Danasnji "feminizam"
- AleksoMKD
#2351 Re: Danasnji "feminizam"
Since #MeToo, the Number of Men Who Are Uncomfortable Mentoring Women Has Tripled
One of the unintended consequences of the #MeToo movement seems to be the alienation of male mentors.
A new set of findings from women’s empowerment non-profit LeanIn.Org and online survey platform SurveyMonkey reveal that, since the media reports of sexual harassment first emerged last fall, male managers are three times as likely to say they are uncomfortable mentoring women and twice as uncomfortable working alone with a woman. The hesitation to meet with women outside of work is even more pronounced: Senior men were 3.5 times more likely to hesitate having a work dinner with a junior female colleague than a male one–and five times more likely to hesitate to travel for work with a junior woman.
E jebiga.
One of the unintended consequences of the #MeToo movement seems to be the alienation of male mentors.
A new set of findings from women’s empowerment non-profit LeanIn.Org and online survey platform SurveyMonkey reveal that, since the media reports of sexual harassment first emerged last fall, male managers are three times as likely to say they are uncomfortable mentoring women and twice as uncomfortable working alone with a woman. The hesitation to meet with women outside of work is even more pronounced: Senior men were 3.5 times more likely to hesitate having a work dinner with a junior female colleague than a male one–and five times more likely to hesitate to travel for work with a junior woman.
E jebiga.
- Connaisseur Karlin
#2352 Re: Danasnji "feminizam"
opa, lijepi strahAleksoMKD wrote:Since #MeToo, the Number of Men Who Are Uncomfortable Mentoring Women Has Tripled
E jebiga.
uncomfortabe su potencijalni muskraci koji vole malteritarti, a muskarci koji su confident nemaju ovakav problem
ovo u vezi poslovnih putovanja, to je potpuni idiotizam, ali dobro, preapali su se
-
KIseljak12
#2353 Re: Danasnji "feminizam"
Samo vi slavite, pa ce kasnije biti: muskarci diskriminiraju zene, uskracuju im znanje, obrazovanje, kuku majko glass ceiling, ne daju nam da napredujemo u karijeri, itd.Connaisseur Karlin wrote:opa, lijepi strahAleksoMKD wrote:Since #MeToo, the Number of Men Who Are Uncomfortable Mentoring Women Has Tripled
E jebiga.![]()
![]()
uncomfortabe su potencijalni muskraci koji vole malteritarti, a muskarci koji su confident nemaju ovakav problem![]()
ovo u vezi poslovnih putovanja, to je potpuni idiotizam, ali dobro, preapali su seoduvijek je bilo seksa na polsovnim putovanjima sirom svijeta
ali zene nisu nikad prijavljivale seksulano malteritranje , zato je MeToo pokret dobrodosao u danasnje vrijeme
Nije ni malo prejudicirana tvrdnja da su se prepali ovi "pokvareni" sto bi inace zlostavljali, ali ih je #MeToo sprijecio.
- Connaisseur Karlin
#2354 Re: Danasnji "feminizam"
naravno da je tvrdanj postojanja straha muskaraca , cak i panike pristunaKIseljak12 wrote:Samo vi slavite, pa ce kasnije biti: muskarci diskriminiraju zene, uskracuju im znanje, obrazovanje, kuku majko glass ceiling, ne daju nam da napredujemo u karijeri, itd.Connaisseur Karlin wrote:
opa, lijepi strah![]()
![]()
uncomfortabe su potencijalni muskraci koji vole malteritarti, a muskarci koji su confident nemaju ovakav problem![]()
ovo u vezi poslovnih putovanja, to je potpuni idiotizam, ali dobro, preapali su seoduvijek je bilo seksa na polsovnim putovanjima sirom svijeta
ali zene nisu nikad prijavljivale seksulano malteritranje , zato je MeToo pokret dobrodosao u danasnje vrijeme
Nije ni malo prejudicirana tvrdnja da su se prepali ovi "pokvareni" sto bi inace zlostavljali, ali ih je #MeToo sprijecio.
nitko ne zabranjuje mausakrcima da prijave maltertiranje od strane zena
- AleksoMKD
#2355 Re: Danasnji "feminizam"
Muskarci koji seksualno uznemiravaju zene (ne samo na poslu vec bilo gde/kada) su govna koja treba izopciti iz drustva.Connaisseur Karlin wrote:
opa, lijepi strah![]()
![]()
However, momentalno stanje je obicni lov na vestice. Dovoljno je da jedna zena kaze da je pre deset-petnaest godina gospodin X malo cudno buljio u nju tokom poslovnog razgovora i njegova karijera je unistena.
Bez suda, bez presude, bez svedoka. Zivot ode u kanalizaciju.
Dali se neko seca onog americkog sportiste koji je odlezao 5-6 godina zbog silovanja da bi se na kraju otkrilo da je doticna dama lagala. Ni kriv ni duzan odrobijao covek, a znamo kako prolaze osudjeni silovatelji u zatvorima.
Zasto se izlagadi opasnosti da sjebes karijeru ili zivot?
-
KIseljak12
#2356 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro sam ja procitao, zato i jesam ovo napisao. Ti tvrdis da su se samo "zli" prepali, sto je poprilicno teska optuzba.Connaisseur Karlin wrote:naravno da je tvrdanj postojanja straha muskaraca , cak i panike pristunaKIseljak12 wrote:Samo vi slavite, pa ce kasnije biti: muskarci diskriminiraju zene, uskracuju im znanje, obrazovanje, kuku majko glass ceiling, ne daju nam da napredujemo u karijeri, itd.Connaisseur Karlin wrote:
opa, lijepi strah![]()
![]()
Nije ni malo prejudicirana tvrdnja da su se prepali ovi "pokvareni" sto bi inace zlostavljali, ali ih je #MeToo sprijecio.ali sam podvukla, a ti nisi procitao, da se to desava msuakracima koji su kalibra da maltertiraju zene, nece se nomrlani msukarci prepasti, jer i njima je nomrlano da su zene napokon progovorile, a to i jeste bio cilj pokreta, jer sad i kompanije pocinju vise obracati paznju na ponasanje i insisitiraju da se prijave dokumantiraju
To sto ti pricas da niko ne zabranjuje muskarcima da prijave maltretiranje od strane zena je jednako istinito kao sto niko ne brani crncima da u vecem broju pohadjaju i zavrsavaju fakultete. U teoriji zvuci dobro, ali samo slijepa osoba moze da vidi zbog cega to nije bas tako u praksi.
Evo ti jedan od primjera zbog cega:
http://www.businessinsider.com/male-sta ... ort-2014-9
Ima takvih bezbroj. Sud (i porota, u anglosaksonskim sistemima) ce puno prije povjerovati zeni koja optuzuje muskarca za silovanje, nego obratno.
Dalje, nije mali broj slucajeva kada su zene, iz razlicitih motiva, neistinito optuzile nekoga za silovanje, tako da zbog toga muskarci ne zele da se zajebaju i riskiraju. Motivi mogu biti razni: ljubomora, kajanje, dio neke dublje intrige (Julian Assange), ucjena, itd.
Edit: Postao sam, a da nisam vidio post od @AleksoMD, u kome on bolje od mene objasnjava zasto muskarci ne zele da riskiraju.
- Connaisseur Karlin
#2357 Re: Danasnji "feminizam"
Pa o takvim muskracima pricam, takvi su isprepadaniAleksoMKD wrote:Muskarci koji seksualno uznemiravaju zene (ne samo na poslu vec bilo gde/kada) su govna koja treba izopciti iz drustva.Connaisseur Karlin wrote:
opa, lijepi strah![]()
![]()
However, momentalno stanje je obicni lov na vestice. Dovoljno je da jedna zena kaze da je pre deset-petnaest godina gospodin X malo cudno buljio u nju tokom poslovnog razgovora i njegova karijera je unistena.
Bez suda, bez presude, bez svedoka. Zivot ode u kanalizaciju.
Dali se neko seca onog americkog sportiste koji je odlezao 5-6 godina zbog silovanja da bi se na kraju otkrilo da je doticna dama lagala. Ni kriv ni duzan odrobijao covek, a znamo kako prolaze osudjeni silovatelji u zatvorima.
Zasto se izlagadi opasnosti da sjebes karijeru ili zivot?
Milimm da ne kuzis slucja sa MeToo, njihov iskljuciv cilje je bio da zene progovore, no to ne znaci da ce svi sad biti strpani u zatvor
cilje je pokreta da danas zene prijave maltertiranja bz daljenjeg cekanja
ti se sjecas primmejra u kojem je sportista nevino optuzen, a istovremeno ignorraias cinjenicu koliki omjer msukaraca nije otisao u zatvor,a trebali su
- Connaisseur Karlin
#2358 Re: Danasnji "feminizam"
KIseljak12 wrote:Dobro sam ja procitao, zato i jesam ovo napisao. Ti tvrdis da su se samo "zli" prepali, sto je poprilicno teska optuzba.Connaisseur Karlin wrote:naravno da je tvrdanj postojanja straha muskaraca , cak i panike pristunaKIseljak12 wrote:
Samo vi slavite, pa ce kasnije biti: muskarci diskriminiraju zene, uskracuju im znanje, obrazovanje, kuku majko glass ceiling, ne daju nam da napredujemo u karijeri, itd.
Nije ni malo prejudicirana tvrdnja da su se prepali ovi "pokvareni" sto bi inace zlostavljali, ali ih je #MeToo sprijecio.ali sam podvukla, a ti nisi procitao, da se to desava msuakracima koji su kalibra da maltertiraju zene, nece se nomrlani msukarci prepasti, jer i njima je nomrlano da su zene napokon progovorile, a to i jeste bio cilj pokreta, jer sad i kompanije pocinju vise obracati paznju na ponasanje i insisitiraju da se prijave dokumantiraju
To sto ti pricas da niko ne zabranjuje muskarcima da prijave maltretiranje od strane zena je jednako istinito kao sto niko ne brani crncima da u vecem broju pohadjaju i zavrsavaju fakultete. U teoriji zvuci dobro, ali samo slijepa osoba moze da vidi zbog cega to nije bas tako u praksi.
Evo ti jedan od primjera zbog cega:
http://www.businessinsider.com/male-sta ... ort-2014-9
Ima takvih bezbroj. Sud (i porota, u anglosaksonskim sistemima) ce puno prije povjerovati zeni koja optuzuje muskarca za silovanje, nego obratno.
Dalje, nije mali broj slucajeva kada su zene, iz razlicitih motiva, neistinito optuzile nekoga za silovanje, tako da zbog toga muskarci ne zele da se zajebaju i riskiraju. Motivi mogu biti razni: ljubomora, kajanje, dio neke dublje intrige (Julian Assange), ucjena, itd.
Edit: Postao sam, a da nisam vidio post od @AleksoMD, u kome on bolje od mene objasnjava zasto muskarci ne zele da riskiraju.
BRAVO
- Bloo
- Globalna šefica
#2359 Re: Danasnji "feminizam"
Silovanje nije samo feministicki issue, vec i drustveni.
-
KIseljak12
#2360 Re: Danasnji "feminizam"
Cist dokaz da ovakve stavove moze braniti samo osoba ogranicenih umnih sposobnosti.
-
Hakiz
#2361 Re: Danasnji "feminizam"
Drugarica radila sa strancima. I jednom je pozove jedan na kafu. Svidio se on njoj ali u tom momentu iz nekog razloga ona ga odbije. I prolazi vrijeme, on ne ponavlja poziv. Konačno se ona odluči da ga pita šta je sa tom kafom. Kaže on njoj da ga je odbila i da bi ponovljen poziv mogao završiti optužbom za seksualno uznemiravanje.Connaisseur Karlin wrote:opa, lijepi strahAleksoMKD wrote:Since #MeToo, the Number of Men Who Are Uncomfortable Mentoring Women Has Tripled
E jebiga.![]()
![]()
Na kraju se udala za njega. A da ga nije pitala što je ne zove više na kafu, bilo bi sve drugačije.
Mali pokazatelj do kojih apsurda te optužbe za seksualno uznemiravanje mogu ići.
I sutra kada muškarci budu odbijali da rade sa ženama, naročito atraktivnim ženama i u pslovima u kojim često mogu ostajati nasamo sa njima, bilje spriječiti nego liječiti, opet će muškarci biti krivi.
Nema to veze sa selfconfident. I lažna optužba, čak i kada se dokaže da je lažna, ostavlja posljedice. Ljudi su ostajali bez poslova i bježali iz kvartova zbog optužbi ze seksualno uznemiravanje, a pogotovo pedofiliju, čak i kada se dokazalo ili u istrazi ili na sudu da nisu krivi.
A svako svakoga može optužiti.
- Bloo
- Globalna šefica
#2362 Re: Danasnji "feminizam"
Hakize, ne bih ni ja zvala nekog na kafu ako me.odbije jednom.
Ne znam koji je mentalni sklop tvoje jaranice. Ocito mu se svidam, odbila sam ga jednom, zvat ce me opet?
Ako te neko odbije, i nisi navalentni idiot, neces opet zvat.
Osim respe...
Ne znam koji je mentalni sklop tvoje jaranice. Ocito mu se svidam, odbila sam ga jednom, zvat ce me opet?
Osim respe...
- seln
#2363 Re: Danasnji "feminizam"
Jebaji ga, onda bi umjesto kuca gradili zatvore.Connaisseur Karlin wrote: nitko ne zabranjuje mausakrcima da prijave maltertiranje od strane zena
- Bloo
- Globalna šefica
#2364 Re: Danasnji "feminizam"
Treba vas stipat za gujcu..seln wrote:Jebaji ga, onda bi umjesto kuca gradili zatvore.Connaisseur Karlin wrote: nitko ne zabranjuje mausakrcima da prijave maltertiranje od strane zena
-
Hakiz
#2365 Re: Danasnji "feminizam"
Dakle, kako mi je pričala, odbijanje je bilo zbog neke trenutne frke na poslu nevezane za njega, ne zbog toga što ga je htjela skinuti s dnevnog reda. Zato je i čudilo što se on više ne javlja sa pozivom. I on se joj sviđao, to sam i napisao. Pa mu je na kraju prišla, pitala što se ušutio i zarobila ga brakom.Bloo wrote:Hakize, ne bih ni ja zvala nekog na kafu ako me.odbije jednom.
Osim respe...
Ako je ona lagala, lažem i ja.
Možda je imala drugu ponudu, možda ovo, možda ono. Ja mogu govoriti samo o onome šta mi je rekla i poznavajući je tada ne čini mi se da bi takva igra bila u pitanju. Doduše, žena je, sve je bilo moguće.
Last edited by Hakiz on 09/02/2018 16:03, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#2366 Re: Danasnji "feminizam"
Isprepadani su i muskarci koji nisu takva govna.Connaisseur Karlin wrote:
Milimm da ne kuzis slucja sa MeToo, njihov iskljuciv cilje je bio da zene progovore, no to ne znaci da ce svi sad biti strpani u zatvor![]()
cilje je pokreta da danas zene prijave maltertiranja bz daljenjeg cekanja![]()
ti se sjecas primmejra u kojem je sportista nevino optuzen, a istovremeno ignorraias cinjenicu koliki omjer msukaraca nije otisao u zatvor,a trebali sunaravnoda i zene mogu biti bestije, ali to niej razlog, da se radi takvih opet zacepe usta zenama koje jesu zlostavljane
Zato i ne zele da su mentori zenama, dovoljna je jedna jedina ludaca da ti unisti zivot. Neces mozda u zatvor ali ti je karijera sjebana, tvoja slika na svim TV vestima, prijatelji i porodica te vise ne gledaju isto, ko ce te zaposliti?
Problem tog pokreta i slicnih je sto je zena uvek 100% u pravu a muskarac uvek kriv. Dokazi su nepotrebni, dovoljno je da ona kaze da je doticni imao creepy pogled i gotovo. CNN, BBC bruje i karijera i ugled ode u nepovrat.
Studenti u bili izbacivani sa univerziteta jer su optuzeni za silovanje ili seksualno uznemiravanje bez sudske odluke. Jedna studentica kaze da je bilo tako i cao momak, ko te jebe, uzivaj u unistenom zivotu i nemogucnosti zaposljavanja.
Cak i kada je sud presudio da je doticni nevin njegov zivot je unisten.
Razumem zabrinute zene ali ovo nije nacin.
Ako neme neka okrivi lazno i unisti mi zivot........................................
- AleksoMKD
#2367 Re: Danasnji "feminizam"
I na kraju ce to dovesti do segregacije na poslu. Posle ce biti opet da eto muskarci koce zene.Connaisseur Karlin wrote:
, vrijeme da pocnemo dijeliti isti strah![]()
- seln
#2368 Re: Danasnji "feminizam"
Vjerovala ili ne, desavalo mi se...Bloo wrote:Treba vas stipat za gujcu..seln wrote:Jebaji ga, onda bi umjesto kuca gradili zatvore.Connaisseur Karlin wrote: nitko ne zabranjuje mausakrcima da prijave maltertiranje od strane zena
nekad "u sali", nekad "nehotice", ponekad otvoreno.
Desavalo mi se da me koleginica "nehotice" zgrabi za dupe, jer me zeli pribliziti ekranu na kojem mi nesto pokazuje. Hajde, desava se nehotice... ali ne povlaci ruku.
Desilo se mom kolegi da je bijegom morao spasavati cednost pred naletom pripite milface na bozicnom slavlju.
Desavalo mi se da me direktno pitaju jesam li za djidji-midji.
Da se ne lazemo, znam i ja da sam fizicki jaci od svih njih i da sam ih mogao ohladiti ako bi postale navalentne. Ali, nemojte da se lazemo kako su samo muskarci predatori.
- Connaisseur Karlin
#2369 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz, ako zensko cu ti reci , ja sam imala prilike i na poslu od kolega, i prilike od poslovnih klijenata , to nisam nikad na psolu rekla da se kao pohvalimm nekome , jer mi j to glupo, jer se nije nista ni desilo.Hakiz wrote:Drugarica radila sa strancima. I jednom je pozove jedan na kafu. Svidio se on njoj ali u tom momentu iz nekog razloga ona ga odbije. I prolazi vrijeme, on ne ponavlja poziv. Konačno se ona odluči da ga pita šta je sa tom kafom. Kaže on njoj da ga je odbila i da bi ponovljen poziv mogao završiti optužbom za seksualno uznemiravanje.Connaisseur Karlin wrote:
opa, lijepi strah![]()
![]()
Na kraju se udala za njega. A da ga nije pitala što je ne zove više na kafu, bilo bi sve drugačije.
Mali pokazatelj do kojih apsurda te optužbe za seksualno uznemiravanje mogu ići.
I sutra kada muškarci budu odbijali da rade sa ženama, naročito atraktivnim ženama i u pslovima u kojim često mogu ostajati nasamo sa njima, bilje spriječiti nego liječiti, opet će muškarci biti krivi.
Nema to veze sa selfconfident. I lažna optužba, čak i kada se dokaže da je lažna, ostavlja posljedice. Ljudi su ostajali bez poslova i bježali iz kvartova zbog optužbi ze seksualno uznemiravanje, a pogotovo pedofiliju, čak i kada se dokazalo ili u istrazi ili na sudu da nisu krivi.
A svako svakoga može optužiti.
Problem je sto vi muskarci niste navikli da danas svoju poziciju dozivljavate kao zene , da sad razmislajte o poslljedicama ,a zene oduvijek razmsljau o posljedicama, a znas zasto, jer drustvo je tako naucilo, naucilo je pogresno
eto i ti sad kmecis, da ce muskraci doslovno biti unpared optuzeni ili da ce uijek biti krivi , e pa tako je do sad bilo sa zenama, eh sad je vrijeme da vidite sto znaci nepravilono treirati zene
Lazne optuzbe i gubitak poslova je prisutan oduvijek kod oba spola , ne pravi dramu
- seln
#2370 Re: Danasnji "feminizam"
Citao sam prije par godina, neki eminentni profesor u USA je na nekom kongresu rekao neku salu na racun zena, koja je mozda bila malo neukusna, ali sigurno ne s namjerom da uvrijedi. Neka suhopizda novinarka mu se nakacila na ledja, vucala ga kroz sve moguce medije, tamo-vamo... na kraju je covjek morao napustiti posao i njegov inetelektualni kapacitet je bio izgubljen za covjecanstvo.AleksoMKD wrote:Isprepadani su i muskarci koji nisu takva govna.Connaisseur Karlin wrote:
Milimm da ne kuzis slucja sa MeToo, njihov iskljuciv cilje je bio da zene progovore, no to ne znaci da ce svi sad biti strpani u zatvor![]()
cilje je pokreta da danas zene prijave maltertiranja bz daljenjeg cekanja![]()
ti se sjecas primmejra u kojem je sportista nevino optuzen, a istovremeno ignorraias cinjenicu koliki omjer msukaraca nije otisao u zatvor,a trebali sunaravnoda i zene mogu biti bestije, ali to niej razlog, da se radi takvih opet zacepe usta zenama koje jesu zlostavljane
Zato i ne zele da su mentori zenama, dovoljna je jedna jedina ludaca da ti unisti zivot. Neces mozda u zatvor ali ti je karijera sjebana, tvoja slika na svim TV vestima, prijatelji i porodica te vise ne gledaju isto, ko ce te zaposliti?
Problem tog pokreta i slicnih je sto je zena uvek 100% u pravu a muskarac uvek kriv. Dokazi su nepotrebni, dovoljno je da ona kaze da je doticni imao creepy pogled i gotovo. CNN, BBC bruje i karijera i ugled ode u nepovrat.
Studenti u bili izbacivani sa univerziteta jer su optuzeni za silovanje ili seksualno uznemiravanje bez sudske odluke. Jedna studentica kaze da je bilo tako i cao momak, ko te jebe, uzivaj u unistenom zivotu i nemogucnosti zaposljavanja.
Cak i kada je sud presudio da je doticni nevin njegov zivot je unisten.
Razumem zabrinute zene ali ovo nije nacin.
Ako neme neka okrivi lazno i unisti mi zivot........................................
Zbog jedne jebene rijeci.
- Bloo
- Globalna šefica
#2371 Re: Danasnji "feminizam"
Niko to i ne tvrdiseln wrote: Vjerovala ili ne, desavalo mi se...
nekad "u sali", nekad "nehotice", ponekad otvoreno.
Desavalo mi se da me koleginica "nehotice" zgrabi za dupe, jer me zeli pribliziti ekranu na kojem mi nesto pokazuje. Hajde, desava se nehotice... ali ne povlaci ruku.
Desilo se mom kolegi da je bijegom morao spasavati cednost pred naletom pripite milface na bozicnom slavlju.
Desavalo mi se da me direktno pitaju jesam li za djidji-midji.
Da se ne lazemo, znam i ja da sam fizicki jaci od svih njih i da sam ih mogao ohladiti ako bi postale navalentne. Ali, nemojte da se lazemo kako su samo muskarci predatori.
Predatora ima i muskih i zenskih.
Jel ti dobra gujca
- seln
#2372 Re: Danasnji "feminizam"
Da, prisutan je... u omjeru 1:100 na stetu muskaraca.Connaisseur Karlin wrote: Lazne optuzbe i gubitak poslova je prisutan oduvijek kod oba spola , ne pravi dramu
- seln
#2373 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam pojma, nikad je nisam vidio.Bloo wrote:
Jel ti dobra gujca?
- Bloo
- Globalna šefica
#2374 Re: Danasnji "feminizam"
Daj kontakt kolegiceseln wrote:Nemam pojma, nikad je nisam vidio.Bloo wrote:
Jel ti dobra gujca?
Zezam te. Nemoj se ljutiti...
- Connaisseur Karlin
#2375 Re: Danasnji "feminizam"
hahahahhaaha prtjerujeteAleksoMKD wrote:I na kraju ce to dovesti do segregacije na poslu. Posle ce biti opet da eto muskarci koce zene.Connaisseur Karlin wrote:
, vrijeme da pocnemo dijeliti isti strah![]()
zene zele jednako muskarce , samo takvu potrebu mamnifestiraju drugacije , nije vas seksulani apetit veci od naseg , samo je drustvo drukacije kreiralo seksulane apetite muskaraca i zena , jer je durstvo uvijek lakse prihavtlo da musko slobodno ispoljavalja svoje potrebe, eh sad kad zene pisu i kazu to otovreno, msukarci postaju konfuzni, mislim, ja vas razumijem, nije lako se odvici starih navika a koje drustvo nije nikad javno kritiziralo