Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#23451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad taj sa autom oduzme zivot pjesaku nek se pita kako se osjeca.
Ja sam ucen tako kada stojim, ili stanem pjesaku da gledam u retrovizor za takve nadolazece automobile
Sjecam se kada nije semafor radio na barama, stao pjesacima da predju. A hadzo se sa S klasom iza zaletio i trakom za skretanje. da im nisam svirao bili bi rahmetli
Ja sam ucen tako kada stojim, ili stanem pjesaku da gledam u retrovizor za takve nadolazece automobile
Sjecam se kada nije semafor radio na barama, stao pjesacima da predju. A hadzo se sa S klasom iza zaletio i trakom za skretanje. da im nisam svirao bili bi rahmetli
-
alipasijaner
#23452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
https://www.youtube.com/watch?v=Dz1gr4VoOssvjeshalica wrote:Zato ce te ubiti ako stanes na potpuno zeleno jer ne znaju da ne smijes uci u raskrsnicu ako ces napraviti guzvu iako je otvoren prolaz 100%,a i zakonom kaznjivo
https://youtu.be/VNgDxKiEwpU
Ovo pod hitno treba uvesti kod nas, pa danas sam preko Skenderije prolazio 20 minuta zbog idiota koji ostanu u raskrsnici jer su usli u nju kada je njima zeleno bez obzira na to sto je zakrcena raskrsnica i da ce svojim postupkom totalno onemoguciti odvijanje saobracaja.. kakvi parmaci ovdje zive u mp3..
-
NediM17
#23453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne pitaj, katastrofa, 3h sa posla do kuce. U tri sa Marindvora, pa Drinskom, podvoznjak u Buca potoku poplavio, ne moze se proci, tjeraj dalje mic po mic, dodjem skoro do semafora u Boljakovom, vidim jezero na cesti, par auta potopljeno, okrenem se nazad, haos na kruznom u buca potoku, jedva se probijem prema duhanjari, pa na Pofalicima na glavnu, guslaj do Stupa, tamo nema teorije popeti se na petlju, produzim do Vlakova i tu na autoput i gas u moju malu carsiju. Vise mi je pun qrac auta i volana, jedva cekam u peMziju.Industrialyzer wrote:Na polaganju sam pao zbog kocenja na treptuce zeleno![]()
Kako ste prosli ovu poplavu? Je li bilo delegata koji misle da imaju camac i onda samo vidis kako zaplivaJa sam kroz Brijesce isao sat vremena i sreo 5-6 ugasenih auta...
P.S. Traze li dje svjetionicare?
- vjeshalica
#23454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Rasprava je skroz otisla z desetom pravcu ali i izrodila par mudrih savjeta kad je u pitanju ptavilno sjedenje u automobilu i to.je bitno kao sto je bitno da ima jos normalnih ljudi koji znaju koristiti automobilJavierBosnia wrote:Ne zanima me i ne nervira me jel neko sipa najjeftinije ili najskuplje gorivo, a ima ih ovdje na forumu sto stalno kritikuju takve. A ovo je drugi par cipela
Nije poenta u tome da nekoga nervira nego cinjenica da te lobanje koje leze ili im glava leluja izmedju dva sica obicno su neki hamelji i bolikurci za desavanja oko sebe u saobracaju
Jos ako drma neki zavicajni zvuk u raspalom grobu sve je slikovitije
- basicm
#23455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas ludilo!
Ali ne da zensko da se neko sa strane ukljuci, prije bi izginule. Interesantno kako su sve iste.
Ali ne da zensko da se neko sa strane ukljuci, prije bi izginule. Interesantno kako su sve iste.
- amar1994
#23456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dobra auta nekaIndustrialyzer wrote:Na polaganju sam pao zbog kocenja na treptuce zeleno![]()
Kako ste prosli ovu poplavu? Je li bilo delegata koji misle da imaju camac i onda samo vidis kako zaplivaJa sam kroz Brijesce isao sat vremena i sreo 5-6 ugasenih auta...
kao npr. pezoi pojedini,usis zraka u dnu branika
ako trazis delegate,ima ih u buca sitiju uvijek
-
Me_again
#23457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ha, ha, sjetih se kako sam u ratu priželjkivao da mi neko ponudi posao svjetioničara na ostrvu bogu iza nogu, ili pastira ovaca na Novom ZelanduNediM17 wrote: P.S. Traze li dje svjetionicare?
Sve bude i prođe
- insomnia78
#23458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ih pa onda mora stati, presaltati, krenuti, sta ako se ugasi...basicm wrote:Danas ludilo!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#23459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene nerviraju oni sto ne znaju uci u raskrsnicu dok skrecu, pa se redovno ceka prije semafora... i umjesto da prođe 5 auta prođe 1 ili 2...alipasijaner wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Dz1gr4VoOssvjeshalica wrote:Zato ce te ubiti ako stanes na potpuno zeleno jer ne znaju da ne smijes uci u raskrsnicu ako ces napraviti guzvu iako je otvoren prolaz 100%,a i zakonom kaznjivo
https://youtu.be/VNgDxKiEwpU
Ovo pod hitno treba uvesti kod nas, pa danas sam preko Skenderije prolazio 20 minuta zbog idiota koji ostanu u raskrsnici jer su usli u nju kada je njima zeleno bez obzira na to sto je zakrcena raskrsnica i da ce svojim postupkom totalno onemoguciti odvijanje saobracaja.. kakvi parmaci ovdje zive u mp3..
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#23460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja sam to primijetio. Zensko kad me pusti ja se triput krstimbasicm wrote:Danas ludilo!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#23461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja ne pustam nikoga ko nema prvenstvo prolaza 
-
Stockk
#23462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni se zahvale uvijekRomeo 80 wrote:I ja sam to primijetio. Zensko kad me pusti ja se triput krstimbasicm wrote:Danas ludilo!
Ali ne da zensko da se neko sa strane ukljuci, prije bi izginule. Interesantno kako su sve iste.Ili kad ih pustis da prodju, ne bi se zahvalile nema sanse.
- Laplace
#23463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Možda gleda kroz periskop.vjeshalica wrote:Par ljudi poput tebe shvata o cemu pricam sustinubitanga_sa_otesa wrote:losa pozicija sjedenja jako cesto moze biti uzrok udesa.
Nema nikakvih stereotipa kako neko sjedi
Nego je smijesno vidjeti labrnju kako se zavali izmedju 2 sica i mota lijevom volan i iz podruma gleda preko sajbe...neko ce me ubijediti da je to polozaj u kojem imas super pteglednost oko sebe u svako. Momentu??? Jasta doduse takvi svakako ne gledaju gdje voze...
Cuj stereotipi...prije ce biti da ljudi ne znaju da namjeste sic po vertikali i horizontali da bi bilo.udobnije nego je lakse snajperisat preko volana
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#23464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda si im ruzan pa ti ne zahvaljujuRomeo 80 wrote:I ja sam to primijetio. Zensko kad me pusti ja se triput krstimbasicm wrote:Danas ludilo!
Ali ne da zensko da se neko sa strane ukljuci, prije bi izginule. Interesantno kako su sve iste.Ili kad ih pustis da prodju, ne bi se zahvalile nema sanse.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#23465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas jedan u benweu ečetresšest, bas ovako kako si opisala, zavaljen do u podrum, pentra se na trotoar ispred parlamenta na čvili i provlaci pored ivicnjaka da pokupi swatkicu wanesicu.vjeshalica wrote:Par ljudi poput tebe shvata o cemu pricam sustinubitanga_sa_otesa wrote:losa pozicija sjedenja jako cesto moze biti uzrok udesa.
Nema nikakvih stereotipa kako neko sjedi
Nego je smijesno vidjeti labrnju kako se zavali izmedju 2 sica i mota lijevom volan i iz podruma gleda preko sajbe...neko ce me ubijediti da je to polozaj u kojem imas super pteglednost oko sebe u svako. Momentu??? Jasta doduse takvi svakako ne gledaju gdje voze...
Cuj stereotipi...prije ce biti da ljudi ne znaju da namjeste sic po vertikali i horizontali da bi bilo.udobnije nego je lakse snajperisat preko volana
Mislio sam da ce nekog zviznuti, ali eto, izbjegao je i oz jegli su ga ostali autici.....
- nepass1
#23466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dosla policija nesta ispred zgrade, g7, sjediste zavaljeno dodiruje zadnju klupu bez pretjerivanja.
- Industrialyzer
#23467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prilazak Boljakovom je bio blokiran sa obje strane, bukvalno sam po 15min znao stajati a da se uopste ne pomaknem. Samo je nekom liku u G klasi pukao film i ode on preko one bare, ide mecka ko da je suh asfaltNediM17 wrote:Ne pitaj, katastrofa, 3h sa posla do kuce. U tri sa Marindvora, pa Drinskom, podvoznjak u Buca potoku poplavio, ne moze se proci, tjeraj dalje mic po mic, dodjem skoro do semafora u Boljakovom, vidim jezero na cesti, par auta potopljeno, okrenem se nazad, haos na kruznom u buca potoku, jedva se probijem prema duhanjari, pa na Pofalicima na glavnu, guslaj do Stupa, tamo nema teorije popeti se na petlju, produzim do Vlakova i tu na autoput i gas u moju malu carsiju. Vise mi je pun qrac auta i volana, jedva cekam u peMziju.Industrialyzer wrote:Na polaganju sam pao zbog kocenja na treptuce zeleno![]()
P.S. Traze li dje svjetionicare?
I jos edna stvar me iznervirala, delegat u novoj Octaviji koja je toliko zamaglila da nema sanse da nesto vidi ispred sebe, bukvalno od svih stakala samo na prednjem ima mali vizir i to je to. 10ak min sam stajao pored njega i on nista, pa upali klimu majku joj je*em
-
preludezalude
#23468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki ljudi ne shvataju da klima ne sluzi samo za hladjenje. Al sto trosi sa klimom...je posebna prica.Industrialyzer wrote:Prilazak Boljakovom je bio blokiran sa obje strane, bukvalno sam po 15min znao stajati a da se uopste ne pomaknem. Samo je nekom liku u G klasi pukao film i ode on preko one bare, ide mecka ko da je suh asfaltNediM17 wrote:Ne pitaj, katastrofa, 3h sa posla do kuce. U tri sa Marindvora, pa Drinskom, podvoznjak u Buca potoku poplavio, ne moze se proci, tjeraj dalje mic po mic, dodjem skoro do semafora u Boljakovom, vidim jezero na cesti, par auta potopljeno, okrenem se nazad, haos na kruznom u buca potoku, jedva se probijem prema duhanjari, pa na Pofalicima na glavnu, guslaj do Stupa, tamo nema teorije popeti se na petlju, produzim do Vlakova i tu na autoput i gas u moju malu carsiju. Vise mi je pun qrac auta i volana, jedva cekam u peMziju.Industrialyzer wrote:Na polaganju sam pao zbog kocenja na treptuce zeleno![]()
P.S. Traze li dje svjetionicare?Mi ostali smo jednim tockom na trotoar i polako.
I jos edna stvar me iznervirala, delegat u novoj Octaviji koja je toliko zamaglila da nema sanse da nesto vidi ispred sebe, bukvalno od svih stakala samo na prednjem ima mali vizir i to je to. 10ak min sam stajao pored njega i on nista, pa upali klimu majku joj je*em
Ja u familiji imam jednog koji ne pali klimu ljeti jer jbg trosi puno. A kad prica o autu, obavezno se spomene da ima klimu.
- JavierBosnia
#23469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta je sa nama koji je ne gasimo? 
- Industrialyzer
#23470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Napuhace nas 
-
BiBi911
#23471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I da hocu ne mogu izgasit(samo smanjit) VW trazi 140€ za jebenu tipkuJavierBosnia wrote:Sta je sa nama koji je ne gasimo?
- undefined007
#23472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne davanje žmigavca prilikom izlaska iz kružnog, a ako ne izlazi na prvom izlazu daje žmigavac da ostaje u kružnog (da nastavlja do sljedećeg izlaza) što je apsolutno pogrešno. Jednostavno nema logike to što se radi. Nervira me i nepravilno korištenje kružnih sa dvije trake.
- skafiskafsnjak
#23473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hahahaha ja vanjsku koristim samo ako cu na prvi izlaz, na ostale unutrasnju. Smatram da je tako ispravno.
Da tako svako radi, udesa ne bi bilo.
- Travnički Noćni Šetač
#23474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I sa tim marifetlucima se bave nije im dovoljan dieselgate....BiBi911 wrote:
I da hocu ne mogu izgasit(samo smanjit) VW trazi 140€ za jebenu tipku
- JavierBosnia
#23475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno, ali ima i dijelom problen zbog kruznih tokova sto imajuskafiskafsnjak wrote:Hahahaha ja vanjsku koristim samo ako cu na prvi izlaz, na ostale unutrasnju. Smatram da je tako ispravno.
1 ulaz 2 izlaza
1 ulaz, 2 trake, 1 izlaz
2 ulaza 2 trake, 1 izlaz
I jos kombinacija, pa se raja zbuni, pa ne znaju kuda ce
Od autoskola treba poceti tako da se uce, a onda poceti prepeavljati kruzne gdje je moguce fizickin odvajanjem prve trake mislim da ima to negdje