Ovaj Sud je imao snage i pustio je iz pritvora Ljubu i njegovu ženu i Bekriju zato što je odbrana oborila osnovanu sumnju krivično djelo ubistvo. Ljubi niko nije vjerovao, Ljubo je fino sve ispričao nije bježao od odgovornosti, rekao je - jesam vozio sam. Danas je plakao, dolazila je njegova žena, nudila mi je sekundarne sirovine za njegovo jamstvo. U odnosu na osnovanu sumnju odbrana će reći da ovdje nije bilo bilo ni nehata ni umišljaja, ovo je bila jedna obična saobraćajna nesreća", smatra advokat odbrane Omar Mehmedbašić.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- relativno84
#2351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Daryl Dixon
#2352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znam i ja dobro brata mumina ima više od decenije, iskreno se nadam da će uraditi više od svojih prethodnika poslije ovih nabavki vozila, ne bi bilo loše da se ove glavne žile kucavice po gradu u poslijepodnevnoj špici više kontroliraju i da se saobraćaj rastereti.. pogotovo oko željezničke i autobuske stanice.. svakakvih prekršaja bude tu, gužvi i oduzimanja prvenstva prolaza.. a još i narkomanije svakojake u neposrednoj okolini, lopova, drumskih razbojništava i tome slično..zateznistub wrote:Momka znam ličnoi i glavu na panj stavljam za njegovo poštenje kao i predanost radu. Tako, ako je rekao da to treba, ja lično mu vjerujem 100%.The BEN10 wrote:Treba li vam možda i novih zaposlenih (iako ih je dvaput više po glavi stanovnika nego u EU)!?!?![]()
![]()
http://www.avaz.ba/clanak/243226/mulabd ... ova-vozila
MULABDIĆ: Policiji su hitno potrebna nova vozila
Ministar unutrašnjih poslova (MUP) KS Vedran Mulabdić (SBB) kazao je jučer za „Avaz“ da je u MUP-u formirana komisija koja je izvršila popis postojećeg voznog parka. Nakon što je taj posao završen, kako je kazao, utvrđeno je da je hitno potrebno kupiti nova vozila.
Naredna sjednica
O toj temi te o predloženom načinu kupovine 140 vozila za MUP ministar Mulabdić jučer je trebao obavijestiti Vladu, ali je sjednica prekinuta te je ta tačka dnevnog reda odložena za narednu sjednicu.
-
samo pozitiva
#2353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pao tender za Toyote, ASA se zalilaBetter Man wrote:Čuj. Sad i njemu potrebna nova vozila. To nisu dovoljna ona što ih je kupio bivši ministar Ismir Jusko Švabo ili možda nisu dobra. Ne treba mu odobriti ili treba, ali uz uslov da vozila ne mogu biti iz koncerna VW. Mogu, ali samo ako budu dostavili najeftiniju ponudu u odnosu na ostale i budu nudili više za manje para. U protivnom bi trebalo pokrenuti postupak krivične odgvornosti ne samo ministra, već i ostalih koji su u talu i gdje se samo vozila VW nabavljaju za MUP.The BEN10 wrote:Treba li vam možda i novih zaposlenih (iako ih je dvaput više po glavi stanovnika nego u EU)!?!?![]()
![]()
http://www.avaz.ba/clanak/243226/mulabd ... ova-vozila
MULABDIĆ: Policiji su hitno potrebna nova vozila
Ministar unutrašnjih poslova (MUP) KS Vedran Mulabdić (SBB) kazao je jučer za „Avaz“ da je u MUP-u formirana komisija koja je izvršila popis postojećeg voznog parka. Nakon što je taj posao završen, kako je kazao, utvrđeno je da je hitno potrebno kupiti nova vozila.
Naredna sjednica
O toj temi te o predloženom načinu kupovine 140 vozila za MUP ministar Mulabdić jučer je trebao obavijestiti Vladu, ali je sjednica prekinuta te je ta tačka dnevnog reda odložena za narednu sjednicu.
- Daryl Dixon
#2354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
izdrži bruda, dušmani ti zavide, što te ne ubije ojača tetrambusek88 wrote:bruda nash lijepi alah te sacuvao nedajse dushmanima tvoja bracha su ustebebhnapoleon1 wrote:trambusek88 wrote:
Intelektualac, brat nas, ne daj da te dusmani slome. Tesko je biti posten danas.![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#2355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vrh.
Ali ja sam siguran da je on 100% iskren u svojoj izjavi.
Ali ja sam siguran da je on 100% iskren u svojoj izjavi.
-
Naslovnica
#2356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Radi u Sam svoj gazda.
-
nargila.ba
#2357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:08, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#2358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zamisli samo kakvi su to mentalni sklopovi, šta je u njihovim glavama, kakva su to razmišljanja, kakav je to život?
Ovo je sevap maljem u glavušu, među rogove.
Drugačije ne ide.
Ovo je sevap maljem u glavušu, među rogove.
Drugačije ne ide.
- Better Man
#2359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na šta su se to žalili iz ASA-e? Da li im to nije jasno kako može biti neko drugi izabran, a ne oni i kako neko smije dati bolju ponudu od njih.samo pozitiva wrote:
pao tender za Toyote, ASA se zalila
- Better Man
#2360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čuj. Vozila treba da budu iz VW koncerna, jer su kao najbolja i najizdržljivija, a svi drugi su otpad. Izgleda da smo mi najbogatija država ex Yu i najpametnija, jer isključivo gledamo najskuplji koncern, a ostali su budale. Izvini, ali treba zabraniti favoriziranje VW koncerna i trebaju svi ostali da imaju jednak tretman i uslove i ko ponudi najbolje uz najnižu cijenu, treba da bude izabran.Tercius wrote:
Vozila nisu potrebna njemu vec uniformisanom dijelu policije.Ta vozila sto ti spominjes nisu dovoljna jer nisu ni kupljena.I vozila koja se kupuju bas trebaju da budu iz programa VW jer obzirom na odnos cijene i kvalitete traju po 10-12 godina u modu rada 24/7, neka od tih vozila imaju i po 500 000 km predjenih i jos toliko rada u mjestu i jos uvjek su operativna i poprilicno sam siguran da to ne bi bio slucaj sa Hyundai vozilima.
-
Horcrux
#2361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"U medjuvremenu, nasoj redakciji javio se..." - odavno su te novine postale glasilo kriminalnog miljea. 
- holowey
#2362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije samo to u pitanju, sta je sa servisnom mrezom? dostupnost rezervnih dijelova? prethodna iskustva u koristenju/odrzavanju/opravljanju? koji to brand ima u navedenom prednost u odnosu na vw u nasoj zemlji? zastava?Better Man wrote:Čuj. Vozila treba da budu iz VW koncerna, jer su kao najbolja i najizdržljivija, a svi drugi su otpad. Izgleda da smo mi najbogatija država ex Yu i najpametnija, jer isključivo gledamo najskuplji koncern, a ostali su budale. Izvini, ali treba zabraniti favoriziranje VW koncerna i trebaju svi ostali da imaju jednak tretman i uslove i ko ponudi najbolje uz najnižu cijenu, treba da bude izabran.Tercius wrote:
Vozila nisu potrebna njemu vec uniformisanom dijelu policije.Ta vozila sto ti spominjes nisu dovoljna jer nisu ni kupljena.I vozila koja se kupuju bas trebaju da budu iz programa VW jer obzirom na odnos cijene i kvalitete traju po 10-12 godina u modu rada 24/7, neka od tih vozila imaju i po 500 000 km predjenih i jos toliko rada u mjestu i jos uvjek su operativna i poprilicno sam siguran da to ne bi bio slucaj sa Hyundai vozilima.
- Better Man
#2363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa evo Renault ima jednako dobru servisnu mrežu kao VW, a možda i bolju u nekim segmentima.holowey wrote:nije samo to u pitanju, sta je sa servisnom mrezom? dostupnost rezervnih dijelova? prethodna iskustva u koristenju/odrzavanju/opravljanju? koji to brand ima u navedenom prednost u odnosu na vw u nasoj zemlji? zastava?Better Man wrote:Čuj. Vozila treba da budu iz VW koncerna, jer su kao najbolja i najizdržljivija, a svi drugi su otpad. Izgleda da smo mi najbogatija država ex Yu i najpametnija, jer isključivo gledamo najskuplji koncern, a ostali su budale. Izvini, ali treba zabraniti favoriziranje VW koncerna i trebaju svi ostali da imaju jednak tretman i uslove i ko ponudi najbolje uz najnižu cijenu, treba da bude izabran.Tercius wrote:
- Sodom1
#2364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sta uradi milicija s tim likom sto su kao na njega pucali? Jesu li mu dohakali ili ne,lik SE i dalje setka?
- zateznistub
#2365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To treba pitati tuzilastvo i sudstvo...Sodom1 wrote:Pa sta uradi milicija s tim likom sto su kao na njega pucali? Jesu li mu dohakali ili ne,lik SE i dalje setka?
-
nargila.ba
#2366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:07, edited 1 time in total.
- karanana
#2367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i vjerovatno se ne setka je je bembach popravljen
-
mirzet87sa
#2368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
na slobodi, provjereno 
- radiša
#2369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sutra kad coban bez dozvole nekog pregazi bice kuku i pomagaj
ja debilnije drzave od ove nase nisam vidio.
ja debilnije drzave od ove nase nisam vidio.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko ga pusti iz prdekane dabogda mu se qrac ne mogao dici godinu dana.trambusek88 wrote:
Milicijo,sljedeci put ga iscupajte iz auta i izmlatite ga kao vola u kupusu.
- thekupus
#2371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto li je u noci cetvrtak na petak na raskrscu na vrhu Dzidzikovca, kod Konzuma, policija stajala sa rotacijama upaljenim jedno 2,5 sata najmanje, ispred njih tamni dzip sa talijanskim registracijama?
Mozda je bilo ovdje vec, sorry ako sam propustio
Mozda je bilo ovdje vec, sorry ako sam propustio
- MOSALJOZE
#2372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U Čekaluši(20m od tog konzuma)se nalazi italijanska ambasada,možda su nekog vozili ili slično....
- thekupus
#2373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne, auto je stajalo poprecno, kao da je zaustavljeno ili kao neki sudar da je bio, dosta je ljudi okolo bilo, policajacaMOSALJOZE wrote:U Čekaluši(20m od tog konzuma)se nalazi italijanska ambasada,možda su nekog vozili ili slično....
Kao da se nesto desilo
Neobicno mi je sto je trajalo od 11:30 do 2 ujutro najmanje (dva puta sam pokusao proci tuda, morao se okrenuti), rotacija jos uvijek bila upaljena
Ma moze biti i nista da nije bilo, ali ko zna
- zli_hordas
#2374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fin dečko samo ne znam što se pegla ovdje sto ne ide vani da radi.
- Tercius
#2375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izgleda rastavljanje od zivota kad su pali za konzume nije urodilo plodom,mescini vadjenje srca grkljana desnog oka i plucnog krila takodje ne bi dalo dugorocne rezultate pa jedino rjesenje za ovakve i slicne bi bilo umotavanje u nato bodljikavu zicu i poklapanje betonskim sahtom i to negdje na podrucju Prenja,pa da se traga za njim jedno 208 godina.