Ne, nego pitaj ove commie demagoge sa sindromom zlatne ribice, kako libijci ruse avione i rokaju po susjedima tako i iracani...sve ih sa "kozice pomeli" lutke moje drage neshvacene.nosara wrote: Ko njiha pita...? Pitaj ovaj proamericki forumski polusvijet, oni znaju najbolje kako je Libijcima i Iracanima...
Ukrajina
- General War
#23451 Re: Ukrajina
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#23452 Re: Ukrajina
ma ja ... svi bježe od rusije od kako je nastala i to je historijska konstantaChallenger__ wrote:Aaaaaaaaaaaaaa, Japin parapsiholog, tumač volje naroda! Prejako!japin_mutapi wrote:jok eto opet žele pod međedovu šapu a tek se oslobodili
tako je bilo i prije USA i EU
narodi i države, bili jaki ili slabi, susjedi ili pod direktnom vlasti rusije - svi bježe od rusije ukoliko im se ukaže bilo kakva šansa da se izmigolje ispod šape ruskog međeda
ukrajina pokušava sada ono što su mnogi radili kroz historiju ... neki više a neki manje uspješno
bore se za slobodu i nezavisnost i šansu da budu svoji na svome i sami odlučuju o svojoj sudbini
koliko će uspjeti ostaje da vidimo ali je činjenica da je ova situacija u ukrajini nastavak borbe koju sujedi rusije vode non stop
juče su to bili neki drugi narodi i države danas se ukrajina bori
uvijek neke zavjere i napadi na rusiju a rusija od samog svog nastanka vrši agresije i osvajanja, sprovodi etnička čiščenja i genocide a predstavlja se kao moralna i svijetla država
- nosara
#23453 Re: Ukrajina
Evo prvog, a za njim ce i ostali luconose klix-a...General War wrote:Ne, nego pitaj ove commie demagoge sa sindromom zlatne ribice, kako libijci ruse avione i rokaju po susjedima tako i iracani...sve ih sa "kozice pomeli" lutke moje drage neshvacene.nosara wrote: Ko njiha pita...? Pitaj ovaj proamericki forumski polusvijet, oni znaju najbolje kako je Libijcima i Iracanima...
- exliberal-ex
#23454 Re: Ukrajina
nosara wrote:exliberal-ex wrote:
jebiga sad da pitamo iracane ili libijce kad im je bilo bolje, kad je Sadam ili Gadafi teroriso ili sad kad imaju "demokratiju"...sta mislis koji bi rezultat bio....mi ovdje raspravljamo sta je starije koka ili jaje....u sustini sve velike sile rade za svoju dobrobit mali narodi su tu da placaju cijenu, sad pricat dali je rusija ovdje aggressor ili je to amerika...mislim isto sranje drugo pakovanje
Ko njiha pita...? Pitaj ovaj proamericki forumski polusvijet, oni znaju najbolje kako je Libijcima i Iracanima...
ma sta zna dijete koliko je 700 kila....
nisam na strani rusa, nemogu ih organski ( a tek njihove zene al necemo o tome), ali prozivat ruse sto se bune kad im nato dolazi dvoriste a ignorisat da amerika unistava kubu ekonomski 60 godina ....kao sto rekoh amerikanci I rusi guraju svoj interes , mi smo samo karte za potkusurivanje
- Challenger__
#23455 Re: Ukrajina
Japine dragi, sve je to samo demagogija bez mjerljive volje građana Ukrajine. Referendum, a ne pilotirani puč.
- nosara
#23456 Re: Ukrajina
Odgojen sam sa animozitetom prema rujama i bjanko simpatijama spram jenkija, ali su ameri uspjeli da me vrate na pravi put...exliberal-ex wrote:nosara wrote:exliberal-ex wrote:
jebiga sad da pitamo iracane ili libijce kad im je bilo bolje, kad je Sadam ili Gadafi teroriso ili sad kad imaju "demokratiju"...sta mislis koji bi rezultat bio....mi ovdje raspravljamo sta je starije koka ili jaje....u sustini sve velike sile rade za svoju dobrobit mali narodi su tu da placaju cijenu, sad pricat dali je rusija ovdje aggressor ili je to amerika...mislim isto sranje drugo pakovanje
Ko njiha pita...? Pitaj ovaj proamericki forumski polusvijet, oni znaju najbolje kako je Libijcima i Iracanima...
ma sta zna dijete koliko je 700 kila....
nisam na strani rusa, nemogu ih organski ( a tek njihove zene al necemo o tome), ali prozivat ruse sto se bune kad im nato dolazi dvoriste a ignorisat da amerika unistava kubu ekonomski 60 godina ....kao sto rekoh amerikanci I rusi guraju svoj interes , mi smo samo karte za potkusurivanje
- JohnnyS
#23457 Re: Ukrajina
Klavikula wrote:ajme meni, jel ti to ozbiljno?JohnnyS wrote:Pa daj mi primjer kad je Amerika otela komad neke međunarodno priznate države i stavila je pod svoju zastavu. U zadnji stotinjak godina.
recimo Portoriko, onako oficijalno.
a spisak napada na politicku nezavisnost drzava je jako jako dug.
Na dva referenduma narod Portorika odlučio za čvrstu povezanost sa SAD-om i odbio nezavisnost. Imaš li neki primjer koji je istinit?
- Challenger__
#23458 Re: Ukrajina
Vidi stari... Nije ovdje riječ o emocijama. Koliko kapiram to je na PDF "ljubav i sex". Taj emotivni diskurs nameću ovi koji ne razumiju ništa a kače sise na USA fan-page. Riječ je o procesu i njegovom razumijevanju: svjedoci smo kolosalnog konflikta između unilateralizma i i njegove opozicije.exliberal-ex wrote:ma sta zna dijete koliko je 700 kila....
Last edited by Challenger__ on 08/02/2015 17:17, edited 1 time in total.
- nosara
#23459 Re: Ukrajina
Ne treba ici izvan njihovog dvorista... Unija nije sacuvana pregovorima i diplomatijom... Ni oni sami nisu mogli sa sobom... 
- Klavikula
#23460 Re: Ukrajina
na referendumu narod Krima odabrao nezavisnost i pripojenje Rusiji.JohnnyS wrote:Klavikula wrote:ajme meni, jel ti to ozbiljno?JohnnyS wrote:Pa daj mi primjer kad je Amerika otela komad neke međunarodno priznate države i stavila je pod svoju zastavu. U zadnji stotinjak godina.
Na dva referenduma narod Portorika odlučio za čvrstu povezanost sa SAD-om i odbio nezavisnost. Imaš li neki primjer koji je istinit?
Portoriko je bio dio Spanije, ne nezavisna drzava. Guam kao dio Japana. generalno, prekomorski teritoriji spadaju u ovu skupinu.General War wrote:Klavikula wrote:ajme meni, jel ti to ozbiljno?JohnnyS wrote:Pa daj mi primjer kad je Amerika otela komad neke međunarodno priznate države i stavila je pod svoju zastavu. U zadnji stotinjak godina.
a spisak napada na politicku nezavisnost drzava je jako jako dug.Mozel sta mladje...To portoriko bio nezavisna drzava kad je pripala americi? ja ti primjera...mi bili jos pod turcima...
- nosara
#23461 Re: Ukrajina
Izvini, racio je na prvom mjestu, bez diskusije, ali nakon ovako dugog perioda politickog ludila s jedne i umjerenosti i konstrukcije s druge strane, neminovno se jave i simpatije...Challenger__ wrote:Vidi stari... Nije ovdje riječ o emocijama. Koliko kapiram to je na PDF "ljubav i sex". Taj emotivni diskurs nameću ovi koji ne razumiju ništa a kače sise na USA fun-page. Riječ je o procesu i njegovom razumijevanju: svjedoci smo kolosalnog konflikta između unilateralizma i i njegove opozicije.exliberal-ex wrote:ma sta zna dijete koliko je 700 kila....
- Challenger__
#23462 Re: Ukrajina
Istina...nosara wrote:Izvini, racio je na prvom mjestu, bez diskusije, ali nakon ovako dugog perioda politickog ludila s jedne i umjerenosti i konstrukcije s druge strane, neminovno se jave i simpatije...
- General War
#23463 Re: Ukrajina
Nek si ti konstantan...imas i ti svoju malu rajunosara wrote:Evo prvog, a za njim ce i ostali luconose klix-a...General War wrote:Ne, nego pitaj ove commie demagoge sa sindromom zlatne ribice, kako libijci ruse avione i rokaju po susjedima tako i iracani...sve ih sa "kozice pomeli" lutke moje drage neshvacene.nosara wrote: Ko njiha pita...? Pitaj ovaj proamericki forumski polusvijet, oni znaju najbolje kako je Libijcima i Iracanima...
- JohnnyS
#23464 Re: Ukrajina
U doba kad je Portoriko prešao iz španjolskih u američke ruke, Rusi se još nisu obratili Crnogorcima za pomoć pred nadolazeći rat s Japancima. Elem, u međuvremenu je izmišljena izmjenična električna energija, antibiotici i nuklearno oružje za koje Čelendžer smatra da će Rusi koristiti za sankcioniranje njemačke politike prema Grčkoj, tako da je to daaaaavno bilo, ne u zadnjih stotinjak godina kao što sam se ja inicijalno zapitao. Referendum na Krimu ima jačinu eventualnog referenduma u Republici Srpskoj jer se radi o teritorijalnoj jedinici neke države. Da je bio na teritoriju cijele Ukrajine referendum o otimanju Krima tvoja bi paralela imala veze sa zdravim razumom i logikom.Klavikula wrote:na referendumu narod Krima odabrao nezavisnost i pripojenje Rusiji.JohnnyS wrote:Klavikula wrote: ajme meni, jel ti to ozbiljno?
Portoriko je bio dio Spanije, ne nezavisna drzava. Guam kao dio Japana. generalno, prekomorski teritoriji spadaju u ovu skupinu.General War wrote:Klavikula wrote: ajme meni, jel ti to ozbiljno?
a spisak napada na politicku nezavisnost drzava je jako jako dug.Mozel sta mladje...To portoriko bio nezavisna drzava kad je pripala americi? ja ti primjera...mi bili jos pod turcima...
P.S. izbrisao sam svoje upise zbog ograničenja na samo 3 citta - taj upis je:
JohnnyS wrote:
Pa daj mi primjer kad je Amerika otela komad neke međunarodno priznate države i stavila je pod svoju zastavu. U zadnji stotinjak godina.
-
jastuk1
#23465 Re: Ukrajina
Hvala na odgovoru.Challenger__ wrote:Ma daj molim te.jastuk1 wrote:Dirali bi Ukrajinu, naravno da bi je ovi dirali, ali RF ne bi bila više ovako razvučena!
U ovakvoj situaciji RF nema snagu da glumi globalnu silu - odnosno - može to činiti naravno, ali se bez potrebe iscrpljuje, pa bi se moglo destiti da kad joj stvarno snaga bude trebala, kad mečka u sopstvenoj kući zaigra neće imati snage da se nosi s tim - upravo jer jer je bila glupa i snagu trošila na saveznike od kojih nema nikakvu korist i koji joj neće moći pomoći sve i kad bi htjeli.
Umjesto da snagu troši da unutrašnja pitanja i mjere i konkretne akcije za suživot različitih naroda u RF - snagu troše glumeći nešto na svjetskoj sceni.... Glupo, neproduktivno, nepragmatično...
Zašto Čeli Rusija glumi neku moralnu konstantu i borbu za multipolarni svijet, kad je svijet već odavno postao unipolaran? Samo sebe time glupavo servira na tanjir onima koji hoće da je raščerupaju ili preuzmu njena prirodna bogatstva i ogromni potencijal koji je u njima. Ili ustvari, peta kolona možda već odavno vuče mnoge konce u Rusiji...
Da su pustili Siriju (kome, zašto, za čiju ljubav?), Hezbollah bi bio uništen a Iran bi skoro izvjesno bio meta političko/vojnog podrivanja. Što znači da bi njima i Kini neprijatelji izbili na "meki trbuh" u Kaspisjkom bazenu, a sve u skladu sa dobro znanom doktrinom kontrole Evroazije (Mekinderovog Heartland-a) Z. Brzezinskog. A onda bi otvorili ukrajinski front tek tada bi bili "razvučeni". Da ne pričam kakvu bi omrazu navukli kod saveznika i ljudi širom planete koji u multipolarnosti vide jedinu alternativu unilateralnom diktatu... Ovako su odbranili saveznika, sačuvali kredibilitet i doslovno slomili unipolarizam koji puca po svim šavovima.
Umjesto tog kukavičkog scenarija koji zagovaraš, drže svoje saveznike, od Hezbollaha do Irana, u Kaspijskom bazenu nikada jači od raspada SSSR, a što se tiče Ukrajne... dolaze im na noge.
p.s. Vidim i jednu novu opasnost za BiH!
Ako Grčka ode u stečaj i izađe iz eura, svakakva "kažnjavanja" i pretumbavanja su moguća. Ako joj Rusija i Kina budu novi kreditori, ode Grčka možda i iz EU i NATA! a onda i razlozi Srbije da ide u EU drastično opadaju, čime se strahovito povećava pritisak na nas...
Greece don't default! Greece don't default! Greece don't default! Eeeh...
-
Captain Ahab
#23466 Re: Ukrajina
Unistena novoruska tehnika blizu Donjecka. Kao sto vec napisah ranije, u ovoj zadnjoj ofanzivi novorusi su pretrpjeli velike gubitke bez nekih posebnih uspjeha. Osvojili su zgradu terminala aerodroma i Ugljegorsk, ali to ne mijenjaju operativnu situaciju na terenu...

Last edited by Captain Ahab on 08/02/2015 17:38, edited 1 time in total.
- Klavikula
#23467 Re: Ukrajina
Portoriko je bio prije stotinjak godina. aneksija je u pitanju.JohnnyS wrote: U doba kad je Portoriko prešao iz španjolskih u američke ruke, Rusi se još nisu obratili Crnogorcima za pomoć pred nadolazeći rat s Japancima. Elem, u međuvremenu je izmišljena izmjenična električna energija, antibiotici i nuklearno oružje za koje Čelendžer smatra da će Rusi koristiti za sankcioniranje njemačke politike prema Grčkoj, tako da je to daaaaavno bilo, ne u zadnjih stotinjak godina kao što sam se ja inicijalno zapitao. Referendum na Krimu ima jačinu eventualnog referenduma u Republici Srpskoj jer se radi o teritorijalnoj jedinici neke države. Da je bio na teritoriju cijele Ukrajine referendum o otimanju Krima tvoja bi paralela imala veze sa zdravim razumom i logikom.
JohnnyS wrote:
Pa daj mi primjer kad je Amerika otela komad neke međunarodno priznate države i stavila je pod svoju zastavu. U zadnji stotinjak godina.
pa narod Portorika niko nije pitao zeli biti anektiran od strane SAD-a. dje tu demokratija. oduzimanje teritorije drugoj drzavi. i ti bakraci.
pocetna tvrdnja ti ne stoji i kako rasprava odmice sve je manje dokaza u njenu korist, a sve vise protiv.
helem, bavis se finesama, a ne susitinom. SAD je izvrsio puc recimo u Cileu i stavio drzavu pod svoju sapu. Rusija je anektirala Krim i stavila ga pod svoj uticaj (iako nikad nije ni bio van ruskog uticaja, ali je isti postao ugrozen). sustina je ista, razlika je samo u nacinu.
Last edited by Klavikula on 08/02/2015 17:41, edited 1 time in total.
-
Captain Ahab
#23468 Re: Ukrajina
Aneksija Portorika je bila 1898. godine nakon spansko-americkog rata...Klavikula wrote:Portoriko je bio prije stotinjak godina. aneksija je u pitanju.JohnnyS wrote: U doba kad je Portoriko prešao iz španjolskih u američke ruke, Rusi se još nisu obratili Crnogorcima za pomoć pred nadolazeći rat s Japancima. Elem, u međuvremenu je izmišljena izmjenična električna energija, antibiotici i nuklearno oružje za koje Čelendžer smatra da će Rusi koristiti za sankcioniranje njemačke politike prema Grčkoj, tako da je to daaaaavno bilo, ne u zadnjih stotinjak godina kao što sam se ja inicijalno zapitao. Referendum na Krimu ima jačinu eventualnog referenduma u Republici Srpskoj jer se radi o teritorijalnoj jedinici neke države. Da je bio na teritoriju cijele Ukrajine referendum o otimanju Krima tvoja bi paralela imala veze sa zdravim razumom i logikom.
JohnnyS wrote:
- Challenger__
#23469 Re: Ukrajina
Nema na čemu, hvala tebi.jastuk1 wrote:Hvala na odgovoru.Samo sam iznio potencijalnu opasnost po RF. Ali ako se smatra da ima snage da se nosi s svim tim... ok. Samo da proslije ne zažali.
p.s. Vidim i jednu novu opasnost za BiH!
Ako Grčka ode u stečaj i izađe iz eura, svakakva "kažnjavanja" i pretumbavanja su moguća. Ako joj Rusija i Kina budu novi kreditori, ode Grčka možda i iz EU i NATA! a onda i razlozi Srbije da ide u EU drastično opadaju, čime se strahovito povećava pritisak na nas...
Greece don't default! Greece don't default! Greece don't default! Eeeh...
- Klavikula
#23470 Re: Ukrajina
u stotinjak valjda moze spadati 117Captain Ahab wrote:Aneksija Portorika je bila 1898. godine nakon spansko-americkog rata...Klavikula wrote:Portoriko je bio prije stotinjak godina. aneksija je u pitanju.JohnnyS wrote: U doba kad je Portoriko prešao iz španjolskih u američke ruke, Rusi se još nisu obratili Crnogorcima za pomoć pred nadolazeći rat s Japancima. Elem, u međuvremenu je izmišljena izmjenična električna energija, antibiotici i nuklearno oružje za koje Čelendžer smatra da će Rusi koristiti za sankcioniranje njemačke politike prema Grčkoj, tako da je to daaaaavno bilo, ne u zadnjih stotinjak godina kao što sam se ja inicijalno zapitao. Referendum na Krimu ima jačinu eventualnog referenduma u Republici Srpskoj jer se radi o teritorijalnoj jedinici neke države. Da je bio na teritoriju cijele Ukrajine referendum o otimanju Krima tvoja bi paralela imala veze sa zdravim razumom i logikom.
JohnnyS wrote:
-
Captain Ahab
#23471 Re: Ukrajina
Propagandni film novoruske brigade Kaljmius ("Кальмиус"). A oruzje kupljeno u trgovini u Donjecku
Last edited by Captain Ahab on 08/02/2015 17:54, edited 1 time in total.
- KAMI666
#23472 Re: Ukrajina
Svaka im cast, tako se brani svoja kuca. Samu udri po nacistima i malim hitlerovcima iz KIjeva.Captain Ahab wrote:Propagandni film novoruske brigade Kaljmius ("Кальмиус")
-
Captain Ahab
#23473 Re: Ukrajina
Pa hajde, da ne cjepidlacimoKlavikula wrote:u stotinjak valjda moze spadati 117Captain Ahab wrote:Aneksija Portorika je bila 1898. godine nakon spansko-americkog rata...Klavikula wrote: Portoriko je bio prije stotinjak godina. aneksija je u pitanju.
-
sportman1
#23474 Re: Ukrajina
kakav scenario predvidjate ako pregovori propadnu i ako SAD pocne naoruzavat ukrajinu?
-
5 0 5
#23475 Re: Ukrajina
do nekog mirovnog dogovora ce sigurno doci. samo je pitanje kada ce se to desiti i koliko ce dusa do tad preseliti u vjecna lovista. mislim da ce se jos neko vrijeme ubijati.sportman1 wrote:kakav scenario predvidjate ako pregovori propadnu i ako SAD pocne naoruzavat ukrajinu?