BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#2351 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by LSD »

relativno84 wrote:
LSD wrote:ali kako to da samo vidite i komentarišete Džeku
Istina ali mozda je to bas zato jer od njega se ocekuje puno jer realno od njega nemamo boljeg napadaca pa kad ne pruzi svoj maximum onda i razocarenje bude puno vece :)

Ok na stranu ova utakmica ali zadnjih njegovih 10-tak tekmi sto u repki sto u klubu tesko je naci neku gdje je makar pokazao da zelju da nesto uradi :shock: to je realnost a sve drugo su sad praznjenja zbog nezeljenog rezultata.
U klubu je u nemilosti trenera i tamo grije klupu...a što se tice repke, pa jesi li vidio da je upravo Džeko bio asistent Vedatoru za kljucni gol u Litvaniji :? jesi li primjetio da je Džeko (koji je okretan poput ormara, kako kažeš) naš najbolji strijelac minulih kvalifikacija ,a i svih vremena kad je reprezentacija BiH u pitanju :!:

znaš li za te podatke :?

malo nam fali da ga onako kolektivno pokenjamo, jako malo ;-) jedna prjateljska protiv velesile kakva je Argentina i sve se zaboravlja...to više govori o nama, nego o samom Edinu.
Itakoto

#2352 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

Kad vec neces da vidis da je van forme, zamjeris li mu makar nezalaganja na terenu?
SkyLimit

#2353 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by SkyLimit »

Image
USAblues

#2354 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by USAblues »

Dionysios wrote:Realno Argentina miljama ispred nas, i dobro je da smo to veceras vidjeli. Da je bila iole ozbiljnija utakmica, da je na golu bio neko drugi osim Begovica i da je Aguero bio malo vise raspolozen, hladno su nam mogli uvaliti jos 4,5 golova. Kad se sve sagleda, pogotovo gdje nam igraci igraju, 2:0 izgubiti protiv Argentine je odlican rezultat.

Ipak, treba definitivno par stvari reci a ne gurati ih pod tepih. Prije svega veceras smo igrali sa 3 igraca manje. Ucinak koji su imali Vrsajevic, Dzeko i Misimovic moze se mjeriti jednom velikom nulom, a Vrsajevic cak ide i ispod toga.
Avdija, sta reci. Volio bih vidjeti neku statistiku, broj napada koji su ljudi imalo po njegovoj strani i broj napada po strani SEA. Apsolutno nista pod milim bogom nije pravilno momak uspio uraditi. Ne znam jeli sve ukupno imao 3 dobijena duela, a bio je nas igrac koji je najvise u kadru bio.

Edine svaka cast majstor si, humanitarac i sta sve ne, ali tvoj odnos u vecini utakmica postaje biti iritantan da ne kazem bezobrazan. Situacija negdje oko 75 minute, izgubio loptu, argentinci se dodaju na 5 metara od njega, svi zaganjali on spustio glavu i lagano odseta. Utakmicu sam pratio na nekom engleskom streamu, komentator najbolje opisao „One more of THOSE nights for Edin Dzeko“. Zajebo si sam brate u City-u valjda je to sada svima jasno.
Vedade,svaka cast za pozrtvovanost, nije mi samo jasno kako si mogao loptu udariti na onakav nacin da iz one pozicije ode pored.

Miske, mora skinuti minimalno 5-7 kila, trom spor, apsolutno neupotrebljiv vec nekoliko utakmica. Zakletva si, i bio sam zagovornik da dok mozes hodati trebas igrati, ali ovo je previse.
Pape, jednostavno ne moze se igrati isto sa Lihtenstajnom i Argentinom. Ja shvatam da si jednostavan i dobar covjek, ali fudbal se promijenio zadnjih 30 godina. Ne mozes izvesti ekipu na teren i reci „eh hajde igrajte, idite u napad“, jednostavno tako vise ne ide, dzaba. I pocinjem stvarno sumnjati u tvoje iskrene naume sa Vrsajevicem. Jeli stvarno moramo cekati da se covjek proda ili sta je u pitanju?
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kolasinac se zabetonirao u prvih 11, Begovic po kozna koji puta pokazuje klasu, jedini igrac u napadu koji je pokusavao nesto Visca...
chockad

#2355 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by chockad »

malo filozofski: je li ovaj rezultat trenutna slabost ili realno stanje reprezetacije? odgovorite kako hocete, samo nemojte govoriti: argentina je to!?
jeza u ledja

#2356 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by jeza u ledja »

victom wrote:jel se samo meni čini ili je spahić malo retardiran...
victom wrote:vedo retardiran
victom wrote:višća ima glavu ko kocka
victom wrote:vedo definitvno retard
victom wrote:kolašinac = promašinac
:-)
Jedan od mojih omiljenih, ali ima bilo ih je jos, mrsko mi kopirat.

Nego. Utakmica po meni zavrsila idealnim ishodom. Taman toliko da te ne ubije u pojam, ali da ljudima istovremeno objasni neke stvari, pogotovo sto je moglo biti mnogo gore.

Neko je fino tacno nabrojao 4 igraca koja su dobila pozitivnu ocjenu - Begovic, Kolasinac, Visca i Medunjanin. Ostali lose ili vrlo lose.

Danas se vidjelo da Vrsajevic definitivno nema kvalitet, ne samo u defanzivi, vec i u ofanzivi. Vidio sam to i ranije, ali danas, 2 puta loptu ne zna centrirati unutrasnjim iz trka vec je salje u korner. To je elementarna stvar i tacno razlika izmedju profi i amaterskog igraca. U odbrani da ne spominjem. Ne moze igrati za nas.

Dzeko, vrlo lose i nezainteresovano, mozda je vrijeme da malo osjeti i koliko je tvrda Susiceva klupa. Nije da je Ibisevic bio ista bolji, ali frajer igra na krilu i bar trci. Definitivno protiv ovakvih reprezentacija ne mozemo sa 2 napadaca, pa jal Dzeko jal Ibisevic, jal pola-pola. Skontajte se. (Ono setkanje na kraju je cini se bilo nakon one lopte u potiljak)

Misimovic, isto tako, ne moze igrati zajedno sa Pjanicem u ovakvim utakmicama. Neko rece fino, Susic postavlja istu taktiku protiv Latvije i protiv Argentine. Dva ofanzivna vezna i dva napadaca. Mislim sve to super, ali onda moras imati 100%an ucinak jer neces imati puno sansi, tj. to samo pali ako su svi u top formi. Uglavnom, Misketa na klupu.

Pjanic, Bicakcic, Spahic i Ibisevic, za njih se moze reci igrali su u skladu sa svojim mogucnostima protiv ekipe kakva je Argentina.

Medunjanin po meni jako dobar. Naravno, ima brzinu poput kornjace u poznim godinama, ali u kreiranju napada je super. Kakva stalozenost i kontrola lopte!

Kolasinac extra! Sve ono sto smo mislili da jeste i vise od toga. Jedina dilema je da li moze igrati i defanzivnog veznog. Ja mislim da moze, jer sve ovo sto je radio danas moze raditi i na toj poziciji.

Visca, a nije ovo prvi put, pokazuje da ima kvalitet mnogo veci od kluba u kojem igra. Ja ne znam sta je u pitanju, ali definitivno mislim da ce negdje na transfer u januaru.

Begovic, klanjam ti se!

Ove ostale nisam vidio dovoljno. Hajrovic ima kvalitet zasigurno. Od Kvrzica nisam nista vidio. Sunjic, vidio sam kako je jednom skrpio Mascherana, dosta od njega.

Protiv jacih ekipa Misketa na klupu, Kolasinca na DMa zajedno sa Medom, pozadi Bicho i Spahic, lijevo Mujdza, desno Salihovic. Naprijed Lulic lijevo, Pjanic u sredini, Hajrovic desno, Dzeko u napadu. Izmjene - Miske/Ibisevic za Hajru ili Vedo za Dzeku. Rahimaga za Salihovica, sa Seom onda na lijevom beku. Zukanovic za nekog od stopera ako se povrijede. Eventualno Visca za Lulica. To je to.

Uglavnom, taman sam zadovoljan prikazanim. Nadam se da ce i Susic uhafizati iste stvari.

Pljuvaci, gadite mi se.
LSD

#2357 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by LSD »

Itakoto wrote:Kad vec neces da vidis da je van forme, zamjeris li mu makar nezalaganja na terenu?
A šta mu ti zamjeraš??

Zamjeraš li mu što je uspješan i što zarađuje u svom klubu??
Zamjeraš li mu što je naš najbolji strijalc svih vreena?
Zamjeraš li mu što je bio najbolji strijelac prošlih kvaifikikacija?

šta je problem?' hajde reci....ne smije odigrati loše yebenu prijateljsku protiv jedne velesile kakva je Argentina :? svi mogu, ali on ne smije.... jel to :?:
jeza u ledja

#2358 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by jeza u ledja »

chockad wrote:malo filozofski: je li ovaj rezultat trenutna slabost ili realno stanje reprezetacije? odgovorite kako hocete, samo nemojte govoriti: argentina je to!?
Da je neko sjeo i pitao me da se kladim na rez, ja bio tacno stavio ovaj rezultat.
Itakoto

#2359 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

chockad wrote:malo filozofski: je li ovaj rezultat trenutna slabost ili realno stanje reprezetacije? odgovorite kako hocete, samo nemojte govoriti: argentina je to!?
Za mene realno stanje s tim da se neke stvari jos mogu poboljsati (npr. taktika). Jos kad se oporave Lulic, Mujdza (za njega nazalost nemamo adekvatne alternative) i Salihovic, bice to jos malo bolje.
relativno84

#2360 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by relativno84 »

LSD wrote:U klubu je u nemilosti trenera i tamo grije klupu...a što se tice repke, pa jesi li vidio da je upravo Džeko bio asistent Vedatoru za kljucni gol u Litvaniji :? jesi li primjetio da je Džeko (koji je okretan poput ormara, kako kažeš) naš najbolji strijelac minulih kvalifikacija ,a i svih vremena kad je reprezentacija BiH u pitanju :!:

znaš li za te podatke :?

malo nam fali da ga onako kolektivno pokenjamo, jako malo ;-) jedna prjateljska protiv velesile kakva je Argentina i sve se zaboravlja...to više govori o nama, nego o samom Edinu.
Da, u klubu ga ne vole jer je iz Bosne, prvo Mancini sad Pelegrini ako dodje i treci trener bice isto jer ne zele da uspije :lol:

Sto se tice asistencije Vedi ono je bio meni jedan od najboljih njegovih poteza u karijeri :thumbup: i to ostaje za sva vremena ali to ne znaci da sad moze vuci se po terenu ko prebijena macka :lol:

Sto se tice golova u kvalifikacijama :thumbup: prvi strijelac repke :thumbup:

Forma u zadnjih 5mjeseci Image i to nema veze sa ovom utakmicom ja govorim o onim bitnim za klub i repku kada nije bio ono sto moze, ne zelim da vjerujem da je sebi dopustio tu glupost da "veza" utice na njegov posao al opet i on je samo insan a veza vrlo lako od insana napravi hajvana :oops:
Itakoto

#2361 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

LSD wrote:
Itakoto wrote:Kad vec neces da vidis da je van forme, zamjeris li mu makar nezalaganja na terenu?
A šta mu ti zamjeraš??

šta je problem?' hajde reci....ne smije odigrati loše yebenu prijateljsku protiv jedne velesile kakva je Argentina :? svi mogu, ali on ne smije.... jel to :?:
Jos jednom cu ti napisati. NEZALAGANJE! Drugi ne mogu bolje jer nemaju talenta kao on i takve stvari tesko mogu kompenzirati borbenoscu.
A sada se povlacim iz diskusija o Dzeki. Izgleda da je laske objasniti zidu nego tebi.
SkyLimit

#2362 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by SkyLimit »

Pitam se da li je bolja zadnja linija Mujdža-Bičakčić-Spahić-Kolašinac ili Mujdža-Kolašinac-Spahić-Salihović.
Argentinci su pravili smješnom našu odbranu u ovoj utakmici,a nemoguće da je sve do hudog Avdije,mada je razlika kada on igra i kada igra Mujdža kao nebo i zemlja.Nismo imali ni čestitog zadnjeg veznog da im pomaže.Ipak ako uzmemo da je Spahić nezamjenjiv,baš me zanima da li bi naša odbrana bila bolja sa njim i Kolašincem u tandemu,s time da bi nam onda lijevi bek(Salihović,Lulić) bio defanzivno slabiji,ali svakako opasniji prema naprijed.
jeza u ledja

#2363 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by jeza u ledja »

Da, i moram jos reci....a mislim znao sam da je krele, ali onaj potez Aguera je fakat papanluk teski.
Nisam nikad volio Argentince i malo su se promjenili zadnjih godina, ali igraci tipa Aguero ili Di Maria, pa kakva su to djubrad. :roll:
dert

#2364 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dert »

al' se ispsovah ko u u zadnjih pet godina :oops: Mlada pobjegla napolje .
Dzeko sine jebi se , jest da je ono bejzbol teren nisi morao stojati na bazama :shock:
E jebi ga :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
SEO :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
LSD

#2365 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by LSD »

Itakoto wrote:
LSD wrote:
A šta mu ti zamjeraš??

Jos jednom cu ti napisati. NEZALAGANJE! Drugi ne mogu bolje jer nemaju talenta kao on i takve stvari tesko mogu kompenzirati borbenoscu.
A sada se povlacim iz diskusija o Dzeki. Izgleda da je laske objasniti zidu nego tebi.
:lol: :lol: A ovo je neviđena šuplja...Džeko se zalagao kroz minule kvalifikacije, više nego ostali ;-)

Uglavnom i ja sa povacim iz diskusije sa tobom, jer ne znaš ni ti šta bi mislio i šta hoces da kažeš

pozz ;-)
Last edited by LSD on 19/11/2013 06:17, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#2366 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by jeza u ledja »

SkyLimit wrote:Pitam se da li je bolja zadnja linija Mujdža-Bičakčić-Spahić-Kolašinac ili Mujdža-Kolašinac-Spahić-Salihović.
Argentinci su pravili smješnom našu odbranu u ovoj utakmici,a nemoguće da je sve do hudog Avdije,mada je razlika kada on igra i kada igra Mujdža kao nebo i zemlja.Nismo imali ni čestitog zadnjeg veznog da im pomaže.Ipak ako uzmemo da je Spahić nezamjenjiv,baš me zanima da li bi naša odbrana bila bolja sa njim i Kolašincem u tandemu,s time da bi nam onda lijevi bek(Salihović,Lulić) bio defanzivno slabiji,ali svakako opasniji prema naprijed.
Ako stavis Kolasinca ispred svih njih, mislim da bi nam ekstra odbrana bila cak i sa Salihovicem na lijevom beku.

Znaci Mujdza-Bicakcic-Spahic-Salihovic, a Seo ispred njih.

Nisam se jos odrekao Zukanovica , koji je po meni u pet deka sa Bichom, barem ovo sto sam do sad vidio. Jos su tu i Pandza i Vranjes, koji ako budu spremni onda definitivno Sunjica ne treba zvati.
Djubre_

#2367 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Djubre_ »

Odbrana je jedina koja je igrala, i mali visca naprijed.. gledajuci viscu kako trckara od sredine do napada, a dzeku kako se setka.. neprocjenjivo..

Dzeko miske vedo pjanic medunjanin kljucni igraci, koji nisu nista napravili. Zato se sve svelo na odbranu.

Ovog dzeku ma koliko je doprinjeo reprezentaciji, treba kritikovati! Ne mozes hodati po terenu, ne mozes! Ako ti se ne igra idi na klupu, idi sa curom u egipat jebi se.

Ne ocjenjujem.sad nista bukvalno. To je test utakmica bila. Naravno oni su nas odveli na sp. Ali ako ne mozes 90 min odigrati prosjecno, nemoj ni igrati.

Argentina jeste velesila nema govora. I poraz je posten jos narednih godina. Ali.mogli smo im pokazati i zabiti makar jedan gol, a i primiti jedan..

Mislim, onako se igra fudbal. Argentinci su pokazali to najbolje. Messi da je bio, noge bi nam polomili sami sebi u odbrani.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
SkyLimit

#2368 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by SkyLimit »

jeza u ledja wrote: Ako stavis Kolasinca ispred svih njih, mislim da bi nam ekstra odbrana bila cak i sa Salihovicem na lijevom beku.

Znaci Mujdza-Bicakcic-Spahic-Salihovic, a Seo ispred njih.

Nisam se jos odrekao Zukanovica , koji je po meni u pet deka sa Bichom, barem ovo sto sam do sad vidio. Jos su tu i Pandza i Vranjes, koji ako budu spremni onda definitivno Sunjica ne treba zvati.
Ponovio je Sušić nekoliko puta da vidi Kolašinca samo kao stopera i beka.Rekao je da se u njegovu viziju ekipe uklapa samo zadnji vezni koji ujedno zna i igrati,poslati lijep pas,a ne Kolašinac koji zna samo uklizati,uzeti loptu,napraviti faul i to je to,to i Zahirović može.
Sušić:
Međutim, taj defanzivni vezni - bar kod mene, pored motoričkih sposobnosti mora da zna i igrati. Ne, nije dovoljno da jedan igrač bude samo nekakav razbijač, da samo pravi prekršaje, zaustavlja akcije protivnika...

Hoću da imam igrače koji znaju igrati.
Kod nas ga nema... To je, naprimjer, Elvir Rahimić od prije nekoliko godina.
jeza u ledja

#2369 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by jeza u ledja »

Susic je isto tako rekao da nece stavljati Kolasinca u vatru iz prve, a igrao je cijelu utakmicu.
Govorio je isto tako da moramo igrati sa defanzivnim veznim u jacim utakmicama i sa defanzivnijom taktikom, pa to nije uradio.
Sve je ovo govorio nakon Litvanije.

PS: Uostalom, moze i ovo - Zahirovica na DM, a Kolasinca umjesto Biche. Bicho moze kao zamjena Mujdzi. Salihovic lijevo.

Samo da igramo sa tim defanzivnim veznim, makar on bio i Cuko Zurapovic.
PeppermintSA

#2370 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by PeppermintSA »

Šta reći, kakvu posluku porati?

Ova reprezentacija MORA popraviti krvnu sliku. Prvo kao prvo, moraju se naći brzi igrači jer sa ovim dizelašima naprosto ne možemo protiv iole ozbiljnih ekipa.

Naš glavni problem je ta desna strana, konstantno nam se prave sranja preko nje. Stativa u Atini preko desne strane, gol na BP protiv Grčke preko desne strane, sve protiv Slovačke preko desne strane, večeras sve preko desne strane. Zašto? Zato što se Pjanić nikad ne vraća! Kako to da se ne dešava preko lijeve? Jer se Salihović i Lulić dobro nadopunjuju, odnosno večeras Višća i Kolašinac. Istina je da je Vršajević anti-fudbaler bez ikakvih defanzivnih navika, ali sjetite se da je u uzvratu u Slovačkoj igrao Mujdža pa ista stvar, naprosto je nemoguće da desni bek odbrani situaciju kad ostaje 2 na 1, bez Pjanićevog pokriča.

Kao drugo, Spahić i Bičakčić ne funkcionišu. Bičakčić je momak koji ne zna stajati u odbrani, ko se god bavio loptom to može jasno vidjeti. Mi smo večeras primili golove isto kao protiv Amerike - po sredini. Nemoguće je da jedan štoper stoji frontalno i da ga lopta preleti. Bičakčić je isto tako djelovao i protiv Slovačke u Zenici, u prvom poluvremenu su imali 100% priliku na isti način - lopta ga preletila sa 30 metara. On mnogo ozbiljnije djeluje na desnom beku jer solidnu drži liniju, po sredini to izgleda loše.

Zatim, ključ svih problema je vezna linija - Pjanić se ne vraća, a momak po formaciji igra poludesno, on se MORA vraćati i dupljati stranu, kao što sam rekao. Vezna linija MORA osvajati lopte, mi večeras nismo faula napravili na sredini. Preležerno, presporo - ne može se igrati fudbal tako. Ne može se igrati u sredini sa 4 dizelaša koja su uvijek pod ručnom. Mi ako ne nađemo brze igrače sa damarom, ne piše nam se dobro. Moramo otvoriti bokove.

Što se tiče napada. Kao prvo, Ibišević nije igrač koji može igrati ono što se od njega u reprezentaciji traži, on ne može igrati poludesno, jer on nema te kvalitete, on nije jak na lopti, on ne može probiti. On je klasični igrač šesnaesterac, odličan u igri glavom, odličan u otpacima i to je to. Njega treba konstantno filovati loptama, trebaju mu prilike i on tu da ruke. S druge strane, Džeko mi djeluje kao igrač koji je pred gašenjem...nedopustivo je da se šetka na ovakav način, a da se razumijemo, nije mu ovo prvi put - dapače. Nedopustivo je da dva napadača ne izbore niti jedan faul. Nije džaba da ne igra u Cityu, stvarno ne djeluje kao istrošen, anemičan igrač. Potrebno nam je osvježenje u špicu, konkurencija.

Ja da sam selektor, Zukanovića bih stavio na lijevi bek kad se oporavi - momak je klasični defanzivni igrač sa izrazito dobrom tehnikom, on tu poziciju može dosta dobro odigrati, budući da se zna postaviti, time anulirajući činjenicu da je spor. Na desnog beka Mujdžu, odnosno Bičakčića ako je ovaj povrijeđen. Mujdža je sasvim dobar evropski bek - igra u oba pravca, odlično reže kifle kad se isturi, defanzivno obucen. Ako on ne igra, onda Bičakčića koji sasvim pristojno igra beka - mnogo bolje od štopera - i koji se zna isturiti ka gore. Kolašinca bih stavio na zadnjeg veznog u tandemu sa Medunjaninom. Momak zna lopte, a i ima potreban damar i snagu za tu poziciju, dosta mi se dopao. Vranješa u tandem sa Spahićem, naravno, ako pri povratku bude na istom nivou kao prije povrede. U suprotnom, zajuriti Arslanagića ili nekog drugog nadolazećeg igrača ili, ako išta, staviti Pandžu - to je momak koji gine, koji jede živu djecu, ide glavom tamo gdje drugi ne bi nogom. Istina, nije neke pameti, ali daje potreban damar i makar zna stajati. Izvadio bih Misketa, jer ovo što on igra nije za 2013. godinu. Pjanić nek igra tu njegovu poziciju u sredini, a nek mali Hajrović ili čak Stevanović igraju poludesno. Nama je potrebna brzina i snaga u duelu. Pri tom, protiv ovakvih protivnika nikad ne bih igrao sa dva špica jer time imaš igrača manje.

Mi do svjetskog prvenstva moramo popraviti krvnu sliku, moramo iskopati minimalno 3-4 upotrebljiva igrača koji će nam donijet tu dodatnu dimenziju. Kvalifikacije za Mundijal su jedno takmičenje, dok je sam Mundijal sasvim drugo takmičenje - nemoj da nam se desi da se obrukamo kao Srbije svojevremeno, jer sa ovakvim timom, krvnom slikom i formacijom itekako možemo. Tek smo sad počeli rasti, ne smijemo odmah pasti.

Za kraj, ima super izjava Slavena Bilića dok je još bio igrač. Naime, pred tekmu hrvatske i njemačke 1998. na svjetskom on kaže: ''Najbitnije iskustvo iz našeg meča na Euru 1996. bilo je to da smo se uvjerili da možemo s njima trčati'' - slabiji često dobijaju mnogo jače, ali samo ako mogu parirati u trci. Mi sa ovim igračima to ne možemo, tako da moramo do SP itekako popraviti krvnu sliku.
SkyLimit

#2371 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by SkyLimit »

jeza u ledja wrote:Susic je isto tako rekao da nece stavljati Kolasinca u vatru iz prve, a igrao je cijelu utakmicu.
Govorio je isto tako da moramo igrati sa defanzivnim veznim u jacim utakmicama i sa defanzivnijom taktikom, pa to nije uradio.
Sve je ovo govorio nakon Litvanije.

PS: Uostalom, moze i ovo - Zahirovica na DM, a Kolasinca umjesto Biche. Bicho moze kao zamjena Mujdzi. Salihovic lijevo.

Samo da igramo sa tim defanzivnim veznim, makar on bio i Cuko Zurapovic.
Slažem se i da Sušić daje čudne izjave i da nam treba zadnji vezni kakav takav u igri,a Kolašinca je odlučio gurnuti u vatru u prvoj postavi nakon što je ostao bez Salihovića i to je dovelo do promjene plana.
Jack Be Nimble

#2372 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Jack Be Nimble »

Ovo je realna slika nase repke i nije nimalo crna. Sa ekipama u nasem rangu mozemo komotno da vodimo kolo, a sa malo jacim ekipama mozemo isto samo kada dobijemo tu jednu sansu moramo je iskoristiti (kao protiv Francuza) i moliti se kome se god moli da izdrzimo tempo do 95min.

Dzeko, Miske, Pjanic, Ibisevic manje vise nisu se nikako vidjeli a i kako ce kada su svi morali za loptom da trce. Mozda je prvi gol bio peh sto se tice igre u 16tercu, ali sta se desilo pet sekundi ranije na sredini terena je bila pornjava. Sto bi se reklo nasi ganjali sjene a ne loptu. Ovako jednu ekipu cemo imati u grupi i sa njima odigrati bunker, mentalno biti jaki i traziti sansu to je to.
flexibila

#2373 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by flexibila »

Lucky jesil ziv :D.
Tomos

#2374 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Tomos »

Igramo pred svojom publikom maltene na svom stadionu ne kako klix reče, i izgubimo 2-0 jebo te onaj ko ti dade sušiću reprezentaciju da se učiš trenerskom poslu na njoj da te jebo glupane glupi nema defanzivnog veznog i ono hoće da igra, pa svi su ti ovakvi na sp šta očekuješ zašto ideš tamo ko te drži više i igrače koji su već u oblacima nema tu pripreme sve je na jaranskoj osnovi i malo druženja.
addem

#2375 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by addem »

Ljudi moji jel moguce da Miske jos uvijek pocinje tekmu. Pa ne moze vise potrcati kako treba. Za njega je maksimum zadnjih 15 min. :roll:
Locked