Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#23351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Drago mi je cuti da se pozitivne stvari pojavljuju na forumu.... bravo momci.... 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#23352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma lazu svi redom.... 
- skafiskafsnjak
#23353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Veceras niz Bradinu debil pretice kamion i autobus...preko pune naravno. Nije mogao jos jedan kamion i zeli da se vrati, a jos veci debil u autobusu mu ne da. Lik znaci u krivini u srednjoj.....
Ja samo gledam kad ce auto srednjom odozdo.... sreca ubaci se nekako, na silu.
Pa koji debili imaju vozacku, nevjerovatno.
- Travnički Noćni Šetač
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#23355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
takoekonektovan wrote:Ma lazu svi redom....
prekjuce na malti na mostu skrecem lijevo prema ilidzi,upali se zeleno, ispred mene 2 auta ,spava levat na zelenom ,mislio sam truba ce mi izgoriti,jedva se probudi...prodjose 2 auta i ja ostadoh na crvenom ...upali se zeleno ja krenem ,prodjem tramvajsku/autobusku,pogledam u retrovizor, levat sto je bio iza mene tek se pojavio na sinama ...skrece...degenerika ne fali nikad....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#23356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eeeee, zbog takih ja nikad ne skrecem...... 
- vjeshalica
#23357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa da prica narod kako se sirotilja pljacka...e nece mocccciiiiTravnički Noćni Šetač wrote:Nisam ja toliko ozbiljan ... a ćevapi su vrh što jest, jest...
...
Dovoljno od mene da se vidi na snimcima... Ima policija da utvrdi ostalo... to i jeste ulica prema policijskoj stanici...da je do sada neko želio mogao je na tom mjestu u protekloj godini povećati kantonalni budžet...
- vjeshalica
#23358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato je preticanje najzajebanija radnja u saobracajuskafiskafsnjak wrote:Veceras niz Bradinu debil pretice kamion i autobus...preko pune naravno. Nije mogao jos jedan kamion i zeli da se vrati, a jos veci debil u autobusu mu ne da. Lik znaci u krivini u srednjoj.....
Iz vise razloga
Onaj sto dolazi u susret,pitanje je dal koci ili se sklanja radi sebe prvenstveno
One koje pretices-hocel isfrustrirani umobolnik pritisnuti gas,ili ce biti normalan pa pritisnuti kocnicu
Ima li distance propisne da se ubacis izmedju ako zagusti,ili inace da drze distancu a ne da vise nekome na karambolci
Gdje pretices,pregledno nepregledno,ima li auta koji dolaze u susret neovisno da li je dozvoljeno ili nije preticanje
Stanje ceste,brzina,stanje vozila,mozga itddd
- dadoka84
#23359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jeeebitanga_sa_otesa wrote:ima nas jos
- dadoka84
#23360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neku noć na malezijskom mostu ja prelazim bajkom i naravno niko neće da stane. Na drugoj strani pješačkog stoji starija žena sa bebom u kolicima i ne smije da zakorači. Debili i pored znaka i pješačkog ubrzavaju i voze 80kmh...
Na kraju izađem na zebru i tamo panika kočenje... govorim ženi da pređe, a ona u strahu samo što ne zaplače.
Na kraju izađem na zebru i tamo panika kočenje... govorim ženi da pređe, a ona u strahu samo što ne zaplače.
- JavierBosnia
#23361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pretičem na punoj tamo gdje sam siguran da je to bezbjedno i za mene i za ostaleIndustrialyzer wrote:A hajmo biti malo samokriticni, kakve vi navike imate koje idu na zivce drugim vozacima?
Ja nekad "spavam" na semaforu, pogotovo ujutro
Znao sam preteći auto i kroz tunel, započinjajući radnju prije tunela, a uvjeravajući se da u tunelu i poslije njega nema ništa (pravac i kratki tunel)
Nerviram se i psujem u autu onima koji pokazuju slabe vještine vožnje, te ponekad guslača koji je stvorio kolonu ispratim sirenom dok ga pretičem
Sa semafora u gradu kad sam prvi volim stisnuti jači gas, prva, druga, treća, tako da ostavim sve iza sebe 100 metara
Pješaka nekad nažalost kasno primjetim pa mu ne stanem, dok nekad stajem i kad niko drugi ne staje
Na nekim putevima gdje je ograničenje 50-60 znam voziti i po 80-90
Siječem krivine samo kada nema nikog ispred mene, niti iza mene, ali i to u zadnje vrijeme rijetko gledajući debile da sijeku u nepreglednim krivinama
Ne nosim naočale, iako mi vozačkoj piše da su potrebne kao pomagalo - vidim sasvim dobro, ne čitam tuđe registracije ispred sebe
Navalite pa kritikujte
-
preludezalude
#23362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali zato obozavam stati na pjesackom i pustiti pjesake da predju i istovremeno cujem sirene iza sebe umobolnika koji se razmasu rukama. Jednim potezom odradim dva posla... pustim pjesake da predju cestu i ujedno nerviram kretena za volanom.Industrialyzer wrote:Halali, vecinom "spavanje" bude na semaforima gdje je duze zeleno, tamo gdje je kratko koncentracija je maksmalna, krece se na zuto odmahpreludezalude wrote:Mene pravo nerviraju ti spavaci na semaforima. A posebna je prica ne davanje "zmigavca" pri iskljucenju iz kruznog toka.Industrialyzer wrote:A hajmo biti malo samokriticni, kakve vi navike imate koje idu na zivce drugim vozacima?
Ja nekad "spavam" na semaforu, pogotovo ujutro
- dadoka84
#23363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je jedna glupača u toyoti zalegla na sirenu jer sam na stupskoj petlji stao da propustim pješaka koji je već zagazio na zebru... šta da joj čovjek uradi.
A tek idioti dobiju fras kad ne uđem u raskrsnicu koju ne mogu proć na zeleno... već ostavim prolaz da mogu auta proći kroz kolonu. uuu
A tek idioti dobiju fras kad ne uđem u raskrsnicu koju ne mogu proć na zeleno... već ostavim prolaz da mogu auta proći kroz kolonu. uuu
Last edited by dadoka84 on 06/09/2019 00:33, edited 1 time in total.
- JavierBosnia
#23364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je to
ispred mene kolona, ostanem prije raskrsnice da je ne zakrcim da auta mogu skretati
Debili sviraju. Ne debil nego jedan pocne, ostali se brzo pridruze
Debili sviraju. Ne debil nego jedan pocne, ostali se brzo pridruze
- nepass1
#23365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nikad za nikad mi niko nije svirnuo zbog pustanja pjesaka ili za kocenje na blinkajuce zeleno.dadoka84 wrote:Meni je jedna glupača u toyoti zalegla na sirenu jer sam na stupskoj petlji stao da propustim pješaka koji je već zagazio na zebru... šta da joj čovjek uradi.
- Euphoria
#23366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I meni stalno sviraju za pustanje pjesaka, kontam vise koji im je....nepass1 wrote:nikad za nikad mi niko nije svirnuo zbog pustanja pjesaka ili za kocenje na blinkajuce zeleno.dadoka84 wrote:Meni je jedna glupača u toyoti zalegla na sirenu jer sam na stupskoj petlji stao da propustim pješaka koji je već zagazio na zebru... šta da joj čovjek uradi.
-
tempuser
#23367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da nije Mirzet presao na Neoplan????skafiskafsnjak wrote:... Nije mogao jos jedan kamion i zeli da se vrati, a jos veci debil u autobusu mu ne da. Lik znaci u krivini u srednjoj.....
- Travnički Noćni Šetač
#23368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni slabo sviraju kad stanem pješacima... uglavnom me samo preteknu ne gledajući u pješake...
...
"Član 65.
Vozač ne smije preticati drugo vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prijelazu, ili koje prelazi pješački prijelaz, ili koje je stalo radi propuštanja pješaka na tom prijelazu."
...
Situacija na 02:32
...
"Član 65.
Vozač ne smije preticati drugo vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prijelazu, ili koje prelazi pješački prijelaz, ili koje je stalo radi propuštanja pješaka na tom prijelazu."
...
Situacija na 02:32
-
tempuser
#23369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se ponekad desi da, kad vidim da neko navaljuje, lijepi se za ledja, hoce preko reda, da se uvali i uzme prednost, a spucam "kontru", vozim sporije ili se poigram gasom, uglavnom sitni vozacki pasjaluci bez izazivanja opasnosti da im ne prodju ti seljacki folovi.
Neki dan izlivan traka prema AP-u kod ASA auta, ja sam mozda 5 ili 6, 2 auta iza mene takso. iste miliseknude kad se zeleno upalilo takso na sirenu. Hebote 8 u redu, ne moze proci na to zeleno ni pod tackom razno. Dok sam ja dosao na semafor blinka strelica (ili se pali zuto), elem mogai bih se i ja provuci, ali jok - stanem.
Neki dan izlivan traka prema AP-u kod ASA auta, ja sam mozda 5 ili 6, 2 auta iza mene takso. iste miliseknude kad se zeleno upalilo takso na sirenu. Hebote 8 u redu, ne moze proci na to zeleno ni pod tackom razno. Dok sam ja dosao na semafor blinka strelica (ili se pali zuto), elem mogai bih se i ja provuci, ali jok - stanem.
-
kakaljin
#23370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Meni se ponekad desi da, kad vidim da neko navaljuje, lijepi se za ledja, hoce preko reda, da se uvali i uzme prednost, a spucam "kontru", vozim sporije ili se poigram gasom, uglavnom vozacki pasjaluci da im ne prodju ti seljacki folovi.
Ti cim namjerno usporis i poigravas se namjerno izazivas opasnost.
Ja suprotno uradim od tebe, ako mi se neko priljepi i vidim da zuri, ja prvom prilikom ili ubrzam da mu ne smetam ili pomjerim se u desnu stranu da me sto lakse moze obici, da ide covjek svojim putem.
A sto se tice semafora uvijek pravim prostor da moze jos neko auto proci ne otezavam mu da ostane na semaforu ako ne treba.
Tako ocekujem i od drugih vozaca jer ja vozim tako da sto manje smetam ostalim vozacima,
Pogotovo ako vidim da neko vozi brze od mene, ja se sklanjam jer ne znam radi cega taj brze vozi, i radi cega mi blica iza mozda zuri u hitnu ili nekoga vodi u hitnu, nesto se desilo pa mora sto prije doci na odrediste. Moja je duznost propustiti ga na najbezbjedniji nacin.
- dadoka84
#23371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stvarno? Odakle si?nepass1 wrote:nikad za nikad mi niko nije svirnuo zbog pustanja pjesaka ili za kocenje na blinkajuce zeleno.dadoka84 wrote:Meni je jedna glupača u toyoti zalegla na sirenu jer sam na stupskoj petlji stao da propustim pješaka koji je već zagazio na zebru... šta da joj čovjek uradi.
- Optimist
#23372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Podsjeti me na scenu od prije par dana. Idem od SCC prema Vrbanja mostu, krkljanac samo takav. Bezobraznici idu lijevom trakom koja je za skretanje za garazu SCC-a i onda se ubacuju za pravo prema mostu.
Dodjem nekako do semafora, raskrsnica ispred mene zakovana. Posto vidim da cu i ja zaglaviti u istoj, ostanem na semaforu, iza mene takso lego na sirenu.
Prodjem preko mosta i skrecem desno a prije nego prodjem moram propustiti sve pjesake koji prelaze. Iza mene opet isti taksista svira.
Kao da ja ne bi volio da sam preletio sve to i da se ne peglam stani-kreni.
Dodjem nekako do semafora, raskrsnica ispred mene zakovana. Posto vidim da cu i ja zaglaviti u istoj, ostanem na semaforu, iza mene takso lego na sirenu.
Prodjem preko mosta i skrecem desno a prije nego prodjem moram propustiti sve pjesake koji prelaze. Iza mene opet isti taksista svira.
Kao da ja ne bi volio da sam preletio sve to i da se ne peglam stani-kreni.
- Travnički Noćni Šetač
#23373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa pokaži mu onaj znak za prestanak sviranja...
- dadoka84
#23374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovaj?Travnički Noćni Šetač wrote:Pa pokaži mu onaj znak za prestanak sviranja...

- Optimist
#23375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je jedino sto bi se isplatilo pokazati.