ali da meni fali para skupili bi formaši samo da odem i ne vraćam se više
sta ti je biti popularan
Prosao sve ove nivoe, od iskrenog nadanja u bolje sutra, kupujmo domace, borbe kroz NVO, drustvenog aktivizma, potpunog pesimisticnog posmatranja okoline oko sebe gdje kao zoom vidis samo smece, odlaska, odusevljenja novim zivotom, otorinologije, zivljenja pola Bosna pola behind the wall, i eto do nekih visih sila.izvrsni direktor wrote: ↑17/01/2025 13:58To nije pravilo i ne mora. Zasto se to uzima kao "zdravo za gotovo" i da mora biti tako?dr_Evil wrote: ↑17/01/2025 08:48Nece te opalit nostalgija pa makar ni prve 2-3 godine. Kad ted odselis vidis samo sjaj, pronalazis dobre strane i uporedjujes prema losim u Bosni - to je klasika svih expact-a. Druga stavka je da mnogo radis da bi uspio da ostvaris nesto, jer ces brzo shvatiti da nemas nista, i u svemu tome nemas bas mnogo vremena da razmisljas.ZoomZoomKiwi wrote: ↑16/01/2025 18:50
I sve to kad vidiš, opet postoji velika šansa da mene prvog dole nakon par mjeseci opali nostalgija koja me nikad do sad nije opalila, i da kažem jebo sve ovo hajmo nazad.
Ništa nije zagarantovano niti sigurno. Vidjet ćemo.
Ja samo znam da ne bih sebi nikad oprostio da ne probam.
I onda si napokon malo stao na noge, smanjis tempo posla, i skontas sta radim ja ovdje.. e tad te pukne "otorinolaringologoija".
Ako ti je lijepo i uzivas u zivotu zasto bi se pitao sta radis tu?
Na kraju krajeva, nije ni povratak jedina opcija, ko jednom stisne muda i odseli, njemu je puno lakse ponov odseliti ako ne bude zadovoljan..
S druge strane, ako ti nije u bosni lijepo, i imas okove oko vrata/na dusi/u mozgu, zasto se onda ne bi neko pitao u bosni "sta radim ja ovdje"? Po raspolozenju na forumu izgleda da se zoom nije to smio u bosni pitati, jer ima covjek privatan biznis i zaradjuje pobogu...ko j ostale stvari koje cine zivot
Nisam upratio iz tvoje price da li si ti rodjen na zapadu ili odselio iz bih pa prosao sve to?
I nije bas upravo tako.. energija koju sad imas nece biti tu za 6-7 godina, istrosi se covjek kod velikih promjena. Druga stvar djeca rastu, nikad ne znas kakve ne do Tito mozes dobiti probleme, ono sto je danas ne vrijedi sutra. Gradis zivot u Bosni, kao sto sam i ja gradio, gradis zivot vani, i koliko puta zaista mislis da mozes a da ti pri tome neki bradonja nije zapalio sve.

Hajde da si bilo koji drugi grad uzeo kao primjer, ali Christchurch je bas ono dobar primjer, posebno ovaj komentar o oruzju.
Kad vec spominjes. U vrijeme aneksije BiH od strane AU, desavale se borbe u Cazinu. Prica ide, u toku pauze AU oficir krenuo na konju malo izviditi teren jer je Cazin kako mi kazemo, u hendecima. Tako jasuci naleti na malog Muju cobana i sta ja znam, sabljom ga iz sale po guzi malo bocne. Al Mujo krajiske naravi kakve jeste, jer mu se ta gesta nije svidjela, potegne cakiju i zbureci oficira na konju. Tako da i dan danas na tom mjestu stoji i postoji nadgrobni spomenik doticnog oficira.Ozimician wrote: ↑20/01/2025 22:24 https://www.rnz.co.nz/news/national/426 ... -unveiling
Meni je zanimljivo da je ovo spomenik zrtvama i to negdje u cosku dvorista dzamije.
51 covjek ubijen u najvecem masakru u modernoj historiji drzave i oni ovako minorno to obiljezavaju. Vrlo moguce da grad ovo uopste nije ni finansirao.
Malo da se covjek zapita...
Nema to veze s Kiwijima, Kiwiji su samo dio jedne malo globalnije slike.ZoomZoomKiwi wrote: ↑20/01/2025 22:37 Ništa manji spomenik od onog ispred ureda Charlie Hebdo, ili onog na obali jezera Tyrifjorden.
Ako insinuiraš da su Kiwiji islamofobni ili nešto slično, možda rasisti, debelo griješiš.
Nema tolerantnije nacije na planeti. Prvo jer su i sami mix svega i svačega iz cijelog svijeta, a drugo jer se i dalje nerado sjećaju šta su Englezi radili domicilnim Maorima prije Waikato Treaty-a.
Država na čijem tlu nije bilo sukoba duže od 180 godina, i koja ne poznaje rasne ili bilo kakve druge segregacije. Država koja je ukinula ropstvo pola stoljeća prije nego napredni dio današnje USA. Prva država u kojoj su žene imale pravo glasa.
Da se čovjek zapita…
I u Ljubljani je decenijama bilo, drzi-ne daj po pitanju prve dzamije.sehohari wrote: ↑20/01/2025 22:41 Ma niko ne spori ko je kako na ličnom nivou, ali istina jeste da se veoma lahko osjeti da drugi narodi, pogotovo muslimani, tamo nisu istinsko domaći.
Isto kao i na većini mjesta po zapadnoj evropi, primjera radi, i ova džamija je visine jedne manje kuće i ipak ne baš u strogom centru.
Ja ne bih polemisao. Nego samo da se informisem. Znaci, odnos do Maora je mnogo bolji nego u Australiji? Jer kako citam, u Australiji je i danas traljavo po tom pitanju. Mada formalno sve je to proslost ...ZoomZoomKiwi wrote: ↑20/01/2025 22:37 Ništa manji spomenik od onog ispred ureda Charlie Hebdo, ili onog na obali jezera Tyrifjorden.
Ako insinuiraš da su Kiwiji islamofobni ili nešto slično, možda rasisti, debelo griješiš.
Nema tolerantnije nacije na planeti. Prvo jer su i sami mix svega i svačega iz cijelog svijeta, a drugo jer se i dalje nerado sjećaju šta su Englezi radili domicilnim Maorima prije Waikato Treaty-a.
Država na čijem tlu nije bilo sukoba duže od 180 godina, i koja ne poznaje rasne ili bilo kakve druge segregacije. Država koja je ukinula ropstvo pola stoljeća prije nego napredni dio današnje USA. Prva država u kojoj su žene imale pravo glasa.
Da se čovjek zapita…