BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ajatolah_

#23351 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ajatolah_ »

http://www.rezultati.com/utakmica/phtDTM5s/#postave;1

Prema rezultati.com, Memišević večeras igra u veznom redu, može l' to neko provjeriti na drugom izvoru? A na klupi Groningena je i nekakav 20-togodišnji Ajdin Hrustić pod našom zastavom, prvi put čujem.
Edin H.

#23352 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Muhamed Đakmić wrote:
Koji ga je Kean trenirao u Portsmouthu? Ako misliš na Steve Keana, on je trenirao Blackburn, nije Portsmouth.

Asmir Begović je za Portsmouth branio dok je još Ćiro Blažević bio selektor reprezentacije. U prvoj utakmici koju je Sušić vodio, Begović je već bio golman Stokea, i to rezervni. Prije toga je imao ukupno 11 nastupa za Portsmouth u Premier ligi, a to je jedan od najgorih timova lige u historiji bio i ispali su kao fišek. Sad su već u četvrtoj ligi.

Begović je bio rezervni golman Stokea u momentu kad je odbio da dođe na prijateljsku utakmicu protiv Katrana na Grbavici. Rekao je da je povrijeđen, a par dana kasnije je bio na klupi svog kluba u ligi. Ta američka turneja koju spominješ je bila nakon, a ne prije Albanije. Borio se sa Sorensenom, što znači da nije bio prvi golman, već je bio rezerva. Nakon Albanije. Što znači da je, kad smo igrali sa Albanijom, bio rezerva.

Prvu utakmicu za Stoke u sezoni 2010/2011 Begović je odigrao 30. oktobra. To je skoro mjesec dana nakon Albanije. U vrijeme susreta sa Albanijom, bio je debela rezerva.
Mislio sam na Ipswich, pardon, gdje je otisao na posudbu iz Portsmoutha i tada se vidjelo da radi o briljantnom golmanu. Trener je bio Roy Kean. U Portsmouthu mu je konkurencija bio James, bivsi Holman engleske reprezentacije.

Ovo dalje necu za sada kometarisati, jer je memorija selektivna, provjericu kada je bila utakmica sa Albanijom. Ja samo znam da sam ja zagovarao da Begovic brani protiv Albanije, a ne Keno, jer sam video o kakvom golmanu se radi. Vidis ti se sjecas Katara, a ja Slovacke, koja je bila prije Amerike. Uglavnom u tom periodu je izbacio Sorensena. Prva utakmica koju je branio je bila prije Slovacke, jer se Sorensen povrijedio.
Muhamed Đakmić

#23353 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Ja ti kažem, bio je debela rezerva u periodu kad smo igrali sa Albanijom, nije imao nijedan nastup. Tačno se tako i uklapa, zaigrao je prije Slovačke, tačnije 30. oktobra. Slovačka bila u novembru.
Edin H.

#23354 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Albanija je bila u oktobru 2010-te, a Slovacka u novembru. U pravu si mislim da u tom momentu nije bio prvi golman Stoke-a. Ali jeste bio golman sa potencijalom, u usponu karijere, sto se vidjelo u Ipswichu, zato ga je Stoke i kupio. Postao je prvi goman Stoke nakon Slovacke.
Dead Man Walking

#23355 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Dead Man Walking »

Uh kakvih je tad bilo rasprava na forumu. :mrgreen: Bilo ih je i koji su tvrdili da nije prvi golman jer brani samo EPL a ne i FA Cup. :)
Point.

#23356 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Dead Man Walking wrote:Uh kakvih je tad bilo rasprava na forumu. :mrgreen: Bilo ih je i koji su tvrdili da nije prvi golman jer brani samo EPL a ne i FA Cup. :)
Haha....whaaaat? :shock:
Mustang1

#23357 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mustang1 »

Pa nije ovaj Kodro los, ne bi bilo na odmet ga pozvati, ima solidnu brzinu moze ga se staviti na lijevo krilo.
Edin H.

#23358 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Point. wrote:
Dead Man Walking wrote:Uh kakvih je tad bilo rasprava na forumu. :mrgreen: Bilo ih je i koji su tvrdili da nije prvi golman jer brani samo EPL a ne i FA Cup. :)
Haha....whaaaat? :shock:
Sorensen branio u Kupu.
bos92

#23359 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by bos92 »

Dade ga Kodrinjo,zasad pravo dobar.
DonEmir

#23360 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by DonEmir »

Na spanjolskoj Marci pofino o Kodri.. Nakon 22g zabi Kodro na Anoeti u dresu Osaaune :mrgreen: sta ti je nogomet. Cijene ga spanci u komentaru.. Mislim na Mehinja a Kenan fata formu samo neka nastavi :bih:
MOSALJOZE

#23361 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

Ara opet pogodio :bih:
haris0032

#23362 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by haris0032 »

MOSALJOZE wrote:Ara opet pogodio :bih:
Samo da u HNL-u nastavi igrati kao na pripremama i u prvu protiv Gibraltara.

Sehic/ Mozda i Pirica ili onog Karacica
?-Sunjic-Memisevic-Kolasinac
Cimirot
Stevanovic-Susic-Jajalo-Duljevic
Hodzic

Sastav koji sigurno moze dobiti Gibraltar, a u slucaju veceg vodstva ubaciti Bajica, Ordagica, Gojaka

Dati mladim momcima da igraju, motiv za buducnost, malo ih u izlog stavit, vidjet na cemu smo itd.

Zasto trositi najbolje igrace protiv konobara.

Al vjerujem da Mesa ide sa najjacim sastavom :/

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mustang1

#23363 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mustang1 »

Jesi svjestan sta bi se desilo da izadje sa takvim sastavom i ne pobjedi? Ti bi kao rizikovao posao i sve?
leškarenje

#23364 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

E čuj Hodzic pored živog Bajica :roll:
haris0032

#23365 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by haris0032 »

Mustang1 wrote:Jesi svjestan sta bi se desilo da izadje sa takvim sastavom i ne pobjedi? Ti bi kao rizikovao posao i sve?
Prijatelju Gibraltar je to, garantujem da bi ga prvih 6 ekipa iz prvenstva pobijedilo. Jos kad izadju motivisani i zeljni dokazivanja...
A i ove sto sam nabrojao ne igraju u zimbabveu, vec Palermo, Paok, Genk, Dinamo, Holandija itd, pa najbolji igraci BiH lige trenutno...

DonEmir

#23366 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by DonEmir »

haris0032 wrote:
Mustang1 wrote:Jesi svjestan sta bi se desilo da izadje sa takvim sastavom i ne pobjedi? Ti bi kao rizikovao posao i sve?
Prijatelju Gibraltar je to, garantujem da bi ga prvih 6 ekipa iz prvenstva pobijedilo. Jos kad izadju motivisani i zeljni dokazivanja...
A i ove sto sam nabrojao ne igraju u zimbabveu, vec Palermo, Paok, Genk, Dinamo, Holandija itd, pa najbolji igraci BiH lige trenutno...

Kite bi nasi klubovi...koliko su stabilni izbace ih klubovi isto imeni repki..
leškarenje

#23367 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

Sta bolan :shock:
Muhamed Đakmić

#23368 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

leškarenje wrote:Sta bolan :shock:
Pusti ga da lupa po običaju :D

Gibraltarski reprezentativci redom igraju u domaćem prvenstvu, jednom od najlošijih u Evropi. To je nivo ispod federalne lige i najbolji sastav Premijer lige BiH bi im strpao 5 golova sigurno.

U-21 pod vodstvom Darka Nestorovića bi dobila tu utakmicu.
leškarenje

#23369 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

Haj sve,ali da bi Nestorovic dobio Gibraltar nema sanse :D :lol: pa lik ne zna pravila,jbt :lol:
Muhamed Đakmić

#23370 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Ma ne treba znati pravila da njih dobiješ, toliko su loša ekipa :D

Džeko ionako ne igra radi crvenog kartona, Ibišević i Đurić nisu u Bog zna kakvoj formi (možda podignu doduše), Bajić bi trebao biti starter u toj utakmici.
Bosanski_kralj

#23371 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

Muhamed Đakmić wrote:Ma ne treba znati pravila da njih dobiješ, toliko su loša ekipa :D

Džeko ionako ne igra radi crvenog kartona, Ibišević i Đurić nisu u Bog zna kakvoj formi (možda podignu doduše), Bajić bi trebao biti starter u toj utakmici.
Siguran sam da će Meša krenuti sa Ibiševićem i Đurićem u napadu, Bajić evenutalno dobije 15- 20 minuta.
Muhamed Đakmić

#23372 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Bosanski_kralj wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ma ne treba znati pravila da njih dobiješ, toliko su loša ekipa :D

Siguran sam da će Meša krenuti sa Ibiševićem i Đurićem u napadu, Bajić evenutalno dobije 15- 20 minuta.
Ma i ja sam. Zato Meša i jest trenerska ubleha i sve mi više liči da bi na kraju njegovog mandata mi mogli Safeta prizivati. Apsolutno nemam nikakav optimizam da će nas odvesti na prvenstvo.
mega_mashcine

#23373 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by mega_mashcine »

Bosanski_kralj wrote:

to je 100%.
Na golu ce mu biti Begovic, koji vec godinu dana sjedi na klupi, ako Spahic nadje novi klub i on ce biti starter.. U vezi Medunjanin i Pjanic, nema ko drugi, mozda Besic ukoliko se skroz oporavi i zaigra za Everton.
Igraci tipa Bajica, Cimirota i eventualno Hodzica, koji se nesto razigrao zadnjih par sedmica u pripremnim utakmicama, mogu dobiti samo 15-20 minuta.
A Dumic, Memisevic, Milosevic i slicni ce se nacekati da odigramo neku prijateljsku pa da dobiju priliku.

I od svega mi je najdebilnije sto nismo ugovorili prijateljsku utakmicu kada sve druge reprezentacije igraju. Nije se moglo bolje poklopiti, fali ti nekoliko igraca, igras protiv Gibraltara i trebas ugovoriti neku prijateljsku, idealna prilika da šansu dobiju gore pomenuti igraci i još poneki iz PLBiH.

Ni ja ne ocekujem plasman na SP. Ali očekuejm baraž, to nam je realnost. A tamo cemo izgubiti, protiv koga god da budemo igrali.
haris0032

#23374 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by haris0032 »

Da, neigranje prijateljskih je ogromna glupost i to neko odbijanje ponuda. Sta smo mi umislili da smo Brazil iz 2002e.
Prihvati utakmicu, pozovi premijerligase, pozovi ove iz turske, evrope. Isprobavaj, taktiziraj, vidi od koga imas fajde od koga ne. Garantujem da bi malo ko i prigovarao porazima u prijateljskim ( osim ako nije kurcobolja kao protiv egipta )

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#23375 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Slo Burner »

Sva sreca da ce krenuti oa Liga Nacija pa necemo moci izbjeci prijateljske.
Moze ba i Prcic u sredini, u renu u zadnje vrijeme vise nego solidan
Post Reply