...... i da se prestanu koristiti službena vozila organa uprave.
(što je otprilike jednako kao ideja da se ukine utjecaj gravitacije na desetak dana)
Cijenjeni kolega Franjo Kluz,kluz franjo wrote:Evo stiče se utisak da kvalitet zraka koji udišemo ovisi o tome koje je neko stranačke ili glasačke pripadnosti. Tako glasači nekih liliput, malih i beznačajnih stranaka, koji po nepotpunim mjerenjima federalnog hidrometeorološkog zavoda, a po internacionalno usvojenoj klasifikaciji, udišu NEZDRAV zrak.
Ako je vjerovati vladama KS, ZDK i TK, onda glasači vladajuće koalicije udišu savršeno tolerantan kvalitet zraka.
U 02:30 hidrometeorološki zavod FBIH mjeri i saopštava vrijednosti koje su 300% veće od onih koje su određene u EU.
Ljudima zdravog razuma je preporučeno da izbjegavaju duži boravak vani (odlazak na planine itd...).
Onima što vjeruju u saopštenja navedenih kantonalnih vlada preporučujem što duži boravak i ekstremnu fizičku aktivnost u blizini mjernih mjesta Sarajevo-Otoka i Ilidža, Zenica-Centar i Radakovo i Tuzla-Skver i BKC.
Ne zaboravite, u jedinstvu je snaga. Molimo Vas da što više udišete taj tolerantni zrak.
Banksy wrote:Gurali su medijski intenzivno tu ideju neko vrijeme, ali vidim da su utihnuli. Vjerujem da su shvatili da regularnim putem to ne mogu izvesti.sabina1 wrote:Banksy wrote:
lokalni izbori, shodno neoborivim ustavnim odredbama, moraju se održati 2016. godine, a onda ponovo 2018. zajedno s Općim izborima. Time se ne rizikuje s antiustavnim i nelegitimnim produžavanjem mandata trenutne lokalne vlasti, a istovremeno dobija saglasnost svih aktera za ovu važnu promjenu u izbornom sistemu
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=17912
![]()
Ako moraju - odlično , vjerovala sam da Izetbegovich and Co mogu to prolongirati.
Zašto bi recimo Koldžo Nedžad protivustavno bio nagrađen sa još dvije godine mandata ?
Ili Memić , Efendić , Hadžibajrić.
Prolongiranje izbora 2016 bi bila katastrofa.
emi_eft wrote:45 ima li od tebe sta konkretno??? sta je gratz pogresno rekao??
Voljeli bi oni, ali ne mogu, izgleda ...sabina1 wrote:http://radiosarajevo.ba/mobile/novost/210482Banksy wrote:
Gurali su medijski intenzivno tu ideju neko vrijeme, ali vidim da su utihnuli. Vjerujem da su shvatili da regularnim putem to ne mogu izvesti.
Naveo je kako je "bliža opcija da se mandat aktualnim lokalnim dužnosnicima produži za još 2 godine, nego da mandat izabranih na lokalnim izborima 2016. traje samo 2 godine, do 2018.*
glupost, i netacno jer ljudi samo znaju da se deru "ukinite kantone" bez pomisli na mogucnost stvaranja treceg entiteta. cak mislim da je ovo prvi put da je to neko javno rekao, tako da ne znam kakve ti nane znas, ali one koje ja znam, pa i u parlamentu, nisu svjesne opasnosti ukidanja kantona..45cents wrote:emi_eft wrote:45 ima li od tebe sta konkretno??? sta je gratz pogresno rekao??
Ne znam kakva su očekivanja na ovoj temi....
Vidim da na drugim temama deru Komšića, Izetbegovića, Čovića, itd., itd., sa i bez jake argumentacije.
Kakva su pravila za ovu temu? Mora li se imati pravosudni ispit za diskusiju o djelovanju NS?
Mora li biti kao na Sudu ili se analogno primjenjuju pravila ugodnog forumiranja... Opuštanje, nadasve.
Denis Grac je dao izjavu koja je gramatički ispravna i jezički korektna, a po političkoj težini, jednaka kao da je dao izjavu o globalnom zatopljenju. Mislim, on tu ne može ni pomoći, ni odmoći. Možda da se osvrne na pitanje Marijanske brazde i sve većeg broja potresa u tom dijelu svijeta...
Svaka nana sa Vratnika (može i sa Bistrika) će reći isto što je on rekao.
Doduše, nane nemaju registrovanu političku stranku i nemaju obavezu prema biračima...
Možda je njegov cilj da daje izjave koje ne mora, jer ne može provoditi, nije obavezan da ih provodi (u praksu), ima premalu stranku koja ne može provesti njegove izjave (u praksu).. Ne znam...
Vidim da je njima dvoma bilo jako zabavno započeti vikend sa dvije izjave koje nemaju nikakve veze sa provodivim politikama koje ta stranka može sebi priuštiti...
Fantastična koincidencija je bila sa pojavom postova ovdje u vezi zagađenog zraka, najmanje 2 dana prije lansiranja "7 konkretnih mjera".
Zabavno mi je i postaje sve zanimljivije.
Gdje mi je kolega da ga kao nešto pitam?
Glupoost, posebno ako se uzme redoslijed: Zukan Helez - nane sa Vratnika - Grac.emi_eft wrote:glupost, i netacno jer ljudi samo znaju da se deru "ukinite kantone" bez pomisli na mogucnost stvaranja treceg entiteta. cak mislim da je ovo prvi put da je to neko javno rekao, tako da ne znam kakve ti nane znas, ali one koje ja znam, pa i u parlamentu, nisu svjesne opasnosti ukidanja kantona..45cents wrote:emi_eft wrote:45 ima li od tebe sta konkretno??? sta je gratz pogresno rekao??
Ne znam kakva su očekivanja na ovoj temi....
Vidim da na drugim temama deru Komšića, Izetbegovića, Čovića, itd., itd., sa i bez jake argumentacije.
Kakva su pravila za ovu temu? Mora li se imati pravosudni ispit za diskusiju o djelovanju NS?
Mora li biti kao na Sudu ili se analogno primjenjuju pravila ugodnog forumiranja... Opuštanje, nadasve.
Denis Grac je dao izjavu koja je gramatički ispravna i jezički korektna, a po političkoj težini, jednaka kao da je dao izjavu o globalnom zatopljenju. Mislim, on tu ne može ni pomoći, ni odmoći. Možda da se osvrne na pitanje Marijanske brazde i sve većeg broja potresa u tom dijelu svijeta...
Svaka nana sa Vratnika (može i sa Bistrika) će reći isto što je on rekao.
Doduše, nane nemaju registrovanu političku stranku i nemaju obavezu prema biračima...
Možda je njegov cilj da daje izjave koje ne mora, jer ne može provoditi, nije obavezan da ih provodi (u praksu), ima premalu stranku koja ne može provesti njegove izjave (u praksu).. Ne znam...
Vidim da je njima dvoma bilo jako zabavno započeti vikend sa dvije izjave koje nemaju nikakve veze sa provodivim politikama koje ta stranka može sebi priuštiti...
Fantastična koincidencija je bila sa pojavom postova ovdje u vezi zagađenog zraka, najmanje 2 dana prije lansiranja "7 konkretnih mjera".
Zabavno mi je i postaje sve zanimljivije.
Gdje mi je kolega da ga kao nešto pitam?
kamo srece da sda pristane na stvaranje treceg entiteta ali kad god je to bilo blizu, pojavljivale su se patriote iz "lijevih" stranaka da sabotiraju rjesenje populistickom retorikom.emi_eft wrote:ne amnezija, ali s obzirom da si neko ko kritikuje elitizam se jako elitisticki postavljas. Ja sam u diskusiji dugo, i hodam i po mjesnim zajednicama i svadjam se. Ovo je u pokretu jako dugo, i ko god hoda po mz i radi na lokalnom nivou zna da je sda vec dugo vremena u ovoj igri i ide na stvaranje 3eg entiteta. Kazem KO: vecina nije. Za razliku od tebe, ne vrijedjam sve koji ne misle kao ja ili sticajem okolnosti nemaju istu upucenost u materiju. Vise , dleko vise postujem one koje nemaju veze o politici i zato o njoj ne pricaju nego 100 000 pljuvaca koji vwze nemaju o politici, istoriji, ekonomiji, ali su doktori nauka na svakom forumu i svakoj stranici na fejsu. I za razliku od tebe ja ne gledam sebe kao bozanstvo prema kojem se trebaju drugi ravnati, niti sebe uzimam kao referentnu tacku za sve u ovoj zemlji. Takodjer ne vrijedajm druge ako nemam argumenata, za razliku od tebe. Gradjanima koji nisu u politici se podrazuimjeva ukidanje kantona jer misle da je usteda najbitnija, ne gledajuci cilj iza toga. Takvih je 99% gradjana, ukljucujuci nane s vratnika. Da sidjes sa svog visokog elitnog konja, mozda bi vidio kako "obicni"narod, kojeg ja iznimno postujem, to sve gleda i shvatio da je potrebno da to cuje od Gratza ili bilo kog drugog. NS, i neki pojedinci u BiH pokusavaju normalnim ljudima koji se ne bave politikom, ilik se bave na nivou fejsa, da neke stvari pojasne. To sto mislis da se tebi koji si vec ukljucen treba prilagoditi prica je oholo, i tvoj problem. Nemam zelju da vise diskutujem s tobom jer sam izgubila postovanje prema tebi kao sagovorniku a onda nema poente da se prica. zdravo
Pa ne moras biti genije da to skontas. Nacionalne stranke su kao spojene posude. Dokle god je glasacima najbitnija nacionalna stvar, glasace za njih. Nacionalna stvar su sve ideje o granicama i ustavu. Ne znam koliko imas godina ali bosnjacka nacionalisticka prica sa kojom je sda dobila prve izbore (1990, prije rata) je ostala ista: jedinstvena, građanska bosna sa sistemom jedan covjek jedan glas.emi_eft wrote:Ovo necu ni udostojiti odgovorom. Nacionalisti zele da ne dijele zemlju i SDA ne zeli treci entitet? Izvini, kad je neko toliko neupucen nema smisla diskutovati
emi_eft wrote:ne amnezija, ali s obzirom da si neko ko kritikuje elitizam se jako elitisticki postavljas. Ja sam u diskusiji dugo, i hodam i po mjesnim zajednicama i svadjam se. Ovo je u pokretu jako dugo, i ko god hoda po mz i radi na lokalnom nivou zna da je sda vec dugo vremena u ovoj igri i ide na stvaranje 3eg entiteta. Kazem KO: vecina nije. Za razliku od tebe, ne vrijedjam sve koji ne misle kao ja ili sticajem okolnosti nemaju istu upucenost u materiju. Vise , dleko vise postujem one koje nemaju veze o politici i zato o njoj ne pricaju nego 100 000 pljuvaca koji vwze nemaju o politici, istoriji, ekonomiji, ali su doktori nauka na svakom forumu i svakoj stranici na fejsu. I za razliku od tebe ja ne gledam sebe kao bozanstvo prema kojem se trebaju drugi ravnati, niti sebe uzimam kao referentnu tacku za sve u ovoj zemlji. Takodjer ne vrijedajm druge ako nemam argumenata, za razliku od tebe. Gradjanima koji nisu u politici se podrazuimjeva ukidanje kantona jer misle da je usteda najbitnija, ne gledajuci cilj iza toga. Takvih je 99% gradjana, ukljucujuci nane s vratnika. Da sidjes sa svog visokog elitnog konja, mozda bi vidio kako "obicni"narod, kojeg ja iznimno postujem, to sve gleda i shvatio da je potrebno da to cuje od Gratza ili bilo kog drugog. NS, i neki pojedinci u BiH pokusavaju normalnim ljudima koji se ne bave politikom, ilik se bave na nivou fejsa, da neke stvari pojasne. To sto mislis da se tebi koji si vec ukljucen treba prilagoditi prica je oholo, i tvoj problem. Nemam zelju da vise diskutujem s tobom jer sam izgubila postovanje prema tebi kao sagovorniku a onda nema poente da se prica. zdravo
ko zeli da podijeli zemlju je najmanji nacionalista_drunken_santa_ wrote:Pa ne moras biti genije da to skontas. Nacionalne stranke su kao spojene posude. Dokle god je glasacima najbitnija nacionalna stvar, glasace za njih. Nacionalna stvar su sve ideje o granicama i ustavu. Ne znam koliko imas godina ali bosnjacka nacionalisticka prica sa kojom je sda dobila prve izbore (1990, prije rata) je ostala ista: jedinstvena, građanska bosna sa sistemom jedan covjek jedan glas.emi_eft wrote:Ovo necu ni udostojiti odgovorom. Nacionalisti zele da ne dijele zemlju i SDA ne zeli treci entitet? Izvini, kad je neko toliko neupucen nema smisla diskutovati
Tu su agendu preuzele "lijeve" stranke u FBiH. Non stop nacionalizmom pokusavaju oteti birace od sda. Glupost, jer sto bi glasaci prelazili sa otvorenih na latentne nacionaliste? Da se zemlja nekako podjeli unutar svakog etnickog tora opozicija bi morala ponudit neki novi narativ i tako bi smo brze dosli i do gradjanskog uredjenja koje "lijeve" stranke toboze zele.
najmanji nacionalista je onaj kome se jebe kolika je zemlja, jel podjeljena nije li podjeljena... to su sekundarne stvari. najmanji nacionalista je neko kome se jebe za sve zemlje svijeta. sama ti rijec govori - stalo ti do nacije = nacionalista. nenacionalista je onaj koji ne navija nizakakvu drzavu jer uopste u tome i nije poenta. cim prihvatis da je u tome poenta, ti si nacionalista. ne moras biti sovinista ali gledas na svijet kroz nacionalnu prizmu.emi_eft wrote:ko zeli da podijeli zemlju je najmanji nacionalista_drunken_santa_ wrote:Pa ne moras biti genije da to skontas. Nacionalne stranke su kao spojene posude. Dokle god je glasacima najbitnija nacionalna stvar, glasace za njih. Nacionalna stvar su sve ideje o granicama i ustavu. Ne znam koliko imas godina ali bosnjacka nacionalisticka prica sa kojom je sda dobila prve izbore (1990, prije rata) je ostala ista: jedinstvena, građanska bosna sa sistemom jedan covjek jedan glas.emi_eft wrote:Ovo necu ni udostojiti odgovorom. Nacionalisti zele da ne dijele zemlju i SDA ne zeli treci entitet? Izvini, kad je neko toliko neupucen nema smisla diskutovati
Tu su agendu preuzele "lijeve" stranke u FBiH. Non stop nacionalizmom pokusavaju oteti birace od sda. Glupost, jer sto bi glasaci prelazili sa otvorenih na latentne nacionaliste? Da se zemlja nekako podjeli unutar svakog etnickog tora opozicija bi morala ponudit neki novi narativ i tako bi smo brze dosli i do gradjanskog uredjenja koje "lijeve" stranke toboze zele.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hajde_drunken_santa_ wrote:
najmanji nacionalista je onaj kome se jebe kolika je zemlja, jel podjeljena nije li podjeljena... to su sekundarne stvari. najmanji nacionalista je neko kome se jebe za sve zemlje svijeta. sama ti rijec govori - stalo ti do nacije = nacionalista. nenacionalista je onaj koji ne navija nizakakvu drzavu jer uopste u tome i nije poenta. cim prihvatis da je u tome poenta, ti si nacionalista. ne moras biti sovinista ali gledas na svijet kroz nacionalnu prizmu.
u ovoj situaciji u bosni, manji je nacionalista onaj ko samo kaze, ok prihvatam stanje kakvo jest i granice kakve jesu, jer u krajnjoj liniji jebe mi se. lakse je to prihvatit nego mijenjat, daj da se bavimo konkretnim stvarma. to je jedina moguca logika mozga opranog od nacije.
palermo wrote:hajde_drunken_santa_ wrote:
najmanji nacionalista je onaj kome se jebe kolika je zemlja, jel podjeljena nije li podjeljena... to su sekundarne stvari. najmanji nacionalista je neko kome se jebe za sve zemlje svijeta. sama ti rijec govori - stalo ti do nacije = nacionalista. nenacionalista je onaj koji ne navija nizakakvu drzavu jer uopste u tome i nije poenta. cim prihvatis da je u tome poenta, ti si nacionalista. ne moras biti sovinista ali gledas na svijet kroz nacionalnu prizmu.
u ovoj situaciji u bosni, manji je nacionalista onaj ko samo kaze, ok prihvatam stanje kakvo jest i granice kakve jesu, jer u krajnjoj liniji jebe mi se. lakse je to prihvatit nego mijenjat, daj da se bavimo konkretnim stvarma. to je jedina moguca logika mozga opranog od nacije.
Nemoj tako. Svi bi političari rekli šta bi i kako uradili da odemo u ljepši svijet i sretniju budućnost, ali ne mogu. Naime, plaše se da će im neko ukrasti ideju, pa uraditi ono šta bi oni da mogu i preuzeti zasluge. Dakle, samo im dajmo vlast, pa ćemo vidjeti šta su imali u planu, ali nisu smjeli reći prije osvajanja vlasti.45cents wrote:Nijedne riječi, ni pomisli nema, šta će jedan, a šta drugi učiniti da svoje izjave pretoče u praksu, ili da barem pokušaju, ili da naznače...
Ko ona dva Mapetovca na balkonuHakiz wrote:Nemoj tako. Svi bi političari rekli šta bi i kako uradili da odemo u ljepši svijet i sretniju budućnost, ali ne mogu. Naime, plaše se da će im neko ukrasti ideju, pa uraditi ono šta bi oni da mogu i preuzeti zasluge. Dakle, samo im dajmo vlast, pa ćemo vidjeti šta su imali u planu, ali nisu smjeli reći prije osvajanja vlasti.45cents wrote:Nijedne riječi, ni pomisli nema, šta će jedan, a šta drugi učiniti da svoje izjave pretoče u praksu, ili da barem pokušaju, ili da naznače...
A dole, ispod balkona, Muppet Show - Naša stranka...starisalko wrote:Ko ona dva Mapetovca na balkonuHakiz wrote:Nemoj tako. Svi bi političari rekli šta bi i kako uradili da odemo u ljepši svijet i sretniju budućnost, ali ne mogu. Naime, plaše se da će im neko ukrasti ideju, pa uraditi ono šta bi oni da mogu i preuzeti zasluge. Dakle, samo im dajmo vlast, pa ćemo vidjeti šta su imali u planu, ali nisu smjeli reći prije osvajanja vlasti.45cents wrote:Nijedne riječi, ni pomisli nema, šta će jedan, a šta drugi učiniti da svoje izjave pretoče u praksu, ili da barem pokušaju, ili da naznače...
Ovim samo potvrdjujes gore navedeno45cents wrote:A dole, ispod balkona, Muppet Show - Naša stranka...starisalko wrote:45cents wrote:Nijedne riječi, ni pomisli nema, šta će jedan, a šta drugi učiniti da svoje izjave pretoče u praksu, ili da barem pokušaju, ili da naznače...
Ko ona dva Mapetovca na balkonu