Deblokada Sarajeva???

Post Reply
pirpa

#2351 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Reče čovjek kojem su izvor informacija knjige ratnog zarobljenika... :lol:
dječak sa šibicama

#2352 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by dječak sa šibicama »

PM72 wrote:Dječače,

Jesi li primjetio da su se SVI generali dobro snašli i uhljebili? Mater im jebem ko da su oslobodili komplet državu.Od Ajnadžića,Sefera,Drekovića,Bahte, do Dudakovića.Svi imaju milionske nekretnine,stanove,vile,vikendice,voze dobra auta,po upravnim su odborima ili direktori ( a nijedan nije zaledio maksimalnu penziju),djecu pozapošljavali u profitabilnim firmama.

Ja sam ubjeđen da im je to vlast namjerno dala jer su oni jedini bili sposobni povesti vojsku u obračun.Ovako su ih smirili i uhljebili a jebo pješadiju,ionako samo trava nastrada kad se volovi bodu.

Na godišnjici osnivanja Armije glavnu riječ vodi podrumaš Bakir i pobjegulja Denis. :-)

Sad mi je drago što se Sarajevo nije deblokiralo vojnim putem.Vjerovatno bih glavu zijanio ,ne samo ja nego na stotine mladića a rezultat bi bio isti.Sjeničku kosu je trebala napasti moja jedinica 16 juna 1995.Sad je tu vila Al Šidija i ne možeš joj prići.Tri spavaće sobe za tri žene - nabijem ih na kardan.I njega i profitera Granova koji ga je doveo.
Bakir je ipak organizator otpora broj 1.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2353 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

Us and them wrote:Al na svaku konkretnu ratnu temu prilijepe se isti tipovi:

- KOS svuda oko nas

- Sve je bilo prodato i dogovoreno, kud uze pušku u ruku, Oni se obogatili a vidi mene

- Alija je kriv za sve

Samo fali onaj što postavlja fotošopirane fotografije i citate sa četničko - fašističkih sajtova da bi dokazao da je Armija bila isto kao i velikosrpske formacije. Ali očito je dozvoljeno.

de balavac odjebi u skokovima

kako te nije stid srat i pametovat ljudima koji su jeli govna za ovu zemlju o stvarima o kojima pojma nemaš...i to citatima nekakvih štabskih konja koji su čitav rat tovili guzove i bankovne račune
Us and them

#2354 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

Ja mislio riječ "Prošnjaci" je tvoj jedini način glasanja u prirodi
Maraschino

#2355 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Maraschino »

Sta kazu, generali se obogatili.

Alijin sin nije ratovao.

Neki napravili vile na Poljinama.

Svi su KOSovci osim Sefera jadnicka.

...a pjesadija grah jede. :lol:

Ovo stvarno treba u parole pretvoriti a nije da nema jos bisera.
sparky

#2356 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by sparky »

PM72 wrote:Tromblon,
Pratim tvoje pisanje i vrlo je korektno i istinito.Nisam bio na Zlatištu ali jeste moj kolega kojem vjerujem.On mi je ispričao da je Zlatište palo nakon preuzimanja linije od strane Armije.Da se razumijemo,pripadnici Arnije ništa nisu bolji ili gori od pripadnika MUP-a samo što je tada u MUP-u vladala kakva takva organizacija i red.TOBiH a kasnije Armija bila je mahalska ili haustorska falanga,htjeli mi to priznati ili ne.Ja sam otišao iz TOBiH jer nisam htio da me neka polupismena baraba (koja zna samo galamiti ) vodi u smrt.Otišao sam u jedinice MUP-a u kojima se ipak znao neki red,imao si komandu,kolege,uniformu i kakvo takvo oružje.U slučaju potrebe u pomoć su nam stizali momci iz Laste ili Vikićevaca.Sistem je funkcionisao.

Svjestan sam da se Zlatište nije moglo održati.Bila im je bitna ta komunikacija i sve bi poduzeli da je zauzmu.Parkiraju tenk na Osmicama a drugi ispod Zlatišta,pragama okrešu borovinu i lupaju pancirkama po kamenim blokovima.Imali su čime.Nema tih muda niti ratnika koji ne bi pobjegao.Tako su vratili i kulu na Grdonju kad je Lasta zauzela.

Meni je samo žao što naši nisu minirali onu stijenu kod Osmica i time bi blokirali ovu komunikaciju.Očistiti je ne bi mogli dok rat ne bi stao.
:-) :thumbup:
JoseMujica

#2357 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

Us and them wrote:Ja mislio riječ "Prošnjaci" je tvoj jedini način glasanja u prirodi

radi takvih neotesanih bekana Prošnjaci i postoje
Dozer

#2358 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

dječak sa šibicama wrote:

Image
Naravno... A mene, koji posjedujem veteransku iskaznicu prve generacije (prva stampa, cini mi se iz marta '92), i na kojoj je serijski broj/broj clanske manji od 100 (bukvalno) - nema nigdje zavedenog ni u jednom jedinom borackom/veteranskom udruzenju.
dječak sa šibicama

#2359 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by dječak sa šibicama »

Samo dok se Svrakici izredaju, ode 10 mjesta, zato su se i pozicionirali vanredno :D

Ma bjezi, cirkus.
JoseMujica

#2360 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

nije uopće bitno ko je đe bio, vego ko je spiskove pravio i knjige pisao

život i nauka, barem društvena, u putu se haman sreli nisu
klixoris

#2361 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by klixoris »

Dozer wrote:

Image
Naravno... A mene, koji posjedujem veteransku iskaznicu prve generacije (prva stampa, cini mi se iz marta '92), i na kojoj je serijski broj/broj clanske manji od 100 (bukvalno) - nema nigdje zavedenog ni u jednom jedinom borackom/veteranskom udruzenju.
Pa dobro, pise "organizovali otpor do 04.04.1992". Poslije toga je Bake svakako razgulio u trezor :mrgreen:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2362 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Pitar sa Kariba »

Ovo udruženjAE je trebalo davno ukinuti, zlo su u ratu bili a pogotovo u poraću. ....
KENJAC

#2363 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by KENJAC »

Ima li tko da mi pojasni jednu stvar? Naime , prije rata , Jusuf Prazina je imao agenciju za utjerivanje dugova " Zelene Beretke" , imao sam cak i njegovu vizit kartu. Sad mene zanima jel to imalo neke veze sa ovim Beretkama ili su Juki jednostavno ukrali Trademark ? U slucaju ovog drugog, mislim da bi zakoniti nasljednici gospodina Prazine mogli ostvariti svoja prava na prvom sudu !
detroit-mercy

#2364 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by detroit-mercy »

Jestel deblokirali vec :mrgreen:
pirpa

#2365 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

dječak sa šibicama wrote:Samo dok se Svrakici izredaju, ode 10 mjesta, zato su se i pozicionirali vanredno :D

Ma bjezi, cirkus.
cirkus i te kakav ...
Image
PM72

#2366 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

KENJAC wrote:Ima li tko da mi pojasni jednu stvar? Naime , prije rata , Jusuf Prazina je imao agenciju za utjerivanje dugova " Zelene Beretke" , imao sam cak i njegovu vizit kartu. Sad mene zanima jel to imalo neke veze sa ovim Beretkama ili su Juki jednostavno ukrali Trademark ? U slucaju ovog drugog, mislim da bi zakoniti nasljednici gospodina Prazine mogli ostvariti svoja prava na prvom sudu !

Nije lijepo nekom reći da laže ali...Juka jeste imao neku agenciju ali niđe veze sa Zelenim beretkama.Fakat vi imate fobiju od tih famoznih beretki .
PM72

#2367 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

klixoris wrote:
Dozer wrote:

Image
Pa dobro, pise "organizovali otpor do 04.04.1992". Poslije toga je Bake svakako razgulio u trezor :mrgreen:
U pravu si 100%.Svi gore pobrojani su pokretali otpor dok nije puklo.Sa prvim metkom su splahnule ambicije pa su naglo tražili glavi selameta u ambasadama širom svijeta.To je vidjelo četnika možda na Ilidži iz aviona UN-a kad je polijetao sa Butmira.
Tromblon

#2368 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Na sta bi licilo da su nas branili ovakvi????
PM72

#2369 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Tromblon wrote:Na sta bi licilo da su nas branili ovakvi????
Na ovom spisku nema tri čovjeka da valjaju i da su dali doprinos odbrani.
Tromblon

#2370 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

PM72 wrote:
Tromblon wrote:Na sta bi licilo da su nas branili ovakvi????
Na ovom spisku nema tri čovjeka da valjaju i da su dali doprinos odbrani.
možda 5 koliko sam vidio
Us and them

#2371 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

Gdje su bili "Ismet Ćelo, Dževad Topa Sarajevo ima što nema Europa" u deblokadi? Jesu probili?
KENJAC

#2372 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by KENJAC »

PM72 wrote:
KENJAC wrote:Ima li tko da mi pojasni jednu stvar? Naime , prije rata , Jusuf Prazina je imao agenciju za utjerivanje dugova " Zelene Beretke" , imao sam cak i njegovu vizit kartu. Sad mene zanima jel to imalo neke veze sa ovim Beretkama ili su Juki jednostavno ukrali Trademark ? U slucaju ovog drugog, mislim da bi zakoniti nasljednici gospodina Prazine mogli ostvariti svoja prava na prvom sudu !

Nije lijepo nekom reći da laže ali...Juka jeste imao neku agenciju ali niđe veze sa Zelenim beretkama.Fakat vi imate fobiju od tih famoznih beretki .
Jusuf Juka Prazina je imao agenciju za utjerivanje dugova i zvala se Zelene Beretke !
A ne moras me persitati. Pa znamo se vec dugo !
PM72

#2373 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Ne zoveš se ti džaba Kenjac. :D

Ne "persitam" te nego kažem "općenito" za Srbe kako imaju fobiju od Zelenih beretki,zelene zastave...pa čak i Zetre (koju su prozvali ZElena TRAnsferzala :-) ).Iako si bio naš (meni si i sad drag ali helem neise)pregoniš u mnogim stvarima.Juka jeste imao agenciju (tri čovjeka i Kruškin Yugo GVX :lol: ) i nije se zvala Zelene beretke.Ne znam da je imala ikakvo ime a ti ljudi su stanovali par ulaza od mene.Ti nađi tu podsjetnicu na kojoj piše Zelene beretke ja ću je pojest'.

odosmo od teme - da nas ne ruže. ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2374 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Chmoljo »

je li bio fiskalizovan?
DaysleepeR

#2375 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by DaysleepeR »

PM72 wrote:Ne zoveš se ti džaba Kenjac. :D

Ne "persitam" te nego kažem "općenito" za Srbe kako imaju fobiju od Zelenih beretki,zelene zastave...pa čak i Zetre (koju su prozvali ZElena TRAnsferzala :-) ).Iako si bio naš (meni si i sad drag ali helem neise)pregoniš u mnogim stvarima.Juka jeste imao agenciju (tri čovjeka i Kruškin Yugo GVX :lol: ) i nije se zvala Zelene beretke.Ne znam da je imala ikakvo ime a ti ljudi su stanovali par ulaza od mene.Ti nađi tu podsjetnicu na kojoj piše Zelene beretke ja ću je pojest'.

odosmo od teme - da nas ne ruže. ;-)
sve si u pravu s tim što Zetra fakat znači zelena transferzala

ako ne vjeruješ meni, vjeruj arhitekti koji ju je projektovao

https://www.zetraproject.com/bhs/ich-wa ... -alikalfic
Post Reply