Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
PeppermintSA
#23476 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zukanović je prespor za ozbiljan fudbal. Da se razumijemo, on je jako solidan igrač, tehnički izuzetno potkovan čime odlično funkcioniše u našoj postavi jer igramo takav fudbal, ali vidjelo se protiv SAD-a da je naprosto prespor protiv jačih i bržih protivnika. Bičakčić može sigurno dati ruke ali me ni on nije oduševio iako mu je ovo bio prvi nastup. Takođe mi i on djeluje dosta trom i spor. Zukanović mnogo bolje izgleda na lijevom beku - ne ubacuje se mnogo prema naprijed, drži se defanzivnih zadataka, radijus kretanja mu je skraćen tako da mu nedostatak brzine i eksplozivnosti ostaje u drugom planu, jednostavno igra i njegova tehnička potkovanost na toj poziciji dolazi do još veće izraženosti. Čak se može reći kad igra na štoperu da je mnogo manje racionalan, konstantno izbija duge lopte ravno u noge protivnika jer je pritisak na štoperima protiv visoko postavljene napadačke linije mnogo veći, a igrač njegovih predispozicija brzo izgubi svježinu u takvoj situaciji. Opet, Zukanović je solidan igrač koji može dati ruke, ali svakako nije igrač s kojim možemo praviti veliki stvari.
Zahirović je nula od igrača, objektivno - svi se oko toga slažemo i činjenica da je on konstantno u i oko reprezentacije potvrđuje naš najveći problem, a to je nedostatak jednog pravog zadnjeg veznog. On može odigrati pošteno kad imamo napumpan vezni red igračima koji su odlični na lopti. Recimo, kad igramo s Pjanićem, Misimovićem i Medunjaninom u sredini, onda nam je Zahirović potreban jer obavlja sav prljavi posao, a ne očekuje se od njega da nešto smisli. Trči, skaće, baca se i onda odigra loptu prvom do sebe i tu prestaje njegova uloga. Međutim, ako stvarno želimo biti neka top ekipa, nama je potreban jedan kvalitetan zadnji vezni. U modernom fudbalu zadnji vezni mora biti itekako brz fudbaler, koji kad zatreba zna povući prema gore, ubaciti se iz drugog plana ili s distance opaliti po golu. S druge strane, on mora biti raznovrstan u defanzivi i znati dobro čitati igru, tako da popunjava mjesta u zadnjoj liniji kad dođe do promjena u istoj. Recimo, ako se bek ubaci prema naprijed i nestigne da se vrati, štoper upada na njegovo mjesto, a zadnji vezni upada na štoperovo mjesto. Xabi Alonso je najbolji primjer kvalitetnog zadnjeg veznog. Pri tom, zadnji vezni MORA imati dobru loptu u dubinu, mora znati okrenuti stranu, odigrati tačnu dugu loptu. Niti Zahirović niti Rahimić imaju to - oni samo odigravaju u strane i nazad. Da nam je sad Zlatan Bajramović iz najboljih dana, bili bi na konju jer je dečko imao sve to.
Bekovske pozicije su nam isto tako škakljive. Mujdža odrađuje svoj posao veoma dobro - pozicija beka je generalno jako specifična pozicija jer ona ne trpi tumbanja. Pravi bek cijelu karijeru igra kao bek, dok kvalitetan vezni igrač često zna odigrati dobro na štoperu, špic iza špica itd. Problem s Mujdžom je što ima problema s koljenom, a takve povrede se često obnavljaju, odnosno prebacuje na druga predjela. Zato smo u situaciji gdje je on svake sezone po 3-4-5 puta lakše ili teže povrijeđen, ali kad je zdrav radi odličan posao. Valjda kad dođe Kolašinac bićemo na konju jer nam je ta pozicija lijevog beka boljka već ihihi godina.
Zatim, vidim da velika većina ovdje pljuje po Vranješu - on je poslije Spahića naš najbolji štoper jer momak ima tri stvari koje niti jedan naš štoper osim Spahića nema: jako je brz, jako je eksplozivan i jako je dobar u skoku - ne u seljačkom smislu da je 190 visok, već u smislu tajminga. Pri tom tehnički nije ništa lošiji od recimo Zukanovića. On i Spaha se odlično nadopunjuju što se može i vidjeti u činjenici da Spaha nije zaradio niti jedan žuti karton u kvalifikacijama, dok je protiv SAD-a, kad je imao ulogo popravljaca, napravio par škakljivih faulova oko 16, te zaradio karton. Zašo? Jer kad igraš u liniji sa sporanerima koji nemaju dobar tajming, onda moraš popravljati. Isti je slučaj bio kad je radio u tandemu sa klocinom Nadarevićem - konstantno problemi. Daj bože da se Vranješ što prije oporavi i bude na razini od prije, jer mislim da nismo ni svjesni šta smo dobili s njim i ne treba se gledati gdje trenutno igra jer je daleko od očiju svjetske javnosti.
Naravno, nama treba još pojačanja u zadnjoj liniji. Danas fudbal ne trpi spore, tempaške bedevije od 190cm, već trpi jedino hitre, tehnički potkovane štopere koji znaju lopte. Iskopati još jednog takvog igrača i miran si: Spahić, Vranješ, Zukanović koji može dati ruke na dvije pozicije, Bičakčić, Kološinac, Mujdža, Pandža zbog starih zasluga. Zatim, dobiti jednog pravog defanzivnog veznog jer ni Zahirović a ni Rahimić to nisu, koliko god neki veličali ''generala''. Ja ga prvo ne bih nikad zvao iz principijelnosti budući da čovjek 3 godine uopšte ne igra u klubu - on može na centrali odigrati pošteno kad je sredina zgusnuta jer ima duge noge i može odigrati jednostavno: lijevo, desno, nazad, ali čim se mora kretati u strane i popunjavati rupe, zatvarati nema ga ni na mapi. Dakle, jedan pravi zadnji vezni + još jedan-daj bože dva prava štopera da budemo sigurni i jedan pravi lijevi bek.
Naravno, potreban nam je još jedan napadač, ali hvala bogu njih ima u Evropi. Ima one djece po Švicarskoj, ima onaj Hrgota kojeg se treba zajmiti jer priča da je već završio sa Hrvatima je mahalska - dok ne dobijemo crno na bijelo da ne želi, mi moramo juriti jer nemamo taj luksuz da sjedimo skrštenih ruku. U mladoj reprezentaciji ima dosta talentovane djece, pogotovo u veznom redu i sigurno će iskočiti neki za A tima. Što se tiče naše klupe, većina će vremenom otpasti kad se prikljuce Hajrović, Kolašinac pa i Hadžić koji je mačak u vreci, ali koji može biti i pozitivno iznenađenje.
Takođe vidim da se mali Stevanović našao na udaru. Kao prvo, morate shvatiti da je dečko imao turbulentnu sezonu iza sebe gdje nije dobijao minute, promijenio je sredinu i siguran sam da će mu se forma naglo dići. Pri tom, dečko ima nešto što je rijetkost u današnjem fudbalu, a to je konkretnost i igra u dubinu, uz jako dobre povratne lopte i solidan centaršut. A bogami, zna i zabiti gol. Njega moramo istrpiti i čekati jer ima strašan potencijal i ne sumnjam da će postati vrhunski igrač. Protiv SAD-a ga je Pape gurnuo na neprirodnu poziciju. Ona igra klasično krilo, potreban mu je dulum zemlje, a Pape ga je gurnuo u špic. Polako, biće on bombica. S druge strane, Višća za sad može dati ruke ali nije on taj kvalitet. Neka ga za sad. Ove ostale Šunjiće, Vršajeviće i kompaniju pedalirati.
Mi trenutno imamo jako, jako dobrih prvih 11 + 1-2 izmjene. Naravno, pod tim podrazumjevam da imamo 7-8 odličnih igrača i nekoliko solidnih. Kad dođu sva ova pojačanja, imaćemo odličnih 11 + 4-5 dobrih izmjena i 2-3 solidnih, nakon čega ćemo već moći govoriti o nekoj objektivnoj moći. Teško da ćemo ikad biti u situaciji da imamo 23 odlična fudbalera, kao što imaju Španija, Njemačka...ali ako naguramo 15-16 odličnih igrača, koji igraju jake lige, a pored njih sakupimo još 3-4 dobrih/solidnih igrača koji mogu dati ruke, napravili smo lavovski posao i na SP možemo ići s ciljem da nešto napravimo. A i ne sumnjam da će tokom nadolazeće sezone iskočiti još neka, za sada nepoznata, imena koja će upasti u tim.
Zahirović je nula od igrača, objektivno - svi se oko toga slažemo i činjenica da je on konstantno u i oko reprezentacije potvrđuje naš najveći problem, a to je nedostatak jednog pravog zadnjeg veznog. On može odigrati pošteno kad imamo napumpan vezni red igračima koji su odlični na lopti. Recimo, kad igramo s Pjanićem, Misimovićem i Medunjaninom u sredini, onda nam je Zahirović potreban jer obavlja sav prljavi posao, a ne očekuje se od njega da nešto smisli. Trči, skaće, baca se i onda odigra loptu prvom do sebe i tu prestaje njegova uloga. Međutim, ako stvarno želimo biti neka top ekipa, nama je potreban jedan kvalitetan zadnji vezni. U modernom fudbalu zadnji vezni mora biti itekako brz fudbaler, koji kad zatreba zna povući prema gore, ubaciti se iz drugog plana ili s distance opaliti po golu. S druge strane, on mora biti raznovrstan u defanzivi i znati dobro čitati igru, tako da popunjava mjesta u zadnjoj liniji kad dođe do promjena u istoj. Recimo, ako se bek ubaci prema naprijed i nestigne da se vrati, štoper upada na njegovo mjesto, a zadnji vezni upada na štoperovo mjesto. Xabi Alonso je najbolji primjer kvalitetnog zadnjeg veznog. Pri tom, zadnji vezni MORA imati dobru loptu u dubinu, mora znati okrenuti stranu, odigrati tačnu dugu loptu. Niti Zahirović niti Rahimić imaju to - oni samo odigravaju u strane i nazad. Da nam je sad Zlatan Bajramović iz najboljih dana, bili bi na konju jer je dečko imao sve to.
Bekovske pozicije su nam isto tako škakljive. Mujdža odrađuje svoj posao veoma dobro - pozicija beka je generalno jako specifična pozicija jer ona ne trpi tumbanja. Pravi bek cijelu karijeru igra kao bek, dok kvalitetan vezni igrač često zna odigrati dobro na štoperu, špic iza špica itd. Problem s Mujdžom je što ima problema s koljenom, a takve povrede se često obnavljaju, odnosno prebacuje na druga predjela. Zato smo u situaciji gdje je on svake sezone po 3-4-5 puta lakše ili teže povrijeđen, ali kad je zdrav radi odličan posao. Valjda kad dođe Kolašinac bićemo na konju jer nam je ta pozicija lijevog beka boljka već ihihi godina.
Zatim, vidim da velika većina ovdje pljuje po Vranješu - on je poslije Spahića naš najbolji štoper jer momak ima tri stvari koje niti jedan naš štoper osim Spahića nema: jako je brz, jako je eksplozivan i jako je dobar u skoku - ne u seljačkom smislu da je 190 visok, već u smislu tajminga. Pri tom tehnički nije ništa lošiji od recimo Zukanovića. On i Spaha se odlično nadopunjuju što se može i vidjeti u činjenici da Spaha nije zaradio niti jedan žuti karton u kvalifikacijama, dok je protiv SAD-a, kad je imao ulogo popravljaca, napravio par škakljivih faulova oko 16, te zaradio karton. Zašo? Jer kad igraš u liniji sa sporanerima koji nemaju dobar tajming, onda moraš popravljati. Isti je slučaj bio kad je radio u tandemu sa klocinom Nadarevićem - konstantno problemi. Daj bože da se Vranješ što prije oporavi i bude na razini od prije, jer mislim da nismo ni svjesni šta smo dobili s njim i ne treba se gledati gdje trenutno igra jer je daleko od očiju svjetske javnosti.
Naravno, nama treba još pojačanja u zadnjoj liniji. Danas fudbal ne trpi spore, tempaške bedevije od 190cm, već trpi jedino hitre, tehnički potkovane štopere koji znaju lopte. Iskopati još jednog takvog igrača i miran si: Spahić, Vranješ, Zukanović koji može dati ruke na dvije pozicije, Bičakčić, Kološinac, Mujdža, Pandža zbog starih zasluga. Zatim, dobiti jednog pravog defanzivnog veznog jer ni Zahirović a ni Rahimić to nisu, koliko god neki veličali ''generala''. Ja ga prvo ne bih nikad zvao iz principijelnosti budući da čovjek 3 godine uopšte ne igra u klubu - on može na centrali odigrati pošteno kad je sredina zgusnuta jer ima duge noge i može odigrati jednostavno: lijevo, desno, nazad, ali čim se mora kretati u strane i popunjavati rupe, zatvarati nema ga ni na mapi. Dakle, jedan pravi zadnji vezni + još jedan-daj bože dva prava štopera da budemo sigurni i jedan pravi lijevi bek.
Naravno, potreban nam je još jedan napadač, ali hvala bogu njih ima u Evropi. Ima one djece po Švicarskoj, ima onaj Hrgota kojeg se treba zajmiti jer priča da je već završio sa Hrvatima je mahalska - dok ne dobijemo crno na bijelo da ne želi, mi moramo juriti jer nemamo taj luksuz da sjedimo skrštenih ruku. U mladoj reprezentaciji ima dosta talentovane djece, pogotovo u veznom redu i sigurno će iskočiti neki za A tima. Što se tiče naše klupe, većina će vremenom otpasti kad se prikljuce Hajrović, Kolašinac pa i Hadžić koji je mačak u vreci, ali koji može biti i pozitivno iznenađenje.
Takođe vidim da se mali Stevanović našao na udaru. Kao prvo, morate shvatiti da je dečko imao turbulentnu sezonu iza sebe gdje nije dobijao minute, promijenio je sredinu i siguran sam da će mu se forma naglo dići. Pri tom, dečko ima nešto što je rijetkost u današnjem fudbalu, a to je konkretnost i igra u dubinu, uz jako dobre povratne lopte i solidan centaršut. A bogami, zna i zabiti gol. Njega moramo istrpiti i čekati jer ima strašan potencijal i ne sumnjam da će postati vrhunski igrač. Protiv SAD-a ga je Pape gurnuo na neprirodnu poziciju. Ona igra klasično krilo, potreban mu je dulum zemlje, a Pape ga je gurnuo u špic. Polako, biće on bombica. S druge strane, Višća za sad može dati ruke ali nije on taj kvalitet. Neka ga za sad. Ove ostale Šunjiće, Vršajeviće i kompaniju pedalirati.
Mi trenutno imamo jako, jako dobrih prvih 11 + 1-2 izmjene. Naravno, pod tim podrazumjevam da imamo 7-8 odličnih igrača i nekoliko solidnih. Kad dođu sva ova pojačanja, imaćemo odličnih 11 + 4-5 dobrih izmjena i 2-3 solidnih, nakon čega ćemo već moći govoriti o nekoj objektivnoj moći. Teško da ćemo ikad biti u situaciji da imamo 23 odlična fudbalera, kao što imaju Španija, Njemačka...ali ako naguramo 15-16 odličnih igrača, koji igraju jake lige, a pored njih sakupimo još 3-4 dobrih/solidnih igrača koji mogu dati ruke, napravili smo lavovski posao i na SP možemo ići s ciljem da nešto napravimo. A i ne sumnjam da će tokom nadolazeće sezone iskočiti još neka, za sada nepoznata, imena koja će upasti u tim.
- luckylaka
#23477 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovo je momak koji moze drzati predavanje iz fudbala Vrsi,Sunji,Zahiru i sl.
Muhamed Bešić
Soccer player
Muhamed Bešić is a Bosnian football defender who currently playing for Hungarian club Ferencvárosi TC as a centre back or left back. Wikipedia
Born: September 10, 1992 (age 20), Berlin, Germany
Height: 5' 10" (1.77 m)
Career start: 2010
Soccer player
Muhamed Bešić is a Bosnian football defender who currently playing for Hungarian club Ferencvárosi TC as a centre back or left back. Wikipedia
- jeza u ledja
#23478 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@ Pepermint, jel znas da se fudbal ne igra rukama?
- Idemedosumom
#23479 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@PeppermintSA
Lijepo napisano, uglavnom se slazem s tvojim viđenjem, izuzev mozda, nekoliko sitnica.
Svacije misljenje je subjektivno (manje ili vise). Trebao bih pogledat snimak utakmice i proanalizart kako bih donio konkretan zakljucak. To je Papetov poso' a ne nas tako da
Meni se Bicakcic mnogo svidio kao igrac. Nisam zapazio neku gresku s njegove strane. Odlicno je zamijenio Mujdzu na desnom beku (po pitanju defanzive) a cak je imao 1 ili 2 odlicna centarsuta. Uzmimo u obzir jos da mu je prvi nastup
Zukanovic se meni također jako sviđa, i nisam uocio nekih njegovih gresaka. Malo vise brzine bi ga unaprijedilo, ali se odlicno snalazi na stoperu kao i beku (grcka). Također, vrlo je dobro izbjegao penal u onoj jednoj situaciji. Ondje penala nije bilo, tako sam ja vidio.
Pitanje: Ako su svi nazad tako dobri, zasto je onda odbrana skripala? zasto je Spaha morao onako startovati?
Ponovo, ovo je moje viđenje: glavni krivci su za mene Rahimic koji nije na visini zadatka vec odavno, kao i cijela lijeva strana na kojoj se Salih+Lula nisu najbolje snasli. Ako tome dodamo cinjenicu da Misimovic + Pjanicu ne funkcionisu bas najbolje zajedno... eto propuha.
Sjecam se mnogo puta kada je Miske briljirao (grcka), isto tako se sjecam mnogih lucidnih poteza Pjanica, ali se nikako ne mogu sjetit ozbiljne utakmice gdje su njih dvojica zajedno briljirali. Molim Vas da me ispravite ako sam u krivu.
Zato bih ja volio vidjeti nasu repku u istoj formaciji 4-1-3-2 ali s dva prava krila i jednim mozgom (Miske ili Pjanic) u sredini, pa da vidimo bil to ferceralo.
Pod hitno isprobat jos nekoga kao def veznog i jos jednog napadaca dovest i da se pakujemo za Brazil.
To bi sve moglo ovako izgledati:
------------------------Begovic
Mujdza---------Spahic------Kolasinac-------Zukanovic
----------------------Hajrovic(mlađi)
-----I. Hajrovic------Miske/Pjanke-------Lulic
-----------------Ibisevic-----------Dzeko
Ovdje sada ima mnogo prostora za manevrisanja. Vjerovatno Kolasinac moze kao lijevi bek a u mjesto njega stoperi mogu bit Bica/Vranjes/Zuka. Ako Mujdze ne bude onda Bica ide kao desni bek. Moze mozda Kolasinac def veznog? Ima tu jos kombinacija nazad.
U sredini Miske ili Pjanke ili mozda cak Medo.
Na desnom krilu I. Hajrovic a Steva ga mijenja, dok na lijevom Lulic ili Salihovic. Napad je vec poznat + jos jednog treba uigrat i to je to
Sorry for the long post
Lijepo napisano, uglavnom se slazem s tvojim viđenjem, izuzev mozda, nekoliko sitnica.
Svacije misljenje je subjektivno (manje ili vise). Trebao bih pogledat snimak utakmice i proanalizart kako bih donio konkretan zakljucak. To je Papetov poso' a ne nas tako da
Meni se Bicakcic mnogo svidio kao igrac. Nisam zapazio neku gresku s njegove strane. Odlicno je zamijenio Mujdzu na desnom beku (po pitanju defanzive) a cak je imao 1 ili 2 odlicna centarsuta. Uzmimo u obzir jos da mu je prvi nastup
Zukanovic se meni također jako sviđa, i nisam uocio nekih njegovih gresaka. Malo vise brzine bi ga unaprijedilo, ali se odlicno snalazi na stoperu kao i beku (grcka). Također, vrlo je dobro izbjegao penal u onoj jednoj situaciji. Ondje penala nije bilo, tako sam ja vidio.
Pitanje: Ako su svi nazad tako dobri, zasto je onda odbrana skripala? zasto je Spaha morao onako startovati?
Ponovo, ovo je moje viđenje: glavni krivci su za mene Rahimic koji nije na visini zadatka vec odavno, kao i cijela lijeva strana na kojoj se Salih+Lula nisu najbolje snasli. Ako tome dodamo cinjenicu da Misimovic + Pjanicu ne funkcionisu bas najbolje zajedno... eto propuha.
Sjecam se mnogo puta kada je Miske briljirao (grcka), isto tako se sjecam mnogih lucidnih poteza Pjanica, ali se nikako ne mogu sjetit ozbiljne utakmice gdje su njih dvojica zajedno briljirali. Molim Vas da me ispravite ako sam u krivu.
Zato bih ja volio vidjeti nasu repku u istoj formaciji 4-1-3-2 ali s dva prava krila i jednim mozgom (Miske ili Pjanic) u sredini, pa da vidimo bil to ferceralo.
Pod hitno isprobat jos nekoga kao def veznog i jos jednog napadaca dovest i da se pakujemo za Brazil.
To bi sve moglo ovako izgledati:
------------------------Begovic
Mujdza---------Spahic------Kolasinac-------Zukanovic
----------------------Hajrovic(mlađi)
-----I. Hajrovic------Miske/Pjanke-------Lulic
-----------------Ibisevic-----------Dzeko
Ovdje sada ima mnogo prostora za manevrisanja. Vjerovatno Kolasinac moze kao lijevi bek a u mjesto njega stoperi mogu bit Bica/Vranjes/Zuka. Ako Mujdze ne bude onda Bica ide kao desni bek. Moze mozda Kolasinac def veznog? Ima tu jos kombinacija nazad.
U sredini Miske ili Pjanke ili mozda cak Medo.
Na desnom krilu I. Hajrovic a Steva ga mijenja, dok na lijevom Lulic ili Salihovic. Napad je vec poznat + jos jednog treba uigrat i to je to
Sorry for the long post
Last edited by Idemedosumom on 16/08/2013 17:51, edited 1 time in total.
-
solo2
#23480 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da bi ova formacija bila najbolja s' tim da pojedini igraci (Mujdza, Medunjanin, Lulic) odigraju nekoliko klubskih utakmica u visokom tempu prije utakmice sa Slovackom - BTW Hajrovic mladji je stoper a ne DM i decko je jako mlad - time i neiskusan za jedno takvo mjesto.
----------------Begovic--------------------
Mujdza--Bicakcic--Spahic---Zukanovic
-----------Pjanic---Medunjanin---------
-------Misimovic----------Lulic----------
--------Ibisevic----Dzeko----------------
SALIHOVIC ni u snu nesmije biti u prvih 11 (nije bek, nije DM, los na krilu) jer je Lulic tu - na beku su obojica katastrofalni - Zukanovic odlican protiv Grcke u ZE na lijevom beku - tu mu poziciju nebih mjenjao sve do dolaska Kolasinca.. onda po potrebi rotiranje
Klasicnog DM-a nemamo i zdravo a treba nam brz protok lopte tako da tu preporucujem Medunjanina koji je odlican igrac i Pjanica koji se svakako uvijek vraca po te lopte iz dubine - njih dvojica uz pomoc Lulica i Mujdze bi mogli dosta toga odraditi defanzivno a i ofanzivno. Miske mora igrati tamam kad bi imao 100 kg jer one njegove lopte iz prekida su nam daleeeeko najjace oruzije koje imamo sada a zna dati onu zadnju loptu kao niko - cast Pjanicu.
----------------Begovic--------------------
Mujdza--Bicakcic--Spahic---Zukanovic
-----------Pjanic---Medunjanin---------
-------Misimovic----------Lulic----------
--------Ibisevic----Dzeko----------------
SALIHOVIC ni u snu nesmije biti u prvih 11 (nije bek, nije DM, los na krilu) jer je Lulic tu - na beku su obojica katastrofalni - Zukanovic odlican protiv Grcke u ZE na lijevom beku - tu mu poziciju nebih mjenjao sve do dolaska Kolasinca.. onda po potrebi rotiranje
Klasicnog DM-a nemamo i zdravo a treba nam brz protok lopte tako da tu preporucujem Medunjanina koji je odlican igrac i Pjanica koji se svakako uvijek vraca po te lopte iz dubine - njih dvojica uz pomoc Lulica i Mujdze bi mogli dosta toga odraditi defanzivno a i ofanzivno. Miske mora igrati tamam kad bi imao 100 kg jer one njegove lopte iz prekida su nam daleeeeko najjace oruzije koje imamo sada a zna dati onu zadnju loptu kao niko - cast Pjanicu.
-
IlijaLadin
#23481 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@solo2
vjerovatno bih i ja izveo tu postavu u ovom trenutku.
slovaci nakon remija u bukurestu najavljuju borbu za 3 boda buduci da im jos jedino tako ostaje teoretska sansa. imaju solidnu reprezentaciju, brzu, pokretljivu i nece nam biti nimalo lako ali mi sa pobjedom idemo u brazil i tu vidim i kocnicu i vjetar u jedra.
slovaci nakon remija u bukurestu najavljuju borbu za 3 boda buduci da im jos jedino tako ostaje teoretska sansa. imaju solidnu reprezentaciju, brzu, pokretljivu i nece nam biti nimalo lako ali mi sa pobjedom idemo u brazil i tu vidim i kocnicu i vjetar u jedra.
-
solo2
#23482 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
i ja se slazem s tobomIlijaLadin wrote:@solo2
Jedino - (opet ponavljam) igranje Zahirovica ili Rahimica.. Salihovica i Lulica na lijevoj strani zajedno bi nas moglo kostati.
BTW mislim da nismo svjesni koliko nam je Mujdza vazan igrac (sjetite se Francuske - do povrede i onog penala protiv Grcke)
-
miki.ba
#23483 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne valja nista, Medunjanin i Pjanic ne mogu igrati skupa, a da to lici na nesto, jos Miske, tesko.
Jedino da Pjana igra na Misketovoj poziciji, a Miske da odmara dok Rahimic ili Zahirovic igraju u liniji sa Medunjaninom, tako nesto.
Jedino da Pjana igra na Misketovoj poziciji, a Miske da odmara dok Rahimic ili Zahirovic igraju u liniji sa Medunjaninom, tako nesto.
-
solo2
#23484 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma mogu 100% i igrali su vec. Rahimic i Zahirovic nemogu igrati posebno a kamoli zajednomiki.ba wrote:Ne valja nista, Medunjanin i Pjanic ne mogu igrati skupa, a da to lici na nesto, jos Miske, tesko.
Protok iz odbrane krece ili od Spahica preko Medunjanina i onda desno na Pjanica-Mujdzu ili lijevo na Misketa-Lulica ili direktno Spahic-Medunjanin-Miske-Dzeko(Ibisevic), otvaraju se mnoge opcije (svi ovi igraci cu izuzetno tehnicki "potkovani) i brzi protok lopte bez onih bespotrebnih vracanja lopte nazad na koje smo osudjeni sa limitiranim DM-a koje imamo na raspolaganju.. da ne kazem da su ovako i krila puno opasnija a nazad imas bedem koji ne izlazi nikako (Bicakcic-Spahic-Zahirovic)
Mujdza------------------------
--------------Medunjanin----
----Pjanic--------------------
------------Miske------Lulic-
-----Ibisevic--Dzeko--------
-
Mr. Brightside
#23485 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mogu njih dvojica skupa igrati, Medo igra taman onako kako nam treba, ne previše defanzivno i zatvoreno, s dobrim dugim pasovima..miki.ba wrote:Ne valja nista, Medunjanin i Pjanic ne mogu igrati skupa, a da to lici na nesto, jos Miske, tesko.
kad bi se onaj Švicarac nametnuo kao realna opcija na desnoj strani, mi bi Misketa gledali kako ulazi od 70 i neke minute i s par poteza rješava konačni ishod..
-
solo2
#23486 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mr. Brightside wrote:mogu njih dvojica skupa igrati, Medo igra taman onako kako nam treba, ne previše defanzivno i zatvoreno, s dobrim dugim pasovima..miki.ba wrote:Ne valja nista, Medunjanin i Pjanic ne mogu igrati skupa, a da to lici na nesto, jos Miske, tesko.
kad bi se onaj Švicarac nametnuo kao realna opcija na desnoj strani, mi bi Misketa gledali kako ulazi od 70 i neke minute i s par poteza rješava konačni ishod..
-
TheMule
#23487 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nema razloga zasto General ne moze odigrati prvo poluvrijeme. Nek zatvori Slovake ko Amerikance u prvom i to je to.
-
miki.ba
#23488 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Fine su vam te kombinacije kada je napad u pitanju, a imate li koju kombinaciju kad se Medo, Miske i Pjana nadju u protivnickom sesnestercu dok nama sjevaju kontre. Stvarno se razumijete u loptu ko Marica u kriv ... 
-
Mr. Brightside
#23489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
to se nikad neće desiti 
-
solo2
#23490 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jbg. citaj fino sam napisao imas odbranu koja ne ide nigdje i to 3 igraca vrhunska plus Mujdza i Lulic koji bi se naravno vratili kao i jedan od dvojice (Pjanic ili Medunjanin)miki.ba wrote:Fine su vam te kombinacije kada je napad u pitanju, a imate li koju kombinaciju kad se Medo, Miske i Pjana nadju u protivnickom sesnestercu dok nama sjevaju kontre. Stvarno se razumijete u loptu ko Marica u kriv ...
-
miki.ba
#23491 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U kojoj ozbiljnoj ekipi imas dva kreativca na poziciji def. veznog?solo2 wrote:Jbg. citaj fino sam napisao imas odbranu koja ne ide nigdje i to 3 igraca vrhunska plus Mujdza i Lulic koji bi se naravno vratili kao i jedan od dvojice (Pjanic ili Medunjanin)miki.ba wrote:Fine su vam te kombinacije kada je napad u pitanju, a imate li koju kombinaciju kad se Medo, Miske i Pjana nadju u protivnickom sesnestercu dok nama sjevaju kontre. Stvarno se razumijete u loptu ko Marica u kriv ...
Medunjanin mora jos pure jesti prije nego postane potencijal za prvih 11.
-
TheMule
#23492 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nesto sto sam primjetio protiv Amera, kad su u drugom poceli trcati direktno kroz centar prema nasoj odbrani, i zaobilaziti ih s kratkim pasevima, nasi se izgubili totalno. Mislim da ne mozes Medjunanina ostaviti da stiti odbranu, iako se Pjanic vraca, nije to to.
- jeza u ledja
#23493 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ko je lik kod cetvrtog gola sto samo stoji i gleda kako Bradley prolazi kraj njega? Medunjanin? Misimovic?TheMule wrote:Nesto sto sam primjetio protiv Amera, kad su u drugom poceli trcati direktno kroz centar prema nasoj odbrani, i zaobilaziti ih s kratkim pasevima, nasi se izgubili totalno. Mislim da ne mozes Medjunanina ostaviti da stiti odbranu, iako se Pjanic vraca, nije to to.
- BHF_Manijak
#23494 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Opet cu ponovit da je kod 4. gola kriv Zahirovic, pored ostalih naravno. Frajer ne centru dva puta ne moze da srusi covjeka! 
-
Korisničkoime
#23495 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Halo stručnjak kako se usuđuješ Safet Sušić Pape zna najbolje, kakvo je to pljuvanje po Sušiću. Vi i vaši novi, vazda zovi ovog zovi onog jeste jedva dočekali da odmah pljujete, eh gdje je ona tabela da ti pokažem.luckylaka wrote:Ovo je momak koji moze drzati predavanje iz fudbala Vrsi,Sunji,Zahiru i sl.Muhamed Bešić
Soccer player
Vidim da uporno Višću pokušavaš da strpaš u trio infernale i prije se stalno u tebe vodio pod kategorijom ublehe da ne spominjem nazive prije nego što ga je Sušić pozvao, ali opet isto je bilo i sa Zukanovićem, Vranješom, Kvesićem itd. Momak je jedini koji je od zamjena korektno odigrao i uz to još bio i asistent. Brzo krilo koje zna uputiti centaršut igra i desnu i lijevu stranu nije Ribery ali kao zamjena i više nego dobar.
-
TheMule
#23496 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne vidim ko je ne valja snimak, ali ga je samo pusitio da trci neometan. Pogledaj "pozrtvovanost" lijevog beka, ne vidim ko je jel' Lulic? Potpuno nepotreban go.jeza u ledja wrote:Ko je lik kod cetvrtog gola sto samo stoji i gleda kako Bradley prolazi kraj njega? Medunjanin? Misimovic?TheMule wrote:Nesto sto sam primjetio protiv Amera, kad su u drugom poceli trcati direktno kroz centar prema nasoj odbrani, i zaobilaziti ih s kratkim pasevima, nasi se izgubili totalno. Mislim da ne mozes Medjunanina ostaviti da stiti odbranu, iako se Pjanic vraca, nije to to.
- jeza u ledja
#23497 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jeste cetvrti gol Zahirovic dva puta, kasni i ispada, prvo pusta igraca da mu se izvuce, pa onda kasni da ga pricepi, pa onda ispada uklizavanjem, i to nakon sto je Sunjic uradio isto. No prije toga lijevo od Zahirovica stoji igrac (mescini Miske) koji onako nonsalantno ostavlja svog igraca da ga pretrci. Lijevo Lulic na beku ali mescini nije do njega jer nije njegov igrac pravio kurslus. Znaci Miske, Zahirovic, Sunjic, koje onda pokusava ispraviti Bicakcic, ostavljajuci svog igraca Avdiji, koji opet kasni. Mislim ko vreo noz kroz masan puter. Skolska 1-2 igra, sto mi je bas tipicno za Amere, a s druge strane nasa nonsalantnost tipicna za nas jebiga . Ali ovo je tacno to gdje treba DM da zaustavi lavinu prije nego sto ko domino popadaju igraci iza njega.
Inace Spahic bi GARANTOVANO pokosio ovog predzadnjeg.
Jednostavno, Susic izvadio Spahica - mi primili dva gola. Nakon toga imali smo terensku inicijativu. Poslije Susic vadi i Zukanovica, znaci i drugog startnog stopera, mi primamo jos dva gola.
Bicakcic cijelo vrijeme igra beka, bez krila ispred sebe, trci gore dole. Onda ga stavlja na stopera, pa naravno da je covjek crko. Inace Bicakcic , nako, nije se nisto istakao ni pozitivno ni negativno.
Inace Spahic bi GARANTOVANO pokosio ovog predzadnjeg.
Jednostavno, Susic izvadio Spahica - mi primili dva gola. Nakon toga imali smo terensku inicijativu. Poslije Susic vadi i Zukanovica, znaci i drugog startnog stopera, mi primamo jos dva gola.
Bicakcic cijelo vrijeme igra beka, bez krila ispred sebe, trci gore dole. Onda ga stavlja na stopera, pa naravno da je covjek crko. Inace Bicakcic , nako, nije se nisto istakao ni pozitivno ni negativno.
- BHF_Manijak
#23498 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Takodjer bih spomenuo Viscu. Decko nije ni u jednom mecu zakazo u kojem je sansu dobio, maksimalno iskoristi ukazane minute. Bude tu pokoji los pas, bude zaustavljen i slicno, ali jebo me svak' ako mu ja ne bih protiv slabije selekcije dao sansu prije Lulica. Prodornije, bar za ono kratko vremena koje odigra. Mozda ima i do toga da se kasnije protivnik izmori, pa ovaj to iskoristi, no kazem, volio bih ga vidjeti od prve minute jednu tekmu protiv npr Lihtenstajna.
-
solo2
#23499 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Al nemamo def. veznog nego kreativce koji se moraju malo dublje vracati po loptu - kao npr. kada Xavi i Iniesta idu u dubinu prije nego sto se okrenu i krenu naprijed.. isto sam vec napisao da Medunjanin nije jos spreman ali kad bude da je to ono sto nam treba jer NEMAMO def. veznogmiki.ba wrote:U kojoj ozbiljnoj ekipi imas dva kreativca na poziciji def. veznog?solo2 wrote:Jbg. citaj fino sam napisao imas odbranu koja ne ide nigdje i to 3 igraca vrhunska plus Mujdza i Lulic koji bi se naravno vratili kao i jedan od dvojice (Pjanic ili Medunjanin)miki.ba wrote:Fine su vam te kombinacije kada je napad u pitanju, a imate li koju kombinaciju kad se Medo, Miske i Pjana nadju u protivnickom sesnestercu dok nama sjevaju kontre. Stvarno se razumijete u loptu ko Marica u kriv ...
Medunjanin mora jos pure jesti prije nego postane potencijal za prvih 11.
Last edited by solo2 on 16/08/2013 22:52, edited 1 time in total.
-
solo2
#23500 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
BHF_Manijak wrote:Takodjer bih spomenuo Viscu. Decko nije ni u jednom mecu zakazo u kojem je sansu dobio, maksimalno iskoristi ukazane minute. Bude tu pokoji los pas, bude zaustavljen i slicno, ali jebo me svak' ako mu ja ne bih protiv slabije selekcije dao sansu prije Lulica. Prodornije, bar za ono kratko vremena koje odigra. Mozda ima i do toga da se kasnije protivnik izmori, pa ovaj to iskoristi, no kazem, volio bih ga vidjeti od prve minute jednu tekmu protiv npr Lihtenstajna.