SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
emko1234

#2351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

drugi_profil wrote:Cinjenica je da nikad nije obucena cura silovana. Uvijek je skinu.
Drugo, razumije se da postoji rizicno ponasanje i nesigurna mjesta, ali zar je to opravdanje?
u tome i jest fazon, ne skinu je kad je vec gola. to pokusavam da kazem.
opravdanje ne postoji kosto vec napisah u prethodnom postu, al isto tako ne postoji ni razlog da moje dijete hoda gologuzo ulicom u pola 5 ujutro nakon sto je popilo 14 gintonika, da se zavlaci tamo gdje joj nije mjesto i da izaziva na bilo koji nacin tj spada u kategoriju zena koje se najcesce siluju.

ne kazem, manijaka je bilo i bit ce. vrebali su i vrebat ce. al to je isti slucaj ko i sa drugim stvarima. moze tebe auto ubit i ispreb BBI-ja, ako se kakav manijak zaleti 2 stoje i pokosi sve na platou, al vece su sanse da ce te ubit ako u 2 popdne na crvenom za pjesaka budes pretrcavao ulicu na alipasinom kod televizije.

to je poenta cijele price a ne da opravdavam manijake, boze sacuvaj.
kurty

#2352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kurty »

to je psiholosko pacenicki um...
bolesnici siluju babe od 80+ godina...
jel i tada do odjece???
nemampojmakad

#2353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nemampojmakad »

un1ted wrote:To sta ja hocu ili sta saznam moja je stvar. Takva trazi sex, sada hoce li naci na "malo" normalnijeg ili na manijaka, to je sasvim druga prica.
Puna je ova drzava manijaka kojima treba mali okidac, a one su upravo to. Desi se i odna se buni nisam htjela. Pa koji kurac radis u 3h ujutro sa lap dance...

:( :roll:
Logovan

#2354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

drugi_profil wrote:Uglavnom, da je cura silovana ovdje bi svaki drugi komentar bio: sama je trazila.
Posto je silovan frajer, sad je to gluho bilo, sigurno se jadan nije mogao odbraniti.
Ne bi. Mi koji normalno razmišljamo smo u većini.
hhaarree

#2355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hhaarree »

_terminaš_ wrote:
drugi_profil wrote:Uglavnom, da je cura silovana ovdje bi svaki drugi komentar bio: sama je trazila.
Posto je silovan frajer, sad je to gluho bilo, sigurno se jadan nije mogao odbraniti.
Ne bi. Mi koji normalno razmišljamo smo u većini.
ja ipak mislim da bi gotovo svaki komentar bio takav, ipak je ovdje normalno razmisljane misaona imenica. Primjer: prije 20 stranica lik prebio curu i naravno vecina kaze sama trazila, drugi primjer cura ubijena na palama - sama trazila itd itd
delightful

#2356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by delightful »

un1ted wrote:Ako je u dopicnjaku i sama trazi da ga dobije. Ne opravdavam silovanje, gluho bilo, ali sta ocekviati od takve "dame", sta joj treba, sta zeli !?
jos jedan takav komentar i trajni.
Kona__

#2357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kona__ »

trebam smajli koji se krsti :?

jos se fol ogradjuje, ne opravdava..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ovih dana bijahu neke pucnjave
izgleda da to nije više nikom zanimljivo
miki.ba

#2359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by miki.ba »

Raspored wrote:
Danas se tako rješavaju svi sporovi, od dugovanja, izrada u poslu, gledanja tuđe cure, parkiranja, sporova u saobraćaju, gledanja duže od 0.3 sekunde u njegovom pravcu i svega ostalog što možeš zamisliti.
Nemoj slučajno da se dogovorom nešto ljudski riješi, ma jok vadi odmah cijev i pucaj brale! Onda me drugovi pitaju zašto ne izlazim više, zato što mi treba usrani H&K mp5 mini pod jaknom gdje god da krenem čak i ako slučajno pogledam u njegovom smjeru na semaforu.
Curica, kućica, film i klopa. Dosta mi je gledanja iza leđa kada će neka budala na lošem sranju početi da puca.
Ljudi oslobađajte se paranoje, ako vam škodi prestanite pušiti travu. :mrgreen:
Baš pretjeruješ....
Cholina_Lokica

#2360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cholina_Lokica »

Znaci... strasno... ne mozes da vjerujes kakvim smo pacijentima okruzeni :shock: :shock: :shock: :shock:
madner

#2361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by madner »

Nego gdje si zbavio taj mini i posto?
Don Zivconi

#2362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Don Zivconi »

madner wrote:Nego gdje si zbavio taj mini i posto?
:lol:

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
emko1234

#2363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

Kona__ wrote:trebam smajli koji se krsti :?

mozes se ti K krstit kad i sam/a znas da je tako.
nemojte bit robovi novina, sajtova, televizije. malo istrazi ako te vec zanima, pogledaj sta se krije iza cega pa onda pricaj i reci nesto pametno ako vec imas.

kurty@ imas ti ljude koji jebu bebe od 2 godina, i zena koje siluju muskarce, a isto tako imas i popove i hodze koji jebu djecake. evo velecasni kacavenda banjalukci je primjer. al to su ljudi koji su izuzeci od pravila. ovdje pricamo o najcescem obliku seksualnog zlostavljanja. kad muskarac siluje zenu.

jednostavno mislim da postoje situacije u kojima se povecava vjerovatnoca da ti se nesto lose desi ako si zensko. naravno, to u pravilu ne bi trebalo da bude tako i svako bi trebao da radi i da se ponasa bez neke stege i bez razmisljanja o tim nenormalnim stvarima, al u savrsenom svijetu. posto ne zivimo u takvom, svako zensko kad krene napolje, po meni, bi trebalo da razmisli o nekim stvarima.
al ne, ne mozes ti to objasnit moralistama s foruma. zasto ona ne bi izasla gologuza ako joj se to vec radi, pa boze to je moderno?! i onda joj se nesto desi, i nije ona kriva. kriv je taj manijak 100%. al taj manijak je tu vece izabrao bas nju. pa haj da razmisljamo logicno, vjerovatno je pored njega proslo more cura al je on izabrao onu najgoliju koja je uz to pijana il drogirana. postavlja se pitanje zasto?
s jedne strane, zato sto je manijak. mentalno poremecen tip, s druge strane zato sto je ona gola, ne moze branit, hoda sama ulicom u 5 ujutro i jos baulja takva. daj ba, nemojte lazne standarde i kriterije postavljat. naravno da je manijak kriv, naravno da je kriv lik koji izvadi pistolj i ubije curicu od 17 godina na ulici bez razloga. al koji kurac curica od 17 godina radi u 3 ujutro na ulici? uzrocno posljedicne veze.
svi bi mi zeljeli da se mozemo ponasat kao da zivimo u slobodnoj i sigurnoj drzavi i svijetu. ocekujemo da nam se to obezbijedi. al tek kad shvatimo da je to nemoguce i kad pocnemo zivjeti u skladu s tim, manje ce nam se sranja desavat.
ja musko, sa 17 godina, izlaz do 12 i mrs kuci. zakasnis, ne izadjes iducu subotu. nikad mi se nista nije desilo.
ima sve svoje.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by un1ted »

Ja se nisam znao izraziti ali kolega @emko je to jako dobro uradio. Ko ne zeli da shvati i zabada glavu u pijesak njegova stvar. Moderatoru hvala na "razumjevanju"..
al ne, ne mozes ti to objasnit moralistama s foruma. zasto ona ne bi izasla gologuza ako joj se to vec radi, pa boze to je moderno?! i onda joj se nesto desi, i nije ona kriva. kriv je taj manijak 100%. al taj manijak je tu vece izabrao bas nju. pa haj da razmisljamo logicno, vjerovatno je pored njega proslo more cura al je on izabrao onu najgoliju koja je uz to pijana il drogirana. postavlja se pitanje zasto?
s jedne strane, zato sto je manijak. mentalno poremecen tip, s druge strane zato sto je ona gola, ne moze branit, hoda sama ulicom u 5 ujutro i jos baulja takva. daj ba, nemojte lazne standarde i kriterije postavljat. naravno da je manijak kriv, naravno da je kriv lik koji izvadi pistolj i ubije curicu od 17 godina na ulici bez razloga. al koji kurac curica od 17 godina radi u 3 ujutro na ulici? uzrocno posljedicne veze.
svi bi mi zeljeli da se mozemo ponasat kao da zivimo u slobodnoj i sigurnoj drzavi i svijetu. ocekujemo da nam se to obezbijedi. al tek kad shvatimo da je to nemoguce i kad pocnemo zivjeti u skladu s tim, manje ce nam se sranja desavat.
Kona__

#2365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kona__ »

emko1234 wrote:
Kona__ wrote:trebam smajli koji se krsti :?

mozes se ti K krstit kad i sam/a znas da je tako.
nemojte bit robovi novina, sajtova, televizije. malo istrazi ako te vec zanima, pogledaj sta se krije iza cega pa onda pricaj i reci nesto pametno ako vec imas.

kurty@ imas ti ljude koji jebu bebe od 2 godina, i zena koje siluju muskarce, a isto tako imas i popove i hodze koji jebu djecake. evo velecasni kacavenda banjalukci je primjer. al to su ljudi koji su izuzeci od pravila. ovdje pricamo o najcescem obliku seksualnog zlostavljanja. kad muskarac siluje zenu.

jednostavno mislim da postoje situacije u kojima se povecava vjerovatnoca da ti se nesto lose desi ako si zensko. naravno, to u pravilu ne bi trebalo da bude tako i svako bi trebao da radi i da se ponasa bez neke stege i bez razmisljanja o tim nenormalnim stvarima, al u savrsenom svijetu. posto ne zivimo u takvom, svako zensko kad krene napolje, po meni, bi trebalo da razmisli o nekim stvarima.
ja musko, sa 17 godina, izlaz do 12 i mrs kuci. zakasnis, ne izadjes iducu subotu. nikad mi se nista nije desilo.
ima sve svoje.
Nemam sta pricati i dokazivati ovakvom liku..
BadBoy

#2366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Pije vode donekle to što ti želiš reći i na šta želiš ukazati. Zaista, postoje neki rizični faktori koji su u domeni naše kontrole i mislim da bi svaka normalna osoba trebala da učini sve što je u njenoj moći da smanji rizik po sebe da postane žrtva. Međutim, ti idaš baš u krajnost i sve gledaš sa samo jednog stanovišta: MENE. Ako se tebi nije desilo, ne znači da se nikada nikome ne može desiti, ovo ponovo potenciram. Eto imaš prije par mjeseci primjer žene koja je bila sa MOMKOM, oskudno obučena, vraćala se iz kina u pola 10 i silovana u busu. Šta je ona tu pogrešno uradila? Ništa.

Mogu i ja reći, meni se nikada ništa nije desilo na motoru, dakle motori su najsigurniji oblik prevoznog sredstva. E pa bato, ako ti poslije toga kažem da ja u životu nikada nisam sjeo na motor, slika postaje jasnija i sigurno bi mi umr'o od smijeha šta sam se ja tu našao pričati o motorima. Dakle, samo zato što JA nikada nisam sjeo i pao sa motora, ne znači da se ne dešava svakodnevno drugim ljudima.
jabidapitam

#2367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jabidapitam »

Ima nauka koja se bavi ovim, zove se viktomologija :)

Glupo je govoriti da je neka djevojka kriva za silovanje, taman i da gola hoda, suzdrzi nagone pobogu nisi zivotinja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by un1ted »

jabidapitam wrote: Glupo je govoriti da je neka djevojka kriva za silovanje, taman i da gola hoda, suzdrzi nagone pobogu nisi zivotinja.
frljoka

#2369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by frljoka »

imam poruku za sve vas koji smatrate "opravdanim" čin silovanja djevojke kada je ona polugola ili gola:

ako vi svoj bolestan stav po ovom pitanju, branite činjenicom da je djevojci x nedostajalo odjeće pa je muškarac x "opravdano" silovao, jer bože moj "sama je izazvala", onda šta treba zaključiti iz vaših postova?

1. da bi polugolu ili golu sestru, majku ili ćerku zlostavljali seksualno samo zato što nije bila "pristojno" odjevena ?!!!

2. niste imali nikad ili imate jednom u deset godina seksualni odnos pa kad god vidite žensko koje je lijepo i dobro obučeno (ono što vi nazivate izazivački a u stvari je ljepota) odmah dobijete nagon za silovanjem?!!!

sve dok vi kao razlog za silovanje bilo koje djevojke, navodite to da je "bila polugola i izazivala", vi ste isti ako ne i gori od onih koji uistinu siluju.
hhaarree

#2370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hhaarree »

frljoka wrote:imam poruku za sve vas koji smatrate "opravdanim" čin silovanja djevojke kada je ona polugola ili gola:

ako vi svoj bolestan stav po ovom pitanju, branite činjenicom da je djevojci x nedostajalo odjeće pa je muškarac x "opravdano" silovao, jer bože moj "sama je izazvala", onda šta treba zaključiti iz vaših postova?

1. da bi polugolu ili golu sestru, majku ili ćerku zlostavljali seksualno samo zato što nije bila "pristojno" odjevena ?!!!

2. niste imali nikad ili imate jednom u deset godina seksualni odnos pa kad god vidite žensko koje je lijepo i dobro obučeno (ono što vi nazivate izazivački a u stvari je ljepota) odmah dobijete nagon za silovanjem?!!!

sve dok vi kao razlog za silovanje bilo koje djevojke, navodite to da je "bila polugola i izazivala", vi ste isti ako ne i gori od onih koji uistinu siluju.
upravo ovo, od do
uglavnomja

#2371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

ma kad se sjetim komentara prije 10-ak stranica, u stilu ako (starija) zena izadje sa nakitom, sama je kriva sto je opljackana i prebijena, sto izaziva lopove :roll:

:run:
drugi_profil

#2372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Uglavnom, da podvucem: silovanje je jedan od najtezih i najgnusnijh napada, krvnih delikta.
Steta koju nanesu takvi napadi moze se mjeriti sa ubistvom, jer zrtva cesto ne zeli vise da zivi ili nije u stanju da zivi normalno.

Toliko o tome da neko zeli biti silovan.
Drugo su S&M igrice za koje postoji obostrana zelja.

Svako ko i trunku krivice prebacuje na zrtvu je osoba koja je potencijalni silovatelj. Sve da ti se skine gola u krilu ako kaze NE, to znaci NE. I nista drugo. Ona izaziva, i ako ti ne dopusti, tvoje je da budes musko i da se iskontrolises. Zene se vole igrati sa svojim carima, ali to nije poziv na silovanje, to se zove zavodjenje.
Neka ima vise, a neka manje ukusa, ali to je samo to.
Skyfox

#2373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Skyfox »

neko cuo ekslpoziju upravo iz pravca ilidze? Ja sam na Grbavici i poprilicno se cula...
johntra

#2374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by johntra »

čuo sam i ja nešto...da nije bombaš iz Bostona? :D
emko1234

#2375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

frljoka wrote:imam poruku za sve vas koji smatrate "opravdanim" čin silovanja djevojke kada je ona polugola ili gola:

imam i ja poruku za tebe. ti nadji u mom postu gdje sam rekao da cin silovanja smatram opravdanim, i onda cu ja otici na produzenje cune koje cu sam platit, s ciljem da mogu sam sebe silovat kad mi se prijebe posto nisam neko ko ce skakat na nekoga samo zato sto je obucen il neobucen.

daj ba, sta banalizujes? kakav moral i usporedbe dajes? pa sine dragi, ovakav primjer koji si ti naveo ne bi navelo poluretardirano dijete koje nikad nije nista procitalo ni vidjelo osim bukvara.

prvo nauci da citas tudje postove, pa onda ti daji svoj sud o tome kakvi smo mi i kakvi bi mogli da budemo, te od koga smo gori a od koga bolji.
zivimo u drustvu u kojem su ljudska prava i slobode, misaona imenica. s tva, novina, casopisa, serija i internata nas filuju zapadnjackom, kapitalistickom filozofijom, te ljudskim pravima, slobodama, jednakostima, empatijom i slicnim pizdarijama koje u ovom drustvu nece zazivit iducih 20 godina.
imamo najvecu recesiju, i krizu od svih drzava na ovom jebenom kontinentu. imamo ljude koji rade posao za koji nisu placeni i skolovani, kao i ljude koji ne rade nikakva posao. kad izadjes navecer napolje, nervoza se moze rezat nozem u zraku. pola sarajeva, muskog roda starijeg od 30 godina boluje od PTSP-a. druga polovica boluje od kokuzluka, neimastine, nedostatka perspektive, te nemoci da bilo sta promjeni. grad je pun malaca od 18-19 godina koji su uzeli pistolje od tata koji nemaju nista u zivotu, a i ono malo sto su imali im je uzela ova drzava.
i onda jedna takva, da ne kazem maloumna, al zenska persona koja je nesvjesna svog okruzenja, kojoj je idol samanta iz sex i grada, i hurem iz sulejmana, izadje, popije flasu votke, presvuce se u haustoru jer ne smije svakakva izaci iz kuce, spremna je da rasiri noge za tu flasu votke jer je lakse to nego zaradit. a kako ce zaradit kad i ne trazi, a i da trazi nema posla, i onda takva hoda po gradu. misli da je kul i urbana, hoda medju gerilcima i medju covjekolikim zombijima koji curama vise ne prilaze, nego ih traze preko raznoraznih glupih grupa po fejsbuku.
ona misli da je kul, moderna i urbana. a oni misle da trazi "belaja". i nesto joj se desi i onda je samo jedan krivac. ne kazem, taj sto je napadne je kriv 100%. al tu je jos more faktora, kriva joj je mama sto je odgojila da je lakse noge rasirit nego zaradit. kriva je drzava sto takve likove pusta da hodaju po ulici. kriva je socijalno ekonomska situacija koja ljude tjera da se ponasaju ko zivotinje. kriva je tehnologija pomocu koje se ljudima ispira mozak. kriva je i ona sama sto si je dozvolila da se tako raskalaseno ponasa.

ne zelim da me iko pogresno shvati, ja sam za to da svako radi ono sto ga cini sretnim. whatever floats your boat sto bi ameri rekli. al jednostavno dosao je vakat da se ljudi ne mogu ponasat onako kako bi zeljeli i kako misle da bi trebali. zivimo u sredini koja ne trpi greske, i samo jedna devijacija od normalne i neke standardne putanje je dovoljna da ti promjeni cijeli jebeni zivot. nazalost neki toga postanu svjesni tek kad im bude kasno.

i edit za kraj: po meni zensko celjade, bilo koje starosne dobi nema sta da radi napolju iza 2 ujutro osim ako nije s momkom il nekim muskom koje ce se postarat da doticna sigurno stigne kuci. il ako je na nekom sjelu il u zatvorenom drustvu. sve ostalo je na ovom vaktu neprihvatljivo. i sve ostalo je rizik. mislim da je iskreno i za musko puno veca sansa da dobije po njusci ako ostane iza tih doba ako nije kakav sto je brz na pistolju il nozu.
Locked