Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:Ne znam stvarno zbog cega to traze...
Kad je uopste Alijin trg zatvoren za saobracaj?
93. u mandatu nacelnika besima spahica, a iz sigurnosnih razloga zbog ratnih dejstava. inace, bez obzira na ime, ocigledno je da se ne radi o trgu nego o ulici, koja je nastavak (ili pocetak) ulice londja. ulica je dovoljno siroka za parking i dvije saobracajne trake, sa dovoljno sirokim trotoarima za nesmetan prolazak velikog broja pjesaka (osim djela kojeg su okupirale ljetne baste pored sinagoge i objekta muzeja u kojem se cuvala maketa zeljezere, kasnije pretvorenog u galeriju, a nedavno u korzo).
sto se tice inicijative za otvarenje ulice za saobracaj, mozda bi najbolje rjesenje bilo, a to je nesto sto postoji u ozbiljnim gradovima, da je ulica otvorena za promet od 5-19 sati, a da se zatvara poslije 19. time bi ovi trgovci dobili to sto traze, a gradjanima bi ostalo setaliste u vecernjim satima.
93. u mandatu nacelnika besima spahica, a iz sigurnosnih razloga zbog ratnih dejstava. inace, bez obzira na ime, ocigledno je da se ne radi o trgu nego o ulici, koja je nastavak (ili pocetak) ulice londja. ulica je dovoljno siroka za parking i dvije saobracajne trake, sa dovoljno sirokim trotoarima za nesmetan prolazak velikog broja pjesaka (osim djela kojeg su okupirale ljetne baste pored sinagoge i objekta muzeja u kojem se cuvala maketa zeljezere, kasnije pretvorenog u galeriju, a nedavno u korzo).
sto se tice inicijative za otvarenje ulice za saobracaj, mozda bi najbolje rjesenje bilo, a to je nesto sto postoji u ozbiljnim gradovima, da je ulica otvorena za promet od 5-19 sati, a da se zatvara poslije 19. time bi ovi trgovci dobili to sto traze, a gradjanima bi ostalo setaliste u vecernjim satima.
Osobna mi je cast da ti je prvi post na forumu (i to kvalitetan!) upucen upravo meni
P.S. šanel desetka I Londza je nekad bila Marsala Tita
channel10 wrote:Ma zeleni će ga ukinuti kad tad. Nije njima dobro,nikako.
Ma jazavci su to, znaju oni koliko je jos narod slab na Tita, barem dok ta generacija ne izumre. Sve njima moze u obraz stat i Tito i dzamija i Alah i hadz i svaleranje i pljacka. Vladajuci sistem vrijednosti je takav. Sve moze, za sve se ima opravdanje.
Ih sta bi jos mogao pisati, ali bilo bi da pustam namjerno spekulacije...
Sad kokice u ruke, pa gledajte kad krenu tenderi i imenovanja po gradskim jp-ovima...
clio_dci120 wrote:Pa ovdje pola forumasa suptilno brani centrase.
Zahvalite se njima i crvenima, bas cool naknada
Ih sta bi jos mogao pisati, ali bilo bi da pustam namjerno spekulacije...
Sad kokice u ruke, pa gledajte kad krenu tenderi i imenovanja po gradskim jp-ovima...
De napisi kolike će biti takse za ostale iz onog gore linka ako znaš.
Aha, mislio sam da nesto "porucujes" chanel, pa zato sam onako odgovorio. Koliko znam, ici ce po principu akumulacije, tj. zavisno od toga kolika ti je promet na godisnjem nivou,bit ce podjeljeno po razredima, inace bilo koji drugi sistem vjerovatno pada na sudu...
clio_dci120 wrote:Aha, mislio sam da nesto "porucujes" chanel, pa zato sam onako odgovorio. Koliko znam, ici ce po principu akumulacije, tj. zavisno od toga kolika ti je promet na godisnjem nivou,bit ce podjeljeno po razredima, inace bilo koji drugi sistem vjerovatno pada na sudu...
Nije nikad tako bilo. Vjerovatno će fiksirati kao i dosad. Drugi put dižu te takse i haman hoće da ljudi pozatvaraju radnje pa da nemaju ništa.
Kad bi se to moglo znati?
Ps: ne poručujem ništa nego samo realno gledam od situacije do situacije.
Sta je s pijacom, radi li iko, registruju li ljudi djelatnost? Nisam tamo ušao pola godine, ne živim blizu pa mi nekako sve "na ruku" kupit u marketima
Al te ulice su i sada otvorene za dostavu objektima koji tu posluju? Ne znam koje je obrazlozenje za otvaranje ulice M. Serdarevica ili A. Izetbegovica? Sta ce se time postici? Da se nagura 20 auta pored Ekre kad budu parkirali kako bi kupili cigare? Ili da mladi koji idu na sisu mogu parkirati kod muzeja jer valja most prepjesaciti? Mozda da mutavelije petkom mogu parkirat kad idu na dzumu?
U vrmenu kad gradovi izbacuju vozila (osim elektricnih) totalno iz gradova mi glavnu pjesacku ulicu otvaramo za automobile kako bi Ekor i slicni imali vece prihode? A istovremeno ne cinimo nista da se taj isti privatnik ne ponasa kao faraon pri izrabljivanju radnika. Bilo kako bilo, s otvaranjem tih ulica sto se mene tice mogu ispred Kineskog i koridu napravit. A nije da nismo daleko od tog momenta.
Sto je najgore vecini cak i na ovom forumu je to okay
Shmeker wrote:
Al te ulice su i sada otvorene za dostavu objektima koji tu posluju? Ne znam koje je obrazlozenje za otvaranje ulice M. Serdarevica ili A. Izetbegovica? Sta ce se time postici? Da se nagura 20 auta pored Ekre kad budu parkirali kako bi kupili cigare? Ili da mladi koji idu na sisu mogu parkirati kod muzeja jer valja most prepjesaciti? Mozda da mutavelije petkom mogu parkirat kad idu na dzumu?
U vrmenu kad gradovi izbacuju vozila (osim elektricnih) totalno iz gradova mi glavnu pjesacku ulicu otvaramo za automobile kako bi Ekor i slicni imali vece prihode? A istovremeno ne cinimo nista da se taj isti privatnik ne ponasa kao faraon pri izrabljivanju radnika. Bilo kako bilo, s otvaranjem tih ulica sto se mene tice mogu ispred Kineskog i koridu napravit. A nije da nismo daleko od tog momenta.
Sve si već rekao nema se sta mnogo dodati, eventualno jos 50-tak parking mjesta za JP Parking.
Naravno da će oni reci da bi se rasteretio saobraćaj ali to i nije razlog.
Ljudi projekat za trg Alije Izetbegovica ide u 2018 godini i za to je izdvojeno 200.000 KM.
Ne znam o kakvoj se ulici i automobilima prica, tek kada se izabere idejni projekat znat ce se sta ce biti.
Kada bi otvorili u nekoj varijanti pa to bi bila uvreda za zdrav razum.
Ako to Kasumovic dozvoli onda nije normalan.
ulica je projektovana tako kako je projektovana, a saobracaj je zabranjen iz sigurnosnih razloga, ne iz civilizacijskih, iako mi onomad, 93., nije bilo jasno koji su to sigurnosni razlozi i bili oni kakvi god da su bili razlozi za zatvaranje ulice su zavrsetkom rata prestali da postoje. ne znam kakve bi ekonomske efekte izazvalo vracanje prvobitne namjene bivsoj titovoj ulici, ali znam da razlog za njeno neotvaranje ne mogu biti veci ili manji prihodi ekora niti evropski trendovi za koje oni imaju svoje razloge, a koji nisu valjani razlozi u ovom slucaju.
mladi dudlasi nargila, mutevlije, i kupci cigareta u ekoru bi naravno morali placati parking ili kazne zbog nepropisnog zaustavljanja i time bi se destimulisalo svako ponasanje na koje ti opravdano ukazujes, ali rjesenje nije to da cesta ostane zatvorena, bar ne u toku dana.
Throttle wrote:Sta je s pijacom, radi li iko, registruju li ljudi djelatnost? Nisam tamo ušao pola godine, ne živim blizu pa mi nekako sve "na ruku" kupit u marketima
channel10 wrote:Još uvijek nije bivša Titova. Borovo,Mtel,Sber banka i ostale radnje se vode na Maršala Tita 69 čisto da se zna. I Titova je sve do Carine.
Tempo wrote:
ulica je projektovana tako kako je projektovana, a saobracaj je zabranjen iz sigurnosnih razloga, ne iz civilizacijskih, iako mi onomad, 93., nije bilo jasno koji su to sigurnosni razlozi i bili oni kakvi god da su bili razlozi za zatvaranje ulice su zavrsetkom rata prestali da postoje. ne znam kakve bi ekonomske efekte izazvalo vracanje prvobitne namjene bivsoj titovoj ulici, ali znam da razlog za njeno neotvaranje ne mogu biti veci ili manji prihodi ekora niti evropski trendovi za koje oni imaju svoje razloge, a koji nisu valjani razlozi u ovom slucaju.
mladi dudlasi nargila, mutevlije, i kupci cigareta u ekoru bi naravno morali placati parking ili kazne zbog nepropisnog zaustavljanja i time bi se destimulisalo svako ponasanje na koje ti opravdano ukazujes, ali rjesenje nije to da cesta ostane zatvorena, bar ne u toku dana.