Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
CPT

#2351 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

zposao wrote:Pa koliko bijelaca ima sirotinje po zapadu, po čemu su to oni privilegovani?
sa bojom koze (u najgorem slucaju)
Last edited by CPT on 29/04/2019 21:31, edited 1 time in total.
seln

#2352 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Ovdje svi pisu o desnicarima i imigrantima, ali zapravo najvise govore o sebi.
insomnia78

#2353 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

CPT wrote:
insomnia78 wrote:
CPT wrote: jasta ce... pogotovo kad vidi kad ce "zanatom" do smrti zivjeti kod roditelja
Slikacu ti sutra ako se sjetim vozni park mojih zanatlija
Ne koristi neke iznimke kao pravilo... Dobro znas koliko je nekretnina u EU i koliko zaradi vecina "zanatlija". Kad je sve tako lako i jednostavno cudno da nemamo neka fantasticno bogate dijaspore?!
Da dobro znam koliko je nekretnina. Otplacujem jednu
Kakve to ima veze sa fantasticnim bogacenjem. Vecina mladih francuza se odsele od roditelja bez obzira na poslove koje rade. I naravno da ima pun kurac zanatlija. Zanat je zlatan. Svugdje
Naravno uvijek imas opciju i da ides na fakultet
zposao

#2354 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by zposao »

Ommadawn wrote:Je, Insomnia, ali ti si i u Bosni radio prije nego si došao u Fr.
I tvoj otac i tvoja mati su radili - jer druge opcije nije bilo. Ti si naučio to od malena.
Šta će Ahmo čiji su roditelji radili na nekoj plantaži ili irgetili na nekoj pijacu u Alžiru ili Maroku za malu lovu a kurcom ih udarao po glavi ko je stigao?
Ono se dočepalo Francuske, vidjeli da mogu i da leže za malu paru ali veću nego u njihovim državama i to je to. Ako se samo jednom našao na udaru nekog rasiste - taj će kriviti cijeli sistem i gledati kako da ga izmuze.
I rodi se mali Ahmo.
Od koga će Ahmo naučiti?

Opet bezvezan alibi.
Prva stvar vecina tih što prave probleme su rođeni na zapadu. Druga stvar, zašto bi bilo opravdanje to što je vidio da može ležat i primat socijalu? Pa to moze svako!? Sad to ko normalan stav?

I to da su ga kurcem na plantaži mlatili po čelu, pa po čemu se razlikuju naši ovdje radnici koje jebe kako god ko stigne?
Jel to bolje danas u Bimgu radit za 500 KM od jutra do mraka?
Ne jebe te niko psihički, jel to hoćeš reć?
Kakav zakon to ovdje u nas štiti normalnog čovjeka?

Pa uvijek je normalan radišan i pošten čovjek bio donji. Vazda su kriminalci i lezihljebovići bolje prolazili (na kratke staze).
animals

#2355 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Zgubidanu i lijencini je uvijek drugi kriv..
CPT

#2356 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

[quote="insomnia78"]Koristis jednog zanatliju kao dokaz a zaboravljas hiljade njih sa metlom... A vecina tih "zanatlija" zavrsi sa metlo ili za kasom u diskontu. Zbog toga je dobar dio dijaspore u rentanom stanu i sa autom na leasing. Jelte... Naravno da iznimke postoje ali bilo bi glupo genelizrati na citavu populaciju. Vecina mladih Francuza se odseli jer babo moze dobaciti koji stotinjak hiljada EUR za stancic (ili dio stancica) dok ovi drugi ne mogu dobiti ni kredit.

Lako je tudjim qurcem gloginje mlatiti.
jeza u ledja

#2357 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote: S malom razlikom sto ce npr Ahmo ako mu je mrsko ga jati skole poslije osnovne upisati zanat i haman pa odmah krenuti raditi
Mozemo mi ovako do sutra.

Moja prvobitna poenta se vise odnosila na ulogu drzave u svoj ovoj prici, ne na ulogu pojedinca. Problem postoji i on se mora rjesavati, sve i da se sutra hermeticki zatvore granice. Covjek se ne rodi kao kriminalac, kao olos. Drzava treba da uradi sve sto je u njenoj moci da smanji negativne uticaje sredine, i poveca pozitivne. Jedan od glavnih problema je postojanje geta i urbana segregacija koja postoji i postojace. Kad god se htjelo nesto po tom pitanju raditi, niko nije htio te ljude u svojim naseljima i predgradjima. Znaci natrpaj svu bijedu u geto i onda vici da nista ne valja. Ha ja.
CPT

#2358 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

zposao wrote:
Ommadawn wrote:Je, Insomnia, ali ti si i u Bosni radio prije nego si došao u Fr.
I tvoj otac i tvoja mati su radili - jer druge opcije nije bilo. Ti si naučio to od malena.
Šta će Ahmo čiji su roditelji radili na nekoj plantaži ili irgetili na nekoj pijacu u Alžiru ili Maroku za malu lovu a kurcom ih udarao po glavi ko je stigao?
Ono se dočepalo Francuske, vidjeli da mogu i da leže za malu paru ali veću nego u njihovim državama i to je to. Ako se samo jednom našao na udaru nekog rasiste - taj će kriviti cijeli sistem i gledati kako da ga izmuze.
I rodi se mali Ahmo.
Od koga će Ahmo naučiti?

Opet bezvezan alibi.
Prva stvar vecina tih što prave probleme su rođeni na zapadu. Druga stvar, zašto bi bilo opravdanje to što je vidio da može ležat i primat socijalu? Pa to moze svako!? Sad to ko normalan stav?

I to da su ga kurcem na plantaži mlatili po čelu, pa po čemu se razlikuju naši ovdje radnici koje jebe kako god ko stigne?
Jel to bolje danas u Bimgu radit za 500 KM od jutra do mraka?
Ne jebe te niko psihički, jel to hoćeš reć?
Kakav zakon to ovdje u nas štiti normalnog čovjeka?

Pa uvijek je normalan radišan i pošten čovjek bio donji. Vazda su kriminalci i lezihljebovići bolje prolazili (na kratke staze).
Vecina ljudi na Zapadu je rodjena na Zapadu. Jelte, migratni su "manjina" u svakom slucaju. Najpoznatiji kriminalci (bar nasi) nisu rodjeni na Zapadu. To govori sta o tvojoj teoriji? Nigdje se ne moze zivjeti o "lezanja i primanja socijale", pogotovo normalno. Jos nisam sreo osobu da masta o takvom zivotu.
insomnia78

#2359 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Kojim bolan tudjim. Pa evo mene. I ja sam zanatlija. Kupio kucu, placam kredit. Naravno da su u boljoj situaciji. Ja doso sa preko trideset, kolega moji godina vec dvadeset godina radi ubistoj firmi
Ja ti kazem. Nema npr varioca koji hoce i koji zna da je nezaposlen. Nema mehanicara, elektricara...
insomnia78

#2360 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
insomnia78 wrote: S malom razlikom sto ce npr Ahmo ako mu je mrsko ga jati skole poslije osnovne upisati zanat i haman pa odmah krenuti raditi

Moja prvobitna poenta se vise odnosila na ulogu drzave u svoj ovoj prici, ne na ulogu pojedinca. Problem postoji i on se mora rjesavati, sve i da se sutra hermeticki zatvore granice. Covjek se ne rodi kao kriminalac, kao olos. Drzava treba da uradi sve sto je u njenoj moci da smanji negativne uticaje sredine, i poveca pozitivne. Jedan od glavnih problema je postojanje geta i urbana segregacija koja postoji i postojace. Kad god se htjelo nesto po tom pitanju raditi, niko nije htio te ljude u svojim naseljima i predgradjima. Znaci natrpaj svu bijedu u geto i onda vici da nista ne valja. Ha ja.
Drzava radi. Nismo li mi zivi dokaz tome?
CPT

#2361 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Kojim bolan tudjim. Pa evo mene. I ja sam zanatlija. Kupio kucu, placam kredit. Naravno da su u boljoj situaciji. Ja doso sa preko trideset, kolega moji godina vec dvadeset godina radi ubistoj firmi
Ja ti kazem. Nema npr varioca koji hoce i koji zna da je nezaposlen. Nema mehanicara, elektricara...
Ne koristi pojedinice, pogotov sebe kao dokaz za nesto. I Frankfurt jedva ceka Bosnju mehanicara, jelte. Zanatliju. Ili ce naci neki milionce (a ko ga nema) za svoj posao ili ce raditi kao rob za druge. U najboljem slucaju za prosjecnu platu. I to ne govorim za jednog od 10000000 zanatlija na vrhu BMWa. Jelte...
CPT

#2362 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

[quote="insomnia78"]Ne koristi pojedinice, pogotov sebe kao dokaz za nesto. I Frankfurt jedva ceka Bosnju mehanicara, jelte. Zanatliju. Ili ce naci neki milionce (a ko ga nema) za svoj posao ili ce raditi kao rob za druge. U najboljem slucaju za prosjecnu platu. I to ne govorim za jednog od 10000000 zanatlija na vrhu BMWa. Jelte...

Imas na netu price nasih zanatlija koji odu raditi na Zapadu kao varioci i mehanicari... Pa se brzo vrate :wink: Ko nema novac, rodbinu ili vezu nahebao je.
insomnia78

#2363 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

CPT wrote:
insomnia78 wrote:Kojim bolan tudjim. Pa evo mene. I ja sam zanatlija. Kupio kucu, placam kredit. Naravno da su u boljoj situaciji. Ja doso sa preko trideset, kolega moji godina vec dvadeset godina radi ubistoj firmi
Ne koristi pojedinice, pogotov sebe kao dokaz za nesto. I Frankfurt jedva ceka Bosnju mehanicara, jelte. Zanatliju. Ili ce naci neki milionce (a ko ga nema) za svoj posao ili ce raditi kao rob za druge. U najboljem slucaju za prosjecnu platu. I to ne govorim za jednog od 10000000 zanatlija na vrhu BMWa. Jelte...
:lol:
Pa kolko ulozis toliko ti se vrati. Ti uci, skoluj se jebace se nekom kake si boje. Prvi pedijatar u bolnici, na neonatologiji kod djeteta bio crn ko cumur. Ni Fr ne zna kako treba
insomnia78

#2364 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

CPT wrote:
insomnia78 wrote:Ne koristi pojedinice, pogotov sebe kao dokaz za nesto. I Frankfurt jedva ceka Bosnju mehanicara, jelte. Zanatliju. Ili ce naci neki milionce (a ko ga nema) za svoj posao ili ce raditi kao rob za druge. U najboljem slucaju za prosjecnu platu. I to ne govorim za jednog od 10000000 zanatlija na vrhu BMWa. Jelte...

Imas na netu price nasih zanatlija koji odu raditi na Zapadu kao varioci i mehanicari... Pa se brzo vrate :wink: Ko nema novac, rodbinu ili vezu nahebao je.
Dobro. Znaci da zanemarim svoj zivot i da potrazim na netu.
zposao

#2365 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by zposao »

CPT wrote:
zposao wrote:Pa koliko bijelaca ima sirotinje po zapadu, po čemu su to oni privilegovani?
Šta, pomaže nekom Françoisu to što je bijel, lakše će nać kartonsku kutiju kad bude spavo pod mostom?

Koje boje kože si ti? Jel ti to otvaralo vrata bez truda? Jesi trebo ići u školu i radit poslove ili su ti tepali čim su vidjeli tvoju svijetlu put?

Kakve su to rasističke priče? Koje boje kože su azijati? Jesu li i oni "white man"? Pale li i ruše kinezi?

Po čemu je to imao privilegiju neki Xiuan koji je sastavljao moje i tvoje telefone za 5 dolara na dan u Foxconnu? Još im razapeli mreže na prozore da se ne ubijaju.
Kakve to privilegije imaju kinezi koji rade u opasnim uvjetima da bi proizvodili visokovrijednu robu?
I pale li oni? Ruše?

Jesi li gledao ikad statistike koje etničke/rasne skupine su najmarljivije? Azijati su po svim parametrima najuspješniji, jer se trude. Niko ih sigurno ne dočekuje širom raširenih ruku.
Dođu, žive, rade najniže poslove, usput uče, pa opet rade neke bezvezne poslove i tako se probijaju.

I sad bolju startnu poziciju ima neki Xijuan iz neke Špičkobine u Kini od Ahme iz pariškog predgrađa koji je zaštićen svim konvencijama o ljudskim pravima.

P.S. jel to bolje nešto živio crni Ahmo dole u nekom Džibutiju nego u Parizu?
jeza u ledja

#2366 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:

Drzava radi. Nismo li mi zivi dokaz tome?
Drzava radi, ali ne radi dovoljno. Ta geta su zivi dokaz tome.

I usput, kazes ti nisi imao problem zbog prezimena. Pa de mi reci, da si TI taj koji gleda neciji rezime, kako bi TI reagovao da vidis nekog Ahmu na njemu?
CPT

#2367 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

insomnia78 wrote:
CPT wrote:
:lol:
Pa kolko ulozis toliko ti se vrati. Ti uci, skoluj se jebace se nekom kake si boje. Prvi pedijatar u bolnici, na neonatologiji kod djeteta bio crn ko cumur. Ni Fr ne zna kako treba
Jasta... Eto na Zapadu ili BIH nema skolovanih na Biro-u. Ne ulazu u sebe i ta prica. I Obami (recimo) niko ne zapinje za boju iako se je ucio malo vise od Trumpa al eto. Prvi pedijatar je bio crn jer bijeli domacini nece da rade u javnim bolnicama. Sad javne bolnice pune kadrom iz istocne Evrope.
insomnia78

#2368 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Koji Obama? Onaj sto je bio predsjednik?
CPT

#2369 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

zposao wrote:
CPT wrote:
Šta, pomaže nekom Françoisu to što je bijel, lakše će nać kartonsku kutiju kad bude spavo pod mostom?

Koje boje kože si ti? Jel ti to otvaralo vrata bez truda? Jesi trebo ići u školu i radit poslove ili su ti tepali čim su vidjeli tvoju svijetlu put?

Kakve su to rasističke priče? Koje boje kože su azijati? Jesu li i oni "white man"? Pale li i ruše kinezi?

Po čemu je to imao privilegiju neki Xiuan koji je sastavljao moje i tvoje telefone za 5 dolara na dan u Foxconnu? Još im razapeli mreže na prozore da se ne ubijaju.
Kakve to privilegije imaju kinezi koji rade u opasnim uvjetima da bi proizvodili visokovrijednu robu?
I pale li oni? Ruše?

Jesi li gledao ikad statistike koje etničke/rasne skupine su najmarljivije? Azijati su po svim parametrima najuspješniji, jer se trude. Niko ih sigurno ne dočekuje širom raširenih ruku.
Dođu, žive, rade najniže poslove, usput uče, pa opet rade neke bezvezne poslove i tako se probijaju.

I sad bolju startnu poziciju ima neki Xijuan iz neke Špičkobine u Kini od Ahme iz pariškog predgrađa koji je zaštićen svim konvencijama o ljudskim pravima.

P.S. jel to bolje nešto živio crni Ahmo dole u nekom Džibutiju nego u Parizu?
Pomaze ti jer ti nece neko zalupiti vrata vec zbog boje koze. Boja koze jeste prednost. Isto vazi za ime&prezime.
CPT

#2370 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Koji Obama? Onaj sto je bio predsjednik?
Da, taj. Koji je pun k. pametniji u Trumpa ali je zbog svoje boje koze mora citavu vladavinu trpjeti rasisticke napade. Znaci cak i i skolovani predsjednik SAD nije imun. A neki crnac u francuskom getu jeste... Jasta.
zposao

#2371 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by zposao »

Ja sam ti reko... Ti si po ovim umnicima "white man" kolonizator koji je stoljećima živio na grbači nekog crnog Ahme iz Kambodže. I zato on ruši i pali dok vozi porsche a ti ne rušiš dok voziš Renault Scenica... :lol:

Šta sve ovde neće čut čovjek... Čuj privilegovaniji neko iz Čevljanovića od lika koji se rodio nanpola sata metroom od centra Pariza...
I još kaže, pa tvoji su roditelji naučili radit a njegovi nisu :pisnuo: :pisnuo: pa stvarno ubitacan argument
CPT

#2372 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

zposao wrote:

Ja sam ti reko... Ti si po ovim umnicima "white man" kolonizator koji je stoljećima živio na grbači nekog crnog Ahme iz Kambodže. I zato on ruši i pali dok vozi porsche a ti ne rušiš dok voziš Renault Scenica... :lol:

Šta sve ovde neće čut čovjek... Čuj privilegovaniji neko iz Čevljanovića od lika koji se rodio nanpola sata metroom od centra Pariza...
I još kaže, pa tvoji su roditelji naučili radit a njegovi nisu :pisnuo: :pisnuo: pa stvarno ubitacan argument
zposao

#2373 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by zposao »

CPT wrote: Pomaze ti jer ti nece neko zalupiti vrata vec zbog boje koze. Boja koze jeste prednost. Isto vazi za ime&prezime.

Pomaže li mi boja kože u BiH kad se hoću zaposliti? Dođem ja kuc-kuc na vrata Elektroprivrede i oni kažu, haj uđi tebe smo čekali bijeli skvo :lol:
Baš smo privilegovani ne pitaj :lol:

Ko će me to dočekati otvorenih vrata? Još malo majka i ćaća će mi počet ključat vrata a ne neko drugi :pisnuo:

I ne spominješ što sam te pitao po čemu su to "žuti" Azijati privilegovani? I u odnosu na koga?
Ommadawn

#2374 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

Naravno da nema.
Ja učim varenju dvojicu Arapa (jedan od njih nikada nije išao u školu), a tokarenju i glodanju dvojicu Afganistanaca.
Afganistanac rastura u glodanju a danas se učio tokarenju.
Tehničke crteže odlično čita. Nije u školu išao. Došao bez roditelja ovamo, u svojoj zemlji zarađivao od četvrte godine perući autodijelove u nafti.
Drugi Afganistanac je psihopata. Tek nakon što mu je tokarski stroj umalo polomio ruku zbog arogantnosti i nepažnje - tad je počeo da sluša šta mu se govori.

Iračanin kaže da je prije vario - no kad sam mu pokazao kako var treba da izgleda, skontao je da treba da se nauči.

Svima sam im prvo pokazao koliko se može zaraditi kao varioc, tokar, mašinbravar, CNC-operater.
I da ga ni policija neće ganjati, niti će ga neko iz rivalne bande upucati.
Izbor je tu.
CPT

#2375 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

zposao wrote:
CPT wrote: Pomaze ti jer ti nece neko zalupiti vrata vec zbog boje koze. Boja koze jeste prednost. Isto vazi za ime&prezime.

Pomaže li mi boja kože u BiH kad se hoću zaposliti? Dođem ja kuc-kuc na vrata Elektroprivrede i oni kažu, haj uđi tebe smo čekali bijeli skvo :lol:
Baš smo privilegovani ne pitaj :lol:

Ko će me to dočekati otvorenih vrata? Još malo majka i ćaća će mi počet ključat vrata a ne neko drugi :pisnuo:

I ne spominješ što sam te pitao po čemu su to "žuti" Azijati privilegovani? I u odnosu na koga?
Pomaze... A to ces skontati kad pored tebe bude stajao Mbogo iz Gane. Gdje tacno sam napisao da su "zuti" privilegovani?
Post Reply