Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#23351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Smjena na tornju.

Dobro je to cijenjena gospođa Selimbegović dijagnosticirala - Juriš na Komšića.
StupskaBitanga

#23352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

zato i telecom propada kada im velike korisnike upravlja sin urednice novina koje su u vlasništvu ratnih profitera kojima je ista ta SDA omoguća da u crno zaviju mnoge kompanije
Jao zamantalo m ise
pumica

#23353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Lokman wrote:
Banksy wrote:
Juriš na Komšića

23.03.2015. | PIŠE: Vildana SELIMBEGOVIĆ

Vedad Selimbegović, sin urednice “Oslobođenja”, novi je uposlenik “BH Telecoma”. On je radnik ovog telekom operatera u državnom vlasništvu postao od 1. januara 2013. godine.
Vedad Selimbegović je primljen na poziciju “menadžera velikih korisnika”. Ovim “transferom” SDA i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH koji kontrolira “BH Telecom”, za lojalnost nagradili su urednicu Vildanu Selimbegović i obavezali je na daljnju poslušnost.
Vildana Selimbegović je simbol režimskog novinara i novinarske prostitutke. Ona je medijski zastupnik korupcijskih i kriminalnih interesa Bakira Alispahića. Sama činjenica da je ona medijska podrška DF-u znači još jedan od minusa u nizu za DF.
Na Vildanu Fahro vrsi pritisak oduvijek i mogla je godinama dobro da profitira da je popustila tom kriminalcu...

Sada je na crnoj listi ko god pruzi medijsku podrsku DFu tako da nije bitno ko je i sta je Vildana.

...ocekivala sam ovakvu reakciju na tekst...
kox

#23354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

U BiH ne postoji nezavisan (šta god to značilo) niti objektivan medij, i zna se ko diktira tekstove u Oslobođenju i Danima, ko u Avazu a ko u Slobodnoj Bosni, samo je pitanje na koju stranu vjetar puše. Ponekad ubodu, ali to je više splet okolnosti u tome ko je kome naklonjen nego istinskog novinarstva.
daddy-kool

#23355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako je Čović "naredio" Zori da se izjasni kao Srpkinja, onda je time spasio ustavnost Vlade, jer da imaju dva Ostala, onda takva vlada nije Ustavna. E sad, što je Komšić mislio da Mandilović može biti Ostali u oktobru, Srbin u martu, a Bošnjak u junu...
Šta ga zaista sprečava, CIK ili nešto drugo?
kluz franjo

#23356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

pumica wrote:
Na Vildanu Fahro vrsi pritisak oduvijek i mogla je godinama dobro da profitira da je popustila tom kriminalcu...

Sada je na crnoj listi ko god pruzi medijsku podrsku DFu tako da nije bitno ko je i sta je Vildana.

Ima dana koji su posebno inspirativni.
Svako ko u zadnje 3-4 godine navodi V. Selimbegović, kao vjerodostojan izvor ili kredibilnog analitičara, zaslužuje podsjetnik za zlatne ribice i ostale zlatne životinjske vrste.
Gdja Selimbegović je (bila) jedna od najtalentiranijih, najhrabrijih i najboljih istraživačkih novinara u BiH, možda čak i šire.
Sve dok nije prešla u (novine) vlasništvo Selimovića. Od tog momenta počinje dirigirana haranga i "kontra-obračun" sa Gospodarom Tornjeva. Avaz (višeslojni toalet papir sa mirisom olova) naravno prednjači u hajci.
Sve prestaje sa momentom imenovanja Fahraona za ministra sigurnosti. Od tada, pa sve do danas, prestaje "mulj-korespondencija" na relaciji Vildana/Oslobođenje-Avaz/Fahro.
Sve u svemu, slažem se da je "Vildana mogla dobro profitirati da je popustila...". Evidentno je odavno shvatila da od profesionalnog i objektivnog bavljenja novinarstvom nema hljeba, a boga mi ni kruha.
PS: Poješću Avaz sve sa sadržajem, ako mi neko pronađe Vildaninu kolumnu, tekst bilo što u negativnom kontekstu o Fahri poslije njegovog imenovanja za ministra.
pumica

#23357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

kluz franjo wrote:
pumica wrote:

Svako ko u zadnje 3-4 godine navodi V. Selimbegović, kao vjerodostojan izvor ili kredibilnog analitičara, zaslužuje podsjetnik za zlatne ribice i ostale zlatne životinjske vrste.
Gdja Selimbegović je (bila) jedna od najtalentiranijih, najhrabrijih i najboljih istraživačkih novinara u BiH, možda čak i šire.
Sve dok nije prešla u (novine) vlasništvo Selimovića. Od tog momenta počinje dirigirana haranga i "kontra-obračun" sa Gospodarom Tornjeva. Avaz (višeslojni toalet papir sa mirisom olova) naravno prednjači u hajci.
Sve prestaje sa momentom imenovanja Fahraona za ministra sigurnosti. Od tada, pa sve do danas, prestaje "mulj-korespondencija" na relaciji Vildana/Oslobođenje-Avaz/Fahro.
Sve u svemu, slažem se da je "Vildana mogla dobro profitirati da je popustila...". Evidentno je odavno shvatila da od profesionalnog i objektivnog bavljenja novinarstvom nema hljeba, a boga mi ni kruha.
PS: Poješću Avaz sve sa sadržajem, ako mi neko pronađe Vildaninu kolumnu, tekst bilo što u negativnom kontekstu o Fahri poslije njegovog imenovanja za ministra.

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/u-ze ... -dodjem-ja

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... impatizera

Nemoj da jedes Avaz gluho bilo :D

Fahraonov dil ("primirje") sa Selimovicima zaustavio je Vildanino pisanje o Fahroncicu...nije presudno bilo njegovo ministrovanje.
Nisam pronasla da je pocela da pozitivno pise o njemu ... tako da nije dotakla bas dno.
kluz franjo

#23358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

pumica wrote:
kluz franjo wrote:
pumica wrote:

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/u-ze ... -dodjem-ja
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... impatizera

Nemoj da jedes Avaz gluho bilo :D
Hvala, na trudu.
Čast je čast, a vlast je vlast. ;) Evo već sam došao do dijela "Eekonooomija". Vijesti iz zemlje teže varim, ali zato javne oglase "gutam".
pumica wrote: Fahraonov dil ("primirje") sa Selimovicima zaustavio je Vildanino pisanje o Fahroncicu...nije presudno bilo njegovo ministrovanje.
Nisam pronasla da je pocela da pozitivno pise o njemu ... tako da nije dotakla bas dno.
Fulio sam tajming (ali tu je negdje). Nije Vildana dotakla dno, ne daj bože (to tek kad krene pisati za Avaz). I ne može mi "današnja" Vildana promijeniti moje duboko poštovanje prema onoj "bivšoj".
It_is_a_Leclerc

#23359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

daddy-kool wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ako je Čović "naredio" Zori da se izjasni kao Srpkinja, onda je time spasio ustavnost Vlade, jer da imaju dva Ostala, onda takva vlada nije Ustavna. E sad, što je Komšić mislio da Mandilović može biti Ostali u oktobru, Srbin u martu, a Bošnjak u junu...
Tako je. Spriječava ga Odluka CIK-a, i posljedična presuda po žalbi na istu u postupku pred Sudom BiH, u kojoj se jasno kaže da jedan nosilac izabrane/imenovana funkcije ne može u toku jednog izbornog ciklusa od četiri godine promijeniti etničko izjašnjavanje.
daddy-kool

#23360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

It_is_a_Leclerc wrote:
daddy-kool wrote:
Tako je. Spriječava ga Odluka CIK-a, i posljedična presuda po žalbi na istu u postupku pred Sudom BiH, u kojoj se jasno kaže da jedan nosilac izabrane/imenovana funkcije ne može u toku jednog izbornog ciklusa od četiri godine promijeniti etničko izjašnjavanje.
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=9500
Nacionalno izjašnjavanje u slučaju ministara Vlade FBiH nije pitanje za Centralnu izbornu komisiju jer je riječ o imenovanim, a ne izbornim funkcijama, kazao je Vehid Šehić, bivši član CIK-a za bh. novinsku agenciju Patria.

On je kazao da je to gledajući s moralne strane mnogo važnije, jer se zarad funkcija mijenja nacionalnost.

- Upali smo u moralni glib i ne biramo ljude po kvalitetu već da li je Bošnjak, Hrvat, Srbin. To jeste ljudsko pravo, ali niko nema pravo zloupotrebijeti to pravo. Tada nema povjerenja i to bi trebalo moralno zabraniti – kazao je Šehić.
kox

#23361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

VjecitiStudent wrote:
kox wrote:
Banksy wrote:Nije to bezveze rečeno. Ovakav istup je napravio tek nakon što se ciljano skontalo kome će se dati najviše novca, pa da se šupljom pripremi teren.

Kakva slučajnost, badžo koalicionog partnera Miro Purivatra (za kojeg se tvrdilo da će biti ministar) ima privatnu profitabilnu firmu kulture - Sarajevo Film Festival (istina, profitabilan zato jer ga država gura s par miliona godišnje).

Ovaj pajac će tu biti tek figura, drveni lutak za slikanje, preko kojeg će SDA ponovo slati pare svojim podobnim i ''profitabilnim kulturnim proizvodima''.
Čiji god da je Miro Purivatra badžo, sff je primjer kako jedan za naše (i ne samo naše) prostore veliki kulturni dogadjaj može biti i finansijski vrlo koristan. Mislim da od države dobiju oko 500 000 km, a u tih 9 dana se obrnu milioni u ugostiteljstvu, turizmu itd. Reklama za Sarajevo i BiH je nemjerljiva kada se na regionalnim i svjetskim televizijama o Sarajevu izvještava zato što su došli Bred i Andjelina ili Morgan Frimen, a ne zbog zaostalih mina ili čega već ne. S druge strane, primjer kako jedna institucija kulture tj. njen menadžment i zaposlenici ne treba da se ponašaju je npr. Zemaljski muzej. Ako ga je iko posjetio ili probao posjetiti dok je još radio onda mu je jasno i zašto. E sad, lično nemam velika očekivanja od Samera jer mogu vidjeti rezultate njegovog rada u KO DF-a koji su prema mom mišljenju loši i ako bude na taj način obavljao funkciju ministra onda je mrka kapa, ali ovo što je rekao itekako ima smisla.

Kako bi se osoblje Zemaljskog muzeja trebalo ponašati?
Zbog svog mentalnog zdravlja inače ignorišem tvoje postove, ali evo da ti odgovorim. 50 m od Zemaljskog muzeja postoji drugi veliki muzej koji nema npr. Hagadu ali ima direktoricu koja pokušava da radi svoj posao pa su prošle i ove godine uspjeli da obnove dio zgrade, napravili metar nekih dešavanja, predavanja itd. te programa zbog kojih ljudi dodju u taj muzej, plate kartu, popiju kafu i možda kupe suvenir u suvenirnici koju su otvorili prije nepune dvije godine. Njima nije problem da od vrata do vrata preko rodbine i prijatelja traže eksponate iz perioda '92 - '95 kako bi obogatili postavku izložbe za obilježavanje 20-godišnjice početka opsade niti im je problem da popričaju i objasne svakom posjetiocu ono što ga interesuje.
Ko je posjetio Zemaljski muzej i prije kompletnog ovog cirkusa zna koliko je to bilo traljavo (govorim o odnosu prema posjetiocima). I da ne bude zabune, mislim da sam prije par godina na istom ovom forumu kritikovao i Historijski muzej i istu ovu direktoricu, ali njihov rad se promijenio a sa tim i moje mišljenje. Po tvojim postovima pretpostavljam da je lik koji zakuca daske sa natpisom zatvoreno na nacionalni spomenik i nakon toga godinama sjedi na rukama i kuka po medijima kako je sve grozno idol, ali je možda ipak nešto i do nas a ne samo zavjere masona, iluminata, cia-e i Vatikana čiji sam ja naravno vijerni sluga :-)
gospodja profiterka

#23362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

:lol: :lol: :lol:
Dakle, da ne dužim, ovom monstrumu od koalicije želim brz, ali bolan raspad od kojeg se niti jedan učesnik neće potpuno oporaviti dok je živ. Isto želim i njihovim medijskim kurvama i svima koji svjesno piške po vlastitoj inteligenciji (a gdje neće po mojoj) da bi opravdali sramotne i idiotske poteze svojih vlasnika i nalogodavaca.

Ubijte se, jednostavno se ubijte. Ja bih.

@kox

Znam da se džaba mučim, ali shvati:
Kultura je sui generis pojava koja je sama sebi svrha, ona je potrebna nama, a ne mi njoj. Kakvi "proizvodi", kakav profit čovječe? Pa samo "proizvode" i imamo, pjevaljke, bioenergetičari i turski plesači nam pune dvorane, središnji kulturni događaji su nam klizni filmski festival koji nema NIKAKVOG učinka na lokalnu kulturnu scenu (iako donosi profit vlasnicima kafića i turističkih agencija koji su učestvovali u osnivanju DF-a), a koji mi iz svog džepa finansiramo (to je valjda taj "proizvod" koji donosi profit?!), koride i godišnja dovišta.

Opet - ubijte se dok je mrve obraza.
kox

#23363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

gospodja profiterka wrote::lol: :lol: :lol:
Dakle, da ne dužim, ovom monstrumu od koalicije želim brz, ali bolan raspad od kojeg se niti jedan učesnik neće potpuno oporaviti dok je živ. Isto želim i njihovim medijskim kurvama i svima koji svjesno piške po vlastitoj inteligenciji (a gdje neće po mojoj) da bi opravdali sramotne i idiotske poteze svojih vlasnika i nalogodavaca.

@kox

Kultura je sui generis pojava koja je sama sebi svrha, ona je potrebna nama, a ne mi njoj. Kakvi "proizvodi", kakav profit čovječe? Pa samo "proizvode" i imamo, pjevaljke, bioenergetičari i turski plesači nam pune dvorane, središnji kulturni događaji su nam klizni filmski festival koji nema NIKAKVOG učinka na lokalnu kulturnu scenu (iako donosi profit vlasnicima kafića i turističkih agencija koji su učestvovali u osnivanju DF-a), a koji mi iz svog džepa finansiramo (to je valjda taj "proizvod" koji donosi profit?!), koride i godišnja dovišta.

Ako slučajno radiš u kulturi i nije ti jasno da i tu postoje proizvodi i njihovi konzumenti onda zaista trebaš da se okreneš pjevaljkama i koridama. I naravno, za filmski festival tvrdim da je pozitivna stvar zato što Samer Rešidat ima turističku agenciju a Historijski muzej hvalim zato što je u njemu Tito. Cirkus.
gospodja profiterka

#23364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

kox wrote:
gospodja profiterka wrote::lol: :lol: :lol:

@kox

Ako slučajno radiš u kulturi i nije ti jasno da i tu postoje proizvodi i njihovi konzumenti onda zaista trebaš da se okreneš pjevaljkama i koridama. I naravno, za filmski festival tvrdim da je pozitivna stvar zato što Samer Rešidat ima turističku agenciju a Historijski muzej hvalim zato što je u njemu Tito. Cirkus.
Na ovu temu se više nema šta reći. Zapravo, nema se šta reći otkad nam je za centralu kulturnu instituciju nominiran Sol Azur. Idite proizvoditi profitabilne kulturne proizvode koje ćemo finansirati iz budžeta.
Doviđenja.
VjecitiStudent

#23365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

kox wrote:
VjecitiStudent wrote: Kako bi se osoblje Zemaljskog muzeja trebalo ponašati?
Zbog svog mentalnog zdravlja inače ignorišem tvoje postove, ali evo da ti odgovorim. 50 m od Zemaljskog muzeja postoji drugi veliki muzej koji nema npr. Hagadu ali ima direktoricu koja pokušava da radi svoj posao pa su prošle i ove godine uspjeli da obnove dio zgrade, napravili metar nekih dešavanja, predavanja itd. te programa zbog kojih ljudi dodju u taj muzej, plate kartu, popiju kafu i možda kupe suvenir u suvenirnici koju su otvorili prije nepune dvije godine. Njima nije problem da od vrata do vrata preko rodbine i prijatelja traže eksponate iz perioda '92 - '95 kako bi obogatili postavku izložbe za obilježavanje 20-godišnjice početka opsade niti im je problem da popričaju i objasne svakom posjetiocu ono što ga interesuje.
Ko je posjetio Zemaljski muzej i prije kompletnog ovog cirkusa zna koliko je to bilo traljavo (govorim o odnosu prema posjetiocima). I da ne bude zabune, mislim da sam prije par godina na istom ovom forumu kritikovao i Historijski muzej i istu ovu direktoricu, ali njihov rad se promijenio a sa tim i moje mišljenje. Po tvojim postovima pretpostavljam da je lik koji zakuca daske sa natpisom zatvoreno na nacionalni spomenik i nakon toga godinama sjedi na rukama i kuka po medijima kako je sve grozno idol, ali je možda ipak nešto i do nas a ne samo zavjere masona, iluminata, cia-e i Vatikana čiji sam ja naravno vijerni sluga :-)
Ukratko: Ne postoji muzej na svijetu koji bi opstao po DF-ovom modelu, "da živi isključivo od svog proizvoda".
Kada osnova postoji, kada se ne mora svakodnevno brinuti za troškove grijanja, klimatiziranja, osnovnih plata minimuma zaposlenih, naravno da muzej može raditi još i bolje, i tu dolazi do izražaja umješnost uprave.
Ali osnovu MORA obezbijediti država i tako je svugdje u svijetu, nema uspješnih izuzetaka, pogotovo onih koji imaju veličinu i značaj Zemaljskog muzeja.

Naravno, kad treba kupiti jeftine predizborne poene, DF-a nema nikakvih problema da državnim parama pomaže fudbalski klub u privatnom vlasništvu, "življenje od vlastitog proizvoda" se začas zanemari

Finansijska podrška zimskim pripremama Fudbalskog kluba Sarajevo

Image
http://www.centar.ba/novost/10945/finan ... a-sarajevo
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#23366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

kox wrote: Čiji god da je Miro Purivatra badžo, sff je primjer kako jedan za naše (i ne samo naše) prostore veliki kulturni dogadjaj može biti i finansijski vrlo koristan. Mislim da od države dobiju oko 500 000 km, a u tih 9 dana se obrnu milioni u ugostiteljstvu, turizmu itd. Reklama za Sarajevo i BiH je nemjerljiva kada se na regionalnim i svjetskim televizijama o Sarajevu izvještava zato što su došli Bred i Andjelina ili Morgan Frimen, a ne zbog zaostalih mina ili čega već ne.

Istovremeno Kinoteka godinama propada bez novca kao da se festival održava u Abidžanu.
Može li se od ovih 500.00 KM odvojiti išta za spašavanje i čuvanje nacionalnog filmskog dobra ?

Sad kad Sol Azur bude dijelio donacije....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

laž je da SFF uzme samo 500.000 KM godišnje....samo sa Pederalnog nivou uzmu oko milion KM....jednom mi je prijatelj koji se dobro razumije u ovu tematiku rekao da je cifra negdje oko 7 miliona KM sa raznih nivoa vlasti :shock: malo je reči da nisam mogao čoek u povjerovat
staraojebina

#23368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by staraojebina »

Mene interesuje kadrovanje DF-a? Neka mi neko pojasni po kojoj logici je recimo ministar kultureonaj Samer, ili po kojoj logici su poprimali sve kadrove koji su prebjegli iz drugih stranaka sada vode glavne rijeci( recimo Hanka Vajzovic i mnogi drugi) s obzirom da su na sva zvona pricali da se kod njih nece tako raditi...
Sad za sad toliko...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#23369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:laž je da SFF uzme samo 500.000 KM godišnje....samo sa Pederalnog nivou uzmu oko milion KM....jednom mi je prijatelj koji se dobro razumije u ovu tematiku rekao da je cifra negdje oko 7 miliona KM sa raznih nivoa vlasti :shock: malo je reči da nisam mogao čoek u povjerovat
Ne bih obezvrijeđivala ničiji rad , zaista ali lova je ključna u dolasku tih ljudi i to je to.
Otiđite na IMDB , pronađite agenta glumca kojeg volite , kontaktirajte ga , ponudite mu iznos novca koji mu paše da se pojavi u Sarajevu određenog dana i sata...i to je zapravo to , nema problema....tako oni rade....
Nevezano je da li će to uraditi neki Festival ili prebogati obožavatelj recimo...

A sam Festival je uspio da kao centralnu zvijezdu iz svijeta filma ugosti - Jelenu Karleušu....

Na to idu državni novci....

Sad će to Sol Azur da "reformiše" sa koalicionim partnerom jer ima "odgovornost"...
Innovation

#23370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:Ali osnovu MORA obezbijediti država i tako je svugdje u svijetu
:thumbup:

DRZAVA BiH, a ne KS. :dada:
Maystor

#23371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Na mojoj skali očekivanja od 0 do 10, DF je spao na -200.
Ako igdje vidite Corto Maltesea recite mu da ja vizionar.
Challenger__

#23372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Na mojoj skali očekivanja od 0 do 10, DF je spao na -200.
:lol:

Ljeljko i DF, ubleha decenije.
VjecitiStudent

#23373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Innovation wrote:
VjecitiStudent wrote:Ali osnovu MORA obezbijediti država i tako je svugdje u svijetu
:thumbup:

DRZAVA BiH, a ne KS. :dada:
Nažalost, u Ustavu kojeg je rahmetlija potpisao kulture na državnom nivou NEMA, nema je ni na federalnom nivou.
Maystor

#23374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Na mojoj skali očekivanja od 0 do 10, DF je spao na -200.
:lol:

Ljeljko i DF, ubleha decenije.
Sreća pa vehabije i ihvanije iz proterorističkog tabora ne navraćaju često na ovu temu. Ode mi kredibilitet u 3PM.
VjecitiStudent

#23375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Da su sutra izbori, čak bi i SDP bolje prošao od DF-a :D
Post Reply