Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Telemach
#2351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@chudjenhe
Preduslovi za korištenje
Član 2.
„Mrežni Operater” se obavezuje da će Korisnika priključiti na svoj
KKS u roku od 45 radnih dana od dana zaključenja Ugovora, ukoliko
postoje svi neophodni tehnički uslovi na lokaciji Korisnika.
Preduslovi za korištenje
Član 2.
- chudjenhe
#2352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hvalaTelemach wrote:@chudjenhe
Preduslovi za korištenje
Član 2.
:volimtelemach:
-
DON_eARL
#2353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako je jedino ispravno da računaju. Ne mogu ti obračunati nešto, ukoliko to nisi koristio. Kako god okreneš, bolje je i da ti priključe 20. u mjesecu, nego 1. idućeg mjeseca, uštedićeš (ako si imao skuplju uslugu) par KM, a imaćeš i kvalitetniju uslugu ranije.Ellinor wrote:@don_earl
Razumijem ja to, napisao sam figurativno dva računa. Jer ako platiš 50 KM umjesto 30, skoro si 2 računa platio. A, ne možeš utjecati na to kad će oni bahnuti da priključe i, samim tim, koliko će ti obračunati.
Koliko trenutno BHT naplaćuje pozive prema Telemach brojevima?iceman2010 wrote: Pa mora zastiti potrosaca. Moram ja kad okrenem broj koji ma telecomovu numeraciju znati da to vise nije telecomov broj. Ako te primjera radi zovem sa moja tv ocekujem da cu sat vremena pricati djaba. Kad ono sipak. Dodje mi na racunu bruka para za platiti. Poruka je maksimalno skracena i dobra stvar. Kakav bi tek belaj i haos nastao da je nema. Niste mi jasni po ovom pitanju nikako.
I onaj koji poziva tebe moze iskljuciti tu poruku. Dakle ko te cesto zove moze na svoj zahtjev da iskljuci poruku kada te pozica sa svog broja.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Last edited by DON_eARL on 12/01/2013 00:25, edited 1 time in total.
-
iceman2010
#2354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemachovi brojevi imaju svoju numeraciju. Iako pocinju sa 033 imaju sljedeca dva broja koja su specificna 8yx xxx. Ovaj y ne znam koji je broj ( mrsko mi sada sa mobitela provjeravati ) ali svim alternativcima broj pocinje sa 8 ili 9. Telecom nema brojeve sa 9 i ima nesto malo sa 8. Dakle, ako broj pocinje sa 9 nije telecomov sigurno, a ako pocinje sa 8 onda skoro sigurno nije. U svakom slucaju to su poznate situacije. Medjutm, kod prenosa broja moze doci do situacije da korisnik ni kriv ni duzan placa vise zato sto nije imao dostupnu informaciju. U ocom slucaju je korisnik prevaren.chudjenhe wrote:doduse...iceman2010 wrote: Pa mora zastiti potrosaca. Moram ja kad okrenem broj koji ma telecomovu numeraciju znati da to vise nije telecomov broj. Ako te primjera radi zovem sa moja tv ocekujem da cu sat vremena pricati djaba. Kad ono sipak. Dodje mi na racunu bruka para za platiti. Poruka je maksimalno skracena i dobra stvar. Kakav bi tek belaj i haos nastao da je nema. Niste mi jasni po ovom pitanju nikako.
I onaj koji poziva tebe moze iskljuciti tu poruku. Dakle ko te cesto zove moze na svoj zahtjev da iskljuci poruku kada te pozica sa svog broja.
s tim da i telemachovi brojevi imaju istu formu al na njima nema tog obavjestenja
pa se raspitaj koji broj je od kojeg operatera da se slucajno ne zajebes
-
iceman2010
#2355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neda mi se sa mob. Sada provjeravati. Ima cjenovnika na njihovoj stranici, a ako ti se ne zuri mogu to sutra pogledati pa napisati.DON_eARL wrote:Tako je jedino ispravno da računaju. Ne mogu ti obračunati nešto, ukoliko to nisi koristio. Kako god okreneš, bolje je i da ti priključe 20. u mjesecu, nego 1. idućeg mjeseca, uštedićeš (ako si imao skuplju uslugu) par KM, a imaćeš i kvalitetniju uslugu ranije.Ellinor wrote:@don_earl
Razumijem ja to, napisao sam figurativno dva računa. Jer ako platiš 50 KM umjesto 30, skoro si 2 računa platio. A, ne možeš utjecati na to kad će oni bahnuti da priključe i, samim tim, koliko će ti obračunati.
Koliko trenutno BHT naplaćuje pozive prema Telemach brojevima?iceman2010 wrote: Pa mora zastiti potrosaca. Moram ja kad okrenem broj koji ma telecomovu numeraciju znati da to vise nije telecomov broj. Ako te primjera radi zovem sa moja tv ocekujem da cu sat vremena pricati djaba. Kad ono sipak. Dodje mi na racunu bruka para za platiti. Poruka je maksimalno skracena i dobra stvar. Kakav bi tek belaj i haos nastao da je nema. Niste mi jasni po ovom pitanju nikako.
-
DON_eARL
#2356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne žuri mi se, ako ti imaš info pri ruci, napiši sutra.
@Telemach - Pitanje i za vas, kakve su cijene uspostave poziva iz drugih mreža, prvenstveno BHT, MTEL i ERONET i LOL, prema Telemach brojevima?
@Telemach - Pitanje i za vas, kakve su cijene uspostave poziva iz drugih mreža, prvenstveno BHT, MTEL i ERONET i LOL, prema Telemach brojevima?
-
jastuk1
#2357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Start paket je digitalizirani paket svih kanala iz analogne ponude + dodatni kanali (Start = D3), ne postoji "analogni Start paket".MaD_ProfessoR wrote:očito ili ne čitaš, ili ignorišeš, pa evo ćemo opet:
analogna, start paket.
ne digitalna.
analogna.
barem 3 korisnika su ti napisala da je riječ o analognoj kablovskoj, ne samo ja.
Navedeni kanal je samo prebaćen iz analogne ponude u Start paket, nikako nije izbačen iz programske šeme Telemacha
Sram vas bilo za FC. Način na koji tjerate ljude da uzmu receivere i prelaze na digitalnu da bi vi zaradili 3 marke više! Fujine jedne gladne, pohlepne.
Nikad svojima neću uvoditi vašu digitalnu - možete pustiti te kanale da ih otvara DVB-C modul u novim TV aparatima ali nećete jer hoćete 3 marke više. Koja pohlepa!
Zbog takve pohlepe ću ih odjaviti sa i analogne i prijaviti na moju TV. Pa neće biti ni onih 15 KM za analognu. Fujine jedne pokvarene.
Btw, ja na HS-u mogu otvoriti sve kanale iz osnovne ponude digitalno, bez receivera koji je kod vas uslov. Sramota. I još odvlačite pare iz BiH.
-
iceman2010
#2358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ujutro ako neko ne napise prije.DON_eARL wrote:Ne žuri mi se, ako ti imaš info pri ruci, napiši sutra.
-
StrelacZE
#2359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema smisla......Hvala,prijatno!
-
brazzo19
#2360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Start paket je digitalizirani paket svih kanala iz analogne ponude + dodatni kanali (Start = D3), ne postoji "analogni Start paket".MaD_ProfessoR wrote:očito ili ne čitaš, ili ignorišeš, pa evo ćemo opet:
analogna, start paket.
ne digitalna.
analogna.
barem 3 korisnika su ti napisala da je riječ o analognoj kablovskoj, ne samo ja.
Navedeni kanal je samo prebaćen iz analogne ponude u Start paket, nikako nije izbačen iz programske šeme Telemacha
A sta je sa onima koji nemaju nikakve start pakete nego obicnu analognu kablovsku bez resivera a takvih je vecina vasih korisnika ?? Nista jeli tek tako iskljucite i to je to ??
p.s Postoji li ikakva mogucnost nama koji imamo novije televizije sa ugradjenim dvb tunerom da nam pustite taj osnovni digitalizovani paket bez uzimanje recivera pa ako treba i da se doplate te 3KM ili sta vec ide jer ovo sto radi je bezobrazluk postao prvo sto iskljucili fox crime pa sad i fight kanal , jednostavno primoravate ljude da uzimaju vase resivere i da prelaze u digitalu ...
-
iceman2010
#2361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
0,044 KM u istoj mreznoj grupi. Ako je druga MG onda 0,048 KM. Plus PDV na ovo.iceman2010 wrote:Ujutro ako neko ne napise prije.DON_eARL wrote:Ne žuri mi se, ako ti imaš info pri ruci, napiši sutra.
- Warashii
#2362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Halo cenzura?
S kojim razlogom brisanje posta u kom sam lijepo pitao ostale korisnike za racune u Zenici?
Pitanje je glasilo: zasto je racun ovaj mjesec dosao 3KM veci nego li prosli mjesec?
Nisam se prepucao sa "forumasima" ( jadni ovi forumasi ovdje ) niti sam bilo koga vrijedjao ( ili mozda jesam ) .
S tim ako branite telemach vjerujte da im sa ovim brisanjem postova o njima i necete bas ici u korist.
S kojim razlogom brisanje posta u kom sam lijepo pitao ostale korisnike za racune u Zenici?
Pitanje je glasilo: zasto je racun ovaj mjesec dosao 3KM veci nego li prosli mjesec?
Nisam se prepucao sa "forumasima" ( jadni ovi forumasi ovdje ) niti sam bilo koga vrijedjao ( ili mozda jesam ) .
S tim ako branite telemach vjerujte da im sa ovim brisanjem postova o njima i necete bas ici u korist.
-
EdinBosnaSMRKD
#2363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam to davno uradio i nimalo se ne kajemjastuk1 wrote:Telemach wrote:Start paket je digitalizirani paket svih kanala iz analogne ponude + dodatni kanali (Start = D3), ne postoji "analogni Start paket".MaD_ProfessoR wrote:očito ili ne čitaš, ili ignorišeš, pa evo ćemo opet:
analogna, start paket.
ne digitalna.
analogna.
Sram vas bilo za FC. Način na koji tjerate ljude da uzmu receivere i prelaze na digitalnu da bi vi zaradili 3 marke više! Fujine jedne gladne, pohlepne.
Nikad svojima neću uvoditi vašu digitalnu - možete pustiti te kanale da ih otvara DVB-C modul u novim TV aparatima ali nećete jer hoćete 3 marke više. Koja pohlepa!
Zbog takve pohlepe ću ih odjaviti sa i analogne i prijaviti na moju TV. Pa neće biti ni onih 15 KM za analognu. Fujine jedne pokvarene.
Btw, ja na HS-u mogu otvoriti sve kanale iz osnovne ponude digitalno, bez receivera koji je kod vas uslov. Sramota. I još odvlačite pare iz BiH.
-
Kralj Tvrtko I.
#2364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
joj brate al se zamarate budalestinama....
- Tiger 033
#2365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao sto sam nekad davno napis'o,kad prođe pocetna "euforija" ..."NA KRAJU CE TE SVI SKONTAT' KAKO SU VAS NATEGLI K'O PRAĆKU" ...to se upravo sad desava

- Warashii
#2366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ko te to danas ne nategne de mi samo reci?Tiger 033 wrote:Kao sto sam nekad davno napis'o,kad prođe pocetna "euforija" ..."NA KRAJU CE TE SVI SKONTAT' KAKO SU VAS NATEGLI K'O PRAĆKU" ...to se upravo sad desava![]()
![]()
Ko to radi u tvoju/nasu korist?
- Partijaner
#2367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li kod nas ista da valja u pm, svugdje lopovluka.
-
Domy31
#2368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jelde fura net na 2 mbEdinBosnaSMRKD wrote:
Ja sam to davno uradio i nimalo se ne kajem![]()
-
iceman2010
#2369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dobro. Od 1.3.2013. ce na 5 Mbps. A moze napraviti i kombinaciju pa uzeti 10 Mbps. A kad ovamo budu povecanja brzina, taman ce i gradjevinska sezona kojoj se korisnici Telemach-a pravo obraduju.Domy31 wrote: jelde fura net na 2 mb![]()
- Tiger 033
#2370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jarane ako neko razmislja kao ti...vec je NATEGNUTWarashii wrote:A ko te to danas ne nategne de mi samo reci?
- Warashii
#2371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jbte ja nikada nisam ni rekao da nisam. Zakljucak ti je vrhunski.Tiger 033 wrote:Jarane ako neko razmislja kao ti...vec je NATEGNUTWarashii wrote:A ko te to danas ne nategne de mi samo reci?
Al de ti meni reci ko je to kao bolji i po cemu?
Danas ti svi prodaju i nude m*** pod bubrege.
-
kakavdanakneiskustvu
#2372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Na fakturi Vam je decidno naznačeno šta je i koliko obraćunato. Molimo Vas pozovite Kontakt centar na broj 1430 dostupan svim korisnicima 24/7 kako bi provjerili i odgovorili na Vaš upit.Ellinor wrote:Ne možeš vjerovat. Moderatoru bolan, što mi pitanje obrisa?
Da ponovim.
Zar cijena DUO paketa nije 39,90 KM ? Zašto mi je na računu cifra 40.50 KM?
hoće li uskoro poziv prema 1430 biti besplatan?
-
EdinBosnaSMRKD
#2373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bolje 5 STABILNIH nego 100 nestabilnih kao sto je kod tmahaiceman2010 wrote:Pa dobro. Od 1.3.2013. ce na 5 Mbps. A moze napraviti i kombinaciju pa uzeti 10 Mbps. A kad ovamo budu povecanja brzina, taman ce i gradjevinska sezona kojoj se korisnici Telemach-a pravo obraduju.Domy31 wrote: jelde fura net na 2 mb![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#2374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kad se može raskinuti ugovor za DUO paket i preći na analognu tv?
- ElRe
#2375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ta obavijest o prenosu broja mora da bude do daljnjeg (tj zauvijek)chudjenhe wrote:pa nema jos mjesec kako sam prikljucio, tako da ne znamBubalo1 wrote:Jel to govori stalno ili samo prvi mjesec ? Ja nisam prenio broj ali sam mislio ali ako ce ta stalno brbljati necu
al mi je neka iz telemach call centra rekla da je to odluka RAK-a i da ce tako biti dok oni ne odluce da bude drugacije
Ako onaj ko zove prenijeti broj ne zeli da cuje tu obavijest moze reci svom operateru da istu iskljuci.
Ako je broj prenesen u Telemach mrezu normalno da Telemach korisnici nece dobiti upozorenje da je broje prenese.
Ako Telemach korisnik poziva broj koje je prenijet sa jednog na drugog operatera (npr sa BHT na LoL) dobice isto obavjestenja o prenosu broja.
Last edited by ElRe on 12/01/2013 11:41, edited 1 time in total.