Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
frljoka

#2351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by frljoka »

ja bi radije glasao za Dodika nego za ovog nestabilnog i nesposobnog.

on bi da vodi državu al da ne komunicira sa onima koji ne misle kao on, kakav je to političar?

on bi da vodi državu a nema pojma o ekonomiji i čak i ne pokušava da se bavi tom tematikom, šta će mi takav na vrhu ?

onaj iz onog sela barem truni o čipsu i flaširanoj vodi...a ovaj nestabilni samo gleda kako da ispadne veći patriota od svih zajedno tako što će hrakat po onima po kojima ovaj narod svakako hrače.

i naravno, obećao je svom bivšem Bossu da se "ne diraju" međusobno u političkom smislu.
_Reds_

#2352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Damir_5 wrote:
Katamaran_Sa wrote:
Jesi li ti ili Zeljko culi za diplomatiju koja je u nadleznosti predsjednistva???
Mozda trebamo ratovati opet, da Zeljko "zaradi" jos neki ljiljan pa da se bahati dodatno,
Nema diplomatije dok god ti pokusavaju srusiti drzavu. Svaki put kad su nasi tamburasi poceli se priblizavati Mordoru, slijedio je veliki udar na BiH. Najbolje odnose BiH i Srbija imaju kad nemaju nikakvih odnosa. Ja sam za totalno zamrzavanje svih diplomataskih odnosa sa pasalukom i to na nivou otpravnika poslova u Mordoru i Sarajevu.
Diplomatija je postojala i u najzescim ratovima. Kad tvojim ljudi ginu na ratistima. Međutim diplomata ne može biti svako.

Nažalost ono što ove naše diplomate zaboravljaju jeste da smo mi previše mali, privreda nam je najnižim mogućim granama, a Srbija je nama najveće susjedno tržište. Pa neak idu tamo, sa našim privrednicima, treba ze razgovarati o ekonomiji da se vidi da li se nešto može unparijediti po tom pitanju, od toga obični narod živi.

Ne živi se ljudi od have, niti od priče, ni ove Željkove, ni one Nikolićeve. Međutim naš sve gladniji narod je još na to pali, nažalost.

Isto ovakve prepucavanje godinama imamo izmedju RS-a i Federacije, i šta smo dobili zbog toga. Dobili smo samo to da je poslije rata Federacija bila duplo jača od RS-a, a sada ??

Daj budimo realni.
Damir_5

#2353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Damir_5 »

_Reds_ wrote:
Diplomatija je postojala i u najzescim ratovima. Kad tvojim ljudi ginu na ratistima. Međutim diplomata ne može biti svako.

Nažalost ono što ove naše diplomate zaboravljaju jeste da smo mi previše mali, privreda nam je najnižim mogućim granama, a Srbija je nama najveće susjedno tržište. Pa neak idu tamo, sa našim privrednicima, treba ze razgovarati o ekonomiji da se vidi da li se nešto može unparijediti po tom pitanju, od toga obični narod živi.

Ne živi se ljudi od have, niti od priče, ni ove Željkove, ni one Nikolićeve. Međutim naš sve gladniji narod je još na to pali, nažalost.

Isto ovakve prepucavanje godinama imamo izmedju RS-a i Federacije, i šta smo dobili zbog toga. Dobili smo samo to da je poslije rata Federacija bila duplo jača od RS-a, a sada ??

Daj budimo realni.
Kako to mislis, "Srbija nam je najvece trziste"? Nase najvece trziste je od Juna EU, a i danas trgovinska razmjena izmedju HR i BiH je daleko veca od iste SR i BiH.

Srbija nije nase najvece trziste, cak nam nije ni medju prva tri trzista ako se raspadne EU, sto je vrlo lako moguce. Nevezano kakvi smo mi, medjutim Srbija je siromasna, korumpirana i zaduzena drzava cije trziste za BiH nije toliko atraktivno ili vazno.

Sa Srbijom imamo negativan trgovinski balans, prema tome moze se tu lupati po prstima i nosu bez bojazni po BiH ekonomiju. Zapravo sto se tice BH ekonomije, mozemo ne samo lupati po prstima i nosu, nego mozemo i mame slagati na kamaru, nista se ne brini, nema bojazni za BH ekonomiju, jer svaki potez bi vise nastetio onoj drugoj strani, nevezano bila to EU, Srbija ili Hrvatska.

Fasizam se treba unistavati, a sigurno mu ne treba dati priliku da se uvuce u sistem.

Sa fasistima se ne pregovara!

Rekao je to davno jedan mudar covjek po imenu Winston Churchill.

Garantovano da ce izmedju dvije zemlje biti najvise uvazavanja i respekta ako se odnosi svedu na otpravnike poslova u amabasadama u Bosni i pasaluku.
dustaban

#2354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Damir_5 wrote:
_Reds_ wrote: Diplomatija je postojala i u najzescim ratovima. Kad tvojim ljudi ginu na ratistima. Međutim diplomata ne može biti svako.
Daj budimo realni.
Kako to mislis, "Srbija nam je najvece susjedno trziste"? Nase najvece susjedno trziste je od Juna EU, a i danas trgovinska razmjena izmedju HR i BiH je daleko veca od iste SR i BiH. Srbija nije nase najvece susjedno trziste. Medjutim svejedno, sa Srbijom imamo negativan trgovinski balans, prema tome moze se tu lupati po prstima i nosu bez bojazni po BiH ekonomiju.
U ova dva posta krije se mnogo krupnih stvari.

Prvi objasnjava Komsica i fenomen njegovog populizma. Da je on diplomata kakav nije, ne bi imao tih stotinjak tisuca glasova vise od njegove bivse partije. Kakava je to, molim vas, hrabrost danas poslati u PM predsjedika druge drzave?! Zna se sto se to cini, radi raje koja navija za tebe.
U ovom drugom postu se krije jedan nezaustaviv proces koji je gotovo zavrsen a mi ga ne zelimo priznati. Obratite paznju u ime koga se obraca pisac ovog posta. Definitivno ne u ime BiH vec u ime ovog entiteta. Tvrditi da je trziste Srbije nebitno moze samo neko ko jos nije shvatio da mu je Srbija vec uzela pola drzave a trzisno se siri i na drugu polovicu.
Ma zapravo kraj ove patnje se vec nazire: Hrvati nece dobiti treci entitet vec ce dobiti cijelu Federaciju, ukljucujuci i ono sto ne zele - Bosnjake! Prica sa RS je gotova ko i prica sa Kosovom i eto... to je to, svi cemo u evropu samo je pitanje s kim ce ko.
heckler

#2355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by heckler »

dustaban wrote:
Damir_5 wrote:
_Reds_ wrote: Diplomatija je postojala i u najzescim ratovima. Kad tvojim ljudi ginu na ratistima. Međutim diplomata ne može biti svako.
Daj budimo realni.
Kako to mislis, "Srbija nam je najvece susjedno trziste"? Nase najvece susjedno trziste je od Juna EU, a i danas trgovinska razmjena izmedju HR i BiH je daleko veca od iste SR i BiH. Srbija nije nase najvece susjedno trziste. Medjutim svejedno, sa Srbijom imamo negativan trgovinski balans, prema tome moze se tu lupati po prstima i nosu bez bojazni po BiH ekonomiju.

Prvi objasnjava Komsica i fenomen njegovog populizma. Da je on diplomata kakav nije, ne bi imao tih stotinjak tisuca glasova vise od njegove bivse partije. Kakava je to, molim vas, hrabrost danas poslati u PM predsjedika druge drzave?! Zna se sto se to cini, radi raje koja navija za tebe.
U ovom drugom postu se krije jedan nezaustaviv proces koji je gotovo zavrsen a mi ga ne zelimo priznati. Obratite paznju u ime koga se obraca pisac ovog posta. Definitivno ne u ime BiH vec u ime ovog entiteta. Tvrditi da je trziste Srbije nebitno moze samo neko ko jos nije shvatio da mu je Srbija vec uzela pola drzave a trzisno se siri i na drugu polovicu.
Ma zapravo kraj ove patnje se vec nazire: Hrvati nece dobiti treci entitet vec ce dobiti cijelu Federaciju, ukljucujuci i ono sto ne zele - Bosnjake! Prica sa RS je gotova ko i prica sa Kosovom i eto... to je to, svi cemo u evropu samo je pitanje s kim ce ko.

:lol: Posalji mi na PM kontakt infose tvog dilera. I ja bih malo medju oblake ko i ti :lol:
kox

#2356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

dustaban wrote:
Damir_5 wrote:
Daj budimo realni.

Ne, ti to gledas kroz prizmu entiteta. U gornjem postu je ispravno napisano da je Srbija u najboljem slucaju trece trziste po obimu trgovinske razmjene za BiH. Naravno da nije nebitno, ali nije ni nase trziste njima. Dakle normalno ponasanje je u obostranom interesu. Ukoliko posmatras entitete (sto ti radis) onda je Srbija RS-u najvazniji trgovinski partner.
BTW, na trgovinsku razmjenu izmedju Srbije i BiH apsolutno nece uticati odlazak ili neodlazak na ovaj sastanak, a da li je to dobro ili lose to je drugo pitanje.
Katamaran_Sa

#2357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Ma naravno, samo nas priglupi narod moze vidjeti u ovome herojstvo vrijedno deset zlatnih ljiljana.
Puno stvari ce se promjeniti na trazistu ulaskom Hrvatske u EU, federacija bi trebala da slijedi primjere malih gradova kao sto su Gorazde ili Tesanj, to je primjer kako bi mi trebali funkcionisati i odakle nasa privreda moze crpiti snagu.
Ja vjerujem da nitko ioz vlasti ne komunicira sa tim ljudima da vide kako to oni rade i uspjevaju, jos sam manje siguran da ih pozivaju u vlast ( osim vlasnika Hifa group)
Damir_5

#2358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Damir_5 »

dustaban wrote:

Prica sa genocidnom tvorevinom je iskljucivo "zavrsena" za one kao sto si ti, za Bosnjake ona sigurno nikad nece biti zavrsena dok god ne samo postoji, nego dok god se ne unisti sve posrbljavanje polovice BiH, nevezano sta potpisali izdajice na vlasti. Otpor u Bosni velikosrpstvu u 90tim se nije desio po nalogu Alije i korumpirane kvlisnske SDA ili SDP, nego spontanim putem iz naroda. Mozete vi koliko god vas volja varati narod kroz medije koje vecinom kontrolisu dusmani i Bosnjaka i Bosne, oni koji su bili cvrsto uz "velikosrbe" tokom agresije na Bosnu i velikom vecinom na Bosnjake, svejedno, narod ce vas odbaciti.

Sa Srbijom ne treba imati nikakve odnose, Srbiju treba vulgarno receno odjebati. Sto se tice genocidne, prvo moramo izabrati politicare, pogotovo kod Bosnjaka, koji nece biti marionete medjunarodne bande koja ocigledno navija za velikosrpstvo, nakon toga kao i svaka drzava, za odbranu teritorijalnog integriteta nam je potrebna moderna i efikasna armija. Sto je ona modernija i efikasnija, to ce biti sve vise i vise Bosne i sve vise i vise ce se dusmani Bosni kakiti u gace.

Bez armije, iluzorno je pricati o nekakvom teritorijalnom integritetu! Pa mi pokusavamo biti "inovatori" koji zele promijeniti stvar staru vise hiljada godina, da se teritorijalni integritet drzave brani iskljucivo armijom, mi to pokusavamo uraditi na taj nacin da nemamo armije. Naravno da ce rezultati biti nikakvi. Eto sad mi "najpametniji". Neke zemlje nemaju sta jesti, ali imaju armiju sposobnu da odbrani taj drzavni teritorijalni integritet.

Sa posljednjim izdajama "slucajnog prolaznika", Scepe, pa i Goluma, svima je jasno da su to obicni otiraci medjunarodne bande sa kojim oni ciste pitanje Kosova.

Znaci vrijeme je da se patriotske snage ujedine bez obzira na politicke boje i da se jednostavno "Nemanje Kusturice" danasnje Bosne prvo poraze na izborima 2014 godine, a onda da se pocne sa lovnom sezonom na njih gdje bi glavni cilj trebao biti trpanje korumpiranih klimoglavaca SDP-a, privatne stranke i SDA u zatvor. Ne mozemo ih optuziti direktno za izdaju, ali ih se moze sve i jednog strpati u dugogodisnji zatvor za korupciju. Bitno je tu bandu u paketu skinuti sa vlasti.
Last edited by Damir_5 on 12/04/2013 09:25, edited 1 time in total.
heckler

#2359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by heckler »

Ovi bezkicmeni podrumasi me podjecaju na mandarinovo "za rat je potrebno dvoje". Eki diplomacija radi i u ratu dok ti ljudi ginu :lol: :lol: :lol:

Pljuc, masa prave raje vec odavno na Kovacima lezi, nakotilo se miseva pa bi da kolo vode. Nece moci bijedno bijedna :wink:
travnik

#2360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

ŽK i DF na prvim izborima prolaze veoma dobro. Razlog? Isti kao i kod popularnosti ŽK, populizam koji ne donosi ništa dobro građanima BiH. Nakon toga, vjerojatno će uslijediti pad. Realno, ŽK u 7 godina kao član PBiH nije ima niti jedan jedini kvalitetan diplomatski potez, a zna se da je diplomacija ključna ovlast koju ima PBiH. U tom periodu, ne da je trebao imati jednu kvalitetnu diplomatsku inicijativu, već na desetine. Ostao je na funkciji zahvaljujući ulizivanju raji i iracionalnom populizmu. Kao što rekoh ranije, nešto slično kao i Mile i Soko.
_Reds_

#2361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Damir_5 wrote:
_Reds_ wrote:

Daj budimo realni.
Kako to mislis, "Srbija nam je najvece trziste"? Nase najvece trziste je od Juna EU, a i danas trgovinska razmjena izmedju HR i BiH je daleko veca od iste SR i BiH.

Srbija nije nase najvece trziste, cak nam nije ni medju prva tri trzista ako se raspadne EU, sto je vrlo lako moguce. Nevezano kakvi smo mi, medjutim Srbija je siromasna, korumpirana i zaduzena drzava cije trziste za BiH nije toliko atraktivno ili vazno.

Sa Srbijom imamo negativan trgovinski balans, prema tome moze se tu lupati po prstima i nosu bez bojazni po BiH ekonomiju. Zapravo sto se tice BH ekonomije, mozemo ne samo lupati po prstima i nosu, nego mozemo i mame slagati na kamaru, nista se ne brini, nema bojazni za BH ekonomiju, jer svaki potez bi vise nastetio onoj drugoj strani, nevezano bila to EU, Srbija ili Hrvatska.

Fasizam se treba unistavati, a sigurno mu ne treba dati priliku da se uvuce u sistem.

Sa fasistima se ne pregovara!

Rekao je to davno jedan mudar covjek po imenu Winston Churchill.

Garantovano da ce izmedju dvije zemlje biti najvise uvazavanja i respekta ako se odnosi svedu na otpravnike poslova u amabasadama u Bosni i pasaluku.
Srbija jeste naše najveće susjedno tržite. Ja sam mislio da susjedne zemlje. A ti ako ne znas, da te podsjetim, naši susjedi su Crna Gora, Hrvatska i Srbija. A Srbija je najveća zemlja od ove tri po broju stanovnika, i nama to tržište treba.
Ova tvoja priča kako nema bojazni za našu ekonomiju mi onako djeluje kako kakva priča iz nadrealista.

Pogotovo priča kako nama tržište Srbije nije interesantno.

I još pri tome pola zemlje ima specijalne odnose sa Srbijom.

Pa tačno, nema jer je na vrlo niskim granama. Ja pričam o tome, da gledamo kako poboljšati ekonomske prilike, kako podići naš izvoz, kako smanjiti trgovinski debalans, i deficit. Takve stvari se ne rade iz kancelarije.

Kažeš Čerčil to govorio, i ti porediš jednu Bosnu, odnosno Federaciju, sa jednom Velikom Britanijom, kao da smo bili toliko bitni igrači, da nešto zavisi od nas.

Da ja tebi nešto drugo prozborim, onako narodski.

Vidiš Hitler je bio fašista o kojem je govorio Čerčil, koji eto nije uspio ratom da osvoji Evropu. Pa su se Njemci transformisali u neke druge Njemce, i diplomatijom, ekonomijom i radom ovladali Evropom mirnim putem. Da su i oni tako prijetili rezanjem prstiju, jer su im zemlju razbili na dvije, jer su im gradove i ekonomiju porušili, daleko bi stigli.

I joše nešto moja Bosne je od Save do mora, i od Une do Drine. Nije kao nekima ovdje od Hrasna do Čaršije.
Last edited by _Reds_ on 12/04/2013 09:27, edited 1 time in total.
heckler

#2362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by heckler »

travnik wrote:ŽK i DF na prvim izborima prolaze veoma dobro. Razlog? Isti kao i kod popularnosti ŽK, populizam koji ne donosi ništa dobro građanima BiH. Nakon toga, vjerojatno će uslijediti pad. Realno, ŽK u 7 godina kao član PBiH nije ima niti jedan jedini kvalitetan diplomatski potez, a zna se da je diplomacija ključna ovlast koju ima PBiH. U tom periodu, ne da je trebao imati jednu kvalitetnu diplomatsku inicijativu, već na desetine. Ostao je na funkciji zahvaljujući ulizivanju raji i iracionalnom populizmu. Kao što rekoh ranije, nešto slično kao i Mile i Soko.

Navedi "jedan jedini kvalitatan diplomatski potez" koji je bilo koji od clanova predsjednistva povukao od dejtona ovamo da vidimo te parametre i gdje je ljestvica postavljena pa da znamo svi koliko je podbacio :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

mišljenja sam da ima mlogo likova na forumu koji su se već sad usrali kako će otplaćivati kredite kada im 2014. godine kriminalne organizacije za koje odrađuju sitne posliće budu pometene s bužetskih sisa
_Reds_

#2364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

heckler wrote:
travnik wrote:ŽK i DF na prvim izborima prolaze veoma dobro. Razlog? Isti kao i kod popularnosti ŽK, populizam koji ne donosi ništa dobro građanima BiH. Nakon toga, vjerojatno će uslijediti pad. Realno, ŽK u 7 godina kao član PBiH nije ima niti jedan jedini kvalitetan diplomatski potez, a zna se da je diplomacija ključna ovlast koju ima PBiH. U tom periodu, ne da je trebao imati jednu kvalitetnu diplomatsku inicijativu, već na desetine. Ostao je na funkciji zahvaljujući ulizivanju raji i iracionalnom populizmu. Kao što rekoh ranije, nešto slično kao i Mile i Soko.

Navedi "jedan jedini kvalitatan diplomatski potez" koji je bilo koji od clanova predsjednistva povukao od dejtona ovamo da vidimo te parametre i gdje je ljestvica postavljena pa da znamo svi koliko je podbacio :-)
Ti si ko dijete u školi.

Znas ono dijete dobije lošu ocjenu u školi, i onda on traži kako da se opravda roditeljima. Pa mama, nisam ja kriv, pola razreda je dobilo jedinice.
madner

#2365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

heckler wrote:Ovi bezkicmeni podrumasi me podjecaju na mandarinovo "za rat je potrebno dvoje". Eki diplomacija radi i u ratu dok ti ljudi ginu :lol: :lol: :lol:

Pljuc, masa prave raje vec odavno na Kovacima lezi, nakotilo se miseva pa bi da kolo vode. Nece moci bijedno bijedna :wink:
Naravno da radi diplomatija, recimo da smo mogli nekako Bugare ubjediti da napadnu Srbiju to bi bio primjer kako u ratu diplomatija radi. :roll:

Rat je nametanje volje drugom, pregovarati sa drugom stranom znaci pristati da se dio volje druge strane i ostvari. Samo je pitanje startnih pozicija i lako se moze zakljuciti ko je pobjednik.
Damir_5

#2366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Damir_5 »

Mozda Zeljko nece nista promijeniti, medjutim dok god bude radio onako kako narod hoce, imati ce prolaz i moze pobijediti na izborima. Problem sto danas politicari, pogotovo u Bosnjaka, rade sasvim suprotno od onog sto su govorili prije izbora i sto rade sasvim suprotno od onog kako to narod u datom trenutku zeli. Evo da princ tako to radi, ne bi mu palo na pamet da ide u pasaluk, to ne bi uradio ni pod razno. Ode li u pasaluk na naklon, bez obzira trebalo Turcima to da dobiju poslova za milijarde u Srbiji, princ ce zavrsiti svoju politicku karijeru i krenuti ce stopama svog babe rahmetli, ka zatvorskim odajama.

Moderni politicar danas vodi politiku prema rezultatima anketa, a ne prema zeljama trecerazrednih cinovnika iz nekih stranih ambasada!

Znaci uzme slucajni prolaznik i plati agenciju da mu sazna kakvo Bosnjaci imaju misljenje o pojedinim pitanjima, dobije rezultate i vodi takvu politiku. A ako radi po zeljama stranaca, onda neka mu stranci odmah traze posao od 2014 godine jer ce mu trebati.
_Reds_

#2367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

heckler wrote:Ovi bezkicmeni podrumasi me podjecaju na mandarinovo "za rat je potrebno dvoje". Eki diplomacija radi i u ratu dok ti ljudi ginu :lol: :lol: :lol:

Smiješan si druže. Nisu se svi ratovi dobijali na bojnim poljima. Neki su ratove dobijali za pregovaračkim stolom. Samo sto svako nije rođen da bude pregovarač i diplomata.
madner

#2368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

_Reds_ wrote:

Smiješan si druže. Nisu se svi ratovi dobijali na bojnim poljima. Neki su ratove dobijali za pregovaračkim stolom. Samo sto svako nije rođen da bude pregovarač i diplomata.
Netacno, svi ratovi se dobijaju na bojnom polju. Za pregovaracim stolom se izmjeri ko je koliko dobio.
heckler

#2369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by heckler »

_Reds_ wrote:

Ti bi rat da dobijas pregovorima sa Tomom Grobarom :lol:

Leeeeeeeeeleeeeeeeeeeeeeeeee kad mu podrumas podastre argumente namah ce mu pozliti i kapitulaciju ce da potpise.

Image
sredoje

#2370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sredoje »

madner wrote:
_Reds_ wrote:

Netacno, svi ratovi se dobijaju na bojnom polju. Za pregovaracim stolom se izmjeri ko je koliko dobio.
Uglavnom da ali ne uvijek - primjer? Trst, koji je pripao Italiji iako su u njega usli partizani do usca Soce.
madner

#2371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne dobije se sve sto se osvoji, nego se gleda neki skor.

Partizani 100 poena osvojili, to je dovoljno za Istru i Zadar ali nije dovoljno za Trst. Da nisu usli u Trst, mozda bi granica bila istocnije. :wink:
dustaban

#2372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Damir_5 wrote: Prica sa genocidnom tvorevinom je iskljucivo "zavrsena" za one kao sto si ti, za Bosnjake ona sigurno nikad nece biti zavrsena dok god ne samo postoji, nego dok god se ne unisti sve posrbljavanje polovice BiH, nevezano sta potpisali izdajice na vlasti. Otpor u Bosni velikosrpstvu u 90tim se nije desio po nalogu Alije i korumpirane kvlisnske SDA ili SDP, nego spontanim putem iz naroda. Mozete vi koliko god vas volja varati narod kroz medije koje vecinom kontrolisu dusmani i Bosnjaka i Bosne, oni koji su bili cvrsto uz "velikosrbe" tokom agresije na Bosnu i velikom vecinom na Bosnjake, svejedno, narod ce vas odbaciti.
Sa Srbijom ne treba imati nikakve odnose, Srbiju treba vulgarno receno odjebati. Sto se tice genocidne, prvo moramo izabrati politicare, pogotovo kod Bosnjaka, koji nece biti marionete medjunarodne bande koja ocigledno navija za velikosrpstvo, nakon toga kao i svaka drzava, za odbranu teritorijalnog integriteta nam je potrebna moderna i efikasna armija. Sto je ona modernija i efikasnija, to ce biti sve vise i vise Bosne i sve vise i vise ce se dusmani Bosni kakiti u gace.
Bez armije, iluzorno je pricati o nekakvom teritorijalnom integritetu! Pa mi pokusavamo biti "inovatori" koji zele promijeniti stvar staru vise hiljada godina, da se teritorijalni integritet drzave brani iskljucivo armijom, mi to pokusavamo uraditi na taj nacin da nemamo armije. Naravno da ce rezultati biti nikakvi. Eto sad mi "najpametniji". Neke zemlje nemaju sta jesti, ali imaju armiju sposobnu da odbrani taj drzavni teritorijalni integritet.
Sa posljednjim izdajama "slucajnog prolaznika", Scepe, pa i Goluma, svima je jasno da su to obicni otiraci medjunarodne bande sa kojim oni ciste pitanje Kosova.
Znaci vrijeme je da se patriotske snage ujedine bez obzira na politicke boje i da se jednostavno "Nemanje Kusturice" danasnje Bosne prvo poraze na izborima 2014 godine, a onda da se pocne sa lovnom sezonom na njih gdje bi glavni cilj trebao biti trpanje korumpiranih klimoglavaca SDP-a, privatne stranke i SDA u zatvor. Ne mozemo ih optuziti direktno za izdaju, ali ih se moze sve i jednog strpati u dugogodisnji zatvor za korupciju. Bitno je tu bandu u paketu skinuti sa vlasti.
Ovo je jedna klasicna manifestacija bolesti "odsustva osjecaja za stvarnost" sto se u narodu prosto zove - buncanje.

"Vrijeme je da se patriotske snage ujedine". Bla, bla, bla, pa zar ne vidis da su se sve patriotske snage ujedinile - svaki narod se ujedinio tako cvrsto da ga vise ni bog ne moze ujediniti sa drugim narodima!

I prestanite, molim vas, vrijedjati one koji vam (za razliku od Komsica) ne podilaze vec vam govore istinu. Ako ste primjetili ja sam zdusno za ovaj DF projekat, ali vas isto tako molim da shvatite sve njegove limite. DF u ovom momentu moze samo da popravi ovaj haos sto ga je napravio SDP i Lagumdzija. I TO NIJE MALO.
Ove price da ce za Zeljkom Brozom krenuti svi nasi narodi i narodnosti... to bih vas prijateljski zamolio da na to ne gubite nadu, to moze biti samo kontraproduktivno.
Mi smo sasnu za uspostavom SVEBOSANSKE starnke izgubili sa Lagumdzijom. A kako vidimo ta ista stranka je unistena i na "rezervnom polozaju". Zeljko Komsic ima dobre sanse i zato ga treba podrzati, da spasi sta se spasiti dade, mislim na socijaldemokratiju u Federaciji.
A poslije cemo vidjeti. Da bi neko ponovo ujedinio sve nase narode moraju se steci isti oni uvjeti koji su i Tita stvorili - jaka licnost, jaka emocija i ono sto je zaista najvaznije - ZAJEDNICKI neprijatelj.
Nas trenutno najvise yebe ovo trece.
(i to je taj paradoks kojeg ZK uporno ponavlja - razracunava se sa vanjskim neprijateljem kojeg, unutar njegove drzave, obozavaju oni koje on takodje poziva u svoje redove! Na stranu to sto je i on sam tu istu drzavu branio od vise od pola njenih drzavljana!)
Last edited by dustaban on 12/04/2013 10:04, edited 2 times in total.
Mister Yes

#2373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

madner wrote:
_Reds_ wrote:

:thumbup:
Katamaran_Sa

#2374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

madner wrote:

Naravno da radi diplomatija, recimo da smo mogli nekako Bugare ubjediti da napadnu Srbiju to bi bio primjer kako u ratu diplomatija radi. :roll:

Rat je nametanje volje drugom, pregovarati sa drugom stranom znaci pristati da se dio volje druge strane i ostvari. Samo je pitanje startnih pozicija i lako se moze zakljuciti ko je pobjednik.
Zar smo mi ratovali sa Srbijom??
madner

#2375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Naravno, zato se zove agresija.

Metoda agresije Srbije (odnosno Jugoslavije tada) je bila djelomicno indirektna, kroz lokalnu populaciju. No bez kadrova, naoruzanja, opreme i podrske iste nezamislivo je da bi ti elementi imali veci uspjeh.
Post Reply