Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Tempo
ZeModerator

#23376 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:Ne znam stvarno zbog cega to traze...

Kad je uopste Alijin trg zatvoren za saobracaj?
93. u mandatu nacelnika besima spahica, a iz sigurnosnih razloga zbog ratnih dejstava. inace, bez obzira na ime, ocigledno je da se ne radi o trgu nego o ulici, koja je nastavak (ili pocetak) ulice londja. ulica je dovoljno siroka za parking i dvije saobracajne trake, sa dovoljno sirokim trotoarima za nesmetan prolazak velikog broja pjesaka (osim djela kojeg su okupirale ljetne baste pored sinagoge i objekta muzeja u kojem se cuvala maketa zeljezere, kasnije pretvorenog u galeriju, a nedavno u korzo).
sto se tice inicijative za otvarenje ulice za saobracaj, mozda bi najbolje rjesenje bilo, a to je nesto sto postoji u ozbiljnim gradovima, da je ulica otvorena za promet od 5-19 sati, a da se zatvara poslije 19. time bi ovi trgovci dobili to sto traze, a gradjanima bi ostalo setaliste u vecernjim satima.
channel10

#23377 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ulice Londza ili Maršala Tita? Ja mislim da je ipak ovo drugo.

Sta kažu kad ce se znati povećanja ovih taksi za ostale koji nisu u tabelama?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23378 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:

93. u mandatu nacelnika besima spahica, a iz sigurnosnih razloga zbog ratnih dejstava. inace, bez obzira na ime, ocigledno je da se ne radi o trgu nego o ulici, koja je nastavak (ili pocetak) ulice londja. ulica je dovoljno siroka za parking i dvije saobracajne trake, sa dovoljno sirokim trotoarima za nesmetan prolazak velikog broja pjesaka (osim djela kojeg su okupirale ljetne baste pored sinagoge i objekta muzeja u kojem se cuvala maketa zeljezere, kasnije pretvorenog u galeriju, a nedavno u korzo).
sto se tice inicijative za otvarenje ulice za saobracaj, mozda bi najbolje rjesenje bilo, a to je nesto sto postoji u ozbiljnim gradovima, da je ulica otvorena za promet od 5-19 sati, a da se zatvara poslije 19. time bi ovi trgovci dobili to sto traze, a gradjanima bi ostalo setaliste u vecernjim satima.
Osobna mi je cast da ti je prvi post na forumu (i to kvalitetan!) upucen upravo meni :kakoste:

P.S. šanel desetka I Londza je nekad bila Marsala Tita :thumbup:
channel10

#23379 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Zato i ispravljam čovjeka jer se ulica nikad nije zvala Londzom. To se uvelo nekad u ratu ili poslije rata.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23380 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote:Zato i ispravljam čovjeka jer se ulica nikad nije zvala Londzom. To se uvelo nekad u ratu ili poslije rata.
Ma bili su idioti ukinuli Maršala skroz, ali vratio se, tu je starina, ne da se on :thumbup:

Image
kakavdanakneiskustvu

#23381 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenit.ba/uvedene-nove-komun ... -advokate/

izgleda da nema takse za stanove
Pa reko ti je Kežuals da je to za 2019 planirano. Slabo mi nesto citas. Da to jos nisi pjan?
:thumbup:
mamuran,i to prilično
channel10

#23382 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ma zeleni će ga ukinuti kad tad. Nije njima dobro,nikako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23383 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote:Ma zeleni će ga ukinuti kad tad. Nije njima dobro,nikako.
Ma jazavci su to, znaju oni koliko je jos narod slab na Tita, barem dok ta generacija ne izumre. Sve njima moze u obraz stat i Tito i dzamija i Alah i hadz i svaleranje i pljacka. Vladajuci sistem vrijednosti je takav. Sve moze, za sve se ima opravdanje.
clio_dci120

#23384 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa ovdje pola forumasa suptilno brani centrase.

Zahvalite se njima i crvenima, bas cool naknada :)

Ih sta bi jos mogao pisati, ali bilo bi da pustam namjerno spekulacije...
Sad kokice u ruke, pa gledajte kad krenu tenderi i imenovanja po gradskim jp-ovima...
channel10

#23385 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:Pa ovdje pola forumasa suptilno brani centrase.

Zahvalite se njima i crvenima, bas cool naknada :)

Ih sta bi jos mogao pisati, ali bilo bi da pustam namjerno spekulacije...
Sad kokice u ruke, pa gledajte kad krenu tenderi i imenovanja po gradskim jp-ovima...
De napisi kolike će biti takse za ostale iz onog gore linka ako znaš.
clio_dci120

#23386 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa eto pitaj svoje :)

Ovako ce se i ovo firmi sto ima otjerati...

Ali hajd bit cemo BFC certified ;) Ja ne ocekujem nista manje od 50.000 r.mjesta :)

Sad ozbiljno, definitivno najgore vijece ikada, doduse ni prosli saziv nije nesto puno bolji bio...

Evo ko je malo pazio, mogao je primjetiti kako je jedna kljucna "ruka" suptilno "kupljena" kroz budzet :)
channel10

#23387 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:Pa eto pitaj svoje :)

Ovako ce se i ovo firmi sto ima otjerati...

Ali hajd bit cemo BFC certified ;) Ja ne ocekujem nista manje od 50.000 r.mjesta :)

Sad ozbiljno, definitivno najgore vijece ikada, doduse ni prosli saziv nije nesto puno bolji bio...
Koje moje? Nemam ja svojih. Ozbiljno te pitam, de napisi kolike će takse biti za ove sto nisu u tabelama, ako znaš ( ako iko zna).
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23388 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

De ba klio ili pisi otvoreno ili nemoj nikako.
clio_dci120

#23389 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Aha, mislio sam da nesto "porucujes" chanel, pa zato sam onako odgovorio. Koliko znam, ici ce po principu akumulacije, tj. zavisno od toga kolika ti je promet na godisnjem nivou,bit ce podjeljeno po razredima, inace bilo koji drugi sistem vjerovatno pada na sudu...
channel10

#23390 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:Aha, mislio sam da nesto "porucujes" chanel, pa zato sam onako odgovorio. Koliko znam, ici ce po principu akumulacije, tj. zavisno od toga kolika ti je promet na godisnjem nivou,bit ce podjeljeno po razredima, inace bilo koji drugi sistem vjerovatno pada na sudu...
Nije nikad tako bilo. Vjerovatno će fiksirati kao i dosad. Drugi put dižu te takse i haman hoće da ljudi pozatvaraju radnje pa da nemaju ništa.
Kad bi se to moglo znati?

Ps: ne poručujem ništa nego samo realno gledam od situacije do situacije.
Throttle

#23391 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Sta je s pijacom, radi li iko, registruju li ljudi djelatnost? Nisam tamo ušao pola godine, ne živim blizu pa mi nekako sve "na ruku" kupit u marketima
Shmeker

#23392 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Tempo wrote:

Al te ulice su i sada otvorene za dostavu objektima koji tu posluju? Ne znam koje je obrazlozenje za otvaranje ulice M. Serdarevica ili A. Izetbegovica? Sta ce se time postici? Da se nagura 20 auta pored Ekre kad budu parkirali kako bi kupili cigare? Ili da mladi koji idu na sisu mogu parkirati kod muzeja jer valja most prepjesaciti? Mozda da mutavelije petkom mogu parkirat kad idu na dzumu?

U vrmenu kad gradovi izbacuju vozila (osim elektricnih) totalno iz gradova mi glavnu pjesacku ulicu otvaramo za automobile kako bi Ekor i slicni imali vece prihode? A istovremeno ne cinimo nista da se taj isti privatnik ne ponasa kao faraon pri izrabljivanju radnika. Bilo kako bilo, s otvaranjem tih ulica sto se mene tice mogu ispred Kineskog i koridu napravit. A nije da nismo daleko od tog momenta.

Sto je najgore vecini cak i na ovom forumu je to okay :-)
Warashii

#23393 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Shmeker wrote:
Al te ulice su i sada otvorene za dostavu objektima koji tu posluju? Ne znam koje je obrazlozenje za otvaranje ulice M. Serdarevica ili A. Izetbegovica? Sta ce se time postici? Da se nagura 20 auta pored Ekre kad budu parkirali kako bi kupili cigare? Ili da mladi koji idu na sisu mogu parkirati kod muzeja jer valja most prepjesaciti? Mozda da mutavelije petkom mogu parkirat kad idu na dzumu?

U vrmenu kad gradovi izbacuju vozila (osim elektricnih) totalno iz gradova mi glavnu pjesacku ulicu otvaramo za automobile kako bi Ekor i slicni imali vece prihode? A istovremeno ne cinimo nista da se taj isti privatnik ne ponasa kao faraon pri izrabljivanju radnika. Bilo kako bilo, s otvaranjem tih ulica sto se mene tice mogu ispred Kineskog i koridu napravit. A nije da nismo daleko od tog momenta.

Sve si već rekao nema se sta mnogo dodati, eventualno jos 50-tak parking mjesta za JP Parking.
Naravno da će oni reci da bi se rasteretio saobraćaj ali to i nije razlog.
avenija

#23394 Re: Zeničani

Post by avenija »

Ljudi projekat za trg Alije Izetbegovica ide u 2018 godini i za to je izdvojeno 200.000 KM.
Ne znam o kakvoj se ulici i automobilima prica, tek kada se izabere idejni projekat znat ce se sta ce biti.

Kada bi otvorili u nekoj varijanti pa to bi bila uvreda za zdrav razum.
Ako to Kasumovic dozvoli onda nije normalan.
Tempo
ZeModerator

#23395 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Shmeker wrote:
Tempo wrote:

ulica je projektovana tako kako je projektovana, a saobracaj je zabranjen iz sigurnosnih razloga, ne iz civilizacijskih, iako mi onomad, 93., nije bilo jasno koji su to sigurnosni razlozi i bili oni kakvi god da su bili razlozi za zatvaranje ulice su zavrsetkom rata prestali da postoje. ne znam kakve bi ekonomske efekte izazvalo vracanje prvobitne namjene bivsoj titovoj ulici, ali znam da razlog za njeno neotvaranje ne mogu biti veci ili manji prihodi ekora niti evropski trendovi za koje oni imaju svoje razloge, a koji nisu valjani razlozi u ovom slucaju.
mladi dudlasi nargila, mutevlije, i kupci cigareta u ekoru bi naravno morali placati parking ili kazne zbog nepropisnog zaustavljanja i time bi se destimulisalo svako ponasanje na koje ti opravdano ukazujes, ali rjesenje nije to da cesta ostane zatvorena, bar ne u toku dana.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#23396 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Throttle wrote:Sta je s pijacom, radi li iko, registruju li ljudi djelatnost? Nisam tamo ušao pola godine, ne živim blizu pa mi nekako sve "na ruku" kupit u marketima

Juce na buvljaku ni 30% od uobicajene "ponude"
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#23397 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Cuj to, znaci i za buvljak moras imati papire :D ?
channel10

#23398 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Još uvijek nije bivša Titova. Borovo,Mtel,Sber banka i ostale radnje se vode na Maršala Tita 69 ;-) čisto da se zna. I Titova je sve do Carine.
Tempo
ZeModerator

#23399 Re: Zeničani

Post by Tempo »

channel10 wrote:Još uvijek nije bivša Titova. Borovo,Mtel,Sber banka i ostale radnje se vode na Maršala Tita 69 ;-) čisto da se zna. I Titova je sve do Carine.
tim bolje
Warashii

#23400 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Tempo wrote:
ulica je projektovana tako kako je projektovana, a saobracaj je zabranjen iz sigurnosnih razloga, ne iz civilizacijskih, iako mi onomad, 93., nije bilo jasno koji su to sigurnosni razlozi i bili oni kakvi god da su bili razlozi za zatvaranje ulice su zavrsetkom rata prestali da postoje. ne znam kakve bi ekonomske efekte izazvalo vracanje prvobitne namjene bivsoj titovoj ulici, ali znam da razlog za njeno neotvaranje ne mogu biti veci ili manji prihodi ekora niti evropski trendovi za koje oni imaju svoje razloge, a koji nisu valjani razlozi u ovom slucaju.
mladi dudlasi nargila, mutevlije, i kupci cigareta u ekoru bi naravno morali placati parking ili kazne zbog nepropisnog zaustavljanja i time bi se destimulisalo svako ponasanje na koje ti opravdano ukazujes, ali rjesenje nije to da cesta ostane zatvorena, bar ne u toku dana.
Sorry al jesi li ti iz Zenice? :)
Post Reply