Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#23401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Pedja Kojovic wrote:Po mom misljenju postoje fundamentalne razlike izmedju marketinga proizvoda i politickog marketinga.
Ne vjerujem da je "nevidljiva ruka" odgovor za sve probleme drustva niti mislim da je dobivanje glasova cilj koji opravdava sva sredstva.
Mi zelimo da ljudi sto preciznije znaju za sta se mi zalazemo, zelimo da vide da to sto pricamo i praktikujemo i da na osnovu toga odluce da li zele biti nasi clanovi/ce ili glasaci/ce.
Nista vise i nista manje.
Sasvim je sigurno da nas marketing ili PR moze biti bolji(mada mislim da je prilicno dobar i da se iz dana u dan popravlja) ali objektivni posmatrac ne treba izgubiti iz vida ne samo medije pod njihovim uticajem nego i ono sto pokazuju revizorski izvjestaji o finansijama politickih stranaka na stranici CIK-a - mi se "borimo" protiv partija koje imaju prihode od 4 i vise miliona km i stotine zaposlenih.(Mi imamo 4 uposlena).

p.k.
Mi na forumu to dobro razumijemo. Trebalo bi napraviti ozbiljnu analizu glasačkog tijela u BiH (ili na nivou na kojem NS pokušava imati uticaj) pa vidjeti da li je to dobar način. Ako je ciljna grupa urbana, uglavnom Sarajevska obrazovana srednja i viša klasa, onda je vaš put vjerovatno dobar. Koliko je to široka baza i da li vam je dovoljna, to vi znate. Ako je to malo, onda bi se trebalo razmisliti o marketingu.
zippoo87

#23402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

koja demagogija na zadnje dvije stranice :D
razdvojite privatno od sluzbenog...radi se o vjencanju i ne vidim poentu zabadanja nosa u necije slike sa vjencanja

prica se ovdje o tome kako je ona bogata a oni od kojih trazi glas su siromasni i po toj logici joj nece dati glas na izborima
hau jes no :D

eno Covic,Izetbegovic,Dodik,Lagumdzija,i ostali...eto sve gola sirotinja i klosari...pa zasto onda dobijaju glasove ...upravo od sirotinje ?
objasnite ovo vi koji zagovarate ovu tezu ?

kako rece Libero...nije ukrala pare,nije nikoga ostetila i ne kontam raspravu o trosenju privatnog novca na neku sasvim normalnu stvar kao sto je putovanje
ovo bas potvrdjuje onu da se nekome trazi dlaka u jajetu a drugima se sve oprasta
stvarno bi bilo lijepo da prekinete sa ovom temom i vratite se na nesto konkretnije
kluz franjo

#23403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hakiz wrote: ...
Zamisli doktora u tenama, bermudama i havajki, kakav utisak ostavlja. Zato, kada si političar, tvoji privatni profili ne mogu izgledati kao privatni profili nas anonimusa. I ne može se reći privatni profili su upravo to, privatni profili. Političari nemaju pravo na isti nivo privatnosti kao drugi ljudi. To je u demokratskom svijetu već odavno pravilo. Tako da političari moraju paziti ne samo kakve profile na društvenim mrežama imaju, nego i šta svojim privatnim novcem kupuju itd. I ono kako se privatno ponašaš ulazi u tvoj imidž političara. Nema prekidača koji te uključuje kao političara od 9 do 17 radim danom, a isključuje poslije 17, za vikend i kada si na odmoru.
...
:thumbup:
Ili ako kao javna ličnost svoja privatna pitanja eksponiraš javnosti, onda ista prestaju biti privatna i legitiman su subjekt javne rasprave.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#23404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
JoseMujica wrote:jel ima kakvih planova da se NS kadrovski osnaži dovodženjem napadaćkog dvojca Ajfon-Šamarđija?
Teško. Još otkako je Suljagić za vrijeme glasanja o Zakonu o radu optužio Peđu, Denisa i Danisa da ga "žele ubiti i staviti u masovnu grobnicu", ne cvjeta cvijeće u njihovo preduzeće.
ahhh moj ti :D do sad nam barem triba bit jasno da u politici rijeći niš ne znaće....njiha svako ima :evil:
Ideoloski nespojivo a Nasoj Stranci potpuno nepotrebno.
Za njih ima mjesta kod Pecanca posto su Lazovic i Zlatar "podredili stranacke interese interesima socijaldemokratije" ili tako nekako.
45cents

#23405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

Hakiz wrote: Mi na forumu to dobro razumijemo. Trebalo bi napraviti ozbiljnu analizu glasačkog tijela u BiH (ili na nivou na kojem NS pokušava imati uticaj) pa vidjeti da li je to dobar način. Ako je ciljna grupa urbana, uglavnom Sarajevska obrazovana srednja i viša klasa, onda je vaš put vjerovatno dobar. Koliko je to široka baza i da li vam je dovoljna, to vi znate. Ako je to malo, onda bi se trebalo razmisliti o marketingu.
Ja mislim da je upravo ovo i poenta cijele stvari...
Osnivač stranke - jedini oskarovac u ovom dijelu Europe.
Vrhuška stranke mjeri i slika svoje stanove kao Emina Ganić.
Komunikacija urbana, striktno usmjerena na mali zasjek širokog glasačkog tijela.
Ko ih kritikuje, taj ih nije svatio.
Ko ih pita šta je vaš učinak, oni odgovore da imaju malo članova i mali utjecaj.
Potom, zovu administraciju.
Ende.
Banksy

#23406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:
U jednom razgovoru osoba koja je zastupala tu tezu da smo elitisticni je to ilustrovala primjerom Sabininim vjencanjem u New Yorku.
(Po sopstvenom priznanju, nije ni razmisljala, dok je nisam pitao, da je to jedno od rijetkih mjesta u svijetu gdje se drzavljanin BiH i Kosova mogu vjencati).

p.k.
Razmjere vaše izmještenosti iz realnog svijeta su zastrašujuće ...
Ono što plaši je iskrenost. Ja mogu vjerovati da mnogi ljudi koji imaju i koji pokazuju koliko imaju ne rade to iz zlobe. Jednostvno ne znaju razmišljati drugačije. Ja bio na Karibima i staviću slike sa Kariba. Ne da se pohvalim da sam bio na Karibima, nego da podijelim dobro raspoloženje. Zaista nemam namjeru da se hvalim. I to je iskreno. Zastrašujuće je to što ja uopšte ne razmišljam o kontekstu. I pokazuje, osim nedostatka dobrog ukusa, potpuno nepoznavanje realnog svijeta u kojem funkcionišem i ljudi i njihovih probelma. A hoću da budem neko kome ti ljudi trebaju vjerovati.

Pitanje je da li je u tom slučaju moja borba za socijalnu pravdu stvarna i proizašla iz stvarnog poznavanja bijede ili je teoretska, poza. Dok svi kradu ja se borim za potlačene, ja sam drukčiji od drugih, baš sam cool. A pojma nemam šta bijeda stvarno jeste.

Što se tiče konkretno slika Sabine Čudić. Mene prvenstveno čudi potreba osobe koja bi trebala biti ozbiljna političarka da takav sadržaj stavlja na facebook gdje ga svi mogu vidjeti i da facebook koristi za takve banalnosti. To mi liči na tinejdžerku ili starletu, ne na ozbiljnu ženu.
Apsolutno, boldirano pogotovo. Nisam na ''društvenim mrežema'', ali čujem da je u pitanju visok stupanj opsjednutosti samoprocijom, najblaže rečeno.
Moj komentar se, prije svega, odnosio na presmiješan i infantilan Peđin komentar, ne na bilo čije vjenčanje za koje, inače, ovdje prvi put čujem.

Važna napomena da je ''Sabinin New York'' ( :roll: ) u priču, ničim izazvan, uveo p.k.
Inače, zaista, koga briga gdje se ko ženi i udaje osim onih koji takve slike trpaju pod nosom onima koji bi kroz njih trebali pročitati poruke o selebriti mladencima, a koje im ovi šalju na tako banalan način ...
Banksy

#23407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Ako ciljaš da su ti glasači elita, ponašaš se elitistički.
Novokomponovana bošnjačka elita tipa Emine Ganić.
Samo što bi im neko trebao reći da Emine Ganić ne glasaju za njih, već za SDA, tamo gdje je hazna odakle se namiruju.
Pedja Kojovic

#23408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Upravo sam se vratio sa sastanka Kluba Srba u Domu naroda FBIH.
Raspravljalo se o presudi Ustavnog suda FBiH.
SLucaj je toliko apsurdan (ali pravo vrlo zanimljiv) da ga je (mozda) tesko jednostavno prezentirati.
Naime.
Klub Srba u ovom sazivu broji 13 umejsto 17 clanova.(Dom naroda broji 54 umjesto 58 delegata).
Apelaziju za ocjenu VEI jednog zakona (o drzavnim sluzbenicima) uputilo je 10 clanova kluba.
Sud odgovorio da zahtjev ne ispunjava uslove da bude razmatran jer 2/3 (koliko je zahtjeva apelacija) clanova kluba je 12 a ne 10.
Dakle, sud smatra da je bez obzira na stvarno stanje (13 clanova) potrebna 2/3 vecina od propisanih 17.

Ali.
Onda, analogno, to znaci da se vecina u Domu naroda ne racuna od stvarnog stanja (54) nego od propisanog (58).
S obzirom da vladajuca koalicija u Domu naroda FBiH ima 28 glasova i da je vecina zakona usvojena ne sa 30 nego sa 28 glasova onda slijedi da ti zakoni nisu dobili potrebnu vecinu.
Takodje.
Potpredsjednik Dunovic, na primjer, je izabran jer je predlozen od strane 1/3 clanova kluba Srba, dakle sa 5 potpisa.
Ukoliko se 1/3 racuna u odnosu na 17 onda je potrebno 6 potpisa.
Itd, itd, itd....

p.k.
Hakiz

#23409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Pedja Kojovic wrote:Upravo sam se vratio sa sastanka Kluba Srba u Domu naroda FBIH.
SLucaj je toliko apsurdan (ali pravo vrlo zanimljiv) da ga je (mozda) tesko jednostavno prezentirati.
Naime.
Klub Srba u ovom sazivu broji 13 umejsto 17 clanova.(Dom naroda broji 54 umjesto 58 delegata).
Apelaziju za ocjenu VEI jednog zakona (o drzavnim sluzbenicima) uputilo je 10 clanova kluba.
Sud odgovorio da zahtjev ne ispunjava uslove da bude razmatran jer 2/3 (koliko je zahtjeva apelacija) clanova kluba je 12 a ne 10.
Dakle, sud smatra da je bez obzira na stvarno stanje (13 clanova) potrebna 2/3 vecina od propisanih 17.

Ali.
Onda, analogno, to znaci da se vecina u Domu naroda ne racuna od stvarnog stanja (54) nego od propisanog (58).
S obzirom da vladajuca koalicija u Domu naroda FBiH ima 28 glasova i da je vecina zakona usvojena ne sa 30 nego sa 28 glasova onda slijedi da ti zakoni nisu dobili potrebnu vecinu.
Takodje.
Potpredsjednik Dunovic, na primjer, je izabran jer je predlozen od strane 1/3 clanova kluba Srba, dakle sa 5 potpisa.
Itd, itd, itd....

p.k.
Dakle, da li su u pitanju sistemska rješenja ili realpolitika.

Ako su sistemska rješenja, sve se mora računati po onome šta piše, dake kao da klub Srba ima 17 članova, Dom naroda 58 delegata itd. AKo nedostaje popunti, ako treba i ponovljenim izborima. Košta, ali sistem je sistem.

Ako je realpolitika onda faktičko stanje, ali onda zaboravimo na sistem, pa ko jači, tlači.

U ovom slučaju, kako sistema nema, ko jači tlači. Kada odgovara realpolitika onda ona, kada treba "po propisima" onda tako.

Evo, dogovorili se sindikat i poslodavci oko opšeg kolektivnog ugovora, i vlada FBiH, koju to kao nije interesovalo hoće daupropasti dogovor. Nadao se Novalić da dogovora neće biti kad ono međutim ali ipak naime tri dana pred istek roka dogovor postignut. I Novaliću ga sada valja pokvariti. Kako rekoh, ko jači, tlači.

Kako vidim sud je u obzir uzeo sistem kakav treba biti (kakav piše u Ustavu, zakonima i ostalim dokumentima), zanemarujući faktičko stanje. To je, po meni, u redu, jer, pravo štiti sistem i ustavni poredak, i ako sistemsko rješenje nije postignuto, treba kazniti one koji su za to odgovorni, a ne prihvatiti njihovo rušenje sistema. Ako sistem ne valja, mijenjajmo ga, ali dok postoji ovakav kakav je: Neka padne i Vlada i parlament i novi izbori. Sistem se mora ispoštovati.

Dakle, zakoni doneseni bez propisane većine, izabrani funkcioneri, sve šta nije po proceduri koja je kako piše u važećim dokumentima mora od Ustavnog suda biti proglašeno nevažećim.
Hakiz

#23410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Hakiz wrote:
Samo što bi im neko trebao reći da Emine Ganić ne glasaju za njih, već za SDA, tamo gdje je hazna odakle se namiruju.
Ja sve mislim da kada je Atomsko sklonište pravilo pjesmu "Da li je dozvoljeno razgledanje vašeg vrta" da su gledali u kristalnu kuglu i pisali pjesmu o baš toj eliti.
palermo

#23411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Moj lični utisak je da su, kada govorimo o elitizmu Naše stranke, zapravo najveći elitisti njeni glasači.
Elitizam, kao i svaka društvena pojava, ima više formi. A pisanje glasača NS (barem se tako ovdje izjašnjavaju) na forumu je baš jedna od tih formi. I nekako mi paradoksalno, da upravo elitisti optužuju vrh stranke za elitizam.

Naravno, ne mislim na sve, ali na dobar dio svakako.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#23412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:Upravo sam se vratio sa sastanka Kluba Srba u Domu naroda FBIH.
Naime.

Ali.
Takodje.
Itd, itd, itd....

p.k.

I postoje li neki pravni nacini, zakonski, da se razjasni to? Pokusa 'unormaliti, ujednaciti? Hocete ista, pokusati, uraditi po ovom pitanju?

I jos jedna stvar me interesuje. Pedja, ovo sto gura SDA-HDZ, a ocito i SBB, oko prolongiranja lokalnih izbora. Da li postoji mehanizam, bilo koji, da oni to ne usvoje? Posto znamo da imaju dominantnu vecinu poslanija.
Koje su tvoje procjene? Hoce li oni ovo ipak snagom sile vecine progurati, il postoje neke opcije da se ovo opozicije sto je rasitnjeno, zabavljeno samo oko sebe, uspjesno suprostavi ovom grubom pokusaju kindapovanja demokratskih procesa?
Banksy

#23413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Banksy wrote:
Hakiz wrote:
Ja sve mislim da kada je Atomsko sklonište pravilo pjesmu "Da li je dozvoljeno razgledanje vašeg vrta" da su gledali u kristalnu kuglu i pisali pjesmu o baš toj eliti.
Otprilike ...
sabina1

#23414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote: I jos jedna stvar me interesuje. Pedja, ovo sto gura SDA-HDZ, a ocito i SBB, oko prolongiranja lokalnih izbora. Da li postoji mehanizam, bilo koji, da oni to ne usvoje? Posto znamo da imaju dominantnu vecinu poslanija.
Koje su tvoje procjene? Hoce li oni ovo ipak snagom sile vecine progurati, il postoje neke opcije da se ovo opozicije sto je rasitnjeno, zabavljeno samo oko sebe, uspjesno suprostavi ovom grubom pokusaju kindapovanja demokratskih procesa?
Odlično pitanje libero , odlično.
Ko mijenja izborni zakon i ako prolongiraju lokalne izbore što bi bio užas , postoji li makar šansa da se "u paketu" doda mogućnost vandrednih izbora ili da se i opšti izbori održe skupa sa lokalnim , u oktobru 2016 ?
Hvala.
45cents

#23415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

sabina1 wrote:
-LIBERO- wrote: I jos jedna stvar me interesuje. Pedja, ovo sto gura SDA-HDZ, a ocito i SBB, oko prolongiranja lokalnih izbora. Da li postoji mehanizam, bilo koji, da oni to ne usvoje? Posto znamo da imaju dominantnu vecinu poslanija.
Ko mijenja izborni zakon i ako prolongiraju lokalne izbore što bi bio užas , postoji li makar šansa da se "u paketu" doda mogućnost vandrednih izbora ili da se i opšti izbori održe skupa sa lokalnim , u oktobru 2016 ?
Hvala.

Šta bi tu bio interes NS?
Kao što je kolega lijepo napisao (o političkom marketingu stranke), članovima i rukovodstvu NS je posve svejedno kada su izbori i da li će biti vanredni ili redovni. Pripadnici NS se svakako obraćaju i politički komuniciraju samo sa dijelom urbanog segmenta glasačkog tijela, što će uvijek prouzročiti manje-više isti izborni rezultat. Tako će NS uvijek imati odlično obrazloženje - kako je to mala stranka sa malim brojem zastupnika.
Banksy

#23416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

sabina1 wrote:
Hvala.

lokalni izbori, shodno neoborivim ustavnim odredbama, moraju se održati 2016. godine, a onda ponovo 2018. zajedno s Općim izborima. Time se ne rizikuje s antiustavnim i nelegitimnim produžavanjem mandata trenutne lokalne vlasti, a istovremeno dobija saglasnost svih aktera za ovu važnu promjenu u izbornom sistemu

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=17912
palermo

#23417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

45cents wrote:
Kao što je kolega lijepo napisao (o političkom marketingu stranke), članovima i rukovodstvu NS je posve svejedno kada su izbori i da li će biti vanredni ili redovni. Pripadnici NS se svakako obraćaju i politički komuniciraju samo sa dijelom urbanog segmenta glasačkog tijela, što će uvijek prouzročiti manje-više isti izborni rezultat. Tako će NS uvijek imati odlično obrazloženje - kako je to mala stranka sa malim brojem zastupnika.
Da ga jebeš drug, ja evo hejbet stranica pokušavam da vidim u čemu je problem da se obraćaš samo jednom segmentu glasačkog tijela.

I jedino što mi se logično čini je da je problem u glasačima ( onim stvarnim i potencijalnim) NS i njihovim željama.

Oni bi da jebu ali da ne budu jebani.
sabina1

#23418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

45cents wrote:
Smatram te trolom.
Svaki tvoj naredni citat mojih postova ću uredno prijavljivati.
Hvala.
sabina1

#23419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
lokalni izbori, shodno neoborivim ustavnim odredbama, moraju se održati 2016. godine, a onda ponovo 2018. zajedno s Općim izborima. Time se ne rizikuje s antiustavnim i nelegitimnim produžavanjem mandata trenutne lokalne vlasti, a istovremeno dobija saglasnost svih aktera za ovu važnu promjenu u izbornom sistemu

:thumbup:

Ako moraju - odlično , vjerovala sam da Izetbegovich and Co mogu to prolongirati.
Zašto bi recimo Koldžo Nedžad protivustavno bio nagrađen sa još dvije godine mandata ?
Ili Memić , Efendić , Hadžibajrić.
Prolongiranje izbora 2016 bi bila katastrofa.
kluz franjo

#23420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Banksy wrote:
sabina1 wrote:
Hvala.

Hvala Banksy na link-u (Arapović 03.11. opet jasan i konkretan. Ja tako doživljavam ulogu NVO-sektora - ali to je opet druga priča).
Vjerujem da je poenta gore navedenog pitanja činjenica da postoji jasna intencija od strane nekih "koji nemaju mandat da donose takve odluke koje se tiču svih građana Federacije" da ipak te odluke donose. Naravno "u demokratskoj proceduri" i zato što "im se može".
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/iz ... nih-izbora 15.12.2015.

I da, prvenstveno kao građanin, birač i poreski obveznik, ja bih stvarno volio malo "da jebem, a da ne budem opet jeban!" Ili što bi Mujo u onom dobrom vicu rekao: "Hajde malo da upalimo svjetlo!"

Vaš odani B.O.T. (Bolji Od Tita)
:gunjastajl:
palermo

#23421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kluz franjo wrote:
I da, prvenstveno kao građanin, birač i poreski obveznik, ja bih stvarno volio malo "da jebem, a da ne budem opet jeban!" Ili što bi Mujo u onom dobrom vicu rekao: "Hajde malo da upalimo svjetlo!"

Naravno druže, svi bi, ali ja ne napisah kao građanin, birač, poreski obaveznik...nego kao glasač (stvarno ili potencijalni) NS.
A to su različite stvari.
kluz franjo

#23422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote:
kluz franjo wrote:

Naravno druže, svi bi, ali ja ne napisah kao građanin, birač, poreski obaveznik...nego kao glasač (stvarno ili potencijalni) NS.
A to su različite stvari.
Stvarno nisi prvi sa kojim se na ovom forumu ne slažem po nekim pitanjima, ali bez obzira na to čitajući neke tvoje postove imam utisak da se može argumentovano i normalno diskutovati.
Ne znam kakav sam ja kao glasač NS ili ti kao glasač xyz. Znam da ja, kao jedan od glasača NS "svoje" uredno propitujem i kada smatram da treba žestoko kritikujem. Ako i ti sa "svojima" isto radiš, aferim.
Poenta pitanja je, da svi mi kao glasači i birači trebamo braniti svoje osnovno pravo. Pravo da svake 4 godine imamo PRAVO kazniti/nagraditi/glasati za SDA-HDZ-SDP-SBB-NS...
Što se mene tiče, neka NS bude izborno kažnjena sljedeće godine zbog odabira namještaja ili modnih dodataka istaknute djelatnice (postoje validni argumenti za tako nešto). Ja kao glasač NS ću je "kazniti" zbog neaktivnosti u skupštini.
Ali ovo pitanje (pitanje odlaganja lokalnih izbora) je po meni iznad svih stranačko-simpatizerskih pitanja. Ti bi barem to kao deklarirani Mostarac morao najbolje od svih nas znati.
palermo

#23423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kluz franjo wrote:
Stvarno nisi prvi sa kojim se na ovom forumu ne slažem po nekim pitanjima, ali bez obzira na to čitajući neke tvoje postove imam utisak da se može argumentovano i normalno diskutovati.
Ne znam kakav sam ja kao glasač NS ili ti kao glasač xyz. Znam da ja, kao jedan od glasača NS "svoje" uredno propitujem i kada smatram da treba žestoko kritikujem. Ako i ti sa "svojima" isto radiš, aferim.
Poenta pitanja je, da svi mi kao glasači i birači trebamo braniti svoje osnovno pravo. Pravo da svake 4 godine imamo PRAVO kazniti/nagraditi/glasati za SDA-HDZ-SDP-SBB-NS...
Što se mene tiče, neka NS bude izborno kažnjena sljedeće godine zbog odabira namještaja ili modnih dodataka istaknute djelatnice (postoje validni argumenti za tako nešto). Ja kao glasač NS ću je "kazniti" zbog neaktivnosti u skupštini.
Ali ovo pitanje (pitanje odlaganja lokalnih izbora) je po meni iznad svih stranačko-simpatizerskih pitanja. Ti bi barem to kao deklarirani Mostarac morao najbolje od svih nas znati.
Ma oko lokalnih izbora se ja slažem sa tobom. Nema tu ništa sporno.

Ono moje oko ulaska i neulaska se odnosilo na ranije diskusije oko elitizma, segmentiranja glasačke skupine i sličnih stvari koje su se raspravljale na zadnjih par stranica ove teme.
kluz franjo

#23424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote: Ma oko lokalnih izbora se ja slažem sa tobom. Nema tu ništa sporno.

Ono moje oko ulaska i neulaska se odnosilo na ranije diskusije oko elitizma, segmentiranja glasačke skupine i sličnih stvari koje su se raspravljale na zadnjih par stranica ove teme.
OK, sorry zbog nesporazuma.

Keep Nadahnut prirodom i osnažen vizijom! ;-)
45cents

#23425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

...
Last edited by 45cents on 16/12/2015 21:59, edited 1 time in total.
Locked