BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
luckylaka

#23401 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:Prati li ko Avdiju?
Pogledao veceras utakmicu Avdija u zivotnoj formi.Trci ko navijen a i naucio nesto sa loptom.Dobar pravo.
luckylaka

#23402 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Jedan od najvećih nogometnih talenata u Njemačkoj porijeklom iz Sanskog Mosta 0
PIŠE REDAKCIJA , FEB 16, 2017 SPORT
Dženis Burnić standardni je igrač kadetske reprezentacije Njemačke, iako prema njegovim i izjavama njegove obitelji jedva čeka poziv u nacionalnu selekciju Bosne i Hercegovine

Proteklog vikenda osamnaestogodišnji Dženis Burnić odigrao je svih 90 minuta za momčad Borussije iz Dortmunda i ovo mu je bio prvi nastup u njemačkoj Bundesligi.
ljevoruki

#23403 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

jeza u ledja wrote: TSSa nema ni na mapi protiv Astre.
Prebacen u drugi tim, mrzi ga trener. :-)
A bio na korak do Intera :oops:
mO k3

#23404 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:Moke na službenom putu sa Don Vitom :D
Jebi me :) pa zar sa na to spao da me poredis sa vitom ??
Niste nisam spo
jeza u ledja

#23405 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote: Čuči, četvrti s lijeva. Ponos i dika nacije. Ja ne znam kako su Midhat i supruga ponosni, a sigurno da jesu, kad ovakvog momčinu imaju. Izgleda da mu i ovo očinstvo godi. Kad Una poraste,tek ce skontati ko je babuka bio.
Mozda do tad bude trener ili neka fela u Savezu?

Ja jednom pokrenuo pitanje sta mislite ko od sadasnjih igraca ima afiniteta za trenerske vode, niko nista. :sad:
Meni bas zanimljivo pitanje. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#23406 Re: Edin Džeko

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote:
Ja jednom pokrenuo pitanje sta mislite ko od sadasnjih igraca ima afiniteta za trenerske vode, niko nista. :sad:
Iskreno, niko :mrgreen:

Možda Vedo da ima neku šansu :mrgreen:
jeza u ledja

#23407 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:
jeza u ledja wrote:
Iskreno, niko :mrgreen:

Možda Vedo da ima neku šansu :mrgreen:
Spahic ko da se rodio za kakvu felu u Savezu i nove afere. :D

A sto Vedo? U stvari ne znam ni sta bi se moglo gledati, kakve osobine? :-?
hostapler

#23408 Re: Edin Džeko

Post by hostapler »

Spahic :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#23409 Re: Edin Džeko

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote:
Spahic ko da se rodio za kakvu felu u Savezu i nove afere. :D

A sto Vedo? U stvari ne znam ni sta bi se moglo gledati, kakve osobine? :-?
Kabadahija 8-) :mrgreen:

Ne znam, nikakav poseban razlog, ovo je ono 'my gut tells me' :mrgreen:
jeza u ledja

#23410 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Meni se cini da bi mogao Dzeko. Onako odmjeren je. Nije nesto pametan ali nije ni paglu ko mnogi.

On selektor, Spahic predsjednik saveza. Mark my words. :D :skoljka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23411 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

Pa kad si trener Balkancima nije nevazno jesi li spreman na fizicki obracun sa njima...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#23412 Re: Edin Džeko

Post by Velkoski »

Težak je Džeko karakter da bi negdje ostao dugo, vjerovatno jedan ciklus i to je to. On mi je nekako kao Pape oko nekih stvari, mislim da bi bio dosta tvrdoglav kao selektor.

Al' i ovo je sve neki filing :D
Muhamed Đakmić

#23413 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Prema riječima Munira Talovića iz Centra za edukaciju pri NS/FS BiH, nisu naši igrači baš vični tome da postanu treneri.

Zapravo malo im je složena situacija, jer uglavnom ne mogu dobiti da vode bundesligaše (govorimo o velikoj većini koja je najdublji trag ostavila u Njemačkoj), a Premijer liga BiH je stepenicu ispod njihovih ambicija i nije im zagarantovano da iz BiH mogu dobaciti do tih klubova o kojim maštaju.

Onda u dumanju prođu godine, pa tako Barbarez zape negdje na prvoj stepenici, evo sad će 10 godina kako ima nekakvu licencu, a nije je stavio u upotrebu niti jednom.

Ne djeluje mi da je ova generacija previše drugačija, Džeko i Spahić neće u trenerski posao, Begović mi je nedorečen nekako, a od ostalih se ističu što Velkoski reče Ibišević i meni Senad Lulić.

Lula je brat kojem kad oduzmeš one gaće i čarape po pitanju Rudigera ima nevjerovatno šarolike izjave. Čak je i naše selektore znao često kritikovati nakon utakmica reprezentacije :D

Najnormalnije kaže da nismo igrali dobro i kad neke jetime razbijemo sa 2-3 gola razlike i kaže da poštuje viđenje selektora, ali da je on utakmicu vidio drugačije. :D
jeza u ledja

#23414 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Ima li ijedan bivsi bejha repstativac koji je postao trener do sada?

Znam da je Bajramovic nesto pokusavao. Kodru ne racunam. :D

Baljic pomocnik. :D
Muhamed Đakmić

#23415 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

jeza u ledja wrote:Ima li ijedan bivsi bejha repstativac koji je postao trener do sada?

Bruno Akrapović, neki dan Split preuzeo.

Za ostale jedino da guglam, napamet ne znam :D
jeza u ledja

#23416 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Muhamed Đakmić wrote:Prema riječima Munira Talovića iz Centra za edukaciju pri NS/FS BiH, nisu naši igrači baš vični tome da postanu treneri.

Zapravo malo im je složena situacija, jer uglavnom ne mogu dobiti da vode bundesligaše (govorimo o velikoj većini koja je najdublji trag ostavila u Njemačkoj), a Premijer liga BiH je stepenicu ispod njihovih ambicija i nije im zagarantovano da iz BiH mogu dobaciti do tih klubova o kojim maštaju.

Onda u dumanju prođu godine, pa tako Barbarez zape negdje na prvoj stepenici, evo sad će 10 godina kako ima nekakvu licencu, a nije je stavio u upotrebu niti jednom.

Ne djeluje mi da je ova generacija previše drugačija, Džeko i Spahić neće u trenerski posao, Begović mi je nedorečen nekako, a od ostalih se ističu što Velkoski reče Ibišević i meni Senad Lulić.

Lula je brat kojem kad oduzmeš one gaće i čarape po pitanju Rudigera ima nevjerovatno šarolike izjave. Čak je i naše selektore znao često kritikovati nakon utakmica reprezentacije :D

Najnormalnije kaže da nismo igrali dobro i kad neke jetime razbijemo sa 2-3 gola razlike i kaže da poštuje viđenje selektora, ali da je on utakmicu vidio drugačije. :D
Jest vidis Lulic bi mogao biti kandidat. Meni se i Zukanovic cini nekako da ima trenerske karakteristike.
Hm, mozda je tesko za ove sto nisu odrasli vani, pa nisu prosli kroz neke osnove "pedagoskih metoda". Je li zato mislis da Dzeko i Spahic nece u trenerske vode?
jeza u ledja

#23417 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Muhamed Đakmić wrote:
jeza u ledja wrote:Ima li ijedan bivsi bejha repstativac koji je postao trener do sada?

Bruno Akrapović, neki dan Split preuzeo.

Za ostale jedino da guglam, napamet ne znam :D
Vidi stvarno, trenirao Shkendiju, sad Split. Hajd napreduje ali tesko ce daleko dogurati. :D

Pade mi na pamet Rahimic? Od njega bi bas moglo nesto biti. Ne znam je li ima namjeru stvarno trenirati.
BHF_Manijak

#23418 Re: Edin Džeko

Post by BHF_Manijak »

Ne, vec zbog mentaliteta. :mrgreen: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23419 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

Takav ti vodi reprezentaciju :D
jeza u ledja

#23420 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:

Takav ti vodi reprezentaciju :D
de ba ne racunam to
Muhamed Đakmić

#23421 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Ma čini mi se da pročitah u posljednjih godinu dana izjave obojice da ih trenerski posao ne zanima. Može biti da sam umislio :D

Rahimić je trener u CSKA, on je možda solidan kandidat.

Problem je što su današnji treneri većinom elokventni ljudi i ta elokvencija ne znači nužno da imaju znanje, ali svakako će onaj ko zna pričati biti uspješniji od onog ko ne zna pričati.

Meni ne djeluje da recimo šaner Džeko (fakat ga ne želim potcijeniti ovim, on je jednostavno mahalac i to uopšte nije loša stvar) želi nužno da sluša o razlikama između 4-3-3 i 4-4-2 i slično. On zna da treba dati golove i to je to.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23422 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

Ma realno slabo ko od ovih recentnijih igraca ima harizmu i elokvenciju za trenera. Ako imaju jedno, onda nemaju drugo. Rahima mi je najdrazi reprezentativac uz Vedu, ali brate tegoba ga slusat. Lepi Spaha ima harizmu, ali nesto sumnjam da bi tucom na poluvremenu prekorenuo rezultat u svoju korist. Lula je nako promucuran (je li se tako kaze) tip, ali fali mu harizme...
Muhamed Đakmić

#23423 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Moja je pretpostavka da trener mora biti pametan i inteligentan, a moguće da Begović ispunjava te uslove, mada djeluje nekako povučen. Možda griješim u ovoj ocjeni, ne znam ga da mogu tako suditi :D

Ali recimo Gary Cahill se žalio da su imali nekakav kviz u Chelseaju i da ih je nakon par pitanja bilo sramota sjediti u društvu Begovića jer je znao sve odgovore, pa su ostali baš u čudu bili.

PS Ježa banovati ako bude belaja, on je počeo s offtopicom, nisam ja.
Romanista 101%

#23424 Re: Edin Džeko

Post by Romanista 101% »

jedno staro pravilo je da dobri igraci postanu uglavnom losi treneri izuzev Zidana kojem skidam kapu
jeza u ledja

#23425 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Mozda je i do pozicije koju igraju. Naravno da ima iznimki, ali ovako nabrzaka kad razmislim vecina uspjesnih trenera koji se vrte na evropskoj sceni su ili centralni veznjaci ili stoperi, nekako ljudi koji imaju najbolji pregled igre, a rijedje spicevi, bekovi i krila, koji su tu ili da daju golove ili da trce ili da driblaju i ubacuju :D.
Post Reply