Islam - pitanja i odgovori

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
RNG_25

#2351 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by RNG_25 »

Jel' se može "našivati" sa obrocima svaka... 4 sata (osim noću naravno)? Ili da sačekam novembar...
Diwan

#2352 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Diwan »

RNG_25 wrote:Jel' se može "našivati" sa obrocima svaka... 4 sata (osim noću naravno)? Ili da sačekam novembar...
i ovo da čujem, svašta ima kod 'bošnjaka';

inače kako ide svemirska priča i tumačenje ajeta ...
RNG_25

#2353 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by RNG_25 »

Svemirska priča? Mislim da smo nju zaključili...
Deda Kurcoje

#2354 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Deda Kurcoje »

Leo_alfa wrote: Nikakav problem :lol:
Nego zna li iko zbog cega upravo 72 djevice?
Ima i bolje:

Orthodox Muslim theologians such as al-Ghazali (died 1111 CE) and al-Ash'ari (died 935 CE) have all discussed the sensual pleasures found in Paradise, relating hadith that describe Paradise as a slave market where there will be "no buy and sale, but... If any man will wish to have sexual intercourse with a woman, he will do at once."

It is quoted by Ibn Kathir, in his Qur'anic Commentary, the Tafsir ibn Kathir, and they are graphically described by Qur'anic commentator and polymath, al-Suyuti (died 1505), who, echoing a hasan hadith from Ibn Majah, wrote that the perpetual virgins will all "have appetizing vaginas", and that the "penis of the Elected never softens. The erection is eternal".

izvor: http://wikiislam.net/wiki/72_Virgins

Permanentna erekcija, permanentni seks. Totalne zagoretine Arapi, ali totalne. Ko bi guzio non stop, a da je dobar u glavi? Ne biti dobar u glavi, moze povlaciti za sobom izvjesna prividjenja, halucinacije...onda to zavrsi napisano u kojekakvim knjigama i desi se masakr u Tunisu. I zamisli raj i tipove koji se setaju vjecno i beskonacno okolo sa penisima u erekciji. Dzenetpenisland za gay populaciju. Presmijesno.
Leo_alfa

#2355 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Leo_alfa »

Deda Kurcoje wrote:
Leo_alfa wrote: Nikakav problem :lol:
Nego zna li iko zbog cega upravo 72 djevice?
Ima i bolje:

Orthodox Muslim theologians such as al-Ghazali (died 1111 CE) and al-Ash'ari (died 935 CE) have all discussed the sensual pleasures found in Paradise, relating hadith that describe Paradise as a slave market where there will be "no buy and sale, but... If any man will wish to have sexual intercourse with a woman, he will do at once."

It is quoted by Ibn Kathir, in his Qur'anic Commentary, the Tafsir ibn Kathir, and they are graphically described by Qur'anic commentator and polymath, al-Suyuti (died 1505), who, echoing a hasan hadith from Ibn Majah, wrote that the perpetual virgins will all "have appetizing vaginas", and that the "penis of the Elected never softens. The erection is eternal".

izvor: http://wikiislam.net/wiki/72_Virgins

Permanentna erekcija, permanentni seks. Totalne zagoretine Arapi, ali totalne. Ko bi guzio non stop, a da je dobar u glavi? Ne biti dobar u glavi, moze povlaciti za sobom izvjesna prividjenja, halucinacije...onda to zavrsi napisano u kojekakvim knjigama i desi se masakr u Tunisu.
Ima dosta vjerskih tekstova i tumacenja u raznim religijama u kojima se daju detaljni opisi nadnaravnih stvari i bica. To je stvar vjerovanja i s tog aspekta mi je razumljivo, ali isto tako mi je sasvim logicno da se covjek upita zasto bas takav detalj, zasto bas taj broj necega kao u ovom slucaju djevica itd.
Svi u raju ce zivjeti vjecno, zasto ne neogranicen broj, zasto ne okrugao broj, zasto ne neki drugi, zasto ne samo jedna ili mozda nijedna, da ljudi postanu "oslobodjeni" ovakvog primitivnog poriva i uzivaju u nekim drugim slastima koje su mnogo vece od ovih ovozemaljskih? Mozda na ovo i nema odgovora, mozda se odgovor ne zna odnosno "nije na nama da znamo", ali pitanje ipak stoji iz ciste radoznalosti.
Deda Kurcoje

#2356 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Deda Kurcoje »

Ako nije na nama da znamo, zasto uopste trzati bilo koju cifru. Djecija posla.
Leo_alfa

#2357 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Leo_alfa »

Deda Kurcoje wrote:Ako nije na nama da znamo, zasto uopste trzati bilo koju cifru. Djecija posla.
Taj odgovor nekih vjerskih ucenjaka "Nije na nama da znamo." je jedan od najoriginalnijih. Mislim da kada bi postavljali vezana pitanja za odredjenu oblast istovremeno nekom naucniku i vjerskom ucenjaku, npr. ono djecije "Zasto?" i na svaki odgovor ponavljali isto pitanje, naucnik bi evenutalno ostao bez odgovora i odgovorio sa "Ne znam." dok u toj istoj poziciji vjerski ucenjak bi bio zadovoljan sa "Nije na nama da znamo, jer bog zna sve, bog zna najbolje." cime se u stvari ubija radoznalost za otkrivanjem odgovora na svako sljedece pitanje, odnosno za izucavanjem/istrazivanjem.
Naravno ovaj primjer se ne odnosi na sve vjerske ucenjake redom, ali je vrlo lako naci ovakvih, i to jako puno, od kojih i dolazi ovaj genijalni odgovor "Nije na nama da znamo.". :mrgreen:
Deda Kurcoje

#2358 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Deda Kurcoje »

U hriscana je vjerska tajna. Sto ne mogu da objasne, odmah ti odgovore, to je vjerska tajna. Takav "odgovor" likvidira svako dalje pitanje. Ma, izvlakuse. Ali, toliko su se ustelili nakon 2000 godina, da su majstori kako to da urade (neukom puku). A, na djecije zasto, lako je odgovoriti: tako to hoce Bog.
Leo_alfa

#2359 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Leo_alfa »

Deda Kurcoje wrote:U hriscana je vjerska tajna. Sto ne mogu da objasne, odmah ti odgovore, to je vjerska tajna. Takav "odgovor" likvidira svako dalje pitanje. Ma, izvlakuse. Ali, toliko su se ustelili nakon 2000 godina, da su majstori kako to da urade (neukom puku).
Upravo.
Deda Kurcoje wrote:A, na djecije zasto, lako je odgovoriti: tako to hoce Bog.
Mislis? A zasto bog to tako hoce? :mrgreen:
Deda Kurcoje

#2360 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Deda Kurcoje »

Leo_alfa wrote:
Deda Kurcoje wrote:U hriscana je vjerska tajna. Sto ne mogu da objasne, odmah ti odgovore, to je vjerska tajna. Takav "odgovor" likvidira svako dalje pitanje. Ma, izvlakuse. Ali, toliko su se ustelili nakon 2000 godina, da su majstori kako to da urade (neukom puku).
Upravo.
Deda Kurcoje wrote:A, na djecije zasto, lako je odgovoriti: tako to hoce Bog.
Mislis? A zasto bog to tako hoce? :mrgreen:
Hoce mu se i prestani stalno postavljati pitanja. Suti, moli se i gledaj svoja posla. :-D
Plavo-bijeli

#2361 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Plavo-bijeli »

Pitanje je malo besmislesno i stvarno nema odgovora na njega, niti je uopšte bitno. Isto je da ti neko kaže " ne znam", ili "Samo Bog zna". Da dobijamo samo jednu ženu, neko bi opet pitao, a što samo jednu, kakva je to onda razlika u odnosu na ovaj svijet i tako u nedogled.
Deda Kurcoje

#2362 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Deda Kurcoje »

Ako nisi u stanju u ovom zivotu da imas zene, onda si zaista bijednik da cekas raj da umocis. Mislim, ne pije vode. Ima li kakva bolja nagrada, nesto interesantnije?
Tomos

#2363 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Tomos »

Bleeeeeeeeeeeeeeee bleeeeeeeeeeeeeee ovo je zlo ove vjere samo prave zlo u evropi svijetu itd, manite se gluposti niko ništa nije vidio a vjeruje na riječ nekog tamo, ma bježi bolan neki likovi zarad vjere zlo prave i uništavaju sve živo pa dokle više..
Plavo-bijeli

#2364 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Plavo-bijeli »

Deda Kurcoje wrote:Ako nisi u stanju u ovom zivotu da imas zene, onda si zaista bijednik da cekas raj da umocis. Mislim, ne pije vode. Ima li kakva bolja nagrada, nesto interesantnije?
:? :? :lol:
Ja ne znam na osnovu čega si ti zaključio da muslimani jedva čekaju raj "kako bi umočili". Uostalom ne vidim ni šta ima loše u tome. Prema opisima i najljepše žene sa ovog svijeta ne mogu ni blizu se porediti sa hurijama,.
To prvo, a drugo, koja je po tebi to bolja nagrada, šta bi tebe to više usrećilo od tih žena koje bi bile non stop tu da ti udovoljavaju svim tvojim željama. DA čujem ideje :-D
RNG_25

#2365 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by RNG_25 »

Jesu li te hurije ljudi uopšte, kada će navodno biti "ljepše od žena"?
zagortenej

#2366 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

.
Last edited by zagortenej on 28/06/2015 22:07, edited 1 time in total.
Deda Kurcoje

#2367 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Deda Kurcoje »

Ja sve zamisljam, pun raj tipova sa kurcevima u erekciji i tako talaše i guze okolo, pa to nije raj, nego javna kuca ili javni raj. A, sta je sa homoseksualcima? Ima li kakav odjel za njih ili ih ceka Sejtan da ih obrne na rostilju? I neravnopravno mi da zene dobivaju samo jednog frajera, a frajeri 72 djevice. A, taj zenin frajer, je li i on junfer ili je, onako, iskusan fucker? Pitanja? Riddles in the dark...

Moras biti dobro fiju, pa vjerovati u ovo, ali bas dobro. Sto i pokazuju akcije vjerskih fanatika.
zijancer

#2368 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zijancer »

No mirror can reflect a picture of a human as best as his attitude and way of speaking do.
Deda Kurcoje

#2369 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Deda Kurcoje »

zijancer wrote:No mirror can reflect a picture of a human as best as his attitude and way of speaking do.

Takodjer vazi i za izvjesne knjige i akcije koje proizilaze iz njihovih ucenja.
Rockefeller

#2370 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Rockefeller »

Pošto imam u planu poslati mamu na Hadž, trebam informacije. Koliko bi' mi novca trebalo?

Hvala.
Leo_alfa

#2371 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Leo_alfa »

Plavo-bijeli wrote:Pitanje je malo besmislesno i stvarno nema odgovora na njega, niti je uopšte bitno. Isto je da ti neko kaže " ne znam", ili "Samo Bog zna". Da dobijamo samo jednu ženu, neko bi opet pitao, a što samo jednu, kakva je to onda razlika u odnosu na ovaj svijet i tako u nedogled.
Zaista nije isti odgovor "ne znam" i "samo bog zna", samo je jedan od ta dva ubjedjenje.
Kakva god da je "nagrada" u pogledu "dobivanja zena" moze se postaviti pitanje iz ciste znatizelje, a na takva pitanja je realno ocekivati smislen odgovor jer se vec prethodno govori o tome precizno (tacno 72 zene koje su djevice dobivaju sehidi) kao o cinjenici. Kada postavimo pitanje "Zasto je nesto upravo tako?" vezano uz cinjenice onda mozemo dati odgovor samim tim jer se radi o cinjenici i odgovor na pitanja vezana uz nju predstavlja i dokaz zbog kojeg je nesto cinjenica. "Besmislenost" ovog pitanja je samo u tome sto se postavlja uz tvrdnje koje se predstavljaju kao cinjenice dok se u stvari radi o ubjedjenju, a tu onda lako mozemo dobiti odgovor "ne znam" jer se u stvari i ne moze znati, samo vjerovati.
kritichar

#2372 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kritichar »

čovjek već ušao u dubinu, već pita zašto broj 72, zašto broj 7, to je dobro, otišli smo daleko :mrgreen:
kerima1

#2373 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

Jedan milijarder ako je jos mladji covjek za svog zivota moze imati ili promijeniti najmanje 2 000 zena-ljepotica,zato je taj broj premal ako se ide na vjecnost.
m_l

#2374 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by m_l »

Rockefeller wrote:Pošto imam u planu poslati mamu na Hadž, trebam informacije. Koliko bi' mi novca trebalo?

Hvala.
c/p sa jedne stranice:
HADŽ 1436. H. / 2015. god.

AVIONOM:

• Planirani polazak – Sarajevo – Medina je: 10., 11., 12. i 13. septembar 2015. g., a povratak – Džeda – Sarajevo je: 29. i 30. septembar, te 01. i 02. oktobar 2015. g.

• Cijena avionom je: 7.490,00 KM.

• Prijave samo sa bh. pasošom

Potrebna dokumentacija: uplatnica, važeći bh. pasoš (rok važenja najmanje do 20.03.2016. godine), u pasošu moraju biti prazne najmanje dvije uporedne stranice, žuti karton koji ne smije biti stariji od tri godine, (ACW135Y, kao dokaz primljene vakcine), dvije fotokopije pasoša u boji (stranica na kojoj se nalazi slika), tri fotografije 3,5 x 4,5 kao za pasoš (glava mora zauzimati dvije trećine fotografije a pozadina fotografije mora biti bijele boje), za žene mlađe od 45 god. obavezan je mahrem (otac, brat, muž, amidža, daidža, svekar, sin ili djed), u prijavi dostaviti original vjenčani ili rodni list, preveden na arapski jezik i ovjeren od strane sudskog tumača.

Rijaset IZ-e u Bosni i Hercegovini zadržava pravo izmjene termina odlaska i povratka.

Prijave i uplate za hadž su do popune mjesta a najkasnije do 19. juna 2015. godine.

Prijave, uplate i sve dodatne informacije mogu se dobiti u nadležnim muftijstvima i medžlisima IZ-e.

Ured za hadž: tel.: 033/668-651, fax: 033/210-042 i email: [email protected]
btw. :thumbup: za lijep gest prema mami, roditelji su jedni jedini i nikada im se ne mozemo oduziti.
Towelie

#2375 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Towelie »

kerima1 wrote:Jedan milijarder ako je jos mladji covjek za svog zivota moze imati ili promijeniti najmanje 2 000 zena-ljepotica,zato je taj broj premal ako se ide na vjecnost.
Stvar sa hurijama nije u kvantitetu, vec u kvalitetu. :kiss:
A i ta vecnost nije vecnost kakvom je mi dozivljavamo. To je odsustvo koncepta vremena uopste. Slicno pitanju sta je bilo "pre" Big Benga.
Post Reply