Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
strax

#23376 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by strax »

Zorge wrote: 23/06/2026 20:43 Klima se nikada ne stavlja u hodnik
To ti je prva greška
Druga je 18 ne ide u sobu gde ćeš spavati
Moja 14ka iz hodnika uredno hladi 85+m2 u dvije etaze.
Apsolutno se stavlja u hodnik, ako raspored prostorija dozvoljava odatle najbolju distribuciju toplote.
lelooo wrote: 23/06/2026 11:43 POzdrav molim savjet ako ko ima, nisam pametan. Prije 11 godina kupio LG Inverter, 3,5kW i koristio za hlađenje. Radila klima i hladila potkrovlje (dnevni, kuhinja, hodnik, a fino se osjetilo i u dvije spavaće. Ne znam model LG bila oko 1100KM sa montažom dakle nista posebno. Kupio ove godine Fujitsu ASYG14KMCC koja bi po specifikacijama morala biti jaca klima. Subjektivno, ja sam jako jako nezadovoljan. Klima se osjeti da radi prakticno samo u dnevnom, ono okolo skoro pa nista. Zvao ih da nije dobro uradjena montaza, dolazili kazu sve OK. Fujitsu kad se stavi na 18C, Fan LOW ispuhuje zra temperature 8.9 stepeni mjerio sam sondom i to je kao u priliku u redu. Ali meni ne ide u glavu da ja moram ovu jacu klimu staviti da puse orkan kroz kucu i na 20 stepeni, i da opet ne bude hladjenje kao LG na 24/Low. Jedino mi pada na pamet da je LG korisio termostat na daljinskom (a ne na unutrasnjoj jedinici) i puhao znacajno hladniji zrak. Ne znam... potpuno mi je suludo kupovati jos jednu klimu i ostaviti ovu da hladi upakovanu sobicu i pomiriti se s time. Ne znam
Montaža, vjerovatno pobjeglo freona.
Ta klima ima BAS kapacitet i grijanja i hlađenja, a LG je vjerovatno bio najjeftiniji, kao današnji s12ec (možda se i tad isti model pravio) i ne može prići 14KMCC po kapacitetu hladjenja bi količini vazduha koji prometuje.
BlackCaviar

#23377 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by BlackCaviar »

I kod mene je u hodniku, i kod roditelja. U hodniku nikad ne sjedim, ne lezim pa da mi smeta hladan zrak. Naravno zavisi od rasporeda
Post Reply