to negiraš ono što piše u Kur'anu?šatirana_ljubičica wrote:nit sam ja odabrana niti si ti neodabran.hrastov žižak wrote:a nije ego mislit da je baš vas bogo odabro i metno u svoje okrilje dok su 5/6 drugih ljudi izgubljeni. pa dobro.
Zašto je potrebna religija?
- hrastov žižak
#2351 Re: Zašto je potrebna religija?
-
statixx
#2352 Re: Zašto je potrebna religija?
Osim toga trebamo ignorisati da ideja o bozanskoj prirodi covjeka i zivotu poslije smrti nema ama bas nikakve veze sa egom. Navodno je egu mnogo lakse izaci na kraj sa egzistencijalnim brigama i svijescu o smrti.hrastov žižak wrote:a nije ego mislit da je baš vas bogo odabro i metno u svoje okrilje dok su 5/6 drugih ljudi izgubljeni. pa dobro.
-
statixx
#2353 Re: Zašto je potrebna religija?
Zasto muslimani ne bi vjerovali u ukazivanje gospe u Medjugorju? Je li zbog eventualnog sukoba sa Kuranom ili zato sto im zdrav razum nalaze.
- šatirana_ljubičica
#2354 Re: Zašto je potrebna religija?
zlokruhovic wrote:To što ti misliš da babaroga i deda mraz ne postoji , to ne znači da ne postoji.šatirana_ljubičica wrote:To što TI misliš da ne postoji, to ne znači da ne postoji.
Vidim da je problematika ega za tebe baš problematika
Jel se ti bojiš da priznaš da postoji babaroga kao što ti kažeš za mene da se bojim priznati da postoji bog??
babaroga postoji
- šatirana_ljubičica
#2355 Re: Zašto je potrebna religija?
hrastov žižak wrote:to negiraš ono što piše u Kur'anu?šatirana_ljubičica wrote:nit sam ja odabrana niti si ti neodabran.hrastov žižak wrote:a nije ego mislit da je baš vas bogo odabro i metno u svoje okrilje dok su 5/6 drugih ljudi izgubljeni. pa dobro.
Ne,samo kažem da ne znam šta može biti nedao Bog, možeš se ti pokajati i postati bolji u vjeri od mene, odabraniji.
- zlokruhovic
#2356 Re: Zašto je potrebna religija?
To je osnovna falinka u mozgu vernika.statixx wrote:Zasto muslimani ne bi vjerovali u ukazivanje gospe u Medjugorju? Je li zbog eventualnog sukoba sa Kuranom ili zato sto im zdrav razum nalaze.
Kad je tuđe čudo u pitanju onda koriste zdrav razum da bi potvrdili svoje mišljenje kako je to izmišljeno i bajka , ali kad je njihovo čudo u pitanju onda ide bla.,bla,bla....i isprazno tupavo inaćenje i nedorečene rečenice.
Evo pravoslavni su takođe hrišćani al' za njih su ukazanja idolopoklonstvo i jeres , al' zato ikone plaču sve u 16.
Mislim plaču i kod katolika , jer kod njih su na vreme sva čuda dozvoljena samo ako vanzemljac iz Vatikana veli OK i more i to samo da je veselo!
- hrastov žižak
#2357 Re: Zašto je potrebna religija?
Mogu, što ne znači da bog nije odabrao određenu grupu ljudi koja će dobit ulaznicu za raj. I da je to eksplicitno naglasio u knjizi. ako vjerujem toj knjizi, i u tog boga, ergo vjerujem i da sam odabran.šatirana_ljubičica wrote:hrastov žižak wrote:to negiraš ono što piše u Kur'anu?šatirana_ljubičica wrote:
nit sam ja odabrana niti si ti neodabran.
Ne,samo kažem da ne znam šta može biti nedao Bog, možeš se ti pokajati i postati bolji u vjeri od mene, odabraniji.
- zlokruhovic
#2358 Re: Zašto je potrebna religija?
šatirana_ljubičica wrote:zlokruhovic wrote:To što ti misliš da babaroga i deda mraz ne postoji , to ne znači da ne postoji.šatirana_ljubičica wrote:To što TI misliš da ne postoji, to ne znači da ne postoji.
Vidim da je problematika ega za tebe baš problematika
Jel se ti bojiš da priznaš da postoji babaroga kao što ti kažeš za mene da se bojim priznati da postoji bog??
babaroga postoji
Kad je neko uhvaćen u svoju stupicu i svoj pokušaj nekog dokazivanja onda poseže za jeftinoćama kao što je ovo nedorečeno smejanje uz nederorečenu izjavu.
Sad shvatam da nisam egoista kad kažem da sam daleko pametniji od mnogih vernika uključujući i tebe , jer to zaista nije teško i neiziskuje nikakav napor.
-
Bafakkar
#2359 Re: Zašto je potrebna religija?
Zlokruhovic, nikad mi nisi odgovorio da li smatras da su svi vjernici zli?
- šatirana_ljubičica
#2360 Re: Zašto je potrebna religija?
@zlokru'oviću
Ja stvarno mislim da postoji babaroga, ne mora se tako zvati ali ja vjerujem u natprirodna bića sEĆAŠ se ?:)
Jesi, ti si pametniji od svih ljudi, ti si super zlokruhoviću, ti bi trebao biti na vrhu sveta...e hajde sad popij svoje tabletice, tako, prvo žutu, pa plavu, e ajde malo vode, e tako, vidiš kako si ti poslušan a uz to naravno i pametan, da da, nisam zaboravila ne brini, najpametniji! e sad lezi malo, spavaj, sanjaj svet u kojem nema vernika...(da ti remete ovaj san koji sanjaš na javi)

Ja stvarno mislim da postoji babaroga, ne mora se tako zvati ali ja vjerujem u natprirodna bića sEĆAŠ se ?:)
Jesi, ti si pametniji od svih ljudi, ti si super zlokruhoviću, ti bi trebao biti na vrhu sveta...e hajde sad popij svoje tabletice, tako, prvo žutu, pa plavu, e ajde malo vode, e tako, vidiš kako si ti poslušan a uz to naravno i pametan, da da, nisam zaboravila ne brini, najpametniji! e sad lezi malo, spavaj, sanjaj svet u kojem nema vernika...(da ti remete ovaj san koji sanjaš na javi)
- šatirana_ljubičica
#2361 Re: Zašto je potrebna religija?
@hrastovžižak
Nije ti neko dobro objasnio kako je to rečeno u Knjizi.Ne kaže se da će samo muslimani u Raj.
Nije ti neko dobro objasnio kako je to rečeno u Knjizi.Ne kaže se da će samo muslimani u Raj.
- hrastov žižak
#2362 Re: Zašto je potrebna religija?
Što će mi neko objašnjavat kad mogu sam čitat knjigušatirana_ljubičica wrote:@hrastovžižak
- šatirana_ljubičica
#2363 Re: Zašto je potrebna religija?
hrastov žižak wrote:Što će mi neko objašnjavat kad mogu sam čitat knjigušatirana_ljubičica wrote:@hrastovžižak
Nije ti neko dobro objasnio kako je to rečeno u Knjizi.Ne kaže se da će samo muslimani u Raj.Deder mi te ajete o kategorijama koje idu u raj, ako mogu da zamolim.
Možeš naravno, ali trebaće mi vremena da ih sve pronađem i kopiram, pa budi strpljiv ili sam uzmi Kur'an i kreni redom.
- hrastov žižak
#2364 Re: Zašto je potrebna religija?
hajd, valjda uspiješ. ne moraš sve, nego samo te koji se tiču nemuslimana.šatirana_ljubičica wrote:hrastov žižak wrote:Što će mi neko objašnjavat kad mogu sam čitat knjigušatirana_ljubičica wrote:@hrastovžižak
Nije ti neko dobro objasnio kako je to rečeno u Knjizi.Ne kaže se da će samo muslimani u Raj.Deder mi te ajete o kategorijama koje idu u raj, ako mogu da zamolim.
Možeš naravno, ali trebaće mi vremena da ih sve pronađem i kopiram, pa budi strpljiv ili sam uzmi Kur'an i kreni redom.
- šatirana_ljubičica
#2365 Re: Zašto je potrebna religija?
hajd, valjda uspiješ. ne moraš sve, nego samo te koji se tiču nemuslimana.[/quote]
ok.
ok.
- zlokruhovic
#2366 Re: Zašto je potrebna religija?
Odgovorio sam ti , al' ako treba mogu ponovo jer vidim da nešto lukavo spremaš posle moga odgovora.Bafakkar wrote:Zlokruhovic, nikad mi nisi odgovorio da li smatras da su svi vjernici zli?
Ne , ne mislim da su svi vernici zli , daleko od toga , ali mislim da su u procentualno daleko podliji nego bezbožnici , ali ta podlost i zlo nije uzrokovano od lične sujete koja je sama sebi svrha već što je religija mnoge dobre ljude napravila zlima , i time povećala procenat zlih vernika u udnosu na bezbožnike.
Ništa osim religije ne može napraviti čoveka lošim kao što ona može , hoću reći svaka iracionalna idelogija kao što su hrišćanstvo,islam,judaizam,fašizam,komunistička diktatura,nacionalizam,....jedostavno čoveka čine lošim , a nikada dobrim , jer či mreligija pretpostavlja da su ljudi rođeni loši(istočni greh i kufr) daje sebi pravo da sere priču kako onda pravi ljude dobrima i donosi dobro jer su eto ljudi iskonski zli zato što to kaže bog sa bliskog istoka.
To je osim što je napodlija tvrdnja ujedno i najgluplja jer je prosto lako raskrinkati.
- šatirana_ljubičica
#2367 Re: Zašto je potrebna religija?
''Onima koji budu vjerovali i dobra djela činili - džennetske bašče će prebivalište biti..''
Al-Kahf
Ovdje se ne kaže ''muslimani''.
Al-Kahf
- zlokruhovic
#2368 Re: Zašto je potrebna religija?
A ja mislio da si muslimanka ili neka hrišćanka.šatirana_ljubičica wrote:@zlokru'oviću
Jesi, ti si pametniji od svih ljudi, ti si super zlokruhoviću, ti bi trebao biti na vrhu sveta...e hajde sad popij svoje tabletice, tako, prvo žutu, pa plavu, e ajde malo vode, e tako, vidiš kako si ti poslušan a uz to naravno i pametan, da da, nisam zaboravila ne brini, najpametniji! e sad lezi malo, spavaj, sanjaj svet u kojem nema vernika...(da ti remete ovaj san koji sanjaš na javi)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako je tako , onda si bar mrvu poštenija nego ovi što veruju samo u jedno čudo precizno odabrano kao najuverljivije , ali to ne znači da si normalna , međutim daje mogućnost da od silnih čuda i natprirodnih bića u glavi koja su za tebe kako kažeš sva stvarna jednom ih sve izbaciš i kažeš :"Sve je ovo bull shit".
p.s
To što se izruguješ mojoj ekavici ne čini pametenom i smešnom već samo blesavom.
-
Bafakkar
#2369 Re: Zašto je potrebna religija?
Ti si meni bas likzlokruhovic wrote:
Odgovorio sam ti , al' ako treba mogu ponovo jer vidim da nešto lukavo spremaš posle moga odgovora.![]()
Ne , ne mislim da su svi vernici zli , daleko od toga...
Hvala na odgovoru
- šatirana_ljubičica
#2370 Re: Zašto je potrebna religija?
Znamzlokruhovic wrote:A ja mislio da si muslimanka ili neka hrišćanka.šatirana_ljubičica wrote:@zlokru'oviću
Jesi, ti si pametniji od svih ljudi, ti si super zlokruhoviću, ti bi trebao biti na vrhu sveta...e hajde sad popij svoje tabletice, tako, prvo žutu, pa plavu, e ajde malo vode, e tako, vidiš kako si ti poslušan a uz to naravno i pametan, da da, nisam zaboravila ne brini, najpametniji! e sad lezi malo, spavaj, sanjaj svet u kojem nema vernika...(da ti remete ovaj san koji sanjaš na javi)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako je tako , onda si bar mrvu poštenija nego ovi što veruju samo u jedno čudo precizno odabrano kao najuverljivije , ali to ne znači da si normalna , međutim daje mogućnost da od silnih čuda i natprirodnih bića u glavi koja su za tebe kako kažeš sva stvarna jednom ih sve izbaciš i kažeš :"Sve je ovo bull shit".
p.s
To što se izruguješ mojoj ekavici ne čini pametenom i smešnom već samo blesavom.
Jesam muslimanka ali vjerujem da imaju ta natrprirodna bića, ti mi kao ateista reci da ih religija ne podržava jel?
Znači po tebi su normalni samo oni koji ne vjeruju ni u šta ?
edit:ustvari ne nervira me ekavica kod svih, samo kod pojedinih nadobudnih jer tako zvuče samo nadobudnije
- Dozer
#2371 Re: Zašto je potrebna religija?
Sreca pa kod Ljubicice nema ega

- šatirana_ljubičica
#2372 Re: Zašto je potrebna religija?
Dozer wrote:Sreca pa kod Ljubicice nema ega![]()
![]()
Nisam rekla da nema, ali je bar otvoren, ne zamotavam ga kao pojedini.
- zlokruhovic
#2373 Re: Zašto je potrebna religija?
Ne , neću ti reći da religija ne podržava takvo nešto jer ti to znaš ali bez obzira veruješ u sva ta bića đuture , već ću ti reći da si kontradiktorna lažljivica koja radi pukog kontriranja razumskim i činjeničnim stavovima se besprizorno blamira.šatirana_ljubičica wrote:Znamzlokruhovic wrote:A ja mislio da si muslimanka ili neka hrišćanka.šatirana_ljubičica wrote:@zlokru'oviću
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
p.s
To što se izruguješ mojoj ekavici ne čini pametenom i smešnom već samo blesavom.Nema veze, nervira me ekavica, pa sam morala, ne zameri
Jesam muslimanka ali vjerujem da imaju ta natrprirodna bića, ti mi kao ateista reci da ih religija ne podržava jel?
Znači po tebi su normalni samo oni koji ne vjeruju ni u šta ?( ego ti je upravo izašao iz naše orbite )
![]()
edit:ustvari ne nervira me ekavica kod svih, samo kod pojedinih nadobudnih jer tako zvuče samo nadobudnije![]()
![]()
Evo , ovo je primer ovoga tvog besprizornog blamiranja.Znači po tebi su normalni samo oni koji ne vjeruju ni u šta ?( ego ti je upravo izašao iz naše orbite )
![]()
Šta ti to znači ne verujevati u ni u šta?? , ja ne verujem u više biće i njegovo stvaranje i razne karakondžuče , ali verujem u humanost i ljudsku dobrotu kao imperativ ljudskog društva i civilizacije.
- zlokruhovic
#2374 Re: Zašto je potrebna religija?
Ne zameram ti uopšte.šatirana_ljubičica wrote:
ZnamNema veze, nervira me ekavica, pa sam morala, ne zameri
edit:ustvari ne nervira me ekavica kod svih, samo kod pojedinih nadobudnih jer tako zvuče samo nadobudnije![]()
![]()
Ali si iz čudnih razloga potvrdila da ekavci su s'razlogom nadobudni , jer u centru ijekavice u BiH postoje tri religije( ono baš ih ima dovoljno za takve kao što si ti jer voliš natprirodna bića na gomili) i svi ih zovu glupim Bosancima.
E sad zakjuči sama šta sa ove tri kompnente :"Tri relgije , ijekavica , i svi te zovu glupima" , da sam na tvome mestu ja bi se zamislio , ako si u stanju , ali bogami teško pored tri prepreke u vidu tri religije i još vasgon tih bićakoja ti se motaju po glavi.
Ne zameri mi , nemam ja ništa protiv ijekavice , već samo protiv ove tri religije koje obožavaju voditi svoju dugovekovni "uspešan" rad na prostoru gde žive ijekavci.
Last edited by zlokruhovic on 10/09/2014 16:49, edited 1 time in total.
-
nemezis
#2375 Re: Zašto je potrebna religija?
Sta znaci ovo "koji budu vjerovali"?šatirana_ljubičica wrote:''Onima koji budu vjerovali i dobra djela činili - džennetske bašče će prebivalište biti..''
Al-Kahf