hahaha...padavicarka znaci. Izlazila u AG, KUK, REBUS itd. Grijesim li?Big Ang wrote:Cooldragma wrote:Luk i MatBig Ang wrote:Sta bolan brosovac?
A sve smo bile zaljubljene u ona dva plava brata blizanca.U to vrijeme moji idoli a sad mi sve to smijesno
![]()
Ih kakva sam ja hodala. Mama me molila da se pocesljam
Samo za 30+ forumase
- dragma
- Vozim: Pješe
#2351 Re: Samo za 30+ forumase
- @mba
#2352 Re: Samo za 30+ forumase
klixoris wrote:Eh kad se sjetim BMX-a. Moj bio "Rog", bijele boje sa crvenim gumama. Pa mu ja nazad stavio crnu gumu posto su se crvene iz nekog razloga pravo brzo trosile... a i nisu se vidile "strafte" na asfaltu kad bi se takmicili ko je napravio bolju "policajku"dječak sa šibicama wrote:Ja bi sad rado na BMX-a ali sumnjam da bi izdrzao moju sadasnju tezinuipak je to djeciji bicikl
![]()
![]()
I naravno, da budem mangup ko i sva raja, skino zadnju kocnicu i kocio onako tenom od gumu
ahhhh BMX kad se samo sjetim, kad sam prvi put sjeo na svoj BMX, ma ljudi ja to ne mogu opisati koja je to dragost bila, jednostavno ne opisivo...sjecam se dobro plave gume imao...mah za ne opisati!
sada gledam svoju djecu, ama bas nista im nije interesantno, ama bas nista!
zalosno...
- Seoskivaralica
#2353 Re: Samo za 30+ forumase
A jeste navalili ne mogu ni napisati ....
Jel ko gledao" star figter "evo ga pustaju na hbo u poslijednje vrijeme....
A beverli hils i te furke si morao pratiti da bi s curama imao o cemu pricatii...
Jel ko gledao" star figter "evo ga pustaju na hbo u poslijednje vrijeme....
A beverli hils i te furke si morao pratiti da bi s curama imao o cemu pricatii...
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#2354 Re: Samo za 30+ forumase
Moje crne bile, i dobro su se drzale..amaretto wrote:Jest' simod pa gdje se toga sjeti hahahahtopcam wrote:Puma, "konversice" i simod im´o ih sve..Big Ang wrote:A koje ste tene.nosili? Nije bilo nekog izbora. Tri marke
Koju ste marku vi nosili?
- dale cooper
#2355 Re: Samo za 30+ forumase
@mba wrote:klixoris wrote:Eh kad se sjetim BMX-a. Moj bio "Rog", bijele boje sa crvenim gumama. Pa mu ja nazad stavio crnu gumu posto su se crvene iz nekog razloga pravo brzo trosile... a i nisu se vidile "strafte" na asfaltu kad bi se takmicili ko je napravio bolju "policajku"dječak sa šibicama wrote:Ja bi sad rado na BMX-a ali sumnjam da bi izdrzao moju sadasnju tezinuipak je to djeciji bicikl
![]()
![]()
I naravno, da budem mangup ko i sva raja, skino zadnju kocnicu i kocio onako tenom od gumu
ahhhh BMX kad se samo sjetim, kad sam prvi put sjeo na svoj BMX, ma ljudi ja to ne mogu opisati koja je to dragost bila, jednostavno ne opisivo...sjecam se dobro plave gume imao...mah za ne opisati!
zalosno...
Ja sam BMX posuđivao od rođaka.
- klixoris
#2356 Re: Samo za 30+ forumase
Meni onaj Brendon i Brenda vazda isli na zivce samo tako...Seoskivaralica wrote: A beverli hils i te furke si morao pratiti da bi s curama imao o cemu pricatii...
A vecina tih serija je isla na...
Eh taj iz BMX bandita je bio posebna sminka zbog felgidale cooper wrote:
ja sam BMX posuđivao od rođaka.
Znam da sam vazda balio na te nove BMX-ove sa ovim felgama sa krakovima (a ne zicane) i prvi sa tim felgama su bili oni Dino Cross sa 3 brzine i "banana" sicevima
Last edited by klixoris on 08/04/2014 22:16, edited 1 time in total.
- topcam
#2357 Re: Samo za 30+ forumase
Kod mene bio crni sa zutim gumama, pa poslije nazad preko one nromalne uske, stavio od motora gumu, nista vise rajsnegle i folovi@mba wrote:klixoris wrote:Eh kad se sjetim BMX-a. Moj bio "Rog", bijele boje sa crvenim gumama. Pa mu ja nazad stavio crnu gumu posto su se crvene iz nekog razloga pravo brzo trosile... a i nisu se vidile "strafte" na asfaltu kad bi se takmicili ko je napravio bolju "policajku"dječak sa šibicama wrote:Ja bi sad rado na BMX-a ali sumnjam da bi izdrzao moju sadasnju tezinuipak je to djeciji bicikl
![]()
![]()
zalosno...
Last edited by topcam on 08/04/2014 22:13, edited 1 time in total.
- Seoskivaralica
#2358 Re: Samo za 30+ forumase
@mba wrote:klixoris wrote:Eh kad se sjetim BMX-a. Moj bio "Rog", bijele boje sa crvenim gumama. Pa mu ja nazad stavio crnu gumu posto su se crvene iz nekog razloga pravo brzo trosile... a i nisu se vidile "strafte" na asfaltu kad bi se takmicili ko je napravio bolju "policajku"dječak sa šibicama wrote:Ja bi sad rado na BMX-a ali sumnjam da bi izdrzao moju sadasnju tezinuipak je to djeciji bicikl
![]()
![]()
Ih ja naucio na dedinom Poshtarcu pa izmanevrisao sa starim da investira u jednog deseta i jedva....vozao ga mozda godinu ili dvije ne sjecam se ....ih bio na cekove ....kupljen 89 - 90,,,,
Zavrnute rucke , tanki tockovi ali stalno mu gume pucale lose bile pravo....valjda staro bilo kad smo ga uzeli....lezao dugo u robnoj....
zalosno...
- Big Ang
#2359 Re: Samo za 30+ forumase
Ja sam se furala da sam panker a u stvari sam bila cupava nako ko Madona tad. 
A izlazila u Rupu ( Muzicka), Picadily, kasnije Estradu. Ponekad bi me neko odvuko u Stelex a jednom sam cak i u Trasi bila. A prvi izlazak mi je bio u Mapet.
Pa BB. Pa Sloga. PA KISOBRAN
Gdje ste vi izlazili?
A izlazila u Rupu ( Muzicka), Picadily, kasnije Estradu. Ponekad bi me neko odvuko u Stelex a jednom sam cak i u Trasi bila. A prvi izlazak mi je bio u Mapet.
Gdje ste vi izlazili?
- Seoskivaralica
#2360 Re: Samo za 30+ forumase
Ih ja naucio na dedinom Poshtarcu pa izmanevrisao sa starim da investira u jednog deseta i jedva....vozao ga mozda godinu ili dvije ne sjecam se ....ih bio na cekove ....kupljen 89 - 90,,,,
Zavrnute rucke , tanki tockovi ali stalno mu gume pucale lose bile pravo....valjda staro bilo kad smo ga uzeli....lezao dugo u robnoj....
Sve se izmjesa...
Sve se izmjesa...
- dragma
- Vozim: Pješe
#2361 Re: Samo za 30+ forumase
Ja poceo sa Evropom, pa onda ona diskoteka u Skenderiji (zaboravio sam ime) sve dok nisam postao stariji (punih 17 godina)kad sam poceo ici u Slogu, Crvenu Galeriju, CDA, Teatar itdBig Ang wrote:Ja sam se furala da sam panker a u stvari sam bila cupava nako ko Madona tad.
A izlazila u Rupu ( Muzicka), Picadily, kasnije Estradu. Ponekad bi me neko odvuko u Stelex a jednom sam cak i u Trasi bila. A prvi izlazak mi je bio u Mapet.Pa BB. Pa Sloga. PA KISOBRAN
Gdje ste vi izlazili?
- topcam
#2362 Re: Samo za 30+ forumase
Nije raja bila mangup nego nije bilo kupit sajli, ili su bile takvog kvaliteta da su pucale odmah, zato smo svi kocili tenama..@mba wrote:klixoris wrote:Eh kad se sjetim BMX-a. Moj bio "Rog", bijele boje sa crvenim gumama. Pa mu ja nazad stavio crnu gumu posto su se crvene iz nekog razloga pravo brzo trosile... a i nisu se vidile "strafte" na asfaltu kad bi se takmicili ko je napravio bolju "policajku"dječak sa šibicama wrote:Ja bi sad rado na BMX-a ali sumnjam da bi izdrzao moju sadasnju tezinuipak je to djeciji bicikl
![]()
![]()
zalosno...
Dobro i to, ali voznja na sarafima (dok neko ne sleti) ne ko danas gdje imaju na sta stati, samo na onih 5-6 navoja iza matice.. (jos manje kad je zadnja guma od motora).. jaran na sivanje isao zbog toga..
- klixoris
#2363 Re: Samo za 30+ forumase
Il kad se pojede ona osovina na pedalama pa preskace dok pedalas... Ili zavrtis pedale u rikverc (da pucketa) pa te opali ona metalna, nazubljena pedala u cjevanicutopcam wrote:
nije bilo kupit sajli, ili su bile takvog kvaliteta da su pucale odmah, zato smo svi kocili tenama..
Dobro i to, ali voznja na sarafima (dok neko ne sleti) ne ko danas gdje imaju na sta stati, samo na onih 5-6 navoja iza matice.. (jos manje kad je zadnja guma od motora).. jaran na sivanje isao zbog toga..
- Big Ang
#2364 Re: Samo za 30+ forumase
Sad bi ja sjela i plakala. A i smjesno mi. Kakvi smo bili. 
-
Capri
#2365 Re: Samo za 30+ forumase
A ovo ?dale cooper wrote:Na tajnom zadatku.klixoris wrote:A ovoga jel se sjeca ko ???![]()
Da, spomenuli smo.
Good night America wherever zyou are... Gary Cole
- @mba
#2366 Re: Samo za 30+ forumase
Seoskivaralica wrote:sada gledam svoju djecu, ama bas nista im nije interesantno, ama bas nista!
Sve se izmjesa...
ja sam svoj dobio tako negdje 89-te, ustvari ne ja sam, mi smo bili tri burazera, pa ko prije stigne!
- Big Ang
#2367 Re: Samo za 30+ forumase
Samo....u moj vakat
nije mogla svaka cura mini suknju obuci i gradom proci. Ako joj noge nisu bile savrsene odma bi pocelo dobacivanje :''Ja da imam takve noge na rukama bi hodo'' ili ''Halo Pape'' 
- klixoris
#2368 Re: Samo za 30+ forumase
I kad smo kod bicikala, ne znam jel bio ijedan Pony a da nije puk'o na onom sastavu gdje se mogao preklapati
Svi Pony-ji u raji bili povareni na tom sastavu
A zenska verzija Pony-ja bila Violeta
Svi Pony-ji u raji bili povareni na tom sastavu
A zenska verzija Pony-ja bila Violeta
- amaretto
#2369 Re: Samo za 30+ forumase
Ja nisam nista manje dijete nego sto sam bioBig Ang wrote:Sad bi ja sjela i plakala. A i smjesno mi. Kakvi smo bili.
I dalje skupljam stripove, makete autića, Cd-ove, samo što je sada dostupnost ogromna tipa ebay, amazon i sl.
Nekad je nezamislivo bilo doći do većine stvari.
- topcam
#2371 Re: Samo za 30+ forumase
klixoris wrote:Imao sam i ja te brosovke cipele sa plocicom.. Al nisam se bas zalizivao
A Gino Banana ??? Mace moje cupavo i to ? Imam i tu kasetu sacuvanu - originalBig Ang wrote:Ma jok. Ja se samo Branka kockice sjecam. I Vajte. I RusaLajavikrelac wrote:Sjeća li se neko emisije TV Zagreb koja je išla vikendom prijepodne do 90te, vodio je glumac obučen kao vitez, mislim da se zvao vitez Jura? Na mogu naći ništa na netu o njojnegdje sam našao da se zvala "U dobrom društvu"
![]()
Imam i jednu od Queen-a... Ne sjecam se ali stara mi prica kako sam kao dijete isao u radnju da se svadjam sto mi kaseta nije "puna Queena"... Valjda bilo nekih par minuta prazno na kraju kasete![]()
Ja kad malo bolje skontam, imam dosta te istorije sacuvano

Queen - The Works (Jugoton)
- klixoris
#2372 Re: Samo za 30+ forumase
Ova moja kaseta je "A Kind of magic", isto Jugotontopcam wrote: Queen - The Works (Jugoton)
- Big Ang
#2374 Re: Samo za 30+ forumase
Nisam ni ja. I gora sam jer sad imam hrabrost koju tada nisam imala. Ne skupljam vise nista ali mi je skoro sve sega kao i kad mi je bilo 14.amaretto wrote:Ja nisam nista manje dijete nego sto sam bioBig Ang wrote:Sad bi ja sjela i plakala. A i smjesno mi. Kakvi smo bili.
I dalje skupljam stripove, makete autića, Cd-ove, samo što je sada dostupnost ogromna tipa ebay, amazon i sl.
Nekad je nezamislivo bilo doći do većine stvari.
-
Capri
#2375 Re: Samo za 30+ forumase
Izvinte akose ponavljam, ponijela me sjecanja
i Milena Dravic koja stalno pravi snenokle
i Milena Dravic koja stalno pravi snenokle