Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
channel10

#23426 Re: Zeničani

Post by channel10 »

smartXL wrote:
channel10 wrote:Još uvijek nije bivša Titova. Borovo,Mtel,Sber banka i ostale radnje se vode na Maršala Tita 69 ;-) čisto da se zna. I Titova je sve do Carine.
Sberbank

Image

https://www.sberbank.ba/bs/lokacije

Eronet

Image

Mtel

Image

http://www.mtel.ba/prodajna-mjesta-
Boga mi na računima drugo piše. Ovo nesto slično onome kad se raspravljalo o bulevaru Eze Arnautovica.
kamen spoticanja

#23427 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:Ne znam sta je bolja ideja 10 milja Arapa ili da kopiramo Tesanj pa da svi kolektivno koljemo perad, tocimo gorivo i šijemo kožnu galanteriju :D
proizvodit cemo karburator za samsungove smart telefone
samo dok rjesimo bastu carpe diema,vratimo bohu iz kaknja i vidimo cija je kita duza:fudina ili mandrina :-)
klaonica radioaktivne piletine ,u gradu gdje uz sjajno i lijepo klizaliste sjedi 7 likova s standovima duhanskih proizvoda na crno,bila bi premija
10 hiljada arapa svakako mozemo sanjati...jebi ga nije im usput nikako na putu za travnik i lutvinu ribu
veliki_ah

#23428 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Znači, lik hladno izjavi da centar grada propada zato što je ulica zatvorena. I još reče da je nelegalno zatvorena. To više nije ulica, to je trg. Jedino ako i to nije nelegalno. Možda ulica organizuje neki štrajk ili proteste jer je nelegalno zatvorena hhahahha
Šta svašta čovjek neće pročitati..
Da bar to otvaranje ubrza saobraćaj, riješi neke probleme, nego ništa od toga.. Žali se što mali autići gaze pješake, ali želi da ulicu otvori za velika auta :D
Warashii

#23429 Re: Zeničani

Post by Warashii »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ne znam sta je bolja ideja 10 milja Arapa ili da kopiramo Tesanj pa da svi kolektivno koljemo perad, tocimo gorivo i šijemo kožnu galanteriju :D
samo dok rjesimo bastu carpe diema,vratimo bohu iz kaknja i vidimo cija je kita duza:fudina ili mandrina :-)
klaonica radioaktivne piletine ,u gradu gdje uz sjajno i lijepo klizaliste sjedi 7 likova s standovima duhanskih proizvoda na crno,bila bi premija
10 hiljada arapa svakako mozemo sanjati...jebi ga nije im usput nikako na putu za travnik i lutvinu ribu
:lol:
I onda se neko uvrijedi kad se kaze da smo kasaba.
Mada koliko sam skontao najvise se uvrijede oni novopridosli u kasabu.
kakavdanakneiskustvu

#23430 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bobi wrote:U jbt :D, 4 posta od 2003 :mrgreen: .

kako li je se sjetio šifre
avenija

#23431 Re: Zeničani

Post by avenija »

Ofirno isto kad je Enes napisao na temi gdje polagati vozacki, kaze kod Enesa i jos sastavio tekst 15 minuta citas :mrgreen: :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23432 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

avenija wrote:Ofirno isto kad je Enes napisao na temi gdje polagati vozacki, kaze kod Enesa i jos sastavio tekst 15 minuta citas :mrgreen: :mrgreen:
Joj ono je bilo legendarno :lol:

Šta ima za Čelik i investitore?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23433 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
Dijelove za Samsung vec proizvode ljudi cija je plata 10 dolara bruto.

Basta karpe dijema je zavrsena, boha nece nigdje, Mandra i Fudo su od iste bolesti pelcovani, inspekcija koju je imenovala tvoja stranka ne radi svoj posao.

Arapi kao turisti nam nikad i nisu dolazili izuzev kad su im drzavnici dolazili kod Tita u posjetu.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23434 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Arapi kao turisti nam nikad i nisu dolazili izuzev kad su im drzavnici dolazili kod Tita u posjetu.
Mene je jednom pun kombi Arapa zaustavio i zamolio da im objasnim kako doći do Vranduka :D
kamen spoticanja

#23435 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:
Dijelove za Samsung vec proizvode ljudi cija je plata 10 dolara bruto.

Basta karpe dijema je zavrsena, boha nece nigdje, Mandra i Fudo su od iste bolesti pelcovani, inspekcija koju je imenovala tvoja stranka ne radi svoj posao.

eto onda je sve zavrseno
:roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23436 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Mene je jednom pun kombi Arapa zaustavio i zamolio da im objasnim kako doći do Vranduka :D
Trebo si vozat Arape par mjeseci, prosla bi te depra :run:
channel10

#23437 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Da li je iko saznao kolike ce biti takse za advokatske i notarske urede, poliklinike i stomatoloske ordinacije?
Tempo
ZeModerator

#23438 Re: Zeničani

Post by Tempo »

[quote="veliki_ah"]Znači, lik hladno izjavi da centar grada propada zato što je ulica zatvorena. I još reče da je nelegalno zatvorena. To više nije ulica, to je trg. Jedino ako i to nije nelegalno. Možda ulica organizuje neki štrajk ili proteste jer je nelegalno zatvorena hhahahha
Da bar to otvaranje ubrza saobraćaj, riješi neke probleme, nego ništa od toga.. Žali se što mali autići gaze pješake, ali želi da ulicu otvori za velika auta :D[/quot

izvinite vi sto ja upadoh nepozvan. samo sam htio odgovoriti bati o tome kad je i zasto ulica zatvorena. izvinte jos jednom.
Tempo
ZeModerator

#23439 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Shmeker wrote:
Tempo wrote:to uopste nije razlog za otvaranje nego protivargument tvrdnji da ulicu ne treba otvoriti zbog dudlasa nargile i slicnih ili zbog toga sto je policija neefikasna ili zato sto smo podivljali ili poslovanja ekor prometa.
razlog za otvaranje je projektovana namjena ulice koja je suspendovana zbog rata. missim, moze se ulica i zatvoriti, ali samo na nacin da se zbog prestanka rata ukine suspenzija i onda na opstinskom vijecu donese odluka o zatvaranju ulice iz razloga tih i tih. meanwhile to sto je ulica zatvorena nije zakonito.
treba uvjek imati na umu da su ljudi onomad (pametniji nego ovi danas) to isprojektovali i napravili sa smislom i potrebom i da je zatvaranjem ulice uslijedio civilizacijski pad centra grada. i ekonomski, naravno.
Ovaj zadnji dio je nesto najjace sto sam procitao u zadnjih par godina na forumima. Jel se ti zajebajes il si ozbiljan?

Pazi ulica projektovana tako i to je sveto slovo? Znaci one stare ulice u nekim metropolama koje su projektovane za konjska kola, trebaju da se koriste jos uvijek za konje?

Da je ulica ' 93 ostala otvorena mi bi sada bili Peking? Mozda smo imali rat, promjenu sistema, iseljavanje/doseljavanje stanovnistva, raspad drzave, urusavanje trzista....?

Sto se tice toga da li je legalno ili ne zatvorena, u to stvarno nisam upucen.

I ovo oko rigoroznog kontrolisanja i naplacivanja parking kazni mi je :thumbup: Prodjes li nekad pored apoteke Pharmacia Sarajevskom? Uvijek je bar jedno auto pod sva cetiri a nekada i cetiri, pet. I hoce nam ta policija rijesiti desetostruko veci problem koji bi nastao u centru?

Kao sto @warashi rece, jesi li ti iz Zenice?
jbg, ozbiljan sam. pitaj nekoga iz struke.
naravno da prodjem pored apoteke i vidim isto sto i ti. policija ne radi svoj posao, ali kakve to veze ima sa urbanizmom?
Tempo
ZeModerator

#23440 Re: Zeničani

Post by Tempo »

zbirno za diskutante o otvaranju dijela ulice marsala tita:

nek digne ruku ko je hodao tom ulicom dok je bila otvorena za saobracaj motornih vozila
channel10

#23441 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Tempo wrote:zbirno za diskutante o otvaranju dijela ulice marsala tita:

nek digne ruku ko je hodao tom ulicom dok je bila otvorena za saobracaj motornih vozila
Ja sam i ne bih imao ništa protiv da je i sad otvore. Jedino bih bio protiv ukoliko imaju neki plan da urede cijeli dio od mosta do bege, mada se on može fino urediti i sa otvorenom cestom.
Tempo
ZeModerator

#23442 Re: Zeničani

Post by Tempo »

channel10 wrote:
Tempo wrote:zbirno za diskutante o otvaranju dijela ulice marsala tita:

Ja sam i ne bih imao ništa protiv da je i sad otvore. Jedino bih bio protiv ukoliko imaju neki plan da urede cijeli dio od mosta do bege, mada se on može fino urediti i sa otvorenom cestom.
isto mislimo. valjda bi najidealnije bilo da je urede, al pravo, i da je otvorena za saobracaj do, stajaznamm, sest ili sedam sati, a da je zatvorena za saobracaj i parkiranje u vecernjim satima. win win situacija.
naravno, dobro bi bilo i da je urede, a ne otvore.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23443 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Je li se mesčini ili se TVZE pojacala sa zenskim kadrom :evil:
Norm

#23444 Re: Zeničani

Post by Norm »

Tempo wrote:
veliki_ah wrote:Znači, lik hladno izjavi da centar grada propada zato što je ulica zatvorena. I još reče da je nelegalno zatvorena. To više nije ulica, to je trg. Jedino ako i to nije nelegalno. Možda ulica organizuje neki štrajk ili proteste jer je nelegalno zatvorena hhahahha
Da bar to otvaranje ubrza saobraćaj, riješi neke probleme, nego ništa od toga.. Žali se što mali autići gaze pješake, ali želi da ulicu otvori za velika auta :D
izvinite vi sto ja upadoh nepozvan. samo sam htio odgovoriti bati o tome kad je i zasto ulica zatvorena. izvinte jos jednom.
...ma Smart, jesi to ti??? :D
clio_dci120

#23445 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Jest Dofu bio vizionar, jos prije 10 godina krenuo sa pripremanjem profila po forumima, pa ih sada vadi iz steka :lol:
Tempo
ZeModerator

#23446 Re: Zeničani

Post by Tempo »

najbolje bi bilo da otvorite posebnu temu gdje bi raspravili jesam li glasnogovornik ekrem komerca ili parkinga, ili sam fudin bot li sam smart.
Kralj Tvrtko I.

#23447 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Nije Smart.
Smart je aktivan i na telemach temi.
Ovo je neko banovan pa se sjetio svog računa od prije... :D
Tempo
ZeModerator

#23448 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:Je li se mesčini ili se TVZE pojacala sa zenskim kadrom :evil:
neka dobra?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23449 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Je li se mesčini ili se TVZE pojacala sa zenskim kadrom :evil:
neka dobra?
Neke mlade sad vode Popodnevni program, naleti mi to katkad na yt, posto pratim Zenicu danas dosta redovno. Nostalgija sta ces... :D
Tempo
ZeModerator

#23450 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:
neka dobra?
Neke mlade sad vode Popodnevni program, naleti mi to katkad na yt, posto pratim Zenicu danas dosta redovno. Nostalgija sta ces... :D
to je mladi pane osvjezio program novim sisama. neki dan sam u grijanju vidio onu grdobu dzenanu sivac. drka nesto po kompjuteru.
Post Reply