Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dervencanka1939 wrote: ↑24/10/2023 09:22
Ne mogu da skontam gdje je ovo... Na cvjećari piše Palma, onaj neboder što se vidi iznad kioska liči na one kod Medicinskog fakulteta
Na mjestu parkinga ispred sadašnje Ganićeve kuće.
Ne vidi se neboder nego zgrade na gornjem dijelu Ciglana.
Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑23/10/2023 22:03
da li neko mozda ima slike dobrinje 1 prije rata? preciznije focanski propisi ili trg sabora bosanskog danas. ja nazalost nista nemam od prije rata (pokradeno sve od cetnika).
Mislim da ima ponešto Dobrinje u filmu Ada iz 1985, treba pregledati...
Scene Adinog stana su snimane u B-fazi Alipašino polje ulaz lijevo od današnjeg CIPS-a.
Dervencanka1939 wrote: ↑24/10/2023 09:22
Ne mogu da skontam gdje je ovo... Na cvjećari piše Palma, onaj neboder što se vidi iznad kioska liči na one kod Medicinskog fakulteta
Vide se ciglane iza, tamo je i park prema Austrijskoj kuci, ovo je ispod sadasnje Ganiceve vile, za nas iz tog dijela grada ovo je cuveni gril gdje se prodavao jedan od prvih hamburgera.
Dervencanka1939 wrote: ↑24/10/2023 20:09
Hiljadu puta tu prošao na putu od Koševa, gdje sam stanovao, do II gimnazije, i nikad stao da išta kupim... Zato mi valjda nije ni ostalo u sjećanju.
Za nas koji smo iz Kuka išli prema p'janskom busu, to je bilo mjesto gdje smo večerali u 02:10.