Jel rutovan. Deistaliras sta zaj_baje pa ponovo instaliras.hopi wrote:ne bi rekao da je virusDzontra_Volta wrote:Nema to veze sa ažuriranjem aplikacija. To si ti fasovao neki virus.
do apdejtovanja aplikacija sve je radilo ko sat, od kad imam mobitel, nemam bespotrebnih aplikacije, redovno se čisti cache i ostalo smeće, radi istom brzinom kao od prvog dana bez ikakve greške ili štopanja
i apdejtam i eto nešto zapinje
A hard reset ne da mi se peglati s time nema šanse
Android OS
Moderator: Benq
- Sanjarko
#23426 Re: Android OS
- diablobih
#23427 Re: Android OS
Ako ti nije mrsko cekati novi update istih aplikacija, nadji samo starije verzije istih. Ukucaj npr. viber apk i skini ili nadji aplikaciju blackmarkt preko googlea, i tu imaju sve aplikacije moguce, sa starijim verzijama, a i novim naravno 
- Tesla Edison
#23428 Re: Android OS
I da fasuje virus i onda eto belaja. Jedino sigurno je Google Play store i eventualno Amazon store. Ostalo sve je u najmanju ruku rizično.diablobih wrote:Ako ti nije mrsko cekati novi update istih aplikacija, nadji samo starije verzije istih. Ukucaj npr. viber apk i skini ili nadji aplikaciju blackmarkt preko googlea, i tu imaju sve aplikacije moguce, sa starijim verzijama, a i novim naravno
- diablobih
#23429 Re: Android OS
Daj molim te... Sto ja nisam nikad dobio virus, a sve su mi aplikacije pro verzije.TESLA_EDISON wrote:I da fasuje virus i onda eto belaja. Jedino sigurno je Google Play store i eventualno Amazon store. Ostalo sve je u najmanju ruku rizično.diablobih wrote:Ako ti nije mrsko cekati novi update istih aplikacija, nadji samo starije verzije istih. Ukucaj npr. viber apk i skini ili nadji aplikaciju blackmarkt preko googlea, i tu imaju sve aplikacije moguce, sa starijim verzijama, a i novim naravno
- Sanjarko
#23430 Re: Android OS
diablobih wrote:Daj molim te... Sto ja nisam nikad dobio virus, a sve su mi aplikacije pro verzije.TESLA_EDISON wrote:I da fasuje virus i onda eto belaja. Jedino sigurno je Google Play store i eventualno Amazon store. Ostalo sve je u najmanju ruku rizično.diablobih wrote:Ako ti nije mrsko cekati novi update istih aplikacija, nadji samo starije verzije istih. Ukucaj npr. viber apk i skini ili nadji aplikaciju blackmarkt preko googlea, i tu imaju sve aplikacije moguce, sa starijim verzijama, a i novim naravno
Hvala nisam znao za ovo. Covjek uci nesto novo svaki dan.
Ako ima kakav stari mob nek na njega instalira prvo i vidi imal virus ili ne. Ne znam, nisam siguran, kako znam da ovi Av na mobovima provjeravaju ovo.
- diablobih
#23431 Re: Android OS
ma pusti, samo eto instaliras blackmarkt, nema virusa zasigurno, ako je vec nekom mrsko traziti po apkmirror i takvim sajtovima.
- Quaresma
#23432 Re: Android OS
apkmirror je legala, i nema crackanih aplikacija, sve sto je tamo, to su ofišl aplikacije i čist od virusa
- BarbaDue
#23433 Re: Android OS
kupio sam samsung galaxy A5, do sada sam koristio Lumiu 925. Kako da prebacim kontakte, sms-ove i ostalo?
-
Sarlo Akrobata
#23434 Re: Android OS
BarbaDue wrote:kupio sam samsung galaxy A5, do sada sam koristio Lumiu 925. Kako da prebacim kontakte, sms-ove i ostalo?
Exportujes kao .csv dadoteku i posaljes sebi na mail. Skines sa maila i odmah ti ponudi XXX broj kontakta da spremis.
- BarbaDue
#23435 Re: Android OS
Završio sam kontakte. Ima li šanse da prebacim sms-ove?
- supercali
#23436 Re: Android OS
Nadji neku aplikaciju sms backup ili sl i eto i poruka
- BarbaDue
#23437 Re: Android OS
Na WP nema akibeti aplikacije.
- SmoLe
#23438 Re: Android OS
Zanima me koji je brzi od ova 2 telefona
Samsung s3 ili Samsung Grand neo plus?
Vidim da s3 ima malo jaci procesor, ali Grand Neo ima noviji..
Samsung s3 ili Samsung Grand neo plus?
Vidim da s3 ima malo jaci procesor, ali Grand Neo ima noviji..
- Quaresma
#23439 Re: Android OS
ni jedan od tih nemoj uzimati, koliko para imas da ti neki drugi predlozimo
- SmoLe
#23440 Re: Android OS
dobio jeftino grand neo plus, a s3 imao
sto se tice brzine ovaj grand neo plus puno brzi al kamera mu nije nesto
tako da cu oba prodati i kupiti jedan vrhunski
- spree
#23441 Re: Android OS
s4 polovan?SmoLe wrote:dobio jeftino grand neo plus, a s3 imao
- Averus
#23442 Re: Android OS
Najbolji flagship telefon do ~600KM (moze i prethodnih generacija ako je relevantan i sad)
Glavna mi je kamera i baterija
Ove sam vec gledao i odustao od njih zbog ovih ili onih razloga:
S6, HTC M9
Nexus 5X,Lg g3, g4, g5, nexus 6p - bootloop sranja
Nokia 6 - kamera meh, proizvodjac i kvalitet jos nepoznati
Huawei honor 8, mate 8, p8, p9 itd. - svaki ima neki problem, neku caku koja me odbije (ugl softverske mane)
Ja ljudi hoću da popizdim trazeci telefon.
S6, HTC M9
Huawei honor 8, mate 8, p8, p9 itd. - svaki ima neki problem, neku caku koja me odbije (ugl softverske mane)
-
jarobot
#23443 Re: Android OS
Odličan otporan na prašinu i udarce :Averus wrote:Najbolji flagship telefon do ~600KM (moze i prethodnih generacija ako je relevantan i sad)
S6, HTC M9

- zforumas
#23444 Re: Android OS
Druze to ti je k'o sa autima, ni jedno ne valja.Averus wrote:Najbolji flagship telefon do ~600KM (moze i prethodnih generacija ako je relevantan i sad)
S6, HTC M9
-
zdruzdjo
#23445 Re: Android OS
Opet cu hvaliti svog konja.Averus wrote:Najbolji flagship telefon do ~600KM (moze i prethodnih generacija ako je relevantan i sad)
S6, HTC M9
Honor 8. Koristim dva mjeseca. Apsolutno nisam nasao ni najmanju zamjerku. Nisam nasao za potrebno jos uvijek da mu uradim update na andoid 7.
Jedini software-ski problem mu je sam emui koji nema app drawer(u android 7-ici su ga ubacili). Kod mene je nova launcher "must have" na svakom telefonu i tako da to i ne primjecujem. Fluidnost mu je na zavidnom nivou. Hardware fakat nema zamjerke. Kamera super.
Testa radi, poredaj sve spomenute telefone na sto. E pa ako kazes da ti je neki drugi ljepsi, onda.....
Ako bih bas morao probrati neki od navedenih ja bih dao prednost htc M9 samo zbog kucista.
- Averus
#23446 Re: Android OS
zdruzdjo wrote:Honor 8
Hvala na kvalitetnom odgovoru. I ja koristim Nova Launcher, tako da mi je tvoj post dodatno interesantan.
Nisam heavy user - ne igram igre, ponekad slušam muziku, najviše telefon koristim za komunikaciju, fotografisanje, a volim i mijenjati wallpaper počesto - pa me zanima kakav si ti user i koliko te služi baterija. Meni je sasvim OK da moram svaku noć prikopčati telefon na punjač, ali već ako to moram uraditi još jednom tokom dana imam problem jer sam često u pokretu i nemam kad/gdje puniti.
Čitao sam negdje da ima neke manje probleme sa kamerom - da je tu i tamo potrebno uraditi restart da bi se otvorila aplikacija. Da li ti se ovo dešavalo?
Znam da su na Huawei P8 Lite svi imali taj problem, pa reko' da nije firma zjb nešto oko toga na svim modelima...
I još jedno pitanje: Je li klizav? Meni telefoni ispadaju samo tako, pa da znam da li bih trebao nabaviti kakvu dodatnu zaštitu
PS: Volio bih pročitati mišljenje i drugih koji koriste Honor 8
-
Sarlo Akrobata
#23447 Re: Android OS
zdruzdjo wrote:Opet cu hvaliti svog konja.Averus wrote:Najbolji flagship telefon do ~600KM (moze i prethodnih generacija ako je relevantan i sad)
S6, HTC M9
Honor 8. Koristim dva mjeseca. Apsolutno nisam nasao ni najmanju zamjerku. Nisam nasao za potrebno jos uvijek da mu uradim update na andoid 7.
Jedini software-ski problem mu je sam emui koji nema app drawer(u android 7-ici su ga ubacili). Kod mene je nova launcher "must have" na svakom telefonu i tako da to i ne primjecujem. Fluidnost mu je na zavidnom nivou. Hardware fakat nema zamjerke. Kamera super.
Testa radi, poredaj sve spomenute telefone na sto. E pa ako kazes da ti je neki drugi ljepsi, onda.....
Ako bih bas morao probrati neki od navedenih ja bih dao prednost htc M9 samo zbog kucista.
HTC M9 ima beton kameru, ali sve dok ne slikas nesto sto je u pokretu
-
odokativan
#23448 Re: Android OS
3 mjeseca koristim Lenovo zuk z2Averus wrote:Najbolji flagship telefon do ~600KM (moze i prethodnih generacija ako je relevantan i sad)
S6, HTC M9
http://www.gsmarena.com/lenovo_zuk_z2-8125.php
ovdje je 550 KM preko alija uz carinu ljudi nabavljaju za 4 stoje
4 GB RAM-a 64 GB interne i snapdragon 820 (za one koji ne znaju taj je chipset i u s7) za te pare...čik nek neko pokaže
odlična kamera, baterija, prijem, nijedna zamjerka (nešto sitno s početka vezano za autostart aplikacija, budalaštinja tipična za skoro sve kineze, ko ih ima zna o čemu pričam, ali lako rješivo)....uglavnom apsolutno prezadovoljan i svaka preporuka
webshop
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-zuk-z2-4gb-64gb
nabavka u BH

Last edited by odokativan on 24/05/2017 20:05, edited 1 time in total.
- mufa1
#23449 Re: Android OS
Ide li 2g to 3g konverter na njeg??

-
rodjeni_95
#23450 Re: Android OS
Ima neko ovaj Xiaomi Redmi Note 4 ?
Po specifikacijama ubija, a i nije skup pa mi zapao za oko
Po specifikacijama ubija, a i nije skup pa mi zapao za oko