Blokada puteva
-
ovo_mi_je_nick
#2351 Re: Blokada puteva
Svoja prava se traže na način da se ne ugrožavaju tuđa prava i slobode. Za sve ostalo tu je pendrek.
-
sumirprimus
#2352 Re: Blokada puteva
opce je poznata stvar da se ovde pije alkohol, jede krmpotic, i suje ,treba nas sve tuci 
crveni, partizanen banditen, samo bunt, blokade, hajdučije!
crveni, partizanen banditen, samo bunt, blokade, hajdučije!
Last edited by sumirprimus on 03/03/2018 10:42, edited 1 time in total.
- madner
#2353 Re: Blokada puteva
SDA jeste postavila veci broj ljudi na forum nego ikad prije. Samo nema kvaliteta.sumirprimus wrote:postajem fokin` paranoid svugdje vidim sdamadner wrote:Zar neko misli da u ovoj grupaciji SDA ne dominira?sumirprimus wrote:i onda se neki kao cude kako sda uzme toliko glasova...![]()
![]()
i ovde na forumu, i na protestima i u muriji, politicarima komentatorima,novinarima, sve je sda.svi lazu i svi glasaju za sda!![]()
-
sumirprimus
#2354 Re: Blokada puteva
nemojte da mislite vi iz sbb.a da ste nesto oku i srcu miliji, to je samo metalik zelena iz ove perspektive 
- mayab
#2355 Re: Blokada puteva
It_is_a_Leclerc wrote:Na tome što je, uz minimalnu primjenu sile, obezbjedio slobodu kretanja za pola miliona stanovnika TK i okolice.plain vanilla wrote:Na cemu? Odbranio te od cetnika?It_is_a_Leclerc wrote:
Još jedanput - HVALA!
Ili od golorukih ljudi koji su pokusali ostvariti svoja prava?
Nije ni cudo sto nam je drzava u klincu. Navijaju ljudi za specijalce iako ih ova blokada nicim ne pogađa.
Cuj ljudi...
Za to ja navijam. Ovi neka svoje iluzorne i neostvarive zahtjeve ispostave onima čiji su ešalon bili od kampanje do kampanje. Mene savršeno ne zanimaju.
Ogroman je to ljudski glasački potencijal, evo, pokazaće se za 7 mjeseci ima li u tom potencijalu i imalo MOZGA!
Živjeli!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2356 Re: Blokada puteva
nista brez domace rakije... ZIVJELI PLACENICI!!!plain vanilla wrote:Zar nisu svi pjani?pici wrote:Kako saznajemo, tokom jutrošnje akcije jedan od demonstranata je bio pod utjecajem alkohola zbog čega je priveden u službene prostorije MUP-a TK na triježnjenje
Sve reis do reisa na forumu, pa im alkohol smeta.
Zato ce drugi put puske ponijeti, to je po serijetu
-
Nadzorna_ploca
#2358 Re: Blokada puteva
Nema. Ne mora se cekati.
- Freamon Lester
#2359 Re: Blokada puteva
Zar je moguće da nema niti jednog snimka "strasnog" okrsaja.
Fahro na aparatima. 
-
sumirprimus
#2360 Re: Blokada puteva
ne likuj dzaba bilo je batinanja.
-
kory_galaktikos
#2361 Re: Blokada puteva
Jebote led gledaj razmisljanja. Protiv su blokade jer to nekom brani slobodu kretanja, iako ima jos 20 putnih pravaca da se izbjegne ta petlja. A niste protiv ovog ugnjetavanja, mesetarenja i boliqrca drzave i za borcima u za svim onima koji nisu SDA dupelizci a takvih ocito ima i ovdje.
-
ovo_mi_je_nick
#2362 Re: Blokada puteva
Smeta mi alkohol kad prosipa šuplju da nema hljeba da jede ali ima za alkohol.
-
sumirprimus
#2363 Re: Blokada puteva
u cemu je problem, psenica ne uspijeva ko sljiva u nasim krajevima.ovo_mi_je_nick wrote:Smeta mi alkohol kad prosipa šuplju da nema hljeba da jede ali ima za alkohol.
-
ovo_mi_je_nick
#2364 Re: Blokada puteva
Problema nema, nema ni ispunjavanja zahtjeva nakon 25 godina. Živi se od šljive a ovamo se kuka kako nema hljeba da jede.sumirprimus wrote:u cemu je problem, psenica ne uspijeva ko sljiva u nasim krajevima.ovo_mi_je_nick wrote:Smeta mi alkohol kad prosipa šuplju da nema hljeba da jede ali ima za alkohol.
-
sumirprimus
#2365 Re: Blokada puteva
zivi se od budzeta i tudje grbace 25 godina, jos se i kornjace posalju da dovedu u red neposlusne!ovo_mi_je_nick wrote:Problema nema, nema ni ispunjavanja zahtjeva nakon 25 godina. Živi se od šljive a ovamo se kuka kako nema hljeba da jede.sumirprimus wrote:u cemu je problem, psenica ne uspijeva ko sljiva u nasim krajevima.ovo_mi_je_nick wrote:Smeta mi alkohol kad prosipa šuplju da nema hljeba da jede ali ima za alkohol.
- It_is_a_Leclerc
#2366 Re: Blokada puteva
Ja konkretno nisam ni za ni protiv. Tačnije, zabole me za političke demonstracije u osvit kampanje koji su po elementima teroristički i koji se održavaju pod geslom "Daj mi 200 maraka, makar i svijet propao".kory_galaktikos wrote:Jebote led gledaj razmisljanja. Protiv su blokade jer to nekom brani slobodu kretanja, iako ima jos 20 putnih pravaca da se izbjegne ta petlja. A niste protiv ovog ugnjetavanja, mesetarenja i boliqrca drzave i za borcima u za svim onima koji nisu SDA dupelizci a takvih ocito ima i ovdje.
Sve što mene interesuje je da se mogu slobodno kretati po vlastitoj državi bez da moram prolaziti punktove na kojima se loče, pjeva, igra kolo, kuha grah...
Što se prava ove grupe tiče, neka ih kao i svi ostali traže od onih kojima su aplaudirali na skupovima prije 4 godine. Ja im ih ne mogu, a nisam siguran ni da li bih htio, dati.
-
ovo_mi_je_nick
#2367 Re: Blokada puteva
Kornjače i pendrek za sve koji ometaju i ograničavaju drugima prava i slobode. I naravno prekršajne kazne pa će se više prodavati šljiva a manje piti.
-
sumirprimus
#2368 Re: Blokada puteva
samo treba pit i blokirat.ovo_mi_je_nick wrote:Kornjače i pendrek za sve koji ometaju drugima prava i slobode. I naravno prekršajne kazne da će se više prodavati šljiva a manje piti.
do konacnog sloma!
fok polis brutaliti, fok polis redneks, fok dejr liders, fok sda sbb, fok..fok fok
long live sljiva jabuka, viljamovka dunja, malo prsuta i sira,nama vise ne treba ne treba ne treba.
Last edited by sumirprimus on 03/03/2018 11:01, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#2369 Re: Blokada puteva
A sta su do sada radili ti sa 50+ godina - proslo je 23 god od zavrsetka rata i za te sve godine su vala mogli naci bilo kakav posao, prekvalifikovati se, kredit pa privatluk, uzeti pasos i razguliti van zemlje, makar neke kurseve zavrsiti,.... nemoj zahebavati. Mnogo vise demobilisanih boraca nije primilo ni fening naknade vec bili nasli posao i nerjetko ostali bez posla pa se danas snalaze bez blokada puteva. A nezaposlenost i siromastvo je opci problem cijelog drustva - ima i ugrozenijh kategorija od njih.kory_galaktikos wrote:
ovdje nema neduznih ljudi, svi smo mi taoci nekolicine ljudi.. svako od nas ima u rodbini po jednog borca, u komsiluku poznanika kako god.. svako od nas je 100% na bilo koji nacin najebbo zbog nekolicine ljudi koji nam kroje sudbinu
ovo je bio nacin da se odmota klupko, da se nesto pokrene al jok ne tice se mene boli me briga, to je nase pokvareno razmisljanje
cuj ovog samo pendrek i radi, gdje da radi kad mu je 50 + godina, ko ce ga primit ?'
ja sa zavrsenim fakultetom i 27 godina ne radim a da se on zaposli, fuj jesmo stoka
Vise pomoc zasluzuje samohrana majka sa maloljetnom djecom, roditelj kojem je umro supruznik, ljudi koje je bolest unistila, parovi koji se ne usudjuju praviti djecu jer nemaju posao,..... od luzera koji 23 god se nisu snasli i koje socijala samo udaljava od trzista rada. Vecina takvih pusi par kutija cigara dnevno(pa kazu nemaju za kruha), shebavaju svoje zdravlje, zube i izgled pusenjem, brzom hranom i gaziranim picima, i voze zahrdjale dvojke koje pale kad treba otici samo kilometar dalje,.... - kad vec govorimo o rodbini i poznanicima - necemo se lagati - vecina ih tako zivi. Jednostavno nesposobni ljudi kojima treba skrbnik.
Taoci nekolicine ljudi? Cek malo - imamo diktaturu mozda, okupaciju, silom nametnutu neciju vlast?
Narod zaslusuje vlast koju izabere - i narod nije nista moralno, eticki,... bolji od te nekolicine na vlasti - problem je nas mentalitet i nase postenje. Imamo li alternativu - da na izborima nadjemo neku drugu nekolicinu koja ce biti postenija i koja ce moci ovaj tanki budzet bolje raspodjeliti?
Neko se snadje a neko ne snadje pa mrzi one sto su se snasli.
-
elcaliente
#2370 Re: Blokada puteva
Demonstranti daju ovu sliku javnosti:
Demobilisani borac ima 45 godina i citav zivot je nezaposlen, trazi od drzave 500 KM mjesecno do kraja zivota socijalnih davanja.
Uz to dok je bio nezaposlen se je ozenio, dobio djecu, dosao autom na proteste, pije rakiju i pusi cigare na protestima.
Vecina je dosla busom na proteste koje su platili isti ti borci.
Kako je moguce sve to ako si citav zivot nezaposlen??? Ko koga laze ovdje??
Demobilisani borac ima 45 godina i citav zivot je nezaposlen, trazi od drzave 500 KM mjesecno do kraja zivota socijalnih davanja.
Uz to dok je bio nezaposlen se je ozenio, dobio djecu, dosao autom na proteste, pije rakiju i pusi cigare na protestima.
Vecina je dosla busom na proteste koje su platili isti ti borci.
Kako je moguce sve to ako si citav zivot nezaposlen??? Ko koga laze ovdje??
-
sumirprimus
#2371 Re: Blokada puteva
sda masinerija radi danas i prekovremeno,opaaa bice i dnevnica 
kupil se kad kakvog prsuta dalmatinskog, malo vrata haa
kupil se kad kakvog prsuta dalmatinskog, malo vrata haa
-
ovo_mi_je_nick
#2372 Re: Blokada puteva
Za zakonske slomove vlasti, naravno, podržavam. Imaju procedure kako se mjenjaju i traže prava a da to nisu barbarske, primitivne i one pačeničke priče za malu djecu.sumirprimus wrote:samo treba pit i blokirat.ovo_mi_je_nick wrote:Kornjače i pendrek za sve koji ometaju drugima prava i slobode. I naravno prekršajne kazne da će se više prodavati šljiva a manje piti.
do konacnog sloma!
Sve sve drugo specijalci uz veće ovlasti primjene sile.
-
sumirprimus
#2373 Re: Blokada puteva
padaj silo i nepravdo,narod ti je sudit zvan,bjezte od nas nocne tmine svanuo je i nas dan!ovo_mi_je_nick wrote:Za zakonske slomove vlasti, naravno, podržavam. Imaju procedure kako se mjenjaju i traže prava a da to nisu barbarske, primitivne i one pačeničke priče za malu djecu.sumirprimus wrote:samo treba pit i blokirat.ovo_mi_je_nick wrote:Kornjače i pendrek za sve koji ometaju drugima prava i slobode. I naravno prekršajne kazne da će se više prodavati šljiva a manje piti.
do konacnog sloma!
Sve sve drugo specijalci uz veće ovlasti primjene sile.
- mufa1
#2374 Re: Blokada puteva
Jel to zavrsen brodolom na šićkom? E šteta jbga, taman se tuzlanska elita mislila obuć u bijelo, pa pravac na party..
- uglavnomja
#2375 Re: Blokada puteva
1. cilj je uci u udruzenje ili na poziciju da se primaju pareMuaDib wrote:Vlast se igra s ovim ljudima.
Vi što kukate zbog blokade, zapitajte se šta bi radili da ste u situaciji u kojoj su oni, da nemate djetetu hljeba dati da jede.
Da oni koji su u ratu bili provincija u pozadini i bogatili danas u tvoje ime primaju novac, a tebe su isključili iz udruženja jer prevarante ne možeš smisliti, jer znaš ko je s tobom bio na prvoj liniji, na ratištu.
Da pokušavaš s Vladom postići dogovor, a Vlada te izigra deset puta. I pošalješ onda Vladu u mp3 i tražiš pomoć zakonodavnog tijela - Parlamenta, a gospoda izbjegavaju zakazati sjednicu 8 mjeseci. Ali mediji to ne prenose, već prenose Novalićeve i Bukvarevićeve ublehe.
I na kraju pošalješ specijalce na borce, specijalce koje si kupio kolektivnim ugovorom.
Što je najgore, oni misle da će borce ocrniti ko demonstrante 2014. godine, da će sanatizacija uroditi plodom. Nažalost u ovoj zemlji svak se češe gdje ga svrbi, umjeto da svi zajedno se usmjere na izvor svraba tj. silne budžetske buhe i protuhe. A ovi protesti su samo generalna proba boraca. Oni neće stati a svaka represija im samo daje dodatnu snagu. Jer nisu se borili da ih država odbaci ko stare krpe i još da ih istat ta država mlati.
2. niko ne spominje da se te pare uloze da se pokrene nesto, makar javni radovi posumljavanja i ciscenja korita rijeka, jok ... guzovace ... neka drugi pune budzet, a pametni ce na jasle. sto neko napiisa - sta je dodatnih 120 miliona - sitnica
3. rat je zavrsio prije 22 GODINE - ovo se izgleda mora pisati u svakom postu
drzava nije poslodavac u ratu, nema ugovora ni klauzule o plati, ima samo pomoc za one koji su onesposobljeni da rade.
ni jedna drzava na planeti ne isplacuje naknade zdravim ljudima zato jer su obalvljali svoju gradjansku duznost prije 20+ godina.
cca sve skupa 1.000 ljudi, prema novinama, a prema njima oko 3.000, dovuceni iz raznih dijelova bh. sve sa hvo.
da stavljaju balvane na puteve
4. sta je bio cilj ove budalstine? osim da se dobiju pare. sta se postiglo? nista
nazalost prosipali su silu na neduznim ljudima i to na isti nacin kao cetnici - izgubili su kod puno ljudi podrsku, u stvari dobili su negativan publicitet
dalje niti su znali reci sta hoce ni kako to da izvedu ni ko ce pricati s kim, ali su znali da hoce da smijene minnistra i premijera, samo nisu znali ko ce im to reci
a niko nije izasao i rekao: hocu da se smijeni patkovic, svrakic, kunto panto iz mog sela .. koji je lazni borac, ali prima pare ... (a ja ih ne primam), a jok ... dje's ime reci ...
itd
blokirati obican narod