Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
emi_eft

#23351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emi_eft »

zippoo87 wrote:spominjati necije vjecanje i medeni mjesec u kontekstu elitizma i nekog bogataskog statusa moze samo neko ko nema sve cisto u glavi
zasto ?
pa zato sto recimo Sabina ode u NY i to putovanje za dvoje kosta bubam 10000 KM PRIVATNOG novca a onda recimo jedan drzavni cinovnik ili neko u javnoj firmi ode na "poslovno" putovanje u Dubai i potrosi samo na let 10000 KM JAVNOG NOVCA i jos tamo trosi,povede zenu i tako to...to nije elitizam,to je "snasao se covjek"...parola SDAovaca

stvarno vise dosadna i nepotrebna prica i nema veze sa realnoscu i vidim da je iznova ponavljaju "Neki novi klinci" :D
zippo, ja ne govorim sta licno mislim, vec sta vecina ljudi , pogotovo u losoj finansijskoj situaciji misli.Hoces reci da svi kjudi koji nisu politicki aktivni i uz to se nalaze u losoj finansijskoj situaciji nisu normalni???!! :shock: Ti da jedes u javnoj kuhinji, djeci krpis carape, nemas para za uzine i onda negdje procitas nesto sto je Sabina rekla u vezi kako ce pomoci socijalno ugrozenima, a onda udjes na njenu stranicu i vidis slike kojekakvih putovanja i ekstravagantnog zivotnog stila, ti bi imao povjerenja da sutra glasas za nju? Ja mislim da je ono sto nas razlikuje od zivotinja empatija i sposobnost da se stavimo u situaciju drugih ljudi. Ako ne vidis kako to moze djelovati diskreditirajuce da osoba koja prica o rjesenjima za socijalno ugrozene na svoj javni profil postavlja ekstravagantne slike putovanja, onda mislim da nesto nije u redu sa tvojom percepcijom i poznavanjem ljudske psihe. I sama putujem, i kupujem i sta treba i sta ne treba. Ponekad i koju sliku postavim. Razlika je to sto na svom profilu imam samo svoje prijatelje, a niko ni od njih nije nesto ugrozen. Razlika je sto nisam na poziciji gdje je potrebno da se ljudi mogu poistovjetiti sa mnom, gdje pricam kako se mora nesto uraditi povodom siromastva u BiH. U drzavi gdje politicari mahom kradu dvije decenije, i gdje su ionako pod lupom, mislim da je neinteligentno hvalisati se ekstravagancijom western blog style. Mozda svako nema isto iskustvo i poznavanje ljudske psihe kao ja, ali mislim da je ovo ipak osnovna logika
emi_eft

#23352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emi_eft »

VjecitiStudent wrote:
zippoo87 wrote:spominjati necije vjecanje i medeni mjesec u kontekstu elitizma i nekog bogataskog statusa moze samo neko ko nema sve cisto u glavi
zasto ?
pa zato sto recimo Sabina ode u NY i to putovanje za dvoje kosta bubam 10000 KM PRIVATNOG novca a onda recimo jedan drzavni cinovnik ili neko u javnoj firmi ode na "poslovno" putovanje u Dubai i potrosi samo na let 10000 KM JAVNOG NOVCA i jos tamo trosi,povede zenu i tako to...to nije elitizam,to je "snasao se covjek"...parola SDAovaca

stvarno vise dosadna i nepotrebna prica i nema veze sa realnoscu i vidim da je iznova ponavljaju "Neki novi klinci" :D
Ko ne nauči prepoznavati znakove ranog truljenja kod naših političkih partija, završi ko i birač SDP-a ili DF-a, prevaren, ponižen i iskorišten.
Ovo je cista glupost, znaci neko ko sam zaradi pare ili ih ima od prije, automatski je lopov ako se usudi da ih trosi? Kakva nebuloza. Ono sto je meni nebulozno je hvaliti se tim na toj poziciji, samo trosenje para nije truljenje niti lopovluk, nidje veze. Ako neko ima para treba da ih ne trosi i gladuje?! I kakve veze ima necija finansijska situacija sa truljenjem partije u kojoj je osoba,,Dzizuz
zippoo87

#23353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

emi_eft wrote:
zasto ?

zippo, ja ne govorim sta licno mislim, vec sta vecina ljudi , pogotovo u losoj finansijskoj situaciji misli.Hoces reci da svi kjudi koji nisu politicki aktivni i uz to se nalaze u losoj finansijskoj situaciji nisu normalni???!! :shock: Ti da jedes u javnoj kuhinji, djeci krpis carape, nemas para za uzine i onda negdje procitas nesto sto je Sabina rekla u vezi kako ce pomoci socijalno ugrozenima, a onda udjes na njenu stranicu i vidis slike kojekakvih putovanja i ekstravagantnog zivotnog stila, ti bi imao povjerenja da sutra glasas za nju? Ja mislim da je ono sto nas razlikuje od zivotinja empatija i sposobnost da se stavimo u situaciju drugih ljudi. Ako ne vidis kako to moze djelovati diskreditirajuce da osoba koja prica o rjesenjima za socijalno ugrozene na svoj javni profil postavlja ekstravagantne slike putovanja, onda mislim da nesto nije u redu sa tvojom percepcijom i poznavanjem ljudske psihe. I sama putujem, i kupujem i sta treba i sta ne treba. Ponekad i koju sliku postavim. Razlika je to sto na svom profilu imam samo svoje prijatelje, a niko ni od njih nije nesto ugrozen. Razlika je sto nisam na poziciji gdje je potrebno da se ljudi mogu poistovjetiti sa mnom, gdje pricam kako se mora nesto uraditi povodom siromastva u BiH. U drzavi gdje politicari mahom kradu dvije decenije, i gdje su ionako pod lupom, mislim da je neinteligentno hvalisati se ekstravagancijom western blog style. Mozda svako nema isto iskustvo i poznavanje ljudske psihe kao ja, ali mislim da je ovo ipak osnovna logika
ja dobro znam sta ti mislis i o cemu pricas i ta tema se vise puta provlacila po ovom pdf-u i zato sam naglasio da neki novi nickovi se vracaju na staru pricu,koja uz to i ne pije puno vode

ne govorim ja da nisu svi ljudi normalni...ali te socijalne kategorije koje ti spominjes ne ulazr na Sabinin profil i ne zanima ih Sabinin virtuelni zivot
drugo,NS se ne zalaze za socijalne kategorije,naravno ne po principu na koji se to sada radi...gdje su socijalni slucajevi najlaksi nacin za manipulaciju u glasove...pola para sto trenutno ide na razne ugrozene kategorije je kradja i tim ljudima ne trebaju te pare...to je cisto placanje za glasanje i to postojece stranke na vlasti nece mijenjati,jer to njih i drzi na vlasti

ja ovdje ivdim drugi problem...problem ljudi da shvate da NS nije i nikada nece biti ista kao ostale stranke ,barem im nije to cilj i ne idu tom linijom...ne kazem da ne prave greske ili da nesto ne moze biti bolje uradjeno...ali cilj Nase Stranke nije da bogati pojedince a siromasi sve ostale...dakle sami koncept stranke je dijametralno suprotan od ostalih stranki...pa tako i pristup biracima

ja cesto u kampanji kazem da bi NSu vise glasova donijelo da dijele porcije cevapa i puste neke cajke ali...da li bi onda NS bila drugacija od ostalih stranka ili bi bila ista ?

prema tome...svi pa i sam Pedja je svjestan sporog rasta i javno to uvijek govori...da ce ovaj proces biti spor ali kuca se moze praviti samo na dobrim temeljima

DF je klasican primjer stvaranja neke stranke koja bi na brzinu nesto i bez temelja i sta se desi dvije godine kasnije...pa srusila se kuca,pukao temelj :D

ne ide to tako...treba promijeniti svijest ljudi,treba nekome objasniti da on moze biti puno vrijedniji od 20 KM koliko mu daje neka stranka za glas,da on moze svojim radom sebi obezbijediti puno toga a ne cekati milostinju ,treba narod da shvati,da mu se nece nista desiti,ako nakon 20 godina glasanja za istu stranku,sada glasa za neku drugu...da trazi od lokalnog kabadahije koji im je obecao asfalt i rasvejtu...da svaki dan od njega traze asfalt i put,dok ga ne izgrade
to je aktivizam a ne svake 2 godine otici na miting i pojesti porciju cevapa
45cents

#23354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

kluz franjo wrote: Sve u svemu, a sudeći po tvojim standardima, tvoja sugestija je da u BiH zbog nedostatka kvalitetne političke ponude treba apstinirati od izbora. Jesam li dobro shvatio?
Pozdrav

Pa, "da sam ja neTko" i da su sutra izbori, savjetovao bih glasačima da dobro promisle ide li ova priča prema političkom manekenstvu.

Dio strukture "Naše stranke" je iznimno zdrav i obećava. Ako ćemo iskreno, ja mislim da je skupina ljudi vezana za Peđu Kojovića vjerovatno zadnji nukleus zdravog političkog djelovanja u BiH, a da Federaciju ne spominjem, jer je uvreda zdravog razuma ono što radi politička oligarhija vodećih stranaka u FBiH.

Eh, sad je ključno pitanje, hoće li oni znati prevladati manekenstvo i "izjavljivački politički nastup", te spustiti pogled na realan život kojeg živi 90% birača.

Sve ovdje što su pisali članovi foruma, poput Hakiza, Vječitog Studenta, 'emi_eft', i sl. treba uzeti u obzir, kako se ne bi krenulo putem kojeg je naznačio Vječiti Student (auto destrukcija DF-a, kulta & halke društva jednog lica Z.L.-a) ili kvazi-elitizacija koju je izvrsno istakla 'emi_eft'.

Na političkom horizontu zapravo nije ništa ostalo osim tog malog nukleusa "Naše stranke" i manekenske sekcije "Njihove stranke" (da se našalim, očekujem da će gospođa ovih dana lansirati izjavu za medije o globalnom zatopljenju, a kada bude upitana za učinke stranke, izjavit će tautološki - da su oni jako mali, te ne mogu imati utjecaja....).

Mi ne možemo puno pomoći, ako odluče da krenu krivim putem.
emi_eft

#23355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emi_eft »

zippoo87 wrote:
emi_eft wrote:
zasto ?

ja dobro znam sta ti mislis i o cemu pricas i ta tema se vise puta provlacila po ovom pdf-u i zato sam naglasio da neki novi nickovi se vracaju na staru pricu,koja uz to i ne pije puno vode

ne govorim ja da nisu svi ljudi normalni...ali te socijalne kategorije koje ti spominjes ne ulazr na Sabinin profil i ne zanima ih Sabinin virtuelni zivot
drugo,NS se ne zalaze za socijalne kategorije,naravno ne po principu na koji se to sada radi...gdje su socijalni slucajevi najlaksi nacin za manipulaciju u glasove...pola para sto trenutno ide na razne ugrozene kategorije je kradja i tim ljudima ne trebaju te pare...to je cisto placanje za glasanje i to postojece stranke na vlasti nece mijenjati,jer to njih i drzi na vlasti

ja ovdje ivdim drugi problem...problem ljudi da shvate da NS nije i nikada nece biti ista kao ostale stranke ,barem im nije to cilj i ne idu tom linijom...ne kazem da ne prave greske ili da nesto ne moze biti bolje uradjeno...ali cilj Nase Stranke nije da bogati pojedince a siromasi sve ostale...dakle sami koncept stranke je dijametralno suprotan od ostalih stranki...pa tako i pristup biracima

ja cesto u kampanji kazem da bi NSu vise glasova donijelo da dijele porcije cevapa i puste neke cajke ali...da li bi onda NS bila drugacija od ostalih stranka ili bi bila ista ?

prema tome...svi pa i sam Pedja je svjestan sporog rasta i javno to uvijek govori...da ce ovaj proces biti spor ali kuca se moze praviti samo na dobrim temeljima

DF je klasican primjer stvaranja neke stranke koja bi na brzinu nesto i bez temelja i sta se desi dvije godine kasnije...pa srusila se kuca,pukao temelj :D

ne ide to tako...treba promijeniti svijest ljudi,treba nekome objasniti da on moze biti puno vrijedniji od 20 KM koliko mu daje neka stranka za glas,da on moze svojim radom sebi obezbijediti puno toga a ne cekati milostinju ,treba narod da shvati,da mu se nece nista desiti,ako nakon 20 godina glasanja za istu stranku,sada glasa za neku drugu...da trazi od lokalnog kabadahije koji im je obecao asfalt i rasvejtu...da svaki dan od njega traze asfalt i put,dok ga ne izgrade
to je aktivizam a ne svake 2 godine otici na miting i pojesti porciju cevapa
zippoo bojim se da me ne razumijes. kao prvo i sama glasam za NS, ovo sto pricam je generalni pogled i gdje ja mislim da pojedinci grijese. Nikaad necu kontati taj nas mentalitet, ako si ZA onda ne smijes kritikovati, ne smijes nikad biti protiv itd.NS ne moze biti kao ostale stranke kad je normalna stranka sa normalnim programom u nenormalnoj zemlji sa nenormalnom politickom klimom. Uopste se ne radi o tome. Radi se o tome da ako ce imati vise od troje ljudi koji se vrte u krug, tj dostici odredjen broj glasova, neke stvari se naravno trebaju promijeniti. UKOLIKO je NS stranka koja ZELI samo da okuplja odredjenu grupu glasaca( koja najradije ne spada u "nizi" sloj) i ne ZELI njihove glasove (sto ne mislim da je tacno, posto i Pedja tvrdi ovdje - da su glasovni primarni) , onda se itekako radi o elitistickoj stranci! Ukoliko NS to ne zeli,tj zeli da okupi ljude svih statusa,taj stambilj elitizma ce morati izbrisati - a jedino ce to uspjeti ukoliko se pocne slusati konstruktivna kritika ljudi koji to misle. Ja samo prenosim sta cesto cujem kad spomenem NS: biti simpatizer stranke ne znaci porpuno subjektivno braniti SVE u vezi iste ili SVAKOG pojedinca u njoj. Varas se i u vezi profila, ja nemam vremena za forum, prilicno sam nova tu, i tu sam strasno rijetko. Svratila sam da procitam odgovor na postavljeno pitanje, i usla u diskusiju. Budite pozdravljeni
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#23356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

palermo wrote:
sabina1 wrote:
palermo wrote:Zanimljiva rasprava.

Meni se sviđa ovo što Peđa govori i predstavlja na ovom forumu. Ne sviđa mi se šta piše veći dio glasača NS (barem se tako izjašnjavaju, i nemam razloga da im ne vjerujem) i mislim da to zna vrlo često biti u kolziji sa onim što Peđa piše.

Nekako bih tu negdje i vidio i razlog tog , hajmo reći disbalansa,između ideja koje zastupa i broja glasača. Volio bih kad bi Peđa i sam vrh stranke bio hrabriji u svojim istupima, makar i išao uz nos većinskom dijelu svojih glasača. Vjerujem da bi se time otvorili neki drugi prostori, koji ne bi ugrožavali temeljne ideje stranke, ali bi suzbili neku vrstu rigidnosti koja dolazi upravo od strane ovog većinskog ( ili je možda bolje reći glasnijeg) dijela glasača

Ako ne bude, opet je ok,imaju svoju ciljnu grupu, ona je takva kakva je, ali onda ne treba truniti o vlasti, nego jednostavno nastojati biti glas te svoje ciljne skupine. Što je, već rekoh, opet vrlo ok.
Ko je glasniji a ko u većini pokazaće izbori.
Do sada nije bilo oscilacija samo rast.
Nije mi baš jasno što ste htjeli reći.
Zahvaljujuci tome sto je Nasa Stranka slucajno ili namjerno do sada implementirala zelje svojih glasnih i rigidnih glasaca ona raste.
Tiho i polako ali raste.
Izbori ce pokazati da li ce Nasa Stranka biti nagradjena za rigidnost ukoliko je nastavi odnosno ako se promijeni. Vrlo je jednostavno.
Ali nimalo nije jednostavno izgubiti pocetne pozicije naglom promjenom kursa , rigidnost je donosila rezultate i to su fakti.
Danas kada glasovi desnice ostaju sabrani u zeleno-zelenoj koaliciji, na ljevici u haosu i medju neopredjeljenim , Nasa Stranka ce sa dosadasnjim stavovima i neukaljanim licima ostvariti sjajne rezultate...
sabina1

#23357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

45cents wrote:
sabina1 wrote: Aha.
Jbt , bolje je da ćute jel' tako ?
S obzirom da imaju "prepametne izjave" , a nisu pametni , bolje je da ćute ?
Bolje je da ne pričaju i Kifli i kiflićima o Sameru i samerčićima o Emiru i emirčićima o Faraonu i faraončićima....
Neka ćute. Neka se ne javljaju a neka nas Fikret Musić ubjeđuje da voda "mora poskupiti" jer "ide uzbrdo".
Kroz čitavu historiju , voda u sarajevskom vodovodu se spuštala "nizbrdo" a onog dana kada je Fikret odlučio da poskupi krenula je "uzbrdo".
Šta da rade , državni udar možda na kantonalnom nivou :shock: :shock: :shock: ?
Meni je tvoja pouka i poruka sasvim jasna. Osoba koju uopšte ne tangira "toranj , Turska , DF" nego "maneksnski profil Naše Stranke" koji je ključni problem društva odnosno opozicionog djelovanja
možda nam upravo maše sa nekog Tornja ili iz Turske.
Iz DF-a sumnjam , oni će ubrzo i bez mahača ostati....
Vjeruj mi da te prenosi, nisi u stanju normalno razgovarati. Ne možeš preživjeti kritiku, bacaš se po podu kao dijete u prodavnici igračaka.
Da, vaš nastup je pozerski, neiskren i nemaštovit. Možete opstati čitavo stoljeće isključivo kao pozeri i politički manekeni - u ovakvom društvu i okruženi ovakvom političkom mafijom (SDA, HDZ, i svi ostali) osoba sa srednjom školom, pa i osnovnom školom, može svaki dan dati jako dobru izjavu za javnost.
Vi ne živite svoje riječi.. vi se nabacujete svojim riječima.

Politički manekeni ne griješe, pa je zato reakcija ovako burna i dječija (gornji citat). Nije uporediv primjer, ali Haris Silajdžić je bio poznat po tome da do kraja života prekriži osobu koja mu je uputila najmanju kritiku.

I da ponudim sporazum - ja vas neću više kritikovati. Ne morate se brinuti. Mi građani svakako nemamo s kim razgovarati... Vi razgovarajte sa donatorima, nastojte njima da se svidite.. A mi ćemo naći nešto.... Nekoga ko živi svoje političke riječi, istinski djeluje, a nije tu samo radi klepetanja.
U forumskim diskusijama mrzim kada sagovornici pocnu sa vrijedjanjem licnosti iako se nikada vi i ja nismo vidjeli ni culi , sebi dozvoljavate da nekog okarakterisete da ga "prenosi" , stoga vam vrlo rado prijavljujem post.
Mogla bih vam uvredom vrlo lako odgovoriti na uvredu ali pravila vaze za sve.
Nisam clanica Nase Stranke pa ne razumijem ovo "vi". Ako pod "vi"podrazumijevate glasacice i glasace onda ok.

Iako nesvjesno uputili ste mi kompliment sto ne umanjuje vulgarnost na pocetku post(ova) naime ispisali ste desetak recenica kao repliku a niste odgovorili bas nista.
Hvala.
45cents

#23358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

sabina1 wrote: U forumskim diskusijama mrzim kada sagovornici pocnu sa vrijedjanjem licnosti iako se nikada vi i ja nismo vidjeli ni culi , sebi dozvoljavate da nekog okarakterisete da ga "prenosi" , stoga vam vrlo rado prijavljujem post.
Nisam clanica Nase Stranke pa ne razumijem ovo "vi". Ako pod "vi"podrazumijevate glasacice i glasace onda ok.
Iako nesvjesno uputili ste mi kompliment sto ne umanjuje vulgarnost na pocetku post(ova) naime ispisali ste desetak recenica kao repliku a niste odgovorili bas nista.
Hvala.
Nije problem.
Sad pouzdano znamo da manekenski dio "Njihove stranke" ne podnosi kritiku.
Ima gore isto takvih reakcija, spominju se ćevapi, Bakir, Turska, tornjevi, .....
Smijem se....
:run:
Idemo dalje, samo Peđi Kojoviću ne prilazite kako ga ne biste inficirali takvim reakcijama.
zippoo87

#23359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

45cents wrote:
sabina1 wrote: U forumskim diskusijama mrzim kada sagovornici pocnu sa vrijedjanjem licnosti iako se nikada vi i ja nismo vidjeli ni culi , sebi dozvoljavate da nekog okarakterisete da ga "prenosi" , stoga vam vrlo rado prijavljujem post.
Hvala.
Nije problem.
Ima gore isto takvih reakcija, spominju se ćevapi, Bakir, Turska, tornjevi, .....
Smijem se....
Idemo dalje, samo Peđi Kojoviću ne prilazite kako ga ne biste inficirali takvim reakcijama.
45 cents
iscitao sam ove tvoje postove na zadnje 2-3 stranice i kako @sabina1 kaze...ispises toliko teksta a stvarno nista ne kazes
dajes te neke etikete,koje su samo proizvod tvoje maste i nemaju dodira sa NSom
nekako mislim da si banuo na pogresan podforum...a pricas o unutrasnjim stvarima stranke o kojima nemas pojma
nije ovo nikakva replika na tvoje "kritike" NSu,kritike i treba da postoje i da se na osnovu kritika popravljaju stvari...ali ovo sto ti pises je presipanje iz supljeg u prazno
svako malo tako neki padobranac doleti na pdf i pise svoje neke vizije :D
45cents

#23360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

zippoo87 wrote: 45 cents
iscitao sam ove tvoje postove na zadnje 2-3 stranice i kako @sabina1 kaze...ispises toliko teksta a stvarno nista ne kazes
dajes te neke etikete,koje su samo proizvod tvoje maste i nemaju dodira sa NSom
nekako mislim da si banuo na pogresan podforum...a pricas o unutrasnjim stvarima stranke o kojima nemas pojma
nije ovo nikakva replika na tvoje "kritike" NSu,kritike i treba da postoje i da se na osnovu kritika popravljaju stvari...ali ovo sto ti pises je presipanje iz supljeg u prazno
svako malo tako neki padobranac doleti na pdf i pise svoje neke vizije :D
Da.
I u tome je bit forumiranja...
Nego, kad će nova izjava za medije manekensko-sujetne frakcije "Njihove stranke"?
zippoo87

#23361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

imas na nasastranka.ba kontakt pa postavi upit,vjerovatno ce ti neko odgovoriti
promasio si pdf,ja tebi uporno govorim
45cents

#23362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

zippoo87 wrote:imas na nasastranka.ba kontakt pa postavi upit,vjerovatno ce ti neko odgovoriti
promasio si pdf,ja tebi uporno govorim

Ne ja sam tu isključivo da tebe zabrinem.

Slijedi serija analiza dosadašnjih vele-izjava za medije o pitanjima na kojima "Njihova sranka" nije ništa mogla učiniti, "jer je isuviše mala, i nema dovoljan broj zastupnika"... (teze kolege Hakiza, a rečeno mojim riječima - zašto se "Njihova stranka" uopšte javljala po pitanjima na koje ne može utjecati, ako to nije bio manekenski politikantizam).

Možda time dokažem da sam našao temu/PDF svog života?
sabina1

#23363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

45cents wrote:
Hvala.
Nije problem.
Smijem se....
Grohotom se smijemo.
45cents

#23364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

sabina1 wrote:
Grohotom se smijemo.
..... što se pokazalo kao najbolja strana forumiranja...
sabina1

#23365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

45cents wrote:
sabina1 wrote:
Grohotom se smijemo.
..... što se pokazalo kao najbolja strana forumiranja...
Grohotom.
(trolujemo temu)
45cents

#23366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

Grohorom upoređujemo:

a) http://decorinportal.com/tag/sabina-cudic/
b) http://decorinportal.com/zavirite-u-rom ... orica-sff/

Članovi Foruma će naći najmanje 10 razlika...

I sad novi izazov - sve razlike uporedite sa ovom izjavom predstavnice jedne male stranke koja nema dovoljno zastupnika du utječe na bilo šta:

http://www.nasastranka.ba/sabina-cudic- ... rebrenici/
Banksy

#23367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
U jednom razgovoru osoba koja je zastupala tu tezu da smo elitisticni je to ilustrovala primjerom Sabininim vjencanjem u New Yorku.
(Po sopstvenom priznanju, nije ni razmisljala, dok je nisam pitao, da je to jedno od rijetkih mjesta u svijetu gdje se drzavljanin BiH i Kosova mogu vjencati).

p.k.
Razmjere vaše izmještenosti iz realnog svijeta su zastrašujuće ...
VjecitiStudent

#23368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:
U jednom razgovoru osoba koja je zastupala tu tezu da smo elitisticni je to ilustrovala primjerom Sabininim vjencanjem u New Yorku.
(Po sopstvenom priznanju, nije ni razmisljala, dok je nisam pitao, da je to jedno od rijetkih mjesta u svijetu gdje se drzavljanin BiH i Kosova mogu vjencati).

p.k.
Mati mila, na šta nama "preostala" alternativa liči ...
45cents

#23369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

Dobra prilika da se mala stranka posveti nekom ovozemaljskom pitanju koje tangira mlade glasače:

http://www.radiosarajevo.ba/novost/2102 ... o-bez-vode

Biće jako interesantno da li će neko iz NS dati bilo kakvu izjavu o standardu stuudenata, obzirom da tema nije uopšte atraktivna za instagrama...

I ne samo izjavu, već da će zasukati rukave.. istrajati na promociji rješenja, agitirati donošenje rješenja....
gospodja profiterka

#23370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by gospodja profiterka »

Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:

p.k.
Ovo se on zeza s nama... Je li tako?
Hakiz

#23371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Što se tiče zakona o radu i NS-a, spomenuto je kao da je to manekenstvo NS-a:

Ja sam također kritikovao NS, ko je pratio tu raspravu dok je bila aktuelna mogao se u to uvjeriti.

Zato: Zamislite zakon bez amandmana NS-a. Ipak im treba priznati da su barem malo poravili, humanizovali taj zakon. Da je dovoljno, nije, ali niko drugi nije uradio ni toliko.

Kritikujmo ih kada treba, ali budimo pošteni.
45cents

#23372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

Hakiz wrote:Što se tiče zakona o radu i NS-a, spomenuto je kao da je to manekenstvo NS-a:

Ja sam također kritikovao NS, ko je pratio tu raspravu dok je bila aktuelna mogao se u to uvjeriti.

Zato: Zamislite zakon bez amandmana NS-a. Ipak im treba priznati da su barem malo poravili, humanizovali taj zakon. Da je dovoljno, nije, ali niko drugi nije uradio ni toliko.

Ok je to. Ali, opet je Kojović potegao, a mogao je dati pametno saopštenje i pozvati novinare da mu snime stan. Dakle, opet se on umješao u svoj posao, a mogao je otputovati i napraviti pravo dobre fotografije za profil...
Hakiz

#23373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:

p.k.
Ono što plaši je iskrenost. Ja mogu vjerovati da mnogi ljudi koji imaju i koji pokazuju koliko imaju ne rade to iz zlobe. Jednostvno ne znaju razmišljati drugačije. Ja bio na Karibima i staviću slike sa Kariba. Ne da se pohvalim da sam bio na Karibima, nego da podijelim dobro raspoloženje. Zaista nemam namjeru da se hvalim. I to je iskreno. Zastrašujuće je to što ja uopšte ne razmišljam o kontekstu. I pokazuje, osim nedostatka dobrog ukusa, potpuno nepoznavanje realnog svijeta u kojem funkcionišem i ljudi i njihovih probelma. A hoću da budem neko kome ti ljudi trebaju vjerovati.

Pitanje je da li je u tom slučaju moja borba za socijalnu pravdu stvarna i proizašla iz stvarnog poznavanja bijede ili je teoretska, poza. Dok svi kradu ja se borim za potlačene, ja sam drukčiji od drugih, baš sam cool. A pojma nemam šta bijeda stvarno jeste.

Što se tiče konkretno slika Sabine Čudić. Mene prvenstveno čudi potreba osobe koja bi trebala biti ozbiljna političarka da takav sadržaj stavlja na facebook gdje ga svi mogu vidjeti i da facebook koristi za takve banalnosti. To mi liči na tinejdžerku ili starletu, ne na ozbiljnu ženu.
Hakiz

#23374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

45cents wrote:
Hakiz wrote:Što se tiče zakona o radu i NS-a, spomenuto je kao da je to manekenstvo NS-a:

Ok je to. Ali, opet je Kojović potegao, a mogao je dati pametno saopštenje i pozvati novinare da mu snime stan. Dakle, opet se on umješao u svoj posao, a mogao je otputovati i napraviti pravo dobre fotografije za profil...
Iskreno, meni NS ozbiljno liči na DJL. Bez Kojovića, pitanje je da li b ita stranka uopše postojala danas.
45cents

#23375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

Hakiz wrote: Iskreno, meni NS ozbiljno liči na DJL. Bez Kojovića, pitanje je da li b ita stranka uopše postojala danas.
Zato ga treba podržati, a ostale blagom kritikom zamoliti da ga slijede...

(uz malo odricanja, može se postati odgovorna politička adresa sa kojom svi žele razgovarati,... svi koji traže konstruktivna rješenja i rade na tome da ih provedu u praksi)
Locked