juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#2351 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

prije par godina helga vlahović,sad dunja lango figenwald
radostan dan

#2352 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Image

Image
radostan dan

#2353 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Image

Image
stakasa

#2354 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Banksy wrote:

SALINAS PRICE ZAUVIJEK U GABELI KOD ČAPLJINE : ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA MEKSIKANCU KOJI JE TVRDIO DA JE TROJA BILA U BIH

Porodica pokojnog meksikanskog hotelijera i homerologa Salinasa Pricea, koji je tvrdio da se Trojanski rat zbio u dolini Neretve, razasula je pepeo iz urne s njegovim posmrtnim ostacima po naselju Gabeli južno od Čapljine koje je on označio glavnim trojanskim gradom Ilijem te najavila nastavak istraživanja, objavili su u četvrtak mediji u Mostaru.

http://www.radio-capljina.com/2015/08/p ... -sadrzaje/
Dobro me podsjeti... Neka sredina osamdesetih, otprilike kad i Medugorje i sestre Culjak
radostan dan

#2355 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

to je bila dobra godina...
Rubaija

#2356 Re: juga 1950.-1990.

Post by Rubaija »

stakasa wrote:
Banksy wrote:

SALINAS PRICE ZAUVIJEK U GABELI KOD ČAPLJINE : ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA MEKSIKANCU KOJI JE TVRDIO DA JE TROJA BILA U BIH

Porodica pokojnog meksikanskog hotelijera i homerologa Salinasa Pricea, koji je tvrdio da se Trojanski rat zbio u dolini Neretve, razasula je pepeo iz urne s njegovim posmrtnim ostacima po naselju Gabeli južno od Čapljine koje je on označio glavnim trojanskim gradom Ilijem te najavila nastavak istraživanja, objavili su u četvrtak mediji u Mostaru.

http://www.radio-capljina.com/2015/08/p ... -sadrzaje/
Dobro me podsjeti... Neka sredina osamdesetih, otprilike kad i Medugorje i sestre Culjak
:lol:

Tad su Feralovci imali neku emisiju na Radio Splitu i non stop su vrtili džingl: "Trojaaaaaaa u Gabeeeliiiiiiiiiii, Nju Joooooork u Spliiituuuuuuu!"

:lol:
vazi

#2357 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

USAblues

#2358 Re: juga 1950.-1990.

Post by USAblues »

"Oprostite sto psujem".... Al' Daj ba jebo vas tema ... Kad nezaplaka citajuci prvih nekoliko stranica ....Tacno zao mi ove danasnje omladine ....
Point.

#2359 Re: juga 1950.-1990.

Post by Point. »

burger_pasa wrote:Juga 1950-1990 = period mraka, tame, jada, bijede, lazi, tlacenja .... Neponovilo se vise, nikom i nikada ...
Kakvog mraka, tame, jada? Da nisi pod uticajem kakvih opojnih sredstava?
Ommadawn

#2360 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

Period prividnog blagostanja. To bi nekako bilo najpravednije reći.
sabanss

#2361 Re: juga 1950.-1990.

Post by sabanss »

Ommadawn wrote:Period prividnog blagostanja. To bi nekako bilo najpravednije reći.
Mogu se sloziti. Mada smo sami sebi izgledali nekako veliki.

Mada, trenutno u svijetu mozda Amerika, Kina, Indija i Rusija mogu misliti da su veliki, ostali ce dozivjeti sudbinu Juge na jedan ili drugi nacin.
derion

#2362 Re: juga 1950.-1990.

Post by derion »

sabanss wrote:
Ommadawn wrote:Period prividnog blagostanja. To bi nekako bilo najpravednije reći.

Mada, trenutno u svijetu mozda Amerika, Kina, Indija i Rusija mogu misliti da su veliki, ostali ce dozivjeti sudbinu Juge na jedan ili drugi nacin.
Ni manje ni više, nego svi "ostali će doživjeti sudbinnu Juge"?! Na čemu temeljiš ovu svoju tezu propasti? Propala Jugoslavija i propasti će svi ostali?!
almir90

#2363 Re: juga 1950.-1990.

Post by almir90 »

Oni koji se nisu ni rodili (ili su se rodili nekad osmadesetih), ni živjeli u tom periodu imaju potrebu da uče one koji su živjeli, kako je to zapravo bilo njima u njihovo vrijeme. :lol: :lol:

Što bi moj stari i djed govorili, jedino kriminalnci, ojebine, klošari, političari, ratni profiteri i potomci svih ovih zajedno pljuju po Jugoslaviji. :D
Ommadawn

#2364 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

almir90 wrote:Oni koji se nisu ni rodili (ili su se rodili nekad osmadesetih), ni živjeli u tom periodu imaju potrebu da uče one koji su živjeli, kako je to zapravo bilo njima u njihovo vrijeme. :lol: :lol:

Što bi moj stari i djed govorili, jedino kriminalnci, ojebine, klošari, političari, ratni profiteri i potomci svih ovih zajedno pljuju po Jugoslaviji. :D
Al´ mrtvi su - mrtvi. Dzaba ti suze sad.
drndalo

#2365 Re: juga 1950.-1990.

Post by drndalo »

Sto jos uvijek ne znaci da se na pozitivnim iskustvima mrtvih ne bi puno dobrog moglo nauciti, pa primijeniti... Ali sta znaju stare komunjere, naspram ovih danas "akademika"....? Nikad niko nista napravio nije prije njihA, i njihovih 326 m. predizborne ceste u selu Pizdici (DoRnji)...

Uz sve mane onog anamo sistema, to je ipak bio SISTEM, a ne SLUCAJNO DOGADJANJE... Ponovicu nesto 1000x ponovljeno na ovakvim temama, ovi sada "demokrati" koji nas odvedose u blagostanje ne stizu OKRECITI ono sto je IZGRADJENO za onog sistema... A znamo da je prije tog sistema, zahvaljujuci pretezno ruralnoj proslosti Kraljevine, te sistematski porusenoj zemlji odakle se krenulo u oporavak, startna osnova nasljedjene infrastrukture, stanogradnje, industrije bila jaaako niska...
Keiko

#2366 Re: juga 1950.-1990.

Post by Keiko »

drndalo wrote:Sto jos uvijek ne znaci da se na pozitivnim iskustvima mrtvih ne bi puno dobrog moglo nauciti, pa primijeniti... Ali sta znaju stare komunjere, naspram ovih danas "akademika"....? Nikad niko nista napravio nije prije njihA, i njihovih 326 m. predizborne ceste u selu Pizdici (DoRnji)...

Uz sve mane onog anamo sistema, to je ipak bio SISTEM, a ne SLUCAJNO DOGADJANJE... Ponovicu nesto 1000x ponovljeno na ovakvim temama, ovi sada "demokrati" koji nas odvedose u blagostanje ne stizu OKRECITI ono sto je IZGRADJENO za onog sistema... A znamo da je prije tog sistema, zahvaljujuci pretezno ruralnoj proslosti Kraljevine, te sistematski porusenoj zemlji odakle se krenulo u oporavak, startna osnova nasljedjene infrastrukture, stanogradnje, industrije bila jaaako niska...
Bez veze pricas ovima kojima su vecinom dokazani ratni zlocinci upalili svjetlo i kojima je vaznije biti Bosnjak / Srbih / Hrvat nego covjek.
Ommadawn

#2367 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

Keiko wrote:
drndalo wrote:Sto jos uvijek ne znaci da se na pozitivnim iskustvima mrtvih ne bi puno dobrog moglo nauciti, pa primijeniti... Ali sta znaju stare komunjere, naspram ovih danas "akademika"....? Nikad niko nista napravio nije prije njihA, i njihovih 326 m. predizborne ceste u selu Pizdici (DoRnji)...

Bez veze pricas ovima kojima su vecinom dokazani ratni zlocinci upalili svjetlo i kojima je vaznije biti Bosnjak / Srbih / Hrvat nego covjek.
Naravno. Nacija je najbitnija. Barem meni.
Ommadawn

#2368 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

Slusaj, ne kazem da to nije bio organizovan sistem. Ali neke glavne probleme taj sistem je samo gurnuo pod tepih bez da ih rijesi. No hajde i to.

Narod je sam imao da bira i izabrao je. Ako hoces ljude sa sumnjivom prosloscu koji se kunu u ime jedne nacije, pri tom omalozavajuci drugu, da ti vode drzavu - onda ih izaberi! Postojala je alternativa, nije da nije, ali je niko nije izabrao. Kada je "kriticna masa" vidjela da je popusila ogroman kurac sad odjednom valja i Tito i Jugoslavija i sta ti ja znam. Da se kako vratiti unazad? Ne moze. Ubijeno, mrtvo i sahranjeno. Dzaba otkopavati.

Izbori su pred vama - birajte! Znate kako je izgledala organizovana drzava i sistem? Znate. Pa pravite novu. Idite dalje.
Narod se nije desio slucajno. Da Hitler nije postojao, Svabe bi doveli nekog drugog, istog kao Hitler.
sabanss

#2369 Re: juga 1950.-1990.

Post by sabanss »

derion wrote: Ni manje ni više, nego svi "ostali će doživjeti sudbinnu Juge"?! Na čemu temeljiš ovu svoju tezu propasti? Propala Jugoslavija i propasti će svi ostali?!
Pa onako... Gledam i razmisljam. Jednostavno nema nacina da se odupres jacima i vecima osim ako nisi jaci i veci od njih. Samo moje razmisljanje, ne mislim detaljnije elaborirati.

Pozdrav...
berenice

#2370 Re: juga 1950.-1990.

Post by berenice »

Hvala na temi - Juga je mrtva, isto kao i jedan dobar dio nas...njena smrt je znacila moju jebaniju - hvala.
stakasa

#2371 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

sabanss wrote:

Tacno, boje su dvije, crna i bjela. Ko prezivi pricace. Eno je Portugal vec poceo po savovima pucat
Stari kenjac

#2372 Re: juga 1950.-1990.

Post by Stari kenjac »

KENJAC wrote:E ba , bas ste smijesni sa ovom pricom , Spacek bolji , Stojadin , Mercedes ... Pojam "Juga" je nesto drugo. Nije mjerljivo u kubicima ni u konjima. To je jedan pojam koji se shvata ili ne shvata. Ne moze se sad nekom ko ne zna za Ferijalni savez i Izvidjace objasnjavat kako sada ljetovanje na Ibizi nema ama bas nista zajednicko sa Borackim Jezerom. Na Borackom sam upoznao Biljanu. Zaljubio se ko konj. I nikad joj nisam priso :roll:! Definitivno najbolji izlet u mom zivotu. A bio sam poslje na svim kontinentima sem Australije ! U Golfu kecu sam bio veci hadzija u mojim ocima nego sad kad pod guzicom imam 120 konja ! Nikad poslije nisam osjetio onu sportsku napetost ko kad smo se skupljali nedeljom oko nekog radia i slusali Kamenjasevica kako izgovara ono "teren travnat (cuj ... a kakav treba da bude) vrijeme idealno za igru ..." Pa onaj momenat kad cujes: MOSTAR !!! A tamo tajac i cujes "Brnovic iz kontra napada" Sta konta napada jebo te kontra napad u vrh guzice !!!! Ili onaj merak kad cujes Sreto Scepanovic vice BAAAAAJEVIIIIC !!! Ljudi ba , ja sam prvi put cuo za stres sa 35 godina ! Ko je od vas imo blind vrata na kuci. Bilo je ono cuveno "Kljuc ti je ispod otiraca a ako si gladan pitaj komsinicu da ti da da jedes". Zna li iko za slucaj pljacke u stanu. Ko je prisustvoao pucnjavi na ulici. Bolan , mi smo narkomanima zvali one sa duzom kosom :-D ! Dajte mi jedan slucaj kad je djak dosao u skolu i prijetio ucetiljici ili nastavniku. Nostalgija me ufati kad se sjetim da od Sarajeva do mora nije bilo granica. Ne. Sve nase ! Jebala vas prica koji je auto bolji. A ko je to u grad izlazio autom ? Niko ! A ipak smo guzili ! Nema mobilnog , al opet pravu raju nadjes! Ma , dzaba ja to vama pricam. Ne razumijes ti to druze sudija ...
Razumijem ja itekako! Stariji sam od KENJCA! :thumbup:
KENJAC

#2373 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Stari kenjac wrote:
KENJAC wrote:E ba , bas ste smijesni sa ovom pricom , Spacek bolji , Stojadin , Mercedes ... Pojam "Juga" je nesto drugo. Nije mjerljivo u kubicima ni u konjima. To je jedan pojam koji se shvata ili ne shvata. Ne moze se sad nekom ko ne zna za Ferijalni savez i Izvidjace objasnjavat kako sada ljetovanje na Ibizi nema ama bas nista zajednicko sa Borackim Jezerom. Na Borackom sam upoznao Biljanu. Zaljubio se ko konj. I nikad joj nisam priso :roll:! Definitivno najbolji izlet u mom zivotu. A bio sam poslje na svim kontinentima sem Australije ! U Golfu kecu sam bio veci hadzija u mojim ocima nego sad kad pod guzicom imam 120 konja ! Nikad poslije nisam osjetio onu sportsku napetost ko kad smo se skupljali nedeljom oko nekog radia i slusali Kamenjasevica kako izgovara ono "teren travnat (cuj ... a kakav treba da bude) vrijeme idealno za igru ..." Pa onaj momenat kad cujes: MOSTAR !!! A tamo tajac i cujes "Brnovic iz kontra napada" Sta konta napada jebo te kontra napad u vrh guzice !!!! Ili onaj merak kad cujes Sreto Scepanovic vice BAAAAAJEVIIIIC !!! Ljudi ba , ja sam prvi put cuo za stres sa 35 godina ! Ko je od vas imo blind vrata na kuci. Bilo je ono cuveno "Kljuc ti je ispod otiraca a ako si gladan pitaj komsinicu da ti da da jedes". Zna li iko za slucaj pljacke u stanu. Ko je prisustvoao pucnjavi na ulici. Bolan , mi smo narkomanima zvali one sa duzom kosom :-D ! Dajte mi jedan slucaj kad je djak dosao u skolu i prijetio ucetiljici ili nastavniku. Nostalgija me ufati kad se sjetim da od Sarajeva do mora nije bilo granica. Ne. Sve nase ! Jebala vas prica koji je auto bolji. A ko je to u grad izlazio autom ? Niko ! A ipak smo guzili ! Nema mobilnog , al opet pravu raju nadjes! Ma , dzaba ja to vama pricam. Ne razumijes ti to druze sudija ...
Jesi qurac , koje si godiste ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2374 Re: juga 1950.-1990.

Post by pici »

Image
Davne 1966. godine cijela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslovenka ponijela titulu jedne od najljepših na izboru za Mis svijeta u Londonu. Ta djevojka je bila prelijepa Dubrovčanka – Nikica Marinović, koja je na ovom takmičenju kao prva predstavnica ondašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, osvojila senzacionalno drugo mjesto i postala prva pratilja Indijke Reite Farije.
Image
Stari kenjac

#2375 !

Post by Stari kenjac »

KENJAC wrote:
Stari kenjac wrote:
Jesi qurac , koje si godiste ?

Pred kraj 1955! Stariji od najstarijeg. Pravi djuturum! :thumbup:
Locked