hrvatska-more
- P308
#2351 Re: hrvatska-more
Bili su neki protesti neki dan na Doljanima, jer ni mjestanima ne daju da prelaze preko Gabele vise pa je mozda to razlog tolikog cekanja na prelazak granice.
- perfect_guy
#2352 Re: hrvatska-more
Better Man wrote: Čapljinci protestirali i blokirali prelaz jer su GP gabela zatvorili za međunarodni prelaz, već samo za lokalno stanovništvo.
Ne razumijem ljude koji idu na GP Doljane, izuzev onih koji idu za Dubrovnik. Najbolji GP za stići na Makarsku rivijeru je Crveni Grm i put je kraći nego da se ide na Doljane, a ima i novi Bijaća koji je bukvalno pust i nikad nema gužve, ali svi hoće na Doljane. Kad uđeš u BiH preko GP Crveni Grm ideš pravo za Ljubuški, pa Čapljinu i onda se ukljućiš na glavnu cestu za Mostar i Sarajevo! Glupost je ići nakvim vukojebinama gdje su same krivine i veliki usponi , a ispod tebe provalija. Mene nikad nisu peglali na granici. Jedino znaju pitati imam li zeleni karton, ja im kažem da, a oni sretan vam put, bez da im ga moram pokazivati. A Kad uđeš u HR preko Crvenog Grma ideš na novosagrađenu cestu koja je jednim dijelom autoput, koji je zbog radova na jednom mjestu pretvoren u dvosmjernu traku i izađeš na Jadransku magistralu u Pločama.

izvini, ali po kojoj logici je crveni grm kraći u odnosu na doljane?
-
eroslav
#2353 Re: hrvatska-more
tako što ta plava linija treba ići preko ''cerna'' (odmah iza ljubuškog) pa prema mostaru....ili da budem konkretniji, od mostara se okrećeš ka ljubuškom a ne tek od čapljine...tu je ta razlika u kilometražiperfect_guy wrote:Better Man wrote: Čapljinci protestirali i blokirali prelaz jer su GP gabela zatvorili za međunarodni prelaz, već samo za lokalno stanovništvo.
Ne razumijem ljude koji idu na GP Doljane, izuzev onih koji idu za Dubrovnik. Najbolji GP za stići na Makarsku rivijeru je Crveni Grm i put je kraći nego da se ide na Doljane, a ima i novi Bijaća koji je bukvalno pust i nikad nema gužve, ali svi hoće na Doljane. Kad uđeš u BiH preko GP Crveni Grm ideš pravo za Ljubuški, pa Čapljinu i onda se ukljućiš na glavnu cestu za Mostar i Sarajevo! Glupost je ići nakvim vukojebinama gdje su same krivine i veliki usponi , a ispod tebe provalija. Mene nikad nisu peglali na granici. Jedino znaju pitati imam li zeleni karton, ja im kažem da, a oni sretan vam put, bez da im ga moram pokazivati. A Kad uđeš u HR preko Crvenog Grma ideš na novosagrađenu cestu koja je jednim dijelom autoput, koji je zbog radova na jednom mjestu pretvoren u dvosmjernu traku i izađeš na Jadransku magistralu u Pločama.
izvini, ali po kojoj logici je crveni grm kraći u odnosu na doljane?
- perfect_guy
#2354 Re: hrvatska-more
nekako mi to izgleda komplikovanija varijanta, još plus ima onih par oštrijih krivina na izlazu iz mostara. Skrati se, ali bespotrebno se ide na put nižeg prioritetaeroslav wrote:
tako što ta plava linija treba ići preko ''cerna'' (odmah iza ljubuškog) pa prema mostaru....ili da budem konkretniji, od mostara se okrećeš ka ljubuškom a ne tek od čapljine...tu je ta razlika u kilometraži
-
Bodkin
#2355 Re: hrvatska-more
Nije bespotrebno jer nema guzve ni na putu ni na granici. Od kad sam otkrio crveni grm nisam otisao na doljane
- Alfons Kauders
#2356 Re: hrvatska-more
ma utorak-srijeda zakon... jebes petak i subotu, tada svi idu... a ne isplati se ni "extra poraniti"... pogotovo ako ko ide iz zenice, tuzle... ja redovno krenem oko podne, cak i kasnije... zasto da poranim pa da cekam sat vremena u koloni?eroslav wrote:ma pilati odma u petak jutro pa kad je bal nek bude maskenbaluglavnomja wrote:
sinoc neki moji prosli, samo im mahnuli![]()
treba pravi tajming naci, nista petak popodne, subota rano, nedelja popodne, ono "okrugli datumi" ...![]()
ili extra poraniti...ili tako opaliti sredinom tj, kako već tko može
a što se tiče granice..2x sam do sada prelazio (unazad 15 dana) i niti jednom me nisu zaustavili...naravno, sve do jednom
- Better Man
#2357 Re: hrvatska-more
Imaš kad pređeš na Crvenom Grmu i ideš za ploće dio ceste kaja je autoput i možeš da voziš brže i uštedi se vremena!uglavnomja wrote:na putu sarajevo - makarska imaju dvije dionice gdje se moze malo nagaziti, par pravaca u dolini neretve i upravo taj dio koji se pokusava zaobici (neko je napisao 20 km krace, ali losiji put) od metkovica do ploca, oni pravci uz neretvu![]()
tako da ne vidim neku ustedu ni na vremenu ni na gorivu, osim cekanja na granici.
- Better Man
#2358 Re: hrvatska-more
Do je Gabela bila međunardni GP, to je bio najbolji put za Vrgorac. Kad se pređe granica, vozi se par kilometara uspona gdje uska i krivudava cesta, a onda se dođe na nepregledni pravac koji ide malo uzbrdo, pa malo nizbrdo i tu je dalo dušu za opaliti po gasu.P308 wrote:Ja sam cuo da je cesta Mostar - Vrgorec preko Citluka jako losa, uska i krivudava....je li to istina?eroslav wrote:ili da od mostara krenu ka čitluku-međugorju-ljubuškom i opet su na istom prelazu..sa ušparanih dobrih 20-tak kilometaraBetter Man wrote:Evo da vam pojasnim kako doći do GP Bijača i Crveni Grm! Kad idete iz Sarajeva preko Konjica, Jablanice i Mostara za Doljane, doći će te na veliku raskrsnicu i pratite tablu i skrenite desno za Čapljinu, idete preko mosta Franje Tuđmana i kad dođete u kružni tok pratite saobraćajne znakove i skrenite za Ljubuški. Kad dođete u Ljubuški nakon par kilometara će te vidjeti tablu koja vam pokazuje da skrenete lijevo, ako želite na GP Bijača,a ako ne, onda nastavite voziti pravo i dolazite u mjesto Crveni Grm i vrlo brzo će te vidjeti tablu da skrenete lijevo za GP. Kad pređete GP Crveni Grm nakon par stotina metara dolazite na raskrsnicu koja vam pokazuje da možete da idete za Vrgorac, Baćinska jezera i u Ploče. Skrenete za Ploče i vozite se običnom cestom koja je u dobrom stanju (s tim što na par mjesta ima malo jačih krivina) i prolazite ispod njihovog autoputa, odnosno vijadukta koji su u gradnji za isti i dolazite na cestu koja je jedna vrsta autoputa sa par tunela i koja je jednim dijelom dvosmjerna, jer nije kompletna gotova. Tu možete voziti brže, jer je ograničenje od 80 do 90 km na sat zavisno od dijela ceste. Nakon toga izlazite na Jadransku magistralu u Pločama. Kad se izgradi njihov autoput Dalmatina do Ploča, ta cesta će biti put do istog, tj vodiće do uključenja na isti. Čitav put preko Čapljine i Ljubuškog, pa preko GP Crveni Grm je dosta kraći nego da idete na Doljane, pa kroz Metkoviće i komplet cesta je dobrom stanju za voziti. Nadam se da vam je sad jasnije.
http://www.viamichelin.com/web/Routes
(problemi sa linkom, uglavnom...ruta je mostar-vrgorac pa ukucajte sami)
- aveos
#2359 Re: hrvatska-more
Ne idete na crveni grm jos produzis par kilometara na GP Orahovlje (Orah) i Vrgorac - Makarska najbolje
-
LFC4EVER
#2360 Re: hrvatska-more
Opcija 1:
http://goo.gl/maps/owYCi
Sarajevo > Mostar > Široki Brijeg > Grude > GP Gorica/Vinjani > Imotski > Zagvozd > Tunel Sv. Ilija > Makarska
Sarajevo - Mostar = cca 130 km (cca 1:45 - 2:00 h)
Mostar - Imotski = cca 60 km (cca 1:00 h)
Imotski - Makarska = cca 40 km (cca 20:00 - 30:00 min)
UKUPNO = cca 224 km (cca 3:00 - 3:30 h)
Opcija 2:
http://goo.gl/maps/Ygvhf
oni željni avanture mogu i: Sarajevo > Jablanica > Donja Drežnica > Gornja Drežnica > Poklečani > Trbistovo > Posušje > Imotski > Zagvozd > Tunel Sv. Ilija > Makarska
UKUPNO = 197 km (cca 3:00 - 3:30 h)
Vožnja kroz tunel: http://www.youtube.com/watch?v=InhUAWnyPPM
http://goo.gl/maps/owYCi
Sarajevo > Mostar > Široki Brijeg > Grude > GP Gorica/Vinjani > Imotski > Zagvozd > Tunel Sv. Ilija > Makarska
UKUPNO = cca 224 km (cca 3:00 - 3:30 h)
Opcija 2:
http://goo.gl/maps/Ygvhf
oni željni avanture mogu i: Sarajevo > Jablanica > Donja Drežnica > Gornja Drežnica > Poklečani > Trbistovo > Posušje > Imotski > Zagvozd > Tunel Sv. Ilija > Makarska
UKUPNO = 197 km (cca 3:00 - 3:30 h)
Last edited by LFC4EVER on 29/07/2013 18:35, edited 1 time in total.
- johntra
#2361 Re: hrvatska-more

Ovdje se malo bolje vidi...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2362 Re: hrvatska-more
A šta je za nas koji idemo u Dubrovnik? Mi smo osuđeni na Doljane i na čekanje?
- uglavnomja
#2363 Re: hrvatska-more
246 kmLFC4EVER wrote:Sarajevo > Mostar > Široki Brijeg > Grude > GP Gorica/Vinjani > Imotski > Zagvozd > Tunel Sv. Ilija > Makarska
UKUPNO = cca 230 km (cca 3:00 - 3:30 h)
UKUPNO = cca 190 km (cca ? h)

a ima i ovo, da ne stavljam slike
isto preko imotskog
"Route between sarajevo and makarska
217 kilometres (135 miles). travel time: 3 h 33 min.
Sarajevo, Bosnia and Herzegovina - Makarska, Croatia"
a nekad kad smo mjerili od kuce do makarske preko metkovica 240 km
sve je u 10-20 km razlike
Last edited by uglavnomja on 29/07/2013 17:40, edited 1 time in total.
- zmajadaH
#2364 Re: hrvatska-more
Entropio wrote:A šta je za nas koji idemo u Dubrovnik? Mi smo osuđeni na Doljane i na čekanje?
Sarajevo - Mostar - Stolac - Ljubinje - Trebinje - Dubrovnik.
Ugodan i fin put. I puno bliži do Dubrovnika nego preko Doljana.
Nema na čemu
-
ismb
#2365 Re: hrvatska-more
Evo, upravo sam u Tučepi. Molim te, ali ozbiljno te molim - GDJE SI PLATIO 100 KN parking? Molim te navedi tačnu lokaciju, ili ću smatrati da lažeš (da, naravno da debelo lažeš). Baš kao i za kafu od 50 kuna (to možeš prodati ovim havatarima i ostalima sličnim) - navedi ime objekta gdje si to platio ili skeniraj taj račun, lažove. A i za taj sladoled, to si tek slagao - sram te bilo. A ti, lažovčino, prikaži te račune, ili nemoj izmišljati priče o Česima ili Mađarima koje nisi ni u putu sreo. Pozdravlja te seljačino bosanac koji nema problema sa "hravti"-ma, niti s bilo kojom normalnom osobomdamirc_sa wrote:Da li neko zna kakvi su to protesti bili pa se sinoc nije mogla granica preci u Doljanima vec nas je policija preusmjerila da u BiH uđemo preko Ljuboškog na GP Zvirač (ja mislim da se tako zove). Oduzeli su mi sat vremena vožnje po vokujebinama da bih dosao do Mostara i onda nastvio za Sarajevo.
Na moru situacija slijedeca praze poluprazne, ovo govorim za Tucepe nase raje skroz malo najvise su tu Cesi, Mađari i Svabe, nase raje skroz malo.
I jos jedna stvar nek mi samo jos neko kaze da nasa raje ne trrosi kada ode na more na jedan dan. Navescu licni primjer.
Parking u Tucepima 100 kn, 3 lezaljke za mene suprugu i dijete i suncobran 120 Kn, rucak 220 kn, 2xsladoled 50 kn, voda grickalice i ostale gluposti 50 kn, kafa u kaficu 50 kn.
Kada se sve sabere to je 590 kn, kada pretvorite u marke dakle to izadje negdje oko 160 KM. Vjerujem da nisam sam koji ostavi ovaj iznos i da ima jos raje koja sebi priusti barem taj jedan dan da uziva. Nek hravti pokazu na nekog Ceha ili Mađara koji ce im za jedan dan ostaviti ovoliko pare, hoce ali u k.rcu, jer ti sa sobom ponesu sve sto mogu, samo mi bosnje odemo na more, ali odemo da se ispostujemo i da uzivamo i budemo gospoda, jer smo na to naucili jos od pelena.
-
damirc_sa
#2366 Re: hrvatska-more
Kada silazis sa magistrale prema hotelu afrodita i ides direktnpo prema plazi dole i kada dodjes do samog kraja gdje su oni betonski cunjevi sa desne strane ima privatni parking gdje je cijeli dan parkinga 100 kn, a kafa za za nas troje i kisela voda u basti kod hotel afrodita za nas troje je racun iznosio 48 kn (naravno da nije cijena jedne kafe 50 kn ako si to pomislio pa niko nije lud daplacajednu kafu 50kn), ako si u Tucepima onda znas gdje se nalazi taj parking i taj kafic
- P308
#2367 Re: hrvatska-more
Tucepi su oduvijek imali nesto vece cijene od ostatka Makarske rivijere 
A i ti @ismb, stvarno pretjerujes, kakve su to rijeci....
A i ti @ismb, stvarno pretjerujes, kakve su to rijeci....
- Havatar
#2368 Re: hrvatska-more
To vrijedjanje ostavi za lijepu vasu a ovdje se ponasaj pristojno. Stalno vi agitatori za hrvatsko more pokusavate da pokazete stanje onakvo kakvo nije pa kad se jave ljudi sa pravim i istinitim informacijama krecete sa vrijedjanjem.ismb wrote:Evo, upravo sam u Tučepi. Molim te, ali ozbiljno te molim - GDJE SI PLATIO 100 KN parking? Molim te navedi tačnu lokaciju, ili ću smatrati da lažeš (da, naravno da debelo lažeš). Baš kao i za kafu od 50 kuna (to možeš prodati ovim havatarima i ostalima sličnim) - navedi ime objekta gdje si to platio ili skeniraj taj račun, lažove. A i za taj sladoled, to si tek slagao - sram te bilo. A ti, lažovčino, prikaži te račune, ili nemoj izmišljati priče o Česima ili Mađarima koje nisi ni u putu sreo. Pozdravlja te seljačino bosanac koji nema problema sa "hravti"-ma, niti s bilo kojom normalnom osobomdamirc_sa wrote:Da li neko zna kakvi su to protesti bili pa se sinoc nije mogla granica preci u Doljanima vec nas je policija preusmjerila da u BiH uđemo preko Ljuboškog na GP Zvirač (ja mislim da se tako zove). Oduzeli su mi sat vremena vožnje po vokujebinama da bih dosao do Mostara i onda nastvio za Sarajevo.
Na moru situacija slijedeca praze poluprazne, ovo govorim za Tucepe nase raje skroz malo najvise su tu Cesi, Mađari i Svabe, nase raje skroz malo.
I jos jedna stvar nek mi samo jos neko kaze da nasa raje ne trrosi kada ode na more na jedan dan. Navescu licni primjer.
Parking u Tucepima 100 kn, 3 lezaljke za mene suprugu i dijete i suncobran 120 Kn, rucak 220 kn, 2xsladoled 50 kn, voda grickalice i ostale gluposti 50 kn, kafa u kaficu 50 kn.
Kada se sve sabere to je 590 kn, kada pretvorite u marke dakle to izadje negdje oko 160 KM. Vjerujem da nisam sam koji ostavi ovaj iznos i da ima jos raje koja sebi priusti barem taj jedan dan da uziva. Nek hravti pokazu na nekog Ceha ili Mađara koji ce im za jedan dan ostaviti ovoliko pare, hoce ali u k.rcu, jer ti sa sobom ponesu sve sto mogu, samo mi bosnje odemo na more, ali odemo da se ispostujemo i da uzivamo i budemo gospoda, jer smo na to naucili jos od pelena.
-
NNNN
#2369 Re: hrvatska-more
laki je malo nervozan, sezona samo sto nije propala. 
mogla bi motika raditi ove godine, valja prezivjeti do slijedece propale sezone...
mogla bi motika raditi ove godine, valja prezivjeti do slijedece propale sezone...
- uglavnomja
#2370 Re: hrvatska-more
ta mrznja prema hrvatskoj odvaja od logike
jedan bosanac, koji je trenutno "negdje", tvrdi da drugi bosanac koji je bio u tom "negdje" laze za cijene, i sad je krivo "negdje"
inace, kafa 8-10 kn, kugla sladoleda 7 kn, dnevni parking 40-50 kn ... osim u makarskoj, sat 7 kn.
e, sad, na koga je naletio gospdin iz prvog posta, koliki je luksuz, mozda je spec tarifa za jedan dan, mozda su popili po 5 kafa, pojeli sladoledne kupove sa pticijom mlijekom... sve je moguce
jedan bosanac, koji je trenutno "negdje", tvrdi da drugi bosanac koji je bio u tom "negdje" laze za cijene, i sad je krivo "negdje"
inace, kafa 8-10 kn, kugla sladoleda 7 kn, dnevni parking 40-50 kn ... osim u makarskoj, sat 7 kn.
e, sad, na koga je naletio gospdin iz prvog posta, koliki je luksuz, mozda je spec tarifa za jedan dan, mozda su popili po 5 kafa, pojeli sladoledne kupove sa pticijom mlijekom... sve je moguce
-
acetic1
#2371 Re: hrvatska-more
isto i povise Splita u Kastelama, samo sto u Kastelama parkinga ima gdje ti srce pozeli pa se nadje i besplatnouglavnomja wrote:ta mrznja prema hrvatskoj odvaja od logike![]()
jedan bosanac, koji je trenutno "negdje", tvrdi da drugi bosanac koji je bio u tom "negdje" laze za cijene, i sad je krivo "negdje"![]()
Ne primjecujem manjak gostiju iz Bosne, posto vidim da se spomene, buduci da je na Ciovu puno BH gradjana ima kucu, cak mi se cinilo da je svako trece auto iz BiH
- šrilančananin
#2372 Re: hrvatska-more
To je bilo ka u priči Roko nije jema ništa Cicibela još i manje Ali ljubav sve izliči On je bija anarkišta je...NNNN wrote:laki je malo nervozan, sezona samo sto nije propala.
- uglavnomja
#2373 Re: hrvatska-more
acetic1 wrote: Ne primjecujem manjak gostiju iz Bosne, posto vidim da se spomene, buduci da je na Ciovu puno BH gradjana ima kucu, cak mi se cinilo da je svako trece auto iz BiH
zar vise vjerujes svojim ocima nego havazu
- Havatar
#2374 Re: hrvatska-more

Hajde nešto slično ovom dajte iz Makarske ?
-
damirc_sa
#2375 Re: hrvatska-more
Samo da ti se jos nadovezem papak jedan vulgarni, kugla sladoleda 8 Kn, (6 kugli tj 3 korneta =48 Kn) dva puta se pojeo sladoled to je 96 Kn, za parking i kafu sam ti objasnio gdje sam je pio i gdje sam auto ostavio. Lezaljke s i suncobran sam iznajmio kod one debele crne zene sto ih izdaje kod tuseva ispod hotela Afrodita cijena jedne lezaljke 40 Kn i suncobran 40 Kn. Dakle ja tebi nemam sta da se pravdam, to je realnost i to je tako, slijedeci put pripazi malo na jezik nisam ti ja neki balavac vec covjek od 34 godine. Vama ako je krivo sto se ovdje iznose stvarne cinjenice to je druga stvar.ismb wrote:Evo, upravo sam u Tučepi. Molim te, ali ozbiljno te molim - GDJE SI PLATIO 100 KN parking? Molim te navedi tačnu lokaciju, ili ću smatrati da lažeš (da, naravno da debelo lažeš). Baš kao i za kafu od 50 kuna (to možeš prodati ovim havatarima i ostalima sličnim) - navedi ime objekta gdje si to platio ili skeniraj taj račun, lažove. A i za taj sladoled, to si tek slagao - sram te bilo. A ti, lažovčino, prikaži te račune, ili nemoj izmišljati priče o Česima ili Mađarima koje nisi ni u putu sreo. Pozdravlja te seljačino bosanac koji nema problema sa "hravti"-ma, niti s bilo kojom normalnom osobomdamirc_sa wrote:Da li neko zna kakvi su to protesti bili pa se sinoc nije mogla granica preci u Doljanima vec nas je policija preusmjerila da u BiH uđemo preko Ljuboškog na GP Zvirač (ja mislim da se tako zove). Oduzeli su mi sat vremena vožnje po vokujebinama da bih dosao do Mostara i onda nastvio za Sarajevo.