upravo tako. kakvi pravnici, pare treba traziti pritiskom na vlast, iduce godine su izbori i oni ce se boriti za svaki glas. zamislite 22 hiljade nezadovoljnih ljudi koji bi svaki u svom gradu izasli na ulice ili pravili mitinge po sarajevu. mislim da bi to imalo efekta.i_ja_na_forumu wrote:
Ja nisam pravnik, i nisam radila na popisu, ali sam gledala taj vas ugovor koji ste potpisali. U ugovoru stoji koliko ce vam biti isplaceno, ali ne kad i kako.. tako da nazalost mogu i da vam placaju u ratama![]()
Ja mislim da su oni znali da ce doci do ovoga, stoga su se ugovorom koliko toliko ogradili..
a sa drzavom se natezat po sudu, to bi trajalo godinama.
ima i drugi nacin, blokirati "tom" u istocnom sarajevu, skladiste gdje ce se obradjivati podaci, ne dati nikome pristup kutijama s popisnicama pa kad kasne plate neka kasni i obrada. kad eu vidi da nema obrade podataka u predvidjenom roku pitace ih zasto? a oni ce reci zato sto nismo isplatili pare ljudima. onda ce eu reci zasto niste isplatili kad smo vam mi dali novac? pa da vidimo onda sta ce se desiti.
popis se morao provesti jer je to bio uslov eu, ako nema popisa idu drzavi nove kazne i sankcije, mozda nece biti ni izbora i eto novih problema. nema obrade dok ne bude isplate, to je jedini nacin da se izvrsi pritisak na vlast.