USA fan page

Post Reply
Arteta

#2351 Re: USA fan page

Post by Arteta »

nosara wrote:
Mislis da crnci u Americi u principu bolje zive od crnaca u "crnackim" zemljama...? Jel' to...?
Naravno.
Za ima neko ko misli drugacije?
Kaligula I

#2352 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

kosava wrote:

Kaligula pametan zivi gdje mu je bolje, budala gdje se rodila e sad svakom je dobro pod njegovom tresnjom, a sad koja zemlja drzi tresnjino korijenje je nebitno.
...iz toga proizilazi da je BiH jedna kompletna ludnica...bravo maestro, bravo...pucaš od pameti...blago Amerima s tobom...a tek mi, eee bez tebe ćemo propast skroz naskroz...
agnostic_front

#2353 Re: USA fan page

Post by agnostic_front »

Aurelia Bronski wrote:Imam svoj prevoz.

Gdje živiš, ima li bujruma, a?
Kaligula I

#2354 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
kosava wrote:
jefferson wrote: Isao sam linijom: da je u najboljem slucaju tako, ali jbg, ipak nije.
Moj Jeffersone, nije ni tebi lako malo malo pa post pun predrasuda i to onih neutemeljenih, ja odrastao u TX, svi vojnici sa Jugo Zapada, mozda nekad trebas uvaziti drugacije misljenje po principu mozda ja neznam sve? Cak i ja kada mi neko podastre dokaze i cinjenice uvazim da nisam u pravu.
Kakve dokaze? Dokaze o tvom rasizmu? Samo pokusavam skontat odakle je to doslo. TX se ubio za tebe.
:lol: :lol:
kosava

#2355 Re: USA fan page

Post by kosava »

Aurelia Bronski wrote:
kosava wrote: Imena par Akademika iz Bosne, to sto nasi ljudi nerazumiju akademske titule je jedna stvar ali ima nas kojima su clanovi porodice i roditelji morali u onoj Titinoj Jugi objaviti 7 -8 naucnih radova da bi mogli postati Doktori Nauka :wink:

Samo daj imena par Akademika pored Tunje Filipovica?
Hajd' ovako da ne bude da laze koza - evo rog: ANUBiH
(nisam htjela kaciti link za sadasnje clanove jer nisu relevantni).

Nije to rasisma nego cinjenice, evo ti par u Baltimoru od 645 hiljada stanovinka 60 hiljada su ovisnici o drogama od tog broja 48 000 su ovisni o Heroinu, 19 000 je u zatvorima da nepricama o jednoj od najvisih stopa ubisatava i nasilnih krivicnih dijela.

Da ne bude da izmisljam.

http://abcnews.go.com/US/story?id=92699
Juce je divan clanak napisao covjek za tvoju informaciju crnac iz Baltimora pod naslovom"Gospodar Muha stize u Baltimor"
I fino objasni efekat koji ima odrastanje na djecu bez muskog uzora a Predsjedink pokrenuo program:"Svoga brata vodic"

Evo ti link do clanka
http://www.cnn.com/2015/05/02/us/lord-o ... baltimore/
Mozes ti svoj rasizam nazivati cinjenicama do Sudnjeg Dana - rasista je rasista pa kako god opravdavao svoje svjetonazore.
Ne vidim uopste kakve veze ima broj stanovnistva u Baltimore-u sa brojem ovisnika o drogama blablabla.
Da malo izvadis glavu iz te kace znao bi jako dobro da je rasizam u Americi sistemski, ne bi se pravio lud da ne znas kako je doslo do stvaranja getoa te rasporostranjenosti droge u dijelovima grada sa predominantno afro-americkim stanovnicima.
Mozes se ti takodjer do prekosutra ismijavati mojoj opasci da pogledas koju epizodu The Wire ali ako je ikada postojala (fiktivna) serija koja vjerodostojnije opisuje pravo stanje na ulicama nadji mi je a ja cu pojesti svoje rijeci. Samo, lako je iz ugodnosti svoje bijele koze u Americi pljuvati po crncima, Meksikancima itd. Ajde kod vile nek mahne carobnim stapicem pa nek od tebe napravi crnca i preseli te u Vukojebinu, Mississippi, USA pa da vidimo hoces li promijeniti misljenje.
Ali dzaba ja ovo pisem, dodje mi na isto kao da nilskog konja ucim da napravi piruetu. :roll:

P.S. sa oficijelne stranice americke vojske (jer negdje gore tvrdis suprotno):
Whites are proportionately represented in the officer corps, and blacks are overrepresented.
New recruits are also disproportionately likely to come from the South, which is in line with the history of Southern military tradition.
Znas ti dobro sto nisi zakacila link sadasnjjih clanova jer medju sadasnjim clanovima je gos. Muhamed Filipovic i to sa najduzim stazom :D pored njega Ejup Ganic i Avdo Sidran :wink:

Hvala bogu pa nema vila niti carobnih stapica, najbolja stvar koja se covjeku moze desiti je da bude musko i bijelac u Americi, ne zivim u Vukojebini :wink:
Svi smo mi rasisti, ne kazem ja to nego Harvard a to je malo ozbiljnija obrazovna institucija a isto kaze i Univerzitete Virdzinije da su svi ne crni ljudi rasisti svi ispitanic ukljucujuci i djecu od 3-4 godine koja su odrasla bez takvog utjecaja, bez obzira da li je ispitanik bio bjelac, azijac, arap itd. svi su indentifikoval bijelu osobu kao pozitivnu i crnu osobu kao negativnu, jos da bude gore 1/3 crnaca je imala iste rezultate. Znaci svi smo mi rasisti samo je pitanje koliko rasisam utjece na nas svakodnevni zivot?
To je ono komsija Majk je rasista jer ima zastavu konfederacije a komsija Zak koji se zgraza nije samo Zak predje na drugu stranu ulice kada mu u susret idu tri crna mladica. :roll:

Evo testa za sve koji hoce da vide da li su rasistihttps://implicit.harvard.edu/implicit/

Nije sa zvanicne stranice americke vojske nego novinskog clanka koji je postavio Jefferson da odbrani smjesnu tvrdnju koja nema uporista u stvarnosti.

Prvi problem Americka Vojska se sastoji od Armije, Marinskog Korpusa, Mornarice, Vazduhoplovstva podatci koristeni u tom clanku su navodno vezani samo za Armiju,
Jos ima i Coast Guard to jest Obalna Straza koja je prebacena iz Minstarstva Odbrane pod Ministarstvo Pravde posto po Ustavu vojska nema policijske ovlasti. I naravno Nacionalna Garda

Drugi problem sa njegovom tvrdnjom je da su svi vojnici sa Juga znaci nema vojnika iz Bostona, New Yorka,Road Island ( vidi vraga Joe Biden pod Predsjedink Amerike iz Road Island-a a sin mu bio oficir u Mornarici)

Razlog za manji broj crnaca u vojscij je nemogucnost da poloze ASVAB Test, te krivicne osude koje automatski diskfalifikuju i prekrsajne vezane sa drogom.

Evo bio Baltimor na tv danima izadje Nacionalna Garda po Jeffersonu svi stigli iz Alabame i Teksasa a u stvarnosti svi iz Baltimora i okoline al eto kaze Jefferson nema regrutnih centara na sjeveru :lol: Jos na to izasao covjek crnac i stao izmedju policije i demonstranata a on lifer to jeste zaradio penziju u vojsci , bio vojnik 30 godina.

http://www.nationalguard.com/ a evo linka do Nacionalne Garde Baltimora to jeste Merilenda http://www.md.ngb.army.mil/

Usput svidjami se da znate pravilno koristiti APA kada citirate.
Last edited by kosava on 05/05/2015 23:25, edited 1 time in total.
Stoner

#2356 Re: USA fan page

Post by Stoner »

prog321 wrote: Kada se poveca minimalac sa $7.60 na $9.00 kako se to zove drugacije nego rast plata ?
Nije to prosjecan rast plata. Minimalna satnica nije namijenjena svima vec najnizim slojevima, tinejdzerima itd.
Kada implementiras ovakvu politiku imas tri gubitnika: mala preduzeca, velika preduzeca i radna snaga kojoj ovo treba pomoci. Mala koja propadaju jer ne mogu ispostovati nametnute zakone trzista. Velika koja otpustaju najnepotrebnije da pokriju rashode ili rezu prosjecnu da ih zadrze i radna snaga koja zbog manje potraznje za radom gubi posao ili ga ne moze naci.
Ili ce pasti proizvodnja ili ce rasti cijene, treceg nema.

Da prosjecne plate rastu zbog minimalne satnice svaka drzava bi je povecala i bila el dorado. Al u kurcu.
kosava

#2357 Re: USA fan page

Post by kosava »

Stoner wrote:
prog321 wrote: Kada se poveca minimalac sa $7.60 na $9.00 kako se to zove drugacije nego rast plata ?
Nije to prosjecan rast plata. Minimalna satnica nije namijenjena svima vec najnizim slojevima, tinejdzerima itd.
Kada implementiras ovakvu politiku imas tri gubitnika: mala preduzeca, velika preduzeca i radna snaga kojoj ovo treba pomoci. Mala koja propadaju jer ne mogu ispostovati nametnute zakone trzista. Velika koja otpustaju najnepotrebnije da pokriju rashode ili rezu prosjecnu da ih zadrze i radna snaga koja zbog manje potraznje za radom gubi posao ili ga ne moze naci.

Da prosjecne plate rastu zbog minimalne satnice svaka drzava bi je povecala i bila el dorado. Al u kurcu.

Mininalna satnica je iznos koji drzava odredjuje kao najmanju naknadu za rad. U mnogim drzavama minimalna satnica je visa od propisane Federalnim zakonom, ono sto utjece na kvalitet zivota nije visina satnice nego trosak zivota.
kosava

#2358 Re: USA fan page

Post by kosava »

Fudo387 wrote:Image :D
:D
agnostic_front

#2359 Re: USA fan page

Post by agnostic_front »

Kad grah poskupi sa jednog dolara na dva, kako se to zove nego rast cijena?
kosava

#2360 Re: USA fan page

Post by kosava »

Putnik ali stvarno wrote:
kosava wrote:
Predrasude su skup vrijedonosti i shvatanja koje usvajamo kao norme ponasanja do 20 godine zivota, iste se uce u kuci.
Rasisam je shvatanje razlika izmedju ljudi, negativna strana bi bila mrznja prema drugacijem.

:arrow: Nikada ja nisam ispoljio rasisam <-> Bekani jaro bekani pa ceka te Dodu da se odcijepi od dzihatlija vec 10 godina

:arrow: Nismo mi bili nevini <-> nego nismo imali to iskustvo

Hvala sto si priznao da me vidis kao gromadu kao sto je Jack Nicholson. :wink:
Predrasuda je misljenje stvoreno pre necije spoznaje bitnih cinjenica o nekom slucaju. Nikako ono navedeno gore.

Rasizam je predrasuda, lose tretiranje I neprijateljsko ponasanje prema nekome ko je druge narodnosti, rase, zasnovano na uverenju da je sopstvena narodnost, rasa, bolja.
Takodje I verovanje da svi pripadnici jedne narodnosti, rase, imaju osobine I sposobnosti svojstvene samo toj narodnosti, rasi, a pogotovo radi izdvajanja istih kao nize vredne ili vrednije od drugih je rasizam.

Opet nikako ono navedeno gore.

Gore su tvoja shvatanja I obajasnjenja ovih pojmova, uocices pogresna, zasnovana samo na tvom misljenju, a pre no sto si spoznao istinitu definiciju istih.

Problem je kada ljudi sebe same dozivljavaju kao meru vrednosti, jer jednostavno izgube svaki kriterijum I zive u svom svetu ne primecujuci
da okolina ne deli njihov stav.

Tako I ti postade Jack Nicholson :)

Tako se I USA odrece rasizma, formalno tek negde 1970te, prakticno trebace jos puno vremena za to.

Najvaznije u celoj prici je da se slazemo da je covek glumcina i delimo eto neke iste vrednosti.

Image
Tako je nije sija nego je vrat. :lol:

Rasizam je spoznaja da je jedan pripada grupi koja ima drugacija fizicka, genetska, kulturna obiljezija, to o cemu ti pricas je negativna pojava ili ekstremizam.

Nemoze se Amerika odreci rasisma i postalo je prihvacena realnost da smo svi rasisti i fokus je kako ublaziti to jeste kako otkloniti utjecaj rasisma u svakodnevnom zivotu.
Kaligula I

#2361 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

Fudo387 wrote:
UnscarD wrote:A ti malo bezobrazan ... bez obzira sto je u pitanju forum, nije bas pristojno tako se obracati zenskoj osobi.Nekada je "jug" pravio rasiste ali su barem bili i gentleman-i ali danas omladina uglavnom samo najlosije uzima. Sta ces.
Znam, ali prikaci mi milion rasistickih kvalifikacija samo zato sto sam ukazao na njenu laz glede oficijelnih stranica, k'o da sam
u najmanju ruku vodja KKK za Jug. :lol:
...imas potencijal, nije da nemas... prepotentnost, uobrazenost, umisljenost, drskost, ali to je nedovoljno za potomke Kunta Kinte i Martina Luthera Kinga...oni su došli u fazu svoga postojanja kada znaju što hoće...nema više ropstva...no pasaran rasisiti...
kosava

#2362 Re: USA fan page

Post by kosava »

agnostic_front wrote:Kad grah poskupi sa jednog dolara na dva, kako se to zove nego rast cijena?
To se zove rast troskova zivota. :izet:
prog321

#2363 Re: USA fan page

Post by prog321 »

kosava wrote:
Stoner wrote:

Mininalna satnica je iznos koji drzava odredjuje kao najmanju naknadu za rad. U mnogim drzavama minimalna satnica je visa od propisane Federalnim zakonom, ono sto utjece na kvalitet zivota nije visina satnice nego trosak zivota.
Djeco draga, sve je povezano.
Zašto Washington state i Kalifornija imaju najveću prosječnu platu?
Pa zato sto im je minimalac najveći.
kosava

#2364 Re: USA fan page

Post by kosava »

Kaligula I wrote:
Fudo387 wrote:
UnscarD wrote:A ti malo bezobrazan ... bez obzira sto je u pitanju forum, nije bas pristojno tako se obracati zenskoj osobi.Nekada je "jug" pravio rasiste ali su barem bili i gentleman-i ali danas omladina uglavnom samo najlosije uzima. Sta ces.
Znam, ali prikaci mi milion rasistickih kvalifikacija samo zato sto sam ukazao na njenu laz glede oficijelnih stranica, k'o da sam
u najmanju ruku vodja KKK za Jug. :lol:
...imas potencijal, nije da nemas... prepotentnost, uobrazenost, umisljenost, drskost, ali to je nedovoljno za potomke Kunta Kinte i Martina Luthera Kinga...oni su došli u fazu svoga postojanja kada znaju što hoće...nema više ropstva...no pasaran rasisiti...
Veze oni nemaju sta hoce :roll: nisu krivi rasisti sto vecina crnih ne zna ko im je tata. :roll: Pogledaj nikad neces vidjeti NFL igraca da kaze samo da pozdravim tatu ili samo da pozdravim mamu i tatu nego vazda :Hi Mom.
Avetinho

#2365 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

prog321 wrote:
kosava wrote:
Stoner wrote: Nije to prosjecan rast plata. Minimalna satnica nije namijenjena svima vec najnizim slojevima, tinejdzerima itd.

Nemoj se bolan vise provaljivati.
kosava

#2366 Re: USA fan page

Post by kosava »

prog321 wrote: Djeco draga, sve je povezano.

Ma sta kazes jos kad bi imao ideju sta napisa Washington DC i Drzava Washington imaju najvisi minimalac a Kalifornija nije ni u privih 5 sa najvisom minimalnom satnicom nego je iza Masacuseta, Rhode Island, Kenetiketa, Vermonta,Oregona.
huxley

#2367 Re: USA fan page

Post by huxley »

I ubode li ko lutriju za vizu, od danas se mogu provjeriti rezultati.
Stoner

#2368 Re: USA fan page

Post by Stoner »

prog321 wrote:
Normalno, zato cemo i mi podici minimalac na milju pa da nosara moze okupirati vol strit.
Stoner

#2369 Re: USA fan page

Post by Stoner »

agnostic_front wrote:Kad grah poskupi sa jednog dolara na dva, kako se to zove nego rast cijena?
Michael Moore ce ti objasniti.
prog321

#2370 Re: USA fan page

Post by prog321 »

kosava wrote:
prog321 wrote: Djeco draga, sve je povezano.

Ma sta kazes jos kad bi imao ideju sta napisa Washington DC i Drzava Washington imaju najvisi minimalac a Kalifornija nije ni u privih 5 sa najvisom minimalnom satnicom nego je iza Masacuseta, Rhode Island, Kenetiketa, Vermonta,Oregona.

Sjedi,, jedan.

Image
kosava

#2371 Re: USA fan page

Post by kosava »

Stara informacija iznosis ,nego hajde nauci ti to bolje za drugi put.

http://www.bankrate.com/finance/jobs-ca ... age-1.aspx
kosava

#2372 Re: USA fan page

Post by kosava »

nosara wrote: On nije rasist, samo papan koji ne zna gdje udara...
Sta li si ti onda? :-)
Avetinho

#2373 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Vidim da si odlucio pretrazivati internet u potrazi za informacijama.

Ipak, tvoj grafikon je od prije 2013. Danas je 2015, ali ko ce se jos zamarati s cinjenicama.
kosava

#2374 Re: USA fan page

Post by kosava »

AleksoMKD wrote:http://www.nytimes.com/2015/05/02/us/fr ... .html?_r=0

6 policajaca optuzenih za smrt Fredija Greja.

Image

Mojne tako jos ispalo da su ga ubili crni policajci jedini optuzen za ubistvo je crnac koji je vozio maricu.
prog321

#2375 Re: USA fan page

Post by prog321 »

kosava wrote:Stara informacija iznosis ,nego hajde nauci ti to bolje za drugi put.

http://www.bankrate.com/finance/jobs-ca ... age-1.aspx

Ja tebi iznosim podatke iz 2015,,, a ti si nasao neki blog iz bog zna kojeg datuma.
Priznaj da nemas pojma. I produzi.
Povedi i onog Avangarda/Avetinja sa sobom. :-D
Post Reply