Demokratska fronta Željko Komšić
- kandelabar
#23476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svaka čast respekt ja sam stavio vec na FB 
-
palermo
#23477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uz rizik da budem proglašen ovakvim,onakvim, ali meni se ovaj tekst nimalo ne sviđa.
Patetični žal za mladošću. Al eto, o ukusima se ne raspravlja.
- JohnnyS
#23478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
palermo wrote:Uz rizik da budem proglašen ovakvim,onakvim, ali meni se ovaj tekst nimalo ne sviđa.
X
Pet pasusa koncentrirane patetike...
- pumica
#23479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
palermo wrote:Uz rizik da budem proglašen ovakvim,onakvim, ali meni se ovaj tekst nimalo ne sviđa.
-
breuer
#23480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek se niti u jednom trenutku nije osvrnuo na svoju mladost, ti tekst nazivaš žalom za mladošćupalermo wrote:Uz rizik da budem proglašen ovakvim,onakvim, ali meni se ovaj tekst nimalo ne sviđa.
-
palermo
#23481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Patetični žal za prošlošću. Je li sada bolje, tačnije.breuer wrote:Čovjek se niti u jednom trenutku nije osvrnuo na svoju mladost, ti tekst nazivaš žalom za mladošćupalermo wrote:Uz rizik da budem proglašen ovakvim,onakvim, ali meni se ovaj tekst nimalo ne sviđa.
Patetični žal za mladošću. Al eto, o ukusima se ne raspravlja.![]()
- ultima_palabra
#23482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Baš tako, za mladošću žali svaka generacija već desetinama hiljada godina. Nije to nešto što je specifično za ovaj prostor i vrijeme.palermo wrote:Uz rizik da budem proglašen ovakvim,onakvim, ali meni se ovaj tekst nimalo ne sviđa.
Skupilo se sto starih prdonja da se sjeti prošlosti, i neka je. Mali ode vani, super... garant će mu tamo prostrijeti crveni tepih. Sve to nije materijal za neke općenite zaključke.
-
breuer
#23483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek koristi velikane iz prošlosti da navede da oni kao uzori u ovakvom sistemu ne vrijede. Ne priziva prošlost samo konstatuje kakvo je stanje danas. Čovjek koji je ovo napisao nije bio rođen u vrijeme tipova gore navedenih. Ironično je, vulgarno, sve se može reći, samo ne da je patetičnopalermo wrote:Patetični žal za prošlošću. Je li sada bolje, tačnije.
Glasačko tijelo je raznovrsno i nadasve šaroliko
Last edited by breuer on 25/03/2015 15:12, edited 2 times in total.
- Banksy
#23484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ovdje ne vidim prošlost. Samo sadašnjost.palermo wrote:Patetični žal za prošlošću. Je li sada bolje, tačnije.breuer wrote:Čovjek se niti u jednom trenutku nije osvrnuo na svoju mladost, ti tekst nazivaš žalom za mladošćupalermo wrote:Uz rizik da budem proglašen ovakvim,onakvim, ali meni se ovaj tekst nimalo ne sviđa.
Patetični žal za mladošću. Al eto, o ukusima se ne raspravlja.![]()
- Danguba
#23485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naknadna pamet i nije neka mudrost. 
-
palermo
#23486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto ne vrijede, vrijede baš kao i u svakom sistemu. Onoliko koliko ih svaki čovjek , kao individua, pojedinac, prihvati kao svoje.breuer wrote:Čovjek koristi velikane iz prošlosti da navede da oni kao uzori u ovakvom sistemu ne vrijede. Ne priziva prošlost samo konstatuje kakvo je stanje danas. Ironično je, vulgarno, sve se može reći, samo ne da je patetičnopalermo wrote:Patetični žal za prošlošću. Je li sada bolje, tačnije.![]()
Glasačko tijelo je raznovrsno i nadasve šaroliko
Mislim o čemu on ovdje priča.Jel misliš da ovo nije vrijedilo u Titino doba. Jeste,baš je bilo ovakvo.Preokreći se, sine. Mudro šuti, neka vođa govori u tvoje ime. Misli njegovom glavom. Kad onijemiš, pjevaj himnu. Hvali post punim ustima. Bolje snob nego rob. Liži domaće. Budi jegulja u zakonu. Imaj mozak od plastelina. Puštaj nokte. Šilji laktove. Naoružaj se pljuvačkom. Kradi u samoodbrani.
-
VjecitiStudent
#23487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovako ljigavi proizvodi nisu izlazili čak ni u onom vremenu
POGLED NA PROFIL, IDEOLOGIJU, POLITIKU ZLATKA LAGUMDŽIJE
Autor: Emir Suljagić
Recenzenti: Ivan Barbalić, Neven Anđelić, Reuf Bajrović
http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdf
-
VjecitiStudent
#23488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A tek ovo, jedan od hiljada isprdaka koje je bh. NVO sektor ispljunuo u zadnjih par decenija, za kojeg novi ministar struje i industrije FBiH mrtvo hladno, pun ponosa izjavi da ga itekako kvalifikuje za ministarsku poziciju, "studija koja se dvije godine radila".
http://www.cpu.org.ba/media/11021/Odgov ... final-.doc
http://www.cpu.org.ba/media/11021/Odgov ... final-.doc
- It_is_a_Leclerc
#23489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JohnnyS wrote:palermo wrote:Uz rizik da budem proglašen ovakvim,onakvim, ali meni se ovaj tekst nimalo ne sviđa.
X
Pet pasusa koncentrirane patetike...
Nivo osnovnoškolskih sastava za općinsko takmičenje u literarnom stvaralaštvu.
-
breuer
#23490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bravo majstore! Osnovac da zna tko je Mann ili da ironizira lik KaramazovaIt_is_a_Leclerc wrote:Nivo osnovnoškolskih sastava za općinsko takmičenje u literarnom stvaralaštvu.
U koju si ti osnovnu išao
-
kakonako
#23491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebem mu misa,ja mislio ovdje se okupljsju ljudi koji misle,kad ono...breuer wrote:Bravo majstore! Osnovac da zna tko je Mann ili da ironizira lik KaramazovaIt_is_a_Leclerc wrote:Nivo osnovnoškolskih sastava za općinsko takmičenje u literarnom stvaralaštvu.
U koju si ti osnovnu išao
-
HM 2011
#23492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na koji i čiji dogovor se poziva Bajrović ?
Primjena dogovora Informacije koje dolaze poslije susreta Bakira Izetbegovićaa i Dragana Čovića u Ljubljani idu u pravcu da se "nazire rješenje" u formiranju vlasti u FBiH, ali nisam stekao utisak da i Vi dijelite takav optimizam. Vaš kolega Emir Suljagić jučer je izrazio nadu da čelnici SDA i HDZ-a "ne prave račun bez krčmara". Dakle, ima li izgleda da uskoro dobijemo Vladu FBiH? - Ima. Rješenje je primjena političkog dogovora koji je postignut između tri stranke koje bi trebale učestvovati u koaliciji na nivou FBiH. To što neko misli da taj dogovor važi samo dok se ne izađe iz sobe u kojoj je postignut, ima svoje posljedice.
O kojoj ljevici i desnici - bošnjak Bajrović govori ?
Postoji, očito, dosta nepovjerenja među partnerima i prije uspostave vlasti. Jeste li optimisti da ovakva vlast može uspješno funkcionirati ili su ovo, ustvari, dječije bolesti ili bračne svađe?
- Mi smo stranka ljevice. SDA i HDZ su stranke koje su desnica.
Nadali smo se da će shvatiti da nema načina da se složimo o stvarima koje su ideološke prirode, nego da ćemo iduće četiri godine provesti radeći na ekonomskom oporavku.
To je naš prioritet.
Nadam se da će u idućih nekoliko dana doći do promjene u njihovim stavovima i da će se vratiti ekonomskim temama.
Teško je shvatiti zašto mediji bliski tim strankama vode stravičnu negativnu kampanju prema ljudima iz DF-a ako je cilj ulazak u koaliciju.
Moguće da misle da će im DF omogućiti da uđu u vlast koja bi onda četiri godine funkcionisala kao manjinska.
Sada je jasno da bi to bila loša opcija i mislim da to ne treba dozvoliti.
Primjena dogovora Informacije koje dolaze poslije susreta Bakira Izetbegovićaa i Dragana Čovića u Ljubljani idu u pravcu da se "nazire rješenje" u formiranju vlasti u FBiH, ali nisam stekao utisak da i Vi dijelite takav optimizam. Vaš kolega Emir Suljagić jučer je izrazio nadu da čelnici SDA i HDZ-a "ne prave račun bez krčmara". Dakle, ima li izgleda da uskoro dobijemo Vladu FBiH? - Ima. Rješenje je primjena političkog dogovora koji je postignut između tri stranke koje bi trebale učestvovati u koaliciji na nivou FBiH. To što neko misli da taj dogovor važi samo dok se ne izađe iz sobe u kojoj je postignut, ima svoje posljedice.
O kojoj ljevici i desnici - bošnjak Bajrović govori ?
Postoji, očito, dosta nepovjerenja među partnerima i prije uspostave vlasti. Jeste li optimisti da ovakva vlast može uspješno funkcionirati ili su ovo, ustvari, dječije bolesti ili bračne svađe?
- Mi smo stranka ljevice. SDA i HDZ su stranke koje su desnica.
Nadali smo se da će shvatiti da nema načina da se složimo o stvarima koje su ideološke prirode, nego da ćemo iduće četiri godine provesti radeći na ekonomskom oporavku.
To je naš prioritet.
Nadam se da će u idućih nekoliko dana doći do promjene u njihovim stavovima i da će se vratiti ekonomskim temama.
Teško je shvatiti zašto mediji bliski tim strankama vode stravičnu negativnu kampanju prema ljudima iz DF-a ako je cilj ulazak u koaliciju.
Moguće da misle da će im DF omogućiti da uđu u vlast koja bi onda četiri godine funkcionisala kao manjinska.
Sada je jasno da bi to bila loša opcija i mislim da to ne treba dozvoliti.
- Better Man
#23493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrijeme je da Reuf Bajrović ili neko drugi iz DF-a objavi famozni sporazum DF-a sa SDA i HDZ, pa da vidimo ko laže i koje isti izigrao. Ovako nevjerujem ni jednim,ni drugim, a ni trećim.
- pumica
#23494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postoje izjave nakon sastanka.
DF ne laze.
DF ne laze.
-
HM 2011
#23495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Daj koju.... nešto su se dogovorili - stanje je zvanično da ne može biti zvaničnije - u čemu je problem ?pumica wrote:Postoje izjave nakon sastanka.
DF ne laze.
- pumica
#23496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izjava Bakira nakon sastanka.HM 2011 wrote:Daj koju.... nešto su se dogovorili - stanje je zvanično da ne može biti zvaničnije - u čemu je problem ?pumica wrote:Postoje izjave nakon sastanka.
DF ne laze.
Veceras Lovrenovic dao komentar - nije on bio prisutan na tim sastancima.
Osmanovic veceras potvrdio sve sto je Reuf rekao u vezi dogovora na posljednjem sastanku.
I sve ti ovo znas ... i znas u cemu je problem osim ako si glup ili bezobrazan (ne tvrdim da jesi nego vjerujem da znas).
I znam - u jedinstvu je snaga.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#23497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidiš kako si lijepo naučilapumica wrote:I znam - u jedinstvu je snaga.
-
HM 2011
#23498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa daj citiraj..... Dogovorili su se oko nečega - oko čega ? Komentar na dogovor je da i ptice na grani znaju za isti - koji je dogovor ?pumica wrote:Izjava Bakira nakon sastanka.HM 2011 wrote:Daj koju.... nešto su se dogovorili - stanje je zvanično da ne može biti zvaničnije - u čemu je problem ?pumica wrote:Postoje izjave nakon sastanka.
DF ne laze.
Veceras Lovrenovic dao komentar - nije on bio prisutan na tim sastancima.![]()
Osmanovic veceras potvrdio sve sto je Reuf rekao u vezi dogovora na posljednjem sastanku.
I sve ti ovo znas ... i znas u cemu je problem osim ako si glup ili bezobrazan (ne tvrdim da jesi nego vjerujem da znas).
I znam - u jedinstvu je snaga.
ponavljam :
Primjena dogovora Informacije koje dolaze poslije susreta Bakira Izetbegovićaa i Dragana Čovića u Ljubljani idu u pravcu da se "nazire rješenje" u formiranju vlasti u FBiH, ali nisam stekao utisak da i Vi dijelite takav optimizam. Vaš kolega Emir Suljagić jučer je izrazio nadu da čelnici SDA i HDZ-a "ne prave račun bez krčmara". Dakle, ima li izgleda da uskoro dobijemo Vladu FBiH? -
Ima. Rješenje je primjena političkog dogovora koji je postignut između tri stranke koje bi trebale učestvovati u koaliciji na nivou FBiH. To što neko misli da taj dogovor važi samo dok se ne izađe iz sobe u kojoj je postignut, ima svoje posljedice.
Između koga je spor oko čega ? Jednostavno pitanje - jednostavan odgovor ?
Last edited by HM 2011 on 25/03/2015 22:57, edited 1 time in total.
- pumica
#23499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trebamo se svi dogovoriti da nam to bude zadnja recenicaKatarinaKosaca wrote:Vidiš kako si lijepo naučilapumica wrote:I znam - u jedinstvu je snaga.
Mada sumnjam da bi naseg HaeMa to zbunilo
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#23500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pumica wrote:Mada sumnjam da bi naseg HaeMa to zbunilo