Novi rat
-
emmir1
#2351 Re: Novi rat
Ja se nadam da nećemo nositi zastave bratstvo i jedinstvo po Marin Dvoru, nego ćemo se ukopavat po planinama i komunikacijama
- U-zap
#2352 Re: Novi rat
Djeste ratnici danas, sta ima na frontu? Cujem osvojili ste dosta teritorije sa kojom nemate nikakvih planova 
-
ins
#2353 Re: Novi rat
eduscho wrote:Ma kakav rat kakvi bakraci, treba samo lagano. Mi u ratu imamo samo trokutistan (ili bolje receno pentagonistan = Sarajevo-Tuzla-Brcko-Doboj-Zenica-Bugojno-Konjic-Sarajevo), ako i toliko odrzimo. Sve ostalo je SF, treba za rat graha i metaka i infrastruktura i kadrovi, dje mi to imamo, mozda u Suljagicevim izjavama ili mastarijama balavurdije sto su rat prvi put vidjeli na TVu!!! Bilo u Svedskoj ili domovini, nebitno. Na dijasporu se ne moze racunati sto se ljudstva tice, a ni para nisu vise ludi slati k nekada, da im ih raznorazni logisticari krcme i vrece para raznosaju!!!
-
eduscho
#2354 Re: Novi rat
Naravno da te nece nikako pitati jesi li mozda za rat? Velim da ga treba izbjeci, kako znamo i umijemo (ali trebaju zato mudri politicari - sto mi nazalost nemamo), a naveo sam ako nas nacera u geto svi ledja o ledja pa opleti po njima. Ko pukovnik ko pokojnik...
Kazem samo da realno nemamo ni teoretske sanse da mi izlazimol na Drinu, presjecamo RS, neki marinski desanti ala Iwo Jima i bakraci, to su fantazije uspaljenih adolescenata sto su odrasli na Call of Duty itd... Sve i da to uspijemo uraditi - sta onda? Mislis da ce Srbija preci preko toga i sportski nam cestitati? Da ce Karamarko to simpatizirati? Da ce Europi biti drago sto ima samostalnu oruzanu silu i kompaktan teritorij, a na svakoj trecoj cuki ISILoa zastava? Hoce, malo morgen...
Kazem samo da realno nemamo ni teoretske sanse da mi izlazimol na Drinu, presjecamo RS, neki marinski desanti ala Iwo Jima i bakraci, to su fantazije uspaljenih adolescenata sto su odrasli na Call of Duty itd... Sve i da to uspijemo uraditi - sta onda? Mislis da ce Srbija preci preko toga i sportski nam cestitati? Da ce Karamarko to simpatizirati? Da ce Europi biti drago sto ima samostalnu oruzanu silu i kompaktan teritorij, a na svakoj trecoj cuki ISILoa zastava? Hoce, malo morgen...
-
Itakoto
#2355 Re: Novi rat
Nista Krajina, Gorazde i sve juznije od Konjica (Jablanica, Mostar)... pisi izgubljeno ili sta? 4-ina stanovnistva u Federaciji.eduscho wrote:Ma kakav rat kakvi bakraci, treba samo lagano. Mi u ratu imamo samo trokutistan (ili bolje receno pentagonistan = Sarajevo-Tuzla-Brcko-Doboj-Zenica-Bugojno-Konjic-Sarajevo), ako i toliko odrzimo. Sve ostalo je SF, treba za rat graha i metaka i infrastruktura i kadrovi, dje mi to imamo, mozda u Suljagicevim izjavama ili mastarijama balavurdije sto su rat prvi put vidjeli na TVu!!! Bilo u Svedskoj ili domovini, nebitno. Na dijasporu se ne moze racunati sto se ljudstva tice, a ni para nisu vise ludi slati k nekada, da im ih raznorazni logisticari krcme i vrece para raznosaju!!!
-
hajducka travica
#2356 Re: Novi rat
SEJFUDIN TOKIĆ, PREDSJEDNIK BOŠNJAČKOG POKRETA
Dodik je objavio rat BiH i objelodanio namjeru novog genocida nad Bošnjacima po urneku ratnog zločinca Karadžića iz 1992 godine
Sejfudin Tokic,predsjednik Bosnjackog pokreta:"Odluka NS RS da pokusa suprotno Dejtonskom sporazumu organizovati referendum o pravosudju BiH je najbolji pokazatelj potrebe ukidanja ovog genocidom nastalog entiteta .RS je faktor nestabilnost u...
Dodik je objavio rat BiH i objelodanio namjeru novog genocida nad Bošnjacima po urneku ratnog zločinca Karadžića iz 1992 godine
Sejfudin Tokic,predsjednik Bosnjackog pokreta:"Odluka NS RS da pokusa suprotno Dejtonskom sporazumu organizovati referendum o pravosudju BiH je najbolji pokazatelj potrebe ukidanja ovog genocidom nastalog entiteta .RS je faktor nestabilnost u ovom dijelu Evrope u kojoj i oko koje su okupljene najretrogradnije politike danasnjeg svijeta koje velicaju genocid i najvece ratne zlocine na tlu Evrope poslije II Svjetskog rata ..Stepen diskriminacije, nasilne srbizacije i pravoslavizacije nad Bosnjacima koju vladajuca oligarhija na celu M. Dodikom provodi od ovog dijela drzave BiH prozvela je nacrnji prostor bujanja i jacanja neofasizma sa dominacijom cetnicke ideologije.Glavni sponzori ovog rezima i politike neofasizma su rezim Srbije predvodjen cetnickim dvojcem, Nikolicem i Vucice.Bosnjacki narod i sve patriote BiH nemaju pravo na novu naivnost, danasnja odluka o referendumu je objava rata drzavi BiH po istom urneku kako su to uradili ratni zlocinci Karadzic i njegova klika 1992.U navedenoj odluci o referendumu sadrzana je i namjera provodjenja novog genocida nad Bosnjacima. M.Dodik i njegova olgarhija kontinuirano ruse Ustavni poredak BiH i Dejtonski mirovni sporazum te nadlezne institucije pravosudja i sigurnosti moraju reagovati.
Održavanje navedenog referenduma mora biti spriječeno po svaku cijenu jer se radi o pokušaju razgradnje države BiH . Ako to ne učine zadužene institucije za provedbu mirovnog sporazuma to će morati učiniti patriote BiH. Pozivam sve pripadnike bošnjačkog naroda i sve patriote BiH da se pripreme za takvu aktivnost.
Dok je Sejfe,mirno spavajte.
-
pemanapemani
#2357 Re: Novi rat
SDA je bila sa svim mogućim srpskim strankama u koaliciji na svim mogućim nivoima. Bilmez Bakir se izvinuo kome je stigao za sve i svašta. Nešto ne vidim da ga se smatra izdajnikom. Ljudi čak i spasili SDS poslije agresije.volta dzontra wrote:Stvarno? Eto Hrvati Srednje Bosne i Posavine ce se listom odazvati Suljagicevom pozivu za mobilizaciju!cekek wrote:Ako si u Hercegovini, sasvim logično i jednostavno, ali ako živiš u SA ili Srednjoj Bosni, politika izolacionizma već teže ide.
Ili da svi Nesrbi i Nebošnjaci kupuje karte za Široki dok su jeftine?
Dodik je stetocina i destabilizacijski faktor ali realno i da je drukciji u bosnjackoj politici ne bi imao sugovornika koji ne bi bio optuzen za izdaju.
Istina je da je Tuziteljstvo i Sud BIH pored silne medjunarodne asistencije nepotisticko-korupcionasko leglo koje se vise koristi za politicke obracune nego za provodjenje zakona. Referendum nije rjesenje ali i taj pravosudni cirkus koji je sklepala MZ nema smisla ovakav kakav je. Jebot.e biraju procese, vracaju kantonalnim tuziteljstvima svaki proces u kojemu bi se zamjerili nekom sarajevskom politickom mocniku, deru ludjacke place i zaposljavaju potomke. Kadiluk zesci
RS se stalno naziva utemeljenim dijelom BiH. Od Silajdžića niko nije spomenuo ukidanje genocidne tvorevine.
Ali ne, jadni Srbi hoće dijalog, a Bošnjaci neće. Hajd ne zajebavaj.
-
dosadnistemnogo
#2358 Re: Novi rat
Luciferko sa potparolom patriotom zakuhao, pa se povukli
Ljudi kakav rat, kojim idiotima je do rata, ko hoce da mu djete prezivljava ono sto smo mi prezivjeli, ko hoce da mu dijete opet bude ratna generacija, a cudimo se kakvi su ...
Jebo politicare, svima njima je draga vlast , Dodik se bori za vlast, ovi opozicionari ne biraju sredstva da ga ruse, plus sto ga hajcuju luciferko i ekipica
Ljudi nismo mi slobodno, mi smo protektorat, robovi visokog predstvanika i MMF-a ...
jedino je zalosno da kada bi bilo u interesu nasih robovlasnika, da bi sutra zakuhali i opet gledali kako se mi mejdusobno koljemo ...dokle ljudi, obrazujte se, razvijajte mozdane vijuge ... hoce doci dan kada nas neko bude tjerao da ratujemo a da mi kazemo evo vam kurac
Ljudi kakav rat, kojim idiotima je do rata, ko hoce da mu djete prezivljava ono sto smo mi prezivjeli, ko hoce da mu dijete opet bude ratna generacija, a cudimo se kakvi su ...
Jebo politicare, svima njima je draga vlast , Dodik se bori za vlast, ovi opozicionari ne biraju sredstva da ga ruse, plus sto ga hajcuju luciferko i ekipica
Ljudi nismo mi slobodno, mi smo protektorat, robovi visokog predstvanika i MMF-a ...
jedino je zalosno da kada bi bilo u interesu nasih robovlasnika, da bi sutra zakuhali i opet gledali kako se mi mejdusobno koljemo ...dokle ljudi, obrazujte se, razvijajte mozdane vijuge ... hoce doci dan kada nas neko bude tjerao da ratujemo a da mi kazemo evo vam kurac
-
ins
#2359 Re: Novi rat
Sada negdje u Bosni, ispred jednog granapa, u hladu tende na kojoj pise Ozujsko, sjedi Dobri Bosnjo, sin Naivnog, i sanja da nastavi tamo gdje je zaustavljen u jesen 1995.eduscho wrote: Kazem samo da realno nemamo ni teoretske sanse da mi izlazimol na Drinu, presjecamo RS, neki marinski desanti ala Iwo Jima i bakraci, to su fantazije uspaljenih adolescenata sto su odrasli na Call of Duty itd... Sve i da to uspijemo uraditi - sta onda? Mislis da ce Srbija preci preko toga i sportski nam cestitati? Da ce Karamarko to simpatizirati? Da ce Europi biti drago sto ima samostalnu oruzanu silu i kompaktan teritorij, a na svakoj trecoj cuki ISILoa zastava? Hoce, malo morgen...
-
dosadnistemnogo
#2360 Re: Novi rat
Sada SIPA , OSA i ekipica ima priliku da pokaze da su ipak sposobni , a da ovog hejtera uhapse i stave ga u celiju sa nekim nigeromhajducka travica wrote:SEJFUDIN TOKIĆ, PREDSJEDNIK BOŠNJAČKOG POKRETA
Sejfudin Tokic,predsjednik Bosnjackog pokreta:"Odluka NS RS da pokusa suprotno Dejtonskom sporazumu organizovati referendum o pravosudju BiH je najbolji pokazatelj potrebe ukidanja ovog genocidom nastalog entiteta .RS je faktor nestabilnost u...
Sejfudin Tokic,predsjednik Bosnjackog pokreta:"Odluka NS RS da pokusa suprotno Dejtonskom sporazumu organizovati referendum o pravosudju BiH je najbolji pokazatelj potrebe ukidanja ovog genocidom nastalog entiteta .RS je faktor nestabilnost u ovom dijelu Evrope u kojoj i oko koje su okupljene najretrogradnije politike danasnjeg svijeta koje velicaju genocid i najvece ratne zlocine na tlu Evrope poslije II Svjetskog rata ..Stepen diskriminacije, nasilne srbizacije i pravoslavizacije nad Bosnjacima koju vladajuca oligarhija na celu M. Dodikom provodi od ovog dijela drzave BiH prozvela je nacrnji prostor bujanja i jacanja neofasizma sa dominacijom cetnicke ideologije.Glavni sponzori ovog rezima i politike neofasizma su rezim Srbije predvodjen cetnickim dvojcem, Nikolicem i Vucice.Bosnjacki narod i sve patriote BiH nemaju pravo na novu naivnost, danasnja odluka o referendumu je objava rata drzavi BiH po istom urneku kako su to uradili ratni zlocinci Karadzic i njegova klika 1992.U navedenoj odluci o referendumu sadrzana je i namjera provodjenja novog genocida nad Bosnjacima. M.Dodik i njegova olgarhija kontinuirano ruse Ustavni poredak BiH i Dejtonski mirovni sporazum te nadlezne institucije pravosudja i sigurnosti moraju reagovati.
Održavanje navedenog referenduma mora biti spriječeno po svaku cijenu jer se radi o pokušaju razgradnje države BiH . Ako to ne učine zadužene institucije za provedbu mirovnog sporazuma to će morati učiniti patriote BiH. Pozivam sve pripadnike bošnjačkog naroda i sve patriote BiH da se pripreme za takvu aktivnost.
-
zenit dozic
#2361 Re: Novi rat
Barem Sejfo ima damu za razliku od riđana i kaže četnicima šta ih sljeduje i to u po Banjaluke, ali jebiga mi smo naučili se poturat, pa nam je čudno kad neko kontrira genocidašimahajducka travica wrote:SEJFUDIN TOKIĆ, PREDSJEDNIK BOŠNJAČKOG POKRETA
- Thorgerson
#2362 Re: Novi rat
Jest, zato je Silajdzic taj isti zabetonirao Dodika. Dodik nije bio ovakav valjda se sjecas. Bio je umjeren, pola stvari je potpisivao, pa cak i ovo tuzilastvo koje upravo on hoce da ukine.pemanapemani wrote:SDA je bila sa svim mogućim srpskim strankama u koaliciji na svim mogućim nivoima. Bilmez Bakir se izvinuo kome je stigao za sve i svašta. Nešto ne vidim da ga se smatra izdajnikom. Ljudi čak i spasili SDS poslije agresije.volta dzontra wrote:Stvarno? Eto Hrvati Srednje Bosne i Posavine ce se listom odazvati Suljagicevom pozivu za mobilizaciju!cekek wrote:Ako si u Hercegovini, sasvim logično i jednostavno, ali ako živiš u SA ili Srednjoj Bosni, politika izolacionizma već teže ide.
Dodik je stetocina i destabilizacijski faktor ali realno i da je drukciji u bosnjackoj politici ne bi imao sugovornika koji ne bi bio optuzen za izdaju.
Istina je da je Tuziteljstvo i Sud BIH pored silne medjunarodne asistencije nepotisticko-korupcionasko leglo koje se vise koristi za politicke obracune nego za provodjenje zakona. Referendum nije rjesenje ali i taj pravosudni cirkus koji je sklepala MZ nema smisla ovakav kakav je. Jebot.e biraju procese, vracaju kantonalnim tuziteljstvima svaki proces u kojemu bi se zamjerili nekom sarajevskom politickom mocniku, deru ludjacke place i zaposljavaju potomke. Kadiluk zesci![]()
RS se stalno naziva utemeljenim dijelom BiH. Od Silajdžića niko nije spomenuo ukidanje genocidne tvorevine.
I onda dolazi Haris 100 % BiH i dovede nas do 25% BiH. Haris koji se hladno onda povlaci i zivi ugodno na relacijama boga pitaj london - turska - malezija.
Mi smo se trebali obracunati sa nasim sljamom ne zbog srba, nego zbog nas. Zasto ne rijese vise slucajeve Kazana, Grabovice, Trusine, pa i tog Zalazja. Slucaj Dobrovoljacke umjesto da smo odmah zavrsili, 6 zrtava bi ostalo i imalo bi sudsku odluku o tome. Jok pametne bosnje taskaj li taskaj. I sta smo dobili?
Ganjali i predali Sefera ko zrtveno jangnje, covjek ni kriv ni duzan. A prave zlocince i dan danas cuvaju.
Mislim dodik bi opet pokreno neko peto pitanje, ali kazem jebe mi se za njega, mi trebamo da ocistimo nas obraz. To sto oni nece, njima na dusu.
-
cekek
#2363 Re: Novi rat
Itekako je poznato da su se potpisi povlačili sa raznoraznih mirovnih prijedloga kojim se rat trebao izbjeći. Tako da je za rat ipak trebalo dvoje.zenit dozic wrote:Zanimljivo mi je tvoje razmišljanje u smislu ne treba nama rat, nećemo dobro proći. A pitaš li se možda hoće li nas neko pitati treba li ili ne?eduscho wrote:Ma kakav rat kakvi bakraci, treba samo lagano. Mi u ratu imamo samo trokutistan (ili bolje receno pentagonistan = Sarajevo-Tuzla-Brcko-Doboj-Zenica-Bugojno-Konjic-Sarajevo), ako i toliko odrzimo. Sve ostalo je SF, treba za rat graha i metaka i infrastruktura i kadrovi, dje mi to imamo, mozda u Suljagicevim izjavama ili mastarijama balavurdije sto su rat prvi put vidjeli na TVu!!! Bilo u Svedskoj ili domovini, nebitno. Na dijasporu se ne moze racunati sto se ljudstva tice, a ni para nisu vise ludi slati k nekada, da im ih raznorazni logisticari krcme i vrece para raznosaju!!!
Ili ćemo ko 92 pričati za rat je potrebno dvoje
Nas je ukopala politika "pomoći će nama ovaj-onaj", "neće svijet dopustiti..." i slične nebuloze između '90 i '92, narod goloruk a ti ipak krećeš u rat umjesto da dobiješ na vremenu pa da spreman kreneš.
Ali danas je 2015, karte se malo promiješale
- volta dzontra
#2364 Re: Novi rat
SDA je bila u vlasti kao sto su stranke iz RS-a bile s njima jer nema druge mogucnosti formiranja vlasti. Od rata SDA-SDP zaziva medjunarodni intervencionizam u smjeru potkopavanja RSa kroz prijenos nadleznosti i cesto je to radila izazivajuci krize. Ok. Sasvim legitimno. To je politika. Ludilo je nastalo zadnjih godina kad je poceo slabiti MZ intervencionizam a bosnjacka politika nema neku novu paradigmu ponuditi narodu nego ide okrivljavanje Srba i Hrvata koji nedaju "normalnu drzavu". Dodik je s druge strane zajasio istu samo potpuno izokrenutu politiku "nema napretka u RS jer nas gusi drzavni okvir", "stranci pokopavaju RS"....i sad se netko cudi sto se doslo na zazivanje ratova, referenduma i Srbi i Bosnjaci nece dijalog tj. nijedna stranka na B i S sceni ne moze prezivjeti ni pokusaj dijalogapemanapemani wrote:SDA je bila sa svim mogućim srpskim strankama u koaliciji na svim mogućim nivoima. Bilmez Bakir se izvinuo kome je stigao za sve i svašta. Nešto ne vidim da ga se smatra izdajnikom. Ljudi čak i spasili SDS poslije agresije.volta dzontra wrote:Stvarno? Eto Hrvati Srednje Bosne i Posavine ce se listom odazvati Suljagicevom pozivu za mobilizaciju!cekek wrote:Ako si u Hercegovini, sasvim logično i jednostavno, ali ako živiš u SA ili Srednjoj Bosni, politika izolacionizma već teže ide.
Istina je da je Tuziteljstvo i Sud BIH pored silne medjunarodne asistencije nepotisticko-korupcionasko leglo koje se vise koristi za politicke obracune nego za provodjenje zakona. Referendum nije rjesenje ali i taj pravosudni cirkus koji je sklepala MZ nema smisla ovakav kakav je. Jebot.e biraju procese, vracaju kantonalnim tuziteljstvima svaki proces u kojemu bi se zamjerili nekom sarajevskom politickom mocniku, deru ludjacke place i zaposljavaju potomke. Kadiluk zesci![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2365 Re: Novi rat
rat velite?
sačekaj da popijem kaficu
sačekaj da popijem kaficu
- Thorgerson
#2366 Re: Novi rat
@cekek, upravo tako.
Pusta obecana zapadnjaka da ce garantovati sigurnost jednoj nezavisnoj drzavi su vec 92' pala u vodu. Manje i od godinu dana nakon sto su ti isti zapadnjaci obecali da ce nas cuvati.
Mi smo ko ovce cekali da nas zakolju. Alija je pricao bajke da mi necemo da ratujemo, a u isto vrijeme je radio sve ono za sta su mu srbi hladno obecali da ce ratovati ako uradi.
Rat se mogao izbjeci. Naravno da je mogao. I samo ne znam kakve su budale mislile da ce srbi tek tak dati vlast i da im drzavu vodi Alija Izetbegovic. Valjda isti oni koji misle da bi sutra isti ti srbi dali da im tu neku novu BiH vodi Bakir Izetbegovic?
I ponovo mi kao imamo garant zapadnjaka za sve. Oni ce nama rezoluciju, oni ce ovo...ma hoce qrac. Kako ne shvatate da su nam upravo oni uveli embargo. Morali placat kamione oruzja i davat pola hrvatima. Isti ti zapadnjaci koji se danas prave da ce nas oni spasiti, isti oni koji nam daju hrpu uslova da nas prime u NATO, EU...pa primite nas vise jbt...u cemu je problem...fali uknjizenje drzave imovine, pa uknjizi jebote...nece srbi, ma sta nece imas bonske ovlasti i udri...ali nece, njima treba neka ovako nestabilna zemlja sa budalama kakve smo mi da preko nje trguju i da vode proxy ratove...
Pusta obecana zapadnjaka da ce garantovati sigurnost jednoj nezavisnoj drzavi su vec 92' pala u vodu. Manje i od godinu dana nakon sto su ti isti zapadnjaci obecali da ce nas cuvati.
Mi smo ko ovce cekali da nas zakolju. Alija je pricao bajke da mi necemo da ratujemo, a u isto vrijeme je radio sve ono za sta su mu srbi hladno obecali da ce ratovati ako uradi.
Rat se mogao izbjeci. Naravno da je mogao. I samo ne znam kakve su budale mislile da ce srbi tek tak dati vlast i da im drzavu vodi Alija Izetbegovic. Valjda isti oni koji misle da bi sutra isti ti srbi dali da im tu neku novu BiH vodi Bakir Izetbegovic?
I ponovo mi kao imamo garant zapadnjaka za sve. Oni ce nama rezoluciju, oni ce ovo...ma hoce qrac. Kako ne shvatate da su nam upravo oni uveli embargo. Morali placat kamione oruzja i davat pola hrvatima. Isti ti zapadnjaci koji se danas prave da ce nas oni spasiti, isti oni koji nam daju hrpu uslova da nas prime u NATO, EU...pa primite nas vise jbt...u cemu je problem...fali uknjizenje drzave imovine, pa uknjizi jebote...nece srbi, ma sta nece imas bonske ovlasti i udri...ali nece, njima treba neka ovako nestabilna zemlja sa budalama kakve smo mi da preko nje trguju i da vode proxy ratove...
Last edited by Thorgerson on 16/07/2015 13:36, edited 1 time in total.
-
eduscho
#2367 Re: Novi rat
Pa to ti i govorim, nema nas u startu trecina - Krajina, Mostar i Gorazde + povratnici u RS/HB. Ostatak u trokutistan i ...
I onda jos takvi shebani i zguzeni u trokutistanu pukne medju nama - bradati protiv obrijanih Bosnjaka, vidite li zasto je rat za nas zadnja moguca opcija. Mnogima u svijetu bi pasao ovaj scenarij, ne treba se zavaravati, pa nad Palestincima se vec sedam decenija provodi ovakva politika i svi ukljuceni igraci imaju interesa, cak i palestinska elita i lopovi.
Zamisli scene Erdogan salje po Baketa avion u Visoko i on odlazi u Tursku, kao kralj Aleksandar Karadjordjevic u London preko Grcke i Egipta, I onda nakon jedno 5 godina onako uhranjen i samozadovoljan vraca se Bake da proglasi kako smo pobjedili i sacuvali Bosnu tj. enklavu Sarajevo-Zenica-Tuzla i sad treba da krenemo u realizaciju onih 100.000 radnih mjesta jer toliko nas je jos ostalo prezivjelih / radno sposobnih Vidite da covjek nije slagao). Bradata masa ozarenih lica mu klice dobro doso predsjednice uz neizostavno tekbir - allahu ekber i rafalaju kalasima u zrak, zene su naravno u kucama sta ce one to be jarabi na skupu? A u VIP lozi pored predstavnika USA, EU, Turske i zalivskih monarhija sjede i pocasni gosti iz regije ispred Srbije Vucic, Nikolic i Dodik a ispred Hrvatske Karamarko, Kolinda i Covic...
Svaka slucaknost sa pojasom Gaze je ... pa... slucajna...
Zivi i zdravi bili
I onda jos takvi shebani i zguzeni u trokutistanu pukne medju nama - bradati protiv obrijanih Bosnjaka, vidite li zasto je rat za nas zadnja moguca opcija. Mnogima u svijetu bi pasao ovaj scenarij, ne treba se zavaravati, pa nad Palestincima se vec sedam decenija provodi ovakva politika i svi ukljuceni igraci imaju interesa, cak i palestinska elita i lopovi.
Zamisli scene Erdogan salje po Baketa avion u Visoko i on odlazi u Tursku, kao kralj Aleksandar Karadjordjevic u London preko Grcke i Egipta, I onda nakon jedno 5 godina onako uhranjen i samozadovoljan vraca se Bake da proglasi kako smo pobjedili i sacuvali Bosnu tj. enklavu Sarajevo-Zenica-Tuzla i sad treba da krenemo u realizaciju onih 100.000 radnih mjesta jer toliko nas je jos ostalo prezivjelih / radno sposobnih Vidite da covjek nije slagao). Bradata masa ozarenih lica mu klice dobro doso predsjednice uz neizostavno tekbir - allahu ekber i rafalaju kalasima u zrak, zene su naravno u kucama sta ce one to be jarabi na skupu? A u VIP lozi pored predstavnika USA, EU, Turske i zalivskih monarhija sjede i pocasni gosti iz regije ispred Srbije Vucic, Nikolic i Dodik a ispred Hrvatske Karamarko, Kolinda i Covic...
Svaka slucaknost sa pojasom Gaze je ... pa... slucajna...
Zivi i zdravi bili
-
cekek
#2368 Re: Novi rat
Inače se Klan Izetbegović pokazao kao jedno fenomenalno rješenje...više su jada napravili ovoj državi i narodu nego svi osvajači skupa u zadnjih 300 godinaThorgerson wrote:@cekek, upravo tako.
- Thorgerson
#2369 Re: Novi rat
Pitanje je i za to Sa - Ze - Tz...obzirom kakvi su nam odnosi...bilo bio ono jbte se sami ste krivi...
Ja samo ne kontam gdje ovi nasi ljudi zive i kako ne vide da su bosnjaci razjedinjenji ko nikad. Pa spremniji smo bili za rat 92 iako bez puske bez icega, ali smo bili koliko toliko slozni u jednom cilju...
Sada toga nema...uostalom pogledajte rezultate izbora. Pogledajte odnos ljudi na gore pomenutoj relaciji itd...
Pukli bi ko tikva... I samo covjek koji ne zivi ovdje, ili ne izlazi nigdje van kantona Sarajevo, moze misliti drugacije.
Ja samo ne kontam gdje ovi nasi ljudi zive i kako ne vide da su bosnjaci razjedinjenji ko nikad. Pa spremniji smo bili za rat 92 iako bez puske bez icega, ali smo bili koliko toliko slozni u jednom cilju...
Sada toga nema...uostalom pogledajte rezultate izbora. Pogledajte odnos ljudi na gore pomenutoj relaciji itd...
Pukli bi ko tikva... I samo covjek koji ne zivi ovdje, ili ne izlazi nigdje van kantona Sarajevo, moze misliti drugacije.
- Bosanski_kralj
#2370 Re: Novi rat
Ma što nas nema? Kako bi to Srbi danas izlovali nas u Krajini?eduscho wrote:Pa to ti i govorim, nema nas u startu trecina - Krajina, Mostar i Gorazde + povratnici u RS/HB. Ostatak u trokutistan i ...
- Henry Chinaski
#2371 Re: Novi rat
Duboko sam uvjeren da smo pod velikim uticajem srpskih obavještajnih službi ali nikad nisam vjerovao da ih na forumu ima, bar ne puno. Prateći neke komentatore ovdje, počinjem vjerovati da ih ima masa.
- Dozer
#2372 Re: Novi rat
Zajebite suplju...ovo s ovim referendumom nije nimalo bezazlena zajebancija, pa ma koliko se mi segacili s tim ili minimizirali stvari i prebacivali ih nekome drugom...
A evo i zasto.
1. Ovaj referendum ima dva cilja:
a) testiranje MZ (EU i USA), i istovremeno pokazivanje Dodikovih zuba njima (koliko god to smijesno zvucalo), i
b) testiranje cjelokupnog javnog mnijenja u BiH, domaceg naravno.
2. Ovaj referendum je probni balon za sljedeci referendum o otcjepljenju, a koji je Dodik vec najavio kroz ovaj sada, ali i o kojem prica vec godinama.
3. Izostanak bilo kakve reakcije od strane federalnih vlastodrzaca pokazuje da se radi o dogovorenim aktivnostima, sto je sasvim logicno s obzirom da i bosnjackom (SDA) i hrvatskom (HDZ) vrhu odgovara ovakvo desavanje posto im je vec odavno jasno da su te etno-nacionalisticke politike vrlo blizu svog kraja i da sve manja i manje ljudi pusi njihove price i bajke.
4. Ovime dolazimo do onoga sto ja govorim ovdje vec godinama - kada postanu svjesni da im se blizi kraj oni ce, svi zajedno, opet pokrenuti neki krkljanac, pa cak i novi sukob. Eskalacija napada na Bosnjake u RS je samo jedan od tih znakova, a ja predvidjam da ce se slicne stvari sada poceti desavati i u Mostaru, ali i drugim mjestima u FBiH. Sve kao rezultat, tj. "spontani odgovor" naroda na ono sto se desava Bosnjacima u RS. Naravno, nista tu nema spontano, nego je sve debelo isplanirano.
Ja predvidjam vrlo skore sporadicne sukobe i oruzjem. Vidjecemo da li cu biti u pravu...
Poenta svega je da se etnicko-vjerske tenzije opet podignu, cime ce se postici nova homogenizacija etnicko-vjerskih stada, revitalizirati medjuetnicki animoziteti, i time svoriti uslovi za jacu destabilizaciju BiH. Podrazumijevano, idu i lokalni izbori, i sve ovo je usmjereno dijelom i na to.
Ali, stvarna pozadina svega je nedostatak novca u budzetima, sto direktno utice trenutno na penzije, vrlo skoro ce uticati i na socijalna davanja, a zatim i na plate raznoraznih kantonalnih i entitetskih administrativnih nivoa.
A stvarni cilj je zadrzati etno-nacionalne politike i stranke na vrhu. Oni vise jednostavno nemaju drugog nacina za to, nego da naprave novo sranje, po uzoru na ono s pocetka '90-ih.
A evo i zasto.
1. Ovaj referendum ima dva cilja:
a) testiranje MZ (EU i USA), i istovremeno pokazivanje Dodikovih zuba njima (koliko god to smijesno zvucalo), i
b) testiranje cjelokupnog javnog mnijenja u BiH, domaceg naravno.
2. Ovaj referendum je probni balon za sljedeci referendum o otcjepljenju, a koji je Dodik vec najavio kroz ovaj sada, ali i o kojem prica vec godinama.
3. Izostanak bilo kakve reakcije od strane federalnih vlastodrzaca pokazuje da se radi o dogovorenim aktivnostima, sto je sasvim logicno s obzirom da i bosnjackom (SDA) i hrvatskom (HDZ) vrhu odgovara ovakvo desavanje posto im je vec odavno jasno da su te etno-nacionalisticke politike vrlo blizu svog kraja i da sve manja i manje ljudi pusi njihove price i bajke.
4. Ovime dolazimo do onoga sto ja govorim ovdje vec godinama - kada postanu svjesni da im se blizi kraj oni ce, svi zajedno, opet pokrenuti neki krkljanac, pa cak i novi sukob. Eskalacija napada na Bosnjake u RS je samo jedan od tih znakova, a ja predvidjam da ce se slicne stvari sada poceti desavati i u Mostaru, ali i drugim mjestima u FBiH. Sve kao rezultat, tj. "spontani odgovor" naroda na ono sto se desava Bosnjacima u RS. Naravno, nista tu nema spontano, nego je sve debelo isplanirano.
Ja predvidjam vrlo skore sporadicne sukobe i oruzjem. Vidjecemo da li cu biti u pravu...
Poenta svega je da se etnicko-vjerske tenzije opet podignu, cime ce se postici nova homogenizacija etnicko-vjerskih stada, revitalizirati medjuetnicki animoziteti, i time svoriti uslovi za jacu destabilizaciju BiH. Podrazumijevano, idu i lokalni izbori, i sve ovo je usmjereno dijelom i na to.
Ali, stvarna pozadina svega je nedostatak novca u budzetima, sto direktno utice trenutno na penzije, vrlo skoro ce uticati i na socijalna davanja, a zatim i na plate raznoraznih kantonalnih i entitetskih administrativnih nivoa.
A stvarni cilj je zadrzati etno-nacionalne politike i stranke na vrhu. Oni vise jednostavno nemaju drugog nacina za to, nego da naprave novo sranje, po uzoru na ono s pocetka '90-ih.
Last edited by Dozer on 16/07/2015 13:49, edited 2 times in total.
- Thorgerson
#2373 Re: Novi rat
Najsmjesnije u svemu je da je nasu drzavu tada vodio covjek koji uopste nije bio izglasan za to.cekek wrote:Inače se Klan Izetbegović pokazao kao jedno fenomenalno rješenje...više su jada napravili ovoj državi i narodu nego svi osvajači skupa u zadnjih 300 godinaThorgerson wrote:@cekek, upravo tako.
Fikret jeste bio budala, ali je bio poslovan i bio je mladji i namazaniji od Alije hiljadu puta. Alija je bio obicni starac, dobricak od 67 godina. Njemu je trebalo kupit tavlu i idi u hlad, donijet mu limunadu. A ne dat mu drzavu da vodi. I ja sam siguran da bi i ona budaletina od Fikreta 100 puta bolje isposlovao nego sto je to uradio Alija. Ok, bi se mozda patili nekoliko godina u Jugi i jebavali sa Srbima, ali barem ne bi bilo milioni raseljenih, ubijenih, genocidi po istocnoj bih, ne bi razrusili svaku jebenu fabriku, ne bi spavali ovdje pod granatama svaku jebenu noc itd.
A onda bi svakako coporativno usli u EU do kraja 2000-te - 100%.
Ja bih sve dao za to - narocito ako nemam nista u svojim rukama da vodim rat - a mi to definitivno nismo imali. I ko ce onda odgovarati za zivote vojnika, ne samo civila, nego i vojnika koji su poslani u smrt? Pa nije niko od izetbegovica ginuo!
-
sumirprimus
#2374 Re: Novi rat
bas je fikret dobro poslovo pogotovu u ratu.. hrak pljuc.
-
hajducka travica
#2375 Re: Novi rat
Kao i u toku rata.Bosanski_kralj wrote:Ma što nas nema? Kako bi to Srbi danas izlovali nas u Krajini?eduscho wrote:Pa to ti i govorim, nema nas u startu trecina - Krajina, Mostar i Gorazde + povratnici u RS/HB. Ostatak u trokutistan i ...