Samo za 30+ forumase

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dragma
Vozim: Pješe

#2351 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dragma »

Big Ang wrote:
dragma wrote:
Big Ang wrote:Sta bolan brosovac? :pisnula:
A sve smo bile zaljubljene u ona dva plava brata blizanca. :D
Luk i Mat :) U to vrijeme moji idoli a sad mi sve to smijesno :)
Cool :thumbup:
Ih kakva sam ja hodala. Mama me molila da se pocesljam :facepalm:
hahaha...padavicarka znaci. Izlazila u AG, KUK, REBUS itd. Grijesim li?
@mba

#2352 Re: Samo za 30+ forumase

Post by @mba »

klixoris wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja bi sad rado na BMX-a ali sumnjam da bi izdrzao moju sadasnju tezinu :roll: ipak je to djeciji bicikl :-) :D
Eh kad se sjetim BMX-a. Moj bio "Rog", bijele boje sa crvenim gumama. Pa mu ja nazad stavio crnu gumu posto su se crvene iz nekog razloga pravo brzo trosile... a i nisu se vidile "strafte" na asfaltu kad bi se takmicili ko je napravio bolju "policajku" :D
I naravno, da budem mangup ko i sva raja, skino zadnju kocnicu i kocio onako tenom od gumu :-)

ahhhh BMX kad se samo sjetim, kad sam prvi put sjeo na svoj BMX, ma ljudi ja to ne mogu opisati koja je to dragost bila, jednostavno ne opisivo...sjecam se dobro plave gume imao...mah za ne opisati!

sada gledam svoju djecu, ama bas nista im nije interesantno, ama bas nista!

zalosno...
Seoskivaralica

#2353 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Seoskivaralica »

A jeste navalili ne mogu ni napisati ....
Jel ko gledao" star figter "evo ga pustaju na hbo u poslijednje vrijeme....
A beverli hils i te furke si morao pratiti da bi s curama imao o cemu pricatii...
topcam
Vozim: uzbrdo

#2354 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

amaretto wrote:
topcam wrote:
Big Ang wrote:A koje ste tene.nosili? Nije bilo nekog izbora. Tri marke
Koju ste marku vi nosili? :D
Puma, "konversice" i simod im´o ih sve.. :mrgreen:
Jest' simod pa gdje se toga sjeti hahahah
Moje crne bile, i dobro su se drzale.. :mrgreen:
dale cooper

#2355 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dale cooper »

@mba wrote:
klixoris wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja bi sad rado na BMX-a ali sumnjam da bi izdrzao moju sadasnju tezinu :roll: ipak je to djeciji bicikl :-) :D
Eh kad se sjetim BMX-a. Moj bio "Rog", bijele boje sa crvenim gumama. Pa mu ja nazad stavio crnu gumu posto su se crvene iz nekog razloga pravo brzo trosile... a i nisu se vidile "strafte" na asfaltu kad bi se takmicili ko je napravio bolju "policajku" :D
I naravno, da budem mangup ko i sva raja, skino zadnju kocnicu i kocio onako tenom od gumu :-)

ahhhh BMX kad se samo sjetim, kad sam prvi put sjeo na svoj BMX, ma ljudi ja to ne mogu opisati koja je to dragost bila, jednostavno ne opisivo...sjecam se dobro plave gume imao...mah za ne opisati!

zalosno...

Image

Ja sam BMX posuđivao od rođaka. :-D
klixoris

#2356 Re: Samo za 30+ forumase

Post by klixoris »

Seoskivaralica wrote: A beverli hils i te furke si morao pratiti da bi s curama imao o cemu pricatii...
Meni onaj Brendon i Brenda vazda isli na zivce samo tako...

A vecina tih serija je isla na...

dale cooper wrote:
ja sam BMX posuđivao od rođaka. :-D
Eh taj iz BMX bandita je bio posebna sminka zbog felgi :-D
Znam da sam vazda balio na te nove BMX-ove sa ovim felgama sa krakovima (a ne zicane) i prvi sa tim felgama su bili oni Dino Cross sa 3 brzine i "banana" sicevima :-D
Last edited by klixoris on 08/04/2014 22:16, edited 1 time in total.
topcam

#2357 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

@mba wrote:
klixoris wrote:

zalosno...
Kod mene bio crni sa zutim gumama, pa poslije nazad preko one nromalne uske, stavio od motora gumu, nista vise rajsnegle i folovi :oops: (Vazda navlakusa od starijih trka oko kvarta, pa zaspu jednu stranu rajsneglama..)
Last edited by topcam on 08/04/2014 22:13, edited 1 time in total.
Seoskivaralica

#2358 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Seoskivaralica »

@mba wrote:
klixoris wrote:

Ih ja naucio na dedinom Poshtarcu pa izmanevrisao sa starim da investira u jednog deseta i jedva....vozao ga mozda godinu ili dvije ne sjecam se ....ih bio na cekove ....kupljen 89 - 90,,,,
Zavrnute rucke , tanki tockovi ali stalno mu gume pucale lose bile pravo....valjda staro bilo kad smo ga uzeli....lezao dugo u robnoj....

zalosno...
Big Ang

#2359 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Big Ang »

Ja sam se furala da sam panker a u stvari sam bila cupava nako ko Madona tad. :lol:
A izlazila u Rupu ( Muzicka), Picadily, kasnije Estradu. Ponekad bi me neko odvuko u Stelex a jednom sam cak i u Trasi bila. A prvi izlazak mi je bio u Mapet. :D Pa BB. Pa Sloga. PA KISOBRAN
Gdje ste vi izlazili? :D
Seoskivaralica

#2360 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Seoskivaralica »

Ih ja naucio na dedinom Poshtarcu pa izmanevrisao sa starim da investira u jednog deseta i jedva....vozao ga mozda godinu ili dvije ne sjecam se ....ih bio na cekove ....kupljen 89 - 90,,,,
Zavrnute rucke , tanki tockovi ali stalno mu gume pucale lose bile pravo....valjda staro bilo kad smo ga uzeli....lezao dugo u robnoj....

Sve se izmjesa...
dragma
Vozim: Pješe

#2361 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dragma »

Big Ang wrote:Ja sam se furala da sam panker a u stvari sam bila cupava nako ko Madona tad. :lol:
A izlazila u Rupu ( Muzicka), Picadily, kasnije Estradu. Ponekad bi me neko odvuko u Stelex a jednom sam cak i u Trasi bila. A prvi izlazak mi je bio u Mapet. :D Pa BB. Pa Sloga. PA KISOBRAN
Gdje ste vi izlazili? :D
Ja poceo sa Evropom, pa onda ona diskoteka u Skenderiji (zaboravio sam ime) sve dok nisam postao stariji (punih 17 godina)kad sam poceo ici u Slogu, Crvenu Galeriju, CDA, Teatar itd :mrgreen:
topcam

#2362 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

@mba wrote:
klixoris wrote:

zalosno...
Nije raja bila mangup nego nije bilo kupit sajli, ili su bile takvog kvaliteta da su pucale odmah, zato smo svi kocili tenama..

Dobro i to, ali voznja na sarafima (dok neko ne sleti) ne ko danas gdje imaju na sta stati, samo na onih 5-6 navoja iza matice.. (jos manje kad je zadnja guma od motora).. jaran na sivanje isao zbog toga..
klixoris

#2363 Re: Samo za 30+ forumase

Post by klixoris »

topcam wrote:
nije bilo kupit sajli, ili su bile takvog kvaliteta da su pucale odmah, zato smo svi kocili tenama..

Dobro i to, ali voznja na sarafima (dok neko ne sleti) ne ko danas gdje imaju na sta stati, samo na onih 5-6 navoja iza matice.. (jos manje kad je zadnja guma od motora).. jaran na sivanje isao zbog toga..
Il kad se pojede ona osovina na pedalama pa preskace dok pedalas... Ili zavrtis pedale u rikverc (da pucketa) pa te opali ona metalna, nazubljena pedala u cjevanicu :D
Big Ang

#2364 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Big Ang »

Sad bi ja sjela i plakala. A i smjesno mi. Kakvi smo bili. :D
Capri

#2365 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Capri »

dale cooper wrote:
klixoris wrote:A ovoga jel se sjeca ko ??? :-D

Na tajnom zadatku. :D Da, spomenuli smo. :-D
A ovo ?

Good night America wherever zyou are... Gary Cole :srce:
@mba

#2366 Re: Samo za 30+ forumase

Post by @mba »

Seoskivaralica wrote:sada gledam svoju djecu, ama bas nista im nije interesantno, ama bas nista!

Sve se izmjesa...

ja sam svoj dobio tako negdje 89-te, ustvari ne ja sam, mi smo bili tri burazera, pa ko prije stigne! :)
Big Ang

#2367 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Big Ang »

Samo....u moj vakat :lol: nije mogla svaka cura mini suknju obuci i gradom proci. Ako joj noge nisu bile savrsene odma bi pocelo dobacivanje :''Ja da imam takve noge na rukama bi hodo'' ili ''Halo Pape'' :pisnula:
klixoris

#2368 Re: Samo za 30+ forumase

Post by klixoris »

I kad smo kod bicikala, ne znam jel bio ijedan Pony a da nije puk'o na onom sastavu gdje se mogao preklapati :lol:
Svi Pony-ji u raji bili povareni na tom sastavu :lol:
A zenska verzija Pony-ja bila Violeta :)
amaretto

#2369 Re: Samo za 30+ forumase

Post by amaretto »

Big Ang wrote:Sad bi ja sjela i plakala. A i smjesno mi. Kakvi smo bili. :D
Ja nisam nista manje dijete nego sto sam bio :)
I dalje skupljam stripove, makete autića, Cd-ove, samo što je sada dostupnost ogromna tipa ebay, amazon i sl.
Nekad je nezamislivo bilo doći do većine stvari.
Capri

#2370 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Capri »

topcam

#2371 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

klixoris wrote:Imao sam i ja te brosovke cipele sa plocicom.. Al nisam se bas zalizivao :oops:
Big Ang wrote:
Lajavikrelac wrote:Sjeća li se neko emisije TV Zagreb koja je išla vikendom prijepodne do 90te, vodio je glumac obučen kao vitez, mislim da se zvao vitez Jura? Na mogu naći ništa na netu o njoj :sad: negdje sam našao da se zvala "U dobrom društvu" :-?
Ma jok. Ja se samo Branka kockice sjecam. I Vajte. I Rusa :lol:
A Gino Banana ??? Mace moje cupavo i to ? Imam i tu kasetu sacuvanu - original :D
Imam i jednu od Queen-a... Ne sjecam se ali stara mi prica kako sam kao dijete isao u radnju da se svadjam sto mi kaseta nije "puna Queena"... Valjda bilo nekih par minuta prazno na kraju kasete :lol:
Ja kad malo bolje skontam, imam dosta te istorije sacuvano
Image

Queen - The Works (Jugoton) :bih:
klixoris

#2372 Re: Samo za 30+ forumase

Post by klixoris »

topcam wrote: Queen - The Works (Jugoton) :bih:
Ova moja kaseta je "A Kind of magic", isto Jugoton :-D
@mba

#2373 Re: Samo za 30+ forumase

Post by @mba »

Image
Big Ang

#2374 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Big Ang »

amaretto wrote:
Big Ang wrote:Sad bi ja sjela i plakala. A i smjesno mi. Kakvi smo bili. :D
Ja nisam nista manje dijete nego sto sam bio :)
I dalje skupljam stripove, makete autića, Cd-ove, samo što je sada dostupnost ogromna tipa ebay, amazon i sl.
Nekad je nezamislivo bilo doći do većine stvari.
Nisam ni ja. I gora sam jer sad imam hrabrost koju tada nisam imala. Ne skupljam vise nista ali mi je skoro sve sega kao i kad mi je bilo 14. :D
Capri

#2375 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Capri »

Izvinte akose ponavljam, ponijela me sjecanja :sad:

i Milena Dravic koja stalno pravi snenokle :-D
Post Reply