SDA-All about

Post Reply
Fudo387

#23426 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Aha , znači Bošnjaci bi trebali biti još veći nacionalisti kako bi šta ? Umanjili hrvatski i srpski nacionalizam ? Čime ? Retorikom ?Daj molim te.Hvala.
Trebaju podrzati Nasu Stranku, ako srpskom i hrvatskom separatizmu u kraj ne stane Denis Graz, nece niko drugi. :D :lol:
Tu je i ekipa iz A-SDP, aka DF, da sve pogura.

Ako i to zakaze vazda ima Nerko trenerka.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#23427 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Aha , znači Bošnjaci bi trebali biti još veći nacionalisti kako bi šta ? Umanjili hrvatski i srpski nacionalizam ? Čime ? Retorikom ?Daj molim te.Hvala.
Trebaju podrzati Nasu Stranku, ako srpskom i hrvatskom separatizmu u kraj ne stane Denis Graz, nece niko drugi. :D :lol:

Problem je sto Nasa Stranka nema glasove.
A Silajdzic je imao glasove nakon 100 % BiH i dobili smo - Dodika a izgubili odlicni Aprilski paket i jako puno vremena. A vrijeme je novac.
Reci da verbalni sukob donosi dobro ovoj zemlji je suludo.
Rad , rad i samo rad.
Fudo387

#23428 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:
Fudo387 wrote:

Problem je sto Nasa Stranka nema glasove.
A Silajdzic je imao glasove nakon 100 % BiH i dobili smo - Dodika a izgubili odlicni Aprilski paket i jako puno vremena. A vrijeme je novac.
Reci da verbalni sukob donosi dobro ovoj zemlji je suludo.
Rad , rad i samo rad.
Pa ne mozete ni imati glasove kad onima od kojih ocekujete da dobijete glas pucate tu pricu o njihovoj krivici da su svojim glasovima
kao oni stvorili dodika. Glasove moze dobiti mahom od Bosnjaka, eventualno malog procenta stanovnistva koje se deklarise kao Ostali, i
0.0000001% srpskohrvatskog korpusa.
155_mm

#23429 Re: SDA-All about

Post by 155_mm »

danas kad bosnjo ode srat u halu nabaci ga dodiku. jednostavno taki vakat doso. ne smije bosnjo ni srati da se nebi sjebo politicki.
madner

#23430 Re: SDA-All about

Post by madner »

Don Neonko fino kaze sta je plan, ali ljudi opet ne skontaju.
I onda Don kriv poslje.

Hajmo redom.

1.) Kantoni su ukrupnjavaju.
2.) ZeDo, KS i BPK su primjer za jedan kanton.
3.) Treba biti jedan kanton gdje su Hrvati 60 do 70%.
4.) Logika nalaze da ce TK da proguta PK.
5.) Ako su HNK i SBK jedan kanton, jedini nacin da se ispuni 3. jeste da se dodaju jos i kanton 10 i ZHK u isti.
6.) USK bi ostao sam u tom slucaju.

Druga varijanta bi bila da kanton 10 i USK budu jedan, a SBK HNK i ZHK drugi. Kako god, ono sto je jasno jeste da ZHK i HNK moraju biti jedan kanton da se ispuni ovo pod 3.)
sabina1

#23431 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
Pa ne mozete ni imati glasove kad onima od kojih ocekujete da dobijete glas pucate tu pricu o njihovoj krivici da su svojim glasovima
kao oni stvorili dodika. Glasove moze dobiti mahom od Bosnjaka, eventualno malog procenta stanovnistva koje se deklarise kao Ostali, i
0.0000001% srpskohrvatskog korpusa.
Postovi na drugim temama su ti mnogo argumentovaniji i smisleniji,gore citirani je klasicno politikanstvo.
Iako je struktura glasackog tijela Nase Stranke irelevantna za temu , sigurna sam da za Nasu Stranku glasaju svi gradjani Sarajeva i da je njeno glasacko htjelo apsolutno multinacionalno odnosno multikonfesionalno.

Napisati da je jacanje bosnjacke retorike spram srpske i hrvatske pozitivno iako je isto prije samo desetak godina u sunovrat gurnulo zemlju , produzilo institucionalnu i ekonomsku agoniju te stvorilo milion Dodika razlicitih nacija i uzrasta je ili politikanstvo ili neozbiljnost....
Nisam clanica Nase Stranke pa te molim da ne poistovjecujes moja i njihova ocekivanja.
Hvala.

Samo koalicija na svim nivoima u tornju je snaga.
palermo

#23432 Re: SDA-All about

Post by palermo »

titinpionir wrote:
Da je Bog do glupost pa bi mogao da shvatim da tako nesto uradi ali ovo je cista izdaja, ne samo da otpisuje Heregovinu, sto je samo po sebi izdaja ^2 vec i Srednju Bosnu, eto mu granica Hrvatske vec kod Kiseljaka.
Da su otkopali Franju Tudjmana i postavili na celo SDA a Suska na celo SBB ne bi mogli dobiti bolji poklon nego sto im ga danas Bakir i Fahro poklanjaju.
Kako to da ja ne vidim da se ovim putem otpisuje hercegovina a bogami i srednja bosna,a vi vidite.

U čemu je fora ???
Fudo387

#23433 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Postovi na drugim temama su ti mnogo argumentovaniji i smisleniji,gore citirani je klasicno politikanstvo.
Nije to politikanstvo vec prezentiranje cinjenica.
sabina1 wrote:Iako je struktura glasackog tijela Nase Stranke irelevantna za temu , sigurna sam da za Nasu Stranku glasaju svi gradjani Sarajeva i da je njeno glasacko htjelo apsolutno multinacionalno odnosno multikonfesionalno.
Bas svi? Pa kako onda imate jednog i po' zastupnika u strukturama vlasti?
Pedja, polovni Muhamed i kapak.
sabina1 wrote:Napisati da je jacanje bosnjacke retorike spram srpske i hrvatske pozitivno iako je isto prije samo desetak godina u sunovrat gurnulo zemlju , produzilo institucionalnu i ekonomsku agoniju te stvorilo milion Dodika razlicitih nacija i uzrasta je ili politikanstvo ili neozbiljnost....
Ma ok, samo tako. To ce vas profilisati u ozbiljnu organizaciju ciji ce domet zavrsavati na strateskim projektima tipa farbanja bob staze na
Trebevicu.
sabina1 wrote:Nisam clanica Nase Stranke pa te molim da ne poistovjecujes moja i njihova ocekivanja.
Jok, eto ja sam.
Sto si izbrisala "televizor" iz nadimka? :D
HM 2011

#23434 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Ja bih samo da se izjasnim da u potpunosti stojim pri stavu sefa stranke....

samo SDA, na svim nivoima, u jedinstvu je snaga....
sabina1

#23435 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Postovi na drugim temama su ti mnogo argumentovaniji i smisleniji,gore citirani je klasicno politikanstvo.
Nije to politikanstvo vec prezentiranje cinjenica.
sabina1 wrote:Iako je struktura glasackog tijela Nase Stranke irelevantna za temu , sigurna sam da za Nasu Stranku glasaju svi gradjani Sarajeva i da je njeno glasacko htjelo apsolutno multinacionalno odnosno multikonfesionalno.
Bas svi? Pa kako onda imate jednog i po' zastupnika u strukturama vlasti?
Pedja, polovni Muhamed i kapak.
sabina1 wrote:Napisati da je jacanje bosnjacke retorike spram srpske i hrvatske pozitivno iako je isto prije samo desetak godina u sunovrat gurnulo zemlju , produzilo institucionalnu i ekonomsku agoniju te stvorilo milion Dodika razlicitih nacija i uzrasta je ili politikanstvo ili neozbiljnost....
Ma ok, samo tako. To ce vas profilisati u ozbiljnu organizaciju ciji ce domet zavrsavati na strateskim projektima tipa farbanja bob staze na
Trebevicu.
sabina1 wrote:Nisam clanica Nase Stranke pa te molim da ne poistovjecujes moja i njihova ocekivanja.
Jok, eto ja sam.
Sto si izbrisala "televizor" iz nadimka? :D
Fudo bolan ,
ne pricamo o zastupnicima , pricamo o glasacima.
Glasa se za osobu , ne za naciju...vjeru.
Nebitno Fudo.
Ne vidim zasto bi na ovoj temi pisali o NS-u ?
Ponavljam , nisam clanica NS-a pa te drugi put molim da ne poistovjecujes moja i njihova ocekivanja.
Hvala .
Cinjenice su 100 % prevara. Stranka za Pih.
Samo Poljine na svim nivoima u Kantonu je snaga.
Fudo387

#23436 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Fudo bolan , ne pricamo o zastupnicima , pricamo o glasacima.
Pa o tome i ja pricam, ti kazes da kompletno stanovnistvo Sarajeva glasa za tu stranku a njih nigdje nema.
Logicno, ako svi glasaju za njih onda na vlasti ne bi bila SDA.
sabina1 wrote:Ne vidim zasto bi na ovoj temi pisali o NS-u ?
Ti si ih prva spomenula.
sabina1 wrote:Cinjenice su 100 % prevara. Stranka za Pih.Samo Poljine na svim nivoima u Kantonu je snaga.
Ako si im ti PR, ja da to cudo od stranke vodim odmah bi te nogirao na biro za zaposljavanje.
Ne mozes besmislenim floskulama ocekivati da ces pridobiti simpatije onih po kojima pljujes.
sabina1

#23437 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Fudo bolan , ne pricamo o zastupnicima , pricamo o glasacima.
Pa o tome i ja pricam, ti kazes da kompletno stanovnistvo Sarajeva glasa za tu stranku a njih nigdje nema.
Logicno, ako svi glasaju za njih onda na vlasti ne bi bila SDA.
sabina1 wrote:Ne vidim zasto bi na ovoj temi pisali o NS-u ?
Ti si ih prva spomenula.
sabina1 wrote:Cinjenice su 100 % prevara. Stranka za Pih.Samo Poljine na svim nivoima u Kantonu je snaga.
Ako si im ti PR, ja da to cudo od stranke vodim odmah bi te nogirao na biro za zaposljavanje.
Ne mozes besmislenim floskulama ocekivati da ces pridobiti simpatije onih po kojima pljujes.
Fudo ,
kompletno stanovnistvo Sarajeva nije broj stanovnika i maksimalna cifra glasova , vec jednak broj glasova u skladu sa nacionalnom i religijskom strukturom.
Citaj svoje postove , spomenuo si ih TI , ovo nije tema.
Nisam nikakav PR niti clanica , treci put te molim ne poistovjecuj me sa njima u tom kontekstu. Kao glasacicu - nemam nista protiv.

Stranka za Pih , klasicna tranzicijsko-nacionalna retoricka bljuvotina koja je srecom izgubila bilo kakav ozbiljan politicki uticaj ali nas je nazalost vrlo skupo kostala. Vrlo skupo.

Samo Kantonalna vlada na svim nivoima u Poljinama je snaga.
Fudo387

#23438 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Fudo , kompletno stanovnistvo Sarajeva nije broj stanovnika i maksimalna cifra glasova , vec jednak broj glasova u skladu sa nacionalnom i religijskom strukturom.
Pa dobro, mogla si odmah napisati da za Nasu Stranku podjednako glasaju svi nasi narodi i narodnosti, svih konfesija i razlicitih boja ociju.
Dobacili su do 2% izbornog tijela.
Yaaaayyyyyyyy!
Volimo se braco.
almir90

#23439 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

....................................
daddy-kool

#23440 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
Kako to da ja ne vidim da se ovim putem otpisuje hercegovina a bogami i srednja bosna,a vi vidite.

U čemu je fora ???
Fora je da od ovoga najvjerovatnije nema ništa.

Volio bih da vidim da postoji neki plan za popravljanje stanja u Mostaru, ali čini mi se da će krajnji rezultat biti (i) zvanično podijeljen grad.
palermo

#23441 Re: SDA-All about

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
Fora je da od ovoga najvjerovatnije nema ništa.

Volio bih da vidim da postoji neki plan za popravljanje stanja u Mostaru, ali čini mi se da će krajnji rezultat biti (i) zvanično podijeljen grad.
Slažem se da od ovoga nema ništa. Između ostalog i zato što ovakvo stanje odgovara i samoj hrvatskoj politici.

A što se tiče Mostara, pa nije u njemu stanje loše, loše je samo za Bošnjake (većinu) i Bosnu i Hercegovinu.
madner

#23442 Re: SDA-All about

Post by madner »

Cuj nema nista, pa ako SDA i HDZ stoje iza ovoga prijedlog ce proci glat.

Sta je SBK ako se napokon spoji ZeDo sa KS. :D
General War

#23443 Re: SDA-All about

Post by General War »

HM 2011 wrote:Ja bih samo da se izjasnim da u potpunosti stojim pri stavu sefa stranke....

Nismo ni sumnjali :D
U 20KM goriva da obidjes cijelu drzavu je snaga :lol: !!
daddy-kool

#23444 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

madner wrote:Cuj nema nista, pa ako SDA i HDZ stoje iza ovoga prijedlog ce proci glat.

Ne bih rekao da HDZ stoji iza ovog prijedloga.
madner

#23445 Re: SDA-All about

Post by madner »

daddy-kool wrote:
madner wrote:Cuj nema nista, pa ako SDA i HDZ stoje iza ovoga prijedlog ce proci glat.

Ne bih rekao da HDZ stoji iza ovog prijedloga.
Ma daj :D

Pa ovo je njihov dil koji sada treba prodati ljudima. Vec se dogovorili, HDZ ce u svom megakantonu vrsiti pozitivnu diskriminaciju Bosnjaka, a Bosnjaci ce u FBiH pozitivno diskriminirati Hrvate. Samo im je jos ostalo pitanje kantona 10, da li da pridruziti mega cro kantonu ili USK.
HM 2011

#23446 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

General War wrote:
HM 2011 wrote:Ja bih samo da se izjasnim da u potpunosti stojim pri stavu sefa stranke....

Nismo ni sumnjali :D
U 20KM goriva da obidjes cijelu drzavu je snaga :lol: !!
Pokaži odgovornost - podrži SDA na svim nivoima, postani član SDA, aktivno se uključi u politiku kao član SDA,

traži odgovornost - pa razmišljaj jel dovoljno 20 KM ili 220 KM goriva za obići državu BiH i može li to vozilo biti ekonomičnije.....

Samo SDA - U jedinstvu je snaga !
daddy-kool

#23447 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

madner wrote:

Pa ovo je njihov dil koji sada treba prodati ljudima. Vec se dogovorili, HDZ ce u svom megakantonu vrsiti pozitivnu diskriminaciju Bosnjaka, a Bosnjaci ce u FBiH pozitivno diskriminirati Hrvate. Samo im je jos ostalo pitanje kantona 10, da li da pridruziti mega cro kantonu ili USK.
HDZ bi objeručke pristao na ovo:

Image

ali nema ni od toga ništa. Po mojoj procjeni ova priča oko megakantona je šuplja, jer nema šanse da bi HDZ pristao na razvodnjavanje svog puka. Neko rješenje ja ne vidim, i zato kažem da je vjerovatan ishod zvanično dva grada Mostara.
channel10

#23448 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

155_mm wrote:
JoseMujica wrote: to več nije problem sistema vego poljitićke nepismenosti Prošnjaka, odnosno tovara za koje glasaju i koji iha u konaćnici predstavljaju takim kaki jesu
kad vidim kako glasaju ova druga dva stada ne bih rekao da su bosnje politicki nepismenije. cak sto vise mislim da je stvar suprotna. razlika je u nacionalizmu. nacionalizam bosanskih hrvata i srba je mnogo prije uz pomoc njihovi crkava poceo da se razvija. i mnogo je dublje i vise raspostranjen nego kod bosnji.

a politicki uspijesi predstavnika bosanskih srba i hrvata se najvise ogleda u tome da jednostavno ne postuju dogovoreno. pa bio to dejtonski mirovni sporazum, odluka ustavnog suda ili gradonacelnik mostara.
naravno to nepostivanje im omogucuje balijska politika "suti samo nek ne puca" . a ta politika se bazira na nedostatku nacionalizma.
Halal ti petica :thumbup:.. Post godine!
madner

#23449 Re: SDA-All about

Post by madner »

daddy-kool wrote:
madner wrote:

HDZ bi objeručke pristao na ovo:

Image

ali nema ni od toga ništa. Po mojoj procjeni ova priča oko megakantona je šuplja, jer nema šanse da bi HDZ pristao na razvodnjavanje svog puka. Neko rješenje ja ne vidim, i zato kažem da je vjerovatan ishod zvanično dva grada Mostara.
Kakvo razvodnjavanje, pa SBK + HNK + ZHK + 10 ima vecinu tog puka. To je kanton gdje su Hrvati 60-70%, sto Bake rece da je cilj. HNK + SBK nije ni blizu 60%.
daddy-kool

#23450 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Reče Bakir 4 kantona, i spomenu prvi:
1. SBK + HNK
Hrvati ne bi pristali na bilo kakvo dalje spajanje kantona gdje su oni većina sa većinskim bošnjačkim, pa imamo
2. K10 + ZHK + PK
napokon imamo
3. KS + ZDK + BPK :D
i preostaje
4. USK + TK.

Veličinom i brojem stanovnika tu negdje ...

Ali nije to na tragu razmišljanja HDZ. Oni bi voljeli vidjeti
1. HNK + PK + ZHK +K10
2. KS + BPK (kao uvod za distrikt)
3. TK + ZDK + SBK + (4. ) USK

Ali sve nešto kontam, nije ova priča nova, i nema šanse da neko nekog može zajebat u pregovorima i dogovorima. Novo win-win rješenje ne vidim, te mi se čini status quo najvjerovatniji, pa bi ove inicijative bile u funkciji: (a) mazanja očiju strancima, (b) zabavljanje i žvaka domaćim, i (c) (možda) kupovina vremena - za šta ne znam.
Post Reply