21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#2351 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
A realno mslim da onakvu formaciju kao sto je bila nasa protiv Nigerije svihet jos nije vidio niti ce. A ko zna mozda ce se i izucavati nekad na prestiznim fakultetima.
Sad ozbiljno i Safet je vjerovatno znao da trojac Misimovic, Pjanic i Medunjanin ne mogu zajedno ali je takodjer znao da nasi ne mogu trcati pa je mislio zrtvovati Kolasinca i natrpati sredinu sa Medunjaninom. Mislio je da ce Besic biti dovoljan osigurac i da ce moci sam parirati Nigerijcima. Desilo se suprotno, oslabio je nasu lijevu stranu a nije uspio dobiti posjed na sredini kakav je zelio jer da je kontrolisao loptu u vecoj mjeri ne bi toliko fizicka (ne)sprema dosla do izrazaja.
Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Sad ozbiljno i Safet je vjerovatno znao da trojac Misimovic, Pjanic i Medunjanin ne mogu zajedno ali je takodjer znao da nasi ne mogu trcati pa je mislio zrtvovati Kolasinca i natrpati sredinu sa Medunjaninom. Mislio je da ce Besic biti dovoljan osigurac i da ce moci sam parirati Nigerijcima. Desilo se suprotno, oslabio je nasu lijevu stranu a nije uspio dobiti posjed na sredini kakav je zelio jer da je kontrolisao loptu u vecoj mjeri ne bi toliko fizicka (ne)sprema dosla do izrazaja.
- JohnnyS
#2352 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Mora Beusan stat na Spahićevu stranu jer su oba Dubrovčani... 
- zg1911
#2353 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
pozdrav ljudi! ako smijem ja koju o utakmici. zagrepcanin s dalmatinskim backgroundom. isticem to samo kako me se ne bi dovodilo u kontekst sa hrvatima iz bih, kojih se ne odricem ali imam "realniji" stav.
sudjenje sinoc je bilo katastrofalno. 2 velike greske koje rade 2 gola razlike. imate pravo biti kivni na sudca.
utakmica... bih se prepala. nigerija puno motoricki bolja momčad je to iskoristila.
problemi:
- misimovic je bio sjajan nogometas, ali danas to vise nije. preslab je u duelu.
- lijevi bek?
- dzeko je sjajan igrac, ali onakvo kretanje je nedopustivo. razumijem da krupni igraci ne mogu zujat kao sitni ali opet... da igra za rh psova bi ga od jutra do sutra. (ove iznad usporedbe s mandzukicem su smijesne. mandzo u 5 min takmice sprinta vise no dzeko sinoc)
- dugo nisam gledao slabiji stoperski nastup od sinocnjeg spahicevog
- safet mi je simpa lik, ali ja kao hajdukovac znam koliko moze susic a koliko moze ibricic, ako nema tko bolji. smrdi na nepotizam, u najmanju ruku.
- ocito da i to kurcevo iskustvo igranja velikih natjecanja i balkanski mentalitet imaju na vaznosti. srecom, hrvatska je tu najimunija na te djecje bolesti.
navijah za bih, kao i svi u drustvu mome, a i velika vecina rh (88% gledatelja hrt-a) i zao mi je sto ste ispali.
bih ima dobru bazu i napravili ste iskorak. samo tako! zivili i sretno dalje sve dok ne dodjete na nas!
-
sudjenje sinoc je bilo katastrofalno. 2 velike greske koje rade 2 gola razlike. imate pravo biti kivni na sudca.
utakmica... bih se prepala. nigerija puno motoricki bolja momčad je to iskoristila.
problemi:
- misimovic je bio sjajan nogometas, ali danas to vise nije. preslab je u duelu.
- lijevi bek?
- dzeko je sjajan igrac, ali onakvo kretanje je nedopustivo. razumijem da krupni igraci ne mogu zujat kao sitni ali opet... da igra za rh psova bi ga od jutra do sutra. (ove iznad usporedbe s mandzukicem su smijesne. mandzo u 5 min takmice sprinta vise no dzeko sinoc)
- safet mi je simpa lik, ali ja kao hajdukovac znam koliko moze susic a koliko moze ibricic, ako nema tko bolji. smrdi na nepotizam, u najmanju ruku.
- ocito da i to kurcevo iskustvo igranja velikih natjecanja i balkanski mentalitet imaju na vaznosti. srecom, hrvatska je tu najimunija na te djecje bolesti.
navijah za bih, kao i svi u drustvu mome, a i velika vecina rh (88% gledatelja hrt-a) i zao mi je sto ste ispali.
bih ima dobru bazu i napravili ste iskorak. samo tako! zivili i sretno dalje sve dok ne dodjete na nas!
-
-
lauferlaufer
#2354 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Zdravo svima
Kriva je piva, janjetina, polovni novinari, Amra Silajdzic, grbav teren, preveliki golovi, premala lopta (pa je Misimovic promasio).... jeste, sve su to razlozi koji (ni)su mogli imati utjecaja na ovaj debakl. Medjutim ako bismo morali smjestiti sve razloge u piramidalnu shemu, onda bi na dnu piramide bio niko drugi nego Safer Susic Pape. To naravno poremeti sve gornje slojeve piramide.
Igracima se ima najmanje zamjeriti. Nije ni jednom drago sto su izgubili i svaki je srce ostavio na terenu. Nije Spahic mogao igrati na dvije pozicije. Nije Lulic mogao igrati na tri pozicije (umjesto toga nije i jednu igrao). Kad je jedna zica na gitari rastimana, cijeli zvuk ode u onu stvar... a kod nas je pola bilo (svjesno) rastimano. Formacija je bila takva da su fizicki morali pasti nakon 40 minuta... a oni koji nisu nisu imali s kim igrati. Odbrana je bila blago receno skandalozno lose postavljena i napad je morao igrati i odbranu i na kraju niko nije imao snage.
DNO PIRAMIDE: PAPE
Uigranu formaciju koja je mljela protivnike (SAD, Mexico, Obala Slonovace...) sa zadnjim veznim i bokovima je zamijenio starom neuspjesnom formacijom. Ona niti je bila uigrana (pa kada Pjanic propusti loptu kroz noge, Dzeko se vec udaljio sa mjesta), niti efikasna. Budala, idiot, psihijatrijski slucaj, dijete i cak prosjecan Amerikanac je mogao vidjeti da su Nigerijci najopasniji po desnoj strani, a tu stranu im je Pape velikodusno poklonio. Bukvalno je partiju saha namjerno zapoceo bez sa viska pijunom (Medunjanin) i bez topa (SEO). Vjerujte mi, kada bi mi neko naredio da napravim formaciju koja je osudjena na poraz, to bi bila ova.
Pored totalnog taktickog promasaja, sama njegova pojava je iritantna. Samo da kazem nesto, godinama branim Papeta (ne na forumu) i nisam dao da se blati. Govorio sam kako smo dobili brzi, ljepsi i efikasniji fudbal. Medjutim, stoji da mu je pojava iritanta. Ne ulijeva nikakvo samopouzdanje, na utakmicama je pasivan i ne daje dodatnu snagu, hrabrost i motiv svojim stavom. Uvijek smo losiji, uvijek se trebamo bojati, igramo na nerijeseno, mozemo biti u najboljem slucaju drugi na tabeli... Cist primjer defetizma. O njegovom "autoritetu" ne treba ni govoriti. Sa igracima razgovara preko posrednika (Spahica). Ne zna kako motivisati igrace pred Iran.
Neko je spominjao njegov nacin oblacenja. Slazem se, nije maneken ni filmska zvijezda, ali pocesljati se prije intervjua koji ce obici svijet i biti na svim velikim svjetskim TV kanalima nije na odmet. On je ambasador nase zemlje, ljudi koji nista ne znaju o nama ce na osnovu njega prosudjivati o nama. Pogledajte Niku Kovaca, izgleda kao Le Chiffre iz James Bonda. Jurgen Klinsman lezerno obucen, ali lijepo za oko.
SREDINA PIRAMIDE: Kuhar reprezentacije Nermin Hodžić/ ko je ustvari bio nutricionista-dijetetičar???
Mozda nemam dovoljno informacija o njemu, ali mislim da je ovo jedan od vecih promasaja u cjelokupnoj organizaciji. Pa nama nije bila potrebna egzoticna kuhinja i perfektna sampita... vec hrana koja ce koja ce omoguciti igracima najvisi performans. Jebem ti selo, on njima pravi torte, zeljanice, burek. Na slikama Vrsajevic pije gazirano pice, Dzeko kafice ispija.
Pazite ovo:
As Arsenal manager Arsene Wenger once said: “Food is like kerosene. If you put the wrong one in your car, it’s not as quick as it should be”.
Drinking soda, energy drinks, sugary fruit juice, coffee, and other unhealthy drinks can negatively impact performance. The only thing a training player should drink is sports beverages (while playing or directly after) and water.
A good football diet sometimes starts with not consuming things that you shouldn't. The two biggies for young people are fast food and sodas. You can't perform at your peak when you're eating food that is over-processed and made for mass production.
Sweets are mostly simple sugars that often include lots of saturated fat and have few vitamins or minerals. Eating simple sugars lead to a brief high followed by a big crash.
Ja mislim da se moralo znati koliko TACNO proteina, ugljikohidrata i masti su igraci morali konzumirati u toku dana. Da li da gorivo tijelu tokom utakmice budu masti ili ugljikohidrati? Takodjer uhljikohidrati nisu svi isti. Postoje prosti i slozeni... slozeni obrskbljuju tijelo mnogo duze nego prosti. Ima tu mnogo stvari, i ja sam tu laik... ali kuharski tim je cini mi se bio jos veci! Veci im je prioritet bio ukusna hrana, nego hrana za izdrzljivost i performans... i to nismo samo vidjeli u ove dvije utakmice vec u svim utakmicama do sada.
Ko je tempirao formu igracima? Jebo li ih i Hrasnica i Amerika. Hrvati za svaku disciplinu imaju strucnjaka i zato su Kamerunci naspram njih djelovali kao raja sa rekreacije. Jebo li ih i burek i krempita i Pepsi... nije iftar kod nane covjece.
VRH PIRAMIDE: Igraci
Njima se moze najmanje prigovoriti, ali mislim da su individualno mogli da naprave bolju atmosferu. Stvorili su su (ocigledno) neki manji klanovi... ne nuzno neprijateljski izmedju sebe, ali ne nuzno ni prijateljski. Onaj Dzekin priljepak i pijavicar Ibrisici nije trebao doci! Vranjes na svakoj slici sam, osim kada ga je Priljepak nesto zajebavo na treningu. Igraci dijasporci se nisu uklopili bas najbolje, tj. mozda nisu prihvaceni jos 100%. Kada izlazi jedan igrac i ulazi drugi na teren nema zagrljaja, nema nicega... totalna hladnoca. Mozda je nemoguce da svi budu prijatelji, mozda nikad nece ni biti... ali me zanima koliko su pokusali da budu svi jedan veliki tim i porodica... svi za jednog i jedan za sve. Bas su i u zadnjoj utakmici djelovali posvadjano izmedju sebe.
Sto se tice igre, mljeli su Meksiko i Amerike, igrali napadacki protiv Argentine i skoro ih ponizili. Strasno su talentovani i dobri fudbaleri, kombinatorika nam je dobra i igraju mnogo lijep fudbal. Pape je napravio takvu strategiju za Nigeriju da su svi igraci morali popadati od umora nakon malo vremena.
Kriva je piva, janjetina, polovni novinari, Amra Silajdzic, grbav teren, preveliki golovi, premala lopta (pa je Misimovic promasio).... jeste, sve su to razlozi koji (ni)su mogli imati utjecaja na ovaj debakl. Medjutim ako bismo morali smjestiti sve razloge u piramidalnu shemu, onda bi na dnu piramide bio niko drugi nego Safer Susic Pape. To naravno poremeti sve gornje slojeve piramide.
Igracima se ima najmanje zamjeriti. Nije ni jednom drago sto su izgubili i svaki je srce ostavio na terenu. Nije Spahic mogao igrati na dvije pozicije. Nije Lulic mogao igrati na tri pozicije (umjesto toga nije i jednu igrao). Kad je jedna zica na gitari rastimana, cijeli zvuk ode u onu stvar... a kod nas je pola bilo (svjesno) rastimano. Formacija je bila takva da su fizicki morali pasti nakon 40 minuta... a oni koji nisu nisu imali s kim igrati. Odbrana je bila blago receno skandalozno lose postavljena i napad je morao igrati i odbranu i na kraju niko nije imao snage.
DNO PIRAMIDE: PAPE
Uigranu formaciju koja je mljela protivnike (SAD, Mexico, Obala Slonovace...) sa zadnjim veznim i bokovima je zamijenio starom neuspjesnom formacijom. Ona niti je bila uigrana (pa kada Pjanic propusti loptu kroz noge, Dzeko se vec udaljio sa mjesta), niti efikasna. Budala, idiot, psihijatrijski slucaj, dijete i cak prosjecan Amerikanac je mogao vidjeti da su Nigerijci najopasniji po desnoj strani, a tu stranu im je Pape velikodusno poklonio. Bukvalno je partiju saha namjerno zapoceo bez sa viska pijunom (Medunjanin) i bez topa (SEO). Vjerujte mi, kada bi mi neko naredio da napravim formaciju koja je osudjena na poraz, to bi bila ova.
Pored totalnog taktickog promasaja, sama njegova pojava je iritantna. Samo da kazem nesto, godinama branim Papeta (ne na forumu) i nisam dao da se blati. Govorio sam kako smo dobili brzi, ljepsi i efikasniji fudbal. Medjutim, stoji da mu je pojava iritanta. Ne ulijeva nikakvo samopouzdanje, na utakmicama je pasivan i ne daje dodatnu snagu, hrabrost i motiv svojim stavom. Uvijek smo losiji, uvijek se trebamo bojati, igramo na nerijeseno, mozemo biti u najboljem slucaju drugi na tabeli... Cist primjer defetizma. O njegovom "autoritetu" ne treba ni govoriti. Sa igracima razgovara preko posrednika (Spahica). Ne zna kako motivisati igrace pred Iran.
Neko je spominjao njegov nacin oblacenja. Slazem se, nije maneken ni filmska zvijezda, ali pocesljati se prije intervjua koji ce obici svijet i biti na svim velikim svjetskim TV kanalima nije na odmet. On je ambasador nase zemlje, ljudi koji nista ne znaju o nama ce na osnovu njega prosudjivati o nama. Pogledajte Niku Kovaca, izgleda kao Le Chiffre iz James Bonda. Jurgen Klinsman lezerno obucen, ali lijepo za oko.
SREDINA PIRAMIDE: Kuhar reprezentacije Nermin Hodžić/ ko je ustvari bio nutricionista-dijetetičar???
Mozda nemam dovoljno informacija o njemu, ali mislim da je ovo jedan od vecih promasaja u cjelokupnoj organizaciji. Pa nama nije bila potrebna egzoticna kuhinja i perfektna sampita... vec hrana koja ce koja ce omoguciti igracima najvisi performans. Jebem ti selo, on njima pravi torte, zeljanice, burek. Na slikama Vrsajevic pije gazirano pice, Dzeko kafice ispija.
Pazite ovo:
As Arsenal manager Arsene Wenger once said: “Food is like kerosene. If you put the wrong one in your car, it’s not as quick as it should be”.
Drinking soda, energy drinks, sugary fruit juice, coffee, and other unhealthy drinks can negatively impact performance. The only thing a training player should drink is sports beverages (while playing or directly after) and water.
A good football diet sometimes starts with not consuming things that you shouldn't. The two biggies for young people are fast food and sodas. You can't perform at your peak when you're eating food that is over-processed and made for mass production.
Sweets are mostly simple sugars that often include lots of saturated fat and have few vitamins or minerals. Eating simple sugars lead to a brief high followed by a big crash.
Ja mislim da se moralo znati koliko TACNO proteina, ugljikohidrata i masti su igraci morali konzumirati u toku dana. Da li da gorivo tijelu tokom utakmice budu masti ili ugljikohidrati? Takodjer uhljikohidrati nisu svi isti. Postoje prosti i slozeni... slozeni obrskbljuju tijelo mnogo duze nego prosti. Ima tu mnogo stvari, i ja sam tu laik... ali kuharski tim je cini mi se bio jos veci! Veci im je prioritet bio ukusna hrana, nego hrana za izdrzljivost i performans... i to nismo samo vidjeli u ove dvije utakmice vec u svim utakmicama do sada.
Ko je tempirao formu igracima? Jebo li ih i Hrasnica i Amerika. Hrvati za svaku disciplinu imaju strucnjaka i zato su Kamerunci naspram njih djelovali kao raja sa rekreacije. Jebo li ih i burek i krempita i Pepsi... nije iftar kod nane covjece.
VRH PIRAMIDE: Igraci
Njima se moze najmanje prigovoriti, ali mislim da su individualno mogli da naprave bolju atmosferu. Stvorili su su (ocigledno) neki manji klanovi... ne nuzno neprijateljski izmedju sebe, ali ne nuzno ni prijateljski. Onaj Dzekin priljepak i pijavicar Ibrisici nije trebao doci! Vranjes na svakoj slici sam, osim kada ga je Priljepak nesto zajebavo na treningu. Igraci dijasporci se nisu uklopili bas najbolje, tj. mozda nisu prihvaceni jos 100%. Kada izlazi jedan igrac i ulazi drugi na teren nema zagrljaja, nema nicega... totalna hladnoca. Mozda je nemoguce da svi budu prijatelji, mozda nikad nece ni biti... ali me zanima koliko su pokusali da budu svi jedan veliki tim i porodica... svi za jednog i jedan za sve. Bas su i u zadnjoj utakmici djelovali posvadjano izmedju sebe.
Sto se tice igre, mljeli su Meksiko i Amerike, igrali napadacki protiv Argentine i skoro ih ponizili. Strasno su talentovani i dobri fudbaleri, kombinatorika nam je dobra i igraju mnogo lijep fudbal. Pape je napravio takvu strategiju za Nigeriju da su svi igraci morali popadati od umora nakon malo vremena.
-
VjecitiStudent
#2355 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
zg1911 wrote:pozdrav ljudi! ako smijem ja koju o utakmici. zagrepcanin s dalmatinskim backgroundom. isticem to samo kako me se ne bi dovodilo u kontekst sa hrvatima iz bih, kojih se ne odricem ali imam "realniji" stav.
problemi:
- lijevi bek?
-
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#2356 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
@lauferlaufer
Dobar post.
Dobar post.
- agent_zero
#2357 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Dobro si napisao sve lauferu, a pozdrav i za dalmatinskog zagrepčanina i njegovo društvo koje je navijalo za nas 
Uglavnom, temu treba zaključiti, jasno je da su dvije stvari presudile:
- katastrofalne sudijske greške koje su direktno kumovale konačnom rezultatu;
- katastrofalne greške komplet stručnog štaba od početka - dakle pripreme, pozivnice za mundijal, kompromisi, dozvoljavanje svega i svačega kao da je turistički izlet i promašen izbor taktike;
Pouke su izvučene, odgovorni moraju odgovarati i krenuti dalje.
Uglavnom, temu treba zaključiti, jasno je da su dvije stvari presudile:
- katastrofalne sudijske greške koje su direktno kumovale konačnom rezultatu;
- katastrofalne greške komplet stručnog štaba od početka - dakle pripreme, pozivnice za mundijal, kompromisi, dozvoljavanje svega i svačega kao da je turistički izlet i promašen izbor taktike;
Pouke su izvučene, odgovorni moraju odgovarati i krenuti dalje.
-
lauferlaufer
#2358 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
I da dodam - cestitam svima nama, cestitam igracima... ucinili su zivot nekoliko miliona ljudi ljepsim. Havere sa faksa (studiram vani) sam pozvao da gledamo kako ce "Bosna izdominirati Nigeriju", malo je bilo provokacija kasnije
ali sve u svemu hvala svima. Euro 2016 dolazi, Susic je u mnogim segmentima unaprijedio nasu igru (i konacno ne padamo psihicki nakon primljenog gola)... ali neke njegove karakteristike jednostavno ne odgovaraju jednom timu koji ide na to da osvoji Euro! 
- Romanista 101%
#2359 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
al znate sta je najgore u svemu ovome, poznavajuci nas mentalitet da se igra SP opet za nekih mjesec isto bi bilo ali fakat isto, znaci Hrasnica-Rostilji-Brazil i opet nazad nakon prve runde, nista mi neucimo iz svojih gresaka
p.s. pozdrav za ovog Dalmatinca, hvala na podrsci i sretno sjutra protiv Mehika
p.s. pozdrav za ovog Dalmatinca, hvala na podrsci i sretno sjutra protiv Mehika
- Antifriz+
-
KENJAC
#2361 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ja snimio.... u slucaju da zaspem ! Ma bolje bi bilo da sam prespavo !Troll_Happens wrote:Gdje ima snimak da se pogleda jos jednom?KENJAC wrote:Pogledajte snimku utakmice , sada , hladne glave ! Ej odigrali smo kurcevu utakmicu ! Pa mislim da je golman pretrco vise od odbrambenih igraca. Ponasanje je bilo plod umisljenosti zvijezda i tacka. Nikakva opravdanja u sudiji niti bilo cemu! Od ove reprezentacije prolaznu ocjenu zasluzuje Begovic i vise niko! Metastaza Balkanskog mentaliteta !!!
- Kinaski
#2362 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Jebo vas Mandzukalider wrote:Sramota u istu rečenicu stavljati Mandžukića i Edina bez obzira koliko je koji pretrčao. Mandžuka ide glavom gdje ovaj naš maneken neće ni pogledom.
-
KENJAC
#2363 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Covjek misli na sudjenje sudije MORENA na utakmici Italija Juzna Koreja koji je katastrofalno ostetio Italiju !!!burek_in_space wrote:Italija nije uzela SP 2002.BHF_Manijak wrote:Hoces reci da je vaznije sto je sudija zajeb'o nas gol, nego li sto su nam ljudi stvorili 3-4 odlicne sanse, a koje su plod Susiceve kitaste taktike?! Ma nikad.
A to da je bio faul nad Spahicem mozete nekom drugom pricati. Ono 1 od 10 sudija svira, JEDAN! Frajer je brzi, proletio je pored njega kontra stranom i tu se sva prica zavrsava. To sto nas dudku nije dobro zagradio covjeka i sto ga nije faulirao, ako vec mu fizicki ne moze parirati, to je nesto sasvim deseto.
I nemam namjeru se dalje raspravljati. Bilo je i bice sudijskih kardinalnih gresaka, ali ono sto ostaje je rezultat. Moze Chelsea qrcu svirati na sudiju Ovreba, ali Barca ode dalje. Mogu Nijemci isto tako kuakti do sutra, ali te '66-e Engleska uze titulu, Italijani na SP-u 2002. itd...
Ni sudijska kradja ne ponistava cinjenicu da smo zaista grozni bili, a ti im i dalje trazi opravdanja za manjak trke i borbe.
Trebao ti je Beusan skoro 24 sata kasnije, da ti ukazhe na ono shto je i slijepcu bilo jasno sinoc?Better Man wrote:Evo sad slušam Beusana na HRT 2 i fino čovjek objasni. Za poništeni gol kaže da je pomoćni, tj. linijski sudija pokazao na offside, odnosno digao zastavicu tek kad je Džeko zabio gol i to se fino vidi na snimku. Za situaciju kad je Nigerija povela, kaže da je bio Faul nad Spahićem i to u predjelu nogu i da je gol neregularan. Dakle poništen nam je čist gol i primili smo neregularan gol, ali to nije opravdanje za lošu igru i taktiku.
- MOSALJOZE
#2364 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ovo isto ko da čitam komentare za sarajevski derbi.
Pa jebo ga,kakav god da je naš je.
Pa jebo ga,kakav god da je naš je.
- Romanista 101%
#2365 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
prije 7 dana u ovo doba smo igrali protiv Argentine...nama je SP trajalo samo sedmicu dana, prekratko 
-
Mustang1
#2366 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ma hajd sto je trajalo toliko ali sto mi se ogadilo prvenstvo muka mi gledati druge utakmice .. Pocnem da gledam ali prebacim goni ih
- jalijas74
#2367 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
slazem sePicajzla wrote:@lauferlaufer
Dobar post.
-
lauferlaufer
#2368 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
I ja sam svaku svakcatu tekmu gledo do sad, poslije Nigerije ni jednu vise... niti mislim da cu. Ogadilo mi se.Mustang1 wrote:Ma hajd sto je trajalo toliko ali sto mi se ogadilo prvenstvo muka mi gledati druge utakmice .. Pocnem da gledam ali prebacim goni ih
Sta mi se jos ogadilo je bilo totalna ravnodusnost sudija spram pretjerano ociglednog simuliranja... kad mu je Besic jebo sve i kad je Begovic morao intervenisati shvatio sam koliku im je agoniju to priredilo...
Znaci sudija se smjeska Nigerijcu na tlu i kao hajde, simpatican si al et.. mozda da ustanes.
Last edited by lauferlaufer on 23/06/2014 00:51, edited 2 times in total.
- zg1911
#2369 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
tu ste trebali uzet barem bod. argentina je banana. skup imena, nikakva momcad. vezni red nemaju, obrana slaba. bili ste bolji do 2-0 i to se trebalo pobijedit, ili barem ne izgubit. al jebat ga, glup gol na startu, bljesak messija, neiskoristene sanse... i najgore, balkansko velicanje poraza. mozda niste ni svjesni koliko ste tad imali sansu uzet bod(ove).Romanista 101% wrote:prije 7 dana u ovo doba smo igrali protiv Argentine...nama je SP trajalo samo sedmicu dana, prekratko
argentina nece daleko nastavi li ovako.
- homega
#2370 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Zanima me sljedeće, mada pretpostavljam negativan odgovor:Better Man wrote:Evo sad slušam Beusana na HRT 2 i fino čovjek objasni. Za poništeni gol kaže da je pomoćni, tj. linijski sudija pokazao na offside, odnosno digao zastavicu tek kad je Džeko zabio gol i to se fino vidi na snimku. Za situaciju kad je Nigerija povela, kaže da je bio Faul nad Spahićem i to u predjelu nogu i da je gol neregularan. Dakle poništen nam je čist gol i primili smo neregularan gol, ali to nije opravdanje za lošu igru i taktiku.
Da li naš Savez može odmah uložiti žalbu ili prigovor FIFI na suđenje ove nigerijske utakmice, pa da odmah zasjeda nadležna komisija FIFA, ustanovi greške sudije i poništi gol Nigerije, odnosno proglasi našu pobjedu, ili čak i neriješen rezultat 0:0, i sve prije utakmica zadnjeg kola?
-
lauferlaufer
-
Mustang1
#2372 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
I jos nesto veoma bitno .. ZABRANITI ZENAMA GLEDANJE I KOMENTARISANJE UTAKMICA REPREZENTACIJE ! ! !
Gledam na tv.u neki prilog danas i kad je bio go iz ofsajda svi skocili i sad ostali se smirili muski govore ofsajd svi se smirili a neke dvije glupace skacu i dalje svi oko njih stoje a one skacu mada cuju ofsajd ali sta njima to znaci
Gledam na tv.u neki prilog danas i kad je bio go iz ofsajda svi skocili i sad ostali se smirili muski govore ofsajd svi se smirili a neke dvije glupace skacu i dalje svi oko njih stoje a one skacu mada cuju ofsajd ali sta njima to znaci
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2373 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Prijatelju prvo da ti se licno zahvalim sto si sa svojim prijateljima bio uz nase Zmajeve i u vecini stvari si u pravu jedino me malo zagolicala usporedba odlicnog Mandze sa Dzekom. Mandzo je za 4 godine u Njemackoj postigao 68 golova u dva kluba, Wolfsburgu i Bayernu a Dzeko isto za 4 godine u toj istoj Njemackoj 85 uz titulu prvaka sa do tada "nepoznatim" Wolsburgom i titulu najboljeg strijelca lige. Posto su njih dvojica isto godiste i ista pozicija mogle bi se povuci mnoge paralele izmedju njih pa je recimo jedna da je Mandzo za reprezentaciju postigao 15 golova a Dzeko 35. Nekako su obojica ozbiljnije karijere poceli u isto vrijeme 2007 godine Mario u Dinamu a Dzeko u Wolfsburgu i u tih 7 godina Mandzo je zabio 131 gol a Edin 151 ukljucujuci prvenstvene, kup i evropske utakmice. E sad jos samo da kazem da ni Mandzo ni Edin nisu trkaci nego klasicni centarfori. I jos nesto Mario je iz Wolfsburga presao u Bayern za 13 miliona EUR a Dzeko iz istog tima u MC za 24 miliona EUR. U zadnjoj sezoni Edin Dzeko je davao gol svake 124 minute a Mario svakih 127 a otprilike su odigrali isti broj minuta u toku sezone po 3300. Da i jos nesto Dzeko je bio drugi strijelac kvalifikacija za SP a Mario mislim 4. Znaci da upravo sve uporedbe izmedju njih jos uvijek govore da je Dzeko ispred i da je uvijek bio ispred.zg1911 wrote:pozdrav ljudi! ako smijem ja koju o utakmici. zagrepcanin s dalmatinskim backgroundom. isticem to samo kako me se ne bi dovodilo u kontekst sa hrvatima iz bih, kojih se ne odricem ali imam "realniji" stav.
problemi:
- lijevi bek?
-
- zg1911
#2374 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
pogledaj malo bolje pa ces vidit da ja nigdi nisam niti ulazio u dilemu tko je bolji, a kamoli tvrdio da je mandzo bolji. dapace, napisah da je dzeko odlican, ali da je mandzo radisniji.hrasno38 wrote:Prijatelju prvo da ti se licno zahvalim sto si sa svojim prijateljima bio uz nase Zmajeve i u vecini stvari si u pravu jedino me malo zagolicala usporedba odlicnog Mandze sa Dzekom. Mandzo je za 4 godine u Njemackoj postigao 68 golova u dva kluba, Wolfsburgu i Bayernu a Dzeko isto za 4 godine u toj istoj Njemackoj 85 uz titulu prvaka sa do tada "nepoznatim" Wolsburgom i titulu najboljeg strijelca lige. Posto su njih dvojica isto godiste i ista pozicija mogle bi se povuci mnoge paralele izmedju njih pa je recimo jedna da je Mandzo za reprezentaciju postigao 15 golova a Dzeko 35. Nekako su obojica ozbiljnije karijere poceli u isto vrijeme 2007 godine Mario u Dinamu a Dzeko u Wolfsburgu i u tih 7 godina Mandzo je zabio 131 gol a Edin 151 ukljucujuci prvenstvene, kup i evropske utakmice. E sad jos samo da kazem da ni Mandzo ni Edin nisu trkaci nego klasicni centarfori. I jos nesto Mario je iz Wolfsburga presao u Bayern za 13 miliona EUR a Dzeko iz istog tima u MC za 24 miliona EUR. U zadnjoj sezoni Edin Dzeko je davao gol svake 124 minute a Mario svakih 127 a otprilike su odigrali isti broj minuta u toku sezone po 3300. Da i jos nesto Dzeko je bio drugi strijelac kvalifikacija za SP a Mario mislim 4. Znaci da upravo sve uporedbe izmedju njih jos uvijek govore da je Dzeko ispred i da je uvijek bio ispred.zg1911 wrote:pozdrav ljudi! ako smijem ja koju o utakmici. zagrepcanin s dalmatinskim backgroundom. isticem to samo kako me se ne bi dovodilo u kontekst sa hrvatima iz bih, kojih se ne odricem ali imam "realniji" stav.
problemi:
- lijevi bek?
-
sto se tice koji je bolji... mah nebitno. i jedan i drugi su klasni igraci. edin je tehnicki bolji, mandzo to nadoknadjuje trkom i borbom. to su nijanse. stvar osobne preferencije. kao i navijacke perspektive, jasno... ja sam npr uvijek spermao po olicu i izbornicima koji su ga zvali, pa me ovaj manijak zadnjih par godina tako demantirao da sam morao govno pojest i priznat da sam bio u krivu.
a olic je skolski primjer tehnicki nedoraslog igraca.
- rage_guy
#2375 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Pa covjek je samo govorio o Dzekinom trcanju sinoc. Sto mu izlista Dzekinu citavu karijeru hahaha