Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#23351 Re: Liverpool FC
Imao sam tu cast da upoznam Salaha i slikam se u ljeto 2016 na pripremama Rome na sjeveru Italije, u Pinzolu. Rijetko jednostavan i skroman momak. A jos kad je cuo odakle sam. Sa svakim lijepo, nasmijan i raspolozen. Nikad nebi rekao da taj zaradjuje milione i da je fudbalska zvijezda. Ali zato u avionu svi igraci slusaju muziku, a njemu u rukama Quran. E, to je razlika. Zao mi je sto je otisao iz Rome, ali mi drago da mu dobro ide u Premier ligi.
- Towelie
#23352 Re: Liverpool FC
On sto je dosao znao sam da ce valjat. Igrac koji pod trenerom poput Kloppa moze samo da bude bolji. I znacajno je popravio zavrsnicu u odnosu da period dok je igrao u Romi.
-
Mustang1
#23353 Re: Liverpool FC
E moj Amidza da si me odmah poslusao.. Imali bi 20 bodova viska na vrhu 
- zomri
#23354 Re: Liverpool FC
Koliko ima taj vaš autogolova ove sezone

-
Mustang1
#23355 Re: Liverpool FC
Pa vidis da Southampton popusta
On nije otvoreno rekao da ce sam sebi zabijati golove, ali vidi se sta mu je cilj
Bio je nedavno igrac Chelsea koji je rekao da ce sam sebi zabijati ako ga ne puste, i pustili su ga. Ovaj ne govori ali djeluje 
- Logovan
#23356 Re: Liverpool FC

Salah odličan ove sezone, iako ovo što pokazuje je za mene neočekivano. Vazda je bio k'o muha bez glave, fulao zicere, itd. Ovo je neki novi Salah. Proradio momak, trpa sa lakoćom i ne prestaje.
- zomri
#23357 Re: Liverpool FC
To da je vazda fulao zicere nije ništa drugo nego selektivno pamćenje. Kada pogledaš njegovu punu statistiku iz liga petice (nemam pristup za period dok je igrao u švicarskoj) vidiš da je svake sezone osim one u Chelsea radio iznadprosječan posao. Uvijek je prebacivao normu, ovo je samo nastavak.
Radi se o izuzetnom finisheru, s posebnim naglaskom na činjenicu da govorimo o poziciji krila na kome on ima učinak iznadprosječnog napadača.

Radi se o izuzetnom finisheru, s posebnim naglaskom na činjenicu da govorimo o poziciji krila na kome on ima učinak iznadprosječnog napadača.

- Gandalf
#23358 Re: Liverpool FC
Salah ulazi u svoj prime time i ako ne bude nekih ozljeda naredne 3-4 godine biće suvereni broj 1. na poziciji krila u svjetskom fudbalu.
- Muhamed Đakmić
#23359 Re: Liverpool FC
Salah nije krilo.
https://www.irishtimes.com/sport/soccer ... -1.3306153
Odnosno, ako je on krilo, i Neymar je, kao i još brojni drugi vrhunski igrači.
https://www.irishtimes.com/sport/soccer ... -1.3306153
Odnosno, ako je on krilo, i Neymar je, kao i još brojni drugi vrhunski igrači.
- zomri
#23360 Re: Liverpool FC
Krilni napadač ako hoćeš biti precizniji. Ovdje se više misli na to da mu je primarna pozicija u ofsetu u odnosu na napadača. U pozicionom smislu ne igra puno drugačije od Messija u Barci kad je Pep tek došao.
- Muhamed Đakmić
#23361 Re: Liverpool FC
A kako je u ofsetu? Pa prije da je centralni napadač u modernom fudbalu u većini ekipa u ofsetu u odnosu na krilne napadače, nego da je obrnuto. Centralni napadač je većinom taj koji svojim kretnjama otvara prostor krilnim igračima i desetkama, a njegova uloga davanja golova je u drugom planu.zomri wrote:Krilni napadač ako hoćeš biti precizniji. Ovdje se više misli na to da mu je primarna pozicija u ofsetu u odnosu na napadača. U pozicionom smislu ne igra puno drugačije od Messija u Barci kad je Pep tek došao.
Ne mogu se pohvaliti da detaljno pratim, ali volio bih vidjeti statistiku broja udaraca u odnosu na broj minuta Solankea, Sturridgea, Firmina i svih koji su igrali na poziciji centralnog napadača u odnosu na Salaha, jer bismo tako mogli dobiti konkretnije rezultate.
- zomri
#23362 Re: Liverpool FC
Lijevo ili desno u odnosu na napadača (#9). S tim da kad Firmino igra onda je lažna devetka, a Solanke više klasična nego lažna.Muhamed Đakmić wrote:A kako je u ofsetu? Pa prije da je centralni napadač u modernom fudbalu u većini ekipa u ofsetu u odnosu na krilne napadače, nego da je obrnuto. Centralni napadač je većinom taj koji svojim kretnjama otvara prostor krilnim igračima i desetkama, a njegova uloga davanja golova je u drugom planu.zomri wrote:Krilni napadač ako hoćeš biti precizniji. Ovdje se više misli na to da mu je primarna pozicija u ofsetu u odnosu na napadača. U pozicionom smislu ne igra puno drugačije od Messija u Barci kad je Pep tek došao.
Ne mogu se pohvaliti da detaljno pratim, ali volio bih vidjeti statistiku broja udaraca u odnosu na broj minuta Solankea, Sturridgea, Firmina i svih koji su igrali na poziciji centralnog napadača u odnosu na Salaha, jer bismo tako mogli dobiti konkretnije rezultate.
- Muhamed Đakmić
#23363 Re: Liverpool FC
Dobro, da redefinišemo, da li bi Salah davao više da nije u ofsetu, odnosno da on igra centralnog napadača, a da recimo Solanke igra na krilu?
Prilično sam siguran da ne bi, jer krilni napadači preuzimaju puno veći teret davanja golova nego što je ranije bio slučaj. A uloga centralnog napadača je potpuno redefinisana i često nije vezana samo za golove.
Ono što ja hoću reći jeste da Salah neće u narednim godinama biti suvereno najbolji svjetski krilni napadač, jer u tu kategoriju koju je jako teško ograničiti pripadaju i brojni drugi fudbaleri poput Messija, Ronalda, Gabriel Jesusa, Neymara i da ne nabrajam dalje.
Prilično sam siguran da ne bi, jer krilni napadači preuzimaju puno veći teret davanja golova nego što je ranije bio slučaj. A uloga centralnog napadača je potpuno redefinisana i često nije vezana samo za golove.
Ono što ja hoću reći jeste da Salah neće u narednim godinama biti suvereno najbolji svjetski krilni napadač, jer u tu kategoriju koju je jako teško ograničiti pripadaju i brojni drugi fudbaleri poput Messija, Ronalda, Gabriel Jesusa, Neymara i da ne nabrajam dalje.
- zomri
#23364 Re: Liverpool FC
Pa ako je suditi po dostupnim primjerima gdje se krilni napadač pomjeri u sredinu rekao bih da bi. Messi, Ronaldo, Sanchez...svi daju više kad su u sredini. Imamo i primjer Hazarda koji je takođe krilni napadač a igrao je i centralno. E za njega nisam siguran da li daje više, ali on svakako to rijetko igra tako da je uzorak jako mali.Muhamed Đakmić wrote:Dobro, da redefinišemo, da li bi Salah davao više da nije u ofsetu, odnosno da on igra centralnog napadača, a da recimo Solanke igra na krilu?
Slažemo se da se uloge redefiniraju. Sve ide prema fluidnim formacijama u kojima brojčana numeracija formacije neće ništa značiti ili će značiti jako malo. Evo danas da pitaš 10 navijača Liverpoola treba li Firmino na klupu, 9 bi ti reklo da treba, jedan bi bio neodlučen. A bez njega, odnosno igrača njegovog tipa nema ovog Liverpoola.
-
Mustang1
#23365 Re: Liverpool FC
Solanke je sad igrao krilo, i cini mi se da se Klopp gubi sa formacijom. Bez obzira sto su pobijedili upropastit ce klinca.
- AmiĐa_Idriz
#23366 Re: Liverpool FC
Salah ko Suarez onda, sta god i kako god da opali - ulazi 
- AmiĐa_Idriz
#23367 Re: Liverpool FC

Šta je ovo, zoru ti jebem Ivana, Robertson je ziv
- King_Kenny
#23368 Re: Liverpool FC
Sad će se pokazati kao pravo pojačanje. Valjda zna ubacivati bolje od Morena, to bar nije teško.
- AmiĐa_Idriz
#23369 Re: Liverpool FC
MIslim da trenutno na trzistu nema boljih stopera od Emrea Cana.
- Gandalf
#23370 Re: Liverpool FC
najgora moguća 11-orka, ne sviđa mi se ni sekunde ovaj sastav
-
RtrnOfSalisbury
#23372 Re: Liverpool FC
jel to onaj salahudin sto je forum ustvrdio da nema pojma lopte 
- Gandalf
#23373 Re: Liverpool FC
trebaju mjenjati postavku igre, dva napadača su neophodna, gušća sredina sa više brzih dodavanja, meljanje lopte neće donijeti ništa dobro
- Gandalf