frljoka wrote:imam poruku za sve vas koji smatrate "opravdanim" čin silovanja djevojke kada je ona polugola ili gola:
ako vi svoj bolestan stav po ovom pitanju, branite činjenicom da je djevojci x nedostajalo odjeće pa je muškarac x "opravdano" silovao, jer bože moj "sama je izazvala", onda šta treba zaključiti iz vaših postova?
1. da bi polugolu ili golu sestru, majku ili ćerku zlostavljali seksualno samo zato što nije bila "pristojno" odjevena ?!!!
2. niste imali nikad ili imate jednom u deset godina seksualni odnos pa kad god vidite žensko koje je lijepo i dobro obučeno (ono što vi nazivate izazivački a u stvari je ljepota) odmah dobijete nagon za silovanjem?!!!
sve dok vi kao razlog za silovanje bilo koje djevojke, navodite to da je "bila polugola i izazivala", vi ste isti ako ne i gori od onih koji uistinu siluju.
imam i ja poruku za tebe. ti nadji u mom postu gdje sam rekao da cin silovanja smatram opravdanim, i onda cu ja otici na produzenje cune koje cu sam platit, s ciljem da mogu sam sebe silovat kad mi se prijebe posto nisam neko ko ce skakat na nekoga samo zato sto je obucen il neobucen.
daj ba, sta banalizujes? kakav moral i usporedbe dajes? pa sine dragi, ovakav primjer koji si ti naveo ne bi navelo poluretardirano dijete koje nikad nije nista procitalo ni vidjelo osim bukvara.
prvo nauci da citas tudje postove, pa onda ti daji svoj sud o tome kakvi smo mi i kakvi bi mogli da budemo, te od koga smo gori a od koga bolji.
zivimo u drustvu u kojem su ljudska prava i slobode, misaona imenica. s tva, novina, casopisa, serija i internata nas filuju zapadnjackom, kapitalistickom filozofijom, te ljudskim pravima, slobodama, jednakostima, empatijom i slicnim pizdarijama koje u ovom drustvu nece zazivit iducih 20 godina.
imamo najvecu recesiju, i krizu od svih drzava na ovom jebenom kontinentu. imamo ljude koji rade posao za koji nisu placeni i skolovani, kao i ljude koji ne rade nikakva posao. kad izadjes navecer napolje, nervoza se moze rezat nozem u zraku. pola sarajeva, muskog roda starijeg od 30 godina boluje od PTSP-a. druga polovica boluje od kokuzluka, neimastine, nedostatka perspektive, te nemoci da bilo sta promjeni. grad je pun malaca od 18-19 godina koji su uzeli pistolje od tata koji nemaju nista u zivotu, a i ono malo sto su imali im je uzela ova drzava.
i onda jedna takva, da ne kazem maloumna, al zenska persona koja je nesvjesna svog okruzenja, kojoj je idol samanta iz sex i grada, i hurem iz sulejmana, izadje, popije flasu votke, presvuce se u haustoru jer ne smije svakakva izaci iz kuce, spremna je da rasiri noge za tu flasu votke jer je lakse to nego zaradit. a kako ce zaradit kad i ne trazi, a i da trazi nema posla, i onda takva hoda po gradu. misli da je kul i urbana, hoda medju gerilcima i medju covjekolikim zombijima koji curama vise ne prilaze, nego ih traze preko raznoraznih glupih grupa po fejsbuku.
ona misli da je kul, moderna i urbana. a oni misle da trazi "belaja". i nesto joj se desi i onda je samo jedan krivac. ne kazem, taj sto je napadne je kriv 100%. al tu je jos more faktora, kriva joj je mama sto je odgojila da je lakse noge rasirit nego zaradit. kriva je drzava sto takve likove pusta da hodaju po ulici. kriva je socijalno ekonomska situacija koja ljude tjera da se ponasaju ko zivotinje. kriva je tehnologija pomocu koje se ljudima ispira mozak. kriva je i ona sama sto si je dozvolila da se tako raskalaseno ponasa.
ne zelim da me iko pogresno shvati, ja sam za to da svako radi ono sto ga cini sretnim. whatever floats your boat sto bi ameri rekli. al jednostavno dosao je vakat da se ljudi ne mogu ponasat onako kako bi zeljeli i kako misle da bi trebali. zivimo u sredini koja ne trpi greske, i samo jedna devijacija od normalne i neke standardne putanje je dovoljna da ti promjeni cijeli jebeni zivot. nazalost neki toga postanu svjesni tek kad im bude kasno.
i edit za kraj: po meni zensko celjade, bilo koje starosne dobi nema sta da radi napolju iza 2 ujutro osim ako nije s momkom il nekim muskom koje ce se postarat da doticna sigurno stigne kuci. il ako je na nekom sjelu il u zatvorenom drustvu. sve ostalo je na ovom vaktu neprihvatljivo. i sve ostalo je rizik. mislim da je iskreno i za musko puno veca sansa da dobije po njusci ako ostane iza tih doba ako nije kakav sto je brz na pistolju il nozu.