Dešavanja u Srbiji

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#23401 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kakavdanakneiskustvu »

CSKA wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
CSKA wrote:E bas me zanima hoce li se serija baviti istorijom cetnika u BiH,ili ce se zadrzati u Srbiji.

glogovac je glumčina,znam da je on izjavljivao nešto oko izjednačavanja partizana i četnika
Za Glogovca me ne cudi,on je stalno branio cetnike,sjecam se jedne emisije bas sa B92 prije desetak godina gdje se bas trudio oko njih.Mislim da mu je neko u porodici isto bio u cetnicima,za ovo nisam siguran,ali mislim da je bas u toj emisiji to spomenuo.

i meni se čini nešto tako
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23403 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

Šešelj razotkrio podatak da je podpredsjednik Vlade Vučić bio pripadnik ''Aleksićevih'' četnika u Sarajevu:
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... -poduhvat-
Vučić u jedinici vojvode Aleksića

Šešelj će u svom svedočenju otkriti i da je vicepremijer Srbije, Aleksandar Vučić bio pripadnik jedinice vojvode Slavka Aleksića u kojoj su još bili i dobrovoljci iz Rusije, Bugarske, Rumunije i drugih zemalja.

- Slavko Aleksić se priključio Srpskoj radikalnoj stranci na Grbavici, a u njegovoj jedinici je bio i trenutno prvi potpredsednik Vlade Srbije - otkriva Šešelj.
strndzov

#23404 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by strndzov »

Image
radostan dan

#23405 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

uff, za ebana slika...vidim kad, ali ne i gdje je objavljena?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23406 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

http://www xenini.com/seselj-umro-ajde.jpg
Bodkin

#23407 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

Sta ti je selektivnost, nekad se i seselj uzima kao izvor :D
Eöl Mornedhel

#23408 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Eöl Mornedhel »

Bodkin wrote:Sta ti je selektivnost, nekad se i seselj uzima kao izvor :D
Ti si učen čovek, znaš izvesno da teorija opšte relativnosti kazuje da se ništa ne može može transportovati brže od svetlosti (niti tom brzinom, rezervisano za massless paricles). Enivej, ljudska želja da pobegne iz doline plača je i od fizike jača, pa su se razni likovi dovijali kako da zaobiđu Ajnštajna. Meni najzanimljiviji je takozvani Alkubierov pogon. Ideja je jednostavna: rešenje ajnšatajnovih jednačina polja gde imaš dva odvojena segmenta prostor-vremena, takozvani "warp bubble" i sve ostalo. Unutar mehura i dalje važe svi limiti fizike, ali sam mehur (odnosno zakrivljeni segment prostor-vremena) može da se kreće praktično proizvoljno velikom brzinom. Naravno, postoji i zajeb: nauka nema pojma kako da proizvede enormno zakrivljenje prostor-vremena potrebno za formiranje mehura, jedino što bi odgovaralo je hipotetična tzv egzotična materija i pride neverovatno enormna energija.
E sada, neki likovi iz JPLa su nanjušili prečicu. Čini se da za sada nepoznate žlezde u mozgovima određenih hominida luče materiju koja omogućava proizvoljno savijanje & preoblikovanje realnosti (štaviše, dobijene metrike uglavnom nisu uopšte u saglasnosti sa EFE). Na papiru, sreća-sreća-radost, nešto nalik spice-u koji je naslutio Frenk Herbert. U praksi se pokazalo da dotična materija ne može ni na kakav način da se izvuče iz mozgova takvih hominida. Pretpostavlja sa da funkcioniše nešto slično principu kosmičke cenzure koji nedozvoljava goli singularitet od kojeg ostatak stvarnosti nije zaštićen obzorjem događaja: hipoteza je dakle da kranijalne kosti hominida sa ovakvim žlezdama lokalizuju anomalije u kojima ne važe zakoni fizike (u suprotnom bi zbog prostiranja efekata svih tih zakrivljenja svi hominidi na planeti potonuli u nepojmljivo duboko ludilo u roku od par sekundi).
radostan dan

#23409 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

stari, zajebaćeš bosnologa nastaviš li ovim tempom...
Bodkin

#23410 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

dobro manje sam problema imao kod citanja hawkingove knjige :D ali mislim da sam shvatio poentu i to je bitno :mrgreen: :thumbup:
Bodkin

#23411 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:stari, zajebaćeš bosnologa nastaviš li ovim tempom...
a ne, jos nije poceo koristiti izmisljene izvedenice kao npr srbotugoslavija :lol:
Mračajski proto

#23412 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mračajski proto »

https://www.youtube.com/watch?v=sSKXqVudCAU

Koja je ovo ljudina. Nevjerovatno! Da nam je više ovakvih ljudi u regionu. Čovjek koji kako-tako preživljava u ovoj divljački nastrojenoj Srbiji, u Srbiji gdje je 95 % njihove populacije rado za bilo kakav genocid, klanje, ubijanje i silovanje. U Srbiji gdje je većini pijemont Srpstva veličanje ratnih zločinaca i podržavanje bilo čega šta su oni uradili. Baš kao što Čeda reče, ta uloga dželata im je uvijek godina i takvi su od same historije. Jedino što mu mogi takvi ljudi je jedino što ponavljaju i palamude kad je riječ o ovom čovjeku. A to su komentari na Youtubeu: ''Obrij se, narkomane''.

Ljudino, da je više takvih kao što si ti. :thumbup:
strndzov

#23413 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by strndzov »

Image
Mračajski proto

#23414 Re: Dešavanja u Srbiji

Reci da je narkoman. Bit će ti lakše. :wink:
lazni liberal

#23415 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

Sarajevo_Grad wrote:Reci da je narkoman. Bit će ti lakše. :wink:
I usput pomeni Fidelinku ,dzipove i zlatni sat.
Mračajski proto

#23416 Re: Dešavanja u Srbiji

I kumove iz Šilerove.
strndzov

#23417 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by strndzov »

Sarajevo_Grad wrote:Reci da je narkoman. Bit će ti lakše. :wink:
iskreno ne poznajem coveka tako da...
Eöl Mornedhel

#23418 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Eöl Mornedhel »

Mračajski proto

#23420 Re: Dešavanja u Srbiji

A ne odgovara vam Čedo jer podržava pedere?
strndzov

#23421 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by strndzov »

Sarajevo_Grad wrote:A ne odgovara vam Čedo jer podržava pedere?
tvoj covek?
Mračajski proto

#23422 Re: Dešavanja u Srbiji

Zašto ne? A da je religiocentričan ili ksenofobičan prema nekome ili nečemu, ti bi ga podržavao? Čovjek je za liberalnost, istinu i racionalizam. Drugi je par cipela što ga niko ne shvata u napaćenoj, zatrovanoj i ratobornoj zemlji.
strndzov

#23423 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by strndzov »

Sarajevo_Grad wrote:Zašto ne? A da je religiocentričan ili ksenofobičan prema nekome ili nečemu, ti bi ga podržavao?
ne podrzavam nikog :D
Ljuba Moljac

#23424 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ljuba Moljac »

Bodkin wrote:
radostan dan wrote:stari, zajebaćeš bosnologa nastaviš li ovim tempom...
a ne, jos nije poceo koristiti izmisljene izvedenice kao npr srbotugoslavija :lol:
covjek je intelektualac, patriota, borac, demokrata, politolog. (al malo morgen) U njemu vidim malog Seselja. Bosnolog kao brend :D
CSKA

#23425 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

A zasto covjek ne moze imati racionalan odnos prema BiH,Hrvatskoj,Kosovu...a u isto vrijeme biti i narkoman i lopov.To jedno drugo ne iskljucuju.Njegov stav prema susjedima postujem i u najvecem djelu se i slazem,ali na unutrasnjem planu neke stvari i ne.Ako kupuje firme na zenino ime,nema dana radnog staza a voza sve i svasta i ima love,kontakte sa sumnjivim ljudima...da li smrce ili ne to me ne interesuje.

Sada bi mi glasaci Srbije trebali sve to da aminujemo,jer on ima normalan stav prema BiH.Pa neka ode u BiH da zivi,i uzima te firme i kola,ako je vec tako,a ne od nas.
Post Reply