razonoda wrote:Dzole_SSS wrote:@razonoda - Jbg prijatelju, onaj tko je isao u skolu cetiri godine (mislim na fakultet),m ucio da bi bio nesto i da na kraju prodaje novine gazdi koji ima jedna srednju jeste ponizavajuce...
Mislim, ne znam da li mozes ovo razumjeti i da li si se ikada nasao u takvoj sitvaciji, ali ako nisi, tesko da mozes (i zelim ti sve najbolje, tj da se nikada ne nades u zivotu)
Moj prijatelj je zavrsio pravo i sada moze guzicu sa tim obrisati. Covjeku se kompletan zivot srusi i jednom kada udes u depresiju tog tipa, veoma se tesko mozes izvuci. U tome i jeste problem.

I ti smatras da je ponizavajuce raditi za nekoga'sa srednjom' a taj ''fakultetlija''. Sa takvim stavom i kompleksom ,nece nikad naci posao''''vrijedan njega''.
Svi smo se mi nasli u raznim situacijama, ali za neke stvari trebas biti rodjen. Kao prvo izgradi --respekt-- sve ce ti jednostavnije biti u zivotu.
Pa normalno da je ponizavajuce jer samo u ovoj Alijinoj drzave se vise postuje taj GAZDA sa srednjom nego skolovan covjek.
Vjerovano nisi provodio noci sa knjigom u ruci, jer da jesi sigurno bi drugacije gledao na to. A ovako si samo gledao da prodes kroz tu skolu.
Da skratim, tacno je da za neke stvari trebas biti roden. Doduse govorim ti za mog prijatelja kojeg apsolutno razumijem.
Dok ja sa druge strane, sam radio sve i svasta, i iskreno cu odmah reci da zalim zbog toga, jer ako nisi primoran bolje ti je za supka ne raditi nikako.
Ali eto, mene je zivot natjerao na takve stvari pa sam se naucio snalaziti, ali jebo iskreno taj zivot snalazenja.
Ja ovo curu kao mog prijatelja apsolutno svatam.
Jbg, mozemo mi ovdje kenjati do zore kako treba i sta treba?
Ali jebo tu vise pricu. Cinjenica je da su mladi ovdje u BIH prepusteni samo sebi.
Onaj tko je previse pametan, lako ce se snaci u zapadnim zemljama, jer mozgovi njima su uvijek trebali.
Onaj tko ima vani rodbine, takoder se se nekako uspjeti provuci i snaci, doduse, makar ce imati neku priliku za tim.
Onaj tko ima neke skole a nema nikoga, spada u obicni prosjek koji je debelo najebao a takvih je mnogo mladih ovdje koji iz dana u dan padaju sve dublje u depresiju pa ti pricaj do zore ovdje kako ko sta treba i kako treba?
Jbg, ja kada sam bio bez posla, znao sam se snalaziti i prezivljavati, ali onome tko ne moze nikako da nade posao i ne zna se snalaziti, ne mozes iskreno pricati te price, vec ih trebas podrati i dati neki ohrabrujuci savjet....