ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2351 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by KatarinaKosaca »

plain vanilla wrote:Nek se bori za prava ko ih je imao, meni je potpuno svejedno. Na bolovanje ne mogu, jer me nema ko mijenjati, godisnjeg svake godine imam 5 radnih dana :mrgreen: a i to crknem radeci kad se vratim

Ne mogu ni gazdu da krivim, sjedili smo i racunali, da zaposlimo jos jedno moze samo ako nama smanji plate.

A ovi kolektivni ugovori..slusala sam prosle godine kako prosvjetari pizde zbog regresa, jer zaboga, to im je zagarantovano kolektivnim ugovorom. Ja moram zaraditi njima regres, nema veze sto ja i ne znam sta je regres, i ono meni nesto kuka. Ma mrsh
:thumbup:
mirza_15

#2352 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mirza_15 »

KatarinaKosaca wrote:
mirza_15 wrote:A i ti se Katarina danas naradila. Zar moze kod privatnika citav dan na forumu :mrgreen:
Nemam gazdu. Sama radim privatno. Izgubila sam projekat vrijedan 40 hiljada prije mjesec. 12 i 13 imam aplikaciju za novi. Kad ima posla, ima, kad konkurencija uzme, pošteno je uzela, nije preko štele... Nemam ni uposlenih. Nekad ima puno i love i posla, nekad je tanko... takvo je tržište, takav je privatni sektor.
Ako je zaista tako onda postujem i izvinjavam se na neumjesnoj opasci :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2353 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by plain vanilla »

Trebaju protesti, ali protiv uhljebljenih.

Da se prvo pretrese kako su uopce zavrsili skolu, pa kako su zaposleni.

Pa im smanjiti plate, tople obroke, ukinuti regrese. E onda da pricamo o pravima radnika
mg

#2354 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mg »

mirza_15 wrote:To vijece zaposlenika po novom zakonu imaju samo firme sa vise od 30 uposlenih. Tome dodaj sta smiju kod privatnika i ovi gdje ih ima vise od 30 i sve ce ti se samo kazati. Gazda nije uredu, pao covjek sa skele sinoc u 12 nakon 15 sati neprekidnog rada. Kaze gazda, sta si rekao mali? Nista gazda, nista. Potpisujem otkaz.
Sinoc je vazio stari zakon? Al se taj zakon na realni sektor svakako ne odnosi. Samo na parazite.

Trebalo mu je ima biti Zakon o parazitima i njihovim pra ima.

Ovaj koji se na realni sektor odnosi je Zakon o robovima, i u praksi se primjenjuje 20 godina. Nije objavljen u Sluzbenim novinama, al se ipak primjenjuje.
Maystor

#2355 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Maystor »

I ponovo je presudni glas obezbijedio Esso Radeljas :lol

Urugvajac je sigurno zadovoljan ;)
KatarinaKosaca

#2356 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by KatarinaKosaca »

pici wrote:upravo tako zato use i u svoje kljuse i mani se tema koje te se netiĆu...plaĆaš li porez :mrgreen:
Jok, ne plaćam, ja i Al Capone smo uspjeli zajebati državu i ne plaćati porez. Bolje je tebi u se i u moje poreze, nego što prozivaš ljude koji pošteno rade.
mg

#2357 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mg »

plain vanilla wrote:Trebaju protesti, ali protiv uhljebljenih.

Pa im smanjiti plate, tople obroke, ukinuti regrese. E onda da pricamo o pravima radnika

Zavrsavaju sad pravni fakultet u kiseljaku, za dvije godine. I onda samo donesu diplomu i 400 na platu.

Parazitska posla.

Pod ovim zavrsavaju, mislim plate. A jedan od najvecih vlasnika ubiverziteta je bivsi direktor grasa.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2358 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
pici wrote:upravo tako zato use i u svoje kljuse i mani se tema koje te se netiĆu...plaĆaš li porez :mrgreen:
Jok, ne plaćam, ja i Al Capone smo uspjeli zajebati državu i ne plaćati porez. Bolje je tebi u se i u moje poreze, nego što prozivaš ljude koji pošteno rade.

naravno... porez plati porez :mrgreen:

plain vanilla

#2359 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by plain vanilla »

mg wrote:
plain vanilla wrote:Trebaju protesti, ali protiv uhljebljenih.

Zavrsavaju sad pravni fakultet u kiseljaku, za dvije godine. I onda samo donesu diplomu i 400 na platu.

Parazitska posla.

Pod ovim zavrsavaju, mislim plate. A jedan od najvecih vlasnika ubiverziteta je bivsi direktor grasa.
A ja mogu donijeti doktorat, meni plata ista. I sad nesto da se brinem. Jasta cu. Treba njih sve na minimalac, ni ne rade za vise.
mg

#2360 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mg »

KatarinaKosaca wrote:
Sta se raspravljas i objasnjavas? Nisi nikom duzna podnosit racune. Imas pravo na svoje misljenje. Ja bi ignorisao na tvom mjestu.
KatarinaKosaca

#2361 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by KatarinaKosaca »

mirza_15 wrote:Ako je zaista tako onda postujem i izvinjavam se na neumjesnoj opasci :mrgreen:
Radila sam u 3 privatne firme prije. Ovako kako piše @plain Vanilla otprilike. Kad sam dobila dijete, nisam više mogla 24h stalno misliti na posao (bila sam menadžer) i odgovornost za sve. Jedna je bila vani (Real Madrid) dvije u BIH, uspješne. Nisam mogla forumati, naravno :D Imala sam odličnu plaću, ali sam i ginula, nisam znala šta je reći mušteriji NE ili biti namrgođen. Nisam znala šta je fiksna plaća, i svoje sam ljude procentualno nagrađivala ili "kažnjavala" procentom od plaće. Takav je bio ugovor i sa njima. Nezamislivo mi je da n etko radi bez sankcije za grešku, zaista nezamislivo i još dda je tako drzak da kaže "Nije do mene", primjer općine i njihovi namještenici.
pici

#2362 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

jel usvojen onaj zakon o porjeklu imovine il se gazdama i zeljenim požurilo da utaje poreze i firme su certifikatima :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2363 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by JoseMujica »

Maystor wrote:I ponovo je presudni glas obezbijedio Esso Radeljas :lol

Urugvajac je sigurno zadovoljan ;)
:D Allah ga nagrdio, našu Božiju ruku

Sindikat odustao od sutrašnjih protesta
ja sindikata i qorca :roll: ja opozicije i qorchine :-)

:izet:

i sad samo ostaje da ponovim proročanske riječi druga HM-a Samo SDA na svim nivoima u feudokapitalizmu je snaga
zateznistub

#2364 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by zateznistub »

balkan x man wrote: Imas li pametnije pitanje
Eno sindikat ti grohno skroz
Kobajagi odustali od sutrasnjih protesta
A znaju da ne doslo ni 1000 parazita pa da se ne brukaju totalno
Eno Novalić ti kakio, idi ga plakni! :-)
Last edited by zateznistub on 30/07/2015 20:06, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#2365 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by L u c i f e r »

"Vidjeli smo to na primjeru Grčke. Širiti takav populizam u BiH znači zalagati se za status quo koji će nas - u tom su se svi složili - dovesti do finansijskog kolapsa. Umjesto toga mi biramo ono što je u interesu države BiH pa makar došli na udar tih populista.", dodao je Kojović.
mirza_15

#2366 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mirza_15 »

mg wrote:
Sinoc je vazio stari zakon? Al se taj zakon na realni sektor svakako ne odnosi. Samo na parazite.

Trebalo mu je ima biti Zakon o parazitima i njihovim pra ima.

Ovaj koji se na realni sektor odnosi je Zakon o robovima, i u praksi se primjenjuje 20 godina. Nije objavljen u Sluzbenim novinama, al se ipak primjenjuje.
Tacno. To sam napisao i ranije. Zakon za ove uposlene kod privatnika uopste nije vazio, ali neke stvari su ipak radili tesko. Konkretno, ovo sa bolovanjem nisu mogli kako ce sada moci. Sada to mogu "po zakonu"

Kazem ja da Cengic i udruzenje poslodavaca (privatnici) nisu dzaba do grla u ovome i ne podrzavaju zakon bez razloga.
pici

#2367 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
mirza_15 wrote:Ako je zaista tako onda postujem i izvinjavam se na neumjesnoj opasci :mrgreen:
Radila sam u 3 privatne firme prije. Ovako kako piše @plain Vanilla otprilike. Kad sam dobila dijete, nisam više mogla 24h stalno misliti na posao (bila sam menadžer) i odgovornost za sve. Jedna je bila vani (Real Madrid) dvije u BIH, uspješne. Nisam mogla forumati, naravno :D Imala sam odličnu plaću, ali sam i ginula, nisam znala šta je reći mušteriji NE ili biti namrgođen. Nisam znala šta je fiksna plaća, i svoje sam ljude procentualno nagrađivala ili "kažnjavala" procentom od plaće. Takav je bio ugovor i sa njima. Nezamislivo mi je da n etko radi bez sankcije za grešku, zaista nezamislivo i još dda je tako drzak da kaže "Nije do mene", primjer općine i njihovi namještenici.

znaĆi nije se poštovao ni prošli a sada bi se poštovao ovi zakon... de pojasni jel bilo doprinosa il si ono odoka prijavljivala na pola radnog vremena :mrgreen:
Kikibombona

#2368 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Kikibombona »

KatarinaKosaca wrote:
plain vanilla wrote:Nek se bori za prava ko ih je imao, meni je potpuno svejedno. Na bolovanje ne mogu, jer me nema ko mijenjati, godisnjeg svake godine imam 5 radnih dana :mrgreen: a i to crknem radeci kad se vratim

Ne mogu ni gazdu da krivim, sjedili smo i racunali, da zaposlimo jos jedno moze samo ako nama smanji plate.

A ovi kolektivni ugovori..slusala sam prosle godine kako prosvjetari pizde zbog regresa, jer zaboga, to im je zagarantovano kolektivnim ugovorom. Ja moram zaraditi njima regres, nema veze sto ja i ne znam sta je regres, i ono meni nesto kuka. Ma mrsh
:thumbup:
Ovi uhljupi iz SDA vas fakat ubjedili da ce budzetlije najebati ovim zakonom? :razz:

Pa Novalic je rekao da otpustanja budzetlija nece biti. :mrgreen:

Sve u svemu, da ti se zivot zgadi. Onaj konj, predsjednik sindikata, fuj kako odvratna pojava. Nabijem na kurac i poziciju i opoziciju. Zao mi onih rudara, sto idu u jamu danas, a ne znaju hoce li sutra... Zalosna pozicija tih ljudi a svaka marka krvavo zaradjena...
KatarinaKosaca

#2369 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by KatarinaKosaca »

mg wrote:Sta se raspravljas i objasnjavas? Nisi nikom duzna podnosit racune. Imas pravo na svoje misljenje. Ja bi ignorisao na tvom mjestu.
U pravu si. Ali mi nikako ne ide u glavu taj budžetski bezobrazluk. iMaš 50KM u novčaniku i znaš odakle ti. Imaš plaću i znaš da je od mušterije, da je od klijenta, da je od kupca, oni kao da im pare sa neba padaju, a ne od poreskih obveznika... Čuj, pita mene ono, plaćam li poreze, pa
Al Capone nije uspio da ih ne plati, a kamoli ja. A rado bi preskočila samo da njemu i takvima ne ide plaća i regres i 13 plaća (mmislim da i to uhljebi(uhljupi) imaju.
Opetja033

#2370 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Opetja033 »

Cuj nista od demonstracija sutra jer su se danas umorili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakva parodija, pa sami sebe ismijavaju :lol:
plain vanilla

#2371 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by plain vanilla »

KatarinaKosaca wrote:
prije par mjeseci odem kod ljekara nakon dugo vremena. Doktorica mi daje brdo nekih nalaza, i pita gdje sam prije. Kazem joj da ne mogu zbog posla hodati danima i ganjati nalaze. A ona kao iz topa-nije problem, otvorit cemo bolovanje. Hvala njoj, ali nema ona dodira sa stvarnim zivotom, ne zna da moras raditi za troje ako mislis da opstanete i ti firma, a sve zbog silnih nameta.

Takodjer, nedavno mi prijatelj, uhljebljeni pravnik, kaze da je kaznjivo sto radnici iz moje firme ne koriste cijeli godisnji :-) Pitam ga ja, a ko da nas mijenja? Kaze zaposlite nekoga. A kako da ga platimo? E to ne zna. Njih samo zanimaju prava, nikakva obaveze, nemaju pojma koliki su doprinosi na plate, da se sve mora odmah uplatiti, da ti svako malo inspekcija puse u vrat i da jedva ceka da te zavije u crno.
pici

#2372 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
mg wrote:Sta se raspravljas i objasnjavas? Nisi nikom duzna podnosit racune. Imas pravo na svoje misljenje. Ja bi ignorisao na tvom mjestu.
U pravu si. Ali mi nikako ne ide u glavu taj budžetski bezobrazluk. iMaš 50KM u novčaniku i znaš odakle ti. Imaš plaću i znaš da je od mušterije, da je od klijenta, da je od kupca, oni kao da im pare sa neba padaju, a ne od poreskih obveznika... Čuj, pita mene ono, plaćam li poreze, pa
Al Capone nije uspio da ih ne plati, a kamoli ja. A rado bi preskočila samo da njemu i takvima ne ide plaća i regres i 13 plaća (mmislim da i to uhljebi(uhljupi) imaju.

ja brez tvojiH doprinosa i poreza nemam pojma šHaću... mjesto laške predjem na nikšičko pivo :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#2373 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by O'zone »

Nakon opozicje i sindikat zabi nož u leđa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sindikat ... /150730107

Kako su ljudi namazani :lol: :lol: :lol: :lol:
mayab

#2374 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mayab »

Image
AntiKrist

#2375 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by AntiKrist »

Ljudi moji sto je danas bio lijep i suncan dan :D

Aparata,aparata,jeftino aparata,uvoz iz EU,made in Greece :lol:
Locked