SDA-All about
-
Moenx
#23376 Re: SDA-All about
Fahrudin RAdoncic vise pripada temi SBB all about
- nemampojma0
#23377 Re: SDA-All about
I vreca je vise pripadala nama, pa zavrsi kod Bakira - kako rece Fahro.Moenx wrote:Fahrudin RAdoncic vise pripada temi SBB all about
-
saja_dj
#23378 Re: SDA-All about
Gdje ćeš tako na.braću?HM 2011 wrote:samo pokusaji podmetanja i izvrtanja istine - nisra vise....nemampojma0 wrote:A sto su SDA funkcioneri u zadnje vrijeme naklonjeni cetaljima..
http://nap.ba/new/vijest.php?id=19798
samo SDA - u jedinstvu je snaga.
Bez četnika nema ni SDA. Jaki četnici jača SDA.
- nemampojma0
#23379 Re: SDA-All about
+ KOS-ovcisaja_dj wrote:Gdje ćeš tako na.braću?HM 2011 wrote:samo pokusaji podmetanja i izvrtanja istine - nisra vise....nemampojma0 wrote:A sto su SDA funkcioneri u zadnje vrijeme naklonjeni cetaljima..
http://nap.ba/new/vijest.php?id=19798
samo SDA - u jedinstvu je snaga.
Bez četnika nema ni SDA. Jaki četnici jača SDA.
- skupljac_zeljeza
#23380 Re: SDA-All about
Ni Amir Zukić ne bi ljepše pričao o SDA. Samo iskreno, ne isplati se dangubiti sat vremena sve to saslušati.Moenx wrote:Fahrudin RAdoncic vise pripada temi SBB all about
-
Moenx
#23381 Re: SDA-All about
Cini se da nam se sva politika vretila oko SDA citavo vrijeme
Na vlast su dolazili oni koji su kritikovali SDA ili sama SDA
TI koji su kritikovali SDA u velikom periodu ili su bili dio SDA ili su mozda je to slucaj sa Fahrudinom suradjivali(mislim na Avaz koji je po nekim izvorima na pocetku finansiran od krugova bliskih SDA)
Ne znam mnei ta SDA ponekad mirise na nekakav socijalizam
MIalim ima tu vise termina komunizam socijaldemokratija i slicno
Jer pazi ima SDA i SDP
Dva su slova ista slucajnost jel te
Al ovo partija s jedne strane Akcija s druge strane
Partija se u komunizmu formira da bi drustvo funkcionisalo da bi se izvodileoperacije, na koncu izrazicu se akcije unutar i na svim nivoima drustva
Akcije ste imali omladinske
Na vlast su dolazili oni koji su kritikovali SDA ili sama SDA
TI koji su kritikovali SDA u velikom periodu ili su bili dio SDA ili su mozda je to slucaj sa Fahrudinom suradjivali(mislim na Avaz koji je po nekim izvorima na pocetku finansiran od krugova bliskih SDA)
Ne znam mnei ta SDA ponekad mirise na nekakav socijalizam
MIalim ima tu vise termina komunizam socijaldemokratija i slicno
Jer pazi ima SDA i SDP
Dva su slova ista slucajnost jel te
Al ovo partija s jedne strane Akcija s druge strane
Partija se u komunizmu formira da bi drustvo funkcionisalo da bi se izvodileoperacije, na koncu izrazicu se akcije unutar i na svim nivoima drustva
Akcije ste imali omladinske
-
jefff
#23382 Re: SDA-All about
TUŽIT ĆE NOVINE „STAV“ Kapidžić: Sad mi je jasno zašto mnogi strahuju progovoriti o gospodarima naših života!
28.12.2015. u 21:05
MARKER
„S obzirom da utvrđivanje istinitosti teških optužbi mene, navedenih u STAV-u br.35 od „Istraživačkog tima“, potpada u nadležnost državnih institucija koje se bave time, ja ću se suzdržati od komentara ovih tvrdnji. Tek kada one kažu konačnu riječ, znaće se „ko je ko u Bošnjaka!“, kategorički poručuje Kapidžić
Izdavač i vlasnik izdavačke kuće Kult B Mustafa Kapidžić, iako svjestan ogromnog interesovanja koje je knjiga o Aliji Izetbegoviću izazvala, i sam je zatečen rasprodatim tiražima i činjenicom da već priprema njeno treće izdanje. No, zatekla ga je i količina napada i zlonamjernih insinuacija pojedinih medija, koji su se obrušili na njega i autora Mustafu Čengić.
Otkako se pojavila u bh. javnosti, knjiga Mustafe Čengića "Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira" ne prestaje da izaziva različite i krajnje oprečne reakcije, dok istovremeno u knjižarama vlada velika potražnja za ovim kontraverznim djelom.
Stoga ne čudi da su prva dva izdanja rasprodata za samo dva mjeseca, te da je već u pripremi i treće izdanje.
Izdavač i vlasnik izdavačke kuće Kult B Mustafa Kapidžić, iako svjestan ogromnog interesovanja koje je knjiga izazvala, ipak, i sam je zatečen ovom činjenicom:
- Izdavačka kuća Kult B proteklih godina izdala je nekoliko kapitalnih djela za bosanskohercegovačko društvo, ali nijedno od njih nije izazvalao ovakvu pomamu kao knjiga o Aliji Izetbegoviću. Otkako je knjiga, samo u Sarajevu, ušla u knjižare, prodali smo više primjeraka nego za pet godina (!) društveno mnogo važnijih, odnosno korisnijih djela. Ipak, nisam očekivao da ćemo tako brzo štampati i treće izdanje... Mislim da će ova knjiga biti jedina, nažalost, u izdanju Kulta B koja će pokriti sve naše izdatke za njeno štampanje i ostvariti čak i neki „višak“, navodi Kapidžić, koji se zbog objavljivanja ovog djela, kao i autor Čengić, našao na meti pojedinih medija i žestokih napada.
Na medijske insinuacije da je kao "visokopozicionirani obavještajac jugoslavenske Službe državne bezbjednosti - UDBE i preživjeli ostatak jugoslavenskog režima" izdao knjigu o Aliji Izetbegoviću, Mustafa Kapidžić odgovara:
- Nije mi ni malo stalo do njih, ali mi je stalo do javnosti koja treba znati istinu. Jer, moja šutnja bi se mogla pogrešno protumačiti kao priznanje monstruoznih insinuacija ... Senzacionalistički naslovi su upotrijebljeni s očitom namjerom da se skrene pažnja javnosti sa suštine knjige, a prenese na ”preživjele ostatke jugoslovenskog režima.” Apsolutno je neprimjereno iole odgovornom mediju da objavi ovako šta, a da se prethodno ne razgovara sa optuženim(a), na šta ih obavezuje i etika profesije.
Kapidžić ističe i da je u uvodnoj „Riječi Izdavača”, na samom početku knjige, s najboljom namjerom, pozvao na dijalog "pristaše prozvanih političara i one koji to nisu, a hoće i mogu doprinijeti utvrđivanju istine o (ne)djelima političara minulih vremena i svih boja...“.
- Kao urednik očekivao sam, naravno, „žestoku“ reakciju, ali ne ovakve napade i javno ponižavanje, bez ikakve potrebe... S obzirom da utvrđivanje istinitosti teških optužbi mene, navedenih u STAV-u br.35 od „Istraživačkog tima“, potpada u nadležnost državnih institucija koje se bave time, ja ću se suzdržati od komentara ovih tvrdnji. Tek kada one kažu konačnu riječ, znaće se „ko je ko u Bošnjaka!“, kategorički poručuje, dodavši da je slučaj predao advokatu koji će obavijestiti Vijeće za štampu u BiH i preduzeti druge radnje.
Mustafa Kapidžić poručuje da je za sve optužbe "spreman odgovarati moralno i materijalno", te podsjeća sve one koji su umislili da svijet počinje od njih na rečenicu Alije Izetbegovića na „čuvenom Sarajevskom procesu” 16. avgusta 1983. godine, o „preživjelim ostacima jugoslovenskog režima“: "Kada je riječ o Jugoslaviji, mogu samo reći da sam je volio kao što se voli svoja zemlja. Volio sam to ime Jugoslavija. Volio sam njen lik na karti."
- Spoznaja da je i u ovom vremenu i ovdašnjoj „demokratiji” moguća, i da je na djelu, zastrašujuća inkvizitorska (ne)kultura u javnom komuniciranju, objasnila mi je zbog čega mnogi strahuju javno progovoriti o doskorašnjim, pogotovo sadašnjim, gospodarima naših života. Sada razumijem one izdavače koji su na „fin” način izbjegli objavljivanje ove inkriminisane knjige pa im se izvinjavam zbog nekih mojih ishitrenih sudova o njima, kaže nakon svega Mustafa Kapidžić.
(The Bosnia Times, Srna)
- It_is_a_Leclerc
#23383 Re: SDA-All about
Gospodin Kapidžić mora da zna da je sloboda pisane riječi elementarno pravo svakog čovjeka. Kako god je njegovo pravo da napiše nešto, tako i novinar ima pravo da to nazove smeće, a njega plaćenikom. To su osnovni postulati modernih demokratskih društava, ali su Bošnjaci očito još uvijek u vremenima komunizma kad je harao verbalni delikt i "povreda časti i ugleda".
Da se razumijemo, a to svi i znaju, nisam ni blizu nekog fana Alije Izetbegovića, ali je naprosto pravo njegovih "groupiea" da okolo vrijeđaju one koji im diraju u ikonu.
Da se razumijemo, a to svi i znaju, nisam ni blizu nekog fana Alije Izetbegovića, ali je naprosto pravo njegovih "groupiea" da okolo vrijeđaju one koji im diraju u ikonu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#23384 Re: SDA-All about
jašta jašta Don Neonko...taman ono što niste uspjeli isporućiti u ratu (mostar, Konjic, Jablanicu) isporućite u miruNema trećeg entiteta ili etnički čistih teritorija ako, recimo, spojite SBK i HNK. Tu biste imali 60 ili 70 posto Hrvata koji bi živjeli zajedno s Bošnjacima", kazao je on.
- madner
#23385 Re: SDA-All about
Sta sam dao HDZu
Samo ono sto su me fino pitali.
- JoseMujica
#23386 Re: SDA-All about
madner wrote:Sta sam dao HDZu![]()
ko nije tražio nije ni dobijo
- madner
#23387 Re: SDA-All about
Nema treceg, ali more bit bidne 2-3 kantona gdje ce slucajno biti svi Hrvati u jednom. 
- JoseMujica
#23388 Re: SDA-All about
madner wrote:Nema treceg, ali more bit bidne 2-3 kantona gdje ce slucajno biti svi Hrvati u jednom.
ovo je buraz ista šema ko nepostojanje kamata u BBI banKi
tamo inaće nema kamate al kad digneš 10 milja uredno vratiš 16-17
Allah je inaće slab s lingvistikom...jebga nije Ćomsky
Last edited by JoseMujica on 29/12/2015 14:15, edited 1 time in total.
-
breuer
#23389 Re: SDA-All about
SBK+HNK=glupost
nevezano za etničke igrice
nevezano za etničke igrice
- madner
#23390 Re: SDA-All about
RS je bolji organizovani dio FBiHJoseMujica wrote:madner wrote:Nema treceg, ali more bit bidne 2-3 kantona gdje ce slucajno biti svi Hrvati u jednom.
ovo je buraz ista šema ko nepostojanje kamata u BBI banKi
tamo inaće nema kamate al kad digneš 10 milja uredno vratiš 16-17
Allah je inaće slab s lingvistikom...jebga nije Ćomsky
-
titinpionir
#23391 Re: SDA-All about
Pa ovaj nije normalan, Srednju Bosnu koju kvislinzi iz Zapadne Hercegovine mogu danas samo da sanjaju kao dio onog isprdka pokloni im Bakir ko na dlanuNema trećeg entiteta ili etnički čistih teritorija ako, recimo, spojite SBK i HNK. Tu biste imali 60 ili 70 posto Hrvata koji bi živjeli zajedno s Bošnjacima", kazao je on.
Last edited by titinpionir on 29/12/2015 14:20, edited 1 time in total.
-
breuer
#23392 Re: SDA-All about
Nije to "treći", to je glupost samo po sebi...titinpionir wrote:Pa ovaj nije normalan, Srednju Bosnu koju kvislinzi iz Zapadne Hercegovine mogu danas samo da sanjaju kao dio treceg entieta pokloni im Bakir ko na dlanuOd kantona gdje su Bosnjaci imali preko 2/3 dolazimo do veceg kantona gdje ukupno spadaju na 1/3 ...i to mu nije treci entiet
-
titinpionir
#23393 Re: SDA-All about
Da je Bog do glupost pa bi mogao da shvatim da tako nesto uradi ali ovo je cista izdaja, ne samo da otpisuje Heregovinu, sto je samo po sebi izdaja ^2 vec i Srednju Bosnu, eto mu granica Hrvatske vec kod Kiseljaka.breuer wrote:Nije to "treći", to je glupost samo po sebi...titinpionir wrote:Pa ovaj nije normalan, Srednju Bosnu koju kvislinzi iz Zapadne Hercegovine mogu danas samo da sanjaju kao dio treceg entieta pokloni im Bakir ko na dlanuOd kantona gdje su Bosnjaci imali preko 2/3 dolazimo do veceg kantona gdje ukupno spadaju na 1/3 ...i to mu nije treci entiet
Da su otkopali Franju Tudjmana i postavili na celo SDA a Suska na celo SBB ne bi mogli dobiti bolji poklon nego sto im ga danas Bakir i Fahro poklanjaju.
-
breuer
#23394 Re: SDA-All about
Kakve veze Rep. Hrvatska ima sa ovom pričom?titinpionir wrote:Da je Bog do glupost pa bi mogao da shvatim da tako nesto uradi ali ovo je cista izdaja, ne samo da otpisuje Heregovinu, sto je samo po sebi izdaja ^2 vec i Srednju Bosnu, eto mu granica Hrvatske vec kod Kiseljaka.
Da su otkopali Franju Tudjmana i postavili na celo SDA a Suska na celo SBB ne bi mogli dobiti bolji poklon nego sto im ga danas Bakir i Fahro poklanjaju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#23395 Re: SDA-All about
Bakir priča gluposti ali zna pokoju i pametnu prozboriti. Po meni spajanje BP+ZE-DO+SA kantona je dobra opcija za sve. Danas postoji apsurd da čovjek iz ZE-DO ne može se liječiti u KS recimo ako mu to ne odobri ministarstvo zdravstva oba kantona.
Pogotovo ako se zaista ispoštuje smanjenje administracije mislim da bi svima bilo bolje. Ne vidim problem spajanje Srednjebosanskog sa H-N kantonom ako će to relaksirati odnose unutar F.BiH. Jebiga ljudima ništa ne valja...nije valj'o aprilski paket, ne valja spajanje kantona...pa dobro šta valja? Ovo sada? Ovo još manje valja.
- JoseMujica
#23396 Re: SDA-All about
mladži Izmetbey nastavlja samo dže babo stao.....još je davno iscrtano da Konjic Jablanica i sve južno ide Rvackoj
a ja razumim da ne smeta to vama ćija kuča ostaje u porodićnom feudu
ps
a kad bi se praktićnost gonjala više logike ima spojiti Ze-Do i SBK ili Ze-Do i TK vego HNK i SBK
ps
a kad bi se praktićnost gonjala više logike ima spojiti Ze-Do i SBK ili Ze-Do i TK vego HNK i SBK
-
jefff
#23397 Re: SDA-All about
Može da priča i obečava šta ko hoće. Washingtonska federacija je maksimum i minimum. Niko ništa ne može dobiti više od onoga dobijenog 1994. a niti manje.
- ljevoruki
#23398 Re: SDA-All about
A sta ce nama, hudima, ostati?JoseMujica wrote:mladži Izmetbey nastavlja samo dže babo stao.....još je davno iscrtano da Konjic Jablanica i sve južno ide Rvackoj
ps
Sarajevska kotlina i dolina Bosne?
Nismo izgleda bolje ni zasluzili.
- studiorum_tuzlaensis
#23399 Re: SDA-All about
Tako je, međutim to nije u glavi Čovića, a Bake razmišlja po njegovim aršinima... Travnik i Srednja Bosna se ne uklapaju u tu koncepciju nikako, tamo su Hrvati u tzv. eklavama (između Travnika, Viteza, Busovače, Kiseljaka i Kreševa) okruženi mnogobrojnijim Muslimanima, i to bi navodno trebalo pripasti mostarskoj regiji. Da ne govorim o činjenici da je Travnik bio ustaško leglo u toku NDH i K Jugoslavije, također banovinama priheftano Hrvatima.JoseMujica wrote: a kad bi se praktićnost gonjala više logike ima spojiti Ze-Do i SBK ili Ze-Do i TK vego HNK i SBK
Da ti stvar bude jasnija, općina Travnik pripada Poreskoj upravi Mostar, samo jedan primjer kako je planirano.
Naravno da ovo neće proći bez pitanja naroda o svemu, jer bi mogli završit na vlastitoj lomači i Bake i Čović skupa. Referendumsko pitanje je jedini način, a s obzirom na glasačko tijelo, pojest će nas budžetlije da ostane kako jest. Ako narod dozvoli bilo kakvu promjenu, aneksiranje i amandmane Ustava bez REFERENDUMA, treba izvršiti kolektivni harakiri. To važi i u slučaju da nam MZ nametne bilo šta, jer tako mogu samo rat proizvest ništa više.
-
breuer
#23400 Re: SDA-All about
Kakvi Srbi devedesetih šta su Bošnjaci danas. Kolektivna paranoja.