Naravno.nosara wrote:
Mislis da crnci u Americi u principu bolje zive od crnaca u "crnackim" zemljama...? Jel' to...?
Za ima neko ko misli drugacije?
Naravno.nosara wrote:
Mislis da crnci u Americi u principu bolje zive od crnaca u "crnackim" zemljama...? Jel' to...?
...iz toga proizilazi da je BiH jedna kompletna ludnica...bravo maestro, bravo...pucaš od pameti...blago Amerima s tobom...a tek mi, eee bez tebe ćemo propast skroz naskroz...kosava wrote:
Kaligula pametan zivi gdje mu je bolje, budala gdje se rodila e sad svakom je dobro pod njegovom tresnjom, a sad koja zemlja drzi tresnjino korijenje je nebitno.
Aurelia Bronski wrote:Imam svoj prevoz.
jefferson wrote:Kakve dokaze? Dokaze o tvom rasizmu? Samo pokusavam skontat odakle je to doslo. TX se ubio za tebe.kosava wrote:Moj Jeffersone, nije ni tebi lako malo malo pa post pun predrasuda i to onih neutemeljenih, ja odrastao u TX, svi vojnici sa Jugo Zapada, mozda nekad trebas uvaziti drugacije misljenje po principu mozda ja neznam sve? Cak i ja kada mi neko podastre dokaze i cinjenice uvazim da nisam u pravu.jefferson wrote: Isao sam linijom: da je u najboljem slucaju tako, ali jbg, ipak nije.
Znas ti dobro sto nisi zakacila link sadasnjjih clanova jer medju sadasnjim clanovima je gos. Muhamed Filipovic i to sa najduzim stazomAurelia Bronski wrote:Hajd' ovako da ne bude da laze koza - evo rog: ANUBiHkosava wrote: Imena par Akademika iz Bosne, to sto nasi ljudi nerazumiju akademske titule je jedna stvar ali ima nas kojima su clanovi porodice i roditelji morali u onoj Titinoj Jugi objaviti 7 -8 naucnih radova da bi mogli postati Doktori Nauka![]()
Samo daj imena par Akademika pored Tunje Filipovica?
(nisam htjela kaciti link za sadasnje clanove jer nisu relevantni).
Mozes ti svoj rasizam nazivati cinjenicama do Sudnjeg Dana - rasista je rasista pa kako god opravdavao svoje svjetonazore.
Nije to rasisma nego cinjenice, evo ti par u Baltimoru od 645 hiljada stanovinka 60 hiljada su ovisnici o drogama od tog broja 48 000 su ovisni o Heroinu, 19 000 je u zatvorima da nepricama o jednoj od najvisih stopa ubisatava i nasilnih krivicnih dijela.
Da ne bude da izmisljam.
http://abcnews.go.com/US/story?id=92699
Juce je divan clanak napisao covjek za tvoju informaciju crnac iz Baltimora pod naslovom"Gospodar Muha stize u Baltimor"
I fino objasni efekat koji ima odrastanje na djecu bez muskog uzora a Predsjedink pokrenuo program:"Svoga brata vodic"
Evo ti link do clanka
http://www.cnn.com/2015/05/02/us/lord-o ... baltimore/
Ne vidim uopste kakve veze ima broj stanovnistva u Baltimore-u sa brojem ovisnika o drogama blablabla.
Da malo izvadis glavu iz te kace znao bi jako dobro da je rasizam u Americi sistemski, ne bi se pravio lud da ne znas kako je doslo do stvaranja getoa te rasporostranjenosti droge u dijelovima grada sa predominantno afro-americkim stanovnicima.
Mozes se ti takodjer do prekosutra ismijavati mojoj opasci da pogledas koju epizodu The Wire ali ako je ikada postojala (fiktivna) serija koja vjerodostojnije opisuje pravo stanje na ulicama nadji mi je a ja cu pojesti svoje rijeci. Samo, lako je iz ugodnosti svoje bijele koze u Americi pljuvati po crncima, Meksikancima itd. Ajde kod vile nek mahne carobnim stapicem pa nek od tebe napravi crnca i preseli te u Vukojebinu, Mississippi, USA pa da vidimo hoces li promijeniti misljenje.
Ali dzaba ja ovo pisem, dodje mi na isto kao da nilskog konja ucim da napravi piruetu.
P.S. sa oficijelne stranice americke vojske (jer negdje gore tvrdis suprotno):
Whites are proportionately represented in the officer corps, and blacks are overrepresented.
New recruits are also disproportionately likely to come from the South, which is in line with the history of Southern military tradition.
Nije to prosjecan rast plata. Minimalna satnica nije namijenjena svima vec najnizim slojevima, tinejdzerima itd.prog321 wrote: Kada se poveca minimalac sa $7.60 na $9.00 kako se to zove drugacije nego rast plata ?
Stoner wrote:Nije to prosjecan rast plata. Minimalna satnica nije namijenjena svima vec najnizim slojevima, tinejdzerima itd.prog321 wrote: Kada se poveca minimalac sa $7.60 na $9.00 kako se to zove drugacije nego rast plata ?
Kada implementiras ovakvu politiku imas tri gubitnika: mala preduzeca, velika preduzeca i radna snaga kojoj ovo treba pomoci. Mala koja propadaju jer ne mogu ispostovati nametnute zakone trzista. Velika koja otpustaju najnepotrebnije da pokriju rashode ili rezu prosjecnu da ih zadrze i radna snaga koja zbog manje potraznje za radom gubi posao ili ga ne moze naci.
Ili ce pasti proizvodnja ili ce rasti cijene, treceg nema.
Da prosjecne plate rastu zbog minimalne satnice svaka drzava bi je povecala i bila el dorado. Al u kurcu.
Tako je nije sija nego je vrat.Putnik ali stvarno wrote:Predrasuda je misljenje stvoreno pre necije spoznaje bitnih cinjenica o nekom slucaju. Nikako ono navedeno gore.kosava wrote:
Predrasude su skup vrijedonosti i shvatanja koje usvajamo kao norme ponasanja do 20 godine zivota, iste se uce u kuci.
Rasisam je shvatanje razlika izmedju ljudi, negativna strana bi bila mrznja prema drugacijem.
Nikada ja nisam ispoljio rasisam <-> Bekani jaro bekani pa ceka te Dodu da se odcijepi od dzihatlija vec 10 godina
Nismo mi bili nevini <-> nego nismo imali to iskustvo
Hvala sto si priznao da me vidis kao gromadu kao sto je Jack Nicholson.
Rasizam je predrasuda, lose tretiranje I neprijateljsko ponasanje prema nekome ko je druge narodnosti, rase, zasnovano na uverenju da je sopstvena narodnost, rasa, bolja.
Takodje I verovanje da svi pripadnici jedne narodnosti, rase, imaju osobine I sposobnosti svojstvene samo toj narodnosti, rasi, a pogotovo radi izdvajanja istih kao nize vredne ili vrednije od drugih je rasizam.
Opet nikako ono navedeno gore.
Gore su tvoja shvatanja I obajasnjenja ovih pojmova, uocices pogresna, zasnovana samo na tvom misljenju, a pre no sto si spoznao istinitu definiciju istih.
Problem je kada ljudi sebe same dozivljavaju kao meru vrednosti, jer jednostavno izgube svaki kriterijum I zive u svom svetu ne primecujuci
da okolina ne deli njihov stav.
Tako I ti postade Jack Nicholson![]()
Tako se I USA odrece rasizma, formalno tek negde 1970te, prakticno trebace jos puno vremena za to.
Najvaznije u celoj prici je da se slazemo da je covek glumcina i delimo eto neke iste vrednosti.
...imas potencijal, nije da nemas... prepotentnost, uobrazenost, umisljenost, drskost, ali to je nedovoljno za potomke Kunta Kinte i Martina Luthera Kinga...oni su došli u fazu svoga postojanja kada znaju što hoće...nema više ropstva...no pasaran rasisiti...Fudo387 wrote:Znam, ali prikaci mi milion rasistickih kvalifikacija samo zato sto sam ukazao na njenu laz glede oficijelnih stranica, k'o da samUnscarD wrote:A ti malo bezobrazan ... bez obzira sto je u pitanju forum, nije bas pristojno tako se obracati zenskoj osobi.Nekada je "jug" pravio rasiste ali su barem bili i gentleman-i ali danas omladina uglavnom samo najlosije uzima. Sta ces.
u najmanju ruku vodja KKK za Jug.
To se zove rast troskova zivota.agnostic_front wrote:Kad grah poskupi sa jednog dolara na dva, kako se to zove nego rast cijena?
Djeco draga, sve je povezano.kosava wrote:Stoner wrote:Nije to prosjecan rast plata. Minimalna satnica nije namijenjena svima vec najnizim slojevima, tinejdzerima itd.prog321 wrote: Kada se poveca minimalac sa $7.60 na $9.00 kako se to zove drugacije nego rast plata ?
Kada implementiras ovakvu politiku imas tri gubitnika: mala preduzeca, velika preduzeca i radna snaga kojoj ovo treba pomoci. Mala koja propadaju jer ne mogu ispostovati nametnute zakone trzista. Velika koja otpustaju najnepotrebnije da pokriju rashode ili rezu prosjecnu da ih zadrze i radna snaga koja zbog manje potraznje za radom gubi posao ili ga ne moze naci.
Da prosjecne plate rastu zbog minimalne satnice svaka drzava bi je povecala i bila el dorado. Al u kurcu.
Mininalna satnica je iznos koji drzava odredjuje kao najmanju naknadu za rad. U mnogim drzavama minimalna satnica je visa od propisane Federalnim zakonom, ono sto utjece na kvalitet zivota nije visina satnice nego trosak zivota.
Veze oni nemaju sta hoceKaligula I wrote:...imas potencijal, nije da nemas... prepotentnost, uobrazenost, umisljenost, drskost, ali to je nedovoljno za potomke Kunta Kinte i Martina Luthera Kinga...oni su došli u fazu svoga postojanja kada znaju što hoće...nema više ropstva...no pasaran rasisiti...Fudo387 wrote:Znam, ali prikaci mi milion rasistickih kvalifikacija samo zato sto sam ukazao na njenu laz glede oficijelnih stranica, k'o da samUnscarD wrote:A ti malo bezobrazan ... bez obzira sto je u pitanju forum, nije bas pristojno tako se obracati zenskoj osobi.Nekada je "jug" pravio rasiste ali su barem bili i gentleman-i ali danas omladina uglavnom samo najlosije uzima. Sta ces.
u najmanju ruku vodja KKK za Jug.
Nemoj se bolan vise provaljivati.prog321 wrote:Djeco draga, sve je povezano.kosava wrote:Stoner wrote: Nije to prosjecan rast plata. Minimalna satnica nije namijenjena svima vec najnizim slojevima, tinejdzerima itd.
Mininalna satnica je iznos koji drzava odredjuje kao najmanju naknadu za rad. U mnogim drzavama minimalna satnica je visa od propisane Federalnim zakonom, ono sto utjece na kvalitet zivota nije visina satnice nego trosak zivota.
Zašto Washington state i Kalifornija imaju najveću prosječnu platu?
Pa zato sto im je minimalac najveći.
prog321 wrote: Djeco draga, sve je povezano.
Normalno, zato cemo i mi podici minimalac na milju pa da nosara moze okupirati vol strit.prog321 wrote:
Djeco draga, sve je povezano.
Michael Moore ce ti objasniti.agnostic_front wrote:Kad grah poskupi sa jednog dolara na dva, kako se to zove nego rast cijena?
kosava wrote:prog321 wrote: Djeco draga, sve je povezano.
Ma sta kazes jos kad bi imao ideju sta napisa Washington DC i Drzava Washington imaju najvisi minimalac a Kalifornija nije ni u privih 5 sa najvisom minimalnom satnicom nego je iza Masacuseta, Rhode Island, Kenetiketa, Vermonta,Oregona.

Sta li si ti onda?nosara wrote: On nije rasist, samo papan koji ne zna gdje udara...
AleksoMKD wrote:http://www.nytimes.com/2015/05/02/us/fr ... .html?_r=0
6 policajaca optuzenih za smrt Fredija Greja.
kosava wrote:Stara informacija iznosis ,nego hajde nauci ti to bolje za drugi put.
http://www.bankrate.com/finance/jobs-ca ... age-1.aspx