Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kabal1337

#23451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

kad taj sa autom oduzme zivot pjesaku nek se pita kako se osjeca.
Ja sam ucen tako kada stojim, ili stanem pjesaku da gledam u retrovizor za takve nadolazece automobile
Sjecam se kada nije semafor radio na barama, stao pjesacima da predju. A hadzo se sa S klasom iza zaletio i trakom za skretanje. da im nisam svirao bili bi rahmetli
alipasijaner

#23452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alipasijaner »

vjeshalica wrote:Zato ce te ubiti ako stanes na potpuno zeleno jer ne znaju da ne smijes uci u raskrsnicu ako ces napraviti guzvu iako je otvoren prolaz 100%,a i zakonom kaznjivo
https://www.youtube.com/watch?v=Dz1gr4VoOss

https://youtu.be/VNgDxKiEwpU

Ovo pod hitno treba uvesti kod nas, pa danas sam preko Skenderije prolazio 20 minuta zbog idiota koji ostanu u raskrsnici jer su usli u nju kada je njima zeleno bez obzira na to sto je zakrcena raskrsnica i da ce svojim postupkom totalno onemoguciti odvijanje saobracaja.. kakvi parmaci ovdje zive u mp3..
NediM17

#23453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Industrialyzer wrote:Na polaganju sam pao zbog kocenja na treptuce zeleno ;-)

Kako ste prosli ovu poplavu? Je li bilo delegata koji misle da imaju camac i onda samo vidis kako zapliva :lol: Ja sam kroz Brijesce isao sat vremena i sreo 5-6 ugasenih auta...
Ne pitaj, katastrofa, 3h sa posla do kuce. U tri sa Marindvora, pa Drinskom, podvoznjak u Buca potoku poplavio, ne moze se proci, tjeraj dalje mic po mic, dodjem skoro do semafora u Boljakovom, vidim jezero na cesti, par auta potopljeno, okrenem se nazad, haos na kruznom u buca potoku, jedva se probijem prema duhanjari, pa na Pofalicima na glavnu, guslaj do Stupa, tamo nema teorije popeti se na petlju, produzim do Vlakova i tu na autoput i gas u moju malu carsiju. Vise mi je pun qrac auta i volana, jedva cekam u peMziju.
P.S. Traze li dje svjetionicare? :run:
vjeshalica

#23454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

JavierBosnia wrote:Ne zanima me i ne nervira me jel neko sipa najjeftinije ili najskuplje gorivo, a ima ih ovdje na forumu sto stalno kritikuju takve. A ovo je drugi par cipela
Rasprava je skroz otisla z desetom pravcu ali i izrodila par mudrih savjeta kad je u pitanju ptavilno sjedenje u automobilu i to.je bitno kao sto je bitno da ima jos normalnih ljudi koji znaju koristiti automobil
Nije poenta u tome da nekoga nervira nego cinjenica da te lobanje koje leze ili im glava leluja izmedju dva sica obicno su neki hamelji i bolikurci za desavanja oko sebe u saobracaju
Jos ako drma neki zavicajni zvuk u raspalom grobu sve je slikovitije
basicm

#23455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Danas ludilo!
Ali ne da zensko da se neko sa strane ukljuci, prije bi izginule. Interesantno kako su sve iste.
amar1994

#23456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Kako ste prosli ovu poplavu? Je li bilo delegata koji misle da imaju camac i onda samo vidis kako zapliva :lol: Ja sam kroz Brijesce isao sat vremena i sreo 5-6 ugasenih auta...
dobra auta neka :D

kao npr. pezoi pojedini,usis zraka u dnu branika :lol: :run:

ako trazis delegate,ima ih u buca sitiju uvijek :lol:
Me_again

#23457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

NediM17 wrote: P.S. Traze li dje svjetionicare? :run:
Ha, ha, sjetih se kako sam u ratu priželjkivao da mi neko ponudi posao svjetioničara na ostrvu bogu iza nogu, ili pastira ovaca na Novom Zelandu :lol: :lol: :lol:
Sve bude i prođe 8)
insomnia78

#23458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

basicm wrote:Danas ludilo!
Ali ne da zensko da se neko sa strane ukljuci, prije bi izginule. Interesantno kako su sve iste.
Ih pa onda mora stati, presaltati, krenuti, sta ako se ugasi...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#23459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

alipasijaner wrote:
vjeshalica wrote:Zato ce te ubiti ako stanes na potpuno zeleno jer ne znaju da ne smijes uci u raskrsnicu ako ces napraviti guzvu iako je otvoren prolaz 100%,a i zakonom kaznjivo
https://www.youtube.com/watch?v=Dz1gr4VoOss

https://youtu.be/VNgDxKiEwpU

Ovo pod hitno treba uvesti kod nas, pa danas sam preko Skenderije prolazio 20 minuta zbog idiota koji ostanu u raskrsnici jer su usli u nju kada je njima zeleno bez obzira na to sto je zakrcena raskrsnica i da ce svojim postupkom totalno onemoguciti odvijanje saobracaja.. kakvi parmaci ovdje zive u mp3..
Mene nerviraju oni sto ne znaju uci u raskrsnicu dok skrecu, pa se redovno ceka prije semafora... i umjesto da prođe 5 auta prođe 1 ili 2...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#23460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

I ja sam to primijetio. Zensko kad me pusti ja se triput krstim :lol: Ili kad ih pustis da prodju, ne bi se zahvalile nema sanse.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ja ne pustam nikoga ko nema prvenstvo prolaza :D
Stockk

#23462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Stockk »

Romeo 80 wrote:
I ja sam to primijetio. Zensko kad me pusti ja se triput krstim :lol: Ili kad ih pustis da prodju, ne bi se zahvalile nema sanse.
meni se zahvale uvijek :D
Laplace

#23463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

vjeshalica wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:losa pozicija sjedenja jako cesto moze biti uzrok udesa.
Par ljudi poput tebe shvata o cemu pricam sustinu
Nema nikakvih stereotipa kako neko sjedi
Nego je smijesno vidjeti labrnju kako se zavali izmedju 2 sica i mota lijevom volan i iz podruma gleda preko sajbe...neko ce me ubijediti da je to polozaj u kojem imas super pteglednost oko sebe u svako. Momentu??? Jasta doduse takvi svakako ne gledaju gdje voze...
Cuj stereotipi...prije ce biti da ljudi ne znaju da namjeste sic po vertikali i horizontali da bi bilo.udobnije nego je lakse snajperisat preko volana
Možda gleda kroz periskop.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by izvrsni direktor »

Romeo 80 wrote:
Mozda si im ruzan pa ti ne zahvaljuju :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

vjeshalica wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:losa pozicija sjedenja jako cesto moze biti uzrok udesa.
Par ljudi poput tebe shvata o cemu pricam sustinu
Nema nikakvih stereotipa kako neko sjedi
Nego je smijesno vidjeti labrnju kako se zavali izmedju 2 sica i mota lijevom volan i iz podruma gleda preko sajbe...neko ce me ubijediti da je to polozaj u kojem imas super pteglednost oko sebe u svako. Momentu??? Jasta doduse takvi svakako ne gledaju gdje voze...
Cuj stereotipi...prije ce biti da ljudi ne znaju da namjeste sic po vertikali i horizontali da bi bilo.udobnije nego je lakse snajperisat preko volana
Danas jedan u benweu ečetresšest, bas ovako kako si opisala, zavaljen do u podrum, pentra se na trotoar ispred parlamenta na čvili i provlaci pored ivicnjaka da pokupi swatkicu wanesicu. :mrgreen: Ono viri, baca pogled a jedva ono vidi, izmucio se samo tako....ali kad je pokupio swatkicu, odmah se ukljucio ispred vila parka i zadriftao onako zavaljen... :-)
Mislio sam da ce nekog zviznuti, ali eto, izbjegao je i oz jegli su ga ostali autici..... :mrgreen:
nepass1

#23466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

dosla policija nesta ispred zgrade, g7, sjediste zavaljeno dodiruje zadnju klupu bez pretjerivanja.
Industrialyzer

#23467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

NediM17 wrote:

Ne pitaj, katastrofa, 3h sa posla do kuce. U tri sa Marindvora, pa Drinskom, podvoznjak u Buca potoku poplavio, ne moze se proci, tjeraj dalje mic po mic, dodjem skoro do semafora u Boljakovom, vidim jezero na cesti, par auta potopljeno, okrenem se nazad, haos na kruznom u buca potoku, jedva se probijem prema duhanjari, pa na Pofalicima na glavnu, guslaj do Stupa, tamo nema teorije popeti se na petlju, produzim do Vlakova i tu na autoput i gas u moju malu carsiju. Vise mi je pun qrac auta i volana, jedva cekam u peMziju.
Prilazak Boljakovom je bio blokiran sa obje strane, bukvalno sam po 15min znao stajati a da se uopste ne pomaknem. Samo je nekom liku u G klasi pukao film i ode on preko one bare, ide mecka ko da je suh asfalt :lol: Mi ostali smo jednim tockom na trotoar i polako.

I jos edna stvar me iznervirala, delegat u novoj Octaviji koja je toliko zamaglila da nema sanse da nesto vidi ispred sebe, bukvalno od svih stakala samo na prednjem ima mali vizir i to je to. 10ak min sam stajao pored njega i on nista, pa upali klimu majku joj je*em :twisted:
preludezalude

#23468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

Industrialyzer wrote:
NediM17 wrote:

Prilazak Boljakovom je bio blokiran sa obje strane, bukvalno sam po 15min znao stajati a da se uopste ne pomaknem. Samo je nekom liku u G klasi pukao film i ode on preko one bare, ide mecka ko da je suh asfalt :lol: Mi ostali smo jednim tockom na trotoar i polako.

I jos edna stvar me iznervirala, delegat u novoj Octaviji koja je toliko zamaglila da nema sanse da nesto vidi ispred sebe, bukvalno od svih stakala samo na prednjem ima mali vizir i to je to. 10ak min sam stajao pored njega i on nista, pa upali klimu majku joj je*em :twisted:
Neki ljudi ne shvataju da klima ne sluzi samo za hladjenje. Al sto trosi sa klimom...je posebna prica.
Ja u familiji imam jednog koji ne pali klimu ljeti jer jbg trosi puno. A kad prica o autu, obavezno se spomene da ima klimu.
JavierBosnia

#23469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Sta je sa nama koji je ne gasimo? :D
Industrialyzer

#23470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

Napuhace nas :lol:
BiBi911

#23471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

JavierBosnia wrote:Sta je sa nama koji je ne gasimo? :D
I da hocu ne mogu izgasit(samo smanjit) VW trazi 140€ za jebenu tipku
undefined007

#23472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by undefined007 »

Ne davanje žmigavca prilikom izlaska iz kružnog, a ako ne izlazi na prvom izlazu daje žmigavac da ostaje u kružnog (da nastavlja do sljedećeg izlaza) što je apsolutno pogrešno. Jednostavno nema logike to što se radi. Nervira me i nepravilno korištenje kružnih sa dvije trake.
skafiskafsnjak

#23473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Hahahaha ja vanjsku koristim samo ako cu na prvi izlaz, na ostale unutrasnju. Smatram da je tako ispravno.

Da tako svako radi, udesa ne bi bilo.
Travnički Noćni Šetač

#23474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

BiBi911 wrote:
I da hocu ne mogu izgasit(samo smanjit) VW trazi 140€ za jebenu tipku
I sa tim marifetlucima se bave nije im dovoljan dieselgate....
JavierBosnia

#23475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

skafiskafsnjak wrote:Hahahaha ja vanjsku koristim samo ako cu na prvi izlaz, na ostale unutrasnju. Smatram da je tako ispravno.

Da tako svako radi, udesa ne bi bilo.
Naravno, ali ima i dijelom problen zbog kruznih tokova sto imaju
1 ulaz 2 izlaza
1 ulaz, 2 trake, 1 izlaz
2 ulaza 2 trake, 1 izlaz

I jos kombinacija, pa se raja zbuni, pa ne znaju kuda ce
Od autoskola treba poceti tako da se uce, a onda poceti prepeavljati kruzne gdje je moguce fizickin odvajanjem prve trake mislim da ima to negdje
Post Reply