POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
rokan

#2351 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

i_ja_na_forumu wrote:
Ja nisam pravnik, i nisam radila na popisu, ali sam gledala taj vas ugovor koji ste potpisali. U ugovoru stoji koliko ce vam biti isplaceno, ali ne kad i kako.. tako da nazalost mogu i da vam placaju u ratama :D
Ja mislim da su oni znali da ce doci do ovoga, stoga su se ugovorom koliko toliko ogradili..
upravo tako. kakvi pravnici, pare treba traziti pritiskom na vlast, iduce godine su izbori i oni ce se boriti za svaki glas. zamislite 22 hiljade nezadovoljnih ljudi koji bi svaki u svom gradu izasli na ulice ili pravili mitinge po sarajevu. mislim da bi to imalo efekta.
a sa drzavom se natezat po sudu, to bi trajalo godinama.
ima i drugi nacin, blokirati "tom" u istocnom sarajevu, skladiste gdje ce se obradjivati podaci, ne dati nikome pristup kutijama s popisnicama pa kad kasne plate neka kasni i obrada. kad eu vidi da nema obrade podataka u predvidjenom roku pitace ih zasto? a oni ce reci zato sto nismo isplatili pare ljudima. onda ce eu reci zasto niste isplatili kad smo vam mi dali novac? pa da vidimo onda sta ce se desiti.
popis se morao provesti jer je to bio uslov eu, ako nema popisa idu drzavi nove kazne i sankcije, mozda nece biti ni izbora i eto novih problema. nema obrade dok ne bude isplate, to je jedini nacin da se izvrsi pritisak na vlast.
Russki

#2352 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

ma bit će para, samo nas jedan dan nece biti :D
DON_eARL

#2353 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

U Mrkonjić Gradu neko primio dio koji osigurava EU. Info je iz druge ruke, ali vjerujem da je informacija tačna.
mrva/mrve

#2354 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mrva/mrve »

Konacno i opcina Centar da pocne sa pozivima za potpisivanje :D :thumbup:
Huremika

#2355 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Kako smo mi pasivan narod. Glupom Bošnji sve odgovara, pa da nam i 5% uplate nama odgovara! Kada ćemo se naučiti pameti?? Da je ovo u Njemačkoj nakon 10 dana od Popisa bi svi na ulice izašli!!
theprodigy

#2356 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by theprodigy »

Huremika wrote:Kako smo mi pasivan narod. Glupom Bošnji sve odgovara, pa da nam i 5% uplate nama odgovara! Kada ćemo se naučiti pameti?? Da je ovo u Njemačkoj nakon 10 dana od Popisa bi svi na ulice izašli!!
al nije ti ovo njemacka
Potočna pastrmka

#2357 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Huremika wrote:Kako smo mi pasivan narod. Glupom Bošnji sve odgovara, pa da nam i 5% uplate nama odgovara! Kada ćemo se naučiti pameti?? Da je ovo u Njemačkoj nakon 10 dana od Popisa bi svi na ulice izašli!!

Lahko je pričati, hajde ti pokreni lavinu, pridružiće se narod, tj. popisivači i instruktori. Problem je što niko ne smije da bude na čelu mase.
Potočna pastrmka

#2358 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Najbolji je način bio uslovljavati predaju kutija uplatom na račun svih osoba, ali kasno je sada. :-) :D
Russki

#2359 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

Potočna pastrmka wrote:Najbolji je način bio uslovljavati predaju kutija uplatom na račun svih osoba, ali kasno je sada. :-) :D
prošla baba s kolačima :D
Ana Maria

#2360 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ana Maria »

Da li je ikome u KS uplacen novac zaradjen na popisu? :-)
perfect_guy

#2361 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

Ana Maria wrote:Da li je ikome u KS uplacen novac zaradjen na popisu? :-)
meni ne
foxy13

#2362 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by foxy13 »

Ana Maria wrote:Da li je ikome u KS uplacen novac zaradjen na popisu? :-)
nope!
Umalo popisivac

#2363 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Umalo popisivac »

Zna li se sta kad ce rezultati za ovaj testo sto smo radili? Njima izgleda za sve treba po mjesec + dana. :roll:

Sta mislite hoce li se poceti s obukom ili radom u 12 mjesecu?
Rizvan

#2364 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Rizvan »

Umalo popisivac wrote:Zna li se sta kad ce rezultati za ovaj testo sto smo radili? Njima izgleda za sve treba po mjesec + dana. :roll:

Sta mislite hoce li se poceti s obukom ili radom u 12 mjesecu?
Sa radom teško, jer još nisu objavili ni rezultate, a već je šesnaesti.
majamaja

#2365 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by majamaja »

Eto prošao je i taj famozni 15., imal išta novo? je li ko isplaćen?
mirsek

#2366 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mirsek »

Evo i nas iz opstine centar su poceli prozivati instruktori da dodjemo i da potpisemo naloge. Zvao sam zavod za statistiku i kazu da ce isplate poceti kad sve opstine zavrse potpisivanje naloga.Ako oni lazu lazem i ja. :bih:
smucek

#2367 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by smucek »

Isplate pocinju naredni ponedjeljak, jer ce do tad svi instruktori iz opstine Centar dostaviti naloge koje su njihovi popisivaci potpisali. Svi popisivaci bi trebali biti isplaceni do kraja godine, a najdalje sedmicu kasnije za nas iz opstine Centar, i njihovog kasnjenja u svemu.
insaneinthebrain

#2368 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by insaneinthebrain »

pu majku im. pa moramo svi ispastati zbog ovih hedalja sporih iz opstine centar :roll:
smucek

#2369 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by smucek »

Najgora opstina u drzavi, samo kreni od toga kad dodjes na salter kakve te nesposobne face docekaju, a o neradu i sporosti nema svrhe ni pricati.
@ngel

#2370 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by @ngel »

Mi u opstini Novi Grad potpisali sve prije 10-ak dana, rekli nam od 15 do 25 da ce isplacivati, kojim redom samo da mi je znati...nije isto 15 i 25 :lol:
insaneinthebrain

#2371 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by insaneinthebrain »

mi potpisali u novom sarajevu pocetkom novembra. pa tim redom trebalo bi nama prvo :thumbup:
SAID5

#2372 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by SAID5 »

Novo sarajevo je bilo poprilicno azurno u svemu, pa nek izguraju u svemu :)
@ngel

#2373 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by @ngel »

insaneinthebrain wrote:mi potpisali u novom sarajevu pocetkom novembra. pa tim redom trebalo bi nama prvo :thumbup:
Ma mislim da opstine to posebno rade svaka za sebe, vise sam mislila kojim redom sto se tice popisivaca :D
majamaja

#2374 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by majamaja »

mirsek wrote:Evo i nas iz opstine centar su poceli prozivati instruktori da dodjemo i da potpisemo naloge. Zvao sam zavod za statistiku i kazu da ce isplate poceti kad sve opstine zavrse potpisivanje naloga.Ako oni lazu lazem i ja. :bih:
Pa, kako sad to, oni svaki čas mijenjaju politiku, zar nije u onom mailu, koji je neko dobio od zavoda lijepo pisalo da će one općine koje su već dostavile sve naloge biti isplaćene prve, a ne da će se čekati da svi riješe.
perfect_guy

#2375 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

majamaja wrote:
mirsek wrote:Evo i nas iz opstine centar su poceli prozivati instruktori da dodjemo i da potpisemo naloge. Zvao sam zavod za statistiku i kazu da ce isplate poceti kad sve opstine zavrse potpisivanje naloga.Ako oni lazu lazem i ja. :bih:
Pa, kako sad to, oni svaki čas mijenjaju politiku, zar nije u onom mailu, koji je neko dobio od zavoda lijepo pisalo da će one općine koje su već dostavile sve naloge biti isplaćene prve, a ne da će se čekati da svi riješe.
mi smo još na obuci dobili informaciju da isplata počinje tek kad sve opštine dostave svoju dokumentaciju
Post Reply