapjenili vise od Dodika. I onda se neki uvrijede kad kazem da imaju vise zajednickog sa Srbima i Hrvatima, rusiteljima ove drzave.
- agent_zero
#2371 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Zato što su ovi novi podaci frizirani, mnogi Bošnjaci nisu uopšte popisani, većinom po genocidnoj tvorevini koju su potpisali Alija i Haris, originalni podaci govore o nešto preko 53% Bošnjaka.harač wrote:slabo... da je bošnjaka kao onih što govore bosanskim, mogli bi tvrditi da uvođenje tih par stotina hiljada nerezidenata ne bi imalo nikakvog značaja. ovako taman dovoljno da se prebaci 50%
-
ins
#2372 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
SDS je ušao u rat da bi Srbi na ovom popisu bili 80-90%, ovako jesu tih 85% ali u vukojebinama Vlasenice, Bileće, Kotor Varoši i Bosanske Dubice, dok ih više nema u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću i sličnim gradovima, gdje su činili intelektualnu i svaku drugu elitu.hrasno38 wrote: Po cemu su gubitnici? Po tome sto ih na teritoriju RS-a ima 85%. I zasta si potrosio te ratne godine boreci se za Bosnjastvo ili drzavu Bosnu i Hercegovinu jer Srbi su se samo borili za RS. Znaci sve zaboli kurac za Bosnom i Hercegovinom samo nek su nasi na vlasti....pr4edsjednik inace moj dobar prijatelj
Za razliku od njega, ja sam gurnut u rat u kojem sam se borio za Bosni i Hercegovinu i to kao zemlju svih onih koji žele da žive bilo gdje u njoj.
Po meni, ja sam pobjedio u toj borbi.
To što smo crna rupa nije do ovih %, već što smo usred još veće crne rupe savremenog svijeta zvanoj Balkan
- General War
#2373 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-LIBERO- wrote:Kada vec prozivas, sasvim je jasno, da je elita, ali istinska, uvijek bila u manjini.julisiz es grant wrote:Pa naravno...eto, neko ih tjero da se izjasne drugačije nego što se osjećaju.Opetja033 wrote:Sudeci po raspolozenju na forumu, mimo politicke elite u manjem entitetu, dio ateista i agnostika takodje ne priznaje rezultate popisa.![]()
HAVANA, Daysleeper, Dozer, dječak sa šibicama, LIBERO, piupiu.... i još po toliko sličnih u svakom većinski bošnjačkom gradu-taman tih 3%![]()
Narocito u drustvima zasnovanim na plemenskim uredjenjima![]()
Pogledaj naprednija drustva po Evropi, i uporedi ih sa nasim...a onda uporedi i te brojke koje, kao trijumfalno, potenciras
sad treba i modifikovati i onu staru postapalicu za glupe bosance...jedostavno ne odrazava postojece stanje.
- Krokodajl
-
Mohamad Sissoko
#2375 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Dobro ti je vala reko, kmecite vise od Dodika.jasko_ba wrote:Chmoljo, daj ovo na vrijeme ukidaj. Pa iz kojih rupa vise izlaze?Rick_Grimes wrote:Sta je ovo BosOnci i hateisti zapjenili vise od Dodika. I onda se neki uvrijede kad kazem da imaju vise zajednickog sa Srbima i Hrvatima, rusiteljima ove drzave.
Pa ti se zapitaj...
Last edited by Mohamad Sissoko on 30/06/2016 12:43, edited 1 time in total.